Kaikki kirjoittajan Taneli Keinonen artikkelit

Tuomariksi Finlandia Juniori Openiin 26.-27.5

Tuomariksi Finlandia Juniori Openiin 26.-27.5

-apua tarvitaan

Pöytätennisliitto järjestää tulevana viikonloppuna Finlandia Junior Openin Ruskeasuolla. Onnistuneet kilpailut vaativat luonnollisesti tuomareita. Tule mukaan hienoon tapahtumaan ja auttamaan järjestelyissä.

Tuomaripalkkio 2 euroa/ ottelu.

Tuomareita tarvitaan niin lauantaina kuin sunnuntaina kello 11.00 alkaen. Toki voi tulla myöhemminkin paikalle.

Ilmoittaudu mukaan Taneli Keinoselle: taneli.keinonen@sptl.fi tai 0505285861

Valmentajakoulutus Kisakalliossa

Valmentajakoulutus Kisakalliossa

Pöytätennisliito oli saanut ETTU.n avustuksella Ferenc Karsain pitämään valmentajakoulutusta.

Osallistujat: Jukka Julin, Toni Soine, Samuli Soine, Jens Weckström, Tero Penttilä, Igor Zelenski, Jyrki Nummenmaa, Mika Räsänen,  Raimo Jokitulppo, Esko Heikkinen, Bahman Khosravi, Taneli Keinonen, Pekka Tennilä.

Tulkkauksesta vastasi Lajos Olah ja pelimalleina toimivat Aleksi Räsänen ja Sam Khosravi.

Alkuun käytiin monisyisesti läpi lajin historiaa. Punaisena lankana oli miten kierre palloon on tehty ja miten tähän kierteeseen on eri aikoina vastattu.

Tämän jälkeen siirryttiin lyöntitekniikoihin ja niiden opettamiseen. Tämä tehtiin samassa järjestyksessä kuin pelaajille oikeastikkin opetetaan. Alkuun siis kämmenkontra ja sitten sama rystypuolelta. Tästä siirryttiin nopeasti spinnipeliin. Huomioitavaa oli, että alakierre -allakierepeliä ei tässä tapauksessa ollut ollenkaan ohjelmassa.

Kiitos osallistujille. Tarkempi raportti myöhemmin.

Taneli Keinonen

 

Valmentajakoulutus 11.-13.5 Kisakallio-vielä voi ilmoittautua

 

VALMENTAJAKOULUTUS

Koulutukseen on ilmoittautunut jo ihan kivasti väkeä.  Varauksessamme on vielä tilaa eli jos kiinnostaa niin ilmoitaudu mukaan!

Järjestämme yhdessä ETTU:n kanssa edistyneiden valmentajien koulutuksen.

Paikka: Kisakallion urheiluopisto / Kisakalliontie 284, 08360 Lohja

Aika: Aloitus 11.5.2018 kello 18.00, päättyy 13.5.2018 kello 16.00.

Kouluttaja: Ferenc Karsai, joka on valmentajana erittäin kokenut ja menestynyt. Suurimpana meriittinä Werner Schlagerin valmentaminen maailmanmestariksi.

Koulutuksen sisältö: ” What and how should children in age 7-14 years practise? What kind of technic should children in different age practise and which methods should be used? Painopiste on siis laadukkaassa juniorivalmennuksessa. Koulutuksen pääkieli on englanti, mutta paikalla on myös Lajos Oláh, joka tarpeen tullen kääntää vaikeat asiat suoraan unkarista.

Karsain ilmoituksen mukaan koulutus on käytännönläheinen eli pääsemme seuraamaan esimerkiksi hänen vetämiä pallolaatikkoharjoituksia.

Koulutus on tarkoitettu jo koulutuksiin osallistuneille valmentajille ja/tai valmennustyötä tehneille. Koulutus on osa VOK 2 tasoa.

Hinta: 165e

-kurssin ohjelman

-majoitukset huoneistohotelli Katajarinteessä 2-3 hengen huoneissa

-ruokailut:

perjantaina: iltapala

lauantaina: aamiainen, lounas, päivällinen, iltapala

sunnuntaina: aamiainen, lounas, päivällinen

-rantasauna lauantaina

Ilmoittautumisettaneli.keinonen@sptl.fi

Tiedustelut: Taneli Keinonen 0505285861

Seuratukipäätökset- pöytätennisseurat mukana

Seuratukipäätökset- pöytätennisseurat mukana

Ministeri Sampo Terho on myöntänyt lähes neljä miljoonaa euroa seuratukena liikunta- ja urheiluseuroille. Pöytätennisseuroista tukea saivat: Maunulan Spinni, PT Espoo ja OPT-86.

Avustuksia jaettiin yhteensä 403 hankkeelle. Avustuksen ehtona on, että harrastamisen hinta lasten ja nuorten liikunnassa ei ylitä 50 euroa kuukaudessa. Tukea on myönnetty niin toimintaa kuin palkkaukseen.

Myönnetyt avustukset painottuvat matalan harrastuskynnyksen toimintaan, mutta hankkeissa voi olla mukana myös harrastetoiminnan lähialueen kilpailullista edistämistä. Seuratukiavustusta voi saada lasten ja nuorten matalan harrastuskynnyksen toimintaan, innovatiivisiin kokeiluihin tai hankkeisiin, joissa lisätään toiminnan monipuolisuutta uusien lajien kautta tai kehitetään lajitoiminnan sisällä harrastustoimintaa. Seuratuen avulla voidaan myös vahvistaa toiminnan laatua ja yhteisöllisyyttä, sekä tukea vapaaehtoistyötä.

Pöytätenniksessä voisi yhteistyöllä seurat hakea tukea ensimmäisen kerran myös palkkaukseen.  Seuraavan kerran tukea on haettavissa marraskuussa 2018.

Ministeriön tiedote: http://minedu.fi/artikkeli/-/asset_publisher/lasten-liikunnan-harrastusmahdollisuuksien-edistamiseen-4-miljoonaa-seuratukea

 

VOK 1 lajiosa Kisakalliossa

VOK 1 lajiosa Kisakalliossa 7.-8.4

Viikonloppuna pidettiin onnistunut koulutustapahtuma Kisakalliossa.  VOK 1 koulutuksen tavoitteena on hankkia taidot harjoituskerran onnistuneeseen vetämiseen. Lauantaina paneuduttiin perustekniikkaa valmentajan näkökulmasta ja pallolaatikkoharjoitteluun. Sunnuntaina paneuduttiin harjoituskerran rakenteeseen ja harjoittelun vetämiseen. Kouluttajan silmin tavoitteeseen päästiin!

Mukana koulutuksessa olivat: Jussi Hakala, Jyrki Nummenmaa, Juha-Pekka Mäkelä, Okko Vanhala ja Igor Zelenski. Kolutuksesta vastasi Taneli Keinonen.

Kiitos mukana olleille innostuneesta otteesta ja mukavasta viikonlopusta!

 

 

UUSIA VALMENTAJIA SEURAAN STARTTIKURSSILLA

UUSIA VALMENTAJIA SEURAAN STARTTIKURSSILLA

Tuskin meillä on yhtään seuraa jolla ei olisi pulaa valmentajista. Valmentajien ja ohjaajien puute onkin seurojen omasta mielestä suurin este toiminnan kehittämiselle. Tästä huolimatta emme oikein ole asialle valittelua enempää tehneet. Nyt on korkea aika tehdä konkreettisesti jotain asian eteen.  Etsitään valmentajia sieltä mistä muutkin lajit valmentajia etsivät eli seurassa olevista pelaajista ja erityisesti lajia harrastavien lasten vanhemmista, näin kaikki lajit tekevät!

Pöytätennisliitto tarjoaa seuroille apua tässä valmentajien rekrytoinnissa järjestämällä valmentajien starttikursseja. Starttikurssit ovat seuran omalla salilla pidettäviä valmentaja/ohjaajakoulutuksia. Koulutus kestää kaksi tuntia ja antaa valmiuksia ja rohkaisua lähteä mukaan vaikkapa apuvalmentajaksi seuran toimintaan. Koulutuksessa käydään läpi aivan tärkeimmät perusasiat lajitekniikasta ja tärkein opetusmetodi eli pallolaatikkoharjoittelu. Koulutuksen tavoite on siis antaa perusvalmiuksia ohjaamiseen, mutta ennen kaikkea toimia valmentajarekrytoinnin apuna seuroille. Muistakaa myös ottaa nämä uudet ohjaajat mukaan toimintaan.

Jos seurasi kaipaa lisävoimaa valmennukseen niin sovitaan aika ja paikka, jolloin koulutus järjestetään. Seuran tehtävä on kutsua henkilöt paikalle. Kutsukaa rohkeasti pelaajien vanhempia mukaan ja kertokaa, että apua tarvitaan. Pöytätennisliitto hoitaa koulutuksen. Koulutus on seuroille ilmainen! Jokainen osallistuja saa jopa itselleen mailan Pöytätennisliitolta! Lähdetään pienin askelin liikenteeseen eli koulutus pidetään pienillekin osallistujamäärille eli nyt jätetään selitykset!

Ole yhteydessä ja sovitaan sopiva aika koulutukseen!

Taneli Keinonen

taneli.keinonen@sptl.fi

0505285861

 

 

 

Tuomaritarvetta Juniori SM kilpailuissa

 

Tuomaritarvetta Juniori SM kilpailuissa

Pöytätennisliitto järjestää Ruskeasuolla lauantaina ja sunnuntaina 24.-25.3 13- ja 15-vuotiaiden SM kilpailut. Tuomareita on jo lupautunut mukaan, mutta lisää kaivattaisiin.  Tuomariapua tarvitaan kumpanakin päivänä heti aamusta 9.30 alkaen, mutta erityisen iso tarve tuomareille on kumpanakin päivänä noin kello 12.00 eteenpäin.

Tuomareille maksetaan 2 e/peli.

Tule mukaan auttamaan ja katsomaan tulevaisuuden tähtipelaajat!

Jos pääset tulemaan laita tekstiviesti Taneli Keinoselle 0505285861

Valmentajakoulutusta-lajiosa Kisakalliossa 7.-8.4

PÖYTÄTENNIKSEN LAJIOSA

VOK-1 TASO

Pöytätennisliitto järjestää valmentaja- ja ohjaajakoulutuksen VOK-1 tason lajiosan Kisakalliossa.

Tason 1 koulutukseen kuuluu lajiosan lisäksi aluejärjestöjen pitämää koulutusta, itsenäistä työtä ja näyttö. Koulutuksen ohjeellinen kokonaiskesto on 50 tuntia.

Koulutus sopii jo valmennustoiminnassa mukana oleville.  Tämä koulutus sopii myös ilman valmennuskokemusta oleville, vaikkapa junioripelaajien vanhemmille.

Koulutus:                             Pöytätenniksen VOK-1 tason lajiosa

Aika:                                    7.-8.4.2018

Paikka:                                Kisakallion urheiluopisto( Kisakalliontie 284, Lohja)

Kouluttajat:                         Taneli Keinonen

Koulutuksen tavoite:           Koulutuksen jälkeen valmentajalla on perustaidot yksittäisen harjoituskerran vetämiseen.

Alustava aikataulu ja ohjelma

Lauantaina

10.00-13.00                        Pöytätenniksen lajiharjoittelu / Luokka

14.00-17.00                        Tekniikan opettaminen+perustekniikka / Sali

18.00-20.00                        Tekniikan opettaminen+perustekniikka / Sali

Sunnuntai

9.00-10.00                          Harjoituskerrat eri tason pelaajille/ Luokka

10.00-12.00                        Harjoitusten vetäminen /Sali

13.00-14.00                        Yhteenveto ja koulutuksen jatko/Sali

Koulutuksen hinta 90 e

Ilmoittautumiset viimeistään 15.3.2018.

Koulutus järjestetään jos osallistujia on vähintään 8.

Tiedustelut ja ilmoittautumiset Taneli Keinonen

info@sptl.fi, 0505285861