Kaikki kirjoittajan Taneli Keinonen artikkelit

Ruskeasuolla talkoilla välineet kuntoon 7.6 kello 15

Nyt kutsutaan Ruskeasuolla pelaavat seurat mukaan perjantaina 7.6 kello 15 alkaen laittamaan Ruskeasuon välineet kuntoon ja pistämään rikkinäiset roskiin. Tätä hommaan on salissa, mutta ennenkaikkea hevostallin varastossa.

Pistetään porukalla yhteisessä käytössä olevat tavarat kuntoon! Laittakaa sanaa omalle porukallenne.

Taneli Keinonen

 

Työkalu pöytätennisseurojen kehittämisen tueksi

Työkalu pöytätennisseurojen kehittämisen tueksi

Seuravaliokunnassa on pohdittu alkuvuoden aikana, miten seurat voisivat kehittää toimintaansa ja löytää uusia kilpapelaajia. Yhdeksi ratkaisuksi valiokunta on luonut pöytätennisseuroille mitoitetun seurakehitystyökalun.

Uudesta innovaatiosta ei ole kyse, sillä saman tyyppinen työkalu on käytössä jo Palloliitolla ja Salibandyliitolla. Molemmissa lajeissa sen on todettu parantaneen seurojen tekemisen laatua. Suomalaisen pöytätenniksen toimintaympäristöön mukautettu työkalu on nyt seurojen käytettävissä SPTL:n nettisivuilla.

Työkalun perusidea on jakaa seuratoiminta eri osa-alueisiin ja löytää kehittämiskohteita sitä kautta. Osa-alueita on neljä: 1) viestintä ja markkinointi, 2) varainhankinta ja kilpailut, 3) johtaminen ja hallinto ja 4) urheilutoiminta ja olosuhteet.

Työkalussa on kolme eri tasoa, joita seurojen on tarkoitus kiivetä ylöspäin. Täyttämällä yhden tason kriteerit seura pääsee seuraavalle tasolle, mutta kriteerit tulee käydä sitä ennen läpi seuravaliokunnan edustajan kanssa. Idea ei ole kuitenkaan suorittaa tasoja ”rasti ruutuun”-menetelmällä, vaan aidosti tarttua seurojen mahdollisiin kehityskohteisiin. Yhdessä liiton ja muiden seurojen kanssa tavoitteena on löytää ratkaisut seuran kehittämiseen.

Seuravaliokunta järjestää syksyllä seurapäivän, jonka keskiössä seuratyökalu on. Seurapäivän aikana seurat käyvät yhdessä läpi työkalun kriteerejä ja sparraavat toisiaan. Päivän aikana ykköstason kriteerit täyttävät seurat nostetaan seuraavalle tasolle.

Seuratyökalu on suunnattu erityisesti seuroille, jotka haluavat aidosti kehittää toimintaansa. Tasojen suorittamisesta liitto ei palkitse erikseen, vaan tarkoituksena on, että seurat voivat työkalun avulla viedä toimintaansa järjestelmällisesti eteenpäin. Tavoitteena on saada seurakehitykseen mukaan vähintään 10-15 seuraa joulukuuhun mennessä.

Lisätietoja seuratyökalusta antavat Taneli Keinonen ja seuravaliokunnan puheenjohtaja Henri Pelkonen.

 

Kosken kesäleirin info vanhemmille ja osallistujille

Kosken kesäleiri 2019

info vanhemmille ja osallistujille

Pöytätennisliitto järjestää perinteisen juniorileirin Koskella 10.-14.6.2019.

Varsinainen leiri alkaa maanantaina 10.6.2019 aamiaisella. Leirille voi saapua jo sunnuntaina 9.6 illalla kello 19.00 jälkeen majoittumaan (suositeltavaa). Älä kuitenkaan saavu ennen kello 19, sillä koulu ei vielä silloin ole auki. Maanantaina aamulla ensimmäinen harjoitus on kello 10.00 (jos saavut leirille vasta maanataina aamulla niin ilmoitathan siitä minulle sähköpostilla, saavu viimeistään 9.30 paikalle). Leiri päättyy perjantaina 14.6.2018 kello 16.00.

Valmentajat: Pöytätennisliiton valmentajat

Paikka: Lampitie 3

Ohjelmassa on luonnollisesti runsaasti pöytätennistä, mutta myös muuta liikuntaa. Ota siis ulkoliikuntavarusteet mukaan kuten myös uintivarustus.

Majoittuminen koululuokissa eli ota makuupussi ja patja mukaasi.

Jokainen vastaa omista vakuutuksistaan.

Leirin hintaankuuluu majoituksen ja valmennuksen lisäksi aamupala, lounas ja päivällinen.  Laskutamme leirin vasta jälkikäteen (ei käteismaksua).

Uutuutena iltapalapussi! Ruokailun järjestävän tahon kanssa olemme sopineet, että erikseen voi tilata illaksi terveellisen iltapalapussin (leipää, hedelmää, mehua). Tämän pussin saa mukaan päivälliseltä. Iltapalapussi maksaa 20e koko leirin ajalta(laskutetaan leirin yhteydessä jälkikäteen). Jos haluatte leiriläiselle tämän niin laittakaa minulle tilaus sähköpostilla viimeistään 5.6.2019 keskiviikkona. Toki edelleen voi käydä itse kaupasta iltapalat ostamassa, jolloin tulee huomioida, että meillä ei valitettavasti ole jääkaappia käytettävänä.

Jos leiriläisillä on ruokailuun liittyviä kysymyksiä/allergioita niin laittakaa niistä viestiä niin tanja@juhlapalvelutanjaleino.fi kuin myös minulle.

Leirillä otettiin viime vuonna käyttöön hiljaisuuden aikana kännykkäkielto eli keräämme yöksi kännykät pois! Toivomme, että tästä puhutaan jo kotona ennen leiriä.

Leirillä on luonnollisesti valmentajat paikalla valvomassa ja ohjaamassa leiriläisiä myös käytännön asioissa. Silti olisi hyvä jos varsinkin pienempien leiriläisten kanssa käytäisiin jo kotona läpi joitain leirin sääntöjä. Jokainen leiriläinen käy vähintään kerran päivässä suihkussa ja hoitaa muutenkin iltatoimet itsenäisesti. Majoitumme luokissa, joissa omat tavarat pidetään siististi laukuissa ja muutenkin oma paikka siistinä eli esimerkiksi roskat roskikseen. Hiljaisuuden kanssa on myös joskus ollut haasteita eli muistutetaan siitä, että kaikille annetaan rauha nukkumiseen.

Leiripäivien ohjelma

7.00               herätys

7.30               aamiainen

9.00-11.30     harjoitus

12.00             lounas

14.30-17.00   harjoitus

17.00             päivällinen

19.00-21.00   harjoitus

22.30             hiljaisuus

Koululla samoissa tiloissa yöpyy myös valmentaja eli valvonta on koko leirin ajan paikalla. Jos vanhemmilla kysyttävää niin soittakaa tai laittakaa viestiä Taneli Keinoselle (0505285861).

TERVETULOA HIENOLLE LEIRIVIIKOLLE!

Taneli Keinonen

 

Lauantaina 18.5. liikenteessä poikkeusjärjestelyt Ruskeasuolla

Lauantaina 18.5. liikenteessä poikkeusjärjestelyt Ruskeasuolla

Lauantaina 18.5. Helsingissä juostaan maratonia, jonka takia Ruskeasuolle on sovittu liikenteen osalta poikkeusjärjestelyistä.  Ratsastie on osittain poikki juoksutapahtuman takia, joten kulku Ruskeasuolle tapahtuu Raisiontien kautta. Varaa matkaan muutosten takia muutama minuutti tavallista enemmän aikaa.

Tervetuloa katsomaan pöytätennistä ja kannustamaan Suomen joukkue EM-kilpailuihin!

Kosken kesäleiri on täysi, ennätysmäärä osallistujia

Kosken kesäleirille 60 ilmoittautunutta

Koskella 10.-14.6 pidettävälle kesäleirille on ilmoittautunut 60 pelaajaa, joka on suurin määrä, jonka leirille voimme ottaa ja samalla myös historian suurin leiri. Hienolla uutisella on myös ikävä puoli, kaikki halukkaat eivät tänä vuonna mahdu mukaan. Tämän vuoksi on tärketä muistaa peruuttaa osallistuminen jos esteitä tulee.

Seuratoiminnan kehittämistukea Poriin

Seuratoiminnan kehittämistukea Poriin

Opetus- ja kulttuuriministeriö julkaisi vuoden 2019 seuratoiminnan kehittämistuen saajat. Listassa oli hyviä uutisia Por-83:lle, jolle myönnettiin 2500e tukea toiminnan kehittämiseen. Onnittelut seuralle ja muistutus muille seuroille siitä, että tukea voi saada vain jos sitä hakee!