23. Janos Molnar memorial

Aleksi Räsänen, Matias Vesalainen ja Rasmus Vesalainen osallistuivat 1.-4.2.2018 Budapestissa järjestettyyn Janos Molnar  memorial- turnaukseen. Kilpailussa pelattiin 2007-,2006-, 2005-, kadetti- ja junioriluokat. Kaikki Suomen pelaajat osallistuivat 05- ja kadettiluokkiin, joiden lisäksi Vesalaisen veljekset pelasivat oman 06-ikäluokan. Kisassa oli mukana 19 maata ja turnaus oli aikaisempia vuosia suurempi. Useista isoista pöytätennismaista (mm. Portugali, Saksa, Belgia, Kroatia, Serbia, Slovakia, Espanja) kisassa oli mukana nuorempien ikäluokkien maidensa kärkipelaajia.

Aleksi, Rasmus ja Matias

06-luokka
Kisa aloitettiin torstaina nuorimmilla ikäluokilla.
Molemmat Vesalaisen veljekset saivat voittosarakkeen auki alkulohkon peleissä. Rasmus voitti unkarilaisen Szabon tiukan väännön jälkeen 3-2, mutta Belgian Closset ja Slovakian Katona jättivät Rasmuksen lohkon kolmospaikalle.
Matiaksen avauspelissä Espanjan Molinsia vastaan hyvä taistelu ei aivan riittänyt, 1-3 häviö. Toisessa pelissä Matias pelasi hyvin ja voitti Slovakian Terezkan puhtaasti 3-0. Lohkon päätöspelissä Unkarin ikäluokan kärkipelaaja Szantosi vei pelin ja samalla lohkon puhtasti ilman erätappioita. Kun samaan aikaan Terezka voitti Molinsin, lohkossa kolme pelaajaa olivat samoissa voitoissa ja näin Matias jatkoi parhaalla eräsuhteella pelejä pääkaaviossa. Ensimmäisellä pääkierroksella peli ei kulkenut aivan samaan malliin kuin alkulohkossa, joten Tsekin Volhein vei ottelun erin 3-0.

05-luokka
Perjantaina pelattiin 2005-luokka, jossa olivat mukana kaikki kolme suomalaista.
Rasmus oli lähimpänä voittoa Unkarin Kajcsaa vastaan, 2-3 häviö. Saksan Uong ja Serbian Orosz olivat myös tällä kertaa etevämpiä.
Matias otti voiton Slovakian Nemethistä 3-1 ja hävisi Saksan Dreierille ja Unkarin Cserille samoin lukemin. Saksalaisen voitettua kaikki pelinsä, lohkossa päädyttiin jälleen kolmen pelaajan osalta samoihin voittoihin. Tällä kertaa Matiaksen kohtalona valitettavasti oli jäädä yhden erän erolla ulos jatkopeleistä.
Aleksin turnauksen alla kipeytynyt olkapää ei suuremmin pelejä haitannut. Hän avasi kisansa voittamalla alkulohkossa Unkarin Wein 3-1 sekä Slovakian Madarasin ja Serbian Vargan 3-0. Ensimmäinen pääkierros oli vapaa ja toisella vastaan tuli Slovakian Uherik, joka oli edellisen päivän 06-luokassa finaalissa. Aleksi vei pelin 3-0 tasapainoisen esityksen jälkeen. 16 joukossa vastustajaksi tuli Portugalin Luis Maciel, joka oli viime syksyn Eurominichamps- kisassa kahdeksan parhaan joukossa. Aleksi oli pari ensimmäistä erää pelissä erittäin hyvin mukana mutta kolmannen erän puolessa välissä muutama pitkä pallo kääntyi vastustajalle, jonka seurauksena keskittyminen hieman katosi ja vastustaja vei pelin 3-1. Maciel hävisi lopulta luokan finaalissa saman maan Monteirolle 3-2.

Kadettiluokka
Kadettiluokassa Matias ja Rasmus eivät saaneet merkintöjä voittosarakkeeseen. Matiaksella oli omat mahdollisuutensa 1-3 tappiopeleissä unkarilaisia Ujvaria ja Molnaria  vastaan. Molemmat ottelut lähtivät harmittavasti liikkeelle kahdella erätappiolla ja vasta kolmannessa erässä Matias heräsi kunnolla taistelemaan voitosta. Kroatian Zlatkovia vastaan ei tullut erävoittoja.
Rasmukselle 0-3 tappiot Irlannin Skeltonille ja Saksan Strussille, 1-3 Unkarin Straubingeria vastaan.
Aleksi esitti alkulohkossa yllättävänkin vahvaa peliä ja voitti Irlannin Kellyn 3-1, Unkarin Szelin 3-0 ja Slovakian deffu Martinkan 3-0. Alkulohkon voiton jälkeen pääkaaviossa jälleen vapaakierros ja toisella kierroksella vastaan tuli Kroatian Petek. Ottelu oli tasainen ja Aleksi pystyi ajoittain viemään peliä. Kolmannen ja neljännen erän johdot kuitenkin kääntyivät loppupalloilla vastustajalle, joka eteni jatkoon erin 1-3.

Muutama tiukka peli oli joukkueen pelaajilla käännettävissä voitoksi mutta tärkeintä oli, että jokainen sai kisoissa ihan mukavan määrän pelejä sekä tärkeää kokemusta kansainvälisistä otteluista. Samalla he pääsivät testaamaan omaa tämän hetken pelitasoaan muiden maiden ikäluokkien kärkipelaajia vastaan.