Kaikki kirjoittajan Taneli Keinonen artikkelit

Ilmainen fysiikkavalmennusseminaari Vierumäellä

 
 
Lauantaina 24.3. ilmainen joukkuepalloilulajien fysiikkavalmennusseminaari Suomen Urheiluopistolla Vierumäellä!
Saimme kutsun seminaarii, joka on joukkuepalloiluihin suunnattu, mutta soveltuu varmaan myös meidän valmentajille.
 
Lauantaina 24.3. Kuntotestauspäivien ”jatkoilla” pureudutaan palloilulajien fysiikkavalmennukseen. Tarjolla on kaikille avoin ja maksuton seminaari, jossa puhujina mm. Marko Yrjövuori, Tommi Pärmäkoski ja Magni Mohr.
 
 
Marko Yrjövuori on toiminut yli 20 vuotta ammattiurheilun parissa mm. Los Angeles Lakersien sekä Los Angeles Kingsien Athletic trainerina. Valmennettavia on ollut lukuisia olympiatason urheilijoita sekä NBA-, NFL- ja NHL –pelaajia, tunnetuimpia mm. Kobe Bryant, James Harden, Pau Gasol ja Luc Robitaille.  Suomalaisista urheilijoista hänen oppejaan ovat hyödyntäneet mm. jääkiekkoilijat Olli Jokinen ja Mikko Eloranta sekä taitoluistelija Kiira Korpi. Marko toimii myös Suomen koripallomaajoukkueen, ”Susijengin” Medical Trainerina  sekä Sairaala NEOn kehityspäällikkönä ja Kisakallion Urheiluopiston Erityisasiantuntijana.
 
Tommi Pärmäkoski toimi F1-tähti Sebastian Vettelin kuntovalmentajana vuosina 2008 – 2011. F1-maailman jälkeen Pärmäkoski on auttanut suomalaisia urheilijoita yli lajirajojen. Tällä hetkellä Pärmäkoskea työllistää eniten Lahden Pelicansin SM-liigajoukkueen fysiikkavalmennus. Lisäksi hän tekee töitä Lentopalloliiton ja Jääkiekkoliiton sekä Kuortaneen urheiluopiston kanssa. Lisäksi hän on mukana vaimonsa, MM-hopeamitalisti Krista Pärmäkosken, valmennuksessa.
 
Färsaarten ja Göteborgin yliopistoissa työskentelevä Magni Mohr puolestaan on yksi maailman johtavista tieteellisen jalkapallovalmennuksen asiantuntijoista. Hän on myös toinen ”Fitness Testing in Football – Fitness Training in Soccer II” -kirjan kirjoittajista. Mohr on toiminut mm. Juventuksen, Chelsean ja Tanskan maajoukkueen neuvonantajana.
 
 
 
kaikille avoin ja maksuton palloilulajien fysiikkavalmennuksen valmennusseminaari toteutetaan osana Kuntotestauspäiviä 2018, joka niin ikään  järjestetään Suomen Urheiluopistolla Vierumäellä 22.–23.3. Kuntotestauspäivien teemana on joukkuepalloilulajien testaus.
 
Katso tarkempi ohjelma ja ilmoittaudu ilmaiseen valmennusseminaariin:
 
Viimeinen ilmoittautumispäivä on tiistai 27.2.2018.
 
Lisätietoja ilmoittautumisesta: Linda Raivio linda.raivio@lts.fi /puh. 010 778 6602
 
Kuntotestauspäivien 2018 ja valmennusseminaarin suunnittelusta ja järjestelyistä vastaa Liikuntatieteellinen Seura (LTS) ja LTS:n kuntotestauksen asiantuntijaryhmä kumppanuudessa Suomen Urheiluopiston kanssa.
 
Seminaarin aihetunnisteet:
#‎KTP18 #‎kuntotestaus #vierumäki
 
Lämpimästi tervetuloa tapahtumaamme!
 
Jonne Kamsula
Erityisasiantuntija
Liikuntalääketiede ja kuntotestaus

 

Mailapelikilpailut Helsingissä

Mailapelikilpailut Helsingissä

Mailapeliliitot järjestivät Helsingin koululaisille mailapelien joukkuekilpailun. Tiistaina pelasimme Talihallissa ja keskiviikkona vuorossa oli Smash Center.  Koulut muodostivat kahdeksan hengen joukkueita. Joukkueet  pääsivät ensin harjoittelemaan ja käymään läpi lajin sääntöjä jokaisessa lajipisteessä. Tämän jälkeen pelasimme joukkueiden välillä aikaottelun (15min), jossa jokainen pelaaja keräsi otteluvoittoja omalle joukkueelle mahdollisimman monta. Yksittäiset ottelut pelasimme viiteen pisteeseen, näin pelikaverit vaihtuivat kivasti.

Pelaajia tapahtumissa oli yhteensä noin kaksi sataa. Parhaat joukkueet palkittiin kaupungin puolelta ja Pöytätennisliitto/Stiga lajoittivat voittajajoukkueelle pienen välinepaketin.

Seuraleiri Ruskeasuolla 10.-11.2.2018


Ruskeasuolla pelattiin 25 pelaajan voimin seuraleiri.

1.Simonas Kaskelevicius
2.Leo Kettula
3.Elim Enberg
4.Joel Vilppula
5.Olli Lukimaa
6.Yuri Afanassiev
7.Jeremias Ryynänen
8. Kasper Carlson
9 Roy Eriksson
10.Eeli Lauritsalo
11.Nuno Marttinen
12.Lucas Salo
13.Jaakko Lehtovirta
14.Atte Salmela
15.Sonja Ylinen
16.Jonne Kaipiainen
17. Järvenpää
18. Järvenpää
19. Ella Kellow
20. Aki Kalander
21. Kim Woobin
22. Jonatan Sella
23. Samuel Westerlund
24. Sara Long
25.Pietari
Mukana oli pelaajia seuraavista seuroista: PT-Espoo, PT2000, Boom, GraPi, MBF, TIP-70 ja Maraton. Valmennuksesta vastasivat kenttäpäällikön lisäksi Jens Weckström ja Samuli Soine. Seuraava seuraleiri onkin sitten jo ensi viikolla Porissa.

 

 

 

 

Valmentajakoulutusta Ferenc Karsain johdolla Kisakalliossa

VALMENTAJAKOULUTUS

Järjestämme yhdessä ETTU:n kanssa edistyneiden valmentajien koulutuksen.

Paikka: Kisakallion urheiluopisto / Kisakalliontie 284, 08360 Lohja

Aika: Aloitus 11.5.2018 kello 18.00, päättyy 13.5.2018 kello 16.00.

Kouluttaja: Ferenc Karsai, joka on valmentajana erittäin kokenut ja menestynyt. Suurimpana meriittinä Werner Schlagerin valmentaminen maailmanmestariksi.

Koulutuksen sisältö: ” What and how should children in age 7-14 years practise? What kind of technic should children in different age practise and which methods should be used? Painopiste on siis laadukkaassa juniorivalmennuksessa. Koulutuksen kieli on englanti. Karsain ilmoituksen mukaan koulutus on käytännönläheinen eli pääsemme seuraamaan esimerkiksi hänen vetämiä pallolaatikkoharjoituksia.

Koulutus on tarkoitettu jo koulutuksiin osallistuneille valmentajille ja/tai valmennustyötä tehneille. Koulutus on osa VOK 2 tasoa.

Hinta: 165e

-kurssin ohjelman

-majoitukset huoneistohotelli Katajarinteessä 2-3 hengen huoneissa

-ruokailut:

perjantaina: iltapala

lauantaina: aamiainen, lounas, päivällinen, iltapala

sunnuntaina: aamiainen, lounas, päivällinen

-rantasauna lauantaina

Ilmoittautumiset: 12.4.2018 viimeistään / taneli.keinonen@sptl.fi

Tiedustelut: Taneli Keinonen 0505285861

LrTU uusi tsemppiseura

LrTU uusi tsemppiseura

Tsemppiseurajoukko on saanut uuden seuran mukaan toimintaan. LrTU on nyt kymmenes tsemppiseura. Pitkään hiljaiseloa viettänyt seura on herännyt eloon ja käynnistänyt junioritoimntaa. Seura haluaa kehittää toimintaansa ja tästä omasta halusta kehittää eli tsempistähän koko hankkeessa on kyse. Suurin kiitos virinneestä toiminnasta kuuluu luonnollisesti Igor Zelenskille ja Harri Korpelaiselle.

Pöytätätennisliitto tukee erityisesti näitä seuroja niin markkinoinnin kuin vaikkapa seuraleirien muodossa. Tervetuloa LrTU mukaa!

Tsemppiseurat:
OPT-86, YPTS, KuPTS, LrTU, Maraton, TIP-70, PT-Espoo, KoKa, TuPy ja Por-83

 

 

Olosuhdekysely seuroille

Olosuhdekysely seuroille

Pöytätennisliitto haluaa auttaa seuroja saaman olosuhteet lajin harrastamista varten parempaan kuntoon. Jos olosuhteissa on seuran mielestä parantamisen tarvetta ja seuralla on omaa halua panostaa asiaan, liitto ja seura voivat yhteistyöllä pyrkiä vaikuttamaan tilanteeseen.

Vastaa kyselyyn vapaamuotoisesti info@sptl.fi.

Seuran olosuhdekysely:

1. Onko seuralla riittävästi salivuoroja ja ovatko salitilat sopivan kokoisia toiminnan kehittämiseen?

Mikäli seuralla on tarvetta lisävuoroille tai uusille pelipaikoille, keneen kannattaisi kunnassa / kaupungissa olla yhteydessä?

2. Onko mielessä vakituinen lajin käyttöön soveltuva pelipaikka?

Seura ja liitto voisivat yhdessä selvittää, miten tämä saataisiin pöytätenniskäyttöön.

3. Onko seuran helppo saada käyttöön tiloja, joissa voi järjestää kilpailuja?

4. Onko jokin muu olosuhteisiin liittyvä asia, joka vaikeuttaa seuran toiminnan kehittämistä?

Välinekysely:

Onko seuralla tarvetta lisäpöydille tai muille pöytätennisvälineille?

Taneli Keinonen

Pöytätennisliitto

Kesäleiri Koskella 11.-15.6.2018

 Kosken kesäleiri 2018

Pöytätennisliitto järjestää perinteisen juniorileirin Koskella 11.-15.6.2018.

Leiri on tarkoitettu kaikille seuroissa pelaaville nuorille. Harjoittelu tapahtuu tasoryhmissä, joten kaiken tasoiset pelaajat voivat osallistua ja saavat hyvää harjoitusta.

  • Varsinainen leiri alkaa maanantaina 11.6.2018 aamiaisella. Leirille voi saapua jo sunnuntaina 10.6 illalla kello 19.00 jälkeen majoittumaan (suositeltavaa). Maanantaina aamulla ensimmäinen harjoitus on kello 10.00. Leiri päättyy perjantaina 15.6.2018 kello 16.00.
  • Valmentajat: Pöytätennisliiton valmentajat
  • Paikka: Lampitie 3
  • Ohjelmassa on luonnollisesti runsaasti paljon pöytätennistä, mutta myös muuta liikuntaa. Ota siis ulkoliikuntavarusteet mukaan kuten myös uintivarustus.
  • Majoittuminen koululuokissa eli ota makuupussi ja patja mukaasi.
  • Jokainen vastaa omista vakuutuksistaan
  • Leirin hintaan (185e)kuuluu majoituksen ja valmennuksen lisäksi aamupala, lounas ja päivällinen. Iltapalasta jokainen vastaa itse. Ilmoittakaa ilmoittautuessa mahdolliset ruoka-allergiat.
  • Ilmoittautumiset Taneli Keinoselle (taneli.keinonen@sptl.fi)kerro samalla paitakokosi (XS,S,M jne.) leiripaitaasi varten.
  • VIIMEINEN ILMOITTAUTUMISPÄIVÄ 18.5.2018. Leiripaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

Kosken Kaiku ja Suomen Pöytätennisliitto

Suomen Pöytätennisliitto  – Finnish Table Tennis Association

 

Lajinlevitykseen tehokkuutta – heitä ideoita

 

Pöytätennisliitto perusti työryhmän kehittämään lajinlevitys- ja seuratyötä. Tavoitteena on luoda suuntaviivat tälle työlle. Tarkoitus ei ole tehdä vain juhlavaa strategiaa ilman käytännön toimia, vaan trimmata vanhoja käytäntöjä ja luoda uusia käytännön toimintatapoja.  Tässä työssä kaikki viisaus ei välttämättä sijaitse Pöytätennisliiton kokouksissa. Nyt pyydämmekin seurakentältä ideoita toimista pelaajamäärien kasvattamiseksi.

Pistäkää ideoitanne, niin pienistä kuin isoista toimista,  rohkeasti minulle (taneli.keinonen@sptl.fi).  Jokaista ideaa emme lupaa ottaa käyttöön, mutta kaikki ideat varmaan huomioidaan.

Taneli Keinonen

Seuraleiri Ruskeasuolla 10.-11.2.2018

SEURALEIRI RUSKEASUOLLA 10.-11.2.2018

Aika: 10.2-11.2.2018 kello 10-12.30 ja 14.30-17.00

Paikka: Ruskeasuon palloiluhalli

Valmentaja: Taneli Keinonen

Leiri on ilmainen, mutta jokainen hoitaa itse ruokailut. Leiri on tarkoitettu kaikille pääkaupunkiseudun junioripelaajille, jotka ovat ”maajoukkuetason” alapuolella. Erityisen tervetulleita ovat vasta tällä kaudella seuroissa aloittaneet.

Leirillä paneudutaan pelaamisen perusasioihin.

Leirille on mahdollista osallistua vain toiselle päivistä.

Ilmoittautumiset: 5.2.2018 mennessä taneli.keinonen@sptl.fi / tiedustelut 0505285861

Pöytätennisliiton ja ETTU:n järjestämä valmentajakoulutus

Pöytätennisliiton ja  ETTU:n  järjestämä valmentajakoulutus

Järjestämme yhdessä ETTU:n kanssa edistyneiden valmentajien koulutuksen. Koulutuksen alustava otsikko on:

” What and how should children in age 7-14 years practise? What kind of technic should children in different age practise and which methods should be used?”

Ajankohta: 11.-13.5.2018

Kouluttaja:  Ferenc Karsai , joka on valmentajana erittäin kokenut ja menestynyt. Suurinpana meriittinä  Werner Schlagerin valmentaminen maailmanmestariksi.

Koulutus on tarkoitettu jo koulutuksiin osallistuneille valmentajille ja/tai valmennustyötä tehneille. Koulutus on osa VOK 2 tason koulutusta.

Varsinaisen kutsu julkaistaan kun tarkempaa tietoa koulutuspaikasta ja muusta on. Laita jo nyt tapahtuma omaan kalenteriisi.