Kaikki kirjoittajan Taneli Keinonen artikkelit

Kosken kesäleirin tilanteen info

Tällä hetkellä emme voi varmuudella luvata, että Kosken kesäleiri järjestetään suunnitellusti  8.-12.6.2020. Seuraamme tilannetta koko ajan ja noudatamme viranomaisten määräyksiä ja ohjeistuksia. Leiri järjestetään vain siinä tapauksessa, että se on täysin turvallista ja ohjeistuksen mukaista. Myös leirin ajankohdan siirtoa selvitetään. Mahdollisista muutoksista ja peruutuksista tiedotetaan välittömästi.

 

Seuravalmentajakoulutus Oulussa 26.-27.2.

Oulussa järjestettiin seuravalmentajakoulutus (VOK 1) kahtena peräkkäisenä iltana seuran hallilla Korvensuoralla. Koulutukseen osallistui OPT-86:n, YNM:n, KePts:n ja myös Kempeleen tennisseuran jäseniä. Kempeleen tennisseura on panostanut myös pöytätennikseen muutamalla pöydällä ja heidän juniorit pelaavat tenniksen ohella myös pöytätennistä.

Ensimmäisen illan teema oli perustekniikka ja pallolaatikkoharjoittelun toteutus. Toisena iltana käytiin läpi harjoitusten vetämistä, valmentajana toimimista ja positiivista ohjaamista. Kumpanakin päivänä asioita harjoiteltiin myös käytännössä.

Koulutukseen kuuluu tämän lisäksi itseopiskelumateriaalia ja aluejärjestöjen koulutusta.

Olkaa yhteydessä jos teidän seuraa asia kiinnostaa!

Tuomaritarve Juniori SM kilpailuihin-apua tarvitaan

Junioreiden SM kilpailu 15.-16.2  kaipaa tuomareita

Ruskeasuolla pelataan Junioreiden SM-kilpailut.  Kilpailun onnistuminen vaatii luonnollisesti myös tuomareita. Tule mukaan tekemään hyvä kilpailu.

Tuomareita tarvitaan kumpanakin päivänä kello 12.00 eteenpäin. Jos et voi olla koko aikaa, niin lyhyempikin pätkä auttaa. Ilmoita miten pääset mukaan!

Tuomareille maksetaan 2e/peli.

Taneli Keinonen

Valmentaja- ja ohjaajakoulutusta

ESLU:n koulutusta

Pöytätennisliito seuravalmentajakoulutukseen (VOK 1) kuuluu lajiosan lisäksi yleisopintoja. Tässä ESLU:n terveiset koulutuksista keväällä 2020. Samaa koulutusta järjestävät liikunnan aluejärjestöt ympäri maata. Katso oman alueesi koulutus ja ilmoittaudu mukaan!

Alkuvuoden hallinnon koulutukset painottuvat vahvasti johtamisen kehittämiseen. Seura-Akatemia-koulutuksessa (21.1.) käsitellään seuran hyvää hallintoa. Illan aikana vastataan muun muassa seuraaviin kysymyksiin: Miten seuran hallitus työskentelee? Kuka päättää ja miten päätöksiä tehdään? Mitkä ovat seuran luottamushenkilöiden vastuut ja velvollisuudet? Koulutus on hyvä startti seurojen uusille hallituksen jäsenille.

Seuraseminaarissa (1.2.) pureudutaan johtamiseen ja seuran hallintoon asiantuntijoiden johdolla. Näkemyksiään urheilujohtamisesta saapuvat kertomaan Suomen Urheiluliiton puheenjohtaja Sami Itani ja urheiluvaikuttaja ja kansanedustaja Hjallis Harkimo. Käymme läpi myös uuden työaikalain vaikutuksia seuratoimintaan Legistumin asianajaja Teppo Laineen johdolla. Tutkijanäkökulmasta vastaa puolestaan Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen erikoistutkija Outi Aarresola.

Koulutusta ohjaajille ja valmentajille

Seuroja kannattaa muistuttaa ohjaajaksi aikoville suunnatusta Lasten liikunnan ohjaajakoulutuksesta (29.1.). Kevään aikana järjestämme täydentäviä VOK-1-koulutuksia ja syksyn 2020 aikana on jälleen mahdollisuus suorittaa koko koulutuskokonaisuus niin lasten ja nuorten kuin aikuisten liikunnasta. Seuroja kannattaa vinkata koulutuksista, jotka ovat mahdollisesti osana lajiliiton koulutuspolkua.

Aikuisten liikuttajat voivat lisätä osaamistaan loppukeväästä järjestettävissä 50+ liikkujien ohjaajakoulutuksesta sekä Iloa, yhteisöllisyyttä ja liikunnan riemua +65-vuotiaille -ohjaajakoulutuksesta.

Kevään Terve urheilija -koulutuksessa käsitellään kehonhuoltoa ja palautumista. Urheilu- ja kinesioteippauksen tiimoilta koulutuskalenterimme täyttyy vielä alkuvuodesta. Seurojenne kannattaa siis tarkkailla koulutuskalenteriamme.