Kroatian avoimet Zagrebissa 2.-6.5.2017

ITTF:n Challenge-tason Kroatian avoimet pelataan alkavalla viikolla Zagrebissa. Kilpailuihin on ilmoittautunut peräti 360 pelaajaa. Mukana on myös kaksi suomalaista, Benedek Olah ja Anna Kirichenko. Olah aloittaa turnauksen torstaina miesten pääkaaviossa jossa vastaan tulee karsinnan läpäissyt pelaaja. Ilman karsintaa pääkaavioon selviää 32 parhaan maailmanrankingin omaavaa pelaajaa. Kirichenko puolestaan aloittaa pelit tiistaina karsinnasta jossa vastaan asettuvat Magdalena Sikorska (POL) ja Emina Hadziahmetovic (BIH). Lohkon voittaja etenee pääkaavioon.

Kuva: Benedek Olah ja Anna Kirichenko

Zagrebissa pelataan myös nelinpeliä jossa Olah muodostaa parin nigerialaisen Quadri Arunan kanssa. Olah / Aruna on sijoitettu pari joten ensimmäinen nelinpeli on ohjelmassa keskiviikkona. Anna Kirichenko pelaa nelinpelin saksalaisen Vivien Scholzin kanssa. Avauspeli on myös keskiviikkona ja vastassa ovat Andrea Pavlovic (CRO) / Yana Timina (NED).

Anna Kirichenko pelaa luonnollisesti myös alle 21-vuotiaiden sarjan. Karsinnassa vastaan asettuvat Yuan Wan (GER) ja Krasimira Yovkova (BUL). Nämä ottelut alkavat tiistaina.

Benedek Olah kohtaa torstaina miesten pääkaaviossa unkarilaisen Nandor Ecsekin klo 15.40, ottelu ei ole livetarjonnassa. Anna Kirichenko kohtaa naisten pääkaaviossa luxemburgilaisen Sarah De Nutten klo 14.00. Olah pelasi Quadri Arunan kanssa nelinpelissä 16 parhaan parin joukkoon, seuraavassa ottelussa on vastassa ranskalaispari Akkuzu / Ruiz keskiviikkona kello 20.30.

Olahin kommentit perjantain pelistä

Yllättävän hyvä neluri. Vastustajalla kävi hieman enemmän tuuria etenkin neljännessä erässä kuin meillä joten ottelu lipui harmillisesti käsistä. Oma painostus muuttui vaikeaksi kun vastustajan itseluottamus nousi ottelun edetessä. Viimeisessä erässä ei enää mitenkään saatu peliä onnistumaan eikä saatu vastustajaa enää kiinni.

Lähisuunnitelmissa on tarkoituksena kuntouttaa kättä ja harjoitella. Turnauksen lopussa käsi ei enää haitannut yhtään ja pelikin kulki hyvin. Vaikka tuli kaksinpelissä listatappio niin hyvä että lähdin mukaan, jossain vaiheessa oli aikomus peruuttaa nämä kisat mutta olikin mukava yllätys että sain pelin kulkemaan.

Perjantain ottelut

Olah / Aruna – Brodd / Nordberg (SWE) 2-3 (11-8,14-12,7-11,4-11,6-11), ottelu nähtävissä: https://tv.ittf.com/video/nordberg-hampus-brodd-viktor-aruna-quadri-olah-benedek/857155

Olahin kommentit myöhään torstai-iltana

Unkarilaista vastaan nihkeä peli eikä peli sujunut. Erittäin tutun vastustajan kanssa pelaaminen on henkisesti vaikeaa. Intialainen vastustaja oli todella hyvä. Vastustaja ei saanut lyöntejä vielä parissa ensimmäisessä erässä kiinni mutta kolmannesta erästä lähtien vastustaja muuttui ”seinäksi”. Todella pitkiä palloja jossa lyötiin palloa kovaa pöytään, kunto yksinkertaisesti ei riittänyt vielä tässä vaiheessa vähäisen treenaamisen vuoksi. Nelinpelissä puolestaan kulkee, sain tsempattua nelurikaverini voittoon asti. Todella hauskaa peliä.

Torstain ottelut

Sarah De Nutte (LUX) – Anna Kirichenko 4-2 (9-11,7-11,11-6,11-6,11-7,13-11)
Benedek Olah – Nandor Esceki (HUN) 4-2 (11-8,9-11,12-10,6-11,13-11,11-8)
Benedek Olah – Sathiyan Gnanasekaran (IND) 2-4 (11-7,11-7,9-11,6-11,9-11,8-11)
Olah / Aruna – Akkuzu / Ruiz (FRA) 3-1 (11-13,11-9,11-8,11-7)

Kirichenkon kommentit torstai-iltana

Tappio harmittaa. 2-0 eräjohdossa vastustaja rupesi pääsemään paremmin peliin sisään ja paransi peliään.

Kirichenkon kommentit torstai-aamupäivänä

Mielestäni kävi tuuri arvonnan kanssa kun tuli semmoisia pelaajia vastaan joilla on aika normaali pelityyli ja oma pelikin kulki mukavasti. Sarah De Nutte on aika normaali suora pelaaja ja viimeksi oli tiukka peli häntä vastaan, odotan myös tänään hyvää peliä.

Olahin kommentit keskiviikko-iltana

Olahin mielestä nelinpelit eivät sujuneet kovin mallikkaasti vaikka tiukat 3-2 voitot molemmista tulikin, ensimmäisessä pelissä nousu 1-2 erätappiolta ja toisessa 0-2 tilanteesta. Vastustajien matsipalloista huolimatta voitot kuitenkin kaivettiin ja tiukoissa paikoissa peli meni hyvin. Olahin käsi on OK kunnossa, ei huono eikä hyvä. Kaksinpelin vastustaja on tuttu ja Olah on huolissaan koska vastustajan leiri tietää että käden kanssa on ollut ongelmia. Peliin kuitenkin kaivetaan kova tsemppi ja täysi yritys.

Keskiviikon tulokset

Kirichenko / Scholz (GER) – Pavlovic (CRO) – Timina (NED) 1-3
Chen / Pfeffer (AUT) – Aruna (NGR) / Olah 2-3
Obeslo / Sirucek (CZE) – Aruna (NRG) / Olah 2-3

Tiistain tulokset

U21 naiset:
Krasimira Yovkova (BUL) – Anna Kirichenko 1-3
Yuan Wan (GER) – Anna Kirichenko 3-0

Naiset:
Emina Hadziahmetovic (BIH) – Anna Kirichenko 2-4, ottelu nähtävissä: https://tv.ittf.com/video/hadziahmetovic-emina-kirichenko-anna/856726
Magdalena Sikorska (POL) – Anna Kirichenko 3-4, ottelu nähtävissä: https://tv.ittf.com/video/sikorska-magdalena-kirichenko-anna/856779

Artikkeli Kirichenkon tiistain menestyksestä: http://www.ittf.com/2017/05/03/anna-kirichenko-shin-yubin-expectations-top-spots-secured/

Turnauksen yleissivu: http://www.ittf.com/tournament/2726/2017/ittf-challenge-zagreb-open/

Torstain ottelut: http://www.old.ittf.com/competitions/test/matches_of_today.asp?FormName=Search&FormAction=search&table_from=1&table_to=16&date_from=05%2F04%2F2017&date_to=05%2F04%2F2017&p_assc=&Competition_ID=2726

Livelähetykset: https://tv.ittf.com/

Turnauksen aikataulu: http://www.old.ittf.com/CHALLENGE/2017/10_CRO/2017_CRO_schedule.pdf

Vastaa