Syksyn startti 2.9.2017 – Raportti

M-900-luokan neljä parasta.

Aika monen poisjäännin jälkeen kilpailuun osallistui ihan asiallinen määrä pelaajia eli 69. Kausi on vasta alkamassa eikä myöskään mitään rekrytointia ehtinyt harrastaa. Oma hankaluutensa oli sitten siinä, että sali saatiin auki vain lupaamalla, että Star maksaa vahtimestarin ja siivoojien palkat lauantailta eli yhteensä vuokra oli 690 euroa.  Viikonloppuhan oli jostain käsittämättömästä syystä muka vielä kesäaikaa Liikuntavirastossa.  Yllätys oli melkoinen, kun selvisi, että halli oli auki aivan normaalisti eli oli aivan erityisen naurettavaa, että Starin piti maksaa vahtimestarinkin palkka. Hän kehottikin riitauttamaan tuon järjettömän vuokran.

Startteja oli 124 eli 25,3 % enemmän kuin vuosi sitten! Junioreita olisi voinut olla mukana enemmänkin mutta hyvä näinkin.

Kisat alkoivat kello 10.00 ja päättyivät vasta kello 21.00 noin 1,5 tuntia myöhässä. Osa myöhästymisestä oli seurausta siitä, että samat pelaajat pärjäsivät useammassa kuin  yhdessä luokassa.

MK

Janne Jokinen (PT 75, vasemmalla) voitti miesten kaksinpelin ja se oli jo hänen viides MK:n voittonsa Starin kisoissa viimeisen kolmen ja puolen vuoden aikana (Kevään startti 2014, Syksyn startti 2015, Syksyn startti 2016, STARXMAS 2016) ja muissa Starin kisoissa hän ei ole käynytkään, jos oikein katsoin. Toiseksi tuli Meelis Kärner (PT Espoo), joka johti finaalia erin 2-1 mutta Janne tuli ohitse. Janne oli vastaavassa tilanteessa myös semifinaalissa, jossa Toni Pitkänen (PT-Helsinki) johti häntä erin 2-1. Toinen kolmonen oli Risto Tujula (PT-Helsinki), joka osalliistui Starin kisoihin ensi kertaa todella pitkän tauon jälkeen.

Toni Pitkänen (PT-Helsinki) sijoittui kolmanneksi miesten kaksinpelissä:

Risto Tujula (PT-Helsinki) oli toinen kolmonen miesten kaksinpelissä:

M-1900

Janne Relander (KoKa, keskellä) tuli, näki ja voitti M-1900-luokan uransa ensimmäisellä vierailullaan Starin kilpailuissa. Toiseksi tuli Joonas Kylliö (TIP-70, vasemmalla). Naser Mariwan (TIP-70) tuli kolmanneksi.

Esa Kanasuo (KoKa) sijoittui myös kolmanneksi mutta hän joutui lähtemään ennen finaalin päättymistä, joten hän sai mitalinsa ennen palkintojenjakoa:

M-1750

Randar Rebane (PTS-60, keskellä) voitti M-1750-luokan. Toiseksi tuli Ville Husu (SS, vasemmalla) ja Eerik Kivelä (PT 75) sijoittui kolmanneksi. Toinen kolmannen palkinnon saaja oli Toni Nättilä (TIP-70), joka oli saanut palkintonsa jo aiemmin. Hänen kuvansa erikseen. Randar Rebane muuten hävisi matkan varrella yhden ottelun, koska hän hävisi poolissaan Jyrki Nummenmaalle 1-3 vaikka miehillä on ratingissa eroa 137 pistettä.

Toni Nättilä (TIP-70) sijoittui myös kolmanneksi M-1750-luokassa, mutta oli saanut mitalinsa jo aiemmin,

M-1600

M-1600-luokan voitti Leonid Pullinen (LPTS, vasemmalla). Finaalissa kaatui Aleksei Pullinen (LPTS) 3-1. Kolmanneksi sijoittuneet Ville Rantanen ja Mika Heiskanen olivat saaneet palkintonsa aiemmin. Heidän kuvansa erikseen.

Ville Rantanen (HäKi) sijoittui kolmanneksi. Hän hävisi Leonid Pulliselle semifinaalissa 1-3.

Mika Heiskanen (TIP-70) sijoittui myös kolmanneksi. Hän hävisi Aleksei Pulliselle semifinaalissa 0-3.

M-1450

Aleksei Pullinen (LPTS) voitti M-1450-luokan. Aleksei toinen oikealta. Toiseksi tuli Atte Leppänen (PT 75), joka johti finaalia erin 2-1, mutta Aleksei nousi voittoon. Kolmansiksi tulivat (vasemmalta) Leonid Pullinen (LPTS) ja Timo Salmi (TIP-70). Aleksei muuten voitti Leonidin 3-1 semifinaalissa!

M-1300

M-1300-luokan voitti Joni Rahikainen (PT Espoo, keskellä). Toiseksi tuli Harri Kylliö (TIP-70, oikealla) ja Timo Salmi (TIP-70) oli kolmas. Myös Christoffer Pörn (Halex) oli kolmas, mutta hän oli saanut palkintonsa jo aiemmin (kuva erikseen).

Christoffer Pörn (Halex) oli M-1300-luokan toinen kolmonen.

M-1150

Kristian Halonen (Atlas, vasemmalla) voitti M-1150-luokan. Hän voitti finaalissa kolmen luokan menestyjän Matias Ylisen (PT Espoo, toinen vasemmalta). Kolmansiksi tulivat (vasemmalta) Martti Kangas ja Hannu Grönlund (molemmat Atlas).

M-1000

M-1000-luokan voittaja oli selvä eli Matias Ylinen (PT Espoo) oli ykkönen, koska hän voitti kaikki pelinsä (wo Jokitulposta). Luokka pelattiin yhtenä seitsemän pelaajan poolina. Mutta Matiaksen jälkeen järjestyksen määrääminen menikin harakoille, koska Raimo Jokitulppo laitettiin kakkoseksi. Siinä vaiheessa unohtui kuitenkin se sääntö, että voitosta saa kaksi pistettä, häviöstä yhden pisteen ja wo:lla hävitystä ottelusta nolla pistettä. Siten Jokitulppo sai nolla pistettä kahdesta antamastaan wo:sta. On todella harvinaista, että poolissa menestyvä pelaaja luovuttaa otteluita. Uusi järjestys on tämä:

1. Matias Ylinen 12 p
2. Katja Kauppinen 9 p (voitti Kankaan)
3. Martti Kangas 9 p
4. Raimo Jokitulppo 8 p

Toivottavasti mitaleiden vaihto onnistuu jossakin vaiheessa.

Tässä kuva luokkavoittaja Matias Ylösestä. Kuva kakkosesta ja kolmosesta sen jälkeen. Raimo Jokitulppo pääsi lähtemään ennen kuvan ottamista.

Katja Kauppinen (OPT-86) sijoittui toiseksi ja Martti Kangas (Atlas) kolmanneksi. Myös nelonen eli Raimo Jokitulppo (LPTS) sai pronssimitalin (vaikkakin aluksi hopeamitalin) mutta hän ei ollut enää paikalla kuvia otettaessa.

M-900

M-900-luokan voitti OPT-86:n Joni Kauppinen. Joni kuvassa toinen vasemmalta. Joni voitti finaalissa PT Espoon Matias Ylisen (vasemmalla). Kolmansiksi tulivat Raimo Jokitulppo (LPTS) ja Katja Kauppinen (OPT-86).