TUL JoyGames – Raportti

Seinäjoen Sisun järjestämien TUL JoyGamesien yhteydessä pelatut kansalliset pöytätenniskilpailut olivat ennakkosuosikkien juhlaa. 

Seinäjoen Urheilutalo täyttyi mukavasti pöytätennispelaajien voimin.
Kolmessa luokassa (M-1750, M-1550, Harrastelijat) ykkössijoitetut Kotirannan Kunnon Jukka Dahlström, Uudenkaupungin Urheilijoiden Sauli Wagner ja isäntäseuran Ilkka Kuusisto jäivät tappioitta. Luokissa M-1350- ja M-1150 sijoittamattomat kisapelejä vuosien taon jälkeen aloitelleet BTK Halexin Mikael Jutila ja PT 75:n Timo Merto jäivät myös niin ikään ilman hävittyjä otteluita.
Korkeimman luokan eli M-1750:n mestari oli odotetusti Dahlström, joka sysäsi semifinaalissa puhtaasti erin 3-0 Kurikan Visan isojokelaisen Peter Norrbon pronssitilalle ja finaalissa lukemin 3-1 Pietarsaaren Halexin Tomas Porthinin hopealle. Toisessa semifinaalissa hienolla alkupoolivoitolla korkeammalle sijoitetusta Wagnerista pronssinsa varmistanut myös niin ikään KurVia edustava kauhajokelainen Jaakko Syrjänen ei pystynyt haastamaan kakkossijoitettuna luokkaan lähtenyttä Porthinia.
Kuvassa vasemmalta M-1750-luokan mitalistit Tomas Porthin, Jukka Dahlström, Peter Norrbo ja Jaakko Syrjänen.

Luokassa M-1550 muut eivät pystyneet horjuttamaan Wagnerin varmaa peliä, joten hän ei antanut tässä luokassa muille kuin yhden erän alkupoolissa. Semifinaalissa kaatui KurVin Keijo Mäntyniemi ja finaalissa Norrbo, joka kaatoi välierässään harjoituskaverinsa Syrjäsen. Kunniamaininnan tässä luokassa ansaitsee alkupoolinsa voittanut ja uransa kovimman päänahan ottanut eli Syrjäsen voittanut isäntäseuran juniori Risto Jokiranta, joka ei kuitenkaan onnistunut neljännesfinaalissaan kukistamaan Mäntyniemeä.

Kuvassa vasemmalta M-1550-luokan mitalistit Keijo Mäntyniemi, Sauli Wagner, Peter Norrbo ja Jaakko Syrjänen.
Luokassa M-1350 Halexin Jutilan ainoa todellinen haastaja oli puolivälierässä vastaan tullut isäntäseuran Pekka Övermark, mutta pietarsaarelainen käänsi kuitenkin viisieräisen edukseen. Semifinaalissa kaatui KoKun Johan Rönn puhtaasti kuten myös finaalissa isäntäseuran Lars Edberg, joka nousi omassa semifinaalissaan Halexin Christoffer Pörniä vastaan 0-2 tappiotilanteesta niukkaan 3-2 voittoon.
Kuvassa vasemmalta M-1350-luokan mitalistit Lars Edberg, Mikael Jutila, Johan Rönn ja Christoffer Pörn.
Luokassa M-1150 ylöjärveläinen Merto ei antanut vastustajilleen kuin yhden erän. Semifinaalissa kaatui tamperelainen seurakaveri Oskari Ponkala, joka joutui siis tyyytymään pronssiseen mitaliin. Toisessa semifinaalissa KurVin jurvalaistykki Ville Tuomela kaatoi erin 3-1 isäntäseuran alavutelaisen Juhani Tevaniemen, joka ei tällä kertaa onnistunut haastamaan tuttua vastustajaa edes kuuluisien verkkorullauksiensa avulla.
Kuvassa vasemmalta M-1150-luokan mitalistit Oskari Ponkala, Juhani Tevaniemi, Timo Merto ja Ville Tuomela
Yhtenä poolina pelatussa harrastelijaluokassa hopealle sijoittunut KoKun Levi Gammelgård pystyi ainoana kiusaamaan kaikki kuusi otteluaan voittanutta kovalyöntinsä Kuusistoa, mutta viidennessä 11-1 päättyneessä erässä seinäjokelainen ei antanut vaasalaiselle mahdollisuuksia. Pronssia nappasivat isäntäseuran nuoremman polven pelaajat Mika Mäkelä ja Sakari Paaso.
Kuvassa vasemmalta harrastelijaluokan mitalistit Levi Gammelgård, Ilkka Kuusisto, Mika Mäkelä ja Sakari Paaso.

One thought on “TUL JoyGames – Raportti

Vastaa