Kaikki kirjoittajan Taneli Keinonen artikkelit

Mailapeliseminaari Helsingissä 9.-10.2.2018

LASTEN JA NUORTEN HYVÄ HARJOITTELU MAILAPELEISSÄ

Viikonloppuna lähes kuusikymmentä mailapelivalmentajaa kokoontui Talin tennishalliin Suomen Valmentajien vetämään seminaariin.  Kouluttajina oli todella kovan luokan osaajia. Tämän tasoista kouluttajapakettia ei Pöytätennisliiton omilla voimilla kyllä saada mitenkään kasaan. Tämä olikin osoitus hyvästä yhteistyöstä mailapeliliittojen kesken.

Juha Julmala lupasi tulevaan Pöytätennislehteen tehdä tapahtumasta tarkemman jutun, joten tähän vain muutama juuri minulle ”kolahtanut” juttu viikonlopusta.

Belgialainen tennisvalmentaja Ruben Neven veti todella vakuuttavan osion siitä millaisilla harjoitteilla luodaan pohja motoriikalle ja vaikkapa tasapainolle. Itselle varsinkin osio tasapainosta ja sen harjoittamisesta upposi. Puhe oli tenniksestä, mutta vähintään yhtä tärkeätä on pöytätenniksessä tasapainoisessa peliasennossa pysyminen.

Toinen osio, joka erityisesti herätti oli ”taitotohtori” Sami Kalajan puheenvuorot. Hänellä oli pelkkää asiaa, mutta erityisesti palautteenanto ja sen haasteet oli osio, jonka parissa jokainen valmentaja tekee työtä.

Seminaarin lopussa oli paneelikeskustelu, josta mieleen jäi Jarkko Niemisen mietteet. Hän korosti, että hänen ensimmäinen valmentaja oli toki kiinnostunut tuloksista, mutta ne eivät sinänsä ohjannut toimintaa. Keskittyminen oli aina pelissä ja sen kehittämisessä ei koskaan vaikkapa ratingpisteissä. Tässä hyvä muistutus myös pingisväelle.

Ilahduttavaa oli, että paikalla oli myös pöytätennisväkeä. Harmillista oli kuitenkin, että meitä oli turhan vähän.  Tulkaa koulutuksiin, kyllä näissä aina oppii!

Taneli Keinonen

 

FO tuomarit

Hei

Näihin aikatauluihin voi vielä tulla muutoksia.

Torstaina joukkueottelut alkavat kello 9.00.

Perjantaina pelit alkavat 9.30 ja viimeinen kierros käynnistyy 18.30.

Lauantaina pelit alkavat kello 9.30 ja viimeinen kierros käynnistyy 19:00.

Joka päivälle tehdään pöytäkohtainen aikataulu, joka julkaistaan aamulla (johtuu muutoksista).

Ole ajoissa paikalla. Jos aikatauluista kysyttävää niin laita viestiä 0505285861 Taneli Keinonen.

Muutama tuomari Finlandia Openin lauantaille hakusessa

Finlandia Open

Finlandia Openin lauantaille 8.12.2018  kaivataan vielä muutama tuomari lisää.  Peleistä maksetaan 2 e/peli, lisäksi koko päivän urakoiville tarjolla laadukas lounas ja päivällinen.

Pelit alkavat 9:30 ja viimeinen kierros 19:00. Voit toki tulla vain osaksi päivää!

Ilmoittaudu mukaan Taneli Keinoselle / taneli.keinonen@spt.fi tai 0505285861

Uudenvuoden leirin ilmoittautuminen viimeistään 30.11

UUDENVUODENLEIRI 2019

Pöytätennisliitto järjestää Kisakalliossa leirin 2.-4.1.2019. Leiri on tarkoitettu, kuten Kosken kesäleiri, kaikille seuroissa pelaaville nuorille.  Vapaita leiripaikkoja on vielä 10 jäljellä (15 ilmoittautunutta tällä hetkellä).

 • Paikka: Kisakallion urheiluopisto. Kisakalliontie 284, Lohja
 • Pöytätennisliiton valmentajat Bergkvist ja Keinonen
 • Aikataulu: Aloitus keskiviikkona 2.1.2019 kello 10.00. Leiri päättyy perjantaina 4.1.2019 kello 16.00
 • Majoittuminen opistotason huoneissa.
 • Jokainen vastaa omista vakuutuksistaan
 • Leirin hinta 160e
 • Hinta sisältää majoituksen ja valmennuksen. Lisäksi aamupala (ei keskiviikkona), lounas, päivällinen ja iltapala (ei perjantaina) kuuluvat hintaan.
 • Kisalliosta järjestetään kuljetus halukkaille leirin jälkeen Koskelle kilpailuihin (kilpailut 5.-6.1.2019). Kuljetuksen hinta 15e ,varaa kuljetus viimeistään17.12.2018.

   

 • VIIMEINEN ILMOITTAUTUMISPÄIVÄ 30.11.2018. Leiripaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Paikkoja on 25. Ilmoittautumiset info@sptl.fi (ilmoittautumiset vahvistetaan sähköpostilla).