Starin syksyn startti 10.9.2016 – raportti

Sattuneista syistä Syksyn startin kilpailukutsun julkaiseminen jäi aika myöhäiseen hetkeen, mutta siitä huolimatta saatiin ihan kunnon kisa aikaiseksi! Startteja (eli eri luokkien yhteinen osallistujamäärä) oli 99 siinä missä niitä oli vuosi sitten 104. TIP-70:llä oli samaan aikaan omat mestaruuskilpailunsa, joka tässä motkottaen todettakoon. Ei hyvä! Viiden pelaajan pooleja pidettiin lähtökohtana ja neljän pelaajan pooleja käytettiin niin vähän kuin mahdollista. 1000-luokka pelattiin jopa seitsemän pelaajan poolina. Viiden pelaajan poolit yhdellä pöydällä pelattuna voivat kuitenkin hidastaa aikataulua, kun ne voivat kestää tavattoman kauan. Yksi 1450-pooli taisi kestää 4,5 tuntia.

Tunnelma kisoissa oli hyvä. Yhtään poisjääntiä ei ollut! Haluan kiittää erityisesti sitä, kuinka erinomaisesti pelaajat suhtautuvat tuomarointitehtäviin jatkocupeissa. Siihen aikaan, kun tuomaroimisesta maksettiin tuomarimaksu (joka oli lisätty kilpailumaksuun), katsomosta oli lähes mahdotonta saada hädän hetkellä ketään tuomaroimaan, jos vapaaehtoiset tuomarit loppuivat.  Nyt kaikki menee mukavan yhteistyön merkeissä. Aina löytyy myös niitä, jotka ovat valmiita tuomitsemaan jopa reilusti yli oman ”kiintiönsä”. Tässä yhteydessä kiittäisin esim. SeSi:n Esa Walliusta ja Juha Julmalaa. Kiitos samalla kaikille osallistuneille! On mukavaa järjestää kisoja tällaiselle porukalle.

Tulokset löytyvät Tapahtumakalenterista kisan kohdalta.

Kuvat ja tarinat löytyvät myös Facebookista (saa lisätä):

M1000

M1000-luokan voitti puhtaalla pelillä eli kuudella voitolla Joni Rahikainen, PT Espoo. Kolme seuraavaa pelaajaa ottivat neljä voittoa kukin (keskinäiset ristiin), jolloin keskinäisten otteluiden eräsuhde ratkaisi järjestyksen. Toiseksi sijoittui Petrí Haukka, HäKi. Kolmas oli Joona Räsänen (HIK Pingis) ja neljäs Juha Julmala (SeSi).

Kuvassa vasemmalta oikealle: Petrí Haukka, Joni Rahikainen, Juha Julmala ja Joona Räsänen. Valitettavasti täysin onnistunutta kuvaa ei ollut tarjolla.

M1150

M1150-luokan palkintojen saajat. Oikealla luokan voittaja Esa Wallius, SeSi. Hänen vasemmalla puolellaan on toiseksi tullut Pauliina Niskanen, HäKi. Kolmanneksi sijoittuivat Raimo Jokitulppo, LPTS (vasemmalla) ja Joni Rahikainen, PT Espoo.

M1300

Anni Heljala, Por-83, voitti M1300-luokan hurjan finaalin, jossa hän oli erin 1-2 tappiolla PT Espoon Ville Peltosta vastaan. Kolmanneksi sijoittuivat Aleksi Laine, Por-83, ja Mikko Saarinen, TuPy, joka joutui luovuttamaan ennen jatko-otteluiden alkamista mutta pääsi vapaakierroksella semifinaaliin. Aleksista kuva tämän postauksen kommenttina.Hän joutui lähtemään ennen palkintojenjakoa.

Aleksi Laine otti kolmannen palkinnon M1300-luokassa

M1450

M1450-luokassa Aleksandra Titievskaja (MPTS-13) pelasi hienosti ja otti ykköspalkinnon. Finaalissa Aleksandra voitti LPTS:n Leonid Pullisen (vasemmalla). Kolmansiksi sijoittuivat Aleksandran oikealla puolella oleva Hannu Räsänen (HIK Pingis) ja Ville Rantanen (HäKi).

M1600

M1600-luokassa voiton nappasi kolmossijoittu Hannu Uusikivi, PTS-60 (toinen vasemmalta). Vasemmalla luokan kakkonen, Jyrki Virtanen, HäKi. Esa Kanasuo, KoKa, ja Markku Nuutinen, Atlas, ottivat kolmannet sijat (vasemmalta oikealle). Uusikivi oli finaalia tiukemmalla kvartassa ja semissä. Kvartassa hän voitti PT Espoon Sam Lin 3-3 mutta voitti toisen17-15! Esankin hän voitti 3-2.

M1750

M1750-luokan finaalissa vihreäpaitainen Rauli Franssila, Wega, sai luovutusvoiton huonovointisesta PT 75:n Paul Jokisesta (vasemmalla). Kolmansiksi pelasivat MaksimTitievskii, MPTS-13, ja Mika Heljala, Por-83. Franssila oli luokan kolmossijoitettu ja hän hävisi poolissa Heljalalle, mutta niin vain hän ponnisti luokkavoittoon!

MK

Luokat MK ja M1900 yhdistettiin ja nimeksi tuli tietysti MK. Sen voitti toisen kerran Janne Jokinen, PT 75. Hänen vasemmalla puolellaan toiseksi tullut Joonatan Khosravi, KoKa, ja oikealla puolella kolmanneksi tullut Mikko Huotari, HäKi. Heikki Tanhua. LPTS, oli jo saanut kolmannen palkintonsa. Aleksi Räsänen muuten johti Khosravia erin 2-0 kvartassa ja hävisi viidennen 9-11 (merkintä tosin hieman epäselvä).