Aihearkisto: Lehdistötiedotteet

Benedek Oláh ei tingi olympiatavoitteestaan

Kansainvälinen Pöytätennisliitto ITTF päätti tyhjentää koronaviruspandemian vuoksi koko kilpailukalenterinsa ainakin kesäkuun loppuun saakka. Kun Tokion olympiakisat siirrettiin vuodella eteenpäin, siirtyvät myös kevääksi suunnitellut olympiakarsinnat ja MM-joukkuekilpailut myöhempään ajankohtaan.

Ykköspelaajamme Benedek Oláh on viettänyt Omanin kisojen jälkeen kaksi viikkoa kotikaranteenissa Budapestissa. Olosuhteet normaaliin harjoitteluun ovat tosin vähintäänkin haastavat.

– Karanteenitoimet Unkarissa ovat tiukat. Halli on kiinni ja sähköt sieltä poikki, joten nyt otetaan kyllä luulot pois niiltä, jotka haluaisivat treenata, Oláh kertoo.

– Lajiharjoittelu on tällä hetkellä siis ihan nolla. Mietin, että ostaisinko pöydän kerrostaloon, että pääsisin edes vähän pelaamaan. Nyt vedän kotona tai sisäpihalla viisi punttitreeniä viikossa ja käyn kolmesti viikossa lenkillä. Muuten sitten lepäilen ja chillailen tyttöystävän kanssa leffojen ja tietokonepelien merkeissä.

Joulukuun alun Finlandia Openin voitto antoi Oláhille mukavan itseluottamusbuustin. Onnistumiset kevään kansainvälisissä kisoissa nostivat suomalaisen maailman rankingia 24 pykälää sijalle 95. Kova nousukunto jätti hieman jossiteltavaa myös suoran olympiapaikan suhteen.

– Qatarin ja Omanin pisteet eivät näy vielä, koska maailmanlista jäädytettiin. Omien laskujeni mukaan olisin nyt sijalla 85, millä olisi tullut todennäköisesti paikka Tokioon. Toisaalta tässä saa nyt lisäaikaa valmistautua, Oláh pohtii.

Myös kausi Ranskan Pro A -liigassa jäi Oláhilta kesken. Suomalaisen edustama Jura Morez TT oli sarjataulukossa toisena, kun pelit lopetettiin 10. maaliskuuta. Poikkeusolosuhteet pitävät Oláhin nyt toistaiseksi Unkarissa, mutta katseet on suunnattu tiukasti jo ensi vuoteen.

– Vältän matkustamista, enkä poistu edes kotipihalta. Varastossa on ruokaa ja lisää pystyy tilaamaan. Tavoitteista ei tietenkään tingitä – Tokiossa nähdään.

Kansainvälinen kilpailukalenteri löytyy ITTF:n nettisivuilta

https://www.ittf.com/2020-event-calendar/

ITTF:n ranking

https://ranking.ittf.com/#/rankings/list/SEN/M;SINGLES/2020/10w

 

Oláh kukisti EM-ykkösen – pelit Omanissa päättyivät puolivälieriin

Benedek Oláh eteni komeasti kahdeksan parhaan joukkoon Omanin Muscatissa pelattavassa pöytätenniksen ITTF:n Challenge Plus -osakilpailussa.

Pääsystä puolivälieriin Oláh kaatoi ranskalaisen Emmanuel Lebessonin tasaisessa ottelussa erin 4-3 (7-11, 11-9, 11-8, 9-11, 12-10, 5-11, 11-8). Maailmanlistalla 53 pykälää Oláhia (95:s) korkeammalla oleva Lebesson on vuoden 2016 Euroopan mestari. Oláhin ottelupallon jälkeinen tuuletus kertoi, että seitsemännen erän peikko on selätetty.

– Vihdoinkin 4-3 -voitto minua korkeammalla olevasta pelaajasta, Seinäjoen Sisun mies tuuletteli.

Oláhin pelit Omanissa päättyivät kuitenkin puolivälierien 1-4 (7-11, 12-10, 3-11, 8-11, 6-11) -tappioon intialaiselle Sharath Kamal Achantalle (38:s). Kakkoserässä suomalainen nousi kuuden pisteen takaa 12-10 -voittoon.

– Peli oli tiukkaa vääntöä, mutta kaveri oli kyllä parempi. Hänellä oli myös aivan järjetön tuuri – oli jopa pelin jälkeen vähän pahoillaan siitä, Oláh naureskeli.

Mukaan Omanista tarttui mukavat 550 ITTF:n rankingpistettä sekä rutkasti itseluottamusta.

– Viime aikoina olen pelannut hyviä kisoja: täällä ja Espanjassa ”kvartassa” sekä Portugalissa 16 joukossa, joten pitää olla kyllä tyytyväinen. Maailman rankingkin pitäisi nousta jonkin verran, Oláh laskeskeli.

Kansainvälinen Pöytätennisliitto ilmoitti perjantaina keskeyttävänsä koronaviruksen takia kaiken toimintansa maanantaista alkaen ainakin huhtikuun loppuun saakka, joten myös Moskovan olympiakarsintaturnaus peruuntuu tai siirtyy myöhemmäksi. Suomen Pöytätennisliitto noudattaa kattojärjestönsä suositusta ja peruu kaikki tapahtumansa toistaiseksi.

– Lähiviikkoina on tarkoitus treenata mahdollisimman paljon, mutta saa nähdä mitä yleensä pääsee tekemään. Nyt on ainakin aikaa valmistautua tuleviin kisoihin, Oláh päätti.

 

2020 ITTF Challenge Plus, Oman Open

Oláh 16 parhaan joukkoon Omanissa

Benedek Oláh eteni komeasti neljännesvälieriin Omanin Muscatissa pelattavassa pöytätenniksen ITTF:n Challenge Plus -osakilpailussa.

Rankingin (WR95) perusteella suoraan pääkaavion toiselle kierrokselle sijoitettu suomalainen voitti perjantain ottelussaan intialaisen Manav Vikash Thakkarin (WR142) selvin numeroin 4-0 (11-7, 11-8, 11-6, 11-6).

– Kaveri ei saanut oikein syöttöä kiinni, joten se oli loppujen lopuksi helppo peli minulle, Oláh summasi.

Lauantaina pääsystä kahdeksan parhaan joukkoon Oláh kohtaa ranskalaisen Emmanuel Lebessonin (WR42).

– Sen verran pitkälle olen jo päässyt, että lennotkin piti vaihtaa. Yritetään mennä nyt sitten päätyyn asti.

Omanin kilpailuissa jaetaan yhteensä 70 000 dollarin palkintopotti, josta kaksinpelien voittajat kuittaavat 8 000.

R32 OLAH Benedek FIN (WR95) – THAKKAR Manav Vikash IND (WR142) 4-0 (11-7, 11-8, 11-6, 11-6)
R16 OLAH Benedek FIN (WR95) – LEBESSON Emmanuel FRA (WR42) 4-3 (7-11, 11-9, 11-8, 9-11, 12-10, 5-11, 11-8)
R8 ACHANTA Sharath Kamal IND (WR38) – OLAH Benedek FIN (WR95) la klo 18.05 T3

Ottelukaavio ja tulokset (aikaero -2 h)

https://results.ittf.com/ittf-web-results/html/TTE5160/results.html#/knock-outs

Livestream T1 ja T2

https://tv.ittf.com/livestream-schedule

 

2020 ITTF Challenge, Gliwice Polish Open & Challenge Plus, Oman Open

Miikka O’Connor ja Alex Naumi aloittavat keskiviikkona urakkansa ITTF:n Challenge -osakilpailun karsinnoissa Puolan Gliwicessa. Benedek Oláh on puolestaan sijoitettu rankingin perusteella suoraan 64 pelaajan pääkaavioon Challenge Plus -osakilpailussa Muscatissa, Omanissa. Oláhin pelit alkavat perjantaina.

– Tulin tänne Omaniin jo sunnuntaina suoraan Qatarista. Onneksi kisoja ei peruttu koronaviruksen takia. Nyt on viisi päivää aikaa harjoitella ja valmistautua, Oláh viestitti.

Helmi-maaliskuun vaihteessa Oláh pokkasi Helsingin Ruskeasuolla yhdeksännen aikuisten kaksinpelin SM-kullan, O’Connor pelasi hopealle ja Naumi jaetulle pronssille.

Oláh nousi maailmanlistalla takaisin sadan parhaan joukkoon, kun suomalaisen sijoitus maaliskuun ITTF:n rankingissa on 95:s.

Kansainvälinen Pöytätennisliitto tiedottaa koronaviruksen vuoksi tapahtuvista mahdollisista kilpailujen peruutuksista ensi maanantaina. Euroopan olympiakarsinnat pitäisi pelata 8.-12. huhtikuuta Moskovassa.

Oláhin pelit Omanissa

R32: OLAH Benedek FIN (WR95) – THAKKAR Manav Vikash IND (WR142) 4-0 (11-7, 11-8, 11-6, 11-6)

R16 OLAH Benedek FIN (WR95) – LEBESSON Emmanuel FRA  (WR42) la klo 12.55 T2

Livestream T1 ja T2: https://tv.ittf.com/livestream-schedule

Kaavio: https://results.ittf.com/ittf-web-results/html/TTE5160/results.html#/knock-outs

XXX

Pelit Puolan avoimissa on kesketetty!

Uutinen: https://www.ittf.com/2020/03/13/ittf-challenge-polish-open-suspended-immediate-effect/

 

Oláhin tie nousi pystyyn Qatarissa

Benedek Oláhin pelit Qatarin Dohassa järjestettävässä pöytätenniksen ITTF:n World Tourin Platinum -osakilpailussa päättyivät tiistaina karsintojen ensimmäiselle kierrokselle.

Avauspelissään tuore SM-kisojen tuplamestari koki niukan 3-4 (11-4, 7-11, 10-12, 11-9, 14-12, 7-11, 10-12) -tappion ranskalaiselle Alexandre Cassinille.

– Lopussa oli vähän myös huonoa tuuria, kun vastustaja veti ottelupallossakin ”kantilla”. En oikein tiedä, mitä pitäisi tehdä, että voittaisi näitä 4-3 -pelejä kansainvälisissä kisoissa. Valmistautuminen onnistui ja peli oli hyvää, mutta jostain syystä nämä tiukat pelit eivät vain käänny minulle, Oláh harmitteli.

Suomalaisen sijoitus tiistaina päivitetyllä maailman rankinglistalla on 95:s, Cassinin 155:s. Edellisen kerran Oláh oli TOP100:ssa viime vuoden elokuussa.

Oláhin kausi jatkuu ensi viikolla Omanissa iskettävässä ITTF Challenge Plus -osakilpailussa. Huhtikuun alun ohjelmassa on Euroopan olympiakarsintaturnaus Moskovassa, jonka viisi parasta saa paikan Tokioon. Toinen mahdollisuus lunastaa lippu olympialaisiin on toukokuun lopussa Qatarissa pelattava maailmankarsinta.

ITTF:n maailman ranking (päivitetty 3.3.2020)

https://ranking.ittf.com/#/home

 

2020 ITTF World Tour Platinum, Qatar Open

Oláh tuplamestarina Qatarin avoimiin

Benedek Oláh aloittaa Qatarin Dohassa järjestettävän pöytätenniksen ITTF:n World Tour Platinum -osakilpailun tiistaina karsinnoista – 32 pelaajan pääkaaviopaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

Toukokuussa 29 vuotta täyttävä Seinäjoen Sisun pelimies nappasi näytöstyyliin viikonvaihteessa Helsingin Ruskeasuolla jo yhdeksännen miesten kaksinpelin Suomen mestaruutensa. SM-kultaa tuli myös nelinpelissä yhdessä Kosken Kaiun Alex Naumin kanssa.

– Rutiinivoitto. Olen iloinen, että pystyin voittamaan ilman suurempia vaikeuksia. Muutama mestaruus pitää vielä napata, että pääsee Jarmo jokisen ja muiden legendojen ohi, Oláh kertoi.

Tiistaina alkava Qatar Open valmistaa Oláhia kohti huhtikuun Moskovan olympiakarsintoja.  Lisäpisteet tuovat paremmat lähtöasetelmat taisteltaessa paikoista Tokioon. Avauskierroksella Oláh (WR104) kohtaa ranskalaisen Alexandre Cassinin. Voitolla toisen karsintakierroksen vastustaja on kuudet olympiakisat käynyt Valko-Venäjän Vladimir Samsonov (WR24).

– En ole hirveän iloinen arvasta. Hävisin Unkarissa Cassinille, joten pitää miettiä asioita uusiksi ja ottaa nyt voitto. Toivottavasti ikä alkaa painaa Samsonovia ja liikkeet olisivat jo vähän hitaampia, Oláh veisteli.

Oláhin ohjelma Qatarissa (Suomen aikaa)

PR1 CASSIN Alexandre (WR155) – OLAH Benedek (WR95) 4-3 (4-11, 11-7, 12-10, 9-11, 12-14, 11-7, 12-10)

Ottelun voittaja kohtaa karsintojen toisella kierroksella Valko-Venäjän Vladimir Samsonovin (WR27).

Ottelukaavio ja tulokset (aikaero -1 h)

https://results.ittf.com/ittf-web-results/html/TTE5146/results.html#/knock-outs

Livestream T1-T3

https://tv.ittf.com/livestream-schedule

 

Pöytätenniksen henkilökohtainen SM 29.2.-1.3.2020 Helsingissä – Benedek Olah jahtaa yhdeksättä mestaruuttaan

Pöytätenniksen henkilökohtaiset SM-kilpailut pelataan Helsingissä Ruskeasuon palloiluhallissa tänä viikonloppuna. Miesten kilpailussa ylivoimainen suosikki on Tokion Olympialaisiin tähtäävä Benedek Olah joka piipahtaa kotimaassaan tiiviin kilpailukauden keskellä. Olah pelasi alkuviikosta Ranskan sarjapelin ja suuntaa Helsingistä suoraan Qatarin avoimiin pelaamaan rankingpisteistä Tokioon.


Kuva: Benedek Olah

Benedek Olahin kovin haastaja on Alex Naumi joka on tällä kaudella totutellut Ruotsin pääsarjan pelitempoon mm. Ruotsin nousevan tähden Truls Möregårdhin joukkuekaverina. Naumi on pelannut tällä kaudella odotettua runsaammin kovia otteluita ja on myös kiertänyt maailmankiertueella.


Kuva: Alex Naumi

Naisten kilpailussa Suomessa jo useamman vuoden asunut Anastasiia Burkova on ykkössuosikki. Burkova pelaa Ruotsissa naisten pääsarjaa. Väkevin haastaja on niin ikään Ruotsissa pääsarjaa pelaava moninkertainen Suomen Mestari Anna Kirichenko joka asuu ja harjoittelee Ranskassa. Mustana hevosena naisten kilpailuun lähtee Saksassa asuva juniori-ikäinen Ramona Betz joka on nousemassa maajoukkuerinkiin vahvoilla esityksillään kansainvälisissä turnauksissa.


Kuvat: Anastasiia Burkova, Anna Kirichenko ja Ramona Betz

Turnauksen tarkka aikataulu: http://www.sptl.fi/sptl_uudet/Tiedostot/HolmbM%C3%A5ns/SM%202020_Aikataulu.pdf

Lauantaina karsintapelejä klo 10.00 alkaen. Naisten nelinpelin loppuottelu klo 17.30.

Sunnuntaina pelit alkavat klo 10.00. Sekanelinpelin loppuottelu klo 14.00, miesten nelinpelin loppuottelu klo 14.30, naisten kaksinpelin loppuottelu klo 16.00 ja miesten kaksinpelin loppuottelu klo 17.00

Yhteyshenkilöt turnauksessa:
Teemu Oinas / teemu.oinas@gmail.com / +358504858200
Måns Holmberg / mans.holmberg@gmail.com / +358445181518

Jura Morez TT:lle voitto Ranskassa – Oláh hoiteli oman osuutensa

Benedek Oláhin edustama Jura Morez TT nappasi pöytätenniksen Ranskan Pro A -liigassa myöhään lauantai-iltana 1-3 -vierasvoiton Villeneuve PPC:stä.

Alkuvaikeuksien jälkeen Oláh (WR104) hoiteli oman osuutensa kaatamalla venäläisen Vildan Gadievin (WR169) erin 3-1 (6-11, 11-8, 11-9, 11-7). Jura Morez jatkaa sarjassa toisena kaksi pistettä Rouen Spon takana.

Oláhin kausi jatkuu maaliskuun alussa Qatarissa iskettävässä ITTF:n World Tour Platinum -osakilpailussa.

Ranskan Pro A -liigan sarjatilanne ja ohjelma

http://www.fftt.com/pro/index.php?job=division&id=proam

ITTF:n World Ranking (päivitetään kuukausittain)

https://ranking.ittf.com/#/rankings/list/SEN/M;SINGLES/2020/6w

 

Suomalaisten pelit Unkarin avoimissa päätökseen

Benedek Oláh ei selviytynyt 64 pelaajan pääkaavioon Budapestissa järjestettävissä pöytätenniksen ITTF:n World Tourin osakilpailuissa.

Oláhin (WR104) pelit päättyivät kolmannella karsintakierroksella 1-4 (11-8, 10-12, 9-11, 7-11, 9-11) -tappioon ranskalaiselle Alexandre Cassinille (WR206).

Nelinpeleissä Oláh parinaan Alex Naumi jäi voiton päähän pääkaaviosta, kun serbialais-slovakialaispari Aleksandar Karakasevic / Lubomir Pistej oli suomalaisia vahvempi erin 3-0 (11-6, 11-5, 12-10).

Tokion olympiapaikkaa tavoittelevan Oláhin kausi jatkuu tulevana sunnuntaina Ranskan Pro A -liigassa, kun sarjakakkonen Jura Morez TT matkustaa Villeneuve PPC:n vieraaksi. Maaliskuun alussa ohjelmassa on ITTF:n World Tourin Platinum -osakilpailu Qatarissa.

Hungarian Openin ottelukaaviot

https://results.ittf.com/ittf-web-results/html/TTE5145/results.html#/knock-outs

 

2020 ITTF World Tour, Hungarian Open

Benedek Oláh aloitti voitolla Budapestissa järjestettävät pöytätenniksen ITTF:n World Tourin kilpailut.

Maailmanlistalla 104:ntenä olevan suomalaisen käsittelyssä kukistui espanjalainen Carlos Caballero (WR315) erin 4-2 (11-7, 11-4, 9-11, 8-11, 11-8, 11-8). Oláhin pääsy Unkarin avointen 64 parhaan joukkoon eli kilpailujen pääkaavioon vaatii vielä kaksi voittoa keskiviikon karsintakierroksilta. Seuraavaksi on vastassa ranskalainen Alexandre Cassin (WR206).

Alex Naumin (WR347) taival puolestaan päättyi karsintojen avauskierroksen 0-4 (10-12, 5-11, 7-11, 2-11) -tappioon serbialaiselle Zsolt Petolle (WR181).

Oláh ja Naumi aloittivat nelinpelin karsinnat 3-0 (11-7, 11-9, 11-2) -voitolla slovakialaisparista Tibor Spanik / Alexander Valuch. Suomalaiskaksikko pelaa keskiviikkona pääsystä 16 parhaan pääkaavioon serbialais-slovakialaisparia Aleksandar Karakasevic / Lubomir Pistej vastaan.

Keskiviikon suomalaisohjelma ja tulokset

MS PR3: CASSIN Alexandre (WR206) FRA – OLAH Benedek (WR104) FIN 4-1 (8-11, 12-10, 11-9, 11-7, 11-9)

MD PR2: KARAKASEVIC Aleksandar SRB / PISTEJ Lubomir SVK – NAUMI Alex FIN / OLAH Benedek FIN 3-0 (11-6, 11-5, 12-10)

Tiistain suomalaistulokset

MS PR1: NAUMI Alex (WR347) FIN – PETO Zsolt (WR181) SRB 0-4 (10-12, 5-11, 7-11, 2-11)
MS PR2: CABALLERO Carlos (WR315) ESP – OLAH Benedek (WR104) FIN 2-4 (7-11, 4-11, 11-9, 11-8, 8-11, 8-11)

MD PR1: SPANIK Tibor SVK / VALUCH Alexander SVK – NAUMI Alex FIN / OLAH Benedek FIN 0-3 (9-11, 7-11, 2-11)

Ottelukaaviot (aikaero +1 h)

https://results.ittf.com/ittf-web-results/html/TTE5145/results.html#/knock-outs

Livestream T1-T3

https://tv.ittf.com/livestream-schedule