Aihearkisto: Seuratiedotteet

Tiedotusterveisiä

Pöytätennisliiton ylin päättävä elin eli liittokokous kokoontui Espoon (tosi isojen ja hienojen!) kisojen yhteydessä sunnuntaina. Paikalla taisi olla ennätysvähän seuroja, sillä valtakirjat kokoukseen saapuivat vain KoKalta, KSF:ltä, OPT-86:lta, PT Espoolta, TIP-70:ltä ja YNM:ltä, mistä ko. seuroille on osoitettava kiitos. Moittia ei toki sovi muitakaan. Voi hyvin olla, että esillä olleet asiat koettiin kentällä sellaisiksi, että ne eivät kerta kaikkiaan herättäneet suurta kiinnostusta.

Kokouksen avauksessa nostin esiin muutaman hyvän asian menneeltä vuodelta. Sellainen oli varsinkin kilpailujen osanottajamäärien ja lisenssipelaajien määrän kasvu. Myös PingisTV:n suosion kasvu oli merkittävä asia. Huippupelien osalta saimme miesten maajoukkueelle Penan tueksi Alex Naumista kakkospelaajan ja Anna Kirichenko nousi hienosti uudistuneella maailman arvolistalla. Selvä onnistuminen oli myös Matti Kurvisen ideoima ja toteuttama Pentin joukkorahoituskampanja.

Kevätkokouksen puheenjohtajaksi valittu Tero Naumi ohjaili kokousasiat läpi puolessatoista tunnissa. Vuoden 2017 toimintakertomus hyväksyttiin pienin huomautuksin (tarkennus talouslukuihin) ja samaa kyytiä kuitattiin myös tilit ja tase.

SPTL:n menneen vuoden tulos oli miinusmerkkinen 7 800 euron verran. Se ei sinänsä ole erityisen kehumisen aihe, mutta kokousväki huomioi, että tulos oli 10 000 euroa aikanaan budjetoitua parempi ja hurjasti parempi kuin olympiavuonna 2016. Todettakoon sekin, että liiton tase kestää kyseisen tappion. Näistä puheista huolimatta on selvää, että vähintään nollatulos olisi jatkossa parempi asia.

Kokous myönsi tilivelvollisille tili- ja vastuuvapauden. Se hyväksyi myös kaikki hallituksen kokoukselle esittämät sääntömuutosehdotukset, jotka on esitelty kokousasiakirjoissa. Nostan esiin pari asiaa, jotka voivat vaikuttaa tavallisenkin pelurin elämään ensi kaudella.

Ensinnäkin pelaamme liiton alaisissa kilpailuissa ja sarjoissa jatkossa vain muovipalloilla. Selluloidipallon aika – huolimatta siitä, että osa niistä on edelleen ITTF:n hyväksymiä – on siis virallisissa kilpailupeleissämme ohi.

Toinen periaatteessa jokaista koskettava asia on se, että jos jatkossa antaa luovutuksen kesken luokan tai sarjaottelun, ei voi enää jatkaa pelejään tässä kyseisessä luokassa tai ottelussa (rtd eli keskeytys on eri asia). Esimerkiksi poolissa ei voi antaa luovutusta, vaikka oma jatkoon pääsy olisi jo varma. Tai voi toki antaa, mutta sen myötä menettää mahdollisuutensa pelata kyseisen luokan jatkopeleissä.

”Tietosuojagurumme” Kimmo Pihkalan esityksestä kokous otti alkuperäisen esityslistan ulkopuolelta käsittelyyn asian, joka periaatteessa päätettiin jo syksyn 2017 liittokokouksessa, kun vahvistimme lisenssien hinnat ensi kaudeksi. Tuolloin tarjolla oli vielä ”Invalidilisenssi”, joka kevätliittokokouksen päätöksen perusteella poistuu ensi kauden tarjonnasta.

Perusta päätökselle on 25. toukokuuta ylimenokauden jälkeen ”lopullisesti” voimaan astuva EU-tasoinen tietosuojalainsäädäntö, jossa terveystietoja pidetään erityisen arkaluontoisina ja salattavina.

Mainittu henkilötietoasia tulee muuttamaan aika montaa muutakin asiaa käytännöissämme ja niihin joudumme palaamaan vielä useamman kerran.

24.-25.03.2018 Junioreiden SM (13 ja 15v), järjestäjää haetaan

Kilpailuvaliokunta asettaa Junioreiden SM-kilpailut uuteen hakuun. Haun takaraja on keskiviikko 17.1.2018.

Kisoissa pelataan seuraavat luokat:

15-vuotiaiden poikien ja tyttöjen kaksinpeli (M15, N15) ja joukkuekilpailu (M15JO, N15JO)
13-vuotiaiden poikien ja tyttöjen kaksinpeli (M13, N13) ja joukkuekilpailu (M13JO, N13JO)

Lisäksi järjestäjän niin halutessa (ja kilpailuvaliokunnan ja hallituksen niin puoltaessa) pelataan myös seuraavat luokat tai osa näistä:

15-vuotiaiden poikien ja tyttöjen nelinpeli (MN15, NN15)
14-vuotiaiden poikien ja tyttöjen nelinpeli (MN14, NN14)
13-vuotiaiden poikien ja tyttöjen nelinpeli (MN13, NN13)

Hakemukset: teemu.oinas@gmail.com

Kilpailuvaliokunta

Seuraleiri Ruskeasuolla 10.-11.2.2018

SEURALEIRI RUSKEASUOLLA 10.-11.2.2018

Aika: 10.2-11.2.2018 kello 10-12.30 ja 14.30-17.00

Paikka: Ruskeasuon palloiluhalli

Valmentaja: Taneli Keinonen

Leiri on ilmainen, mutta jokainen hoitaa itse ruokailut. Leiri on tarkoitettu kaikille pääkaupunkiseudun junioripelaajille, jotka ovat ”maajoukkuetason” alapuolella. Erityisen tervetulleita ovat vasta tällä kaudella seuroissa aloittaneet.

Leirillä paneudutaan pelaamisen perusasioihin.

Leirille on mahdollista osallistua vain toiselle päivistä.

Ilmoittautumiset: 5.2.2018 mennessä taneli.keinonen@sptl.fi / tiedustelut 0505285861

Pöytätennisliiton ja ETTU:n järjestämä valmentajakoulutus

Pöytätennisliiton ja  ETTU:n  järjestämä valmentajakoulutus

Järjestämme yhdessä ETTU:n kanssa edistyneiden valmentajien koulutuksen. Koulutuksen alustava otsikko on:

” What and how should children in age 7-14 years practise? What kind of technic should children in different age practise and which methods should be used?”

Ajankohta: 11.-13.5.2018

Kouluttaja:  Ferenc Karsai , joka on valmentajana erittäin kokenut ja menestynyt. Suurinpana meriittinä  Werner Schlagerin valmentaminen maailmanmestariksi.

Koulutus on tarkoitettu jo koulutuksiin osallistuneille valmentajille ja/tai valmennustyötä tehneille. Koulutus on osa VOK 2 tason koulutusta.

Varsinaisen kutsu julkaistaan kun tarkempaa tietoa koulutuspaikasta ja muusta on. Laita jo nyt tapahtuma omaan kalenteriisi.

Ohje Google Forms ilmoittautumislomakkeen tekoon

Tässä kilpailuvaliokunnan pikaohje Google Forms / Google Sheets kisailmoittautumisen ja sen seurannan tekoon kilpailukutsuihin.

Tarvitset Google tunnukset joilla olet kirjautuneena selaimellasi sisään ennenkuin aloitat.

Voit katsoa mallia pohjalle täältä: https://goo.gl/V1mZzN
 1. Mene Google Formsiin: https://www.google.com/forms/about/
 2. Paina alareunan punaista ympyrää jossa on plussa keskellä, se avaa uuden tyhjän Google Forms taulukon
 3. Täytä lomakkeen nimet ja ym. tiedot tarpeiden mukaisesti
 4. Voit valita valikosta kysymyksen tyypin, esim. nimelle lyhyt vastaus ja luokkavalinnoille monivalinta tai valintaruudut, tarpeen mukaan
 5. Lisää kaikki kysymykset mitä ilmoittautumiseen tarvitaan, katso mallista apua tarvittaessa
 6. Kun olet valmis niin paina oikean yläreunan ”silmää” josta pääset katsomaan miltä lomakkeesi näyttää.
 7. Kopioi linkki talteen joka selaimen yläreunassa lomakkeelle näkyy, tämän voit kopioida kilpailukutsuun
 8. Vastausten seurantaan tulee luoda Google Sheets -taulukko, tee se näin
  • Lomakkeen esikatselussa paina ”vastaukset”
  • Avautuvassa ikkunassa paina vihreää pientä logoa ”laskentataulukkojen luomiset”
  • Paina ”luo”
  • Avautuvassa Google Sheets näkymässä paina oikean yläreunan sinistä ”Jaa” nappia
  • Paina avautuvan pienen ikkunan alareunan ”Lisäasetukset” linkkiä
  • Paina ”Muuta” linkkiä
  • Valitse ”Käytössä – kaikki, joilla on linkki”
  • Valitse ”Käyttöoikeudet” kohdasta ”Voi katsella”
  • Paina ”Tallenna”
  • Kopioi ruudulla näkyvä jaettava linkki talteen, laita se kilpailukutsuun
 9. Voit halutessasi lyhentää kopioidut pitkät URL:t Googlen palvelussa: https://goo.gl/
Käyttöoikeudet vastauksiin on vain sillä joka luo lomakkeen ja vastaustaulukon. Mikäli haluat lisätä käyttäjiä niin se onnistuu lisäämällä gmail-osoitteita ”Jaa” valikosta ”henkilöt” riville. Muista valita ”Voi muokata”.
Kilpailuvaliokunta

Pingiskoululaisten vakuutus

Tälla kaudella seuroilla on mahdollisuus ostaa pingiskoululaisille oma vakuutus, joka on voimassa lajiin liityvissä harjoituksissa. Vakuutuksen hinta on 1€.

Seurojen yhdyshenkilöt voivat ostaa pingiskoulujen pelaajille vakuutuksen lisenssisivujen kautta. Vakuutus valitaan merkkaamalla pingiskoululaiselle lisenssiksi P. Tämän jälkeen viedään maksutapahtuma loppuun samalla tavoin kuin normaaleita lisenssejä maksettaessa.   

Vakuutuksen tuoteseloste: Pingiskouluvakuutus