Kaikki kirjoittajan Henri Pelkonen artikkelit

Paramaajoukkueelle 28 000 euroa huippu-urheiluyksikön tehostamistukea

Suomen Pöytätennisliitolle on myönnetty Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön (HUY) 28 000 € suuruinen huippu-urheilun tehostamistuki. Tuki on suunnattu paralympialaisiin tähtääville pelaajille ja heidän valmentajiensa sekä avustajiensa matkakustannuksiin.  

”Hienoa, että paramaajoukkueen viime vuosien kova työ ja menestys näkyy tehostamistuen kasvuna. Tuki mahdollistaa erityisesti Aino Tapolan ja Timo Natusen vahvan valmistautumisen kohti Pariisin kisoja. Tämä oli hieno uutinen!”, iloitsee toiminnanjohtaja Henri Pelkonen.

”Pettymyksenä täytyy ottaa se, ettei Alex Naumi tai varsinkaan Benedek Oláh saanut toivomaamme tehostamistukea kohti Pariisia. Liittona meillä oli vahva toive heidän tukeensa. Toivomme, että urheilija-apurahoja jakaessa heidät huomioidaan.”

Huippu-urheilun tehostamistuki on Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön myöntämä tuki, jonka tarkoituksena on luoda valittujen lajien parhaimmille urheilijoille ja joukkueille kansainvälisen tason valmennusprosessit sekä parantaa lajien huippu-urheilutoiminnan edellytyksiä kohti parempaa kansainvälistä menestystä. Viime vuonna tehostamistukea myönnettin paramaajoukkueelle (25 000 euroa) ja Benedek Oláhille (5000 euroa). 

Syysliittokokous ma 20.11. klo 18

Päivitetty 16.11. klo 10. Lisätty ohje valtakirjan toimittamiseen.
Päivitetty 9.11. klo 16. Lisätty toimintasuunnitelma.
Päivitetty 8.11. klo 16. Lisätty talousarvio ja ehdotus vuoden 2024 maksuihin. 

Pöytätennisliiton syysliittokokous järjestetään maanantaina 20.11.2023.

Aika: Maanantai 20.11.2023 klo 18:00
Paikka: Pitäjänmäen Sporttitalon mailapelitoimiston neuvotteluhuone (4krs)
Osoite: Valimotie 10, 00380 Helsinki
Osallistumismuoto: Paikan päällä tai etäyhteydellä (Teams)

Tältä sivulta löydät ajankohtaiset tiedot liiton kokouksesta.

OSALLISTUMISOIKEUS

Liittokokouksessa saavat olla edustettuina jäsenmaksuvelvollisuutensa täyttäneet jäsenseurat. Näillä on oikeus lähettää kokoukseen yksi (1) äänioikeutettu edustaja sekä yksi (1) lisäedustaja, jolla on puheoikeus mutta ei äänioikeutta. Äänioikeutta käyttävällä edustajalla tulee olla jäsenseuran antama valtakirja. Liiton kunniapuheenjohtajilla ja kunniajäsenillä, liiton puheenjohtajalla ja varapuheenjohtajalla, liittohallituksen varsinaisilla jäsenillä, liiton toimihenkilöillä sekä valiokuntien jäsenillä on liittokokouksessa läsnäolo- ja puheoikeus. Liittokokous voi antaa muillekin henkilöille joko pelkän läsnäolo-oikeuden tai sekä läsnäolo- että puheoikeuden.

OSALLISTUMINEN

Kokoukseen voi osallistua ”livenä” Sporttitalolla tai etäyhteydellä. Etäyhteydellä kokoukseen osallistuvan henkilön tulee ilmoittaa osallistuminen perjantaihin 17.11 klo 14 mennessä. Osallistuminen ilmoitetaan tällä lomakkeella: https://forms.gle/2mLqmtgEPcvFTXAb7

Seurat voivat lähettää valtakirjat sähköpostilla osoitteeseen henri.pelkonen@sptl.fi.

KÄSITELTÄVÄT ASIAT

Liittokokouksessa käsitellään liiton toimintasääntöjen 16 §:ssä mainitut asiat.

 • vahvistetaan seuraavan vuoden toimintasuunnitelma
 • päätetään jäsenmaksun ja muiden liitolle tulevien maksujen suuruus
 • vahvistetaan seuraavan tilikauden talousarvio
 • päätetään liiton puheenjohtajalle, varapuheenjohtajalle, liittohallituksen jäsenille ja tilintarkastajille maksettavista palkkioista
 • valitaan seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi neljän (4) erovuoroisen liittohallituksen jäsenen tilalle uudet jäsenet ja yhdeksi vuodeksi neljä (4) varajäsentä, joiden toimikausi alkaa välittömästi kokouksen jälkeen
 • valitaan yksi (1) tilintarkastaja ja hänelle henkilökohtainen varamies tarkastamaan liiton seuraavan tilikauden tilejä ja hallintoa

HALLITUSVAALI

Syysliittokokouksessa valitaan liittohallituksen uudet jäsenet erovuoroisten tilalle seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi. Erovuorossa olevista jäsenistä Pasi Valasti ja Tero Naumi asettuvat ehdolle tulevalle kaudelle. Kimmo Arenius ja Kimmo Pihkala jättäytyvät pois hallituksesta. Vuonna 2024 erovuorossa olevat hallituksen jäsenet ovat Juha Julmala, Teemu Oinas, Matti Kurvinen ja Jyrki Nummenmaa. Vuonna 2024 erovuorossa ovat myös puheenjohtaja Esko Heikkinen ja varapuheenjohtaja Sonja Grefberg.

Liittohallitukseen voi asettua ehdolle joko  suoraan kokouksessa tai ennakkoon ti 14.11. mennessä: https://www.sptl.fi/sptl_uudet/?p=45564

Ennakkoon asettuneista ehdokkaista tehdään liiton sivuille esittelyt, jotka julkaistaan to 16.11.

KOKOUSMATERIAALIT

 1. Valtakirja
 2. Kutsu
 3. Toimintasuunnitelma 2024
 4. Talousarvio 2024
 5. Ehdotus vuoden 2024 maksuiksi

Hallitusehdokkaat esittelyssä

Syysliittokokouksessa ma 20.11. valitaan liittohallitukseen edustajat neljän erovuoroisen jäsenen tilalle. Lisäksi hallitukseen valitaan varajäsenet. Ennakkoon hallitusvaaliin ovat asettuneet ehdolle istuvista hallituksen jäsenistä Tero Naumi ja Pasi Valasti sekä uusista ehdokkaista Mergim Kelmendi ja Petri Mikkonen, jotka on esitelty alla. 

Jäsenseurat voivat ehdottaa vielä syysliittokokouksessa uusia ehdokkaita. Hallituksessa jatkavat (erovuoro vuonna 2024) Esko Heikkinen (pj.), Sonja Grefberg (vpj.), Juha Julmala, Teemu Oinas, Matti Kurvinen ja Jyrki Nummenmaa. 

Mergim Kelmendi

 

Syntymävuosi: 1991
Koulutus ja ammatti: Lähihoitaja, nykyisin päiväkodissa töissä  
Seura: Turun Pyrkivä
Haettava rooli: Jäsen tai varajäsen 

Mikä on pöytätennistaustasi?
Aloitin pelaajana vuonna 2007. 2018 alkaen olen toiminut myös junioreiden valmentaja. Vuoden ajan olen ollut seuran yhdyshenkilönä.

Miksi sinut tulisi valita liittohallitukseen?
Haluan olla edistämässä Suomen pöytätennistä tulevina vuosina.

Petri Mikkonen

Syntymävuosi: 1967
Koulutus ja ammatti: Automaalaaja
Seura: Linnan Pingis
Haettava rooli: Jäsen tai varajäsen 

Mikä on pöytätennistaustasi?
Olen harrastanut lajia vuosikymmeniä ja hakeutunut aina aktiivisesti myös hallinnollisiin tehtäviin seuratoiminnassa. Olen ollut aktiivinen junioreiden valmentaja ja tukija sekä kokoonpaneva voima kiperissä tilanteissa.

Miksi sinut tulisi valita liittohallitukseen?
Itä-Suomi on ollut aliedustettuna Pöytätennisliiton hallinnossa pidemmän aikaa. Täältä löytyy valtava potentiaali, joten olen innolla lähdössä esimerkiksi laajentamaan kilpailuverkkoa ja keksimään ratkaisuja uusien pelaajien löytämiseksi tällä alueella. Yhdenvertaiset pelimahdollisuudet ovat erityisesti lähellä sydäntäni, joten siksi toimin aktiivisena paravaliokunnan jäsenenä. Olen lupsakka ja positiivinen savolainen, joten kanssani asiat hoituvat jouhevasti ja iloisissa merkeissä.

 

 

Haluatko vaikuttaa suomalaiseen pöytätennikseen? Hae liittohallituksen jäseneksi

Pöytätennisliiton syysliittokokouksessa maanantaina 20.11. valitaan neljä edustajaa ja neljä varaedustajaa liittohallitukseen. Mikäli olet kiinnostunut hallituksen jäsenen tai varajäsenen paikasta, keskustele asiasta oman seurasi kanssa. Jäsenseurat tekevät syysliittokokouksessa ehdotukset hallituksen jäseniksi ja äänestävät hallituksen kokoonpanosta.

Liittohallituksen jäsenenä sinun odotetaan osallistuvan liittohallituksen kokouksiin, joita järjestetään noin 6-10 kertaa vuodessa. Jäseniltä toivotaan aktiivista otetta liiton kehittämiseen.

Jäsenillä on kokouksissa ääni- ja puheoikeus, varajäsenillä pelkkä puheoikeus. Lisäksi hallitus tekee satunnaisesti päätöksiä sähköpostikokouksissa. Hallituksen jäsenen toimikausi on kaksi vuotta, varajäsenen yksi vuosi.

Hallitus vastaa liiton strategiasta ja käyttää liiton ylintä päätösvaltaa liittokokouksen jälkeen. Hallituksen käytännön toimintaan voit tutustua helpoiten edellisvuosien pöytäkirjojen kautta: https://www.sptl.fi/sptl_uudet/?cat=22

Ehdokkaaksi liittohallitukseen voi ilmoittautua ennakkoon ti 14.11. mennessä: https://forms.gle/ATk8mgJzKaN6QL186

Ennakkoon ilmoittautuneet ehdokkaat esitellään liiton sivuilla. Jäsenseurat voivat asettaa ehdokkaita liittohallitukseen myös suoraan syysliittokokouksessa.