Aihearkisto: Koulupingis

PTS Sherwoodin aloittelijakisan tulokset 29.4.2023

PTS Sherwoodin aloittelijakisoihin Keravalle 29.4.2023 saapui mukavat 49 lasta vanhempineen ja huoltajajoukoin varustettuna. Päivä sujui hyvin, aikataulussa pysyttiin tarkalleen ja pelit olivat tietysti täynnä yritystä, peli-iloa ja uusia kavereita. Liitteestä löytyvät tulokset. Kaikki mukana olleet lapset ja nuoret ovat pingissankareita ja toivottavasti osallistuvat tulevaisuudessa useisiin kilpailuihin.

Uutena luokkana mukana ollut nelinpeli herätti mielenkiintoa ja kerännee enemmän pelaajia ensi kerralla. PTS Sherwood vei ensimmäisen kiinnityksen kiertopokaaliin suurimman pelaajajoukon johdosta. Kotiseura luopuu kuitenkin pokaalista mielellään ensi kerralla. Katsomosta ilmoitettiinkin pokaalin ryöstöretken tapahtuvan seuraavissa kisoissa.

Erityinen kiitos annetaan tässä kaikille niille pelaajien vanhemmille, jotka auttoivat lasten pelien tuomaroinnissa.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

PTS Sherwood järjestää lasten ja nuorten aloittelijakisat Keravalla 29.4.2023

PTS Sherwood ry järjestää taas lasten ja nuorten aloittelijakisat Keravalla lauantaina 29.4.2023. Kisat järjestetään vastaavalla tavalla kuin järjestimme ne viime joulukuussa. Tällä kertaa kisaohjelmassa on mukana myös ensimmäisen kerran kokeiluluontoisesti pelattava lasten nelinpeli. Samalla seurat kilpailevat menestyneimmälle seuralle jaettavasta PTS Sherwoodin Junnu Cup-pokaalista.
Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab
Kisakutsu lähetetään jo nyt, koska toivomme lasten opettelevan myös nelinpelin pelaamista ja sääntöjä hyvissä ajoin ennen kisoja.
Tervetuloa Keravalle lauantaina 29.4.2023!!!

Jyväskylän kisojen 9.–10.12. raportti

Jyväskylässä pelattiin viikonloppuna kolmet vauhdikkaat kilpailut, joihin osallistui yhteensä yli 130 pelaajaa. Perjantaina miteltiin koululaisten ja opiskelijoiden Suomen mestaruuksista. Lauantaina oli vuorossa toista kertaa järjestetty Jyväskylä Open.

Koululaisia mukana oli ilahduttavasti lähes 80. Iso osa oli vieläpä seuratoiminnan ulkopuolelta tulleita paikallisia koululaisia, mikä oli järjestäjälle erittäin ilahduttavaa.  Jyväskylä Open oli käytännössä täyteen buukattu 57 pelaajan miehityksellä.

Koululaisten SM: 1.–4.-luokkalaiset

Kisatapahtuman nuorimpia lähti mukaan 12. Ykkös-nelosten turnaus pelattiin naapurisalissa, Jyväskylän Naisvoimistelijoiden tiloissa. Aluksi pelattiin kolmen pelaajan alkupoolit, jonka jälkeen miteltiin neljän pelaajan tasopooleissa. Porukan nuorimmainen oli tällä kertaa myös taitavin. TIP-70:n Joel Koivumäelle (2.-lk) ei pysäyttäjää löytynyt. Ainoastaan hopealle yltänyt PT 75:n Tomi Juutilainen (4.-lk) nappasi Joelilta erän. Pronssille ylsivät järjestävän seuran Oiva Kiviluoto (2.-lk) ja muita lajeja harrastava jyväskyläläinen Akseli Niskavaara (3.-lk).

Koululaisten SM: 5.–6.-luokkalaiset

Kisojen suurin luokka keräsi 33 osallistujaa. Nuorempien koululaisten tapaan pelattiin ensin alkupoolit, jonka jälkeen kamppailtiin tasopooleissa. Kaikki pelit pelattiin paras kolmesta. Lohkovoittajien tasopoolien voittajat Lappeenrannan Oliver Kaskama ja Kuopion Konsta Leppänen kohtasivat finaalissa. Oliver kirkasti tällä kertaa viime vuoden hopean kullaksi erin 2-0. Pronssille ylsivät Kuopion Elmeri Räsänen ja erittäin niukasti Konstalle hävinnyt PT Jyväskylän Aapo Lehtinen.

Koululaisten SM: 7.-9.-luokkalaiset

29 yläkoululaista pelasi samalla systeemillä kuin vitos-kutoset. Hienoa oli nähdä jyväskyläläisten lisäksi mukana isot joukkueet Kuopiosta ja Pietarsaaresta. Kirkaimmat mitalit jäivät kuitenkin Jyväskylään, kun paluun kisoihin tehnyt Mihai Girlea nappasi kultaa ja kovasti tällä kaudella kehittynyt Patrik Södergård hopeaa. Pronssille Jyväskylän Nuutti Laitinen ja Kotirannan Kunnon Joel Hahn.

Koululaisten SM: Lukiolaiset

Lukiolaisia oli mukana tällä kertaa vain kaksi. YPTS:n Elia Viljamaa ei antanut Halexin Ville Autiolle armoa ja nappasi kultaa melko selvin erin 3–0. Elia ja Ville saivat erikoisluvan osallistua myös opiskelijoiden rentosarjaan. Ylimääräiseksi jäänyt pronssipokaali luovutettiin Aleksi Ikolalle (KoKu), joka ilmoittautui sarjaan vasta palkintojenjaon alkaessa.

Opiskelijoiden SM: Kilpasarja

Korkeakouluopiskelijoiden Suomen mestaruuden nappasi 12 pelaajan kilpasarjassa KoKan ja Tampereen yliopiston Riku Autio. Hopealle pelasi seurakaveri, Turun yliopistossa fysiikkaa toista vuotta opiskeleva Esa Kanasuo. Pronssille ylsivät Jyväskylän yliopiston parivaljakko Luka Penttinen (OPT-86) ja Konsta Kähtävä (PT Jyväskylä).

Nelinpelissä Autio ja Kanasuo marssivat selvään mestaruuteen. Hopealle taituroivat racketlonmiehet Penttinen ja Oulun yliopiston Joel Pennanen. Pronssia saivat juuri ennen sarjan alkua mukaan ilmoittautuneet Matti Vesaluoma (Haaga-Helia) ja Jukka-Pekka Nieminen (Jyväskylän yliopisto) sekä järjestäjien yhdistämät Vesa Riihimäki (Diakonia AMK) ja Olli Julin (Turun yliopisto).

Opiskelijoiden SM: Rentosarja

Rentosarjaan saivat osallistua vain ei-kilpapelaajat. Tosin järjestäjä teki tähän pienen poikkeuksen lukiolaisten sarjaa pelanneiden Elia Viljamaan ja Ville Aution kohdalla, jotta he saivat perjantaina pelata enemmän kuin yhden pelin. Kaksikko hyödynsi tämän edun ja nappasi nelinpelin mestaruuden. Kaksinpelissä kulta meni Elialle. Muut mitalit menivät Jyväskylän yliopistoon: hopeaa Ole Franz, pronssia Xu Huashuai ja Daniel Söderström.

Jyväskylä Open: Pingiskoulu

Edellisen päivän hiljensi hieman pingiskoululuokkaa, mutta mukana kuitenkin 6 pelaajaa PT Jyväskylästä. Pingiskoulun voittoon ylsi Aki Ylinen, joka päätti koululaiskisojen jälkeen tulla vielä perjantai-iltana treenaamaan, kun peli ei oikein perjantaina kulkenut. Treeni kannatti! Hienosti perjantaista paransi myös toiseksi tullut Aatu Korkiavuori. Pronssia nappasivat Lauri Nirkkonen ja Oiva Kiviluoto.

Jyväskylä Open: Juniori-rating

Juniori-ratingiin lähti 9 pelaajaa. Kultaa nappasi ykkössijoitettu, kotiseuran Lenni Kemppainen. Perjantaina ja lauantaina kaikki luokat urakoinut Lappeenrannan Jussi Hagman kaatui finaalissa 3-1. Pronssia toisella urakoitsijalle, Halexin Ville Autiolle sekä ensimmäistä kertaa virallisiin pöytätenniskisoihin osallistunut Jyväskylä Taneli Luomakoski.

Jyväskylä Open: MK

Jyväskylä Openin pääluokan vei ex-porilainen, nykyinen jyväskyläläinen Konsta Kähtävä. Vahvaa syksyä pelaava Konsta pyöritti finaalissa seurakaveri Henry Laasasta lukemin 3-1. Kolmannet sijat Luka Penttiselle ja rating-luvun perusteella yllättäjäksi laskettavalle Aleksi Ikolalle (KoKu).

Jyväskylä Open: M2000

M2000 eteni mestaria lukuun ottamatta yllättävissä merkeissä. Parhaalla ratingilla luokkaan lähtenyt Luka Penttinen vei kultaa, mutta hopeaa otti todellinen yllättäjä, Turun Pyrkivän Mergim Kelmendi. Luokassa 14. sijoitettu (16 pelaajaa) Mergim pelasi erittäin vakuuttavasti ja kaatoi mm. puolivälierässä TIP-70:n hienosti kisoissa pelanneen Jimi Koivumäen. Finaalissakaan Mergim ei Lukaa helpolla päästänyt. Pronssia nappasivat toinen yllättäjä Vesa Riihimäki (PT Jyväskylä) sekä Janne Relander (KoKa).

Jyväskylä Open: M1800

11-vuotias Jimi Koivumäki oli pysäyttämätön 24 pelaajan M1800-luokassa. TIP-70:n huippulupaus kellisti tiukassa finaalissa JPT:n Heikki Holopaisen erin 3-1. Turnauksen toiset mitalinsa nappasivat Jimille hävinnyt Janne Relander ja Holopaisen vyörytyksen alle jäänyt Henry Laasanen.

Jyväskylä Open: M1500

1500-luokka oli nuorten pingislupausten dominointia. YPTS:n Pyry Siven kohtasi finaalissa jokaisen nuoren pingispelaajan kauhun, kahden puolen näppylämiehen Juhani Luttusen. Kokemusta palkintopallilla edustanut Juhani onnistui vielä alkupoolissa Pyryn kellistämään, mutta finaalissa Pyry veti pidemmän korren tiukkojen erien jälkeen 3-1. Pronssille Turun Olli Koli ja Espoon Ilari Sell.

Jyväskylä Open: M1300

Koivumäen perheen toisen kultamitalin nappasi 1300-luokassa isä-Sami. Toiseksi sijoittunut ja kisoissa kovasti urakoinut Jyväskylän Patrik Södergård sai tylyn 3-0 käsittelyn. Pronssille Samille tiukasti 3-2 hävinnyt Antti Kurko sekä Jyväskylän junioreista Lenni Kemppainen.

Jyväskylä Open: M1000

M1000-luokka pelattiin yhdessä kuuden pelaajan poolissa. Jyväskylän hallin robottihuoneessa pelatun luokan voitti itse oikeutetusti järjestävän seuran Klaus Petritsch, joka on viettänyt kyseisessä huoneessa aikaa enemmän kuin kukaan muu seuran jäsen. Hopealle rynnisti urakoitsija Jussi Hagman ja kolmanneksi kisojen nuorin osallistuja Joel Koivumäki. Myös neljänneksi tullut Turun Mika Koli palkittiin pystillä.

Kiitos kaikille osallistujille ja talkoolaisille! Jyväskylässä kilpaillaan seuraavan kerran keväällä 2023. Tarkemmat ajankohdat selviävät myöhemmin.

Koululaisten SM: Tulokset

Opiskelijoiden SM: Tulokset

Jyväskylä Open: Tulokset

 

 

PTS Sherwood järjestää lasten ja nuorten starttikisat Keravalla 10.12.2022

ILMOITTAUTUMISET OVAT YLITTÄNEET 50 HENKEÄ, TÄSTÄ ETEENPÄIN ILMOITTAUTUVAT JOUTUVAT JONOTUSLISTALLE!!! USKOMATONTA, ETTÄ NÄIN KÄVI NÄIN NOPEASTI, MUTTA UUSI PINGISSUKUPOLVI ON TULOSSA ESIIN!

ELI KISAT JA USEITA LUOKKIA LAPSILLE JÄRJESTETÄÄN VARMASTI. ILMOITTAUTUNEILLE LÄHETETÄÄN TARKEMPAA TIETOA KISOISTA LÄHEMPÄNÄ KISÄPÄIVÄÄ.

Kilpailu on tarkoitettu pöytätennisuran alkutaipaleella oleville lapsille ja junioripelaajilla. Ikärajana on enintään 15 vuotta vuonna 2022 täyttävät lapset ja nuoret. Pelaaja on tällä tai viime kaudella aloittanut pelaamisen tai ehtinyt jo hieman pelata kilpailuissa. Kilpailujen rating-rajana on enintään noin 750 pistettä kilpailupäivänä. Pelaajat jaetaan sopiviin ryhmiin kilpailussa taitotasojensa mukaisesti järjestäjän päätöksellä.

Tytöille pyritään järjestämään yksi tai useampi luokka, mikä näyttää hyvin todennäköiseltä alustavan kiinnostuksen perusteella. Jokaiselle lapselle pyritään järjestämään useita otteluita poolimuotoisessa kilpailussa. On mahdollista, että kilpailussa käytetään myös poolien jälkeisiä jatkopelejä. Riippuen poolin osallistujamäärästä, voidaan luokassa soveltaa ”paras kolmesta erästä” tai ”paras viidestä erästä” pelimuotoa. Päätökset luokkajaosta ja pelitavasta kussakin luokassa tekee järjestäjä mahdollisimman pian ilmoittautumisajan päätyttyä.

Lämpimästi tervetuloa PTS Sherwoodin ensimmäisiin myös ulkopuolisille pelaajille järjestettäviin kilpailuihin!!!!!

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Virtuaalinen mailapelikiertue oli koronakauden hitti – Yli 20 000 osallistujaa!

Tennis-, Sulkapallo-, Squash- ja Pöytätennisliittojen yhteisen mailapelihankkeen kausi 2020-2021 päättyi virallisesti toukokuun lopussa. Päättyneen kauden toimintaa varjosti koronapandemia, joka pakotti mailapeliliittojen väen miettimään luovia ratkaisuja. Perinteisten tapahtumien ja koulutusten jouduttua tauolle päätettiin toteuttaa Virtuaalinen mailapelikiertue, joka kiersi syyskuusta toukokuulle suomalaisia alakouluja.

Osallistuville kouluille toimitettiin 1-2 viikoksi tenniksen, sulkapallon, squashin ja pöytätenniksen pelivälineet. Liikuntatunneille tapahtuneita lajikokeiluja ohjattiin ennakkoon tehdyillä videoilla, jotka luotiin alkusyksystä.

Yhteensä kiertue valloitti 17 kaupunkia. Mukana olivat Espoo, Vantaa, Lahti, Lappeenranta, Kouvola, Kotka, Joensuu, Jyväskylä, Mikkeli, Kuopio, Oulu, Rovaniemi, Tampere, Turku, Pori, Seinäjoki ja Pietarsaari. Yhteensä 89 koulussa mailapelien saloihin tutustui peräti 20 252 koululaista. Lisäksi välineet ja videot ovat olleet mm. Iceheartsin liikuntaryhmien käytössä.

Mailapelikiertueen koordinoinnista vastannut Henri Pelkonen on tyytyväinen menneen kauden lukuihin.

– Hienoa, että saavutettiin tällainen joukko lapsia vaikeassa tilanteessa. Koulut ovat olleet myös tyytyväisiä konseptiin, joten voidaan puhua onnistuneesta kokeilusta.

Tulevalla kaudella mailapelit kiertävät alakouluja virtuaalisten tapahtumien lisäksi oikeiden tapahtumien muodossa, mikäli vain koronavirus antaa siihen luvan.

– Ensi kaudella päästään toteuttamaan monipuolinen mailapelikiertue, jossa alakoululaisten lisäksi otetaan huomioon iso joukko muita kohderyhmiä. Mahtava kausi on varmasti tulossa, Pelkonen myhäilee.

Mailapelihanke vetää seuraavaksi henkeä juhannuksesta heinäkuun loppuun. Paluu kentille tapahtuu elokuussa.

Jos sinulla on ideoita mailapelihankkeen kehittämiseen, laita sähköpostia Henri Pelkoselle (henri.pelkonen@mailapelit.fi). Henri vastaa kaikkiin viesteihin elokuun alussa.

 

Mailapelien markkinointi- ja viestintäwebinaarit käynnistyivät

Mailapelihankkeen ja Askel Sportsin yhteistyössä tuottamat Mailapeliseuran markkinointi ja viestintä 2020-luvulla -webinaarit käynnistyivät tällä viikolla.

Tiistaina 6.4. järjestetyssä ensimmäisessä osassa oli mukana yhteensä 15 seuraa. Tiiviin 1,5 tunnin webinaarin aikana käsiteltyjä aiheita olivat seuraidentiteetti- ja brändi, hinnoittelu sekä sosiaalisen median markkinointi harrastajarekrytoinnin näkökulmasta. Webinaarin videotallenne löytyy täältä.

Kaikille tennis-, sulkapallo-, squash- ja pöytätennisseuroille avoin toinen osa järjestetään torstaina 22.4. klo 17-19. Silloin syvennytään tarkemmin edellä mainittuihin aiheisiin. Webinaari sisältää lisäksi ryhmätyöskentelyä muiden mailapeliseurojen kanssa, mikä mahdollistaa oppimisen lajirajojen yli.

Webinaarin toiseen osaan voi ilmoittautua tällä lomakkeella. Mukaan toivotetaan lämpimästi myös seurat, jotka eivät päässeet osallistumaan webinaarin ensimmäiseen osaan.

Mailapelihanke on Tennis-, Sulkapallo-, Squash- ja Pöytätennisliittojen yhteishanke, jonka tavoitteena on mm. mailapelitietouden levittäminen ja lajien yhteistyön kehittäminen. 

 

Aloita pöytätennis – pingiskoulut syksyllä seuroissa ympäri maan

Tähän artikkeliin kasataan kaikki pöytätenniskoulut ja -kerhot joita aloitetaan seuroissa ympäri Suomen.

OPT-86 Oulu
6-11-vuotiaat aloitus viikolla 34, ti ja to 17.30-18.30
12+ vuotiaat aloitus viikolla 34, ti ja to 19.00-21.00
Paikka Ratamotien pöytätennishalli
http://www.opt-86.fi

PT Jyväskylä
6-14-vuotiaat Vaajakosken liikuntahalli ti 16-17 ja pe 14.30-16
6-14-vuotiaat Jokelan koulu ke 19.30-20.30 ja pe 19.45-21.00
http://www.ptjyvaskyla.fi/

YPTS Ylivieska
VKO 34 Tiistai Ala-aste ikäiset klo 18.00-19.00
VKO 34 Tiistai Ylä-aste ikäiset klo 19.00-21.00
Paikka: Kiviojan koulun liikuntasali

Vko 36 Vuoroajat muuttuvat mutta niistä ei vielä ole tietoa.
Paikka: Kiviojan koulun liikuntasali
https://www.facebook.com/ypts2016/?ref=bookmarks

Rovaniemen PT-60
Maksuttomat lajikokeilut Ounasvaaran peruskoululla ma 17.8. klo 18.30-20, ke 19.8. klo 17.-18.30 ja to 20.8. klo 17-18.30. Junioritoiminta alkaa viikolla 36. Ilmoittautumiset alla olevan linkin kautta, ryhmäjaot ja tarkemmat ajat ilmoitetaan viimeistään viikolla 35. Lisätietoja junioripäällikkö Kristian Mustoselta, 040 5536083.
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdBRmvsk7lhdaSeEWHh6YSJzYiDNTT6mKC-VSquxEPF8XedsQ/viewform

XXX

Ilmoittakaa kursseista seuroissanne kommentoimalla tähän artikkeliin, editoin tätä artikkelia.