Aihearkisto: Leirit

Supernappulaleiri Jyväskylässä 28.-30.3.2024 – raportti

Suomen Pöytätennisliiton Supernappulaleiri järjestettiin tänä keväänä Jyväskylässä Sorastajantien pöytätennishallilla. Halli tarjosi leirille hienot puitteet. Neljätoista leiriläistä seitsemällä pöydällä neljän valmentajan ohjauksessa on kombinaatio joka ei aivan jokaisella harjoitusleirillä toteudu. Leirille osallistuivat seuraavat juniorit: Luka Oinas (OPT-86), Pyry Siven (YPTS), Niko Hämäläinen (KuPTS), Olavi Moilanen (PT Jyväskylä), Niko Lehtosaari (TIP-70), Konsta Leppänen (KuPTS), Aapo Åvist (OPT-86), Aki Ylinen (PT Jyväskylä), Joel Koivumäki (TIP-70), Tomi Juutilainen (PT 75), Jaimielee Enriquez (TIP-70), Kamilla Kadar (MBF), Luka Lehtosaari (TIP-70) ja Noel Metsätie (PTS Sherwood). Valmentajista olivat mukana Pöytätennisliiton valmentajat Mattias Bergkvist ja Taneli Keinonen. OPT-86:sta mukana oli Teemu Oinas ja PT Jyväskylästä Topi Hirvonen.

Kuva: Pöytätennisliiton toiminnanjohtaja ja PT Jyväskylän puheenjohtaja Henri Pelkonen toi järjestäjän terveiset junioreille ja valmentajille leirin alkajaisiksi

Leiri alkoi pääsiäistorstaina klo 18.00 kahden ja puolen tunnin harjoituksella. Mattias veti treenit ja Teemu hyppäsi neljänneksitoista ”junioriksi” Aki Ylisen oltua alkuleirin sairastumisen vuoksi pois. Napakoiden ja tehokkaiden treenien tarkoitus oli väsyttää leiriläiset mahdollisimman hyvin yöunille keskittymään jo seuraavaan pitkään treenipäivään. Totuus kuitenkin lienee niin että eihän sitä heti malta nukkumaan mennä kun pingiskavereita näkee taas pitkästä aikaa.

Kuva: Makuupussit eivät malttaneet pysyä vaaka-asennossa

Perjantaina ohjelmassa oli kolme harjoitusta. Kaksi kahden tunnin harjoitusta ja päivän päätti vielä puolentoistatunnin peliharjoitus. Aamuharjoitus aloitettiin Topi Hirvosen vetämällä taito- ja koordinaatioharjoituksella. Hyppynaruharjoituksia erittäin monipuolisella tavalla. Todella hyvä harjoitus.

Kuva: Topi Hirvonen ohjeistamassa leiriläisiä aamun harjoitukseen

Perjantai-aamun pingisharjoituksista vastasi edelleen Mattias, Taneli, Teemu ja Topi keskittyivät pallolaatikkoon rystypainotteisesti. Yli puolet leiriläisistä ehti käydä tässä aamun kahden tunnin harjoituksessa ”rystykoulussa”. Kahden pöydän pallolaatikko jossa palloja oli runsaasti toteutettiin ”yksi kerää ja kaksi lyö palloja” nopeilla vaihdoilla toimi erittäin hyvin. Yksi valmentajista ehti myös korjaamaan tekniikkaa jatkuvasti. Aamutreenin jälkeen käytiin lounaalla läheisessä ostoskeskuksessa josta löytyi ruokailumahdollisuuksia kaikille.

Kuva: Taneli ja Mattias vahtivat haukkamaisesti tekemisen laatua

Iltapäivän harjoituksista vastasi Teemu, napakan shadow-tyylisen alkulämmittelyn ja jalkatyökuvion jälkeen hiottiin syöttöjä, syötönpalautuksista avaamista, suoraan syötöstä avaamista ja ns. kolmannen ja neljännen pallon hyökkäyksiä. Taneli pystytti pallolaatikkonurkkauksen Mattiaksen kanssa, jossa todellisen tehotreenin sai tuore 13-vuotiaiden poikien Suomen Mestari Niko Hämäläinen. Niko kommentoi treenin jälkeen että ”nyt lähtee kämmen loistavasti”. Iltapäivän harjoituksen päätti tuunattu rundis jossa toiselle pöytäpuoliskolle asetettiin esteiksi pudonneiden pelaajien mailoja. Tämä muutti rundiksen loppua kohti reaktioharjoitukseksi. Kuriositeettina on mainittava että Konsta Leppänen pelasi jokaisen rundiksen finaaliin ja viimein viimeisellä finaaliyrityksellä sai myös voiton nimiinsä.

Kuva: Vauhdikasta menoa spesiaalirundiksessa

Ennen illan peliharjoitusta pidettiin pidempi kahden ja puolen tunnin tauko joka takasi että virtaa oli sen verran pattereissa mitä harjoitukseen tarvittiin. Harjoitus vedettiin perinteisellä Tanelin menetelmällä jossa voittajat kohtaavat voittajia ja häviäjät häviäjiä paras kolmesta menetelmällä. Neljästoista pelaaja turnauksessa oli deffumailan esiin ottanut Teemu, joka selvisi vielä niukin naukin peleistä ilman erätappioita.

Lauantai-aamuna harjoitukset aloitettiin jälleen Topin vetämillä taito-, koordinaatio-, ketteryysharjoituksilla. Tämän jälkeen Taneli otti ohjat luovuttaen ne junioreille itselleen. Pallolaatikkoa seitsemällä pöydällä ”vähintään tuhannen” pallon avulla. Yksinkertaisia peruskuvioita pienellä jalkatyöllä tehokkaasti. Huomionarvoista oli että kaikilta junioreilta pallolaatikon tekeminen onnistui varsin hyvin pienen alkuihmettelyn jälkeen.

Kuva: Palloja oli pallolaatikkoharjoittelussa runsaasti, täysi sähinä pöydillä koko ajan

Lauantai-iltapäivän harjoitus oli leirin viimeinen. Mattias ohjeisti juniorit antamaan kaikkensa harjoituksissa jotka sisälsivät paljon jalkatyöharjoittelua. Juniorit valuttivat viimeisetkin hikitipat pöydille ja leiriltä poistui lopulta tyytyväisiä junnuja ja heidän taustajoukkojaan. Supernappulakonsepti toimii erittäin hyvin ja ensi kaudella jälleen jatketaan.

Kuva: Supernappulat valmentajineen leirikuvassa

Kiitos juniorit kaikkenne antamisesta, kiitos taustajoukot kuskaamisesta kannustamisesta ja kustantamisesta, kiitos valmentajat pyyteettömästä työstä ja kiitos PT Jyväskylä puitteiden tarjoamisesta. Kuvista kiitos jälleen Ildiko Kadarille.

Eurotalents Selection Camp 24.-31.3.2024 Havířov, Tshekki

OPT-86:n Eetu Mäkelä osallistuu tällä viikolla ETTU:n Eurotalents Selection Camp -leirille Tshekin Havířovissa. Leirillä on mukana junioripelaajia eri puolilta Eurooppaa – mm. Kreikasta, Makedoniasta, Unkarista, Italiasta ja Irlannista, yhteensä 29 poikaa ja 20 tyttöä. Muista pohjoismaista ei ole edustusta.

Leiriviikko on intensiivinen, sillä joka päivä on kahdet suositellut ja yhdet vapaaehtoiset harjoitukset. Valmentajat ovat huipputasoa ja seuraavat junioreiden toimintaa tarkasti. Tavoitteena heillä on valita pelaajien keskuudesta kehittyneimmät juniorit myöhemmin järjestettäville jatkoleireille.

 ”Tosi mukavia treenejä on ollut, vaikka fysiikkatreenit on kyllä välillä aika rankkoja. Valmentajat on kivoja ja uusia kavereitakin olen jo saanut.”

 

EasySport Pingiskesäleirit 2024

MBF järjestää kaikille 7-12 vuotiaille helsinkiläisille avoimia EasySport pingisleirejä Ruskeasuolla – MBF anordnar öppna EasySport pingisläger i Brunakärr till alla 7-12 åriga helsingforsare.

Ajankohdat

 • 3.-7.6. maanantai – perjantai / måndag – fredag
 • 17.-20.6. maanantai – torstai / måndag – torsdag
 • 5.-7.8. maanantai – keskiviikko / måndag – onsdag

Lisätiedot ja ilmoittautumiset MBF:n nettisivuilla.

 

Kosken kesäleiri 2024 – Info ja ilmoittautuminen

Pöytätennisliitto järjestää perinteisen juniorileirin Koskella 10.-14.6.2024. Leiri on tarkoitettu kaikille seuroissa pelaaville nuorille. Harjoittelu tapahtuu tasoryhmissä, joten kaiken tasoiset pelaajat voivat osallistua ja saavat hyvää harjoitusta.

Varsinainen leiri alkaa maanantaina 10.6.2024 aamiaisella. Leirille voi saapua jo sunnuntaina 9.6 illalla kello 19.00 jälkeen majoittumaan (suositeltavaa). Sunnuntaina järjestettävään kesäkilpailuun osallistuvat voivat tulla majoittumaan jo lauantaina 8.6.2024. Maanantaina aamulla ensimmäinen harjoitus on kello 9.00. Leiri päättyy perjantaina 14.6.2024 kello 16.00.

 • Järjestäjät: Suomen Pöytätennisliitto ja Kosken Kaiku
 • Paikka: Kosken lukio (Lampitie 3, Koski Tl)
 • Valmentajat: Pöytätennisliiton valmentajat (lista valmentajista julkaistaan myöhemmin)
 • Hinta: 250 €
 • Leirin hintaan kuuluu majoituksen, leiripaidan ja valmennuksen lisäksi aamupala, lounas ja päivällinen
 • Ohjelmassa on luonnollisesti runsaasti paljon pöytätennistä, mutta myös muuta liikuntaa. Ota siis ulkoliikuntavarusteet mukaan, kuten myös uintivarustus.
 • Majoittuminen koululuokissa, eli ota makuupussi ja patja mukaasi
 • Jokainen vastaa omista vakuutuksistaan
 • Viime vuoden leirin tunnelmia voit lukea täältä: https://www.sptl.fi/sptl_uudet/?p=42150

ILMOITTAUTUMISET: https://forms.gle/nVPDrvecR74A5tSe8

VIIMEINEN ILMOITTAUTUMISPÄIVÄ 9.5.2024. Tämän jälkeen ilmoittautuneille ei voida varmuudella oikean kokoista paitaa taata. Leiripaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

OPT-86 non-stop kesäleiri 2024 6.-26.7.2024

OPT-86 järjestää yhteistyössä Suomen Pöytätennisliiton kanssa toista kertaa non-stop kesäleirin Ratamotien pöytätennishallilla, osoite Ratamotie 22, Oulu. Leiri alkaa lauantaina 6.7.2024 ja päättyy perjantaina 26.7.2024. Leiri on avoin kaikenikäisille kilpapelaajille kaikista seuroista. Myös aloittelevat kilpapelaajat ovat tervetulleita. Harjoitukset sopivat kaikille.

Päävalmentajana leirillä toimii OPT-86:n valmennuspäällikkö Vladimir Bril. Valmennus tapahtuu englannin kielellä. Apuvalmentajina ja sparreina leirillä toimivat OPT-86:n pelaajat ja valmentajat. Tervetuloa Ouluun harjoittelemaan ammattimaisessa ympäristössä ja valmennuksessa!

Kesän 2023 non-stop leirin tapahtumiin voi käydä tutustumassa OPT-86 TikTokissa. Jokaisesta leiripäivästä löytyy oma videokoosteensa. Viime kesänä leiriläiset tekivät runsaan pöytätennisharjoittelun lisäksi mm. fysiikkaharjoittelua uimarannalla, saunoivat, kävivät kalastamassa ja grillasivat yhdessä useaan otteeseen. Kesän 2024 suunnitelmiin kuuluvat ainakin frisbeegolf ja uiminen sekä tottakai myös sauna, kalastus ja grillaaminen. Tule sinäkin hakemaan kesän 2024 parhaat muistot Oulusta.

Kaikki videot: https://www.tiktok.com/@oulunpoytatennis
Leiripäivä 1: https://www.tiktok.com/@oulunpoytatennis/video/7251651425799916827
Kooste: https://www.tiktok.com/@oulunpoytatennis/video/7259087747523054875

Lue tarkemmat lisätiedot aikatauluineen ja hintoineen OPT-86 MyClubista: https://opt-86.myclub.fi/flow/courses/6583554

Ilmoittautuminen onnistuu oheisesta linkistä. Räätälöimme kaikille leiripaketin omien henkilökohtaisten aikataulujen mukaisesti. Ole yhteydessä: oulunpoytatennis@gmail.com

Nähdään kesällä Oulussa!

OPT-86 talvilomaleiriviikot 8-10

Päivitys 5.2.2024 Talvilomaleiriviikko 8 tuli eilen täyteen, mutta järjestelimme leiriviikolle vielä muutaman paikan lisää. Kannattaa ilmoittautua nopeasti niin pääsee mukaan. Viikon 9 leiriviikolla on vielä runsaasti tilaa.


OPT-86 ry. järjestää leiritystä talvilomalla Ratamotien pöytätennishallilla, osoite Ratamotie 22, Oulu. Leiripäiviä järjestetään viikoilla 8, 9 ja 10 maanantaista perjantaihin. Leirit ovat avoimia kaikenikäisille kilpapelaajille kaikista seuroista. Myös aloittelevat pelaajat ovat tervetulleita. Harjoitukset sopivat kaikille.

Päävalmentajana leirillä toimii OPT-86:n valmennuspäällikkö Vladimir Bril. Valmennus tapahtuu englannin kielellä. Tervetuloa Ouluun harjoittelemaan ammattimaisessa ympäristössä ja valmennuksessa!

OPT-86 järjestää viikon 8 leirin jälkeen ja ennen viikon 9 leiriä Terva-Malja kilpailut 24.-25.2.2024. Suosittelemme leiriviikon ja kilpailun yhdistämistä. Kilpailun tiedot: https://opt-86.myclub.fi/flow/events/6446319

Leirin hinnat, ohjelma ja ilmoittautuminen löytyy alapuolelta linkeistä.

Viikko 8: https://opt-86.myclub.fi/flow/courses/6478289

Viikko 9: https://opt-86.myclub.fi/flow/courses/6478290

Viikko 10: https://opt-86.myclub.fi/flow/courses/6478291

Tiedustelut: oulunpoytatennis@gmail.com

Etelän talvilomaviikolla liiton juniorileiri Ruskeasuolla

Pöytätennisliitto järjestää Etelä-Suomen talvilomaviikolla 20.-22. helmikuuta leirin kilpajunioreilleLeireillä kehitetään tekniikkaa ja annetaan ajatuksia pelitaktiikan hiomiseen.

Leirille otetaan mukaan max 16 pelaajaa ilmoittautumisjärjestyksessä.  Ilmoittautumiset pe 16.2. mennessä. Leirin valmentajina toimivat Mika Räsänen ja Taneli Keinonen. Lisätiedot info@sptl.fi.

Ilmoittautuneet täältä (kts. oikea välilehti): https://docs.google.com/spreadsheets/d/1ChsIfSczq9SEykdDtXh5H5CWtjCn2eTG7BhgDdpo-MU/edit?usp=sharing

KILPAJUNIORIT 20.-22.2.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Linkki tiedostoon, jos pdf ei aukea selaimessa: Juniorileiri_kutsu.pdf