Aihearkisto: Muut

Tapahtumakalenteria päivitetty

– Kuopion kansalliset on siirretty saliongelmien vuoksi. Kilpailun uusi päivämäärä on 31.3
– 12/17 SM-kilpailut järjestetään Ruskeasuolla, pidemmältä kisoihin tulevat voivat alkaa varailla kisoihin matkalippuja.
– Kosken kesäleiri järjestetään 9-14.6

PingisTV – Pöytätenniksen SM-sarjaa Oulussa 20.1.2019

OPT-86:n YouTubesta on myös mahdollisuus seurata samaan aikaan pelattavaa 1-divisioonan turnausta.

Pena Tokioon II – Mesenaattikampanja auki

Benedek ”Pentti” Olàh on jo nostanut suomalaisen pöytätenniksen uudelle tasolle. Suuri tavoite – Tokion olympialaiset lähestyvät ja panokset kovenevat.

Tule mukaan tukemaan pöytätennispelaaja Benedek Olàhin matkaa kohti Tokion olympialaisia. Tänä vuonna Pena jäi harmilisesti ilman Olympiakomitean tukea, mutta emme jää tuleen makaamaan. Kuten videolta selviää, Pena on tehostanut fyysistä harjoittelua, saanut olla terveenä ja menestynyt erittäin hyvin kovatasoisessa Ranskan liigassa. Kampanjan tavoitteena on, ettei Penalta jää yksikään kansainvälinen kilpailu, harjoitusleiri tai fysioterapia väliin tuen puutteen takia, vaan matka jatkuu täysipainoisesti.

Lue lisää joukkorahoituskampanjasta (Mesenaatin sivuilta) ja katso kampanjavideo oheisen linkin takaa. Nyt kaikki mukaan!
Linkki: https://bit.ly/2FzYLnH

Muutoksia kilpailukalenteriin, GP-finaalit ja TOP-12 II-karsinta

Suomi järjestää miesten EM-karsinnan 2 vaiheen ottelut 18-19.5 Ruskeasuolla. Tapahtuman johdosta GP-finaalit joudutaan siirtämään kyseiseltä viikonlopulta pois.  Uusi päivä GP-finaaleille on 11.5

Miesten TOP-12 2-karsinta siirretään pois GP-finaaleiden alta. Uutta päivää on haastavaa löytää, koska kalenterissa ei ole keväällä kovin montaa vapaata viikonloppua. Mikäli uutta päivää TOP-12 II-karsinnalle ei keväällä löydy, kilpailuvaliokunta sekä turnauksen järjestäjä Kimmo Arenius esittävät karsintaa pelattavaksi ensi syyskauden alussa.

Älä siirtele Ruskeasuon mainosaitoja – asiaa Ruskeasuolla pelaaville

Liitolla on yhteistyösopimuksia, joihin kuuluu mm. kumppanin nimikkopöytä ja aita Ruskeasuolla. Tällä hetkellä näitä ovat:

– MN-Pingis ( pöytä 1)
– Viking Line (2)
– Omasäästöpankki (5)
– Pingiskeskus (6)
– Kisakallio (7)
– OP-Pohjola (8).

 Jostakin syystä varsinkin kumppaneiden aitoja (1 per kumppani) saa usein etsimällä etsiä, kun ne on joko käännetty väärin päin tai siirretty kokonaan sivuun. Toivomme liiton puolelta, että näin ei enää tehtäisi, sillä pienetkin sopimukset ovat meille tärkeitä ja haluamme noudattaa sitä, mitä niissä on sovittu. 

 Aitojen ohella on tärkeää, että jos seurat kilpailuja järjestäessään siirtelevät pöytiä, nimikkopöydät (tarrat kyljessä ja päädyssä) asetetaan tapahtuman jälkeen niille kuuluville paikoille.

 Voi olla, että joskus aitoja siirtelevät myös esimerkiksi siivoojat. Sille emme varmaankaan mitään voi, mutta yritetään pitää edes omat rivit ojennuksessa.

 Ja jos joku on kiinnostunut nimikkopöydän hankkimisesta, yhteyttä voi ottaa allekirjoittaneeseen.

 Mika Rasänen
toiminnanjohtaja

Maria Girlean haastattelu Kosken Maljan aikana

Olin kuullut etukäteen, että Jyväskylään  on muuttanut pöytätennisperhe Romaniasta ja että erityisesti perheen tytär Maria Girlea on hyvä pelaaja. Mutta enpä arvannut, että hän on niin hyvä kuin mitä näin hänen olevan Kosken Maljan aikana. Hän osoitti ammattimaista pelaamista sekä tekniikan että taistelemisen puolesta. Juuri sitä pöytätennistä, jota näkee esim. junioreiden EM-kilpailuissa. Mutta eipä ihme, koska Romania on Euroopan paras maa naisten ja tyttöjen pöytätenniksessä ja Maria kertoo haastattelussa olleensa  Romanian viitonen 2005-tytöissä.

Oli pakko tehdä improvisoitu haastattelu hänestä vaikka aikaa sille oli vaikea löytää, koska Maria pelasi koko ajan. Tai sitten minä itse pelasin. Mutta aivan kisojen lopussa sunnuntaina haastattelu onnistui ja Maria oli valtavan  ystävällinen ja valmis haastatteluun.

Melkoisen lahjan on Suomi saanut Romanialta. Myös Marian 11-vuotias pikkuveli Mihai on taitava pelaaja.

Maria osoittaa haastattelussa olevansa keskieurooppalainen kosmopoliitti, joka hoitaa vaivatta tällaisen videohaastattelun myös englanniksi! Suomen pöytätennisyhteisö  on saanut ison vastuun. Meidän on tehtävä kaikkemme, että Maria pystyy harjoittelemaan tehokkaasti ja laadukkaasti myös täällä!

Marian parhaat hetket Kosken Maljassa

Tämä video sisältää Maria parhaat hetket hänestä julkaistuissa yhdeksässä videossa hänen otteluistaan Kosken Maljassa 2019. Video näyttää hänen potentiaalinsa. Hän teki tietysti myös pakottamattomia virheitä, mutta se on ymmärrettävää, sillä hän ei harjoitellut vuonna 2018 niin paljon kuin hän harjoitteli sitä ennen. Myös uusi maa, ensimmäiset kilpalut, ottelut tuntemattomia miehiä ja poikia vastaan tyttöjen sijaan tuotti omat haasteensa. Mutta oli äärimmäisen mielenkiintoista seurata hänen kansainvälistä peliään mitä tulee nopeuteen, lyönnin sijoitteluun, lähellä pöytää pelaamiseen ja muutamiin yllättävän hyviin syöttöihin. Siten Marian pelillä on todella hyvä perusta, ja on mielenkiintoista nähdä, mitä tapahtuu tulevaisuudessa.

 

Tiedotusterveisiä

Syyskokouksessa valittu liittohallitus istui ensimmäisen kokouksensa tiistaina Pitäjänmäellä. Kolme tuntia kului innostuneessa keskustelussa nopeasti.

Kokouksen aluksi toivotettiin tervetulleiksi etenkin uudet jäsenet Hannu Sihvo, Bahman Khosravi ja Henri Pelkonen. Hannulle tilanne oli kokeneena varajäsenenä tuttu, mutta Bahman ja Henri olivat aitoja ensikertalaisia. Henri oli paikalla varajäsenenä, kun Kimmo Pihkala ei ollut saapuvilla.

Valiokunnista pidettiin lyhyt tilannekatsaus ja myös niiden kokoonpanoista puhuttiin. Entisellä kokoonpanolla jatkava (Heikkinen, Holmberg, Kurvinen, Räsänen) työvaliokunta on puuhannut Finlandia Openin, OKM:n tukianomusten sekä liiton uuden strategian (josta myöhemmin lisää) sekä seuraavan Mesenaatti-projektin kanssa. Siitäkin lisää tuonnempana.

IT-valiokunnan asioita ei puhuttu Kimmo P:n poissaolon vuoksi. Hannu Sihvo raportoi paravaliokunnan toimista (Hannu pj, Mara Autio, Juha Julmala, Juha-Pekka Mäkelä ja Anna Pasanen). Parapelaajat olivat Espanjassa kisamatkalla ja vielä varsin uudet pelaajamme pelasivat hyvin. Maaliskuussa matkataan Italiaan ja toiveissa on, että naisemme saisivat oikeita ykkösluokan pelejä. Tokion paralympialaisiin pääsee 15 miestä ja 12 naista per luokka ja valinta-/karsintajärjestelmä on tiukka. Parapuolella on erittäin aktiivista leiritoimintaa ja lokakuussa omat kansainväliset kilpailut Pajulahdessa, joihin niihinkin on haettu OKM:n tukea Finlandia Openin tapaan. Myös parapingiksen verkkosivu-uudistus on työn alla. Eipä voi todeta muuta kuin että hienoa! Toiminta kasvanut vahvasti ja olemme saaneet uusia pelaajia.

Veteraanivaliokunnan kokoonpanoon palaamme seuraavassa kokouksessa. Sen sijaan kuulosti mukavalta, kun Henri Pelkonen ilmoittautui innokkaana vetämään seuravaliokuntaa. Tärkeä jäsen on tietenkin Taneli Keinonen ja valiokunta täydentyy vielä lisääkin, toteuttamaan keväällä hyväksyttyä seurastrategiaa.

Kilpailuvaliokunta jatkaa ainakin pääosin entisellä kokoonpanolla, raportoi puheenjohtaja Teemu Oinas. PT-Helsingin GP maaliskuussa kaipaa maaliskuussa varmistusta ja 17-SM ja Nappulaliiga on edelleen ilman järjestäjää. Kilpailun kategorisointia on edelleen viilattu. Teemu totesi myös, että TOP-12 finaalin arvostusta pitää tavalla tai toisella parantaa.

Huippu-urheiluvaliokunta jatkaa sekin vanhalla kokoonpanolla. Puheenjohtaja Sonja Grefberg totesi, että Annika Lundström on päässyt mukaan alle 21-vuotiaiden EM-kisaan Portugalissa. Lisäksi varsinkin Benedek Oláhilla ja Alex Naumilla on kevääksi aika kova kilpailuohjelma. JKL:n romanialaisvahvistus Maria Girlea uusi mielenkiintoinen pelaaja, kuten myös pikkuveli Mihai. Suomi on anonut miesten EM-karsinnan kakkosvaiheen järjestämisoikeutta toukokuussa (Suomen lohkossa Luxemburg, Bulgaria,Turkki, kahden parhaan joukkoon olisi päästävä). Maaliskuussa varmistuu, pääseekö Benedek European Gamesiin. Henkilökohtaiset MM-kisat pelataan Budapestissa huhtikuussa, Suomesta lähtee todennäköisesti kaksi mies- ja kaksi naispelaajaa.

Sääntövaliokunnassa on syöttöasiaa lukuun ottamatta ollut melko rauhallista, kertoi puheenjohtaja Kimmo Arenius. Valiokunta jatkaa vanhalla kokoonpanolla. Arvostetut tuomarimme Asko Rasinen ja Joonas Kivimäki kiertävät aktiivisesti kansainvälisiä kisoja.

Sonja kertoi hiukan myös kansainvälisestä toiminnasta. Nyt ITTF pohtii, kuinka pelataan ja karsitaan 2022 eteenpäin joukkuekisaa, kun mukana on vain 32 maata (Etelä-Koreassa 2020 mukana vielä 72 joukkuetta). Sonja on tässä työssä Euroopan edustaja.

Kimmo Arenius kertoi syöttösäännön viilauksesta ja siihen liittyvästä tulkinnasta. Sääntökohtaan 2.6.2 lisättiin ”sen jälkeen”, jonka jälkeen olemme taas täydellisesti linjassa kansainvälisten sääntöjen kanssa. Tämä ei juurikaan vaikuta käytännön elämään, kuten ei liiton sivuille tuoreesti lisätty tulkintaohjekaan. Saa nähdä onko siihen palattava, jos ITTF:n asiantuntijat joskus vielä vastaavat kyselyihimme.

Mika Räsänen kävi läpi Finlandia Open -kisaa, jonka taloudellinen lopputulos ei ole vielä ihan varma. Tulos voi kuitenkin olla lähes 15 000 €. Sen myötä olemme hyvin lähellä sitä, että SPTL tekee vuonna 2018 positiivisen tuloksen. FO:ssa ITTF:n uusi käytäntö rankingpisteissä on meille huono, mutta siihen yritämme vaikuttaa vielä. Sinänsä kisa sujui varsin hyvin, joskin ainakin tiedotuksen ja striimaustoiminnan suhteen on edelleen parantamisen varaa, kuten muutamassa muussakin detaljissa. Kisakallio haluaa edelleen jatkaa yhteistyötä kanssamme.

Matti Kurvinen kertoi uudesta (jo kolmannesta) Mesenaatti-hankkeesta, josta haemme taloudellista tukea Benedekin Tokio-reissun vaatimalle kisaputkelle. Kampanja käynnistyy ensi viikolla. Nyt myydään ”Pena Platinum -kisaan” (firma tai kaveriporukka) tai alemman tason kisaan ja yritetään rahoittaa Penan sairauskuluvakuutus. Tarjolla on myös halvempia 50 € tai 100 € ”henkilökohtainen tervehdyksiä”.

Teemu Oinas selvitti Oulun uuden pelipaikan tilannetta. Vuokrasopimuksen allekirjoitus on torstaina ja pelit Korvensuoran koululla käynnistyvät vielä tammikuun aikana. Kuusi pöytää on pystyssä koko ajan. Hienoa Oulu!

Mika Räsänen kertoi vielä, että uusia seuroja on lähiaikoina tulossa jopa useampia. Oitti on yksi mahdollinen paikka (Hausjärven kunnanjohtajahan on ex-turkulainen pingismies Pekka Määttänen), kuten myös Kotka. Itä-Suomesta parikin paikkakuntaa on ollut yhteydessä toimistoon ja kertonut olemassa olevasta pelitoiminnasta.

Kokouksen loppuaika käytettiin vilkkaaseen keskusteluun toimintastrategiasta. Päälinjoista oltiin yksimielisiä: tärkeintä on saada lisää junioripelaajia ja valmentajia. Tarkempi strategia tulee lähiaikoina liiton verkkosivuille. Edellinen oli voimassa koko lailla neljä vuotta. Osa ajatuksista toteutui, osa huonommin.  Kuten strategioiden kanssa aina käy.