Italian ITTF junnuavoimet, Lignano 21.-25.3.2018 + YOG Tunisiassa – Annika Lundström reissussa

Annika Lundström osallistui viime viikolla ITTF:n Italian junnuavoimiin, alla Anders Lundströmin raportti reissusta.


Aloitimme parin viikon keikan Kroatian juniorimaajoukkueen kanssa eli viikko todella laadukasta treeniä Duga Resassa legendaarisen Anton Stipancicin vanhassa kotihallissa. Kroatian paras tyttö Andrea Pavlovic on Euroopan nro 4 (Annika nro 16) eli treenivastus oli paras mahdollinen.

Kroatiasta ajoimme Lignanoon. Italian Junior Openissa (kisan status: kevään korkein taso Euroopassa Tsekin ja Puolan kanssa) jossa Juniori tytöissä oli 66 pelaajaa Annika sijoittui kuudentoista joukkoon ja oli erittäin lähellä puolivälieräpaikkaa (3-4 tappio, 8-11 7:ssä). 16 joukossa oli 8 eurooppalaista ja 8 pelaajaa Aasiasta/Pohjoisamerikasta (Kiina ym). 4 kiinalaista semifinaalissa.

Italian jälkeen Tunisian YOG (Youth Olympic Games) karsintaan. Kaksi kisaa, voittajat olympialaisiin. Molemmissa kisoissa vastaan tuli jossain vaiheessa kisaa Turkin Özge Yilmaz jolle kaksi todella tiukkaa tappiota, 2-4 ja 3-4. Ekassa matsissa oli eräpallo 5:ssä ja 6:ssa erässä. Toisessa matsissa erittäin kovan tsempin jälkeen erätilanteesta 1-3 (ja selvä tappiotilanne 6:ssa erässä) vielä tasoihin 3-3 mutta Yilmaz vei viimeisen erän. Mainittakoon että Yilmaz pärjäsi hienosti pari viikkoa sitten pelatussa Minskin U21 EM kisoissa olleen peräti puolivälierissä (pudotti mm Valkovenäjän, Puolan, Ruotsin ja Norjan pelaajat). Yilmaz kuuluu Turkin aikuisten maajoukkueeseen.

Arvioisin että molemmat pelit Yilmaz:a vastaan olivat ehkä kauden parhaat pelit eli kova harjoittelu on nostanut Annikan tasoa selvästi ja tästä on hyvä jatkaa.

Slovakian ja Serbian (Euroopan ykkönen) tytöt veivät YOG kisapaikat, molemmille maille ensimmäinen YOG edustus ikinä. Kun huomiodaan se että viime kevään kisat vielä putoavat pois heinäkuun maailmanlistoilta niin Annikalla on tällä hetkellä nro 4 YOG rankingilla ja 3 pelaajaa valitaan kisoihin heinäkuun listan perusteella eli hänellä on hyvät mahdollisuudet päästä nuorten olympialaisiin (32 pelaajaa koko maailmasta). Ennen heinäkuun listaa valitaan vielä tulevien YOG karsintojen kautta kisoihin 8 pelaajaa ja on varsin todennäköistä että 2-3 hänen edellään olevaa pelaajaa lunastavat paikat suoraan karsinnoissa, ei listan kautta.

Alla oleva linkki: 10 minuutin tiivistelmä toisesta Yilmaz matsista joka päättyi 3-4.

https://www.dropbox.com/s/xyy9xq2x5nfnkrt/yilmaz2.mp4?dl=


Yleissivu Italian ITTF: https://www.ittf.com/tournament/2843/italian-junior-cadet-open-ittf-premium-junior-circuit/
Yleissivu YOG Tunisia: https://www.ittf.com/tournament/2866/2018/RtBA/Africa/

Vastaa