Yhtenäiset peliasut sarjajoukkueille!

Pitäisikö viimein ryhtyä toimenpiteisiin, jotta Suomessakin alettaisiin pelata sarjaottelut yhtenäisissä peliasuissa? Se tarkoittaisi käytännössä pelipaitaa. Verkkareita ei tarvita eikä yhtenäisiä pelisortseja. Olen aika varma, että Suomi on ainoa maa Euroopassa, jossa sarjaotteluita pelataan niin, että pelaajilla on se paita päällä, joka sattui osumaan käteen vaatekomerosta. Milloin hihaton Länkipohjan olutfestivaalien mainospaita, milloin Kanarian saarten matkan riemupaita. Joskus sentään ihan jonkin pingisbrändin paita mutta erilainen kuin muilla joukkueen pelaajilla. Ja usein hyvin vanha.

Vaikka vain yhtenäisestä paidasta puhunkin, kyllä myös asialliset pelisortsit olisi oltava kaiken maailman Bermuda-sortsien ja kesämökkisortsien sijaan. Myös kansallisissa kilpailuissa!

Yhtenäiset peliasut toisivat hieman glamouria erityisesti turnauslohkoihin mutta myös kertaotteluihin.  Siinä tuntisi olevan jossain oikeassa urheilutapahtumassa. Jos joukkue ei halua ostaa jonkin pingisbrändin paitaa sen kalleuden vuoksi, City Marketista luulisi löytyvän viiden euron yksivärisiä T-paitoja. Ihan yhtä hyviä ne olisivat pelaamiseen kuin muutkin kesämökkipaidat. Se olisi sitten plussaa, jos paidoissa olisi painatuskin. Pelaajan nimi ja seura jopa. Ei maksa paljon nykyään. Jokaisen pelaajankin olisi mukavampi pelata otteluita yhtenäisten peliasusteiden alla. Joukkueen pelaajat kokisivat paremmin olevansa joukkue sen sijaan,  että he ovat vain kasa pelaajia, jotka sattuvat pelaamaan samassa paikassa samaan aikaan.

Mitään ei tapahdu, ellei liitto ole aktiivinen asiassa. Niin se vaan on. Ei ole tapahtunut kymmeniin vuosiin.

Toinen asia glamourin luomiseksi olisi pelilaarien aitauksiin kiinnitettävät tulostaulut, joissa olisi joukkueiden nimet ja ottelutilanne. Joku yksinkertainen ja halpa design.  Sellainen jonka jokainen voisi tehdä itse.

Yksi askel glamourin luomisessa on jo tehty eli tuomarien käyttö. Se toimii aika hyvin tällä hetkellä vaikka työsarkaa asiassa vielä riittääkin.

Nämä kaikki tavoitteeksi 6. divisioonaa myöten!

 

Yksi kommentti artikkeliin ”Yhtenäiset peliasut sarjajoukkueille!

  1. Sitä mitä korkeampi sarjataso niin sitä toivottavampaahan tämä on että pelattaisiin sarjaottelut yhtenäisillä pelipaidoilla. Esim. Oulussa pelipaitoja hankitaan pari kertaa kaudessa ja suuri osa ne hankkii 50€ kappalehinnasta huolimatta. Halvemmallakin tuo toki onnistuu selittämälläsi tavalla. Liiton säännöissä ei tähän ole oikein puuttumismahdollisuuksia mutta sarjajaosto voi kyllä yrittää tähän ottaa parempaa otetta. Tuomarointi toimii jo nyt ainakin 2-divisioonan CD-lohkoissa loistavasti, aina on tuomari jokaisessa ottelussa. Pahamaineisten A-B lohkojen osalta tosin pelkään että näin ei ole. Tulostaulut olisi hyvä lisä sekin, tähän pitäisi keksiä joku helppo systeemi.

Vastaa