Pentti Olah jo 16 parhaan joukossa EM-kisoissa

Benedek Olah jatkaa mainioita otteitaan pöytätenniksen EM-kisoissa Budapestissa. Miesten kaksinpelin toisella kierroksella suomalainen löi maailmanlistalla sijalla 37 olevan Slovenian Bojan Tokicin 4-2 ja eteni kisan 16 parhaan pelaajan joukkoon. Samalla Olah sivuaa Sonja Grefbergin samassa kaupungissa 34 vuotta sitten tekemää Suomen kaikkien aikojen parasta EM-kisan kaksinpelisuoritusta.

Ottelu alkoi hermostuneesti, mutta Olah pystyi voittamaan kaksi erittäin tiukkaa ensimmäistä erää, toisen lähinnä omien syöttöjensä turvin. Sitten ote siirtyi slovenialaiselle, joka vei kaksi seuraavaa erää, vaikka suomalainen nousikin voittotaisteluun vielä neljännen erän lopussa.

Olah kokosi itsensä viidenteen erään, jonka hän voitti 11-7. Kuudes oli koko ajan tasainen ja lopussa Tokicilla jo kaksi eräpalloa. Olah pelasi kuitenkin erän viimeiset pallot loistavasti ja vei ottelun 4-2. Olahin salaisuus läpi ottelun oli mainiosti toiminut syöttöpeli.

  • Fantastista, meillä on pelaaja maanosan 16 parhaan joukossa, taivasteli valmentaja Mattias Bergkvist.

Olah puolestaan onnitteli itseään hermojen kestävyydestä.

  • Tein loppupalloissa rohkeita ratkaisuja, kuten pitääkin. On kiva pelata, kun koko halli tuntuu olevan takana. Huolena on kuitenkin jalka, sillä jo olympialaisissa aristanut vasemman jalan hermovaiva sattuu välillä aika kovasti.

Seuraavassa ottelussa ja 16 parhaan joukossa) Olah kohtaa lauantaina Puolan Daniel Gorakin. Miehet ovat lähes peräkkäin maailmanlistalla, sillä puolalaisen sijoitus on 67 ja Olahin 70.

  • Olen hävinnyt Gorakille kolme kertaa, mutta viimeksi harjoituksissa löin hänet selvästi. Eli ei se nyt ihan mahdotonta ole, Olah suunnitteli.

 

Pöytätenniksen EM-kisat Budapest
Miesten kaksinpeli, pääsarjan 2. kierrosta (32 parasta)

Benedek Olah – Bojan Tokic Slovenia 13-11, 11-9, 6-11, 9-11, 11-7, 12-10

Seuraavassa ottelussaan 16 parhaan joukossa Olah kohtaa lauantaina Puolan Daniel Gorakin. Ottelu pelataan lauantaina Suomen aikaa klo 15.45.

Vastaa