Aihearkisto: Leirit

OPT-86:n syyslomaleirit 2022 – viikko 42 ja viikko 43

OPT-86 ry. järjestää syksyllä 2022 syyslomaleiriviikot Ratamotien pöytätennishallilla, osoite Ratamotie 22, Oulu. Leiripäiviä järjestetään viikolla 42 (17.-21.10.2022) ja viikolla 43 (24.-28.10.2022). Viikolla 42 kaikki OPT-86:n juniori- ja aikuisryhmät harjoittelevat syyslomaleiriläisten kanssa. Leiri on avoin kaikenikäisille kilpapelaajille kaikista seuroista. Myös aloittelevat kilpapelaajat ovat tervetulleita. Pelaajat jaetaan harjoitus- ja päiväkohtaisesti tasoryhmiin.

Otamme syyslomaleirille viikolla 42 maksimissaan 10 pelaajaa per päivä ilmoittautumisjärjestyksessä ja viikolla 43 maksimissaan 30 pelaajaa.

Ilmoittautuminen: https://bit.ly/3RHympI
Ilmoittautuneet: https://bit.ly/3x6AW0J

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Pingisleiri 26.-28.8.2022 Rovaniemellä

Rovaniemen Pöytätennis -60 ry järjestää 26.-28.8.2022 yhteistyössä SPTL:n kanssa junioreiden pingisleirin.

Lajiharjoitusten lisäksi leirillä on muuta liikunnallista ohjelmaa sekä mukavaa yhdessäoloa. Tukikohtana toimii Ounasvaaran peruskoulu, jossa harjoitellaan, pelataan ja yövytään. Leirimaksu on 90 €, joka sisältää valmennuksen, täyshoidon (aamupala, lounas, päivällinen, iltapala) , kylpyläkäynnin sekä ryhmämajoituksen (omat patjat ja makuupussit mukaan).

Valmentajina leirillä toimivat Taneli Keinonen (SPTL) sekä PT-60:n juniorivalmentajat. Tarkempi ohjelma lähetetään leiriläisille ilmoittautumisten jälkeen. Tiedustelut sähköpostilla rovaniemenpt60@gmail.com.

Ilmoittautumiset tämän linkin kautta 21.8. mennessä.

Tervetuloa hakemaan Rovaniemeltä mukava startti uuteen kauteen!

Leirikutsu

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

 

OPT-86:n pingiskesäleirit kesällä 2022

Aiemmista ilmoituksista poiketen loppukesäkaudella 1.8.2022 – 9.8.2022 päävalmentajana toimii Vladimir Brilin sijasta Juhana Tuuttila. Kesällä Oulussa on vieraillut mukavasti pelaajia harjoituksissa muualta, ja paikalliset pelaajat ovat olleet aktiivisesti mukana. Vielä ehtii mukaan!


Hienoja uutisia. Vladimir Bril sai tänään 22.6.2022 asumisluvan Suomessa, joten hän tulee olemaan valmennusvastuussa läpi koko kesäkauden.


OPT-86 järjestää kesäkuussa 2022 pingiskesäleiritystä Ratamotien pöytätennishallilla. Leiripäivät on suunnattu kaikille kilpapelaajille, jotka haluavat kehittää taitojaan ja ominaisuuksiaan pöytätenniksessä.

Kesäleiripäivät alkavat maanantaina 6.6.2022 ja päättyvät tiistaina 9.8.2022. OPT-86 on palkannut peräti kahdeksan kesätyöntekijää valmennustyöhön Vladimir Brilin perheen avuksi. Patrik Rissanen tulee vastaamaan koko kesän ajan fysiikkaharjoituksista yksilöopetuksena ja/tai pienryhmissä halukkaiden osalta. Juhana Tuuttila valmentaa viikolla 25 ja viikosta 27 lähtien leiripäivien loppuun asti. Emil Takalo, Sisu Vahtola ja Ella Kellow tarjoavat kesäharjoittelijoiden käyttöön oman osaamisensa kesän aikana. Lisäksi mukana on OPT-86:n kesäseteliläisiä sparreina ja pallolaatikossa.

Tarkemmat tiedot:

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Tervetuloa Ouluun elämään ja hengittämään pingistä!

Kosken kesäleiri 2022 – raportti

Suomen Pöytätennisliitto ja Kosken Kaiku järjestivät 13.-17.6.2022 perinteisen Kosken kesäleirin junioreille. Leirille ilmoittautui 46 pelaajaa, joista muutama joutui jättäytymään lopulta pois. Kasassa oli hyvä ryhmä pelaajia ja edustettuina useita seuroja ympäri Suomen. Leirin päämasteroinnista vastasi tuttuun ja varmaan tyyliin Taneli Keinonen. Tanelin työmäärä tämän leirin suhteen ennen leiriä, sen aikana ja myös sen jälkeen on aikamoinen. Paikan päällä jälleen työmäärän nähneenä ei voi kuin nostaa hattua Tanelille, jonka ansiota moni hyvin paikan päällä sujuva asia on.

Leirillä valmentamassa olivat Samuli Soine, Johanna Kaimio, Vladimir Bril, Esko Heikkinen, Taneli Keinonen ja Teemu Oinas. Leirillä oli käytettävissä 20 pöytää, näistä 14 alasalissa ja 6 yläsalissa. Leiriläiset jaettiin kahteen ryhmään. Alasaliin suuntasi kerrallaan aina 28 pelaajaa ja loput harjoittelivat yläsalissa. Viikon aikana ryhmiä sekoitettiin hieman. Aamun harjoitus klo 9.00 – 11.30 ja iltapäivän harjoitus klo 14.30 – 17.00 olivat lajiharjoituksia, jotka kaikki aloitettiin asianmukaisilla juoksulämmittelyllä. Illalla klo 19.00 – 21.00 välillä ohjelmassa oli oheisharjoituksia. Aikainen herätys klo 7.00 ei luonnollisesti ollut kaikkien suosiossa, mutta se mahdollisti pitkän kolmen tunnin tauon päivällä jolloin oli aikaa sosialisoinnille junioreiden kesken. Lisäksi se myös rauhoitti iltaa niin että ainakin suurimmalle osalle myös maistuivat unet hiljaisuuden alkaessa.

Valmentajia kierrätettiin ylä- ja alasalin välillä eri vastuissa. Jokainen oli vuorollaan vastuussa harjoituskuvioista ja pallolaatikkoharjoituksista. Eskon erikoistehtävä oli vetää  alasalissa omaa aina eri pelaajista koostunutta neljän pelaajan pienryhmää. Alasalissa oli kaksi pallolaatikkopöytää ja yläsalissa yksi. Leirikilpailu oli poikkeuksellisesti ohjelmassa jo tiistaina. Muutokseen päädyttiin siksi, että kaikki jaksaisivat antaa mahdollisimman paljon itsestään kilpailun aikana. Vuonna 2019 leirikilpailu oli perjantaina ja silloin liian moni oli jo ulosmitannut itsestään kaiken voiman ja energian. Leirikilpailun formaattia myös muutettiin. Pelaajat jaettiin neljään noin yhtä suureen ryhmään, jossa kaikki pelasivat kaikkia vastaan. Peleissä pelattiin ryhmäkoosta riippuen aina joko neljä tai viisi erää, jokaisesta voitetusta erästä sai pisteen. Järjestelmä oli ainakin allekirjoittaneen mielestä toimiva, pelien väliset tauot oli tasamittaisia, ja altavastaajia motivoi  kiitettävästi yrittää jokaisessa erässä itselleen pistettä plakkariin.

Perjantain ohjelmassa oli alunperin ns. normaalia harjoittelua, mutta Vladimir Brilin aloitteesta ohjelma muutettiin viime tingassa joukkuekilpailuksi. Pelaajat jaettiin tiistaisen kilpailun järjestyksessä joukkueisiin jossa ykkönen sai joukkuekaverikseen viimeisen. Tavoitteena oli se että ns. parempi pelaaja ottaa ns. huonomman pelaajan siipensä alle ja opastaisi pöytätenniksen saloihin. Joukkuekilpailussa ensin pelattiin nelinpeli, ja sitten ykköspelaajat ja kakkospelaajat kohtasivat toisensa. Luvassa oli siis myös kovia matseja omantasoisia pelaajia vastaan.  Ottelut pelattiin paras kolmesta ja joukkueottelun lopputulos oli siis joko 3-0 tai 2-1, suuntaan tai toiseen. Joukkuekilpailu pelattiin PKO (eesti) systeemillä, joka muuten aiheutti pelaajilta todella runsaan määrän ihmettelyä miten se oikein toimiikaan, ja miksi.

Leirin oheisohjelmassa oli maanantai-iltana suursuosioon noussut Samulin vetämä jalkapallo. Vaihtoehdoksi tarjottiin minitennistä ja arvokisoihin valittujen pelaajien osalta pakollinen Eskon liidaama lenkki Kosken pururadalla. Tiistaina leirikisan jälkeen pääohjelmana oli frisbeegolf, joka lopulta ei ollut niin suuri hitti kuin toisena vaihtoehtona ollut jalkapallo. Johtuiko sitten Kosken metsiköiden hyttysistä? Koripalloakin osa halusi, ja myös sai pelata. Keskiviikkoillan ohjelmana oli vuonna 2007 syntyneille ja vanhemmille juoksulenkki/kisa uimarannalle ja saunomaan. Juoksukisan muuten klaarasi nimiinsä Leonid Pullinen loikkaamalla sen päätteeksi suoraan laiturin nokalta järveen. Nuoremmille tarjottiin autokyyti järjestävän seuran aktiivien toimesta. Hatunnosto kuuluu tässä  vaiheessa raporttia Kosken Kaiun talkoolaisille, jotka järjestävät makkaranpaistot, saunavaraukset, kyydit, roskien ulosviennit, iltavalvonnat, oheisharjoituksien välineistöt ja kaikki muutkin useimmille näkymättömät työt leirin aikana. Torstain iltaohjelma pidettiin visusti salassa loppuun asti. Johanna veti isossa salissa musiikin säestämänä aerobic / tanssi / tikapuuharjoituksen. Tämän jälkeen oli ohjelmassa vielä Vladimir Brilin syöttöklinikka ja Teemun deffukoulu, sekä tietysti vapaata pelaamista.

Oheisesta IG-videosta hieman näytettä nuorison tanssitaidoista: https://www.instagram.com/p/Ce33tkYOyS0/

Junioreiden motivaatio harjoitteluun pysyi yllä varsin hyvin koko leirin ajan. Vammoja ei myöskään käytännössä juurikaan tullut, pientä kremppaa usean päivän normaalia korkeammasta fyysisestä aktiviteettikuormasta toki joillekin aiheutui, mutta kaikki pystyivät kuitenkin viemään leirin kunnialla loppuun asti. Ilahduttavaa oli se, että kaikki juniorit olivat selvästi tottuneet pallolaatikkoharjoitteluun. Seuroissa siis junioreilla on valmentajia, jotka sitä tekevät heille. Sekä ala- että yläryhmässä yksilölliset harjoitteet tehtiin poikkeuksetta niin hyvin kuin mahdollista.

Leirin suurin anti pöydällä tapahtuvien asioiden ulkopuolella tapahtuu luonnollisesti junioreiden keskisien sosiaalisten suhteiden kehittymisellä. Uusia tuttavuussuhteita syntyy yli seura- ja kaupunkirajojen. Leirin ruokahuollosta vastasi aamupalan, lounaan ja päivällisen osalta erittäin kiitettävästi paikallinen ravintola Kara. Lasten ja nuorten suosikkiruokia koko viikko alusta loppuun, tarjolla oli myös kasvisruokaa ja myös salaattipuolta oli tarjolla runsain mitoin.

Raportin päätteeksi vielä tuloksia leirikilpailuista tiistailta ja perjantailta kuvien muodossa.


Ryhmä 1, 12 pelaajaa


Ryhmä 2, 10 pelaajaa


Ryhmä 3, 10 pelaajaa


Ryhmä 4, 10 pelaajaa

Perjantaisen joukkuekilpailun voittivat Pyry Siven ja Olli Koli. Toiseksi sijoittuivat Joonas Kokko ja Tea Stråhlman. Kolmanneksi ylsivät Leonid Pullinen ja Konsta Leppänen. Kaikki tulokset kuvina alla. Osa otteluista jäi loppupäästä pelaamatta.


Joukkuekisan pääkaavio


Joukkuekisan PKO-kaavion kakkossivu (pronssikaavio ja sijat 17-20)


Joukkuekisan PKO-kaavion kolmossivu (sijat 5-16)

Leiristä on tulossa sinne osallistuneille palautekysely kesän 2019 leirin tapaan. Palautteen antaminen kannattaa, koska tälläkin kertaa käytössä oli muutamia muutoksia joita oli palautteissa toivottu, esim. tietyn ikäisiltä junioreilta ei yöksi tällä kertaa kerätty puhelimia pois. Uutena asiana toimme myös henkilökohtaisen kirjallisen palautteen leirin pelaajille. Valmentajat kasasivat päätöspäivänä käytännössä jokaisesta pelaajista lyhyitä kommentteja vahvuuksista ja kehityskohdista. Palautteet ovat tulossa pelaajille Tanelin toimesta lähiaikoina.

Kosken kesäleiri on tapahtuma johon monen kausi päättyy, toivottavasti mahdollisimman moni kuitenkin myös harjoittelisi edes osittain läpi kesän. Pingis on kivaa, hyvässä porukassa se on jopa jotain vielä enemmän.

 

 

Supernappulaleiri Oulussa 30.4. – 1.5.2022 – raportti

Korona-ajasta kärsinyt SPTL:n nappulaprojekti huipentui kauden 2021/2022 osalta Oulussa järjestettyyn Supernappulaleiriin johon kutsuttiin vuonna 2008 syntyneitä ja nuorempia maamme kärkipelaajia harjoittelemaan yhdessä. Leirille osallistuivat lopulta seuraavat pelaajat: Luka Oinas (OPT-86), Mia Kellow (TIP-70), Eetu Hyttinen (OPT-86), Jimi Koivumäki (TIP-70), Pyry Siven (YPTS), Otso Vahtola (Heitto), Niklas Karjalainen (OPT-86) ja Lenni Kemppainen (PT Jyväskylä). Valmentajina toimivat Vladimir Bril, Taneli Keinonen, Teemu Oinas ja Tatiana Poliakova. Leirillä sparreina toimivat Iaroslav Bril, Daria Bril ja Ella Kellow. Extraväriä lauantaina leirille toi Haaparannalta mukaan piipahtanut Ruotsin kadettien maajoukkueryhmän pelaaja Mark Usov. Kasassa oli siis varsin timanttinen kasa pelaajia.

Kuva: Leiriläiset yhteispotretissa

Leirin pingisohjelmasta vastasi Vladimir Bril. Lauantaina aamutreeni aloitettiin jalkatyö- ja tekniikkaharjoittelulla. Taneli ja Teemu vastasivat aamupäivällä pallolaatikkoharjoitteista. Aamupäivän päätti fyysinen harjoitus jonka suunnitteli ja toteutti Tatiana Poliakova.  Lounas syötiin paikallisessa hallin läheltä löytyvässä ravintolassa. Lauantain iltapäiväharjoitus oli suurimmaksi osaksi pallolaatikkoharjoittelua. ”Boksia” tarjosivat Vladi, Taneli, Teemu ja Tatiana. Pallolaatikossa keskityttiin jalkatyöhön ja lyöntien tekniseen laatuun. Iltapäiväharjoituksen jälkeen leiriläiset kyydittiin yhteisruokailuun jossa syötiin jälkiruoaksi vappujäätelöt.

Kuva: Pallolaatikko neljällä pöydällä yhtä aikaisesti

Lauantaina iltaharjoituksessa alkoi jo osalla pitkä päivä painamaan. Fokuksessa oli yksinomaan syöttö- ja syötönpalautusharjoittelu. Harjoituksesta noin puolet ajasta käytettiin Tatianan vetämänä fysiikkaharjoituksiin.

Sunnuntaina aamupäivällä keskityttiin pelinomaisiin harjoituksiin. Aamupäivän päätteeksi leiriläiset pääsivät pelaamaan erikoiseriä erikoissäännöillä. Lounasruoka toimitettiin kotikeittiö-Oinaksesta hallille, makaronilaatikko toimii aina. Hieman lyhyemmän tauon jälkeen pelattiin leirikilpailu. Leirikilpailussa kaikki 11 pelaajaa pelasivat kaikki kaikkia vastaan kaksi erää, jokaisesta voitetusta erästä sai yhden pisteen. Leirikilpailu oli paketissa 10min ennen leirin täyttä aikaa. Leirikisan tulokset löytyvät alapuolelta. Leirikilpailu onnistui erinomaisesti. Kaikki pelaajat pelasivat ”sata lasissa” ja ottivat harvinaisen hyvistä ja monipuolisista harjoitusvastustajista kaikki irti. Lopulta kaikki saivat palkinnoksi suut makeaksi ja toivon mukaan hyvän mielen kotimatkalle.

Kuva: Leirikilpailun tulokset

OPT-86 kiittää SPTL:ää leirin myöntämisestä Ouluun. Leirin paikaksi mietittiin aluksi Tanelin kanssa muutakin, mutta on kai se myönnettävä että Oulu oli nyt oikea paikka. Halli sallii sosiaalisen kanssakäymisen junioreiden kesken tavalla, jota ei monessa muussa paikassa voida toteuttaa. Leiriläiset ja valmentajat saivat kuulla hallin kaiuttimista tauoilla eräänkin kerran tämän ”leiribiisin” https://youtu.be/41nTnSnDapE

Nappulaleirit saavat kaudella 2022/2023 jatkoa, syksyllä leirit samaan tapaan ja keväällä mahdollisesti jotain muuta vastaavaa.

Porissa tehokas huhtikuu

Alkaisikohan koronahiljaiselo jo olla ohi? Seurassa on aloittanut vuodenvaihteessa monia uusia pingiskoululaisia ja aikuisetkin ovat aktivoituneet.

POR-83 palasi huhtikuussa urheilutalolle ja hienosti on ollut väkeä jokaisissa harjoituksissa. Tiistaiharjoitukset ovat kaikille yhteiset, jolloin aikuisten harrasteryhmä ja juniorit treenaavat yhdessä. Huhtikuussa kaikkien junnujen vanhemmat olivat tervetulleita harjoituksiin avoimet ovet -periaatteella.

22. – 24.4. pidettiin kellarisalilla hienosti onnistunut seuraleiri Jorce Lahtisen valmennuksessa. Kolmena päivänä oppiin pääsivät pingiskoululaiset, aikuisten harrasteryhmä, kilpajunnut ja edustusjoukkue. Viimeisimmät urheilutalon harjoitukset kävi vetämässä Taneli Keinonen.

Kuukauden kruunasi vapunaaton turnaus, jossa pelattiin luokat pingiskoulu, junior ja harraste sekä kutsuturnauksena MK.

Treenaaminen jatkuu koko kesäkauden kellarisalilla omatoimisesti, mutta lisäksi valmennuskertoja ja leirejä on suunnitelmissa toteuttaa, kuten vapaamuotoisempaakin seuratoimintaa.

Konsta Ojanen, POR-83

Vladimir Brilin Pääsiäisleiri Oulussa 15.-18.4.2022

OPT-86 ry. järjestää Pääsiäisleirin kilpapelaajille 15.-18.4.2022 Ratamotien pöytätennishallilla, osoite Ratamotie 22, Oulu. Leiri on avoin kaikenikäisille kilpapelaajille kaikista seuroista.

Valmentajana Pääsiäisleirillä toimii OPT-86:n Vladimir Bril. Valmennus tapahtuu englannin kielellä.

Hinnat ja lisätiedot: https://docs.google.com/presentation/d/1yPb–HnfDjrIR6DnqsmZRj_sRh7V4Feo3ODvtFUHryY/edit?usp=sharing

Ilmoittautuminen: https://bit.ly/3iNp3Fj
Ilmoittautuneet: https://bit.ly/3tPVidm