Kaikki kirjoittajan Taneli Keinonen artikkelit

Valmentajakoulutus Kisakallio 10.-11.11.2018

PÖYTÄTENNIKSEN LAJIOSA

VOK-1 TASO

Pöytätennisliitto järjestää valmentaja- ja ohjaajakoulutuksen VOK-1 tason lajiosan Kisakalliossa.

Tason 1 koulutukseen kuuluu lajiosan lisäksi aluejärjestöjen pitämää koulutusta, itsenäistä työtä ja näyttö. Koulutuksen ohjeellinen kokonaiskesto on 50 tuntia.

Koulutus sopii jo valmennustoiminnassa mukana oleville.  Tämä koulutus sopii myös ilman valmennuskokemusta oleville, vaikkapa junioripelaajien vanhemmille.

Koulutus:                             Pöytätenniksen VOK-1 tason lajiosa

Aika:                                    10.-11.11.2018

Paikka:                                Kisakallion urheiluopisto( Kisakalliontie 284, Lohja)

Kouluttajat:                         Taneli Keinonen

Koulutuksen tavoite:  Koulutuksen jälkeen valmentajalla on perustaidot yksittäisen harjoituskerran vetämiseen.

Alustava aikataulu ja ohjelma

Lauantaina

10.00-13.00                        Pöytätenniksen lajiharjoittelu / Luokka

14.00-17.00                        Tekniikan opettaminen+perustekniikka / Sali

18.00-20.00                        Tekniikan opettaminen+perustekniikka / Sali

Sunnuntai

9.00-10.00                          Harjoituskerrat eri tason pelaajille/ Luokka

10.00-12.00                        Harjoitusten vetäminen /Sali

13.00-14.00                        Yhteenveto ja koulutuksen jatko/Sali

Koulutuksen hinta 90 e

Ilmoittautumiset viimeistään 12.10.2018.

Koulutus järjestetään jos osallistujia on vähintään 8.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset Taneli Keinonen

info@sptl.fi, 0505285861

Välituntikilpailulla pelaajia seuraan

Välituntikilpailulla pelaajia seuraan

Pöytätennistä pelataan yllättävän paljon koulujen välitunneilla. Jokainen välitunti ympäri Suomea pelataan yllättävänkin hyvää pöytätennistä. Välituntipelaaminen on luonnollisesti meidän seurakentälle suuri mahdollisuus.

Toistaiseksi emme tätä suurta harrastajamäärää ole kovin tehokkaasti seuroihin saaneet. Pöytätennisliitto haluaa tehostaa välituntipelaamista ja auttaa kouluilla pelaavia koululaisia löytämään paikalliseen pöytätennisseuraan.

Käynnistämme nyt syksyllä kouluilla pelattavan välituntikilpailun. Välituntikilpailussa pelataan viisi välituntia hallitsijapeliä (voittaja pysyy pöydällä ja hävinnyt haastajajonon viimeiseksi). Näin kilpailuun voi osallistu vaikka vain yhdellä pöydällä ja kilpailun pystyvät oppilaat itse pyörittämään. Kilpailuun voi osallistua myös eri määrä pelaajia eri kouluilla. Kilpailuun osallistuvat saavat täytettäväksi tuloskortin ja paikallisen seuran mainosesitteen. Pöytätennisliitto lupaa mukaan lähtevälle koululle pienen välinepaketin kilpailua varten. Eri kouluilla parhaiten pärjänneet kutsutaan lopputurnaukseen, joka voisi olla seuran harjoituksissa. Tämä lopputurnaus on varmaan hyvä tilaisuus saada uusia lahjakkaita nuoria mukaan toimintaan.

Hanke on sinänsä valtakunnallinen, mutta haluamme keskittää toimet paikkakunnille, joissa on junioritoiminnasta kiinnostunut seura. Jos seuraa kiinnostaa lähteä mukaan toimintaan, niin vaatimukset eivät aivan hirveän kovia ole. Seuran tehtävänä on luonnollisesti ottaa uusia pelaajia vastaan. Seuran tulee myös tehdä hyvä mainosesite oppilaille jaettavaksi ja järjestää mahdollisuuksien mukaan parhaiden pelaajien loppukilpailun. Pöytätennisliitto ottaa paikkakunnan koululiikunnasta vastaavaan yhteyttä ja myy ajatuksen hänelle. Näin saamme yhteyden kaikkiin kunnan kouluihin yksittäisten koulujen sijaan. Pöytätennisliitto avustaa kouluja kilpailuun liittyvissä asioissa.

Jos ajatus sekä uudet harrastajat kiinnostaa, niin olkaa minuun yhteydessä.

Taneli Keinonen

Kouluvierailuilla pelaajia seuraan

Kouluvierailuilla pelaajia seuraan

Nyt on hyvä aika käynnistää uusien pelaajien ryhmiä.  Pöytätennisliitto tarjoaa markkinointiapua seuroille vierailemalla läheisille kouluille ja peluuttamalla lapsia. Pelaamisen jälkeen jokainen saa kotiin seuran esitteen, jossa kerrotaan milloin ja missä voi lajia harrastaa. Kyseessä on siis jo vuosia käytössä ollut keino, mutta edelleen ihan toimiva markkinointikeino. Palvelu on seuroille ilmainen.

Joitain päiviä on jo sovittu, mutta vielä on kalenterissa tilaa. Ota siis yhteys Taneli Keinoseen.

Taloudellista tukea aikuisten terveysliikuntaan

KKI tuki
Kunnossa kaiken ikää (KKI) -ohjelma myöntää taloudellista tukea terveysliikunnan järjestämiseen hanketukihaun kautta. Hanketukea jaetaan paikallisille toimijoille, jotka järjestävät aloittelijoille sopivaa liikuntatoimintaa sekä kehittävät keinoja kannustaa terveytensä kannalta liian vähän liikkuvia työikäisiä säännöllisen liikuntaharrastuksen
pariin. Hanketuella voi esimerkiksi kouluttaa ohjaajia tai perustaa uusia liikuntaryhmiä, joissa järjestetään matalan kynnyksen liikuntatoimintaa aikaisemmin vain vähän tai ei lainkaan liikkuneille henkilöille.
Tuen myöntämisen kriteerit, hakuohjeet ja hakulomake löytyvät KKI-ohjelman verkkosivuilta osoitteesta:www.kkiohjelma.fi/hanketuki/kki-hanketuki
Hanketuen hakuajat ovat 1.–31.3. sekä 1.–30.9.
Tiedustelut:
Hankevalmistelija
puh. 050 441 4025
www.kkiohjelma.fi

Matkapuhelimen käyttö kesäleirillä

Matkapuhelin Kosken leirillä

Pöytätennisliiton kesäleiri lähestyy.  Useampi päivä pelaamista ja muuta liikuntaa vaatii luonnollisesti myös lepoa. Tämän vuoksi haluamme rauhoittaa yöt nukkumiseen. Meillä leirin aikana hiljaisuus on klo. 22.30 -7.20 (toki aikaisemminkin saa nukkumaan mennä). Tämän hiljaisuuden ajaksi keräämme kaikkien leiriläisten matkapuhelimet valmentajien huoneeseen.  Päivällä matkapuhelimet ovat taas leiriläisten käytössä.

Jos hiljaisuuden aikana vanhemmilla tulee asiaa leiriläisille, joka ei voi odottaa aamuun, niin minulla on matkapuhelin päällä myös yöllä.

Leiriterveisin!

Taneli Keinonen

0505285861

Kosken Kesäleirin info

Kosken Kesäleirin info

Varsinainen leiri alkaa maanantaina 11.6.2018 aamiaisella. Leirille voi saapua jo sunnuntaina 10.6 illalla kello 19.00 jälkeen majoittumaan (suositeltavaa). Maanantaina aamulla ensimmäinen harjoitus on kello 10.00 (tämä oikea aika, ei siis 9.00 kuten virheellisesti sanonut). Leiri päättyy perjantaina 15.6.2018 kello 16.00 (huomaa muuttunut pidempi aika perjantaina)

Valmentajat: Pöytätennisliiton valmentajat

Paikka: Lampitie 3

Ohjelmassa on luonnollisesti runsaasti paljon pöytätennistä, mutta myös muuta liikuntaa. Ota siis ulkoliikuntavarusteet mukaan kuten myös uintivarustus.

Majoittuminen koululuokissa eli ota makuupussi ja patja mukaasi.

Jokainen vastaa omista vakuutuksistaan

Leirin hintaan (185e)kuuluu majoituksen ja valmennuksen lisäksi aamupala, lounas ja päivällinen. Iltapalasta jokainen vastaa itse. Ilmoittakaa ilmoittautuessa mahdolliset ruoka-allergiat. Iltapalaa ei leirillä ole. Ruokapaikkamme lähellä on kauppa, josta saa kätevästi iltapalaa ostettua. Pienempien leiriläisten kanssa kannattaa varmaan jo kotona käydä läpi mitä iltapalaksi kannattaa ostaa. Kovin paljoa ylimääräistä rahaa ei leirille kannata ottaa mukaan. Majoitumme koululuokissa, joten kylmäsäilytysmahdollisuutta ei iltapaloille ole.

Laskutamme leirin vasta jälkikäteen (ei käteismaksua).

Koululla yöpyy myös valmentaja eli valvonta on koko leirin ajan. Jos vanhemmilla kysyttävää niin soittakaa tai laittakaa viestiä Taneli Keinoselle (0505285861).

Taneli Keinonen

 

 

Tuomariksi Finlandia Juniori Openiin 26.-27.5

Tuomariksi Finlandia Juniori Openiin 26.-27.5

-apua tarvitaan

Pöytätennisliitto järjestää tulevana viikonloppuna Finlandia Junior Openin Ruskeasuolla. Onnistuneet kilpailut vaativat luonnollisesti tuomareita. Tule mukaan hienoon tapahtumaan ja auttamaan järjestelyissä.

Tuomaripalkkio 2 euroa/ ottelu.

Tuomareita tarvitaan niin lauantaina kuin sunnuntaina kello 11.00 alkaen. Toki voi tulla myöhemminkin paikalle.

Ilmoittaudu mukaan Taneli Keinoselle: taneli.keinonen@sptl.fi tai 0505285861

Valmentajakoulutus Kisakalliossa

Valmentajakoulutus Kisakalliossa

Pöytätennisliito oli saanut ETTU.n avustuksella Ferenc Karsain pitämään valmentajakoulutusta.

Osallistujat: Jukka Julin, Toni Soine, Samuli Soine, Jens Weckström, Tero Penttilä, Igor Zelenski, Jyrki Nummenmaa, Mika Räsänen,  Raimo Jokitulppo, Esko Heikkinen, Bahman Khosravi, Taneli Keinonen, Pekka Tennilä.

Tulkkauksesta vastasi Lajos Olah ja pelimalleina toimivat Aleksi Räsänen ja Sam Khosravi.

Alkuun käytiin monisyisesti läpi lajin historiaa. Punaisena lankana oli miten kierre palloon on tehty ja miten tähän kierteeseen on eri aikoina vastattu.

Tämän jälkeen siirryttiin lyöntitekniikoihin ja niiden opettamiseen. Tämä tehtiin samassa järjestyksessä kuin pelaajille oikeastikkin opetetaan. Alkuun siis kämmenkontra ja sitten sama rystypuolelta. Tästä siirryttiin nopeasti spinnipeliin. Huomioitavaa oli, että alakierre -allakierepeliä ei tässä tapauksessa ollut ollenkaan ohjelmassa.

Kiitos osallistujille. Tarkempi raportti myöhemmin.

Taneli Keinonen

 

Valmentajakoulutus 11.-13.5 Kisakallio-vielä voi ilmoittautua

 

VALMENTAJAKOULUTUS

Koulutukseen on ilmoittautunut jo ihan kivasti väkeä.  Varauksessamme on vielä tilaa eli jos kiinnostaa niin ilmoitaudu mukaan!

Järjestämme yhdessä ETTU:n kanssa edistyneiden valmentajien koulutuksen.

Paikka: Kisakallion urheiluopisto / Kisakalliontie 284, 08360 Lohja

Aika: Aloitus 11.5.2018 kello 18.00, päättyy 13.5.2018 kello 16.00.

Kouluttaja: Ferenc Karsai, joka on valmentajana erittäin kokenut ja menestynyt. Suurimpana meriittinä Werner Schlagerin valmentaminen maailmanmestariksi.

Koulutuksen sisältö: ” What and how should children in age 7-14 years practise? What kind of technic should children in different age practise and which methods should be used? Painopiste on siis laadukkaassa juniorivalmennuksessa. Koulutuksen pääkieli on englanti, mutta paikalla on myös Lajos Oláh, joka tarpeen tullen kääntää vaikeat asiat suoraan unkarista.

Karsain ilmoituksen mukaan koulutus on käytännönläheinen eli pääsemme seuraamaan esimerkiksi hänen vetämiä pallolaatikkoharjoituksia.

Koulutus on tarkoitettu jo koulutuksiin osallistuneille valmentajille ja/tai valmennustyötä tehneille. Koulutus on osa VOK 2 tasoa.

Hinta: 165e

-kurssin ohjelman

-majoitukset huoneistohotelli Katajarinteessä 2-3 hengen huoneissa

-ruokailut:

perjantaina: iltapala

lauantaina: aamiainen, lounas, päivällinen, iltapala

sunnuntaina: aamiainen, lounas, päivällinen

-rantasauna lauantaina

Ilmoittautumisettaneli.keinonen@sptl.fi

Tiedustelut: Taneli Keinonen 0505285861