Kaikki kirjoittajan Taneli Keinonen artikkelit

Kesäleiri Kisakalliossa 20.-23.7.2020

KESÄLEIRI KISAKALLIO 20.-23.7.2020

Tämän vuoden Pöytätennisliiton kesäleiri järjestetään Kisakallion urheiluopistolla.

Leiri on tarkoitettu seuroissa lajia harrastaville junioripelaajille.

Järjestäjä: Suomen Pöytätennisliitto

Paikka: Kisakallion urheiluopisto (Kaarina Karin tie 4, 08360 Lohja)

Aloitus: 20.7 maanantaina kello 12.00.

Lopetus: 23.7 torstaina kello 16.00.

Valmentajat: Liiton valmentajat

Osallistujarajoitus: leirille otetaan 28 pelaajaa ilmoittautumisjärjestyksessä.

Hinta: 260e, sisältää leiriohjelman, majoituksen opistolla ja ruokailut (aamiainen, lounas, päivällinen ja iltapala). Leiri laskutetaan erikseen.

Ota pöytätennisvarustuksen lisäksi ulkoliikunta ja uintitarvikkeet mukaan. Majoitukseen ei nyt tarvitse omia välineitä.

Ilmoittautumiset viimeistään 9.7 Taneli Keinoselle sähköpostilla: taneli.keinonen@sptl.fi.

Taneli Keinonen

 

 

Lisenssikilpailu ratkennut

 

Lisenssikilpailun voittajat

-TIP-70, MBF ja PT 60

Tällä kaudella pidettiin seurojen välinen lisenssikilpailu kolmessa ryhmässä; jotka olivat:

 1. Suomen suurin seura /kaikki lisenssit.
 2. Kappalemääräisesti viime kaudesta eniten juniorilisenssejä lisännyt seura.
 3. Suhteellisesti (prosenteissa mitattuna) eniten juniorilisenssejä lisännyt seura. (Ehdot: viime kaudella vähintään 2 juniorilisenssiä ja lisäys kappalemääräisesti vähintään 8).

Jokaisen ryhmän voittajalle 200e.

Suurimman seuran palkinto meni vantaalle TIP-70:lle, jolla lisenssejä on 94. ”Olemme seura, joka tarjoaa hyvät harrastemahdollisuudet kaiken ikäisille ja tasoisille lajin harrastajille. Tämä on varmaan lisenssimäärän salaisuus.”, totesi palkinnosta ilahtunut seuran puheenjohtaja Jarmo Siekkinen. ”Lisenssimäärät eivät meille ole itsetarkoitus, vaan osa toimintaa. Jos lisenssimääriä halutaan lisätä, niin voisi lisenssien maksamista jotenkin yksinkertaistaa vaikkapa ryhmälisensseillä”, Siekkinen täydensi. Tulevalla kaudella seurassa uskotaan, että sadan lisenssipelaajan raja menee kyllä rikki.

Suhteellisesti eniten kategorian kilpailujen sääntöjen mukaan voitti toimintaansa piristänyt MBF. Huomioitavaa oli kasvu erityisesti B lisensseissä.

Kauden ehdottomasti suurin onnistuja löytyy kuitenkin Rovaniemeltä. PT 60 kasvatti juniorilisenssien määrää eniten. Uusia lisenssejä junioreissa peräti 14. ”Käynnistimme toiminnan syksyllä pingiskoululla. Taitojen karttuessa myös kiinnostus kilpailemiseen heräsi. Kemin kilpailut tulivat sopivasti ja isompi joukko innostui mukaan kilpailuun”; kertasi junioritoiminnan puuhamies Kristian Mustonen onnistunutta kautta. Seuralla on tarkoitus kehittää tulevalle kaudelle toimintaa jakamalla juniorit harjoitusryhmiin ja tarjoamalla kolmesti viikossa ohjattua treeniä heille.

 

Kuvassa PT 60:n junnut Kemissä kilpailuissa.

Tulevalla kaudella kilpailua jatketaan!

Taneli Keinonen

 

Opetus- ja kulttuuriministeriön seuratukea Por-83:lle

Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt liikunta- ja urheiluseuroille yhteensä 3,5 miljoonaa euroa seuratoiminnan kehittämistukea. Tukea sai 358 hanketta. Yksi tukea saaneista oli POR-83, jolle myönnettiin 2500e tukea.

Kannustan seuroja tutustumaan asiaan ja hakemaan tänä vuonna suurella joukolla tätä. Tukea on myös mahdollista hakea useamman seuran yhteishankkeelle. Jos teillä on ideoita niin autan mielelläni idean työstämisessä.

Ministeriön tiedote:

https://minedu.fi/artikkeli/-/asset_publisher/liikunta-ja-urheiluseuroille-yhteensa-3-5-miljoonaa-euroa-seuratoiminnan-kehittamiseen

 

 

Pöytätennisliitto tukee seurojen toimintaa-suunnitelmat käyntiin jo keväällä

 

Pöytätennistoiminta on pöytätennissaleissa juuri nyt pysähtynyt. Saleilla on hiljaista, joten nyt voimme jo tässä vaiheessa kääntää katseen tulevaan kauteen. Alle on koottu joukko toimia, joilla Pöytätennisliitto auttaa seuroja. Katsokaa teille sopivat! Jos teillä on mielessä jotain muuta tapaa, niin toteutetaan se!

Pyytäisinkin seuroja miettimään mitä kaikkea voimme tulevalla kaudella yhdessä tehdä. Vielä ei varmasti voida päivämääriä lyödä lukkoon, mutta alustava suunnitelma toimista voisimme saada tehtyä syksyn asemasta jo nyt keväällä. Olemme sitten syksyllä valmiit tehokkaasti käynnistämään toimet.

Näitä toimia kannattaa yhdistää useampi samalle reissulle.

 1. Kouluvierailu

Perinteinen kouluvierailu on edelleen tehokas tapa saada uusia pelaajia seuraan.  Koululla oppilaat käyvät kokeilemassa lajia saavat kotiin seuran mainosesitteen.

 1. Välituntipingis ja seuramarkkinointi

Pöytätenniksen suosio koulujen välituntiliikuntana on viimeisinä vuosina lisääntynyt valtavasti. Pöytätennisliitto on käynyt vierailuilla aktiivisissa välituntipingiskouluissa. Näissä voi tehdä suoraa mainostusta, mutta myös pidemmällä aikavälillä välituntipingis palvelee myös paikallista seuraa.

 1. Mailapelikierros

Neljän lajin mailapelihanke tekee kierrosta ympäri maata. Ohjelmassa on niin koululaiskilpailuja kuin lajiesittelyjä.

 1. Seuravalmentajakoulutus

Seuravalmentajakoulutus toteutetaan seuroittain tai paikkakunnittain. Koulutuksen voi toteuttaa vaikkapa kahtena peräkkäisenä arki-iltana (viikonloput toki myös mahdollisia), jotka kummatkin sisältävät valmentajille oman koulutusosuuden ja sitten käytännön tehtävät seuran omien pelaajien kanssa.

 1. Starttikoulutus

Starttikurssi sopii esimerkiksi aloittelijaryhmän pelaajien vanhemmille. Starttikurssi kestää noin 1,5 h. Starttikurssin tavoitteena on rohkaista, innostaa ja antaa osaamista aloittelijaryhmän apuvalmentajana toimimiseen.

 1. Seuravierailu

Seuravierailu on hieman harjoituksen ja valmentajakoulutuksen välimuoto. Vedetään yhdessä harjoitukset, joista seurat ja pelaajat saavat ohjeita ja ajatuksia omaan toimintaan.

 1. Seuraleiri

Seuraleireillä on vedetty 2-3 harjoitusta päivässä. Pääpaino on ollut junnutreeneissä, mutta myös aikuistreenejä vedetty. Nämä ovat myös tapahtumia, joissa yhdessä tekemällä kaikki oppivat toisiltaan.

 1. Starttikilpailu

Uutena toimintana ovat arki-iltaisin pelattavat aloittelijakilpailut, joiden järjestelyissä SPTL on mukana.

Miettikää mitä haluatte tehdä ja karkea aikataulu milloin. Olkaa yhteydessä jo nyt keväällä, niin tehdään alustava suunnitelma!

Taneli Keinonen

0505285861

taneli.keinonen@sptl.fi

Kosken kesäleirin tilanteen info

Tällä hetkellä emme voi varmuudella luvata, että Kosken kesäleiri järjestetään suunnitellusti  8.-12.6.2020. Seuraamme tilannetta koko ajan ja noudatamme viranomaisten määräyksiä ja ohjeistuksia. Leiri järjestetään vain siinä tapauksessa, että se on täysin turvallista ja ohjeistuksen mukaista. Myös leirin ajankohdan siirtoa selvitetään. Mahdollisista muutoksista ja peruutuksista tiedotetaan välittömästi.

 

Seuravalmentajakoulutus Oulussa 26.-27.2.

Oulussa järjestettiin seuravalmentajakoulutus (VOK 1) kahtena peräkkäisenä iltana seuran hallilla Korvensuoralla. Koulutukseen osallistui OPT-86:n, YNM:n, KePts:n ja myös Kempeleen tennisseuran jäseniä. Kempeleen tennisseura on panostanut myös pöytätennikseen muutamalla pöydällä ja heidän juniorit pelaavat tenniksen ohella myös pöytätennistä.

Ensimmäisen illan teema oli perustekniikka ja pallolaatikkoharjoittelun toteutus. Toisena iltana käytiin läpi harjoitusten vetämistä, valmentajana toimimista ja positiivista ohjaamista. Kumpanakin päivänä asioita harjoiteltiin myös käytännössä.

Koulutukseen kuuluu tämän lisäksi itseopiskelumateriaalia ja aluejärjestöjen koulutusta.

Olkaa yhteydessä jos teidän seuraa asia kiinnostaa!

Tuomaritarve Juniori SM kilpailuihin-apua tarvitaan

Junioreiden SM kilpailu 15.-16.2  kaipaa tuomareita

Ruskeasuolla pelataan Junioreiden SM-kilpailut.  Kilpailun onnistuminen vaatii luonnollisesti myös tuomareita. Tule mukaan tekemään hyvä kilpailu.

Tuomareita tarvitaan kumpanakin päivänä kello 12.00 eteenpäin. Jos et voi olla koko aikaa, niin lyhyempikin pätkä auttaa. Ilmoita miten pääset mukaan!

Tuomareille maksetaan 2e/peli.

Taneli Keinonen