Kaikki kirjoittajan Mika Räsänen artikkelit

Kesälajien urheilija-apurahat päätetty, Oláhille ja Miettiselle 6000€

Opetus-ja kultturiministeriö on julkaissut kesälajien urheilija-apurahojen saajat. Pöytätennispelaajista 6000€ suuruisen apurahan saivat Benedek Oláh ja Esa Miettinen. Urheilija-apurahojen tavoitteena on luoda taloudelliset edellytykset ammattimaiselle ja päätoimiselle valmentautumiselle.

Yhteensä 163 kesälajien urheilijaa saa kaikkiaan 1 376 000 euroa verovapaina urheilija- apurahoina. Urheilija-apurahat ovat harkinnanvaraisia. Suuren apurahan, eli 20 000 euroa, sai 17 urheilijaa, 10 000 euron apurahan 40 urheilijaa ja 106 urheilijaa sai 6 000 euron apurahan. Yhteensä valtion talousarviossa on varattu urheilija-apurahoihin 2 300 000 euroa. Kasvua viime vuoteen on 100 000 euroa. Apurahat myönnetään Veikkauksen tuotosta.

Lisätietoja OKM:n sivuilta: https://minedu.fi/artikkeli/-/asset_publisher/yli-1-3-miljoonaa-euroa-apurahoina-kesalajeille

 

 

Tapahtumakalenteria päivitetty

– Kuopion kansalliset on siirretty saliongelmien vuoksi. Kilpailun uusi päivämäärä on 31.3
– 12/17 SM-kilpailut järjestetään Ruskeasuolla, pidemmältä kisoihin tulevat voivat alkaa varailla kisoihin matkalippuja.
– Kosken kesäleiri järjestetään 9-14.6

Muutoksia kilpailukalenteriin, GP-finaalit ja TOP-12 II-karsinta

Suomi järjestää miesten EM-karsinnan 2 vaiheen ottelut 18-19.5 Ruskeasuolla. Tapahtuman johdosta GP-finaalit joudutaan siirtämään kyseiseltä viikonlopulta pois.  Uusi päivä GP-finaaleille on 11.5

Miesten TOP-12 2-karsinta siirretään pois GP-finaaleiden alta. Uutta päivää on haastavaa löytää, koska kalenterissa ei ole keväällä kovin montaa vapaata viikonloppua. Mikäli uutta päivää TOP-12 II-karsinnalle ei keväällä löydy, kilpailuvaliokunta sekä turnauksen järjestäjä Kimmo Arenius esittävät karsintaa pelattavaksi ensi syyskauden alussa.

Älä siirtele Ruskeasuon mainosaitoja – asiaa Ruskeasuolla pelaaville

Liitolla on yhteistyösopimuksia, joihin kuuluu mm. kumppanin nimikkopöytä ja aita Ruskeasuolla. Tällä hetkellä näitä ovat:

– MN-Pingis ( pöytä 1)
– Viking Line (2)
– Omasäästöpankki (5)
– Pingiskeskus (6)
– Kisakallio (7)
– OP-Pohjola (8).

 Jostakin syystä varsinkin kumppaneiden aitoja (1 per kumppani) saa usein etsimällä etsiä, kun ne on joko käännetty väärin päin tai siirretty kokonaan sivuun. Toivomme liiton puolelta, että näin ei enää tehtäisi, sillä pienetkin sopimukset ovat meille tärkeitä ja haluamme noudattaa sitä, mitä niissä on sovittu. 

 Aitojen ohella on tärkeää, että jos seurat kilpailuja järjestäessään siirtelevät pöytiä, nimikkopöydät (tarrat kyljessä ja päädyssä) asetetaan tapahtuman jälkeen niille kuuluville paikoille.

 Voi olla, että joskus aitoja siirtelevät myös esimerkiksi siivoojat. Sille emme varmaankaan mitään voi, mutta yritetään pitää edes omat rivit ojennuksessa.

 Ja jos joku on kiinnostunut nimikkopöydän hankkimisesta, yhteyttä voi ottaa allekirjoittaneeseen.

 Mika Rasänen
toiminnanjohtaja

Finlandia Open 2018

Seitsemännen kerran Kisakalliossa järjestetty Finlandia Open sujui jälleen kisajärjestäjien näkökulmasta hyvin ja kisa sai ulkomaisilta osallistujilta paljon positiivista palautetta.
Kiitos kaikille kisojen järjestelyissä mukana olleille tuomareille ja muille henkilöille!

FINLANDIA OPEN SINGLES / kaksinpelit

RESULTS (link)

Sunnuntai 9.12

Ichinose pysäytti Oláhin voittokulun

Benedek Oláhin haave kotikisa Finlandia Openin miesten kaksipelin voitosta jäi edelleen elämään. Suomalainen iski välierään asti tappioitta, mutta sunnuntain ensimmäinen ottelu Japanin Takumi Ichinosea vastaan aiheutti miehelle päivän ainoan tappion. Lukemat olivat 2-4.

Japanilainen voitti kaksi ensimmäistä erää selvästi, mutta aluksi hiukan jäässä ollut suomalainen kokosi itsensä ja voitti kaksi seuraavaa erää. Sen jälkeen erinomaisesti pelannut Ichinose terästi taas otettaan ja voitti tarvittavat kaksi erää.

– Japanilainen luki Pentin syötön harvinaisen hyvin ja syötti itse hyvin. Hän oli myös erittäin nopea, valmentaja Mattias Bergkvist analysoi.

Oláh itse ei paljon jaksanut tappio-ottelun jälkeen jaksanut paljon analysoida. Hän kuitenkin kokosi itsensä nopeasti ja voitti Belgian Adrien Rassenfossen 4-3.Lauantaina sama pelaaja oli kukistunut 4-0. Viimeisessä ottelussaan Oláh Japanin Masato Kakitsukan 4-0. Kunnian lisäksi se merkitsi kisan kolmossijaa.

– Hävitty kisa silti. Tähtäsin voittoon, mutta sitä ei tullut. Sen jälkeen otin vain pakkovoitot.

Kauaa ei Oláh ehdi tappiota harmittelemaan, sillä jo tiistaina odottavat työt Ranskan pääsarjassa Jura Morezin paidassa.

Kisan voitti lopulta Japanin vasenkätinen Hokuto Koriyama, jo kolmannen kerran peräkkäin. Kakitsuka pystyi haastamaan mestaria kahden erän verran, mutta ottelun vanhetessa Koriyma näytti, kuka on kuka.

Koriyaman kyvyt kertovat hyvin Japanin valtavasta pöytätennistasosta. Mies on tuoreella Japanin arvolistalla sijalla 32 eikä ole lähelläkään maansa ykkösjoukkuetta. Useimmissa muissa maissa hän olisi varma olympiakisapelaaja.

Naisten kaksinpelin paras oli Japanin Avane Morita. Norjan kiinalaispelaaja Ma Wenting taisteli loppuottelussa kaksi erävoittoa, mutta lopulta Morita voittoon vakuuttavasti. Kisan kolmas oli Japanin Miko Tokunaga.

Kuvassa miesten mitalistit vas.  Takumi Ichninose, Hokuto Koriyama ja Benedek Oláh sekä neljänneksi sijoittunut Japanin Masato Kakitsuka.

Miesten kaksinpelin välierä:
Takumi Ichninose Japani – Benedek Oláh 11-5, 11-6, 9-11, 5-11, 11-5, 11-9

Loppuottelu:
Hokuto Koriyama Japani – Takumi Ichninose Japani 11-6, 12-14, 11-9, 12-10, 11-7

Naisten kaksinpelin loppuottelu
Ayane Morita Japani – Ma Wenting Norja 11-7, 9-11, 11-9, 8-11, 11-8, 11-8

——————————————————————————————–

Lauantai 8.12

Oláh jahtaa voittoa

Benedek Oláh lähtee mukavista asetelmista sunnuntain finaalipäivää. Suomalainen kohtaa miesten kaksinpelin välierässä Japanin Ichinose Takumin ja pelituntuma on koko ajan paranemaan päin.

Lauantaina Oláh kohtasi ensin Belgian Adrien Rassenfosse ja voitti puhtaasti 4-0.  Toisessa ottelussa tuli hieno 4-2 voitto joukkuekilpailun ykköspallille kavunneesta Venäjän Nikita Artemenkosta.

– Belgialaista vastaan oli avauserässä hankalaa, kun vastustaja veteli altavastaajana kovalla riskillä. Artmenenkoa vastaan tuli jo peliä. Sain hyvinkin parikymmentä kunnon osumaa, kun aiemmissa peleissä niitä oli yhteensä noin yksi. Peli paranee, kun vastus kovenee, sillä tällaiseen peliin olen tottunut, Oláh analysoi itse. Valmentaja Mattias Bergkvist piti kamppailua taktisena täysosumana.

Sunnuntaina Oláh menee voitolla japanilaisesta loppuotteluun, mutta voi tappion myötä pudota vielä kisan kuudenneksi.

————————————————————-

Samuli Soine ja Anastasia Burkova olivat Oláhin jälkeen selvästi parhaat suomalaispelaajat Finlandia Openissa. Venäläissyntyinen mutta Suomessa asuva Burkova pelasi mainiosti ollen 15. Myös Sofie Erikssonin 40. sija on hyvä.
 
Samuli Soine hävisi lauantaina kolme peliä 3-4, mutta oli silti suomalaismiespelaajista toiseksi korkeimmalla. Soineen lopullinen sijoitus oli 31.
 
Suomalaisten lopulliset sijoitukset Finlandia Openissa:
 
Miehet:
31. Samuli Soine
52. Otto Tennilä
55. Miikka O´Connor
60. Toni Soine
64. Veeti Valasti
68. Jani Jormanainen
71. Lauri Laane (EST)
72. Esa Miettinen
78. Veikka Flemming
84. Noah Steif
86. Pedram Moradabbasi
90. Arttu Pihkala
91. Patrik Rissanen
92. Sam Khosravi
93. Matias Ojala
95. Aleksi Räsänen
99. Aleksi Mustonen
 
Naiset:
15. Anastasia Burkova (RUS)
40. Sofie Eriksson
50. Anna Kirichenko
52. Anna-Sofia Erkheikki
55. Jannika Oksanen
62. Aleksandra Titievskaja

Perjantai 7.12:

Oláh ja Burkova jatkavat

Benedek Oláh jahtaa ensimmäisen kisapäivän jälkeen tosissaan Finlandia Openin kaksinpelin voittoa. Perjantain toisessa ottelussaan Oláh löi Ukrainan Andriy Grebeniukin 4-0. ”Pena” avasi kaksinpelinsä niin ikään puhtaalla 4-0 voitolla Ruotsin Anton Anderssonista.

– Varsinkaan jälkimmäinen peli ei ollut helppo, sillä tuntuu, että kaikki haluavat voittaa juuri minut. Ykkössijoitettua vastaan voi pelata vapautuneesti ja niin kaikki totta vie näyttävät tekevän.

Seinäjokinen jatkaa pelejään lauantaina. Voitto aamupäivän ottelussa Belgian Adrien Rassenfossesta veisi hänet kisan kahdeksan parhaan joukkoon.

Samuli Soine pelaa toiseksi parhaana suomalaisena sijoista 25-32.  Hän kohtaa lauantain ensimmäisessä ottelussaan Oláhia vastaan pelanneen Grebeniukin.

Naisten kaksinpelissä 27. sijoitetun Anastasia Burkovan tilanne on sama. Kovaa vauhtia suomalaistuva venäläinen sai ensin vapaakierroksen ja kukisti sitten Espanjan Andrea Perezin 4-1. Kolmannella kierroksella tuli ”pommi”, kun Burkova löi kisan kakkossijoitetun iranilaisen Neda Shahsavarin puhtaasti 4-0. Burkovankin pelit jatkuvat lauantaina ja voitolla Etelä-Korean Lee Yeonhuista hän etenee kahdeksan parhaan joukkoon.

Sofie Eriksson pelaa lauantaina sijoista 33-44. Vastaan lauantain ensimmäisessä ottelussa asettuu Kazakstanin Gaukhar Almagambetova.

Syysliittokokous Ruskeasuolla lauantaina 24.11 klo 16:00

Pöytätennisliiton syysliittokokous pidetään lauantaina 24.11 Ruskeasuolla joukkue- ja A-SM:n yhteydessä klo 16:00 alkaen. Alla materiaalia kokoukseen liittyen.

Esityslista: Syysliittokokous2108-esityslista.docx
Toimintasuunnitelma: Toimintasuunnitelma 2019
Talousarvio: Talousarvio 2019
Esitys liiton perimistä maksuista: Liiton perimät maksut 2019
Valtakirja: Valtakirja syysliittokokous

Syysliittokokouksessa:

  • vahvistetaan seuraavan vuoden toimintasuunnitelma
  • päätetään jäsenmaksun ja muiden liitolle tulevien maksujen suuruus
  • vahvistetaan seuraavan tilikauden talousarvio
  • päätetään liiton puheenjohtajalle, varapuheenjohtajalle, liittohallituksen jäsenille ja tilintarkastajille maksettavista palkkioista
  • valitaan seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi puheenjohtaja, varapuheenjohtaja sekä neljän (4) erovuoroisen liittohallituksen jäsenen tilalle uudet jäsenet ja yhdeksi vuodeksi neljä (4) varajäsentä, joiden toimikausi alkaa välittömästi kokouksen jälkeen
  • valitaan yksi (1) tilintarkastaja ja hänelle henkilökohtainen varamies tarkastamaan liiton seuraavan tilikauden tilejä ja hallintoa