Kaikki kirjoittajan Juki artikkelit

Liittokokous ja ennakkomateriaali

Hyvä Hallituksen väki,

Onkohan nyt näinä poikkeuksellisina aikoina vuosikokouksen päätöksenteon demokratia vaarassa heikentyä. Hallitus on päättänyt vuosikokouksen pitämisen käytännössä etänä. Voidaan tietysti väittää etäkokouksen vain lisäävän seurojen mahdollisuutta osallistua kokoukseen. Itse pelkään osallistumisen olevan aiempaa vieläkin laimeampaa. Varsinaiset kokouskäytännöt ovat sitten vielä asia erikseen.

Päätöksenteossa debatti ja toisten perustellut mielipiteet ovat tärkeitä. Etäkokouksessa en usko tähän pysyttävän.

Ainakin sulkapallo-, squash- ja racketlonliitto ovat siirtäneet vuosikokouksiaan tuonnemmaksi. Ja varmasti moni muukin yhdistys. Onko meidän liitollamme jokin erityisen tärkeä asia päätettävänä juuri nyt ja poikkeusmenettelyin?

Perusteltuja mielipiteitä kaipaisin esimerkiksi hallituksen sääntömuutosesitykseen koskien 2 divisioonan lohkojen CD pelijärjestelmää. En löytänyt hallituksen kokousasiakirjoista ainakaan mitään perustetta kyseiselle muutokselle.

4) SARJASÄÄNNÖT / SARJOJEN PELIJÄRJESTELMÄ, YKSITTÄISEN OTTELUN PELIMUOTO Ehdotetaan paras seitsemästä pelimuotoa nykyisten m-sarjan ja 1-div lisäksi myös 2CD-lohkoihin…

Liiton sivulta löysin asiaan liittyen vain ”Kilpailuvaliokunnan sarjakysely tammikuu 2020 – tulokset” Näissä tuloksissa nykyistä systeemiä kannattaa enemmistö (48,9%) Kuitenkin hallitus esittää pelijärjestelmän muutosta. Itse en ainakaan ilman perusteluja osaa asiaa kannattaa. Samalla sarjatasolla eri säännöt kuulostaa melko erikoiselta ratkaisulta. Mielipidettä on asiaan vaikea muodostaa ilman hallituksen perusteluja. Ei kai perusteluja ole tarkoitus tuoda esiin vasta etäkokouksessa?

Puuttumatta muotoseikkoihin ja salliiko edes liiton toimintasäännöt vuosikokouksen pitämistä etänä, odottaisin jonkinlaista tarkempaa ennakkoinfoa kokouskäytännöistä. Kaikille meistä nämä asiat eivät ole niin tuttuja. Miten esimerkiksi mahdollinen suljettu lippuäänestys toteutetaan osittaisessa etäkokouksessa?

Liitolla ei ole tapana tiedottaa juuri mitään seuroille sähköpostitse. Jälleen kerran kysyn: Eikö edes näitä vuosikokouskutsuja ja kokouksen materiaalia voitaisi lähettää seurojen puheenjohtajille? Kotisivulla tiedottamisen lisäksi tietenkin. Nythän esimerkiksi ennakkoilmoittautumisvaatimus vuosikokoukseen saattaa mennä joltain seuralta ohi.

Jukka ”Juki” Julin, TTC Boom

Kertalisenssin maksu

Löytyisikö jostain tarkempi ohje K-lisenssin maksamiselle?

Löytämässäni ohjeessa neuvotaan vain : 6. valitse pelaajalle oikea lisenssi

Valikosta vaan ei löydy vaihtoehtoa K. Vaihtoehdot on P, A,V,B,C,H ja I

P-lisenssiä ei löydy mistään ohjeista.

Tuplaturva

Selailin ESLU:n verkkouutisia ja vastaan tuli juttu tuplaturvasta. Ovatko SPTL:n seurat tuon ulkopuolella, kun en löytänyt listalta ?

http://www.eslu.fi/verkkolehti/2017/11/onko-seurallasi-vakuutus-lajiliiton-kautta-tietamattasi/