Aihearkisto: Muut

Ruskeasuon maajoukkueryhmän harjoittelua uudistetaan

Meillä on pieni joukko lahjakkaita nuoria tai nuorehkoja pelaajia, joiden harjoittelusta on pääosin vastannut liitto. Nyt – soveltuvin osin jopa heti – tarkoituksemme on kehittää tätä järjestelmää, lähinnä kahdesta syystä. Ensinnäkään emme ainakaan kaikilta osin ole tyytyväisiä saavuttamiimme tuloksiin. Toiseksi olemme niin pieni pingismaa, että jokaisesta lahjakkuudesta on yritettävä pitää kunnolla kiinni.

Todettakoon lisäksi, että syyllisiä ei haeta. Nykytilanne ei ole kenenkään vika, korkeintaan liiton johdon. Nyt puhutaan tilanteen parantamisesta. Sitä varten kirjoitan alla asiaan liittyviä näkökohtia. Niitä saa myös ihan jokainen halutessaan kommentoida.

Seuraavat asiat tulevat melkein miettimättä mieleen:

Hommaa on johdettava

Tätä varten perustamme johtoryhmän, jossa jokainen saa sanoa sanottavansa. Siellä myös suunnitellaan ulkomaisia kilpailuja ja leirityksiä, miksei kotimaisiakin. Allekirjoittaneen ohella ainakin Sonja, Mika, Mattias, Bahman ovat tätä jengiä. Käytännön johtamista on esimerkiksi se, että parhaillaan käymme keskustelua Kiinan liiton kanssa mahdollisen sparrarin/valmentajan saamisesta syksyllä muutamaksi kuukaudeksi.

Enemmän viestintää

”Rusan ryhmä” on toiminut turhan paljon omissa ympyröissään. Nyt on tavoitteena, että muutkin kuin sisäpiiriläiset tietävät, mistä on kyse. Perinteisemmän viestinnän ohella se voi tarkoittaa vaikka live-kuvaa treeneistä. Lisäksi minulla on ”ikuisuushanke” sinisen ja painavan verhon vaihtamisesta läpinäkyväksi verkoksi, jolloin treeniryhmän pelaamisen seuraaminen on paikan päällä helpompaa.

Viestintää on myös pelaajille suunnatut yhteispalaverit, joihin voimme kutsua vaikka urheilupsykologin puhumaan kisajännityksen lieventämisestä. Alku otetaan kuitenkin ihan omin voimin ja puhumme sekä liiton että pelaajien tavoitteista.

Tehdään yhdessä

Yhteistyö on voimaa. Esimerkiksi ilman ulkopuolisia asiantuntijoita emme voi pärjätä valmennuksellisesti, olipa kyse sitten vaikkapa fyysisistä ominaisuuksista tai ravinnosta.

Modernisti puhumme yhteisöllisyydestä. Olemme luomassa tosissaan ja tavoitteellisesti harjoittelevien pöytätennispelaajien ryhmää. Siihen kuuluvat oleellisena osana mainiot parapelaajamme. Toinen ”uusi” idea voisi olla Rusalta lähtevä yhteislenkki, mikä tosin keksittiin jo 1970-luvulla.

Lisää valmentajia

Tärkein uudistusajatuksemme on se, että lisäämme valmentajien määrää. Mattias on usein ollut toivottoman tehtävän edessä, kun samaan aikaan pallolaatikon antamisen kanssa on pitänyt vastata muiden pöytien treeneistä.

Tähän saamme muutoksen lisäämällä valmentajia. He voivat olla henkilökohtaisia valmentajia – kuten Mara Autio on Ainolle tai Bahman Samille – tai ns. ”liiton valmentajia”. Mattiaksen, Samulin, Mikan, Tanelin, Maran ja muiden ”tuttujen” lisäksi käymme tai olemme käyneet keskusteluja mm. Johanna Schüpbachin ja Johan Kratzin kanssa. Lisäksi mm. tunnettu ruotsalaisvalmentaja Peter Sartz on ilmaissut kiinnostuksensa Suomea kohtaan.

En pidä ollenkaan mahdottomana, että syksyllä Rusalla voisi olla parikin pallolaatikkoporukkaa samaan aikaan kun muut pelaajat vetävät normitreeniä. Yksilöllisyyden lisääminen on varmasti yksi tavoite, nythän koko ryhmä on periaatteessa harjoitellut samaan aikaan maanantaista torstaihin klo 17-20.

Pelaajista

Koko hankkeen sielu on pelaajissa. Heidän on koettava itsensä tärkeiksi ja haluttava tulla paremmaksi. Mäkelänrinteessä aloittavat syksyllä ainakin Maria Girlea, Sam Khosravi ja Aleksi Räsänen, mahdollisesti muitakin. Mäkelänrinne ja Urhea ovat meille alihyödynnettyjä mahdollisuuksia.

Maajoukkuepelaajat – esimerkiksi Benedek ja Alex – ovat aina paikalla ollessaan liiton pöytien asiakkaita. Sama mahdollisuus on pääkaupunkiseudun ulkopuolisilla kärkijunioreilla. Sparrareitakin tarvitaan – heistä esimerkiksi Anastasiia on mainio esimerkki.

Lopuksi

Kuten alussa kirjoitin, kaikkea saa kommentoida ja kritisoidakin. On melko varmaa, että kaikki mene kerralla nappiin. Tervetuloa myös mukaan toimintaan, vaikkapa vain keskustelemaan ja antamaan omia näkökulmia. Ilmoittautua voi vaikka allekirjoittaneelle.

Ja joo, on tiedossa, että kaikki tuo maksaa. Meillä on kuitenkin varaa ainakin kokeiluperiodeihin. Toisesta näkökulmasta on selvää, että ilman valmennuksen tehostamista emme tuota kotimaassa parempia pelaajia. Parhaat pelaajamme onkin tehty ulkomailla, mikä edelleen on hyvä vaihtoehto tosissaan huipulle pyrkiville.

Muista ilmoittauta Kosken kesäleirille 1.-4.8.2021

Kosken kesäleiri 2021

-UUSI AJANKOHTA

Olemme löytäneet uuden ajankohdan kesäkuulta peruuntuneen leirin tilalle. Leiri pidetään 1.-4.8.2021.

Leiri on tarkoitettu kaikille seuroissa pelaaville nuorille. Harjoittelu tapahtuu tasoryhmissä, joten kaiken tasoiset pelaajat voivat osallistua ja saavat hyvää harjoitusta.

 • Leiri alkaa sunnuntaina 1.8.2021 kello 12. Leiri päättyy keskiviikkona 4.8.2021 kello 18.00.
 • Valmentajat: Taneli Keinonen, Samuli Soine, Johanna Schüpbach
 • Paikka: Lampitie 3
 • Ohjelmassa on luonnollisesti runsaasti paljon pöytätennistä, mutta myös muuta liikuntaa. Ota siis ulkoliikuntavarusteet mukaan kuten myös uintivarustus.
 • Majoittuminen koululuokissa eli ota makuupussi ja patja mukaasi.
 • Jokainen vastaa omista vakuutuksistaan
 • Leirin hintaan (160e) kuuluu majoituksen ja valmennuksen lisäksi aamupala, lounas ja päivällinen. Iltapalapussin su-ti illaksi voi varata etukäteen yhteishintaan 16,50e (laskutetaan leirihinnan yhteydessä) . Toki iltapalan voi tutuun tapaan hoitaa myös omatoimisesti
 • ILMOITTAUTUMINEN taneli.keinonen@sptl.fi viimeistään 16.7 perjantaina.  Älä kuitenkaan jätä ilmoittautumista viimeiseen hetkeen, jotta ehdimme hoitaa leiripaidat!Ilmoita myös jos haluat ottaa iltapalapussin tai jos sinulla on ruoka-allergioita. Laita myös leiripaidan kokosi? Ilmoittautumiset vahvistetaan, tosin lomista johtuen vahvistukset voivat kestää.

 

Kosken Kaiku ja Suomen Pöytätennisliitto

Kuukauden pingisteko, touko-kesäkuu 2021 – PT Jyväskylä ja PT 75 panostamassa junioritoimintaan seuratuella

Kilpailuvaliokunnan valinta kuukauden pingisteoksi touko-kesäkuussa 2021

PT Jyväskylä ja PT 75 panostamassa junioritoimintaan seuratuella

Kilpailuvaliokunnan valinta touko-kesäkuun kuukauden pingisteoksi on PT Jyväskylän ja PT 75:n yhteishanke junioritoiminnan kehittämiseksi seuratuen avulla. Alla PT Jyväskylän nokkamiehen Henri Pelkosen ajatuksia asian tiimoilta.

PT 75 ja PT Jyväskylä päättivät tarttua syksyllä toimeen ja lähteä kehittämään toimintaansa Opetus- ja kulttuuriministeriön seurakehittämistuen avulla. Seurat saivat toukokuussa tietää saavansa hakemansa 15 000 euron tuen.

Tampereella ja Jyväskylässä perustetaan tuen avulla ensi kaudella uusia junioriryhmiä sekä tiivistetään kahden seuran välistä yhteistyötä esimerkiksi leirien muodossa. Lisäksi seurat tulevat kehittämään yhteistä valmennuslinjaansa sekä pohtimaan tapoja, joilla uudet pelaajat otetaan seuroissa huomioon.

Molemmilla seuroilla oli selkeä halu kehittää junioritoimintaansa. Pöytätenniksen maantieteellisestä näkökulmasta kyseessä on myös melkein naapuriseurat, joten yhteistyö tuntui erittäin luonnolliselta.

Seuratuki mahdollistaa uusien ryhmien perustamisen ilman suurta taloudellista riskiä. Seurat voivat maksaa valmentajilleen järkevän korvauksen, vaikka ryhmäkoot jäisivät aluksi pienemmiksi. Tuen avulla PT 75:n valmennuksessa isompaa roolia ottaa Jarno Peltovako. Jyväskylässä tuki mahdollistaa nykyisten valmentajien pitämisen remmissä sekä uuden ulkopuolisen valmentajan osa-aikaisen palkkaamisen.

PT Jyväskylä ja PT 75 käynnistivät hankkeensa virallisesti kesäkuun alussa, jolloin alkoi tulevan kauden suunnittelu. Hankkeen tulokset näkyvät toivottavasti uusien pelaajien muodossa jo ensi kauden alussa!

Kilpailuvaliokunta onnittelee PT Jyväskylää ja PT 75:stä ennakkoluulottomasta projektista ja toivottaa mitä parhainta menestystä jatkoon!


Aikaisemmat kuukauden pingisteot:

Marras-joulukuu 2020, Asko Rasinen Champions Leaguen finaaliturnauksessa tuomarina
Lokakuu 2020, Perhe Ikolat
Syyskuu 2020, Aaro Mäkelän suoritukset Para-SM:ssä

Kesä 2020, OPT-86:n pöytätennishalli – 1000m2 pöytätenniksen ilosanomaa

Huhtikuu 2020, Pongfinity – somepingiksen keihäänkärki
Maaliskuu 2020, Yumo Luon paluu naisten Suomen Mestariksi
Helmikuu 2020, Kaksoset SM-finaalissa (Matias ja Rasmus Vesalainen)
Tammikuu 2020, PT-60, Rovaniemi

Aikaisemmat kuukauden pelaajat:

Joulukuu 2019, Benedek Olah, SeSi
Marraskuu 2019, Aino Tapola, PT Espoo
Lokakuu 2019, Juhana Tuuttila, OPT-86
Syyskuu 2019, Joona Räsänen, HIK-pingis

Kesäkuu 2019, Leonid Pullinen, LPTS
Toukokuu 2019, Jani Jormanainen, PT Espoo
Huhtikuu 2019, Benedek Olah / Alex Naumi SeSi / KoKa
Maaliskuu 2019, Alisa Sinishin, PT Espoo
Helmikuu 2019, Turo Penttilä, HIK-pingis
Tammikuu 2019, Julius Muinonen / Leo Kivelä, LPTS
Joulukuu 2018, Samuli Soine, TIP-70
Marraskuu 2018, Esa Kanasuo, KoKa
Lokakuu 2018, Aleksandra Titievskaja, PT Espoo
Syyskuu 2018, Miikka O’Connor, PT 75

Toukokuu 2018, Sam Khosravi, KoKa
Huhtikuu 2018, Vili Kinnunen, TIP-70
Maaliskuu 2018, PT Espoo (joukkue)
Helmikuu 2018, Risto Jokiranta, SeSi
Tammikuu 2018, Toni Soine, PT Espoo
Joulukuu 2017, Aleksi Räsänen, PT Espoo
Marraskuu 2017, Alex Naumi, KoKa
Lokakuu 2017, Esa Miettinen, TIP-70 ja Ismo Lallo, TuKa
Syyskuu 2017, Lauri Hakaste, MBF

Toukokuu 2017, Anna Kirichenko, PT Espoo
Huhtikuu 2017,  Arttu Pihkala, PT Espoo ja Noah Steif, MBF
Maaliskuu 2017, Pedram Moradabbasi, OPT-86 ja Veikka Flemming, KoKa
Helmikuu 2017, Matias Vesalainen, KoKa
Tammikuu 2017, Sam Khosravi, KoKa
Joulukuu 2016, Aleksi Laine, Por-83
Marraskuu 2016, Janina Ågren, OPT-86
Lokakuu 2016, Benedek ”Pentti” Olah, SeSi
Syyskuu 2016, Joonas Kylliö, TIP-70

Toukokuu 2016, Arttu Pihkala, PT Espoo
Huhtikuu 2016, Pentti Olah, SeSi
Maaliskuu 2016, Sam Li, PT Espoo
Helmikuu 2016, Anna Kirichenko, PT Espoo
Tammikuu 2016, Aleksi Räsänen, PT Espoo
Joulukuu 2015, Arttu Pöri, TIP-70
Marraskuu 2015, Markus Perkkiö, OPT-86
Lokakuu 2015, Esa Miettinen, TIP-70 / Ismo Lallo, TuKa
Syyskuu 2015, Aleksi Hyttinen, JPT

Toukokuu 2015, Veeti Valasti, KoKa
Huhtikuu 2015, Pentti Olah, SeSi
Maaliskuu 2015, Annika Lundström, MBF
Helmikuu 2015, Mika Sorvisto, OPT-86
Tammikuu 2015, Carina Englund, ParPi
Joulukuu 2014, Joonatan Khosravi, TIP-70
Marraskuu 2014, Alex Naumi, KoKa
Lokakuu 2014, Jaakko Juutinen, OPT-86
Syyskuu 2014, Pentti Olah, SeSi

Toukokuu 2014, Kai Merimaa, Wega
Huhtikuu 2014, Matias Ojala, TuPy
Maaliskuu 2014, Roni Kantola, TuKa
Helmikuu 2014, Riku Anttila, Atlas
Tammikuu 2014, Pinja Eriksson, MBF
Joulukuu 2013, Pauli Hietikko, PT Espoo
Marraskuu 2013, Roope Kantola, TuKa
Lokakuu 2013, Alex Naumi, KoKa
Syyskuu 2013, Toni Soine, PT Espoo

Toukokuu 2013, Annika Lundström, MBF
Huhtikuu 2013, Pentti Olah, SeSi
Maaliskuu 2013, Viivi-Mari Vastavuo, MBF
Helmikuu 2013, Johan Nyberg, PT Espoo
Tammikuu 2013, Tatu, Toni ja Terho Pitkänen, Wega
Joulukuu 2012, Akeem Adewole, Star
Marraskuu 2012, Markus Myllärinen, TuKa
Lokakuu 2012, Patrik Rissanen, KuPTS
Syyskuu 2012, Roope Kantola, TuKa

Toukokuu 2012, Miikka O’Connor, MBF
Huhtikuu 2012, Elli Rissanen, Por-83
Maaliskuu 2012, Aleksi Mustonen, TIP-70
Helmikuu 2012, Otto Tennilä, PT 75

Kilpailuvaliokunnan puolesta

Teemu Oinas

Junioreiden EM, Kroatia, 18.7-2.8.2021

Junioreiden EM järjestetään Kroatian Varazdinissa heinäkuussa. Kilpailu pelataan poikkeuksellisesti kahdessa osassa, juniorit pelaavat 18-24.7 ja kadetit 27.7-2.8. 

Kisoihin on valittu seuraavat pelaajat:
Junioripojat: Sam Khosravi, Arttu Pihkala, Aleksi Räsänen 
Junioritytöt: Ramona Betz, Aleksandra Titievskaja, Anni Heljala 
Kadettipojat: Matias ja Rasmus Vesalainen

Pohdintaa Léana Hochartin kämmenlyönnin tiimoilta

Aluksi: Tiedän, että Waldner oli kova peluri, Ma Long lyö lujaa ja Kiinassa ja Japanissa on kovia tyttöjä ja Ruotsi on kova pingismaa. Entäs se Ugandan legendaarinen veteraanipelaaja! Mutta unohtakaa sellaiset ajatukset hetkiseksi.

Kesän ratoksi pieni valmennusaiheinen juttu. Tämä sopisi erinomaisesti SPTL:n valmennuspäivien ohjelmistoon, jos sellaisia päiviä vielä olisi.  Ensin voitaisiin katsoa  yhdessä alempana linkkaamani video ilman  keskustelua. Sen jälkeen porukka hajaantuisi tunniksi analysoimaan videota omin päin. Tehtävänä olisi etsiä hyvät puolet Léana Hochartin kämmenlyönnissä ja muussakin siihen liittyvässä. Sen jälkeen pitäisi suunnitella, miten niitä hyviä asioita opiskeltaisiin harjoituksissa. Sopivat treenit? Kuinka usein? Missä vaiheessa pelaajalle alettaisiin opettaa näitä asioita? Niin, saisihan videolta etsiä myös heikkouksia. Missä ongelmia? Miten korjaisit sen?

Ranskan Léana Hochart näyttää, millä tasolla 2008-ikäluokan tytöt eli kevään nappulaliigaikäiset ovat kansainvälisesti.  Léana oli juuri täyttänyt 13 ennen turnausta (31.5.). Videon tein WTT Youth Contenderin  Havirovin (Tsekki) osakilpailun striimistä. Léana voitti siellä 13-vuotiaiden tyttöjen kaksinpelin. Finaalissa kaatui Ranskan hieman eksoottisella pelityylillä pelaava Gaetane Bled. Bled otti kaksi vuotta sitten hopeaa 2008-tytöissä Euro Mini Champsissa ja Léana oli seitsemäs (hävisi kvartassa upean ottelun 2-3 luokkavoittaja Mao Takamorille).

Léanaan kiinnitin huomiota jo Euro Mini Champsissa 2019, jolloin hän oli 11-vuotias. Pakko oli kiinnittää huomiota, koska pieni tyttö pamautteli aivan massiivisia kämmenvetoja. Muitakin hyviä tyttöjä oli vaikka kuinka, mutta muilla ei ollut samanlaista miehistä kämmentä. Eipä monella pojallakaan. Facebookissahan kirjoitin ennen Havirovin U13-finaalia ”kovempi kämmen kuin 99 %:lla mestaruussarjapelaajistamme”. Älkää nyt kuitenkaan alkako tivaamaan, kuka se 1 % on. 😄 Tosiasiassa kiinnostavaa ei ole se, kuinka luja Léanan ykköspyssy on (se ei ole jutun idea) vaan se kokonaisuus, joka näkyy oheiselta videolta. Monella pelaajalla ykköspyssy on kova mutta silti vain Léana on Léana.

Hyviä asioita Léana kämmessä ovat ainakin:

 • Léana osaa vetää kämmenen sekä hitaammin kierteellä että tappavasti.
 • Léana osaa vetää kämmenen upeasti linjaa myöten.
 • Léana osaa vetää kämmenen upeasti sivurajasta ulos:

 • Léana osaa tappaa korkeasta palautuksesta hienosti.
 • Léana liikkuu todella hyvin päästäkseen lyömään kämmenen.
 • Léana on ovela eli sijoittelee kämmentään hyvin. Ei vedä sarjassa suoraan vastustajan mailaan.
 • Mutta Léanalla on myös hyvä ja tosi napakka kämmenpeliä tukeva rysty, joten hän ei ole siltäkään osin takavuosien ranskalaisten vasuripelaajien tyyppinen: ”huono kämmen mutta epävarma rysty”. Tosin rysty on vielä kehitysvaiheessa. Eli ei ole vielä yhtä monipuolinen kuin kämmen. Mutta on napakka!

Voi videota katsoa negatiivisinkin silmin, mutta minua kiinnostavat juuri ne positiiviset asiat. Tämän artikkelin kommentteihin voi kirjoittaa omia ajatuksia kunhan muistaa artikkelin ensimmäisen kappaleen huomautuksen.

Sitä en nyt muista, kuinka hyvä Léana on lähtemään spinnitaistoon.

Yksi asia on varma. Léana ei ole oppinut kämmentään ja muutakaan peliään itse. Takana on ammattitaitoinen valmentaja, jolla on ollut selkeä päämäärä jo aivan alusta alkaen. Niin pitkällä pelityylissään hän oli jo 11-vuotiaana. Tai sitten hän on ihan ihme tapaus. Tämä kuvaa sitä,  kuinka pelaajalle valitaan sopiva pelityyli jo varhain ja sen jälkeen kaikki työ tehdään tämän master planin ehdoilla. Ei siis toimita niin, että ensin harjoitellaan vuosikaupalla eri lyöntejä samalla tavalla kuin muillakin pöydillä. Tasaisesti ja turhia hötkyilemättä kaikkea. Ja sitten 13-14-vuotiaana aletaan pohtia ”niin, duoda duoda, mitäs me keksittäisiin tälle pelaajalle, että tulisi enemmän tehoja?”.

Koska Léana  on kooltaan pieni ikäisekseen, hänellä näyttäisi olevan vaikeuksia kämmensyötössä, koska pöytä on juuri hieman liian korkea. Silti se sujuu, mutta myöhemmin siltä osin on vielä enemmän odotettavissa, kun pituutta tulee vähäsen lisää.

Ihan jokainen pelaaja voi ottaa oppia Léanan pelistä. Sukupuolesta ja iästä riippumatta. Se vaatii tietysti videon katsomista uteliaalla ja tarkkaavaisella mielellä. Komeinta ehkä parit linjaa myöten vedetyt lyönnit.

Videolla on melkein kaikki ne Léanan kolmen ottelun kämmenvedot, joissa hän voitti pisteen. Kannattaa katsoa ihan jokainen palloralli, koska jokaisessa näkyy vähän eri asioita.

Oli muuten myös Léanan semifinaalivastus U13:ssa kova peluri eli Tsekin Veronika Polakova.

Niin, iso plussa Léanalle siitä, että hän hakee pallon JUOSTEN!

Urheilulehden paperiversiossa virheellistä tietoa pöytätenniksen osalta

Urheilulehti 22/2021 on tehnyt jutun jossa käsitellään lajiliittojen saamia OKM:n toiminta-avustuksia suhteessa liittojen omaan varainhankintaan sekä henkilöstökuluihin. Tekstissä on mainittuna mm. lukemia eri mailapelien osalta. Lehden paperiversiossa pöytätenniksen luvut ovat menneet väärinpäin, toimittaja on korjannut lukemat verkosta löytyvään juttuun.

https://www.is.fi/urheilulehti/parhaat/art-2000008044784.html

Tapola päätti paralympialaisten karsintaturnauksen voittoon, Natuselle häviö finaalissa

Jo perjantaina paikan Tokion paralympialaisiin varmistanut Aino Tapola otti Laskon karsintaturnauksen päätöspäivän ottelussaan selvän 3-0 voiton Saksan Janina Sommerista. Turnaus osoitti Tapolan ottaneen pelillisesti todella ison harppauksen tiiviin harjoittelun seurauksena.  Tokion paralympialaiset järjestetään 24.8.–5.9.2021.

Timo Natunen selvitti tiensä miesten 1-luokan finaaliin voitettuaan semifinaalissa Sveitsin Sylvio Kellerin erin 3-0. Tokion kisalippu jäi kuitenkin karsintaturnauksesta saavuttamatta, kun Venäjän Dmitry Lavrov oli loppuottelussa parempi erin 3-1.

Aino Tapolalle paikka Tokion paralympialaisiin

Aino Tapola jatkoi vahvoja otteita paralympialaisten karsinnoissa. Tapola ei antanut päivän ottelussaan Israelin Chagit Yona Brillille mitään mahdollisuuksia vaan vei ottelun selvin lukemin suoraan 3-0. Voitolla Aino varmisti luokkavoiton ja paikan Tokion paralympialaisiin jo ennen huomista päätösottelua Saksan Sommeria vastaan.

Katkeramman tuloksen koki Esa Miettinen, joka näytti jo marssivan lohkovoittoon ja jatkopeleihin johdettuaan Ranskan Lucas Didieria vastaan erin 2-0. Ottelu kuitenkin kääntyi ja Miettinen hävisi lopulta 2-3. Lopputulos tarkoitti että Didier, Miettinen ja Venäjän Nozdrunov olivat tasavoitoissa samoilla eräsuhteilla. Pistelaskennassa Miettisen kohtaloksi jäi lohkon kolmossija yhden pisteen erolla Didieriin.

Timo Natunen oli päivän ottelussaan vaikeuksissa Slovakian Marian Kamienin syöttöjen kanssa. Natunen taisteli hyvin mutta Kamien vei ottelun 3-2. Natunen jatkaa kuitenkin pelejä lauantaina lohkonsa kakkospaikan turvin. Lauantain semifinaalissa tulee vastaan Sveitsin Sylvio Keller.

Tiedotusterveisiä – NETU piti pikakokouksen

Pohjois-Euroopan Pöytätennisunioni NETU etäkokousti torstai-iltana. Suomea edustivat Sonja ja allekirjoittanut. Alun perin teemana piti olla pienten maiden tilanne, mutta siitä ei paljon puhuttu, kuten ei oikein mistään muustakaan. Tanskalaisella puheenjohtajalla Peter Sundbaekilla tuntuu olevan hiukan motivaatiovaikeuksia ja niinpä hän ilmoittikin heti kokouksen alussa luopuvansa puheenjohtajuudesta.

Vuoro on Tanskalla ja nämä tulevat esittämään seuraavaksi puheenjohtajaksi Betina Koefoedia. Seuraava virallinen kokous on NETU-Superweekin yhteydessä Halmstadissa 20. elokuuta. Jo sitä ennen saatetaan pitää epävirallinen kokous kesäkuussa Varsovassa EM-kisojen yhteydessä.

Ruotsin Petra Sörling kertoi, että ITTF:n tuleva AGM-kokous pidettäneen Houstonin MM-kisojen yhteydessä marraskuussa. Ihan varmaan sekään ei ole, sillä ITTF neuvottelee parhaillaan kisajärjestäjien kanssa kokousosanottajien kustannuksista.

Latvian Ina Jozepsone kertoi, että ETTU saanut aikaan Euroopan cupit ja nyt valmistellaan kovasti Varsovan EM-kisoja. Ina lupaili, että jos NETU kokoustaa Varsovassa, se saattaisi saada mukaan myös ETTU:n uuden nokkamiehen Igor Levitinin. Sonja arveli kuitenkin, että se ei ole helppoa järjestää. Lisäksi Sonja kertoi palanneensa juuri Montenegrosta, jossa hän vieraili Eurotalents-leirillä. Seuraava vastaava pidetään Unkarissa 9.-16. elokuuta ja sinne pyrimme lähettämään suomalaisiakin pelaajia.

Lopuksi pääsimme kuitenkin esittelemään joulukuista Finlandia Open -kisaamme. Sitä pitääkin nyt markkinoida kovasti. Pahitteeksi ei olisi, vaikka sitä ennen pääsisimme koronapandemiasta eroon!