Kaikki kirjoittajan Taneli Keinonen artikkelit

Valmentaja- ja ohjaajakoulutusta

ESLU:n koulutusta

Pöytätennisliito seuravalmentajakoulutukseen (VOK 1) kuuluu lajiosan lisäksi yleisopintoja. Tässä ESLU:n terveiset koulutuksista keväällä 2020. Samaa koulutusta järjestävät liikunnan aluejärjestöt ympäri maata. Katso oman alueesi koulutus ja ilmoittaudu mukaan!

Alkuvuoden hallinnon koulutukset painottuvat vahvasti johtamisen kehittämiseen. Seura-Akatemia-koulutuksessa (21.1.) käsitellään seuran hyvää hallintoa. Illan aikana vastataan muun muassa seuraaviin kysymyksiin: Miten seuran hallitus työskentelee? Kuka päättää ja miten päätöksiä tehdään? Mitkä ovat seuran luottamushenkilöiden vastuut ja velvollisuudet? Koulutus on hyvä startti seurojen uusille hallituksen jäsenille.

Seuraseminaarissa (1.2.) pureudutaan johtamiseen ja seuran hallintoon asiantuntijoiden johdolla. Näkemyksiään urheilujohtamisesta saapuvat kertomaan Suomen Urheiluliiton puheenjohtaja Sami Itani ja urheiluvaikuttaja ja kansanedustaja Hjallis Harkimo. Käymme läpi myös uuden työaikalain vaikutuksia seuratoimintaan Legistumin asianajaja Teppo Laineen johdolla. Tutkijanäkökulmasta vastaa puolestaan Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskuksen erikoistutkija Outi Aarresola.

Koulutusta ohjaajille ja valmentajille

Seuroja kannattaa muistuttaa ohjaajaksi aikoville suunnatusta Lasten liikunnan ohjaajakoulutuksesta (29.1.). Kevään aikana järjestämme täydentäviä VOK-1-koulutuksia ja syksyn 2020 aikana on jälleen mahdollisuus suorittaa koko koulutuskokonaisuus niin lasten ja nuorten kuin aikuisten liikunnasta. Seuroja kannattaa vinkata koulutuksista, jotka ovat mahdollisesti osana lajiliiton koulutuspolkua.

Aikuisten liikuttajat voivat lisätä osaamistaan loppukeväästä järjestettävissä 50+ liikkujien ohjaajakoulutuksesta sekä Iloa, yhteisöllisyyttä ja liikunnan riemua +65-vuotiaille -ohjaajakoulutuksesta.

Kevään Terve urheilija -koulutuksessa käsitellään kehonhuoltoa ja palautumista. Urheilu- ja kinesioteippauksen tiimoilta koulutuskalenterimme täyttyy vielä alkuvuodesta. Seurojenne kannattaa siis tarkkailla koulutuskalenteriamme.

Valmentajia, pelaajia ja leirejä jokaiseen seuraan

Pöytätennisliitto haluaa jatkossa tuoda toimintaa ja palveluita entistä lähemmäksi seurojen arkea. Jatkossa tulemme seurojen saleille yhdessä seurojen kanssa. Tämä koskee niin valmentajakoulutusta kuin leiritoimintaa.

Seuravalmentajakoulutus ja starttikurssit seuran omalla salilla

Seuravalmentajakoulutus (VOK1)

Seuravalmentajakoulutus on uudistunut. Keskeinen ajatus uudistuksessa on sen toteuttaminen seuroittain tai paikkakunnittain. Koulutuksen voi toteuttaa vaikkapa kahtena peräkkäisenä arki-iltana (viikonloput toki myös mahdollisia), jotka kummatkin sisältävät valmentajille oman koulutusosuuden ja sitten käytännön tehtävät seuran omien pelaajien kanssa. Tätä ”lajiosaa” täydentää itseopiskelumateriaali ja aluejärjestöjen ”yleisopinnot”.

Seuravalmentajakoulutuksen tavoite on antaa osallistujalle osaamista ja valmiuksia vetää pöytätennisharjoituksia.

Lyhyesti Turussa pidetystä pilotista:

http://www.sptl.fi/sptl_uudet/?p=20692

Starttikurssi

Starttikurssi sopii esimerkiksi aloittelijaryhmän pelaajien vanhemmille. Starttikurssi kestää noin 1,5 h. Starttikurssin tavoitteena on rohkaista, innostaa ja antaa osaamista aloittelijaryhmän apuvalmentajana toimimiseen.

Seurat vastaavat salikuluista, koulutus sinänsä on tässä vaiheessa ilmaista.

Tarkempi kuvaus valmentajapolusta:

http://www.sptl.fi/sptl_uudet/?p=19579

Kouluvierailuilla pelaajia seuraan

Nyt tammi-helmikuussa on perinteisesti tehty ”pieni koulukierros”. Jos seura haluaa perustaa uuden junioriryhmän tai täydennystä vanhaan ryhmään niin pöytätennisliitto tekee yhdessä seuran kanssa kouluvierailuja.

Seuraleiri

Seuraleirit ovat poikkeuksetta olleet hyviä ja kivoja tapahtumia. Seurat ovat vastanneet tiloista ja omalle väelle tiedottamisesta. Leirien veto ollut yhteistyössä seuran ja liiton kanssa. Painopiste on ollut junioriharjoituksissa, mutta myös muutkin pelaajat ovat tervetulleita mukaan.

Olkaa minuun yhteydessä ja räätälöidään juuri teidän seuralle sopiva paketti!

Taneli Keinonen

Psyykkinen valmennus mailapeleissä – Tiedosto

Mailapeliliitot järjestävät yhteistyössä kaksipäiväisen koulutuksen psyykkisestä valmennuksesta.

Laadukkaasta ja monipuolisesta ohjelmasta vastaa Suomen Valmentajat. Koulutus on tarkoitettu valmentajille, mutta myös pelaajat saavat varmasti koulutuksesta ja voivat osallistua koulutukseen.

Muistakaa ilmoittautua ajoissa sillä paikkoja on rajoitetusti. Ilmoittoutumisen ohjeet alla olevassa linkissä.

Linkki tiedostoon: Psyykkinen valmennus mailapeleissä.pdf

https://tapahtumat-coach-fi.pwire.fi/tapahtumat/seminaari-psyykkinen-valmennus-mailapeleissa

Taneli Keinonen

Uudistettu seuravalmentajakoulutus käynnistyi Turussa

 

Uudistimme VOK 1 tason koulutusta, joka nyt kulkee asiaa paremmin kuvaavalla seuravalmentaja nimellä. Uudistus ei ole vain nimen vaihto, muutakin olemme uudistaneet. Ennen pidimme lajiostat keskitetysti lähinnä Kisakalliossa urheiluopistolla. Nyt viemme koulutuksen seurojen luokse. Ensimmäinen näistä oli TuPy:n kanssa järjestetty koulutus. Koulutus vedettiin kahtena iltana. Kummankin illan pituus oli noin 4 tuntia, joista noin puolet oli käytännön osuutta seuran omien junioreiden kanssa.

Ensimmäisenä iltana kävimme läpi perustekniikka läpi erityisesti ”valmentajalasien” kautta ja harjoittelimme pallolaatikkoharjoittelua. Toisena iltana oli vuorostaan ohjeita ja ajatuksia valmentamisesta noin yleisesti ja harjoitusten vetämisestä erityisesti sekä esimerkkiharjoitus, jossa myös kurssilaiset pääsivät hikoilemaan. Tätä koulutusta täydennetään vielä itseopiskelumateriaalilla. Lisäksi seuravalmentajakoulutukseen kuuluu aluejärjestöjen paikallisesti tarjomat yleisopinnot.

Koulutus on ainakin tässä vaiheessa seuroille maksutonta, joten nyt kannattaa lähteä mukaan!

Kuvassa kurssilaiset Mergim Kelmendi, Juha Suotmaa, Stefan Angelov, Jukka Tamminen sekä jo ennestään tämän tason suorittanut Arttu Juvonen. Osa innokkaista junioreista myös kuvassa.

Taneli Keinonen

Finlandia Open – lauantaille 7.12 kaivataan tuomareita

Finlandia Open lauantaille 7.12 kaivataan tuomareita

Finlandia Openin lauantaipäivä kaipaa vielä hieman lisää tuomareita. Pelit ovat 9:30 -20:00. Pieni korvaus tuomareille ja ruokailut liiton puolesta. Jos, et voi olla koko päivää niin osakin auttaa.

Tule mukaan talkoisiin ja nauttimaan samalla hyvästä pöytätenniksestä.

Ilmoittautumiset Taneli Keinoselle / taneli.keinonen@sptl.fi / 0505285861

FO tuomareiden aikataulut

FO tuomareiden aikataulut

Torstaina ottelut alkavat kello 9.00.

Perjantaina pelit käynnistyvät kello 9:30 ja päättyvät kaksinpelien osalta 18:30 alkavaan kierrokseen.

Lauantaina pelit käynnistyvät kello 9:30 ja päättyvät 19:15 alkavaan kierrokseen.

Jokaiselle päivälle tehdään erikseen tuomareille ottelukohtainen aikataulu.

Tuomarit paikalle viimeistään puolituntia ennen pelejä! Jos tuomariksi lupautuneelle tulee esteitä niin ilmoita ehdottomasti minulle!

Taneli Keinonen

0505285861