SPINT 2018 – Parapöytätenniksen MM, Celje 15.-21.10.2018 – Miettinen yhdeksäs

Parapöytätenniksen kaksinpelien MM-kilpailut 15.-21.10.2018.

MIETTINEN YHDEKSÄS PARAPÖYTÄTENNIKSEN MM-KISOISSA

Esa Miettinen hävisi neljännesvälieräottelun Ukrainen Lev Katsille erityisen tiukkojen ja vaiherikkaiden tilanteiden jälkeen erin 2-3. Miettinen voitti ensimmäisen ja kolmannen erän. Hänellä oli ottelupallo neljännessä erässä tilanteessa 10-9. Siinä tilanteessa ottelun pisin palloralli meni Katsille. Miettinen ei päässyt ottelun aikana riittävästi hyödyntämään vahvinta asettaa rystyä. Voitolla olisi vastaan tullut kisojen ehdoton ennakkosuosikki Belgian Laurens Devos.

Neljännesvälierä

Esa Miettinen FIN – Lev Kats UKR 2-3 (11-8, 8-11, 11-9, 10-12, 7-11)


9-luokan cup-kaavion ottelu pääsystä 8 parhaan joukkoon:
Esa Miettinen – Lev Kats (UKR) pe klo 13.00 pöytä 11 LIVE: https://www.youtube.com/watch?v=sqh5F9eWwPE


Esa Miettinen selvitti itsensä kymmenen parhaan joukkoon voittamalla todellisessa trillerissä Israelin Aviv Gordonin. Ratkaisuerässä Miettinen oli häviöllä 6-9, mutta nousi 11-9 voittoon. Gordon oli tullut aiemmin tutuksi vain yhdestä nelinpelikohtaamisesta vuosi sitten. Niinpä videon tutkiminen Gordonin eilisestä kaksinpeliottelusta oli tärkeässä asemassa valmistauduttaessa otteluun. Gordonin omintakeinen tyyli ja pitkä näppyläkumi osoittautuivat silti hankalaksi yhdistelmäksi. Ottelun loppuratkaisussa Miettinen muutti syöttöjään onnistuneesti.

Miettinen sai hyvityksen alkupoolin edellisen ottelun tappiosta kisojen kolmossijoitetulle Espanjan Juan Perezille 2-3. Tässä ottelussa Miettinen voitti kaksi ensimmäistä erää ja johti vielä kolmatta 8-5. Perez-otteluun valmistauduttiin katsomalla vuoden takaista edellistä kohtaamista huolella useampaan kertaan. Sen pohjalta pystyttiin laatimaan taktiikka, joka sisälsi syöttövalikoiman, syötönpalaukset ja lyöntien suunnat. Taktiikka toimi mainiosti reilut kaksi ja puoli erää.

Luokka 9
Pooli C
Aviv Gordon (ISR) – Juan Bautista Perez Gonzalez (ESP) 0-3 (10-12, 6-11, 3-11)
Esa Miettinen – Juan Bautista Perez Gonzalez (ESP) 2-3 (11-9, 11-7, 8-11, 6-11, 6-11)
Esa Miettinen – Aviv Gordon (ISR) 3-2 (11-7, 7-11, 11-4, 12-14, 11-9)


16 pelaajan luokka arvottiin viiteen pooliin joten yksi pooleista on neljän pelaajan pooli ja loput kolmen pelaajan pooleja. Esa Miettinen arvottiin pooliin C jossa vastaan asettuu Juan Bautista Perez Gonzalez (ESP) ja Aviv Gordon (ISR). ”Erikoinen ratkaisu”, kommentoi Miettinen viiden poolin arvontaa alunperin ilmiselväksi valinnaksi kuviteltavan neljän kappaleen neljän pelaajan poolin sijaan. Perez Gonzalezia Miettinen ei ole aiemmin voittanut, ”hän pelaa lähellä pöytää ja pitää vauhtia yllä molemmilta puolilta” kommentoi Miettinen poolinsa ykköspelaajaa. Perez oli 1987 Espanjan vammattomien maajoukkueessa Intian MM-kisoissa. Hän sai siellä jonkin taudin, jonka seurauksena vammautui. Gordon on Miettiselle uusi vastustaja, ”pitkä näppylä rystypuolella, pyörittelee mailaa jonkun verran” tietää Miettinen.


Kuva: Esa Miettinen ja valmentaja Martti Autio

Livelähetyksiä huomisista peleistä on nähtävissä YouTubesta: https://www.youtube.com/channel/UCjSxVySND0aWTkisWbbs9tQ/feed


Pelijärjestelmänä on 3-4 pelaajan karsintapoolit ja niiden jälkeen pelataan cup-vaihe. Miettinen kilpailee luokassa 9 jossa on yhteensä 16 pelaajaa jotka ovat kaikki maanosiensa mestareita, rankingin perusteella kelpuutettuja tai villin kortin pelaajia. Miettisen poolipelit pelataan 17.-18.10. ja cup-ottelut 19.-20.10.

Yleissivu: https://spint2018.com/
Kilpailun Facebook-sivusto: https://www.facebook.com/SPINT2018/
Pelaajalistat: http://www.ipttc.org/calendar/2018/WC/Player%20list_WC_RL.pdf

1 thought on “SPINT 2018 – Parapöytätenniksen MM, Celje 15.-21.10.2018 – Miettinen yhdeksäs

Vastaa