ITTF Kanadan junioriavoimet +YOG-karsinta 28.5.-2.6.2018

Annika Lundström kerää pisteitä junioreiden Olympialaisiin pääsyä varten Kanadassa osallistumalla ITTF junioriavoimiin. Annika voitti juniorityttöjen joukkuekilpailun parinsa Zdena Blaskovan kanssa. Saavutus huipentui Kiinan joukkueen voittamiseen loppuottelussa. Samalla reissulla Annika osallistui myös paikalliseen YOG-karsintaan.

Tulokset YOG-turnauksesta: https://www.ittf.com/tournament/2869/2018/RtBA/North-America/

Canadian Junior Open kaksinpelin ja YOG karsinnan raportti Anders Lundströmiltä.

Voitokkaan joukkuekilpailun jälkeen kisa jatkui Canadian Junior Openin kaksinpelillä. Huippuhyvän joukkuekisan jälkeen latautuminen oli hankalaa. Annika voitti molemmat poolipelit mutta pääsystä 8 parhaan joukkoon tuli 1-4 tappio USA:n Zhuta vastaan. Tässä ottelussa peli ei lähtenyt kulkemaan missään vaiheessa. Zhu eteni semifinaaliin ja painosti YOG karsinnassa olympiapaikan lunastanutta Saksan Schreineriä (useita eräpalloja seitsemänteen erään).

YOG (Youth Olympic Games) karsinta jatkui perjantaina. Sama kaava kuin aikaisemmin: kaksi kisaa ja voittajat kisoihin. Aikamoinen yllätys koettiin jo pari viikkoa ennen kisaa kun osallistujalista julkaistiin: Pohjois-Korean pelaajat olivat mukana, heitä ei ole näkynyt missään karsinnassa ennen Kanadaa. Ja kuten odotettiin, molemmat ekan päivän paikat menivätkin Pohjois-Korean pelaajille. Varsinkin tyttö oli murskaavan ylivoimainen, mm Puolan Wegrzyn joka oli pelannut loistavasti viime aikoina ja voittanut useita Kiinalaisia edellisen viikon Puolan kisassa sekä voitti Kanadan kaksinpelin oli täysin vailla mahdollisuuksia. Arviomme mukaan Pohjois-Korean tyttö olisi voittanut kaikki Euroopan naisjuniorit.

Annika aloitti helpolla 4-0 voitolla Trinidad ja Tobagon pelaajaa vastaan. Seuraavalla kierroksella tuli vastaan vanha tuttu Aleksandra Vovk Slovenia joka pelasi hyvin Halmstadin joukkue MM kisoissa kuukausi sitten. Annika pelasi kisojen selvästi parhaan ottelun ja voitti Vovkin 4-2. Semifinaalissa tuli vastaan Saksan Franziska Schreiner ja vaikka ottelu päättyi 0-4 erityisesti eka ja toinen erä olisivat aivan yhtä hyvin voineet kääntyä Annikalle (eräpallo ekassa, pari helppoa virhettä hyvistä paikoista toisessa). Viime lokakuussa Splitissä Annika oli hyvin lähellä voittoa Schreineristä, nyt ero oli selvempi. Pohjois-Korealainen murskasi myös Schreinerin finaalissa, seuraavan päivän kisan Schreiner voitti ja lunasti paikan olympiakisoihin.

Toisen päivän kisassa ensin vastassa Montenegron Ivona Petric. Lopputulos hieman sekavan ottelun jälkeen 4-3 Annikalle. Peli lähti kulkemaan hyvin vasta seitsemännessä erässa joka päättyi 11-2. Puolivälierissä vastaan taas Slovenian Vovk. Tällä kertaa Vovk oli parempi erin 4-2. Ottelu ei ollut läheskään yhtä hyvä peli Annikalta kuin edellisenä päivänä mutta tilanne oli silti 2-2 ja 9-9 sekä oma syöttö mutta erä meni Vovkille ja niin myös kuudes erä.

Pohjois-Korean yllättävä osallistuminen sotki hieman valintatilanteen Annikan kannalta. Todennäköistä oli että molemmat paikat menisivät pelaajille jotka kisaavat koviten paikoista Annikan kanssa (jolloin paikka olisi varmistunut) mutta heistä vain Schreiner lunasti paikan kun Pohjois-Korealainen nappasi toisen paikan.

Yksi karsinta on jäljellä: viikon päästä Cook Islandilla johon emme lähde. Annikan kannalta tilanne on seuraava: Cook Islandilla yhteensä vain 10 pelaajaa, kisan ylivoimainen ennakkosuosikki on Intian Kamath ja ilmeisesti ainoa uhkaaja on Turkin Yilmaz. Mikäli Kamath voittaa yhden kisan (jälleen kaksi kisaa) Annika pelaa syksyllä nuorten olympialaisissa eli unelman toteutuminen on enemmän kuin lähellä. Jos Kamath ei onnistu voittamaan kumpaakaan kisaa, Annika on kisojen ensimmäisellä varapaikalla.


Annika Lundström selvitti juniorityttöjen kaksinpelissä poolinsa puhtaalla pelillä. Jatkokaavion ensimmäisessä ottelussa USA:n Sabrina Zhu oli parempi erin 4-1.

Jatkokaavio: https://d3mjm6zw6cr45s.cloudfront.net/2017/08/JGS2-3.pdf
Poolit: https://d3mjm6zw6cr45s.cloudfront.net/2017/08/JGS1-3.pdf


Anders Lundströmin raportti Kanadan Junior Openin joukkuekisasta

Annika pelasi joukkuekisaa Tsekin Zdena Blaskovan kanssa. Pelisysteemi oli poikkeuksellisesti kadeteista tuttu 4 singeliä ja yksi nelinpeli. Poolissa tuli ensin 3-0 voitto Kanada 3 joukkuetta vastaan eli molemmat voittivat kaksinpelinsä ja lopuksi nelinpeli. Peli oli alussa yhtä lukossa kun EM karsinnassa ja Puolassa viime viikolla todella hyvien sujuneen Joukkue MM ja Thaimaan kisojen jälkeen. Annikalle tsemppivoitto 14-12 viidennessä Gauthieria vastaan. Seuraava matsi oli Kanada 2. Tässä peli kulki jo huomattavasti paremmin, ensin niukka tappio 9-11 viidenessä Lara Laita vastaan mutta ottelutilanteessa 2-1 hyvällä pelillä voitto 3-1 Xu Joycea vastaan. Koko matsi siis 3-1, myös tärkeä nelinpelivoitto.

Semifinaalissa vastaan asettui Kanada 1 joka oli hävinnyt poolissa Kiinalle 3-1. Erittäin tiukka matsi, ensin niukka tappio kahden ottelupallon jälkeen viidennessä Kanadan parhaalle juniorille Ivy Liaolle. Huono nelinpeli ja 0-3 mutta Blaskova hoiti molemmat ja tilanteessa 2-2 Annika voitti Kanadan kakkosjunnun vakuuttavasti 3-1, 11-3 neljäs erä.

Finaalissa vastaan asettui Kiina. Blaskova voitti hienolla pelillä Kiinan ykkösen Li Yumengin 11-9, 11-7, 9-11, 11-8. Annika hävisi kakkoselle Lin Lequanille 6-11, 10-12, 7-11 johdettuaan toista erää 10-7. Nelinpeli oli joukkuekisan selvästi paras: tärkeä 3-0 (11-7, 11-8, 11-8) voitto. Tilanteessa 2-1 Annika kohtasi Kiinan ykköspelaajan ja matsista tuli todella kova ja korkeatasoinen jännitysnäytelmä. Annika oli 1-2 alla mutta voitti neljännen erän 11-6. Kiinalainen johti viidettä erää jo 8-4 ja 9-7 mutta raivoisalla tsempillä Annika puristi väkisin ohi ja voitti 11-9. Koko ottelu näin ollen 3-1 ja kisan voitto meille !

Suomalaisittain erittäin harvinaista herkkua: voitto ITTF kisassa ja voitto Kiinasta joukkuekisassa! Finaalista artikkeli ITTF:n kotisivulla tai suoralla linkillä: https://www.ittf.com/2018/05/30/zdena-blaskova-annika-lundstrom-justify-status-secure-title/

Tärkeintä Annikan kannalta oli nollata EM karsinta ja Puola jossa peli ei sujunut lainkaan ja se onnistui hienosti. Kisa jatkuu singelillä tänään ja olympiakarsinnalla perjantaina.

Yleissivu: https://www.ittf.com/tournament/2852/Canadian-junior-cadet-open-ittf-Regular-junior-circuit/

8 thoughts on “ITTF Kanadan junioriavoimet +YOG-karsinta 28.5.-2.6.2018

   1. Mielestäni Jenkkien rating-pisteet ovat pelaajien tasoon nähden hieman korkeammat, kuin meillä. Esimerkkinä allekirjoittanut, jonka rating Californiassa on 2036. Tosin vuonna 1994, jolloin siellä viimeksi kisailin, niin treenasin kolme kertaa viikossa West Covinan klubilla ja olin ehkä elämäni kunnossa. Pointti edellisessä kommentissani oli ehkä enemmän se, että Annikan voittanut Sabrina Zhu ei mahdu Jenkkilän naisten listalla 25:n parhaan joukkoon. Suurin osa kärkipelaajista sekä miehissä, että naisissa ovat aasialaistaustaisia.

    1. Nyt muistelisin, että joku jenkeissä asuva suomalainen kävi joitakin vuosia sitten SM- tai Veteraani-SM-kisoissa. Joku Pate, mulla on niin surkea muisti, että en muistaisi omaakaan nimeäni ellen saisi sitä aina välillä luntattua.
     Siitä saisi jonkinsortin vastaavuuden, mutta yksi kisa ei välttämättä paljoa todista ja siitäkin on jo aikaa.

  1. Piti katsoa, että milloin Heinonen on Suomessa ollut. 20.3.2016 ja henkilökohtainen SM. Ei tässä nyt oikein tarkkaan voi sanoa, että mikä olisi tarkka Suomen rating, koska haarukka on sellainen, että voittaa 1900 pisteen pelaajan, mutta häviää yli 2200 pisteen pelaajille. Onkohan Heinonen pelannut Usassa ollenkaan, koska näköjään tuolloinkin hänen Usan ratinginsa oli 2255. Niillähän on käsittääkseni siellä ihan sama systeemi, että rating pysyy siinä missä se on, jos ei käy kilpailuissa.

   Joo, kävin katsomassa jenkkien sivuilta ja Heinosen viimeisin kisa on vuodelta 2015 eli sillä on just se sama rating, millä kävi aikoinaan Suomessakin.

Vastaa