Kaikki kirjoittajan Juha Julmala artikkelit

Kaikki mukaan ”Löydä oma seura” -palveluun!

Paralympiakomitea on aloittanut uuden Avoimet ovet -projektin, jonka tarkoitus on saada kaikki toimintarajoitteisille harrastusmahdollisuuksia tarjoavat seurat mukaan heidän ”Löydä oma seura” -palveluunsa, josta hakija voi löytää lähialueensa seurat, joihin toimintarajoitteiset ovat tervetulleita.

Kuten Eskon taannoisessa Pöytätennislehden pääkirjoituksessa todettiin, parapelaajat lähtevät pöytätenniksessä suurin piirtein samalta viivalta kuin muutkin. Täten millään uusia jäseniä etsivällä seuralla ei ole syytä jättää ilmoittautumatta tuohon palveluun. Ties vaikka sen avulla löytyisi seuralle uusi tähtipelaaja koodinimellä ”esamiettinen” tai ”kimmojokinen”.

Palveluun voi ilmoittautua jättämällä seuran nimen, yhteyshenkilön ja sähköpostiosoitteen. Sitä tullaan markkinoimaan kampanjan aikana aktiivisesti liikuntarajoitteisille ympäri Suomen. Palveluun liittyminen ei sido seuraanne järjestämään mitään erillistä toimintaa liikuntarajoitteisille, se vain tarjoaa potentiaalisille pelaajille mahdollisuuden löytää esim. pingiskoulu- tai harrasteryhmänne.

Voiko tämän helpompaa kanavaa uusien pelaajien löytämiseen olla? En usko. Joten liitä seurasi mukaan palveluun seuraavasta linkistä:

https://www.paralympia.fi/palvelut/loyda-oma-seura

4-divisioona 2/2 (Pohjanmaa) – Tiedosto

Pahoittelut, kun kutsu tulee näin viime tingassa. Salibandyn jatkopelipäivistä johtuen Urheilutalon käyttöaikoja on sumplittu, ja viimein selvisi, että lauantaina joudumme lopettamaan ajoissa, joten tällä kertaa sunnuntaista tuli pidempi pelipäivä. Ovet aukeavat lauantaina klo 8.00 ja sunnuntaina klo 9.00

Tervetuloa Seinäjoelle pelaamahan ja viihtymähän!

Linkki tiedostoon: 4-divisioonan Pohjanmaan lohkon turnauskutsu 2020 (Seinäjoki).pdf

DE-SM, Raportti

Isäntäseurojen Seinäjoen Sisun, Kotirannan Kunnon, Kurikan Visan ja Peräseinäjoen Toiveen pelaajat olivat rautaisessa kunnossa Seinäjoen Uimahalli-Urheilutalolla viime viikonloppuna järjestetyissä pöytätenniksen D- ja E-luokkien SM-kilpailuissa.

E-luokan kaksinpelissä nähtiin jättiyllätys jo alkupoolivaiheessa, kun luokan ykkössijoitettu isäntäseuran Harri Pitkänen jäi saman seuran junioriyllättäjä Sakari Paason jälkeen poolinsa kolmoseksi ja ulos jatkopeleistä. Muissa pooleissa kärkisijoitetut pitivät pintansa melko hyvin.
Luokan Suomen mestariksi selviytyi Sisun ruotsalaissyntyinen Lars Edberg, joka kaatoi finaalissa Ylivieskan Pöytätennisseuran Toivo Määttälän näytöstyyliin erälukemin 3-0 (11-7, 11-5, 11-4). Pronssille ylsivät Määttälälle semifinaalissa erin 3-1 taipunut Toiveen Kai Asunmaa sekä samoin lukemin Edbergille hävinnyt Visan Jukka Lindroos. Isäntäseuroista sijoille 5.-8. ylsivät Toiveen Tevaniemi, Kunnon Levander ja Sisun Paaso.
E-luokan nelinpeli meni lähes käsikirjoituksen mukaan. Viime vuoden Suomen mestari Sisun Pekka Övermark oli jälleen ykkönen parinaan tällä kertaa Harri Pitkänen. Ykkössijoitettuna luokkaan lähteneet seinäjokiset kaatoivat ensin semifinaalissa seurakaverit Paason ja Kari Jokirannan erin 3-1 ja viisieräisessä finaalissa kolmossijoitetut savonlinnalaisen Linnan Pingiksen Ilkka Kääriäisen ja Petri Mikkosen 3-2 (7-11, 9-11, 11-8, 11-9, 11-6). Savonlinnalaiset urakoivat viisi erää myös semifinaalissaan kakkossijoitettuja Määttälää ja Oulun Pöytätenniksen Tapio Tuuttilaa vastaan.
D-luokan kaksinpelissä kakkossijoitettu Lahden Pöytätennisseuran Aleksei Pullinen jäi poolivaiheessa rannalle jatkopeleistä tamperelaislupaus Jan Mäkelän (PT 75) valloitettua poolin ykköspaikan edeten lopulta semifinaaliin asti, jossa Pauliina Niskanen oli parempi erin 3-0. Ykkössijoitettu Kunnon Bo-Eric Herrgård pysyi voittamattomana, semifinaalissa kaatui Kuopion Pöytätennisseuran Terho Hiltunen erin 3-1 ja finaalissa Hämeenlinnan Kisan Pauliina Niskanen suvereenisti erin 3-0 (11-6, 11-2, 11-2). Isäntäseuroja sijoilla 5.-8. edustivat Kunnon miehet Sam Levander ja Börje Ström sekä Visan Ville Tuomela.
Bo-Eric Herrgård voitti Pauliina Niskasen D-luokan kaksinpelin finaalissa.
D-luokan nelinpelin finaalissa kohtasivat jo alkupoolissaan viisieräisen vääntäneet Kunnon Herrgård ja Bengt Lerviks sekä pieksämäkeläisen Vilhulan Vireen Jari Kohvakka ja tuplamitalisti Kääriäinen. Pelin voittaja oli sama kuin alkupoolissa, kultamitalit matkasivat Vaasaan erälukemin 3-0. Semifinaalit vaasalaisten ja Hämeenlinnan Kisan Pauliina Niskasen ja Ville Rantasen sekä savolaisten ja Ylikiimingin Nuijamiesten Uno Ridalin ja Kati Suopangin välillä päättyivät molemmat erälukemiin 3-0.
Kunnon miehet olivat ylivoimaisia D-luokan nelinpelissä.