Aihearkisto: Seuratiedotteet

Kuukauden pelaaja, syyskuu 2016

Kilpailuvaliokunnan valinta kuukauden pelaajaksi syyskuussa 2016 on:

Joonas Kylliö, TIP-70

Kilpailuvaliokunta on valinnut kuukauden pelaajaksi syyskuussa 2016 TIP-70:n vuonna 2004 syntyneen vasta noin vuoden lajia harrastaneen junioripelaaja Joonas Kylliön. Joonas herätti kilpailuvaliokunnan huomion erittäin suurilla kesän aikana otetuilla edistysaskeleilla, jotka realisoituivat PT 75:n kansallisissa kilpailuissa. Joonas voitti kaksi kilpailuluokkaa, pelasi yhteensä peräti 16 ottelua joista voitti 14. Näistä vähintään 30 pisteen ratingvoittoja oli seitsemän kappaletta, joten kilpailuista summautui yhteensä lähes käsittämätön 340 pisteen ratingnousu. Kaiken takana on innokkuus lajiin ja laadukas, hyvä kesäharjoittelu. Kilpailuvaliokunta onnittelee!

Aikaisemmat kuukauden pelaajat:

Toukokuu 2016, Arttu Pihkala, PT Espoo
Huhtikuu 2016, Pentti Olah, SeSi
Maaliskuu 2016, Sam Li, PT Espoo
Helmikuu 2016, Anna Kirichenko, PT Espoo
Tammikuu 2016, Aleksi Räsänen, PT Espoo
Joulukuu 2015, Arttu Pöri, TIP-70
Marraskuu 2015, Markus Perkkiö, OPT-86
Lokakuu 2015, Esa Miettinen, TIP-70 / Ismo Lallo, TuKa
Syyskuu 2015, Aleksi Hyttinen, JPT

Toukokuu 2015, Veeti Valasti, KoKa
Huhtikuu 2015, Pentti Olah, SeSi
Maaliskuu 2015, Annika Lundström, MBF
Helmikuu 2015, Mika Sorvisto, OPT-86
Tammikuu 2015, Carina Englund, ParPi
Joulukuu 2014, Joonatan Khosravi, TIP-70
Marraskuu 2014, Alex Naumi, KoKa
Lokakuu 2014, Jaakko Juutinen, OPT-86
Syyskuu 2014, Pentti Olah, SeSi

Toukokuu 2014, Kai Merimaa, Wega
Huhtikuu 2014, Matias Ojala, TuPy
Maaliskuu 2014, Roni Kantola, TuKa
Helmikuu 2014, Riku Anttila, Atlas
Tammikuu 2014, Pinja Eriksson, MBF
Joulukuu 2013, Pauli Hietikko, PT Espoo
Marraskuu 2013, Roope Kantola, TuKa
Lokakuu 2013, Alex Naumi, KoKa
Syyskuu 2013, Toni Soine, PT Espoo

Toukokuu 2013, Annika Lundström, MBF
Huhtikuu 2013, Pentti Olah, SeSi
Maaliskuu 2013, Viivi-Mari Vastavuo, MBF
Helmikuu 2013, Johan Nyberg, PT Espoo
Tammikuu 2013, Tatu, Toni ja Terho Pitkänen, Wega
Joulukuu 2012, Akeem Adewole, Star
Marraskuu 2012, Markus Myllärinen, TuKa
Lokakuu 2012, Patrik Rissanen, KuPTS
Syyskuu 2012, Roope Kantola, TuKa

Toukokuu 2012, Miikka O’Connor, MBF
Huhtikuu 2012, Elli Rissanen, Por-83
Maaliskuu 2012, Aleksi Mustonen, TIP-70
Helmikuu 2012, Otto Tennilä, PT 75

Kilpailuvaliokunnan puolesta

Teemu Oinas

Sarjatulosten syötössä ongelmia, tilanne korjautumassa

Sarjatulosten syötössä oli viikonloppuna ongelmia, siksi esimerkiksi SM-sarjan tulokset puuttuvat sivuilta. Tulokset ovat tulossa pian nähtäville.  Löytyneitä ongelmia korjataan yksi kerrallaan koko ajan. Henkilökohtaiset ottelusuhteet näkyvät vielä jonkun aikaa niin, että nelinpelit on laskettu niihin mukaan. Tilanne korjataan ennalleen lähiaikoina aikaisempien kausien tapaiseksi niin, että tilastoissa on vain kaksinpelit. Nelinpeleistä on suunnitteilla omat tilastonsa.

Toivon malttia ja työrauhaa vastuuhenkilöille että he saavat tehtyä korjaukset ja systeemit toimimaan.

Ohje lisenssien maksamiseen

Liiton sivujen uusimisen yhteydessä myös pelaajalisenssien merkkaamiseen ja maksamiseen on tehty uusi järjestelmä. Seurojen yhdyshenkilöillä on oikeudet merkitä lisenssejä tietokantaan. Suurin muutos aikaisempaan on, että lisenssi merkitään ensin liiton sivuille ja maksetaan tämän jälkeen suoraan sivujen kautta verkkopankkiin. Maksun suorituksen jälkeen lisenssimerkintä on kunnossa liiton sivuilla.

Vaiheittainen ohje lisenssien maksamiseen:
1. kirjaudu sisään verkkosivuille
2. valitse ”Seuratoiminnat” alasvetovalikosta -> ”jäsenseurat ja lisenssit”
3. valitse oma seura paikkakuntalistauksesta ja klikkaa sinistä ”lisenssit” painiketta seuran tietojen perässä
4. Voit valita kaikki seuran edellisen kauden lisenssit klikkaamalla ”Lisää edellisen vuoden lisenssit. Tällöin voit siirtyä kohtaan 9.
5. Vaihtoehtoisesti valitse kohdan lisää lisenssi kaudelle 1718 alasvetovalikosta pelaaja kenelle haluat ottaa lisenssin.
6. valitse pelaajalle oikea lisenssi
7. klikkaa oranssia painiketta ”Lisää lisenssi kaudelle 1718”
8. Mikäli haluat valita useamman pelaajan lisenssit, toista kohdat 5-7
9. Kun olet lisännyt kaikki pelaajat joille haluat lisenssin, tarkista vielä että pelaajien lisenssitiedot ovat oikein. Valitse maksettavat lisenssit (”valitse kaikki” tai yksitellen laittamalla ruksi maksettavien lisenssien kohdalle)
10. Klikkaa ”maksa valitut lisenssit”
11. Täytä maksajan tiedot sivun alareunaan tulevaan laatikkoon, jonka jälkeen siirry maksamaan lisenssit verkkopankkiin painamalla ”maksa pankkitunnuksilla”

Uuden pelaajan lisääminen seuran lisenssitietoihin:
– Toista yllä olevasta ohjeesta kohdat 1-3
– Valitse ”lisää seuralle pelaaja”
– Täytä pelaajatiedot ja tallenna
– Toista yllä olevasta ohjeesta kohdat 5-10 (jos uusi pelaaja ei näy seuran listassa, päivitä sivu kertaalleen)

Mikäli seurassa on seuran yhdyshenkilön lisäksi muita, jotka tarvitsevat tunnukset lisenssien syöttämiseen, ottakaa yhteyttä liittoon.
Jos lisenssien maksamisen kanssa tulee ongelmia, ota yhteyttä osoitteeseen tuki@sptl.fi tai soita liiton toimistoon.

Sarjajaoston päätös tuomaroinnista sarjaotteluissa 2016-2017

Sarjajaoston päätös tuomaroinnista sarjaotteluissa 2016-2017

Sarjajaosto on päättänyt seuraavista linjauksista tuomaroinnista SPTL:n alaisissa virallisissa sarjaotteluissa kaudesta 2016-2017 alkaen.

SM-sarjan ottelut täytyy tuomaroida turnauksen tai yksittäisen ottelun järjestävän joukkueen puolesta. Tuomarit eivät saa olla kyseisessä ottelussa ottelupöytäkirjaan merkittyjä pelaajia.

1-divisioonan ja 2-divisioonan ottelut täytyy tuomaroida ensisijaisesti turnauksen tai yksittäisen ottelun järjestävän joukkueen puolesta. Mikäli turnauksen järjestävä joukkue ei pysty tuomareita järjestämään, niin vierasjoukkueen pelaajat ja taustajoukot on velvoitettuja otteluiden tuomarointiin. Turnauksen järjestäjän tai yksittäisen ottelun kotijoukkueen on järjestettävä otteluihin tuomaritaulut.

3-divisioonassa sarjajaosto kehottaa järjestämään otteluihin tuomaroinnin. Tuomarointi voi tapahtua joko turnausta tai ottelua isännöivän joukkueen puolesta, tai yhteistyössä vierasjoukkueen pelaajien ja taustajoukkojen kanssa. Turnauksen järjestäjän tai yksittäisen ottelun kotijoukkueen on järjestettävä otteluihin tuomaritaulut.

4-divisioonassa ja alemmissa sarjoissa sarjajaosto suosittelee tuomareiden käyttöä. Tuomaroinnista voidaan sopia jokaisen turnauksen ja ottelun kohdalla erikseen.

Sarjajaosto tulee suosimaan turnausjärjestäjä-valinnoissaan niitä turnausjärjestäjiä jotka sitoutuvat tuomaroinnin järjestämiseen kaikkiin turnauksen otteluihin. Ensi kaudella käyttöön tuleva pelaajien neuvomisen salliminen milloin tahansa ottelun aikana ulotetaan koskemaan myös tuomareita. Tämä ei kuitenkaan koske SM-sarjan otteluita. Sarjajaosto suosittelee että kaikki sarjaottelut pelataan korkeintaan kahta pelipöytää yhtä aikaa käyttäen. Kolmella pöydällä yhtäaikaisesti pelaaminen sallitaan vain pakottavista syistä, eikä se saa olla syynä tuomaroinnin puuttumiselle.

Sarjajaosto

Mallikaaviot käsintehtyihin tuloksiin

Kaaviot_kasintehtyihin_tuloksiin

Mikäli tekee kilpailujen tulokset käsin, niin jotta ratinglasku onnistuisi, täytyy käyttää näitä kaavioita.

Mikäli käyttää jotain itsetehtyjä kaavioita, niin ratinglasku epäonnistuu erittäin todennäköisesti.

Huomio, kaavioiden otsikoihin ei saa tehdä muutoksia, niistä pitää löytyä RN, Pooli A (B, C jne.) , Seura, Voitot, Erät, Pisteet, Sija.

Mikäli haluaa kirjoittaa jotain omia huomatuksia, kuten että Pooli A alkaa klo. 10.00, niin sen voi kirjoittaa poolin ylä-, tai alapuolelle tai sivulle.

Edit 4.9.2016.

Nyt lisätty 8-pelaajan kaavio ja ottelujärjestystä on muokattu 7- ja 8-pelaajan kaavioissa niin, että pelaajan ei pitäisi joutua pelaamaan kahta ottelua peräkkäin. Tuomarijärjestys on tehty niin, että pitäisi pystyä pelaamaan kahdella pöydällä koko ajan pelaajien itse tuomitessa ja tuomarointeja tulee suunnilleen yhtä paljon kaikille.

Kilpailujen järjestäjän käsikirja, versio 1.0

Kilpailujen järjestäjän käsikirja, versio 1.0.

Kuinka järjestää pöytätenniskilpailut – käsikirja
Kilpailujen järjestämiseksi tulee ottaa huomioon monia asioita jotka ovat kokeneille kilpailujen järjestäjille ehkä jo itsestäänselvyyksiä. Tämä lyhyt käsikirja on tarkoitettu seuroille ja seurojen aktiiveille jotka suunnittelevat aloittavansa pöytätenniskilpailujen järjestämisen. Käsikirja sopii myös erinmaisesti jo kokeneen kilpailujen järjestäjän luettavaksi ja muistikirjaksi. Ohjeessa oletetaan että pöytätenniskilpailujen tietokoneavusteiseen järjestämiseen saatavilla oleva PT Guru on jo tuttu. PT Gurun käyttöön on oma erillinen ohjeensa joka löytyy SPTL:n sivuilta.

Kilpailuvaliokunta

Kilpailujen järjestäjän käsikirja 1.0