Vierailuni Narvaan 6-9.6.2017

LISÄTTY TORSTAILLE PELIVIDEOITA (MERKATTU PUNAISELLA MISTÄ ALKAA)
PERJANTAILLE LISÄTTY LOPPUUN VALOKUVIA JÄÄTELÖJUHLISTA

Kaipa tällainen matkakertomus kuvineen ja videoineen mahtuu liitonkin sivuille näin hiljaiseen kesäaikaan, kun kaikki eivät ole somessa? 🙂  Ajattelin laittaa somessa julkaisemaani materiaalia tännekin. Raportti päivittyy vielä pitkän aikaa. Yritän kertoa tässä alussa aina, mitä on lisätty.

Olen ollut yhteistyössä Narvan kanssa jo vuodesta 1998 alkaen. Ensimmäisen kerran vierailin tutustumassa heidän pöytätennistoimintaansa kesällä 1999 (kaksi kertaa). Nyt oli vuorossa perinteinen kesäkäynti. Saavuin Narvaan tiistaina puoli kolmen maissa ja siirryin King-nimiseen hotelliin, joka on lähellä pöytätennishallia. Perinteinen hotellini Inger Hotel oli täynnä, ja syy paljastui seuraavana päivänä. Hotellin oli täyttänyt kaksi bussillista suomalaisia! Pahuksen suomalaiset!

Saapuminen Narvaan

Tässä linja-auton ikkunasta otettu video saavuttaessa Narvaan:

Pöytätennishalli on tuo tuossa oikealla. Oli sateinen päivä torstaina, kun otin kuvan.

Tiistai 6.6.

Majoittautumisen jälkeen siirryin katsomaan treenejä, jotka olivat alkamassa kello 15.00. Toisin kuin aiemmin oli suunniteltu vanhaan malliin, treenejä onkin ainakin kesäkuussa vain yhdet päivässä mutta ne kestävät sitten 3,5 tuntia fysiikkatreeneineen. Syynä on ilmeisesti se, että aloittelevien pelaajien valmentamisesta vastaava valmentaja on ollut leikkauksessa ja kahden muun valmentajan pitää hoitaa hänenkin tehtävänsä ja se olisi rankkaa, jos treenejä olisi 3-4 kertaa päivässä. Eli aloittelevat pelaajat pelaavat omissa treeneissään eri aikaan.

Aloittelevien pelaajien treenit olivat samaan aikaan päättymässä.

Tiistain treeneistä tulee myöhemmin videota.

Keskiviikko 7.6.

Keskiviikkona harjoitukset alkoivat kello 10.00. Ensin oli harjoitukset ja sitten pelattiin eriä ns. ykköspöytäsysteemillä. Parhaimmillani taisin olla viidennellä pöydällä.

Tässä keskiviikon A-ryhmän pelaajat valmentajineen:

Tässä video siitä kun pelaan 7- tai 8-vuotiasta (2009) Jevgeni Strogovia vastaan. On muuten kova peluri ja Viron paras ikäisissään.

Torstai 8.6.

Harjoitukset alkoivat taas klo 10.00.  Osallistuin jälleen treeneihin, joiden päätteeksi pelattiin turnaus ”kaikki kaikkia vastaan” -systeemillä. Pelit pelattiin ”paras viidestä”. Itse pelasin luonnollisesti B-ryhmässä, jossa muut pelaajat olivat ikäluokkia 2008-2006 eli 7-11-vuotiaita.  Pelaajia oli 11 kappaletta. Urhean taistelun jälkeen  sijoituin sijalle 10 kahdella voitolla.  Minulla oli yhtä monta voittoa (kaksi) kuin kahdella edelleni sijoittuneella, mutta pelaajat kun laitettiin järjestykseen tasavoittotilanteessa ikäjärjestyksessä. Nuorin ylimmäksi. Kovia otteluita tuli peräkanaa ja vastustajat olivat pahuksen taitavia. He eivät menneet mihinkään kikkaan, joilla Suomen kisoissa tulee joskus pokaaleja voittaneeksi. 😢

Todellakin valtavan hauska turnaus vaikka olikin rankka. Ja pelaajat olivat niin hyviä. Minä myös!

Pelaajat ovat kuvassa paremmuusjärjestyksessä. Voittaja vasemmassa laidassa:

1. Artjom Amberg (2006)
2. Ksenia Zujeva (2006)
3. Konstantin Sokolov (2007)
4. Maria Zavronkova (2007)
5. Lev Rojak (2007)
6. Arseni Kopolov (2006)
7. Sofija Petrova (2007)
8. Andrei Zalnin (2008)
9. Kristina Smirnova (2007)
10. Se on minä!
11. Karina Valetova (2007)

Seuraavalla videolla häviän Maria Zavronkovalle 0-3. Hän sijoittui sijalle neljä turnauksessa. Maria on Viron paras 2007-tyttö.

Tässä ottelussa pärjään jo paremmin. Eli häviän vain 2-3 Sofija Petrovalle.  Hän sijoittui turnauksessa seitsemänneksi. Sofija on Viron 2007-tytöissä joko kakkonen tai kolmonen. Paha vastus koska hänellä on näppylä rystyllä ja kämmeneltä hän tappaa aika rajusti.

Turnauksen voittajalle eli Artjom Ambergille hävisin 0-3. Hän on viidenneksi paras 2006-poika VIrossa.

Taistelin hyvin Lev Rojakia vastaan, joka otti viidennen sijan turnauksessa, mutta hävisin 1-3 🙁 . Hän on viidenneksi paras 2007-poika Virossa.  Näppylä rystyllä mikä tuotti tiettyjä vaikeuksia minulle.

UUSIA TORSTAIN VIDEOITA:

Konstantin Sokolovia  vastaan tuli paljon hyviä palloja, mutta hävisin  1-3. Konstantin on Viron toiseksi paras 2007-poika ja otti kolmannen sijan turnauksessa. Kova tsemppari ja yrittää juosta kaikki pallot kiinni. Hän on Narvassa valmentajana nykyään toimivan Lida Andreevan siskonpoika, josta hän odottaa paljon. Saammepa nähdä!

Onnistuin sentään voittamaan Karina Valetovan 3-1. Karina on noin kahdeksas VIron 2007-tytöissä ja jäi turnauksessa jumboksi ilman voittoja. Hän ei varmaankaan ole pelannut vielä kovin kauaa,  mutta välillä kämmen napsahti kovaa! Voittoni takana oli tosin sekin, että toisen alussa tuli fanityttö kannustamaan (Sofiha Petrova). 🙂 Tosin  se aiheutti myös kovasti paineita ja hermostumista.

Toisen voittoni otin turnauksen  nuorimmasta osallistujasta eli Andrei Zalninista, jonka voitin 3-1.  Andrei on Viron viidenneksi paras 2008-poika eli oli 8- tai 9-vuotias. Kovaa löi kämmentä ja välillä rystykin pamahti linjaa myöten! Andrei otti turnauksen kahdeksannen tilan.

Tässä vaiheessa alkoi jo aika olla vähissä. Minun otteluni olivat kestäneet turkasen pitkään ja olin muista jäljessä. Niinpä ottelut muutettiin”paras kolmesta”-systeemillä pelattaviksi. Hävisin sitten Kristina Smirnovalle 1-2 mutta tein tosi paljon virheitä pisteiden laskussa ja syöttövuoroissa. Voittoon olisi ollut ehkä mahdollisuuksia, jos olisin laskenut oikein! 🙂 Kristina on noin viidenneksi paras 2007-tyttö Virossa. Hän otti turnauksessa yhdeksännen tilan.

Onnistuin panemaan edes jonkin verran kampoihin ottelussani Ksenia Zujevaa vastaan vaikka hävisinkin 0-2.  Ksenia otti toisen tilan turnauksessa. Hän on Viron toiseksi paras 2006-tyttö.

Perjantai 9.6.

Vierailun viimeisenä päivänä en enää itse pelannut vaan katselin ja videoin treenejä. Varsinaisten harjoitusten jälkeen pelattiin joukkuekilpailu kahdessa eri ryhmässä.

Seuraavalla videolla näytetään Anastassia Melnikovan  (vasemmalla) ja Vitalia Reinolin  kämmenharjoittelua treenien aluksi. On aina nautinto seurata hyvää harjoittelua, jossa nopeus, ajoitus, lyöntiääni ja motivaatio ovat kohdallaan. Melnikova (2004) on uusimmalla Viron rankingilla kadettityttöjen (2002) ykkönen ja Reinol (2003) nelonen. Melnikova pelaa heinäkuussa Viron kadettityttöjoukkueessa junioreiden EM-kilpailuissa, jotka järjestetään Portugalissa.

Sitten kahden 2006-pelaajan kämmenharjoittelua. Ei tule paljoa virheitä vaan lyöntivarmuus on hyvä niin lyöjällä kuin palauttelijalla. Pelaajat ovat Ksenia Zujeva ja Artjom Amberg. Ksenia on Viron kakkonen 2006-tytöissä ja Artjom viitonen 2006-pojissa.

Tässä näyte joukkuekilpailusta, jossa kohtaavat Viron 2006-ykkönen Arina Litvinova ja 2007-kakkonen Sofija Petrova. Vain muutamat parhaat palat näytetään ja lähinnä nuoremman Sofijan kannalta.  Arina (Oulussa käynyt) pelasi erittäin ystävällisesti nuorempaa seurakaveriaan vastaan, joten tulos ei ole tärkeä. Tämä video onkin tarkoitettu näyttämään Petrovan käden nopeutta ja sitä, kuinka hyvin hän käyttää rystynsä näppyläkumia. 

Tässä vielä kolme parasta palloa Ksenia Zujevan ja Artjom Ambergin kämmentreenistä musiikin säestyksellä. Pisimmässä pallossa Ksenia löi 46 kertaa onnistuneesti, jos syöttökin lasketaan. Molemmathan ovat siis 2006-pelaajia. Koittakaapa perässä kotisalilla! 🙂

Perjantain treenien päätteeksi järjestettiin pöytätennishallin kerhohuoneessa jäätelöjuhlat, johonka minutkin tietysti kutsuttiin. Ehkä kyseessä olikin minun farewell-juhla! Hauska tapahtuma!

Tössä vielä sohvakuvat:

Vastaa