Aihearkisto: Seuratiedotteet

Sarjailmoittautuminen 2018-2019 auki, Uusimaa hakee uutta sarjapäällikköä

Sarjakausi 2017-2018 on päättynyt. SPTL:n sarjajärjestelmästä voi tarkastaa nousijat ja putoajat kaudeksi 2018-2019. Erillistä tiedostoa tähän ei enää tänä vuonna julkaista. Toiseksi, mikäli tiedätte että olette luopumassa sarjapaikastanne niin ilmoittakaa siitä minulle ja kyseisen sarjan sarjapäällikölle.

Sarjailmoittautumiset kaudelle 2018-2019 ovat nyt auki. SM-sarjan, 1-divisioonan, 2-divisioonan ja 3-divisioonan osalta ilmoittautumisen takaraja on 30.6.2017. 4-6-divisiooniin voi ilmoittautua 30.8.2018 asti. Päivämäärät 4- ja 5-divisioonissa voivat tarkentua vielä myöhemmin, usein ilmoittautumisaikoja on jatkettu tästä etenkin turnauslohkoissa.

Sarjailmoittautuminen on hieman uudistunut. Mukana on uusi tietojen käsittelyyn tähtäävä osio, käytännössä yhteyshenkilöiden ja ilmoittautumisten tekijöiden tulee tutustua niihin ennen ilmoittautumisten lähettämistä. Lisäksi kysymme 3-divisioonan ja alempien sarjatasojen turnauslohkojen joukkueilta mielipidettä sarjapelipäivien määrästä. Onko 2-divisioonan tapainen järjestelmä hyvä myös alemmilla sarjatasoilla? Tähän voi nyt vaikuttaa jopa jo alkavaksi kaudeksi.

Tässä vaiheessa jo tiedoksi kaikille 3-divisioonan alemmissa lohkoissa pelanneille että kaikki sijoille 5-8. alemmissa lohkoissa sijoittuneet joukkueet tulevat tippumaan 4-divisioonaan ensi kaudeksi ellei noususta tai sarjapaikoista luopumisia tapahdu. Lähtökohtaisesti täytämme aina kaikki avoimet sarjapaikat sääntökirjan pykälien mukaisesti.

Sitten hatut pois päästä. Rauno Karppinen on päättänyt luopua Uudenmaan sarjapäällikköydestä 36 vuoden uran jälkeen. Helsingin alueen Rauno otti kontolleen 12 vuotta sitten. Raunon SPTL:lle ja kentälle tekemä työ on ollut  korvaamatonta. Etsimme nyt Raunon ansiokkaalle työlle jatkajaa sarjajaostoon. Uudenmaan sarjat ja lohkot eivät pyöri ilman vapaaehtoistyövoimaa, joten nyt uutta verta kaivataan lajin parista astumaan esiin. Palkkiona on ilmainen pelaajalisenssi, paikka sarjajaostossa ja tietysti laji-ihmisten kunnioitus.

Ilmoittautumiskaavake: https://goo.gl/v4Ga2d

Ilmoittautumisten lista: https://goo.gl/Fkbjt9

Sarjapäälliköt 2018-2019:

SM-sarja: Teemu Oinas, teemu.oinas@gmail.com
1-divisioona: Teemu Oinas, teemu.oinas@gmail.com
2-divisioona: Teemu Oinas, teemu.oinas@gmail.com
3-divisioona: Veikko Lamminsalo, veikko@lamminsalo.net
4-divisioona Uusimaa: AVOIN
4-divisioona Varsinais-Suomi: Jori Haataja, jori.haataja@saunalahti.fi
4-divisioona Pohjanmaa: Juha Julmala, juha.julmala@gmail.com
4-divisioona Itä-Suomi: Teemu Oinas, teemu.oinas@gmail.com
4-divisioona Pohjois-Suomi: Teemu Oinas, teemu.oinas@gmail.com
5-divisioona Uusimaa: AVOIN
5-divisioona Varsinais-Suomi: Jori Haataja, jori.haataja@saunalahti.fi
6-divisioona Uusimaa: AVOIN

Terveisin

Sarjajaosto

Tietosuoja SPTL:n Pelaajarekisterissä

Suomen pöytätennisliiton tietosuojakäytännöt on päivitetty.

Pelaajarekisterissä käsitellään liiton lisenssinhaltijoiden henkilötietoja. Tietoja käsitellään tarkoituksenmukaisesti ja turvallisesti. Ehkä näkyvimpänä muutoksena liitto alkaa kysymään luvan pelaajien henkilötietojen tallentamiseen, käsittelemiseen ja osin julkaisuun lisenssi-ilmoituksen yhteydessä.

Liitto tulee avustamaan myös jäsenseurojaan tietosuoja-asioiden ajanmukaistamisessa ohjeiden ja esimerkkien avulla. Lisätietoja SPTL:n toimistolta Mika Räsäseltä tai allekirjoittaneelta.

-Kimmo Pihkala

Tiedotusterveisiä

Aloitan tämänkertaisen raportin vähän harvinaisemmalla tavalla. Olemme nimittäin saaneet uutta kirjallista pöytätennistaidetta. Sellaiseksi tämä Juhani Karilan essee on ehdottomasti luokiteltava. Lue kirjoitus täältä: https://www.apu.fi/artikkelit/tapa-pallo

Liittohallitus kokousti tiistaina, pitkästä aikaa. Siksi alku otettiin valiokuntakatsauksilla. Tuntuu, että viime kuukausina toimintaa on ollut hurjasti.

Työvaliokunta seuraa taloutta, joka tällä hetkellä menee koko lailla budjetin mukaisena. Myös päävalmentaja Bergkvistin työsuhteen jatkosta on käyty keskustelua ja hänen kanssaan jatketaan taas ainakin vuosi eteenpäin. Eläkevakuutusyhtiöiden kanssa on käyty keskusteluja pöytätenniksen saamiseksi osaksi työpaikkaliikuntaa. Varainhankinta on kovaa hommaa, jossa Matti Kurvinen on tehnyt liitolle arvokasta työtä.

Kilpailuvaliokunnan alla järjestettiin 13- ja 15-vuotiaiden SM-kisat liiton toimesta Helsingissä maaliskuussa. Kisa tuotti liitolle voittoa noin 1 500 €, joten pieni ihme, ettei mikään seura halunnut tätä aika helppoa kisaa. Nappulaliiga ja 17-vuotiaiden SM oli Oulussa ja nekin sujuivat hyvin. Tyttöjen luokissa oli kuitenkin harmittavan vähän pelaajia.

Edelleen on pelattu mestaruussarjan finaalit, SM-sarjan karsinnat sekä 1-divisioonan karsinnat. Yhden päivän tapahtumasta on tullut positiivista palautetta. Edessä on vielä GP-finaalit 19.5 Ruskeasuolla ja Finlandia Junior Open, johon jokaisen kotimaisen juniorin tulisi osallistua. Ensi kauden kilpailukalenterinkin pohja on julki.

Sääntövaliokunta päivittää liittokokouksessa hyväksytyt sääntömuutosehdotukset kesän aikana ensi kaudeksi. IT-valiokunta jatkaa PT Welhon kehittämistä myös nettisivuja ja pelaajatietokantaa edistetään mahdollisuuksien mukaan.

Paravaliokunta järjesti SM-kisat Tuulimäessä ja mukana oli 26 pelaajaa. Barcelonan avoimeen kisaan lähtee kuusi pelaajaa, jotka samalla saavat myös kansainvälisen luokituksen. Mukaan lähtee myös luokittelukoulutukseen osallistuva henkilö sekä kaksi valmentajaa. Hienoa!

Veteraanivaliokunta totesi, että veteraanien TOP-8 järjestetään 12.5 Ruskeasuolla (60-, 70- ja 80-vuotiaat). Las Vegasin kesäkuisiin veteraanien MM-kisoihin lähtee Suomesta iso joukko pelaajia.

Keskustelun seurastrategia siirsimme Tanelin loman vuoksi seuraavaan kokoukseen. Seuravaliokunta on pohtinut seurastrategiaa, jossa tavoite on saada seurat tekemään juniorityötä entistä nuorempien pelaajien kanssa ja tukea nimenomaan näin tekeviä seuroja.

Sonja raportoi MM-kisoista ja kokouspäätöksistä. Suomen miesten ja naisten joukkueet selvittivät tiensä 3. divisioonan alkulohkoista nousukarsintapeleihin. Ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Viro päätti naisten joukkueen nousuhaaveet, miehet hävisivät toisella kierroksella tiukasti Vietnamille. Alex ja Otto pelasivat minkä pystyivät ja Pena kärsi yhden tilastotappion. Anna-Sofia ja Anna pelasivat myös suurin piirtein odotuksien mukaan, Annaa vaivasi flunssa. Annika oli joukkueen paras ja hänen pelinsä on mennyt viime kuukausina vahvasti eteenpäin.

Kansainvälinen liitto päätti, että MM-kilpailujen joukkueiden määrää tiputetaan vuoden 2022 kisoihin 32 maahan. Siinä on meille tekemistä! Seuraavat eli 2020 kisat ovat Etelä-Korean Busanissa ja sinne suomalaisjoukkueet varmistivat paikkansa Halmstadin esitysten perusteella. Suomen ehdottama tutkimus verkkosyötön vaikutuksien selvittämisestä ei mennyt eteenpäin.

Euroopan liiton puheenjohtajan saamasta korvauksesta käydään paljon keskustelua. Asialle ei kokouksen päätöksen mukaisesti tehdä mitään, mutta mahdollista on, että asiaa puidaan vielä oikeudessa.

Kimmo Pihkala selvitti GDPR- eli tietosuoja-asioita. Ohjeistusta on tulossa ja pelaajatietorekisterin ensimmäinen versio on valmis. Ensi kaudella lisenssi lunastamisen yhteydessä pelaajat antavat luvan henkilötietojen käyttöön. Ilman tätä lupaa sarjoissa ja kilpailuissa pelaaminen ei onnistu. GDPR:ään liittyy monia muitakin asioita. Toiminnanjohtaja Mika Räsänen on tietosuojaasioista vastaava henkilömme ja Kimmo Pihkala hallinnoi tarvittavia toimenpiteitä.

Seuraava Pöytätennislehti ilmestyy kesäkuussa ja kentältäkin voi hyvin tarjota juttuja.  FJO:n lisäksi 22.5. pelataan naisten EM-karsintaottelu Israelia vastaan. Ottelu alkaa jo klo 17. Ensimmäistä kertaa järjestettävä FJO eli Finlandia Junior Open pelataan 26.-27.5.

Historiahanke on edennyt kaikin puolin aikataulussa. Mainioiden tilastojen kanssa siitä tuli yli 300 sivuinen teos. Matti Kurvisen järjestämän joukkorahoitushankkeen (Mesenaatti) kautta kirjaa on tilattu hieman yli 60 kpl. Jos onnistumme vielä myymään 100-150 kpl, hanke alkaa olla taloudellistikin kuivilla. Jokaisen vähän kauemman pelanneen kannattaa hankkia tämä kirja, jonka myyntihinnaksi tulee 50 €. Vaikuttaa myös, että kirjan kautta tulemme saamaan jonkin verran huomiota mediassakin. Mesenaattiin pääsee kirjaa tilaamaan täältä: https://mesenaatti.me/campaign/?id=857#single/view.

Bengt Ahti antoi SPTL:n 80-vuotisjuhlien tilannekatsauksen. Juhla pidetään Hotelli Presidentissä 27.10.2018. Harkinnassa on nettipohjaisen ilmoittautumislomake illalliskortin ostamiseen. Sen hinnaksi tulee 95 €. Ohjelmassa on mm. ansiomerkkien jakoa (seurat anokaa niitä tukijoillenne ja työmyyrillenne!), puheita ja hauskanpitoa. Martti Autio puuhaa iltaan kaksinpelin SM- voittajien tapaamista ja Jarmo Siekkinen aamupäivään ”100 vastaan 100” -ottelua virolaisia vastaan. Pääpuhuja on Olympiakomitean puheenjohtaja Timo Ritakallio.

Hallitus päätti vielä, että TOP-12 turnausten osallistumismaksut nousevat hiukan. Jatkossa kolmoskarsinta maksaa 20 € ja kakkonen, ykkönen ja lopputurnaus 25 € pelaajaa kohden.

Edessä on vielä mm. Ferenc Karsain valmentajakurssi ensi viikonlopulla Kisakalliossa. Ja nyt kaikki osallistumaan jäljellä oleviin kisoihin! Sitten onkin pian jo kesätreenien aika. Hyviä harjoitushaluja!

Esko Heikkinen

 

 

Tiedotusterveisiä

Aikamoista kokoustamista oli MM-kisojen alkupäivät. Nyt se urakka alkaa olla ohi, kun sekä ETTU:n, NETU:n että ITTF:n kokoukset ovat takana. Laskeskelin, että maanantain ja tiistain aikana tuli istuttua kokouksissa yhteensä noin 17 tuntia.

Mennään aikajärjestyksessä. Maanantai oli Euroopan Unionin vuosikokouspäivä. Jo ennakkoon tiedettiin, että ETTU:n puheenjohtajan Kramerin rahakorvauksesta tulee puhetta, mutta tuskin kukaan osasi arvata, että tapahtuma olisi lähellä kaaosta.

Euroopan liiton (valtakirjat mukaan lukien) 46 maata keskusteli ja välillä lähes riiteli viisi tuntia presidentin palkkiosta (tai paremminkin siitä, onko siitä aikoinaan sovittu ja tiedotettu asianmukaisesti). Lopputuloksena oli kaksi äänestystä siitä, äänestetäänkö tätä asiaa koskevasta ehdotuksesta vai ei. Ja päädyttiin siihen, että ei äänestetä.

ETTU:n ex-puheenjohtajalla Bosilla on aika kova ajojahti päällä seuraajaansa Krameria kohtaan ja taustatukea tulee Balkanin suunnalta. Edelleen on päällä uhkaus, että asian kanssa mennään oikeuteen.

Viiden tunnin jälkeen kokous keskeytettiin ja sitä päätetiin jatkaa ITTF:n kokouksen jälkeen tiistaina. Näin tehtiin ja tilanne oli rauhallisempi ja alkoi jo muistuttaa tavallista kokousta.

ETTU näyttäisi tekevän 2017 noin 70 000 € positiivisen tuloksen, eli rahatilanne on (palkkiosta huolimatta tai ehkä siitä johtuen) merkittävästi parempi kuin milloinkaan Bosin aikana.

Muut raportit käytiin läpi aika nopeasti. ETTU:n ”perustuslaki” tullaan uudistamaan ITTF:n vastaavan hankkeen pohjilta. Muutoksia tullee esimerkiksi edustusoikeusasioihin (ulkomaalaiset uusissa maajoukkueissa).

Toiset European Gamesit käydään Minskissä 22.-30.6.2019. Kyseessä on monilajitapahtuma, joka pöytätenniksen osalta on suora karsinta Tokion 2020 olympiakisoihin. Karsinnassa on joukkueita 12+12, kaksinpelipelaajia 52+52 ja sekanelinpelissä 16 paria, joiden on oltava samasta maasta. Eli todella tiukkaa tekee muille suomalaisille kuin Benedekille päästä edes karsimaan.

EM-kisojen lopputurnaus 2019 pelataan Ranskan Nantesissa syyskuun alussa. Edelleen on pyrkimyksenä vähentää lopputurnauksen joukkueiden määrää, mikä ei tiedä hyvää Suomelle ja vielä vähemmän Suomea pienemmille pingismaille. Joten ne vastustavat tätä kehitystä.

NETUn kisoja

Maanantaina ETTU:n kokouksen jälkeen oli vuorossa lyhyt NETU-kokous. Senioreiden NETU-mestaruuksista pelataan 25.-27. toukokuuta (2018) Viron Haapsalussa ja samalla järjestetään myös pitempi NETU-kokous.

Veteraanit pelaavat NETU-mestaruuksista 7.-9.9.2018 Uppsalassa ja vuonna 2020 Latviassa, vuonna 2022 todennäköisesti Virossa. Liettua järjestää NETU:n seniorikisat 2020 Vilnassa ja Viro vastaa jo tuttuun tapaan junioreiden NETU-kisoista sekä 2018 että 2019.

ITTF:n kokous tiistaina oli aika iso, sillä mukana oli järjestön 226 jäsenestä 144, joista yhdeksän valtakirjan välityksellä. Kokouksen puheenjohtaja oli ITTF:n saksalainen puheenjohtaja Thomas Weikert ja tämä kokous oli aika rauhallinen.

Ensin jaettiin monenlaisia tunnustuksia ja sitten Tokio esitteli olympiapingistä 2020. Uutta on ainakin se, että sekanelinpeli tulee olympiapöydille, miesten ja naisten kaksinpelin ja joukkuekilpailun ohella.

MM 2019 järjestetään Budapestissa. Se on 4. kerta, kun MM on Unkarissa ja päivämäärät ovat 21.-28.4.2019. Vuoden 2020 MM:n sai ainoa hakija eli Etelä-Korean Busan.

Budjetit ja tulokset hyväksyttiin aika vauhdilla, samaten kuin kaikki mahdolliset raportit. ITTF:n vuoden 2017 tulos on likimain nolla ja kuluvan vuoden 2018 budjetti noin 20 miljoonaa USD, jonka odotetaan kasvavan seuraavina vuosina aika voimakkaasti.

Kokous hyväksyi myös ITTF:n strategisen suunnitelman vuosille 2018-2024. ASOIF:n (Association of Summer Olympics International Federations) edustaja kertoi, että pöytätenniksen painoarvo olympiakisoissa on noussut yhden kategorian, mikä merkitsee ainakin lisää rahaa ITTF:lle.

Kokous hyväksyi ITTF:n uuden ”perustuslain” eli parannellut järjestön säännöt. Kiinan kielelle käännetään jatkossa asioita yhä enemmän.

Suomi ehdotti kokoukselle, että ITTF tutkisi verkkosyötön merkitystä nauhoitusten perusteella. ITTF tekninen komitea vastusti, kuten myös Zoran Primorac ja urheilijakomissio. Se merkitsi, että asia ei edennyt, vaikka mm. ITTF:n sääntövaliokunta kannatti tutkimusta. Äänestystappio oli selvä.

Nämä tutkimukset tuntuvat olevan ITTF:ssä vaikeita, sillä Sveitsin ehdotuksesta se päätti tutkia verkon korkeuden vaikutusta jo 2013. Tuloksia ei kuulu vieläkään.

Lopuksi todettiin, että Veteraanien MM 2022 olisi nyt haussa. Sitten esiteltiin Shanghaissa sijaitseva uusi ITTF:n ja Kiinan pöytätennismuseo, kunnes sopuisa kokous oli loppu ja oli aika jatkaa Euroopan asioiden ihmettelyä.

Sonja jatkaa vielä kokouksiaan ja on jo ennen tätä istunut niitä selvästi meikäläistä enemmän. BoD eli ITTF:n valtuusto saa ihmeteltäväkseen mm. ehdotuksen supistaa MM-kisoja ensisestään. Voi hyvin olla, että tulevina vuosina pelataan esikarsintaa sekä EM- että MM-kisoihin.

Tiedotusterveisiä

Pöytätennisliiton ylin päättävä elin eli liittokokous kokoontui Espoon (tosi isojen ja hienojen!) kisojen yhteydessä sunnuntaina. Paikalla taisi olla ennätysvähän seuroja, sillä valtakirjat kokoukseen saapuivat vain KoKalta, KSF:ltä, OPT-86:lta, PT Espoolta, TIP-70:ltä ja YNM:ltä, mistä ko. seuroille on osoitettava kiitos. Moittia ei toki sovi muitakaan. Voi hyvin olla, että esillä olleet asiat koettiin kentällä sellaisiksi, että ne eivät kerta kaikkiaan herättäneet suurta kiinnostusta.

Kokouksen avauksessa nostin esiin muutaman hyvän asian menneeltä vuodelta. Sellainen oli varsinkin kilpailujen osanottajamäärien ja lisenssipelaajien määrän kasvu. Myös PingisTV:n suosion kasvu oli merkittävä asia. Huippupelien osalta saimme miesten maajoukkueelle Penan tueksi Alex Naumista kakkospelaajan ja Anna Kirichenko nousi hienosti uudistuneella maailman arvolistalla. Selvä onnistuminen oli myös Matti Kurvisen ideoima ja toteuttama Pentin joukkorahoituskampanja.

Kevätkokouksen puheenjohtajaksi valittu Tero Naumi ohjaili kokousasiat läpi puolessatoista tunnissa. Vuoden 2017 toimintakertomus hyväksyttiin pienin huomautuksin (tarkennus talouslukuihin) ja samaa kyytiä kuitattiin myös tilit ja tase.

SPTL:n menneen vuoden tulos oli miinusmerkkinen 7 800 euron verran. Se ei sinänsä ole erityisen kehumisen aihe, mutta kokousväki huomioi, että tulos oli 10 000 euroa aikanaan budjetoitua parempi ja hurjasti parempi kuin olympiavuonna 2016. Todettakoon sekin, että liiton tase kestää kyseisen tappion. Näistä puheista huolimatta on selvää, että vähintään nollatulos olisi jatkossa parempi asia.

Kokous myönsi tilivelvollisille tili- ja vastuuvapauden. Se hyväksyi myös kaikki hallituksen kokoukselle esittämät sääntömuutosehdotukset, jotka on esitelty kokousasiakirjoissa. Nostan esiin pari asiaa, jotka voivat vaikuttaa tavallisenkin pelurin elämään ensi kaudella.

Ensinnäkin pelaamme liiton alaisissa kilpailuissa ja sarjoissa jatkossa vain muovipalloilla. Selluloidipallon aika – huolimatta siitä, että osa niistä on edelleen ITTF:n hyväksymiä – on siis virallisissa kilpailupeleissämme ohi.

Toinen periaatteessa jokaista koskettava asia on se, että jos jatkossa antaa luovutuksen kesken luokan tai sarjaottelun, ei voi enää jatkaa pelejään tässä kyseisessä luokassa tai ottelussa (rtd eli keskeytys on eri asia). Esimerkiksi poolissa ei voi antaa luovutusta, vaikka oma jatkoon pääsy olisi jo varma. Tai voi toki antaa, mutta sen myötä menettää mahdollisuutensa pelata kyseisen luokan jatkopeleissä.

”Tietosuojagurumme” Kimmo Pihkalan esityksestä kokous otti alkuperäisen esityslistan ulkopuolelta käsittelyyn asian, joka periaatteessa päätettiin jo syksyn 2017 liittokokouksessa, kun vahvistimme lisenssien hinnat ensi kaudeksi. Tuolloin tarjolla oli vielä ”Invalidilisenssi”, joka kevätliittokokouksen päätöksen perusteella poistuu ensi kauden tarjonnasta.

Perusta päätökselle on 25. toukokuuta ylimenokauden jälkeen ”lopullisesti” voimaan astuva EU-tasoinen tietosuojalainsäädäntö, jossa terveystietoja pidetään erityisen arkaluontoisina ja salattavina.

Mainittu henkilötietoasia tulee muuttamaan aika montaa muutakin asiaa käytännöissämme ja niihin joudumme palaamaan vielä useamman kerran.

24.-25.03.2018 Junioreiden SM (13 ja 15v), järjestäjää haetaan

Kilpailuvaliokunta asettaa Junioreiden SM-kilpailut uuteen hakuun. Haun takaraja on keskiviikko 17.1.2018.

Kisoissa pelataan seuraavat luokat:

15-vuotiaiden poikien ja tyttöjen kaksinpeli (M15, N15) ja joukkuekilpailu (M15JO, N15JO)
13-vuotiaiden poikien ja tyttöjen kaksinpeli (M13, N13) ja joukkuekilpailu (M13JO, N13JO)

Lisäksi järjestäjän niin halutessa (ja kilpailuvaliokunnan ja hallituksen niin puoltaessa) pelataan myös seuraavat luokat tai osa näistä:

15-vuotiaiden poikien ja tyttöjen nelinpeli (MN15, NN15)
14-vuotiaiden poikien ja tyttöjen nelinpeli (MN14, NN14)
13-vuotiaiden poikien ja tyttöjen nelinpeli (MN13, NN13)

Hakemukset: teemu.oinas@gmail.com

Kilpailuvaliokunta

Seuraleiri Ruskeasuolla 10.-11.2.2018

SEURALEIRI RUSKEASUOLLA 10.-11.2.2018

Aika: 10.2-11.2.2018 kello 10-12.30 ja 14.30-17.00

Paikka: Ruskeasuon palloiluhalli

Valmentaja: Taneli Keinonen

Leiri on ilmainen, mutta jokainen hoitaa itse ruokailut. Leiri on tarkoitettu kaikille pääkaupunkiseudun junioripelaajille, jotka ovat ”maajoukkuetason” alapuolella. Erityisen tervetulleita ovat vasta tällä kaudella seuroissa aloittaneet.

Leirillä paneudutaan pelaamisen perusasioihin.

Leirille on mahdollista osallistua vain toiselle päivistä.

Ilmoittautumiset: 5.2.2018 mennessä taneli.keinonen@sptl.fi / tiedustelut 0505285861

Pöytätennisliiton ja ETTU:n järjestämä valmentajakoulutus

Pöytätennisliiton ja  ETTU:n  järjestämä valmentajakoulutus

Järjestämme yhdessä ETTU:n kanssa edistyneiden valmentajien koulutuksen. Koulutuksen alustava otsikko on:

” What and how should children in age 7-14 years practise? What kind of technic should children in different age practise and which methods should be used?”

Ajankohta: 11.-13.5.2018

Kouluttaja:  Ferenc Karsai , joka on valmentajana erittäin kokenut ja menestynyt. Suurinpana meriittinä  Werner Schlagerin valmentaminen maailmanmestariksi.

Koulutus on tarkoitettu jo koulutuksiin osallistuneille valmentajille ja/tai valmennustyötä tehneille. Koulutus on osa VOK 2 tason koulutusta.

Varsinaisen kutsu julkaistaan kun tarkempaa tietoa koulutuspaikasta ja muusta on. Laita jo nyt tapahtuma omaan kalenteriisi.