Aihearkisto: Leirit

OPT-86:n pingiskesäleirit kesällä 2022

OPT-86 järjestää kesäkuussa 2022 pingiskesäleiritystä Ratamotien pöytätennishallilla. Leiripäivät on suunnattu kaikille kilpapelaajille jotka haluavat kehittyä lajissa.

Mukana on nyt myös heinäkuun ja elokuun ohjelma. OPT-86 on palkannut peräti kahdeksan kesätyöntekijää valmennustyöhön Vladimir Brilin avuksi.

Tarkemmat tiedot:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Tervetuloa Ouluun elämään ja hengittämään pingistä!

Supernappulaleiri Oulussa 30.4. – 1.5.2022 – raportti

Korona-ajasta kärsinyt SPTL:n nappulaprojekti huipentui kauden 2021/2022 osalta Oulussa järjestettyyn Supernappulaleiriin johon kutsuttiin vuonna 2008 syntyneitä ja nuorempia maamme kärkipelaajia harjoittelemaan yhdessä. Leirille osallistuivat lopulta seuraavat pelaajat: Luka Oinas (OPT-86), Mia Kellow (TIP-70), Eetu Hyttinen (OPT-86), Jimi Koivumäki (TIP-70), Pyry Siven (YPTS), Otso Vahtola (Heitto), Niklas Karjalainen (OPT-86) ja Lenni Kemppainen (PT Jyväskylä). Valmentajina toimivat Vladimir Bril, Taneli Keinonen, Teemu Oinas ja Tatiana Poliakova. Leirillä sparreina toimivat Iaroslav Bril, Daria Bril ja Ella Kellow. Extraväriä lauantaina leirille toi Haaparannalta mukaan piipahtanut Ruotsin kadettien maajoukkueryhmän pelaaja Mark Usov. Kasassa oli siis varsin timanttinen kasa pelaajia.

Kuva: Leiriläiset yhteispotretissa

Leirin pingisohjelmasta vastasi Vladimir Bril. Lauantaina aamutreeni aloitettiin jalkatyö- ja tekniikkaharjoittelulla. Taneli ja Teemu vastasivat aamupäivällä pallolaatikkoharjoitteista. Aamupäivän päätti fyysinen harjoitus jonka suunnitteli ja toteutti Tatiana Poliakova.  Lounas syötiin paikallisessa hallin läheltä löytyvässä ravintolassa. Lauantain iltapäiväharjoitus oli suurimmaksi osaksi pallolaatikkoharjoittelua. ”Boksia” tarjosivat Vladi, Taneli, Teemu ja Tatiana. Pallolaatikossa keskityttiin jalkatyöhön ja lyöntien tekniseen laatuun. Iltapäiväharjoituksen jälkeen leiriläiset kyydittiin yhteisruokailuun jossa syötiin jälkiruoaksi vappujäätelöt.

Kuva: Pallolaatikko neljällä pöydällä yhtä aikaisesti

Lauantaina iltaharjoituksessa alkoi jo osalla pitkä päivä painamaan. Fokuksessa oli yksinomaan syöttö- ja syötönpalautusharjoittelu. Harjoituksesta noin puolet ajasta käytettiin Tatianan vetämänä fysiikkaharjoituksiin.

Sunnuntaina aamupäivällä keskityttiin pelinomaisiin harjoituksiin. Aamupäivän päätteeksi leiriläiset pääsivät pelaamaan erikoiseriä erikoissäännöillä. Lounasruoka toimitettiin kotikeittiö-Oinaksesta hallille, makaronilaatikko toimii aina. Hieman lyhyemmän tauon jälkeen pelattiin leirikilpailu. Leirikilpailussa kaikki 11 pelaajaa pelasivat kaikki kaikkia vastaan kaksi erää, jokaisesta voitetusta erästä sai yhden pisteen. Leirikilpailu oli paketissa 10min ennen leirin täyttä aikaa. Leirikisan tulokset löytyvät alapuolelta. Leirikilpailu onnistui erinomaisesti. Kaikki pelaajat pelasivat ”sata lasissa” ja ottivat harvinaisen hyvistä ja monipuolisista harjoitusvastustajista kaikki irti. Lopulta kaikki saivat palkinnoksi suut makeaksi ja toivon mukaan hyvän mielen kotimatkalle.

Kuva: Leirikilpailun tulokset

OPT-86 kiittää SPTL:ää leirin myöntämisestä Ouluun. Leirin paikaksi mietittiin aluksi Tanelin kanssa muutakin, mutta on kai se myönnettävä että Oulu oli nyt oikea paikka. Halli sallii sosiaalisen kanssakäymisen junioreiden kesken tavalla, jota ei monessa muussa paikassa voida toteuttaa. Leiriläiset ja valmentajat saivat kuulla hallin kaiuttimista tauoilla eräänkin kerran tämän ”leiribiisin” https://youtu.be/41nTnSnDapE

Nappulaleirit saavat kaudella 2022/2023 jatkoa, syksyllä leirit samaan tapaan ja keväällä mahdollisesti jotain muuta vastaavaa.

Porissa tehokas huhtikuu

Alkaisikohan koronahiljaiselo jo olla ohi? Seurassa on aloittanut vuodenvaihteessa monia uusia pingiskoululaisia ja aikuisetkin ovat aktivoituneet.

POR-83 palasi huhtikuussa urheilutalolle ja hienosti on ollut väkeä jokaisissa harjoituksissa. Tiistaiharjoitukset ovat kaikille yhteiset, jolloin aikuisten harrasteryhmä ja juniorit treenaavat yhdessä. Huhtikuussa kaikkien junnujen vanhemmat olivat tervetulleita harjoituksiin avoimet ovet -periaatteella.

22. – 24.4. pidettiin kellarisalilla hienosti onnistunut seuraleiri Jorce Lahtisen valmennuksessa. Kolmena päivänä oppiin pääsivät pingiskoululaiset, aikuisten harrasteryhmä, kilpajunnut ja edustusjoukkue. Viimeisimmät urheilutalon harjoitukset kävi vetämässä Taneli Keinonen.

Kuukauden kruunasi vapunaaton turnaus, jossa pelattiin luokat pingiskoulu, junior ja harraste sekä kutsuturnauksena MK.

Treenaaminen jatkuu koko kesäkauden kellarisalilla omatoimisesti, mutta lisäksi valmennuskertoja ja leirejä on suunnitelmissa toteuttaa, kuten vapaamuotoisempaakin seuratoimintaa.

Konsta Ojanen, POR-83

Vladimir Brilin Pääsiäisleiri Oulussa 15.-18.4.2022

OPT-86 ry. järjestää Pääsiäisleirin kilpapelaajille 15.-18.4.2022 Ratamotien pöytätennishallilla, osoite Ratamotie 22, Oulu. Leiri on avoin kaikenikäisille kilpapelaajille kaikista seuroista.

Valmentajana Pääsiäisleirillä toimii OPT-86:n Vladimir Bril. Valmennus tapahtuu englannin kielellä.

Hinnat ja lisätiedot: https://docs.google.com/presentation/d/1yPb–HnfDjrIR6DnqsmZRj_sRh7V4Feo3ODvtFUHryY/edit?usp=sharing

Ilmoittautuminen: https://bit.ly/3iNp3Fj
Ilmoittautuneet: https://bit.ly/3tPVidm

Vladimir Brilin leiripäivät Oulussa 26.-27.2.2022 ja 5.-13.3.2022

OPT-86 järjestää Vladimir Brilin vetämiä leiripäiviä Oulussa Ratamotien pöytätennishallilla 26.-27.2.2022 ja 5.-13.3.2022. Pidensimme leiripäivien kestoa myös 12.-13.3.2022 koska Toholammin kilpailut peruttiin. Lisäsimme myös mahdollisuuden ilmoittautua vain 1.5h harjoitukseen hieman halvemmalla hinnalla.

Info: https://docs.google.com/presentation/d/1tmvXONknRNUJKQcJI7IR0TJX1wBfk93plOjW7a0R9-k/edit?usp=sharing

Tiedustelut: oulunpoytatennis@gmail.com / +358504858200 / Teemu

Otamme leiriharjoituksiin maksimissaan 12 pelaajaa per harjoitus ilmoittautumisjärjestyksessä. Pelaajat jaetaan leirillä tarvittaessa eri tasoryhmiin. 

Ilmoittautuminen: https://bit.ly/3H8ktMt
Ilmoittautuneet: https://bit.ly/3J5rsGL

Otamme ilmoittautumisia vastaan leiripäivien alkuun asti, huomaa maksimimäärä 12 leiriläistä per harjoitus. Ilmoittautumislomakkeen tilannetta pidetään ajan tasalla.

Vladimir Bril on Oulussa myös muiden alueiden talvilomaviikoilla 8 ja 9. Ole yhteydessä oulunpoytatennis@gmail.com mikäli olet kiinnostunut talvilomaharjoittelusta arkipäivinä Oulussa näillä viikoilla. Hinta on edullinen 20€ / päivä sisältäen majoituksen hallilla. Valmennettuja harjoituksia järjestetään kolme kertaa päivässä.

Tervetuloa Ouluun harjoittelemaan!

Vladimir Brilin leiripäivät Oulussa 22.-23.1.2022 ja 29.1.2022

OPT-86 järjestää Vladimir Brilin vetämiä leiripäiviä Oulussa Ratamotien pöytätennishallilla 22.-23.2.2022 ja 29.1.2022. Mukaan otetaan vain 12 nopeinta ilmoittautunutta.

Info: https://docs.google.com/presentation/d/1Eu-9xSECGA4nI8E5V7ZPylJrtLh7bfq6-8qJoWnry0c/edit?usp=sharing

Ilmoittautuminen: https://bit.ly/31L4Kne
Ilmoittautuneet: https://bit.ly/3q7Qyhb

Ilmoittautumiset torstaihin 20.1.2022 mennessä 22.-23.1.2022 leiripäiville, ja torstaihin 27.1.2022 mennessä 29.1.2022 leiripäivälle.

Säännöllinen valmennus on elinehto kehittymiselle

Vuonna 2021 Pöytätennis Porilaiset, POR-83, on rajoituksista huolimatta pystynyt järjestämään viikkoharjoitusten lisänä mukavan määrän valmennusviikonloppuja, yhteensä 7 kpl. Näissä intensiivisissä viikonlopuissa on ollut seuran omaa väkeä apuna sparraajina, mutta aina päävastuussa seuran ulkopuolinen valmentaja. Tällä tavalla on saatu paljon uutta näkökulmaa treeneihin. Viikonlopun yhteydessä on pystytty myös suunnittelemaan pelaajien kehittymistä yksilöllisillä valmennussuunnitelmilla. Lisäksi on kehitetty seuratoimintaa ja yhteistyökuvioita.

Vierailevina valmentajina ovat toimineet Johanna Kaimio (kuvassa oik.), Taneli Keinonen ja Vladimir Bril. Vaikka tämänhetkiset pelaajamäärät aktiivisissa junioreissa ja kilpailevissa aikuisissa eivät seurassa ole päätä huimaavat, on halukkaille kuitenkin pystytty tarjoamaan eväitä eteenpäin kehittymiseen. Syyspuolella valmennuksia on tarjottu junnujen ja kilpapelaajien lisäksi aikuisten harrasteryhmäläisille. Se oli menestyksekäs kokeilu, sillä kiinnostuneita riitti!

Videokameraa on alettu käyttää enemmän apuna valmennuksessa. Omia lyöntejä on katsottu ja analysoitu jälkeenpäin netistä. Ehkäpä omien suoritusten kelaamisesta jotain junnut oppivat, toki analyysi pitää tehdä kunnolla seuran juniorivalmentajan kanssa. Muuten harjoitusvideoita on ollut tietenkin kiva näyttää vaikka kotijoukoille ihan ilman analyysiäkin.

On selvää, että valmennusosaamisen tuottaminen omaan kaupunkiin ei ole pienelle seuralle halpaa. Siksi suuret kiitokset ovat paikallaan asian mahdollistaneille yhteistyökumppaneillemme, erityisesti Coreplast Laitila Oy:lle, SVUL Satakunnalle ja tietenkin Suomen pöytätennisliitolle.

OPT-86:n joululomaleiripäivät junioreille 27.-30.12.2021 ja 3.-6.1.2022

OPT-86 ry. järjestää joululomaleiripäiviä junioreille 27.-30.12.2021 ja 3.-6.1.2022 Ratamotien pöytätennishallilla, osoite Ratamotie 22, Oulu. Leiri on avoin kaikille junioreille.

Valmentajina leiripäivillä toimivat Anders Ylitalo (28.-29.12.2021) ja Juhana Tuuttila tai Teemu Oinas. OPT-86:n muut juniorivalmentajat toimivat tarvittaessa apuvalmentajina. Anders Ylitalolla on pitkä kokemus junioreiden valmentamisesta mm. Hammarby SK:ssa. Anders valmentaa nykyään SK Gränsenissä. Anders on käynyt Oulussa aiemmin kaksi kertaa leirivalmentajana hyvillä palautteilla. Valmennus tapahtuu englannin kielellä.

Tiedustelut: oulunpoytatennis@gmail.com / +358504858200 / Teemu

Otamme leireille maksimissaan 10 junioripelaajaa per päivä ilmoittautumisjärjestyksessä. Juniorit jaetaan leirillä tarvittaessa kahteen eri tasoryhmään. Ilmoittautuminen ei ole sitova, voit lisätä ja vähentää leiripäiviä niin halutessasi.

Ilmoittautuminen: https://bit.ly/3FRqUm4
Ilmoittautuneet: https://bit.ly/3rfPVDn

Ilmoittautumiset keskiviikkoon 22.12.2021 mennessä 27.-30.12.2021 leiripäiville ja 31.12.2021 mennessä 3.-6.1.2022 leiripäiville.

Tervetuloa Ouluun harjoittelemaan!

Lisätietoja: https://docs.google.com/presentation/d/1w7R3te6X1w4PuT_9Ks6i0FOhb46Iizy2fuZF7K-TRV4/present