Pöytätennisliitto tukee seurojen toimintaa-suunnitelmat käyntiin jo keväällä

 

Pöytätennistoiminta on pöytätennissaleissa juuri nyt pysähtynyt. Saleilla on hiljaista, joten nyt voimme jo tässä vaiheessa kääntää katseen tulevaan kauteen. Alle on koottu joukko toimia, joilla Pöytätennisliitto auttaa seuroja. Katsokaa teille sopivat! Jos teillä on mielessä jotain muuta tapaa, niin toteutetaan se!

Pyytäisinkin seuroja miettimään mitä kaikkea voimme tulevalla kaudella yhdessä tehdä. Vielä ei varmasti voida päivämääriä lyödä lukkoon, mutta alustava suunnitelma toimista voisimme saada tehtyä syksyn asemasta jo nyt keväällä. Olemme sitten syksyllä valmiit tehokkaasti käynnistämään toimet.

Näitä toimia kannattaa yhdistää useampi samalle reissulle.

  1. Kouluvierailu

Perinteinen kouluvierailu on edelleen tehokas tapa saada uusia pelaajia seuraan.  Koululla oppilaat käyvät kokeilemassa lajia saavat kotiin seuran mainosesitteen.

  1. Välituntipingis ja seuramarkkinointi

Pöytätenniksen suosio koulujen välituntiliikuntana on viimeisinä vuosina lisääntynyt valtavasti. Pöytätennisliitto on käynyt vierailuilla aktiivisissa välituntipingiskouluissa. Näissä voi tehdä suoraa mainostusta, mutta myös pidemmällä aikavälillä välituntipingis palvelee myös paikallista seuraa.

  1. Mailapelikierros

Neljän lajin mailapelihanke tekee kierrosta ympäri maata. Ohjelmassa on niin koululaiskilpailuja kuin lajiesittelyjä.

  1. Seuravalmentajakoulutus

Seuravalmentajakoulutus toteutetaan seuroittain tai paikkakunnittain. Koulutuksen voi toteuttaa vaikkapa kahtena peräkkäisenä arki-iltana (viikonloput toki myös mahdollisia), jotka kummatkin sisältävät valmentajille oman koulutusosuuden ja sitten käytännön tehtävät seuran omien pelaajien kanssa.

  1. Starttikoulutus

Starttikurssi sopii esimerkiksi aloittelijaryhmän pelaajien vanhemmille. Starttikurssi kestää noin 1,5 h. Starttikurssin tavoitteena on rohkaista, innostaa ja antaa osaamista aloittelijaryhmän apuvalmentajana toimimiseen.

  1. Seuravierailu

Seuravierailu on hieman harjoituksen ja valmentajakoulutuksen välimuoto. Vedetään yhdessä harjoitukset, joista seurat ja pelaajat saavat ohjeita ja ajatuksia omaan toimintaan.

  1. Seuraleiri

Seuraleireillä on vedetty 2-3 harjoitusta päivässä. Pääpaino on ollut junnutreeneissä, mutta myös aikuistreenejä vedetty. Nämä ovat myös tapahtumia, joissa yhdessä tekemällä kaikki oppivat toisiltaan.

  1. Starttikilpailu

Uutena toimintana ovat arki-iltaisin pelattavat aloittelijakilpailut, joiden järjestelyissä SPTL on mukana.

Miettikää mitä haluatte tehdä ja karkea aikataulu milloin. Olkaa yhteydessä jo nyt keväällä, niin tehdään alustava suunnitelma!

Taneli Keinonen

0505285861

taneli.keinonen@sptl.fi

Vastaa