Aihearkisto: Muut

Juniori EM 2019 videoita

JEM2019 Ostrava Main hall

Tässä suomalaisten pelejä:

KATSMAN Lev RUS – NAUMI Alex FIN 14.7.2019
NAUMI/PIHKALA FIN – STUMPER/FADEEV GER 14.7.2019
RUIZ Francisco Miguel ESP – NAUMI Alex FIN 14.7.2019
NAUMI/PIHKALA FIN – BLINKA/FECO CZE/SVK 13.7.2019
VARABYOVA Veranika BLR – TITIEVSKAJA Aleksandra FIN 13.7.2019
PIHKALA Arttu FIN – SILVA Francisco POR 13.7.2019
ZUR MUHLEN Floris NED – NAUMI Alex FIN 13.7.2019
KOCJANCIC Mihael SLO – RÄSÄNEN Aleksi FIN 13.7.2019
KHOSRAVI Sam FIN – REDZIMSKI Milosz POL 13.7.2019

ÖZBEK/KARACA TUR – KHOSRAVI/TITIEVSKAJA FIN 12.7.2019
PIHKALA Arttu FIN – PROMBERGER Jonas AUT 12.7.2019
TSYHANOUSKI Mikhail BLR – STEIF Noah FIN 12.7.2019

Kadettipojat joukkue SUOMI – BOSNIA HERTSEGOVINA 11.7.2019:
KHOSRAVI Sam FIN – RAMLJAK Toni BIH
RÄSÄNEN Aleksi FIN – RAMLJAK Toni BIH
KHOSRAVI Sam FIN – PANDUREVIC Vladimir BIH

Junioripojat joukkue ITÄVALTA – SUOMI 11.7.2019:
KOLODZIEJCZYK Maciej AUT – STEIF Noah FIN
DILLON Adrian AUT – NAUMI Alex FIN
PROMBERGER Jonas AUT – PIHKALA Arttu FIN
KOLODZIEJCZYK Maciej AUT – NAUMI Alex FIN
DILLON Adrian AUT – STEIF Noah FIN

Junioripojat joukkue SUOMI – ISRAEL 10.7.2019:
NAUMI Alex FIN – GOREN Amit ISR
PIHKALA Arttu FIN – ISRAELI Tal ISR
STEIF Noah FIN – TILKIN Tal ISR
NAUMI Alex FIN – ISRAELI Tal ISR

Kadettipojat joukkue SUOMI – SLOVENIA 10.7.2019:
RÄSÄNEN Aleksi FIN – GOLTNIK Aljaz SLO
KHOSRAVI Sam FIN – KOCJANCIC Mihael SLO
RÄSÄNEN Aleksi FIN – KOCJANCIC Mihael SLO (Kiitos Arto!)
KHOSRAVI Sam FIN – GOLTNIK Aljaz SLO (Kiitos Arto!)

Junioripojat joukkue TANSKA – SUOMI 10.7.2019:
SIMONSEN Daniel DEN – PIHKALA Arttu FIN
SVENNINGSEN Peter DEN – NAUMI Alex FIN
EMBORG Mikkel DEN – STEIF Noah FIN

Kadettipojat joukkue SUOMI – LATVIA 9.7.2019:
KHOSRAVI Sam FIN – SPALIS Arturs LAT

Junioripojat joukkue SVEITSI – SUOMI 9.7.2019:
HARDMEIER Elias SUI – PIHKALA Arttu FIN
MOULLET Barish SUI – NAUMI Alex FIN
SCHARRER Mauro SUI – STEIF Noah FIN
HARDMEIER Elias SUI – NAUMI Alex FIN
MOULLET Barish SUI – PIHKALA Arttu FIN

Kadettipojat joukkue VALKO-VENÄJÄ – SUOMI 8.7.2019:
BELAKON Uladzimir BLR – KHOSRAVI Sam FIN
BELAKON/BELAKON BLR – RÄSÄNEN/KHOSRAVI FIN
BELAKON Viachaslau BLR – KHOSRAVI Sam FIN

Junioripojat joukkue MOLDOVA – SUOMI 8.7.2019:
URSU Vladislav MDA – PIHKALA Arttu FIN
COZMOLICI Felix MDA – NAUMI Alex FIN
TITOV Danila MDA – STEIF Noah FIN
URSU Vladislav MDA – NAUMI Alex FIN

Kadettipojat joukkue LIETTUA – SUOMI 8.7.2019:
LAKETCENKO Lukas LTU – RÄSÄNEN Aleksi FIN
KNEZIUS Gytis LTU – KHOSRAVI Sam FIN
KNEZIUS/LAKETCENKO LTU – RÄSÄNEN/KHOSRAVI FIN
LAKETCENKO Lukas LTU – KHOSRAVI Sam FIN

Kadettipojat joukkue SUOMI – NORJA 7.7.2019:
RÄSÄNEN Aleksi FIN – FROSETH Martin NOR

Junioripojat joukkue SUOMI – LIETTUA 7.7.2019:
STEIF Noah FIN – KLARENBEEK Eligius LTU
NAUMI Alex FIN – MECIONIS Vakaris LTU
PIHKALA Arttu FIN – SAMAKALJEVAS Vilius LTU
NAUMI Alex FIN – SAMAKALJEVAS Vilius LTU

Junioripojat joukkue SUOMI – BULGARIA 7.7.2019:
PIHKALA Arttu FIN – PETROV Martin BUL
NAUMI Alex FIN – KOTEV Radoslav BUL
STEIF Noah FIN – HRISTEV Hristo BUL

Joonas Kivimäki tuomarina naisten finaalissa Universiadeissa

Joonas Kivimäki tuomaroi naisten kaksinpelin finaalin Universiadeissa Napolissa. Kiinan Wang Yidi voitti selvästi 4-0 Kiinan Zhang Ruin (11-7, 11-4, 11-2, 11-6). Kiina hallitsi kisoja voittaen kaikki pöytätenniksen kultamitalit.

Kuvassa vasemmalta aputuomari Renato Agagliate, Wang Yidi, Zhang Rui ja Joonas Kivimäki. (Kuva FISU.tv)


Universiadit pidetään tällä kertaa Napolissa Italiassa. Pöytätennis pelataan 4.-11.7.2019.

Kisoihin valittiin 12 kansainvälistä tuomaria, kaikki korkeimman tason Blue badge-tuomareita.

Kisojen tunnetuin pelaaja lienee Kiinan Wang Yidi, joka voitti kuukausi sitten World Tour Hong Kong Openin naisten kaksinpelin. Suomalaisia pelaajia ei ole mukana kisoissa.

Junioreiden NETU – Titievskaja pronssilla

Haapsalussa pelattu junioreiden NETU päättyi perjantaina kaksinpeleihin. Suomen melko kokemattoman joukkueen mukaan tarttui Virosta vain yksi mitali, kun Aleksandra Titievskaja sijoittui kadettityttöjen kaksinpelissä kolmanneksi.  

Kisojen alkuun pelatun joukkuekisan ensimmäiset ottelut olivat peräti kahdeksalle pelaajalle ensimmäiset pelit Suomen maajoukkuepaita päällä. Junioripojissa EM-kisoihin lähtevä kolmikko oli muualla valmistautumassa tuleviin koitoksiin, joten kisoissa oli hyvä paikka uusille kotimaisille pelaajille saada kansainvälistä pelituntumaa. Ensikertalaisia oli myös kadettipojissa useampi. Pelaajat selviytyivät kisasta kunnialla ja jokaiselle karttui mukavaa kokemusta tulevia koitoksia varten.

 

 

Joukkue ”pirteänä” aamulenkin jälkeen. Kuvasta puuttuu Lauri Hakaste.

 

 

 

Baltian maat olivat pääosin mukana kisoissa parhailla kokoonpanoilla, Islanti kaikilla joukkueilla.Tanskalta ja Norjalta oli mukana vain kadettipoikien joukkue ja Ruotsi loisti jo toista vuotta peräkkäin poissaolollaan.

JOUKKUE:
Etukäteen joukkuekisassa isoimmat odotukset olivat kadettipoikien ykkösjoukkueella Sam Khosravi ja Aleksi Räsänen, jotka viime vuonna ottivat hieman yllättäen mestaruuden pari vuotta alaikäisinä. Tämänkin vuoden kilpailussa pojat etenivät semeihin selvillä alkulohkon voitoilla Islantia ja Latviaa vastaan. Semifinaalissa vastaan tuli Tanska, jonka pelaajista muodostui lopulta molempien poikien tämän vuoden menestyksen este. Semifinaalin pelit olivat tasaisia mutta hieman heikosti otteluun lähteneet Suomen pelaajat hävisivät kaikki tiukat 2-3 pelit. Pronssipelissä Liettuaa vastaan joukkue oli 0-2 häviöllä mutta nousi vielä tasoihin nelinpelin ja Aleksin yhdellä voitolla. Lopulta pronssi kuitenkin Liettualle 3-2 lukemin. 

Muista kadettipoikien joukkueista Matias ja Rasmus Vesalainen sekä Risto Jokiranta ja Turo Penttilä jäivät alkulohkossa ilman voittoja hyvästä yrityksestä huolimatta. Alemman jatkokaavion ensimmäisellä kierroksella joukkueet joutuivat vastakkain ja veljekset jatkoivat pelejä lopulta lukemin 2-3. Kahdessa seuraavassa pelissä vielä voitot Islannista ja Latvia 2. 

Kadettitytöissä Aleksandra Titievskaja ja Ella Kellow voittivat yhtenä poolina pelatussa joukkuekisassa avauspelissa Islannin 3-0. Eestin kaksi joukkuetta sekä Liettua olivat Suomelle liian pahoja lukemin 1-3, 2-3 ja 0-3. Viimeisessä pelissä Suomi pääsi jälleen voittojen tielle Latviaa vastaan lukemin 3-1 nelinpelin sekä Aleksandran kahden voiton turvin. 

Junioripojissa Suomen joukkue Juhana Tuuttila, Lauri Hakaste, Henri Kujala aloitti pelit Latviaa vastaan hyvällä tsempillä mutta hieman hermoillen. Tuloksena 0-3 häviö. Seuraavassa pelissä Viron ykkösjoukkuetta vastaan Juhana otti joukkueen avausvoiton hyvällä pelillä Oskar Pukkista. Viron kakkosjoukkuetta vastaan Suomen pojat ottivat voiton per pelaaja ja saalistivat mukavan 3-2 voiton. Kahdessa viimeisessä pelissä Liettuaa ja Islantia vastaan Suomi joutui pelaamaan vaajaamiehisenä Lauri Hakasteen sairastuttua. Islantia vastaan Juhana otti molemmat pelinsä, tuloksena kuitenkin 2-3 häviö.

Juniorityttöjen joukkueessa pelasivat Ramona Betz, Kaarina Saarialho ja Anni Heljala. Ramona on suurimmalle osalle pöytätennisväkeä täysin uusi tuttavuus. Hänellä on suomalaisen äidin ja saksalaisen isän kautta molempien maiden passit. Ramona on asunut ja harjoittellut koko ikänsä Stuttgartin lähistöllä mutta myös Suomen kieli sujuu mallikkaasti. Ensimmäisen kisan perusteella voidaankin todeta, että Ramonasta on tulevina vuosina paljon iloa Suomen tyttö- ja naispingikselle. Junioritytöt aloittivat harmittavan tiukalla 2-3 häviöllä Latviaa vastaan Ramonan voitettua molemmat pelinsä. Seuraavassa pelissä ei ollut odotettavissa yhtään helpompaa vastusta kun Viron ykkösjoukkue oli pöydän toisella puolella. Suomen tytöt järjestivät kuitenkin todella hienon yllätyksen Ramonan voitettua jälleen molemmat pelinsä ja Kaarinan otettua yhden hyvän voiton. Viron kakkosjoukkuetta vastaan kuitenkin tuli harmittava 2-3 häviö. Tässäkin Suomella oli loistavat mahdollisuudet Ramonan ja Annin otettua yhdet voitot. Viimeisessä pelissä tytöt ottivat helpon 3-0 voiton Islannista. 

KAKSINPELIT

Kaksinpeleissä tuli Suomen kisojen ainoa mitali kun Aleksandra Titeivskaja oli etukäteissijoituksien mukaisesti kolmas. Semifinaalissa Aleksandra ei saanut omaa lyöntipeliään oikein missään vaiheessa kulkemaan ja ykkössijoitettu Liettuan Laura Abraviciute oli parempi erin 3-1. Ella Kellow sai luokasta mukaan paljon kokemusta tulevia vuosia varten sekä voiton Islantilaisesta viimeisessä pelissä.

Kadettipojissa mahdollisuuksia oli mitaleille mutta viime vuoden mestari Sam Khosraville sekä pronssimitalisti Aleksi Räsäselle olivat tanskalaiset vastustajat liikaa. Ensin Aleksi hävisi Carl Kongerskoville 2-3 ja Sam hetkeä myöhemmin Viktor Oksfeldille viidennen jatkopalloilla. Tanskan pelaajat ratkoivat lopulta keskenään finaalissa mestaruuden. Muista pelaajista Vesalaisen veljekset ottivat avauskierroksella voitot Latvian ja Islannin pelaajista mutta olivat vailla mahdollisuuksia Viron Pukkia ja Moosia vastaan. Kisojen pelisysteemissä pelejä jatkettiin häviöiden jälkeen ja jokainen suomalaispelaaja pääsi voittojen makuun kaksinpeleissä. 

Junioritytöissä Ramona Betz eteni kahdeksan parhaan joukkoon voitettuaan tiukassa pelissä Latvian Diana Afanassievan 3-2. Kvartassa vastaan tuli Karina Grigorjan, jonka Kaaarina Saarialho oli voittanut joukkuekisassa. Vastustajan lyhyt näppyläkumi tuotti Ramonalle yllättäviä vaikeuksia eikä oma peli lähtenyt käyntiin oikein missään vaiheessa, tuloksena 0-3 häviö. Kaarina oli vailla mahdollisuuksia kovaa Latvian Musajevaa vastaan, Anni puolestaan hävisi Viron Salumaalle 1-3. Molemmille tytöille kuitenkin voittoja myöhemmissä sijoituspeleissä.

Junioripojissa Juhana ei päässyt aivan joukkuekisan vireeseen ja hävisi toisen kierroksen pelinsä islantilaiselle ensimmäisen oltua vapaa. Sijoituspeleissä Juhanalle hyviä pelejä ja useampi voitto. Henri Kujala hävisi avauspelin Latvian Vasiljevsia vastaan, myös Henrille kuitenkin pari voittoa sijoituspeleissä. 

Kisojen täydelliset tulokset löytyvät osoitteesta: https://www.lauatennis.ee/web/node/2008

Junioreiden NETU 26.-28.6.2019 – Haapsalu, Viro

Suomi osallistuu isolla joukkueella Junioreiden NETU-turnaukseen Viron Haapsalussa.


Kuvissa Aleksandra Titievskaja ja Sam Khosravi

Suomi jäi ilman mitaleita joukkuekilpailuissa Haapsalussa pelatuissa junioreiden NETU-turnauksessa. Kaksinpelit pelataan loppuun tänään. Tulokset löytyvät alapuolelta linkin takaa.


Kilpailuihin osallistuvat: Juhana Tuuttila, Lauri Hakaste, Henri Kujala, Sam Khosravi, Aleksi Räsänen, Matias Vesalainen, Risto Jokiranta, Rasmus Vesalainen, Turo Penttilä, Ramona Betz, Anni Heljala, Kaarina Saarialho, Aleksandra Titievskaja ja Ella Kellow.

Keskiviikkona pelataan joukkuekilpailuja jotka pelataan loppuun torstaina aamupäivällä. Torstaina iltapäivästä alkavat kaksinpelit jotka päättyvät perjantaina aamupäivällä.

Kilpailuista löytyy livelähetykset YouTubesta: https://www.youtube.com/user/HKTV12

Yleissivu ja tulokset: https://www.lauatennis.ee/web/node/2008

Juha-lista 2019

JUHA-LISTA 25.6.2019

 1. Juha Äänismaa HIK Pingis 2049
 2. Juha Kangas TuPy 1997
 3. Juha Rimpiläinen Wega 1917
 4. Juha Suotmaa ParPi 1606
 5. Juha Lipponen IPT-94 1595
 6. Juha Akkanen MPS 1461
 7. Juha Mustonen PTS-60 1445
 8. Juha Suomi Atlas 1437
 9. Juha Kulju KuPTS 1348
 10. Juha Salmi IPT-94 1290
 11. Juha Virkkala YPTS 1190
 12. Juha Julmala PeTo 1086
 13. Juha Meinander MBF 1073
 14. Juha Kääriäinen IPT-94 859

Ei-aktiivit Juhat:

 1. Juha Rossi PT 75 2113
 2. Juha Paldanius Maraton 1984
 3. Juha Kärnä YNM 1960
 4. Juha Hämäläinen Wega 1816
 5. Juha Pekkarinen HIK Pingis 1665
 6. Juha Karjola MPS 1632
 7. Juha Aikio Boom 1610
 8. Juha Nojonen KuPTS 1609
 9. Juha Ranta YNM 1562
 10. Juha Ikonen HaRi 1488
 11. Juha Suominen TuKa 1395

Veteraanien MM2020 Bordeauxissa

Ensi vuoden MM-kilpailut veteraaneille Ranskan Bordeauxissa 8.-14.6.2020 on täyttymässä hyvää vauhtia. Järjestäjä on ilmoittanut maksimimääräksi 4 600, joista jäljellä n. 1 300 paikkaa. Ilmoittautua voi järjestäjän sivujen kautta osoitteessa wvc2020.com. Kai Merimaa rakentaa ryhmän niille, jotka eivät halua itse järjestää matkaansa. Yhteys: kai.merimaa@pp.phnet.fi, puh. 0500-570 180. Osallistumismaksu nyt 175 eur, seuralaiselta 65 eur.

Kuukauden pelaaja, kesäkuu 2019 – Leonid Pullinen, LPTS

Kilpailuvaliokunnan valinta kuukauden pelaajaksi kesäkuussa 2019 on:

Leonid Pullinen, LPTS

Kesäkuun kuukauden pelaaja valittiin poikkeuksellisesti Kosken kesäleiriläisten joukosta. Kriteereinä ennen leirin alkua mainittiin hyvä käytös, parhaansa tekeminen koko leirin ajan ja leirikilpailun tulos. Leonid täytti valmentajien mielestä nämä kriteerit parhaiten, vaikka muutama muukin nimi pyöri vaihtoehtoina loppumetreille asti. Jos ensi kaudellakin vielä kadetteihin mahtuvan Leonidin kehitys jatkuu kesällä leirillä nähdyn kaltaisena, niin ensi kaudella on luvassa selkeä tasonnosto.

Tämän valinnan myötä kilpailuvaliokunta toivottaa pöytätennisväelle hyvää Juhannusta ja kesää 2019! Palaamme asiaan jälleen ensi kaudella.

Aikaisemmat kuukauden pelaajat:

Toukokuu 2019, Jani Jormanainen, PT Espoo
Huhtikuu 2019, Benedek Olah / Alex Naumi SeSi / KoKa
Maaliskuu 2019, Alisa Sinishin, PT Espoo
Helmikuu 2019, Turo Penttilä, HIK-pingis
Tammikuu 2019, Julius Muinonen / Leo Kivelä, LPTS
Joulukuu 2018, Samuli Soine, TIP-70
Marraskuu 2018, Esa Kanasuo, KoKa
Lokakuu 2018, Aleksandra Titievskaja, PT Espoo
Syyskuu 2018, Miikka O’Connor, PT 75

Toukokuu 2018, Sam Khosravi, KoKa
Huhtikuu 2018, Vili Kinnunen, TIP-70
Maaliskuu 2018, PT Espoo (joukkue)
Helmikuu 2018, Risto Jokiranta, SeSi
Tammikuu 2018, Toni Soine, PT Espoo
Joulukuu 2017, Aleksi Räsänen, PT Espoo
Marraskuu 2017, Alex Naumi, KoKa
Lokakuu 2017, Esa Miettinen, TIP-70 ja Ismo Lallo, TuKa
Syyskuu 2017, Lauri Hakaste, MBF

Toukokuu 2017, Anna Kirichenko, PT Espoo
Huhtikuu 2017,  Arttu Pihkala, PT Espoo ja Noah Steif, MBF
Maaliskuu 2017, Pedram Moradabbasi, OPT-86 ja Veikka Flemming, KoKa
Helmikuu 2017, Matias Vesalainen, KoKa
Tammikuu 2017, Sam Khosravi, KoKa
Joulukuu 2016, Aleksi Laine, Por-83
Marraskuu 2016, Janina Ågren, OPT-86
Lokakuu 2016, Benedek ”Pentti” Olah, SeSi
Syyskuu 2016, Joonas Kylliö, TIP-70

Toukokuu 2016, Arttu Pihkala, PT Espoo
Huhtikuu 2016, Pentti Olah, SeSi
Maaliskuu 2016, Sam Li, PT Espoo
Helmikuu 2016, Anna Kirichenko, PT Espoo
Tammikuu 2016, Aleksi Räsänen, PT Espoo
Joulukuu 2015, Arttu Pöri, TIP-70
Marraskuu 2015, Markus Perkkiö, OPT-86
Lokakuu 2015, Esa Miettinen, TIP-70 / Ismo Lallo, TuKa
Syyskuu 2015, Aleksi Hyttinen, JPT

Toukokuu 2015, Veeti Valasti, KoKa
Huhtikuu 2015, Pentti Olah, SeSi
Maaliskuu 2015, Annika Lundström, MBF
Helmikuu 2015, Mika Sorvisto, OPT-86
Tammikuu 2015, Carina Englund, ParPi
Joulukuu 2014, Joonatan Khosravi, TIP-70
Marraskuu 2014, Alex Naumi, KoKa
Lokakuu 2014, Jaakko Juutinen, OPT-86
Syyskuu 2014, Pentti Olah, SeSi

Toukokuu 2014, Kai Merimaa, Wega
Huhtikuu 2014, Matias Ojala, TuPy
Maaliskuu 2014, Roni Kantola, TuKa
Helmikuu 2014, Riku Anttila, Atlas
Tammikuu 2014, Pinja Eriksson, MBF
Joulukuu 2013, Pauli Hietikko, PT Espoo
Marraskuu 2013, Roope Kantola, TuKa
Lokakuu 2013, Alex Naumi, KoKa
Syyskuu 2013, Toni Soine, PT Espoo

Toukokuu 2013, Annika Lundström, MBF
Huhtikuu 2013, Pentti Olah, SeSi
Maaliskuu 2013, Viivi-Mari Vastavuo, MBF
Helmikuu 2013, Johan Nyberg, PT Espoo
Tammikuu 2013, Tatu, Toni ja Terho Pitkänen, Wega
Joulukuu 2012, Akeem Adewole, Star
Marraskuu 2012, Markus Myllärinen, TuKa
Lokakuu 2012, Patrik Rissanen, KuPTS
Syyskuu 2012, Roope Kantola, TuKa

Toukokuu 2012, Miikka O’Connor, MBF
Huhtikuu 2012, Elli Rissanen, Por-83
Maaliskuu 2012, Aleksi Mustonen, TIP-70
Helmikuu 2012, Otto Tennilä, PT 75

Kilpailuvaliokunnan puolesta

Teemu Oinas