Aihearkisto: Muut

Tiedotusterveisiä

Liittohallitus kokoontui lähinnä marraskuisen liittokokouksen valmistelun merkeissä maanantai-iltana. Kun muita asioita oli paljon, varsinaista valiokuntakatsausta ei tällä kertaa pidetty. Puheenjohtaja kertoi kuitenkin, että Stigan kanssa ollaan parhaillaan allekirjoittamassa uutta neljän vuoden yhteistyösopimusta.

Toiminnanjohtajan ajankohtaisissa asioissa Henri kertoi, että taloustilanne on aika lailla ennustettu. Olemme muutaman heikomman vuoden jälkeen menossa kohti nollatulosta (+/- muutama tuhat euroa). Se on luonnollisesti hyvä asia. Vuodet eivät ole toiminnallisestikaan veljeksiä, mutta selvää on, että olemme taas taloudellisesti terveemmällä radalla. Lisenssejäkin on tänä vuonna hankittu vähän enemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan.

Liiton kyselytunti on nyt järjestetty kahdesti. Paikalla ei ole ollut paljon väkeä, mutta jälkikatselukertoja on ollut mukavasti. Liittohallitus päätti, että toimintaa jatketaan, mutta tapahtuman nimi saattaa muuttua ”kyselytunnista” johonkin toiseen. Kumppanuusasioissa Henri totesi, että Bisnespingiksellä on nyt seitsemän jäsentä, mitä määrää tietenkin yritetään kasvattaa. Uusi kumppani on Valo-hotelli Ruskeasuolla, jota siis suosikaamme.

Toiminnanjohtaja on myös ehdottanut opiskelijayhteistyötä Laurean ja Haaga-Helian ammattikorkeakouluille. Jälkimmäisen opiskelijat pohtivat mm. liiton visuaalista ilmettä ja markkinointia. Laurean kanssa taas puhutaan tapahtumayhteistyöstä. Lisäksi Henri ollut yhteydessä Helsingin lukioiden ja toisen asteen oppilaitosten kanssa. Tavoitteena on kisajärjestelmä, jossa koulujen omien turnausten lisäksi olisi yhteinen lopputurnaus. Pitemmän tähtäimen tavoitteena on saada vastaavaa toimintaa muillekin koulutustasoille ja muihin kaupunkeihin ja kuntiin.

Seuraavaksi huomattavan määrän valmistelutyötä tehnyt Matti Kurvinen alusti liiton uudesta strategiaprosessista ja -dokumentista, jota on taas työstetty lisää työvaliokunnassa. Strategia tulee liittokokoukseen (5.11.) hyväksyttäväksi. Nyt hallitus keskusteli dokumentin sisällöstä huolellisesti ja Kurvisen johdolla sitä vielä hiotaan liittokokoukseen.

Muista liittokokouksen materiaaleista toimintasuunnitelma ei vielä valmis. Toiminnanjohtaja muokkaa sitä nyt käydyn strategiakeskustelun pohjalta ja hallituksen puolesta se hyväksytään erikseen ennen liittokokousta. Liiton perimissä maksuissa on uutena sarjamaksut naisille. Lisäksi veteraanilisenssiin esitetään sekä viiden euron korotusta että viiden vuoden ikäkorotusta, jolloin sen saisi vasta 65-vuotiaana.

Esitettävän talousarvion loppusumma on noin 650 000 euroa, jolla pyritään tekemään nollatulos. Lisäksi liittokokouksessa valitaan liitolle uusi puheenjohtaja. Sonja Grefberg asettuu ehdolle varapuheenjohtajan tehtävään myös jatkossa. Hallituksen jäsenistä erovuorossa ovat Matti Kurvinen, Jyrki Nummenmaa, Teemu Oinas ja Juha Julmala. Varajäsenet (4 kpl) valitaan joka vuosi.

Toiminnanjohtaja totesi, että vastuullisuusvaliokunta on valmistellut SPTL:n uutta vastuuohjelmaa. Hallitus hyväksyy sen joko seuraavassa kokouksessaan tai erikseen sähköpostikokouksella.

Henri jatkoi, että keskiviikon lajiriihessä haemme Olympiakomitealta työvaliokunnan ja huippu-urheiluvaliokunnan esityksen pohjalta NOV-valmentajan (nuorten olympiavalmentaja) osapalkkausta. Paikka on kokopäiväinen ja sitä haetaan Mika Räsäselle. Olympiakomitea antaa tukea palkkaukseen 1/3 palkkauskuluista ja suunnitelman mukaan 1/3 palkasta tulisi seuroilta (PT Espoo ja MBF) sekä 1/3 liitolta. Työnkuvaan kuuluisi paramaajoukkueen valmennusta (35 %), lupaavien junioreiden valmennusta (25 %), seuravalmennusta (25 %) ja hallinnollisia tehtäviä, kuten kisailmoittautumisia ja maajoukkueen sekä lupaavien juniorien toiminnan suunnittelua (15 %). Mattias Bergkvist jatkaisi suunnitelman mukaan nykyisellä sopimuksellaan, mutta tulisi nykyistä enemmän mukaan juniorileireille. NOV-päätös tulee joulukuussa.

Finlandia Open pelataan 5.-8. joulukuuta Kisakalliossa. Mukaan on ilmoittautunut tähän mennessä jo 85 (51 miestä/34 naista) ulkomaalaista pelaajaa eli selvästi enemmän kuin viime vuonna. Kisakallion kanssa pidetty ensimmäinen palaveri ja tuomareitakin on lähestytty.

Myös Finland Para Open ensi vuoden huhtikuussa on hyväksytty kansainväliseen kilpailukalenteriin. Meille on tarjottu samaan yhteyteen nuorten parakisaa, mutta sen valmistelut ovat vielä kesken.

Edelleen Gaalaviikonlopun ilmoittautumiset on avattu ja ilmoittautumisia on jo tullutkin. Tilaisuuden palkitsemiskategoriat julkaistaan kuluvan viikon aikana. Kisaa ajatellen elämme kovasti toivossa, että saamme Ruskeasuon alasalin kisakäyttöön.

Puheenjohtaja esitteli viime viikon ETTU- ja NETU-kokouksien antia. Kokoukset käytiin Linzin EM-kisojen aikana. NETU-kokouksessa valmisteltiin lähinnä seuraavan päivän ETTU:n yleiskokousta. Christian Ibenfeldt (Norja) vahvistettiin järjestön uudeksi puheenjohtajaksi ja jonkin verran mietittiin myös NETU:n mestaruuskilpailujen ohjelmaa. Voi hyvin olla, että Oláh ja Naumi jäävät NETU-historian viimeisiksi miesten nelinpelin mestareiksi, sillä miesten ja naisten nelinpelit ovat ehkä putoamassa kisaohjelmasta. Tässä yhteydessä voi myös todeta, että EM-pöydillä Oláh pelasi miesten kaksinpelissä tiukimman pelin lopullista mestaria Alexis Lebrunia vastaan. Oláh oli ainoa, joka pystyi nappaamaan mestarilta kaksi erää.

ETTU:n kokouksessa tärkein asia oli henkilövalinnat. Portugalilainen Pedro Moura jatkaa järjestön puheenjohtajana. Myös Sonja onnistui mainiosti ja tuli valituksi sekä ETTU:n hallitukseen että ITTF:n Counciliin, joissa molemmissa hän on istunut toki tähänkin asti. Pekka Kolppanen sai pestin ETTU:n Board of Appealissa eli valitustuomioistuimessa.

Vielä liittohallitus päätti, että SPTL liittyy SUEK:in vakavien eettisten rikkomuksien (häirintä, kiusaaminen jne) kurinpitojärjestelmään, jossa moni lajiliitto on jo mukana. Jäsenyys on maksuton.

Puheenjohtaja päätti viimeisen hallituksen kokouksensa kolmen tunnin istumisen jälkeen klo 20. Liittokokouksessa 5. marraskuuta valittava uusi hallitus päättää seuraavasta kokoontumisestaan. Tervetuloa liittokokoukseen valitsemaan uusia vastuunhenkilöitä!

Tiedotusterveisiä: Linzin kokouksia – Sonjalla hyvä päivä!

EM-kisojen yhteydessä pidetään perinteisesti kokouksia ja niin tälläkin kertaa. Linzissä alku otettiin NETU:n (Pohjois-Euroopan pöytätennisunioni) kokouksesta keskiviikkona. Pääsasia oli pohjustaa torstain ETTU:n (Euroopan pöytätennisunioni) kokousta, mutta olipa listalla vähän muutakin.

Paikalla NETU-kokouksessa olivat kaikki jäsenet Färsaaria lukuun ottamatta. Se tarkoitti Suomen lisäksi Tanskan, Ruotsin, Norjan, Islannin, Grönlannin, Viron, Latvian ja Liettuan osanottoa. Kokouksen aluksi todettiin, että norjalaiset ovat valinneet puheenjohtajansa Christian Ibenfeldtin johtamaan myös NETU:a. Samaan syssyyn todettiin, että ensi vuosi jatketaan entisillä jäsenmaksuilla ja hyväksyttiin sääntömuutos, jonka mukaan sama puheenjohtaja voi toimia järjestön johdossa vain maksimissaan kaksi neljän vuoden kautta. Allekirjoittanut on toiminut järjestön ”sihteerinä”, mutta se tehtävä loppui tähän kokoukseen.

Sitten keskusteltiin järjestön viestinnästä, joka on luvalla sanoen kirjavan harvaa. Saa nähdä, kuinka norjalaiset aikovat asian hoitaa. Toivotaan, että perästä kuuluu. Paljon helpompaa ei ollut keskustelu NETU:n mestaruuskilpailujen säännöistä. Nyt näyttää siltä, että jatkossa ei miesten ja naisten nelinpelimestaruuksista pelata, mutta saapa nähdä. Miksti, singelit ja joukkuekilpailu ovat toki säilymässä ja veteraanien kisat pysyvät ennallaan.

Sitten puhuttiin ETTU:n vaaleista. Löyhästi sovittiin, että NETU:n jäsenmaiden ehdokkaita tuetaan. NETU:lla oli ETTU:n kokoukseen 11 ääntä (koska Suomella oli Luxemburgin valtakirja), mikä on lähes 20 prosenttia kaikista äänistä. Sekin todettiin, että ETTU:n sääntömuutosasioissa ei tällä kertaa ollut mitään kommentoitavaa.

Kokouksen päätteeksi tanskalaiset esittelivät uutta Sukiru-appiaan, jolla he yrittävät pitää kiinni lapsista. Tarjolla on niin pelejä kuin videoitakin ja mukana liiton lisäksi ovat maan urheilujärjestöt, pöytätennisseurat ja koulut. Kuka tahansa voi ladata apin niin Iphone- kuin Android-puhelimissakin.

Sonja jatkaa tehtävissään

Torstaina oli vuorossa ETTU:n yleiskokous, joka tällä kertaa olikin varsin kiinnostava. Olihan asialistalla niin puheenjohtajan kuin hallituksenkin valinta.

ETTU:n Acting president (”acting” venäläisen puheenjohtajan Levitinin vetäydyttyä oma-aloitteisesti) Pedro Moura avasi kokouksen klo 10 ja tervehdyksensä toivat myös isäntien edustaja sekä ITTF:n puheenjohtaja Petra Sörling.  Moura totesi, että nyt ETTU:n puheenjohtajasta äänestetään ensimmäistä kertaa 40 vuoteen.

Nimenhuudon jälkeen kävi ilmi, että paikalla on 43 maata ja valtakirjalla lisäksi 12. Se tarkoitti yhteensä 55 ääntä, mikä on kaikkien aikojen ennätys. Todettakoon, että Venäjä ei ollut paikalla, mutta Valko-Venäjä edusti sitä valtakirjalla.

Kokousrutiinien jälkeen todettiin, että Moura jatkoi kokouksen puheenjohtajana. Menneen vuoden henkilöraportit hyväksyttiin todella nopeasti, vaikka niitä oli monta kymmentä sivua.

Järjestön apulaispääsihteeri Galia Dvorak esitteli seuraavaksi strategian (vuoteen 2028 asti) implementointia ja puhui niin kilpailujen kehittämisestä, naisten osuudesta, virtuaalipingiksestä kuin sosiaalisen median kasvustakin. Uudet nettisivutkin ovat kuulemma tulossa. Ne tuottaa intialainen Stupa, jonka edustaja Megha Gamphir esitteli ETTU:n uutta IT-toimintojen kokonaissuunnitelmaa. Jatkossa kaikki asiat ovat yhdessä, kilpailujenvetojärjestelmästä sosiaaliseen mediaan.

Zoran Primorac esitteli seuraavan EM-joukkuekisan valmisteluja Kroatian Zadarissa.  Kisat pelataan lokakuussa 2025 ja Primorac kertoi kotikaupungistaan ja kisan fasiliteeteista. Siellä pidetään myös seuraava ETTU:n yleiskokous 15. lokakuuta 2025.

Talodesta vastaava Sanda Deaton totesi, että asiaa koskevat webinaarit on pidetty ja kaikki tieto on siellä. Unkarin (puheenjohtajakandidaatti) Imre Kovacsics kyseli istuvan puheenjohtajan palkkiosta ja matkakuluista. On todettava, että tässä hän ei ehkä varsinaisesti parantanut mahdollisuuksiaan puheenjohtajavaalissa. Oli miten oli, miljoonan ”liikevaihdolla” ETTU teki 2023 hiukan yli 120 000 euroa miinusta. Se kuitenkin hyväksyttiin yksimielisesti, kuten myös tilintarkastajien raportit. Ensi vuoden (2025) budjetin loppusumma on noin 1,5 miljoonaa euroa.

Esillä olleet sääntömuutokset ja muut esitykset olivat lähinnä teknisiä ja termimuutoksia, joilla ei ole käytännön merkitystä ainakaan suomalaiselle pöytätennikselle. Ne hyväksyttiin sellaisinaan.

Seuraavaksi ETTU:n entinen pääsihteeri Richard Scruton kutsuttiin järjestön kunniajäseneksi. Englantilainen on ollut mukana jo 1970-luvulta ja kaikin puolin mukava ja osaava mies. Hän sai päivän ainoat ”standing ovationsit”. Kiitospuhe on sanalla sanoen loistava. ETTU:n ansiomerkin saivat Latvian Genadijs Kartuzovs, Maltan Alex Anastasi, Hollannin Henk Hommes, Kyproksen Andreas Georgiou ja Romanian Adriana Zamfir.

Siten alkoivat kiinnostavat äänestykset. Homma käynnistyi puheenjohtajakandidaattien omilla esittelyillä. Unkarin Kovacsics aloitti ja Portugalin Moura jatkoi. Paperilappuäänestyksellä mentiin ja lopputulos oli, että Moura sai 35 ääntä ja unkarilainen 19. Moura siis jatkaa ETTU:n presidenttinä ja vastedes ilman ”acting”-etuliitettä. Varapresidentiksi valittiin saksalainen Heike Ahlert ilman vastaehdokkaita. Hänenkin tittelistään poistui ”acting”. Myös taloudesta vastaava englantilainen Sandra Deaton valittiin tehtäväänsä yksimielisesti.

Seuraavaksi oli aika jännittävä osuuseli hallituksen jäsenten valinta. Sonjahan oli ehdolla jatkamaan tässä tehtävässä. Äänestys kesti hyvän tovin ja sen jälkeen oli selvää, että viisi valittua kahdestatoista ehdokkaasta ovat äänimääräjärjestyksessä Kroatian Zoran Primorac (46), Belgian Didier Leroy (42), Latvian Ina Jozepsone (41), Itävallan Jaroslav Kolodziejczyk (31) ja Suomen Sonja Grefberg (29). Onneksi olkoon Sonja! Sonja oli siis viides ja viimeinen valittu, mutta eroa seuraavaan tuli kuitenkin aika reilusti.

Melkein samaan hengenvetoon valittiin ITTF:n valtuuston maanosaedustajat (Council, aiemmin Board of Directors). Jaossa oli seitsemän paikkaa, kun kahdeksas meni automaattisesti Heike Ahlertille. Sonja oli ehdolla tännekin.

Valituiksi tulivat äänijärjestyksessä Englannin Richard Scruton, Ruotsin Jörgen Persson, Kroatian Zoran Primorac, Espanjan Miguel Angel Machado, Sonja, Skotlannin Phil McCallum ja Serbian Aleksandar Matkovic. Sonjalle siis täydellinen päivä.

ETTU:n Board of Appealiin eli ”valitustuomioistuimeen” piti valittaman kymmenen jäsentä, mutta lopulta kandidaatteja oli vain seitsemän. Heidät kaikki luonnollisesti valittiin, joukossaan oma Pekka Kolppasemme. Onnittelut Pekallekin.

Kun muita asioita ei pientä aikataulukysymystä lukuun ottamatta ollut, puheenjohtaja päätti kokouksen viiden ja puolen tunnin istumisen jälkeen.

STARTEMBER 12-13.10.2024 – Raportti

Kun raportti on valmis, nostan sen etusivulle.

Kokeeksi pelattiin N18-luokka rahapalkinnoin. Syysloman aika ei ollut ehkä paras hetki kokeilulle, mutta nytkin saatiin viiden pelaajan hieno ja tasainen luokka.

STARTEMBER 2024 oli suurin STARTEMBER tähän  asti

Tällä kertaa ilmoittautumiset tulivat varsin myöhään. Iso osa silloin, kun olin edeltävänä viikonloppuna Jyväskylässä divisioonan 3F-turnauksessa. Pelaajia oli lopulta hienosti 129. Sen lisäksi ainakin 11 pelaajaa peruutti osallistumisensa. Flunssaa oli liikkeellä. Mutta olihan selvää myös, että etelän syysloma ja edeltävän viikonlopun divariturnaukset söivät osallistujia. Ajattelinkin, että ehkä 100 pelaajaa saadaan kasaan.

Kaikki otettiin mukaan, mutta lauantaina piti käyttää sen vuoksi kahta lisäpöytää eli pöytiä oli 14.

Startteja oli 249.

Kahtena edellisenä vuonna STARTEMBERin osallistujat ja startit (nyt 129/249) olivat tällaiset:

2023 – 113/237
2022 – 128/245

Tämän vuoden STARTEMBER oli siis niukasti tähän astisista suurin. Vuonna 2022 kilpailu oli vielä nykyisen Tampere GP:n paikalla. Se oli parempi paikka, koska ei ollut syyslomaa eikä edeltäviä divariturnauksia,

Eri seuroja oli 29. Otteluita pelattiin 508, joista jatkokaavioissa 94.

Kilpailut loppuivat lauantaina kello 22:03 ja sunnuntaina kello 20:05.

Videot kilpailuista

Kaikki kilpailun videot laitetaan YouTubeen. Jokaisella pöytäryhmällä (”1-4”, ”5,6,13,7,8,14” ja ”9-12”) oli oma kamera.

Videoiden otsikko YouTubessa on muotoa ”Sunday’s stream, part 2 (STARTEMBER 12-13.10.2024)”.

YouTube-kanavan osoite:

https://www.youtube.com/@ArtoLuukkainen

Lauantai
Osa 1 (pöydät 1-4)
Osa 2 (pöydät 1-4)
Osa 3 (pöydät 5, 6, 13, 7, 8, 14)
Osa 4 (pöydät 5, 6, 13, 7, 8, 14)
Osa 5 (pöydät 9-12)
Osa 6 (pöydät 9-12)

Sunnuntai
Osa 1 (pöydät 1-4)
Osa 2 (pöydät 5-8)
Osa 3 (pöydät 5-8)
Osa 4 (pöydät 9-12)
Osa 5 (pöydät 9-12)

Valitettavasti sunnuntain pöytien 5-8 strimistä jäi puuttumaan kolme tuntia alkaen joskus klo 15, koska kamerateline kaadettiin vahingossa ja samalla pysäytettiin nauhoitus turhan vuoksi. Itse huomasin pysäytyksen vasta kamalan myöhään, koska olin juuri kuuluttamassa uuden ryhmän pooleja. Samalla tapaa pöytien 9-12 striimistä jäi ehkä 30 minuuttia puuttumaan, koska kameratelineen kaatamisen yhteydessä ei huomattu, että toisen telineen kameran virtajohto oli irronnut. On todella vaikeaa saada kuvattua kilpailua ilman tällaisia menetyksiä!

Naisten ja tyttöjen määrä

Naisia ja tyttöjä oli mukana 21 eli 16,3 % pelaajista. Parannettavaa jäi jälleen! Syysloma vei osan naisista.

Suurimmat seurat pelaajamäärän mukaan

Suurimman seuran titteli meni tällä kertaa ylivoimaisesti PT Espoolle, jolla oli peräti 23 pelaajaa mukana. Seuraavat neljä olivat lähes tasoissa. Jaettu kakkossija kuitenkin MBF:lle ja TIP-70:lle 14 pelaajalla. Hieno oli myös PTS Sherwoodin ja Smashin pelaajamäärä 12. Ja Atlakselta 8 pelaajaa! Helsinkiläisseurojen pelaajien määrä oli 28 eli 21,7 % osallistujista. Suomessa Staria edustavat pelaajat laitoin tässä Maardu LTK:n riveihin.

Tässä on seurojen TOP-10 osanottajamäärän mukaan:

Parhaat seurat

Suurin seura PT Espoo nousi myös  parhaaksi seuraksi viidellä ykköstilallaan. Neljä seuraavaa seuraa olivat kolmessa voitossa, jolloin hopea- ja pronssisijat ratkaisivat. MBF oli siten toiseksi paras ennen TIP-70:tä. Smash on tulossa kovaa. Nyt neljäs sija. Mielenkiintoista on myös HUT:in komea viides sija!

Helsinkiläisseurojen menestys 6-6-7 oli varsin hyvä.

Tällä kertaa 22 seuraa sai pelaajansa palkinnoille. Seitsemän seuran pelaajat eivät päässeet palkinnoille.

Junioreita reilusti yli kolmannes

Juniori-ikäisiä (2006 ja nuoremmat) oli ihan mukavasti eli 47 eli 36,4 % pelaajista. Ihan suomalaisin voimin 40 %:n tavoite on edelleen vaikea saavuttaa.

Kauden 2024/2025 menestynein pelaaja

Toisen osakilpailun jälkeen ”kauden menestynein pelaaja” -kilpailun TOP-20 on tässä:

Star Gives Back

Kuten aiemmin on kerrottu, Starin kisojen tuottoja käytetään eri tavoin Suomen pöytätenniksen hyväksi.

Star on nyt mukana 9 projektissa. Kaksi on jo päättynyt.

Yhteensä rahaa on käytetty nyt 13 163,63 euroa.

Viisieräisten otteluiden määrä

Yhteensä pelattiin 119 viisieräistä ottelua. Se merkitsee vain 23,4 % otteluista. Tällä kertaa ainakin Vladyslav Matyko uurasti viisieräisten otteluiden suhteen. Lauantaina M-2100:ssa peräkkäin kolme pitkää viisieräistä, joista poolissa kaksi.  Lisäksi hän pelasi sunnuntaina MK:ssa kaksi viisieräistä poolissa.

Eniten viisieräisiä pelannut pelaaja

Näiden kilpailujen Filen-Popov -palkinnon saa Joel Koivumäki hänen loistavan suorituksensa johdosta. Kahdessa pelatussa luokassa SEITSEMÄN viisieräistä ottelua! Onneksi olkoon, Joel! Tähän saavutukseen on jopa pystin perustajaisilläkään vaikea päästä!

Jatkuu…

MK

Miesten kaksinpeli ei ollut suuri menestys pelaajamäärältään. Vain 11 pelaajaa. Siispä oli pakko pelata yksi kolmen poolikin: 3+4+4.

A-poolissa toinen jatkoonmenijä vaihtui viisieräisessä pelissä, missä Aleksi Ikola (1957) nousi 0-2-erätappiotilanteesta 3-2-voittoon Andrei Räisäsestä (2038). Vaikka toinen erä oli 14-16, ottelu kesti lämmittelyineen vain 34 minuuttia, mistä lämmittelyä 4,5 minuuttia (hmm…). Juho Kahlos kuitenkin pooliykkönen kahdella 3-0-voitolla. B-poolissa ei tapahtunut yllätyksiä, vaikka siinä pelattiinkin kaksi viisieräistä. C-poolissa nelossijoitettu Alina Jagnenkova (1896) aiheutti puolustuspelillään hämminkiä ja nappasi ykköspaikan kolmella selkeällä voitollaan. Vain John Enriquez sai yhden erän. Poolin ykkössijoitettu Meelis Kärner meni sentään poolikakkosena jatkoon.

Jatkokaavion kvartat olivat viisieräisiä. Meelis Kärner nousi 3-2-voittoon Leonid Pullisesta oltuaan erin 0-2-tappiolla. Aleksi Ikola pelasi hienosti ja kärsivällisesti ja pudotti Alina Jagnenkovan oltuaan 1-2 tappiolla.

Semifinaalit olivat selkeät. Juho Kahlos ja Long olivat aika ylivoimaisia. Finaalissa Kahlos meni viidennessä 5-3-johtoon mutta sitten Long otti seuraavat pisteet 6-1 ja johti 9-6. Kahlos nousi vielä 10-9-johtoon. Pelissä oli kuitenkin vain yksi aktiivinen pelaaja ja se oli Long, joka vei voiton 12-10.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Juho Kahlos (TIP-70), luokkavoittaja Hoang Nhat Nguyen Long (Smash), kolmanneksi sijoittuneet Aleksi Ikola (KoKu) ja Meelis Kärner (PT Espoo).

NK

Naisten kaksinpelissä oli vain viisi osallistujaa eli yksi vähemmän kuin vaadittu kuusi. Mutta pitihän luokka pelata, kun tulossa oli kaksi Maardun (ja Starin) pelaajaa. Aikamoista sponsorointia se kyllä vaati Starilta.

Alina Jagnenkova otti ykköspaikan häviämättä erääkään. Mutta kolme seuraavaa päätyivät tasavoittoihin, kun Eleonoora Roosioks (1457) yllätti Jaimielee Enriquezin (1737) 3-1. Elina Veidenbaum voitti Roosioksin viidennessä 12-10 ja Enriquez Veidenbaumin 3-1. Niinpä Roosioks nousi toiseksi erillä 5-4, Enriquez oli kolmas (4-4) ja Veidenbaum viides (4-5). Viides pelaaja Ksenia Bragina jäi voitoitta.

Valitettavasti iso osa naisten kaksinpelistä jäi videoimatta, kun kamerateline kaadettiin kello 15 juuri kun olin kuuluttamassa uuden ryhmän pooleja. Jostain syystä kameran kuvaus pysäytettiin samalla kertaa. Huomasin sen vasta noin kolmen tunnin jälkeen.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Eleonoora Roosioks (PT Espoo), luokkavoittaja Alina Jagnenkova (Maardu LTK, Viro mutta myös Star), kolmanneksi sijoittuneet Jaimielee Enriquez (TIP-70) ja Elina Veidenbaum (TIP-70).

N18

Tämä lauantainen tyttöpingiksen kehittämisluokka pelattiin ehkä vähän huonoon aikaan, koska syysloma vei ainakin joitakin osanottajia. Flunssakausi valitettavasti myös. Mutta oli pelaajia kuitenkin kuusi. Pelattiin yksi kuuden pooli. Oikein mielenkiintoinen luokka siitä syntyi!

Muutamia yllätystuloksia nähtiin. Usara  Amarasinghe (1401) voitti Yang Yixinin eli Saran (1683) 3-1. Elina Veidenbaum (1620) voitti Jaimielee Enriquezin (1737) 3-1. Usara  Amarasinghe voitti Veidenbaumin 3-0. Näin Enriquez ja Amarasinghe  päätyivät neljään voittoon. Koska Enriquez voitti keskinäisen ottelun 3-0, hänestä tuli luokkavoittaja ja Amarasinghe  oli toinen. Yang Yixin ja Veidenbaum olivat kolmessa voitossa. Keskinäisellä ottelulla (3-2) Yang Yixin oli kolmas ja Veidenbaum neljäs.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Usara  Amarasinghe (Smash), luokkavoittaja Jaimielee Enriquez (TIP-70), kolmanneksi sijoittunut ja kolmas palkinto Yang Yixin (PT Espoo) ja neljänneksi sijoittunut ja myös kolmas palkinto Elina Veidenbaum (TIP-70).

M-2200

Luokkaan osallistui 10 pelaajaa. Koska aikataulu sen salli pienellä riskillä, pelattiin kaksi viiden poolia. Olisi ollut vaan niin tylsää käyttää pooleja 3+3+4.

A-poolissa pelattiin ristiin, kun John Enriquez (1903) voitti Niko Hämäläisen (1924) 3-1 ja Otto Suokas (1842) voitti Enriquezin 3-1. Onneksi järjestys ratkesi ilman pistelaskentaa, koska Hämäläinen oli voittanut Suokkaan 3-0. Eli Vladyslav Matyko ykkösenä jatkoon ja Hämäläinen toisena.

B-poolissa pelattiin neljä viisieräistä ja yllätyksiäkin tuli. Ilari Sell (1876) nousi nelossijoitetun paikaltaan ykköseksi voittamalla Aleksi Ikolan (1957) 3-2, Andrei Räisäsen (2038) 3-2 ja saamalla wo:n Sami Järvisestä. Järvinen (1878) voitti Räisäsen 3-2 ja Ikola Räisäsen 3-1.  Näin Ikola toisena jatkoon kolmella voitolla. Hän voitti Järvisen viidennessä 12-10.

Jatkokaaviolla Matyko oli vaikeuksissa Ikolan kanssa mutta voitti viidennessä 11-7.  Sell jatkoi vahvaa peliä ja voitti nyt Hämäläisen 3-1.  Matyko otti kuitenkin luokan ykkössijoitettuna luokkavoiton lyömällä Sellin 3-0.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Ilari Sell (PT Espoo), luokkavoittaja Vladyslav Matyko (HUT), kolmanneksi sijoittuneet Aleksi Ikola (KoKu) ja Niko Hämäläinen (KuPTS).

M-2100

Tässä sunnuntain toiseksi ylimmässä luokassa oli kahdeksan pelaajaa. Poolit 4+4.

A-poolissa pelattiin ristiin ja kolme pelaajaa päätyi kahteen voittoon. Max Takkavuori (1538) teki ihmeitä. Hän voitti ensin John Enriquezin (1903) 3-0 ja lopuksi luokan ykkössijoitetun Vladyslav Matykon (2084) 3-0! Aika hyvin 2013-pojalle. Myös Subhrasankha Dey (1655) voitti Enriquezin 3-1.  Oliko Enriquezilla joku vaiva, kuten joku kertoi? Eräsuhteilla Dey ykkösenä ja Takkavuori toisena jatkoon.

B-poolissa Aleksi Ikola (1957) ei ollut pelipäällä ja hävisi Kai Tuoviselle (1638) 0-3 ja Jaimielee Enriquezille (1737) 1-3. Poolin voitti Andrei Räisänen, mutta kakkosena meni jatkoon Tuovinen, joka voitti Enriquezin viidennessä 12-10.

Jatkokaaviolla ei nähty yllätyksiä. Finaaliin kaksi suurimman ratingin pelaajaa jäljellä olevista eli Räisänen ja Dey. Räisänen voitti 3-1.

Kai Tuovinen pelasi muuten pelikäden etusormi murtuneena!

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Subhrasankha Dey (PT Espoo), luokkavoittaja Andrei Räisänen (MBF), kolmanneksi sijoittuneet Max Takkavuori (TIP-70) ja Kai Tuovinen (Wega).

M-2000

Lauantain ”ruuhkaryhmässä” eli kello 13:n ryhmässä pelattuun luokkaan osallistui 19 pelaajaa. SIten yksi kolmen pooli ja neljä neljän poolia.

A-poolissa yleensä aina kolmossijoitettu voittaa kakkossijoitetun. Niin nytkin. Aaro Mäkelä (1645) voitti John-Axel Stråhlmanin (MBF) 3-0 ja meni jatkoon poolikakkosena. Mäkelä piti tiukalla myös luokan ykkössijoitettua Aleksi Ikolaa, joka voitti viidennessä 11-9. Myös Stråhlman johti häntä erin 2-0. Hmmm….

C-poolissa Noel Metsätie (1557) nousi kolmossijoitetun paikalta pooliykköseksi voittamalla John Enriquezin (1903) 3-1 ja Aleksis Vällärin (1690) 3-1. Enriquez kakkosena jatkoon.

Mukava luokka raportoitavaksi, kun B-, D- ja E-pooleissa pelattiin kiltisti ratingin mukaan!

10 pelaajan jatkokaavio meni tarkalleen ratingin mukaan. Finaalissa kohtasivat kaksi luokan kärkisijoitettua eli Aleksi Ikola ja Petri Tuomaila. Ikola voitti 3-2.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Petri Tuomaila (LPTS), luokkavoittaja Aleksi Ikola (KoKu) ja kolmanneksi sijoittunut John Enriquez (TIP-70). Toinen kolmanneksi sijoittunut Otto Suokas (PT Espoo) poistui paikalta ennen palkintojenjakoa.

M-1950

Lauantai-illan M-1950-luokkaan osallistui lopulta kahdeksan pelaajaa eli kahdella neljän pelaajan poolilla mentiin.

A-poolissa mentiin ratingin mukaan, mutta B-poolissa Mihai Girlea (1794) vei poolin ykköspaikan John Enriquezilta (1903) 3-1-voitollaan.

Enriquez paikkasi tilanteen voittamalla jatkokaavion semifinaalissa Petri Tuomailan (1907) 3-2 oltuaan erin 0-2 tappiolla. Girlea voitti omassa semifinaalissaan Jaimielee Enriquezin 3-1 ja näin finaalista tuli B-poolin finaalin uusinta. Tällä kertaa John Enriquez oli parempi 3-1.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Mihai Girlea (PT Jyväskylä), luokkavoittaja John Enriquez (TIP-70) ja kolmanneksi sijoittunut Jaimielee Enriquez (TIP-70).

Petri Tuomaila (LPTS) sai oman kolmannen palkintonsa jo ennen palkintojenjakoa.

M-1800

Sunnuntain M-1800-luokassa oli 19 osallistujaa. Koska se oli aikataulullisesti mahdollista, pelattiin isoissa pooleissa: 4+5+5+5+5.

A-poolissa Philipp Gossmann (1556) nousi kolmossijoitetun paikalta ykköseksi voittamalla Esa Ahteen (1586) 3-1 ja Jamielee Enriquezin (1737) 3-2 (viides 11-9). Enriquez kakkosena jatkoon.

B-poolissa Steban Bazil (1571) voitti kaikki neljä otteluaan ja myös Hannu Tolvasen (1707) 3-0 ottaen pooliykkösen paikan. Poolikakkosena jatkoon Eleonoora Roosioks (1457), joka voitti Tolvasen 3-0 ja Noel Metsätien (1557) 3-2. Myös Metsätie voitti Tolvasen 3-0, ja näin koko luokan kakkossijoitettu Tolvanen putosi peräti poolin neloseksi.

C-poolissa ylläteltiin vain sijoilla 3-5. Siellä Hegert Laht (1370) voitti Pate Ikolan (1587) 3-1 (viides 19-17!) ja Tomi Juutilaisen (1458) 3-2. Näin Laht nousi poolin kolmoseksi.

Arto Ojanen (1617) nousi D-poolin ykköseksi voittamalla John-Axel Stråhlmanin (1649) 3-1. Poolikakkoseksi ja toiseksi jatkoonmenijäksi tuli Max Takkavuori (1538), joka voitti  Stråhlmanin ankarassa ottelussa 3-2. Viides 11-9. Jännittävä ottelu oli myös Ojasen ja Takkavuoren välinen ottelu. Ojanen voitti viidennessä 14-12. Ensimmäinenkin erä Ojaselle 16-14!

Max Takkavuori jatkoi yllätyksiään jatkokaavion kvartassa, jossa hän voitti Philipp Gossmannin 3-0. No, Gossmannilla oli sijoituksessa vain 18 ratingpistettä enemmän. Muita ratingyllätyksiä ei neljässä kvartassa tapahtunut.

Takkavuoren eteneminen pysähtyi viimein semifinaaliin, jossa luokan kolmossijoitettu Subhrasankha Dey voitti hänet 3-0. Luokan ykkössijoitettu  – mutta poolissaan toiseksi jäänyt – Jaimielee Enriquez voitti puolestaan Edsel Camantiquen 3-0. Finaalissa Enriquez päihitti Deyn 3-0.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Subhrasankha Dey (PT Espoo), luokkavoittaja Jaimielee Enriquez (TIP-70), kolmanneksi sijoittuneet Max Takkavuori (TIP-70) ja Edsel Camantique (Atlas).

M-1650

Lauantain illassa mukana oli yhdeksän pelaajaa. Siten poolit 4+5. Illallakin usakaltaa laittaa viiden poolin, jos pooleja on korkeintaan kaksi. Muuten jatkokaavion kierroksia tulee ainakin kolme, mikä on liikaa.

A-poolissa kolmanneksi sijoitettu Gabriel Anton (1453) nousi pooliykköseksi voittamalla Jussi Joensuun (1494) 3-2 ja Stefan Frimanin (1597) 3-1. B-poolissa Joel Koivumäki (1530) nousi pooliykköseksi voittamalla Pate Ikolan (1548) 3-2 (viides 12-10). Pelasi Koivumäki myös kaksi muuta viisieräistä. Eino  Reina kaatui 0-2-tappioaseman jälkeen 3-2.  Mutta Toivo Ridalia (1452) vastaan tuli tappio 2-3. Hän meni tosin ensin 2-1-johtoon pitkän kaavan kautta: 15-13, 10-12, 16-14. Pate Ikolakin pelasi toisen viisieräisen voittaessaan Grigorii Skiban 3-2. Pooli kesti kuitenkin vain 3 tuntia 20 minuuttia eli täsmälleen viiden pelaajan poolin laskennallinen kesto: 10 ottelua x 20 minuuttia/ottelu = 200 minuuttia = 3 tuntia 20 minuuttia. No lopussa kyllä pelattiin kahdella pöydällä.

Gabriel Anton jatkoi yllätyksiä jatkokaaviolla, jonka semissä hän voitti Pate Ikolan 3-0. Jussi Joensuu taas yllätti toisessa semifinaalissa voittamalla Joel Koivumäen 3-1. Tiukat olivat taas pisteet. Neljäs erä 17-15. Näin finaali oli A-poolin finaalin uusinta. Anton voitti jälleen Joensuun 3-2, vaikka tämä johti erin 2-1.

Jussi Joensuulla on vanhaa rankingtaustaa. Hän oli sijalla 27 MJ-13:n 1.1.1989-rankingilla. Silloin hänen seuransa oli TerPy.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Jussi Joensuu (HUT), luokkavoittaja Gabriel Anton (TuPy), kolmanneksi sijoittuneet Pate Ikola (KoKu) ja Joel Koivumäki (TIP-70).

M-1600

Lauantaiaamun M-1600-luokassa oli kivasti 12 pelaajaa, joten saatiin kolme neljän pelaajan poolia.

A-poolissa Eino-Juhani Aallas (1315) yllätteli ja nousi nelossijoitetun paikalta pooliykköseksi.  Hän voitti Markku Hauhian (1418) 3-1, Pauliina Niskasen (1381) 3-0 ja Pate Ikolan (1548) 3-0. Vakuuttavaa! Muuten mentiin ratingien mukaan eli Ikola kakkosena jatkoon.

B-poolissa Eino Reina (1332) oli samoin nelossijoitettu poolissaan mutta meni jatkoon kakkosena. Hän voitti Mats Hollmeruksen (1438) 3-0 ja Aku Kauran (1367) 3-1. Joel Koivumäki oli kuitenkin pooliykkönen kolmella voitollaan. Niistä vain yksi oli viisieräinen, kun Reina kaatui 3-2, vaikka Reina oli johtanut 2-0. Koivumäki oli toki luokan kakkossijoitettu. Lisäksi Kaura yllätti Hollmeruksen 3-1.

C-poolin yllättäjä oli Hegert Laht (1370), joka voitti Juha Pitkäsen (1458) 3-1 ja Toivo Ridalin (1452) 3-1. Se riitti poolivoittoon, koska myös Pitkänen päätyi kahteen voittoon, ja keskinäinen ottelu ratkaisi. Laht hävisi Marko Vuorelle (1339) 2-3 (viides 10-12) johdettuaan erin 2-0

Jatkokaavion kvartoissa ei nähty yllätyksiä vaan syrjäytetyt pooliykköset Pate Ikola ja Juha Pitkänen menivät semifinaaleihin voittamalla pooliyllättäjät.  A-poolin yllättäjäykkönen  Eino-Juhani Aallas kuitenkin jatkoi hyviä pelejään ja voitti semifinaalissa Pitkäsen 3-0. Toinen semifinaali oli sitten ankarampaa vääntöä, kun Joel Koivumäki voitti Pate Ikolan 3-2 oltuaan erin 1-2 tappiolla.

Finaalikin oli kova kamppailu. Meni viidenteen erään. Koivumäki johti jo 9-7, mutta Aallas nousi 11-9-voittoon.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunutJoel Koivumäki  (TIP-70), luokkavoittaja Eino-Juhani Aallas (HUT), kolmanneksi sijoittuneet Pate Ikola (KoKu) ja Juha Pitkänen (PT 75).

M-1500

Kymmenen pelaajaa jaettiin kahteen viiden pelaajan pooliin.

Luokan ykkössijoitettu Juha Julmala oli hyvässä iskussa A-poolissa häviten vain kaksi erää neljässä ottelussa. Vastaavasti poolin kakkossijoitettu Usara Amarasinghe oli selkeä poolikakkonen. Alemmilla sijoilla pelattiin ristiin, kun Erik Räsänen (1119) voitti Hegert Lahtin (1370) 3-0. Eräsuhteilla Räsänen poolikolmonen.

B-poolissa pelattiin pahasti ristiin. Pooliykköseksi tuli luokan kakkossijoitettu Tomi Juutilainen (1458) vaikka hävisikin poolin ensimmäisessä ottelussaan Petteri Kauppalalle (1262) 2-3, viides 10-12. Seuraavat kolme pelaajaa päätyivät kahteen voittoon, kun Eino Reina (1332) voitti Markku Hauhian (1418) 3-0 ja Kauppala Reinan. Näin Hauhialla, Kauralla ja Kauppalalla oli kaksi voittoa Reinan jäädessä yhteen voittoon. Mutta nytpä ei mentykään eräsuhdelaskentaan. Hauhialla oli näet keskinäisistä otteluista kaksi voittoa, Kauralla yksi ja Kauppalalla nolla. Niinpä Hauhia meni poolikakkosena jatkoon.

Jatkokaavio oli viisieräisten otteluiden hetteikkö. Semifinaaleissa Julmala nousi Hauhiaa vastaan 3-2-voittoon 1-2-tappioasemasta. Juutilainen puolestaan johti Amarasinghea 2-1 ja myös voitti 3-2. Näin finaalissa kohtasivat luokan kaksi kärkisijoitettua. Juutilainen meni erin 2-1-johtoon, mutta Julmala vei pelin viidenteen erään. Juutilainen johti sitä vielä 8-6, mutta Julmala nousi 11-9-voittoon kauniilla onnenkantamoisella.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Tomi Juutilainen (PT 75), luokkavoittaja Juha Julmala (PeTo), kolmanneksi tulleet Usara Amarasinghe (Smash) ja Markku Hauhia (Boom).

Jatkuu…

Kisanveto-ohjelmistojen kehitys

Uudella WebWelho-ohjelmistolla vedettiin ensimmäistä kertaa kokonaiset kisat Tampere GP:ssä. PT-Velhon käyttäjämäärät ovat kasvaneet.

Alla on esitelty ohjelmistojen nykytilanne ja vertailtu niitä. PT-Velhon uusimman version voi ladata githubista.

WebWelho on tarkoitus saada edelleen kehitettynä käyttöön liiton Gaalakisoissa ja vuodenvaihteesta kaikille halukkaille.

WebWelho on selainpohjainen ja tiedot ovat liiton tietokannassa
– Vaatii nyt ja tulevaisuudessa toimivan nettiyhteyden
– Käyttö on jonkin verran hitaampaa kuin PT-Velhon
+ Sallii useita käyttäjiä
+ Kisaa voi seurata netistä samalla kun tietoa tulee tietokantaan
+ Helppokäyttöinen
+ Mahdollistaa myös piste kerrallaan tallennuksen ja pistetilanteiden seuraamisen monesta ottelusta
– Arvonnoissa tällä hetkellä vain poolit+cup, ei kaavioon sijoitusta
– Arvontojen jälkeen pooleja ei voi tällä hetkellä muuttaa
– Tampereella osa käyttäjistä joutui käyttämään anonyymiä selainikkunaa – tämä on helpohkosti korjattavissa.
– Tietojen siirto ottelutietokantaan / pokaalinäyttöön vaatii vielä työtä
– Hallintatyökaluja täytyy ainakin jonkin verran kehittää.

PT-Velhon ohjelmat ovat koneella jolla Velhoa käytetään ja tiedot ovat paikallisella levyllä
– Vaatii valmiuden käyttää komentoikkunaa ja editoida tiedostoja
– Ei tue samanaikaisia käyttäjiä kuin hyvin rajoitetusti.
+ Erittäin nopea tottuneen käyttäjän käsissä
+ Jo pitkään ollut käytössä ja käytetty monella paikkakunnalla

Hieman historiaa: PT-Velho on itse oma-aloitteisesti ja omana harrastuksenani kirjoittama ohjelmisto. Sillä on pyöritetty Tampereen kisat ainakin vuodesta 2016 alkaen, PT Espoon kisat jo vuosikausia ja viime vuosina myös Oulussa ja Lahdessa. WebWelho on liiton käynnistämä projekti, jonka käynnistämiseen liittyi ylioptimistinen arvio liiton sivustosta ohjelmistokehitysympäristönä samoin kuin vanhan koodin uudelleenkäyttömahdollisuudet arvioin reilusti yläkanttiin. Käytännössä koko projekti on tehty likimain nollista, suunnittelu on tehty talkootyönä ja totetus ns asevelihintaan. Molemmissa on tavoitteena ollut sekä arvontasääntöjen että poolilaskennan täysin sääntöjen mukainen toteutus sekä integrointi liiton tietojärjestelmiin. WebWelholla vedettiin ensimmäistä kertaa kokonaiset kisat Tampere GP -kisoissa, mutta sen eri osia on testattu aiemmissa kilpailuissa.

Otan mielelläni vastaan kehitysideoita, mutta niitä toteutetaan tietysti jonkinlaisessa prioriteettijärjestyksessä ja resurssit huomioiden.

Kamilla Kadarille hieno toinen sija Unkarin kansainvälisessä Cup of Hopes -kilpailussa

Kamilla Kadar osallistui kahden päivän ajan Unkarin Győrissa järjestettyyn nelipäiväiseen kansainväliseen kilpailuun ”Cup of Hopes”. Kamilla pelasi kahdessa luokassa eli U11- ja U12 -tytöissä. Siis 2013- ja 2012-tytöissä. Luokat U13 ja U15 olisi pelattu lauantaina ja sunnuntaina. Sarjat olivat sekä pojille että tytöille.

Győr sijaitsee lähellä kolmen maan risteystä:

Kilpailu järjestettiin nyt neljännen kerran. Lippurivistön mukaan seuraavat maat olivat mukana tällä kertaa:

Suomi
Romania
Serbia
Itävalta
Unkari
Slovakia
Latvia
Vietnam

Kamilla fiilistelee ennen pelien alkua:

Kilpailu alkoi torstaina 11-vuotiaiden luokalla. Käynnistysvaikeudet olivat suuret ja Kamilla sijoittui kahdeksan osallistujan joukossa sijalle viisi huonon aamupäivän vuoksi. Luokassa pelattiin siis kaikki kaikkia vastaan. Loppupäivästä hän sitten voitti mm. luokan voittajan hienossa ottelussa. Se oli voittajan ainoa tappio. Mahdollisuudet olivat siis todellakin kultamitaliin asti, mutta ei se vaan niin helppoa ole tulla pelaamaan kansainvälisiä pelejä, kun ennestään pohjalla on vain Euro Mini Champs. Keski-Euroopan pelaajille tällaiset turnaukset ovat arkipäivää.

Seuraavassa kuvassa U11-tyttöjen palkintojenjako. Ildiko pääsi jakamaan palkinnot! Voittaja ilmeisesti Slovakian Sofia Truskova.

Perjantaina oli sitten 12-vuotiaiden luokassa eri tahti alusta alkaen.  Neljän tytön alkupoolissa kolme selvää voittoa ja sitten kahdella 3-0-voitolla finaaliin. Semifinaalissa kaatui upeasti Serbian Sara Namestovski 3-0. Hänelle Kamilla oli hävinnyt torstain ensimmäisessä ottelussa. Hän oli myös mukana Euro Mini Champsissa saaden saman sijan 49 kuin Kamilla. Mahdollisesti Serbian paras 2013 tyttö, koska kerran Serbian liitto lähetti hänet ainoana tyttönä Strasbourgiin. Hänestä tuli Kamillan hyvä ystävä, koska on serbian-unkarilainen ja puhuu unkaria!

Finaalissa oli sitten vastassa iso unkarilaistyttö eli 12-vuotias Izabell Ivanics, joka on Unkarin kolmanneksi paras U13-tyttö. ITTF:n U13-listalla sijalla 120. En ole kuullut eräpisteitä, mutta ilmeisesti hän voitti ottelun aika selvästi.

U12-tyttöjen palkintojenjako. Kamilla upeasti kovassa seurassa hopeamitalistina! Unkarin Izabell Ivanics siis kultamitalisti.  Kamillan voittama Serbian Sara Namestovski (U11-pronssimitalisti) seuraavana ja sitten kova tyttö Slovakiasta Sofia Truskova (U11-voittaja). Namestovski voitti kakkossijoitetun Truskovan poolissa. Kamilla oli voittanut hänet U11-tytöissä.

Kilpailu oli erinomainen harjoittelupaikka Kamillalle. 13 kovaa ottelua ja tulipa matkatuomisiksi myös arvokas hopeamitali. Kuulemma yleisössä ihmteltiin  sitä, kuinka Kamilla voi pelata niin hienosti, vaikka on vain 9-vuotias.

Kyllä se vaan niin on, että kansainvälisissä kilpailuissa kannattaa käydä jo 9-vuotiaasta alkaen!

Kiitos valokuvista: Ildiko Kadar

4-divisioona Pohjois-Suomi ja Itä-Suomi 2024/2025

4-divisioonan Pohjoislohkon joukkueet:

IPT-94
KePts 2
KePts 3
OPT-86 10
OPT-86 11
OPT-86 12
Pellon Ponsi
PT-60 4

Syysturnaus 30.11.-1.12.2024 Oulussa
Kevätturnaus 26.-27.4.2025 Oulussa

Kolme parasta joukkuetta nousee ensi kaudeksi 3-divisioonaan.

Sarjaohjelma: https://www.sptl.fi/sptl_uudet/?page_id=22&lohko=4P&kausi=2425

4-divisioonan Itälohkon joukkueet:

Lipi/Vire
LrTU 3
MPS 2
MPS 3
Nu-Se 2

Syysturnaus 30.11.2024 Pieksämäellä
Kevätturnaus 26.4.2025 Pieksämäellä

Kaksi parasta joukkuetta nousee ensi kaudeksi 3-divisioonaan.

Sarjaohjelma: https://www.sptl.fi/sptl_uudet/?page_id=22&kausi=2425&lohko=4I

Kommentit: teemu.oinas@gmail.com

Vesa Lappi mukaan kilpailuvaliokuntaan

Kilpailuvaliokunta on saanut uuden jäsenen Vesa Lapin liityttyä riveihin. Vesa tuo pitkän kokemuksensa suomalaisesta kilpailutoiminnasta kilpailuvaliokunnan käyttöön ja tarjoaa pelaajille kätevän palauteikkunan kilpailuvaliokunnalle kaikesta kilpailutoiminnasta. Mikäli on antaa palautetta kilpailuvaliokunnalle, niin se hoituu kätevästi nyt myös Vesan kautta.

Tervetuloa kilpailuvaliokuntaan Vesa!

 

Gaalaviikonloppu 13.-15.12.2024 – Ilmoittautuminen nyt auki!

Pöytätennisliitto järjestää joulukuussa ensimmäistä kertaa gaalaviikonlopun, joka on täynnä pingiksen juhlaa. Käytössä on 33 pöytää Ruskeasuon ylä- ja alasalissa. Tavoitteena on saada vähintään 300 eri pelaajaa mukaan viikonlopun kilpailutapahtumiin. 

Koko viikonlopun ajan pelataan Gaalakilpailujen luokkia, joihin voivat osalllistua kaikki aloittelijoista huippuihin. Lisäksi perjantaina pelataan Suomen kärkipelaajien TOP-kilpailut, joissa jaetaan 3500 euroa palkintorahaa. Lauantaina mitellään paraluokkien SM-mitaleista ja juhlistetaan historian ensimmäistä Pingisgaalaa. Sunnuntaina kamppaillaan junioreiden TOPissa. Tarjolla on myös muuta oheisohjelmaa. Sinut on kutsuttu kilpailu- ja juhlahumuun!

PIKALINKIT

GAALAKILPAILUT 13.-15.12.

NAISTEN TOP 8 JA MIESTEN TOP 16 PE 13.12.

PARA-SM LA 14.12. (kutsu tulossa pian)

PINGISGAALA LA 14.12.

JUNIOREIDEN TOP SU 15.12. (kutsu tulossa pian) 

MUU OHJELMA

MAJOITTUMINEN

GAALAKILPAILUT 13.-15.12.

LUOKAT

Perjantai 13.12.

Ryhmä 1 (klo 9.30-14, max 50 pelaajaa)

M50, M60, M70, M80, N50, N70

Ryhmä 2 (klo 17-21.30, max 80 pelaajaa)

M-2100, M-1700, M-1200 ja Gun Game*

Perjantain kansalliset 4 pelaajan pooleissa. Ryhmä 1 yläsalissa ja ryhmä 2 alasalissa. Yläsalissa klo 15-20 TOP-kilpailut. TOP-kilpailujen finaalien ajan (klo 19-20) pidetään tauko muissa luokissa.

*Gun Game on epävirallinen luokka (ei vaikuta ratingpisteisiin). Pelissä pelaaja joutuu käyttämään erilaisia mailoja (sileä, näppylä, ”markettimaila”, sulismaila, paistinpannu..) tai tyylejä (kynäote, vasen käsi..). Aina kahden voitetun pisteen välein pelaaja vaihtaa seuraavaan mailaan/tyyliin. Erät pelataan 15 pisteeseen ja ottelun voittaa kahdella erävoitolla. Idean pelistä saa tältä Pongfinityn videolta. Luokka pelataan suorana cupina ilman tasoituksia ja voittaja saa 50 €. Mukaan otetaan 32 ensimmäistä ilmoittautujaa.  

Lauantai 14.12.

Ryhmä 3 (klo 9-13.30, max 180 pelaajaa)

MK, M-2000, M-1500, M-1000, harrastajat*

Ryhmä 4 (13.30-17, max 180 pelaajaa)

NK, M-2300, M-1800, M-1300, M-800, aloittelijat** ja pingiskoulu***

Lauantain ryhmissä pelataan 3-4 pelaajan pooleissa. Käytössä ylä- ja alasali. Parapelaajien SM-kilpailujen kaksinpelit klo 10-13.30 ja nelinpelit klo 14.30-17. 

*Harrastajaluokkaan voivat osallistua pelaajat ilman lisenssiä tai H-lisenssin omistajat. Rating max 900.

**Aloittelijaluokka on tarkoitettu henkilöille, jotka eivät ole aiemmin pelanneet kilpailuissa. Mukaan voivat tulla aivan vasta-alkajat. Luokka sopii erinomaisesti esim. pingiskoulupelaajien vanhemmille, eikä vaadi lisenssiä.

***Pingiskoululuokka on tarkoitettu aloitteleville junioreille, joilla ei ole vielä lisenssiä. 

Sunnuntai 15.12.

Ryhmä 5 (klo 10-15, max 120 pelaajaa)

M-2400, M-1900, M-1400, M-900, junioreiden TOP

Ryhmä 6 (klo 15-20, max 120 pelaajaa)

M-2200, M-1700, M-1200, M-750

Sunnuntain ryhmissä pyritään pelaamaan 5 pelaajan pooleissa.

ILMOITTAUTUMINEN JA ILMOITTAUTUNEET

Ilmoittautuminen: https://forms.gle/8Vfd1C4kxLXC8bD86

Ilmoittautuneet: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1OynxbMtrX50ZMVTBUgfmb1aB7m2LJcJzcdNcJJ-zS6E/edit?usp=sharing

OSALLISTUMISMAKSUT

Osallistumismaksu kisoihin on 20 euroa/luokka (pl. junioriluokat 15€). 

Maksu tulee maksaa viimeistään 10.12. myöhemmin ilmoitettavin maksutiedoin. Kilpailumaksut voi maksaa liikuntasetelillä.  

KILPAILUPAIKKA

Ruskeasuon pöytätennishalli (Ratsastie 10, Helsinki).

OSALLISTUMISLAHJA

Jokainen osallistuja saa osallistumislahjana pussin, josta löytyy pientä purtavaa ja tekemistä pelitauoille. 

TUOMAROINTI

Vapaat pelaajat tuomitsevat pooleissa. Jokainen osallistuja sitoutuu tuomitsemaan lisäksi yhden jatkopelin, mikäli ei pääse luokan finaaliin. 

KILPAILUPALLO

Stiga Perform valkoinen ***

RATING-LISTA

Kilpailuissa käytetään sijoittamiseen 10.11. päivättyä listaa (julkaistaan 16.11.). 

PALKINNOT

Pokaalit kaikissa luokissa neljälle parhaalle. MK:n ja NK:n voittajille 100 euroa.

Eniten pelejä viikonlopun aikana voittaneelle 100 euroa (tasatilanteessa ratkaisee 1. voittosuhde (voitot/ottelut), 2. eräsuhde ja 3. arpa).

YLITUOMARI

Nimetään myöhemmin. 

TIEDUSTELUT

henri.pelkonen@sptl.fi / Henri Pelkonen

 

PINGISGAALA LA 14.12.

Historian ensimmäinen Pingisgaala järjestetään Hotel Arthurin hienossa juhlasalissa. Gaala on koko suomalaisen pöytätenniksen juhla, jossa nautitaan hyvästä ruoasta ja musiikista, palkitaan vuoden aikana menestyneitä, muistellaan kauden huippuhetkiä ja nautitaan hyvästä seurasta. Tarjolla on rentoa meininkiä juhlallisissa puitteissa. Jokainen pingisihminen on kutsuttu!

ALUSTAVA OHJELMA

18.30: Illallinen alkaa, tervetulosanat
19.30: Gaala käynnistyy
19.45: Fiilistelyvideo
20.00: Visa menneestä pingisvuodesta (Kahoot)
20.30: Huutokauppa (tuotto lupaaville junioripelaajille) 
21.00: Palkintojen, ansiomerkkien ja stipendien jako: mm. vuoden pingisseura, vuoden juniori- ja aikuispelaajat, vuoden reilu pelaaja, vuoden seura-aktiivi ja vuoden pingisperhe. Tarkat kategoriat julkaistaan myöhemmin!
22.00: Livemusiikkia
23.00: Gaala päättyy

ILLALLISMENU

Maa-artisokkakeittoa, rapeaa pekonin savusiivua L, G
***
Dijonlohta, Skånen perunoita, pikkelöityjä kurkkuja L, G
***
Juustokakkua ja raparperimelbaa  L
 
Vaihtoehdot tarjotaan ruokarajoitteisille. Mikäli lohi ei ole mieluinen ruoka, selvitetään korvaava pääruoka.
 
GAALALIPUT
 

ILMOITTAUTUMINEN

Ilmoittautuminen: https://forms.gle/atX9PbFCo34nyYVu5

Mukaan mahtuvat 150 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. 

ANSIOMERKIT JA STIPENDIT

Gaala on erinomainen paikka jakaa ansioituneella seuraihmisille ansiomerkki. Ansiomerkkien hinnat löytyvät täältä.

Haluaisitko tukea suoraan esimerkiksi suomalaisia pingisjunnuja? Yksityishenkilöt, yritykset ja yhteisöt voivat jakaa gaalassa stipendejä. 

Ansiomerkeistä ja stipendien jakamisesta kiinnostuneet voivat lähestyä Henriä (henri.pelkonen@sptl.fi tai 040 537 1449).

VIIKONLOPUN MUU OHJELMA

Gaalaviikonloppuna on Ruskeasuon pöytätennishallilla pelaamisen ohella myös muuta ohjelmaa. Tässä jo varmistuneet tärpit: 

– SUEK:n esittelypiste (pe-la)
– MN-Pingiksen myyntipiste
– Pingiskeskuksen myyntipiste
– Pingisbingo (kerää viikonlopun aikana bingolappu täyteen ja voita palkinto)
– Valmennusklinikat (Mattias Bergkvist antaa maajoukkuevalmentajan vinkit pelaamiseen, tarjolla 15 minuutin slotteja)
– Tarkkuussyöttökilpailu
– Huutokauppa: tuotto lupaaville junioreille

MAJOITTUMINEN

VALO-hotelli

Ruskeasuon pöytätennishallilta vain 1,5 kilometrin päässä sijaitsevasta hotellista kaikki huoneet -15 prosenttia koodilla PROPINGIS24

Varaa huone: https://valo.fi/

Hotel Arthur

Hotel Arthurista on varattu rajattu määrä huoneita gaalaviikonloppuun osallistuville 13.-15.12.

Huonemäärät:

20 * Standard kahden hengen twin huonetta yhdelle hengelle hintaan 85 €/huone/yö ja kahdelle hengelle hintaan 100 € /huone/yö. Huoneet menevät varausjärjestyksessä. Suosittelemme varaamaan huoneen heti. 

Jokainen majoittuja varaa ja maksaa majoituksensa itse. Varauksen yhteydessä on annettava kiintiön koodi SPTL2024. Varaukset tehdään hotellin myyntipalveluun (sähköposti myyntipalvelu@hotelarthur.fi, puh. 09-1734 4200) tai vastaanottoon (vastaanotto@hotelarthur.fi, puh. 09-173 441). Myyntipalvelu on avoinna arkipäivisin kello 08.00-16.00.

Jos majoittujan saapuminen hotelliin on kello 18.00 jälkeen, pyydetään majoittujaa ystävällisesti ilmoittamaan seuraavat luottokorttitiedot varauksen vahvistamiseksi: luottokortin haltijan nimi, luottokorttinumero ja kortin voimassaolo (kk/vv).

Peruutukset: 

Yksittäinen huonevaraus voidaan perua kuluitta saapumispäivänä klo 18.00 mennessä. Esteen sattuessa pyydämme ystävällisesti perumaan varauksen hotellimme myyntipalveluun tai vastaanottoon peruutuskulujen välttämiseksi.

Lisätietoja:

www.hotelarthur.fi

Nappulaleiri etelä – kutsutut pelaajat

NAPPULALEIRI

-ETELÄ

Pöytätennisliitolla on käynnissä Nappulaprojekti, jonka tarkoituksena on tehostaa nuorimpien (2011 tai nuoremmat) pelaajien harjoittelua. Leirejä järjestetään Oulussa ja Espoossa. Keväällä pidetään koko maan yhteinen tapahtuma. 

Kutsutut pelaajat:

  1. Koivumäki Jimi
  2. Hoang Nhat Nguyen Hai
  3. Vihreälaakso Eeka
  4. Takkavuori Max
  5. Koivumäki Joel
  6. Juutilainen Tomi
  7. Tamilin Roman
  8. Lehtosaari Luka
  9. Nirkkonen Lauri
  10. Saukko Lukas
  11. Solapuro Luca
  12. Stråhlman Lars-Wilmer
  13. Jackson Magnus
  14. Pavlov Konstantin
  15. Lahti Eeli
  16. Bergholm Robin
  17. Bergman Tuukka
  18. Holmberg Thomas
  19. Parviainen Oliver
  20. Valtola Lenni
  21. Liu Jihong
  22. Lundström Linus
  23. Valkeapää Upi
  24. Leivo Niklas
  25. Vainio Tuomas
  26. Kiviluoto Oiva
  27. Li Justin
  28. Lehtosaari Milo
  29. Dabrowski Eemil
  30. Teittinen Lenni
  31. Herold Leo
  32. Havikallio Leevi
  33. Enriquez Jaimielee
  34. Kadar Kamilla
  35. Turi Sanni
  36. Turi Emily
  37. Salonen Liia
  38. Saarto Viola
  39. Vuorinen Sohvi
  40. Estrada Noso Paola
  41. Khosravi Lilian
  42. Räisänen Sofia

Leirin tiedot 

Paikka: Tuulimäen väestönsuoja Espoo (Itätuulenkuja 9)

Aika: aloitus 2.11.2024 lauantaina kello 10.00 ja päätös sunnuntaina 3.11 kello 15.30.  

Aikataulu: 10-12 ja 13.30-15.30 kumpanakin päivänä kaksi harjoitusta siis

Leirin hinta: 40e (Leirin hintaan eivät kuulu ruokailut. Voit ottaa eväät mukaan tai käydä tauolla syömässä läheisessä ostoskeskuksessa. Voimme myös halukkaiden kanssa mennä yhdessä syömään.) Leiri laskutetaan jälkeenpäin eli käteismaksua.

Ilmoittautumiset viimeistään 28.10  / taneli.keinonen@sptl.fi

LEIRILLE OTETAAN 24 PELAAJAA. JOS ILMOITTAUTUMISIA ON TÄTÄ ENEMMÄN NIIN MUKAAN VALITAAN RATINGLISTAN MUKAAN PELAAJAT.

 Terveisin 

Taneli Keinonen 

0505285861