Aihearkisto: Muut

Jyväskylän aikuisleirillä 14.-16.7. vielä tilaa

Jyväskylän pingishallissa järjestetään aikuisleiri kilpapelaajille 14.-16.7. Mukaan on ilmoittautunut pelaajia ratingtasolla 1000-1600. Korkeamman ratinginkin pelaajia mahtuu mukaan. Sparrareita järjestetään seuran puolesta. Osallistua voi vaikka vain yhtenä päivänä. Tervetuloa Suomen Ateenaan!

KENELLE: Kilpapelaajat (rating yli 1000)

SISÄLTÖ: Monipuolisia tekniikka- ja taktiikkatreenejä. Tehdään myös lajiin sopivia fysiikkaharjoitteita.

AIKATAULU: Päiväleiri. Treenit klo 10-12.30 ja 15-17.30. Mahdollisuus yöpyä hallilla ja käyttää hallia (vaikkapa robottia) koko päivän ajan.

HINTA: 40€/päivä. Ruokailut omakustanteisesti. Yöpyminen 15€/yö halukkaille.

VALMENTAJAT: Topi Hirvonen (Pöytätennis Jyväskylän valmentaja ja liikuntatieteiden maisteri), Patrik Södergård (apuvalmentaja ja sparrari) sekä tarpeen mukaan muita valmentajia.

ILMOITTAUTUMINEN: https://forms.gle/zmC1rXrsBaLxa9D68

MUUTA: Ilmoittautuminen 7.7. mennessä. 

Veteraanien ViruCup ja Viro-maaottelu 30.8.-1.9.2024

Veteraanien perinteinen Viro-maaottelu ja ViruCup-kilpailu pelataan Tallinnassa 30.8.-1.9.2024.

Järjestäjiltä saadun ohjelman mukaan:
Perjantain ohjelmassa on maaottelu klo 16 alkaen. Maajoukkueen nimeämisen tekee Veteraanivaliokunta.
Lauantaina klo 9 aloitetaan kaksinpelien poolit. Klo 13 on lounastauko ja klo 15 jatketaan kaksinpelien jatkopeleillä, luvassa ovat myös lohdutusluokat. Klo 17 alkavat nelinpelit.
Illalla mahdollisesti yhteinen illanvietto.
Sunnuntaina klo 9 alkaen pelataan kaksinpelien yhdistelmäluokat, eli miesten ja naisten 40-59 v. sekä yli 60 v.

Osanottajamääristä riippuen aikatauluun voi tulla muutoksia.

Matkustusaikataulu:
Meno Eckerö Linen laivalla perjantaina 30.8.2024 klo 9.00, kokoontuminen Länsi-sataman terminaalissa klo 8.00, paluu sunnuntaina 1.9.2024 Tallinnasta klo 18.30, Helsingissä klo 21.00.

Matkan hinta:
220 eur sisältäen laivamatkat, majoituksen (hotelli Park Inn Central, kaksi yötä kahden hengen huoneessa aamiaisineen) sekä bussikuljetuksen Tallinnassa hotellilta pelipaikalle ja takaisin. Lisämaksu yhden hengen huoneesta 54 eur /vrk.

Kilpailumaksut: ensimmäinen luokka 30 eur, mahdollinen toinen luokka (yhdistetty) 10 eur ja nelinpeli 10 eur. (maksu paikanpäällä järjestäjälle)

Illanvieton hinta (xx eur, ei vielä varmuutta. Odotetaan kisan järjestäjältä tietoa illanvieton järjestämisestä)

Vastuullinen matkanjärjestäjä Aarrematkat laskuttaa osallistujilta matkakustannukset. Kilpailumaksut ja mahdollisen illanvieton kukin maksaa paikan päällä järjestäjille.

Ilmoittautumiset ilmoittautumislomakkeen kautta, linkki: 
https://forms.gle/vqPT2dSbZXfisVWNA

Lisätietoja ja yhteydenotot kisaan liittyen:
Mika Räsänen
virucup@gmail.com
puh. 040 5943043

HUOM! Maajoukkueen nimeämisen tekee Veteraanivaliokunta. Ne veteraani-ikäluokkien ratingkärjessä olevat pelaajat, jotka haluatte pelata maaottelussa, helpottakaa valiokunnan työtä ja ilmoittakaa kiinnostuksestanne:
Naisten ilmoittautumiset Ildiko Kadarille: tokes.ildiko@gmail.com
Miesten ilmoittautumiset Vesa Lapille: vesa.lappi@vesalappi.com

Kauden 2023/2024 starttimäärä 17,2 % suurempi kuin viime kaudella

Kansallisissa kilpailuissa oli kaudella 2023/2024 startteja 6483 . Se oli upeasti 17,2 % enemmän kuin edellisellä kaudella.  Se oli myös 7,7 % suurempi kuin viimeisellä koronaa edeltäneellä kaudella 2018/2019. Kasvussa siis ollaan!

Starttimäärä oli jopa kolmanneksi suurin kaudella 2008/2009 alkaneen seurannan aikana. Startteja oli 6724 kaudella 2008/2009 ja 6872 kaudella 2009/2010. Silloin elettiin pitkälti kolmipäiväisen Silja Maljan varassa, jossa oli startteja melkein 1000.

Kilpailupäiviä oli 68 (32+36). Se oli 10 enemmän kuin kaudella 2022/2023 (58). Hienosti on siis tullut lisää mahdollisuuksia kilpailla. Koskahan viimeksi on ollut niin paljon kilpailupäiviä?

Starttien kokonaismäärä lisääntyi 1193 startilla.

Tässä on kilpailujen TOP-10 starttimäärän mukaan:

Tässä koko kauden tilasto:

Tietoa starttimäärätilastoista

Jonkin kilpailun starttimäärä on kaikkien kilpailuluokkien yhteinen osallistujamäärä, jolloin ne pelaajat lasketaan mukaan, jotka ovat pelanneet ainakin yhden ottelun.

Huom: SM-kilpailut eivät ole mukana starttiluvuissa historiallisten syiden vuoksi. Piirinmestaruuskilpailut on viime vuosina otettu mukaan, koska ne ovat aina avoimia kilpailuja.

Oheisessa Excel-tiedostossa on myös aiempien kausien tiedot siitä lähtien, kun aloin tietoja taas kerätä (aion täydentää taaksepäin mutta 2007/2008 on vielä kesken):

Kilpailuaktiivisuustutkimus – 2023-2024

Henkilökunnan kesälomat

Suomen Pöytätennisliiton henkilökunta lomailee seuraavasti (suluissa sijainen).

 • Henri Pelkonen, 28.5.-30.6., isyysloma (Taneli Keinonen)
 • Taneli Keinonen, 1.7.-28.7. (Henri Pelkonen)
 • Heikki Kiiskinen, 19.6.-10.7.
 • Mattias Bergkvist, 22.7.-

Seuraava Pöytätennis-lehti ilmestyy 18.6. Aineisto siihen on jo kasassa. Juttuideoita syyskuun lehteen voi lähettää päätoimittajalle (heikki.kiiskinen@gmail.com).

 

Tiedotusterveisiä

Liittohallitus istui tiistaina kauden viimeisen kokouksensa. Alkuun se onnitteli varapuheenjohtaja Sonja Grefbergiä, jolle tuli sunnuntaina täyteen kunnioitettavat 60 vuotta. Päivänsankari lähtee muuten tehtävään jo valitun henkilön sairastumisen vuoksi pikahälytyksellä Pariisin olympia- ja paralympiakisoihin, vastaavaan hommaan kuin hänellä oli Lontoossa 2012 ja Rio de Janeirossa 2016 (field of play manager).

Liittohallitus onnitteli yhtä lämpimästi toiminnanjohtaja Henri Pelkosta, joka parhaillaan on esikoislapsensa ansiosta isyyslomalla. Kokouksen sihteerinä häntä sijaisti Marko Pietari.

Kokousrutiinien jälkeen puhuttiin taloudesta. Alkuvuosi on mennyt koko lailla budjetin mukaisesti, joten ainakaan toistaiseksi ei sen suhteen ole yllätyksiä. Parhaillaan sisällä olevat OKM:n kehityshankeanomukset tulevat olemaan meille tärkeitä ratkaisuja.

Hallitus on perustamassa uutta kurinpitoelintä. Kaksi nimeä – Pekka Kolppanen ja Sami Pyykkö – on jo valmiina, mutta kolmas julkistetaan vasta kun asiasta on saatu lopullinen varmuus nyt olemassa olevan puolivihreän valon sijasta. Ensitöikseen kokoonpano saa suunnitella itselleen toimintaproseduurin.

Hallitus oli jo aiemmin sähköpostikokouksessa päättänyt, että lähdemme mukaan SM-viikolle elokuussa 2025. Nyt se vahvistettiin. Pelaamme siellä Joukkue-SM:n ja odotusarvona on, että tapahtumalle saadaan TV-näkyvyyttä.

Para Finland Open puolestaan järjestetään näillä näkymin Pajulahdessa 5.-9.4.2025. Kansainvälistä liittoa on alustavasti informoitu, mutta sen osalta ajankohta saa varmistuksen vasta kesäkuussa. Tuomarirekrytointi tapahtumaan aloitetaan jo alkusyksystä.

Muissa asioissa totesimme, että strategiahanke etenee, joskin hiukan myöhässä. Taustahaastatteluja on tehty ja seuraava askel on pelaajakyselyt heti kesälomien jälkeen. Todella nopeassa valiokuntakatsauksessa todettiin, että myös Olympiakomitea päivittää parhaillaan strategiaansa. Siitä saamme paljon hyvää materiaalia.

Viime syksynä päätetyistä uusista sarjamaksuista tulee tiedote liiton sivuille. Teemu Oinas totesi lisäksi, että kisahaku menee ensimmäisen vaiheen osalta poikki viikonlopulla. Ensimmäinen versio kilpailukalenterista ilmestyy siis aika pian.

Kohta edessä on Juniori-NETU Norjassa. JEM-kisaan lähtee Suomesta vain miesjuniorijoukkue ja henkilökohtaiset luokat pelaava Maria Girlea. Elokuussa pelataan Riikassa senioreiden NETU, jonne lähtee neljä mies- ja neljä naispelaajaa. Benedek Oláh on Slovenian WTT:ssä kovan paikan edessä, sillä se on viimeinen mahdollisuus varmistaa paikka olympiapöydillä.

Vielä todettiin, että Pöytätennislehti 2/24 ilmestyy lähiaikoina. Liittohallitus kokoontuu seuraavan kerran 12. elokuuta.

Veteraanien maaottelu ja Viru Cup 30.8.-1.9.2024

Veteraanien perinteinen Viro-maaottelu ja ViruCup-kilpailu pelataan Tallinnassa 30.8.-1.9.2024. Tässä on alustavaa tietoa tapahtumasta. Tarkempaa tietoa tulee lähiaikoina, mutta tehkääpä arvoisat veteraanit kalenteriin jo merkintä!

Matka tehdään Eckerö Linen laivalla. Lähtö on perjantaina 30.8. ja paluu sunnuntaina 1.9. Matkan hinta on noin 220€ sisältäen laivamatkat, bussikuljetukset ja hotellimajoituksen kahden hengen huoneessa aamiaisineen. Päälle tulevat kilpailumaksut.

Matkanjärjestäjä on Aarrematkat ja matkanjohtaja Mika Räsänen. Tallinnassa on tuolloin paljon tapahtumia ja hotellit ovat täyttymässä. Meille on kuitenkin hotellivaraukset valmiina hiljattain uusitussa Park Inn Centralissa  kävelymatkan päässä satamasta.

HUOM! Maaotteluun halukkaita veteraaneja pyydetään jo ilmoittautumaan.
Miesten maaottelu pyritään pelaamaan kolmihenkisin joukkuein 40, 50, 55, 60, 65, 70, 75 ja 80 -vuotiaissa. Naisten maajoukkue kootaan ilmoittautuneista.
Naisten ilmoittautumiset Ildiko Kadarille: tokes.ildiko@gmail.com
Miesten ilmoittautumiset Vesa Lapille: vesa.lappi@vesalappi.com

Sonja Grefberg 60 vuotta

Liittomme varapuheenjohtaja, Euroopan Pöytätennisunionin hallituksen jäsen ja ITTF:n Board of Directorsin jäsen Sonja Grefberg täyttää tänään 60 vuotta, mistä häntä lämpimästi onnittelemme.

Paitsi että Sonja on Suomen kaikkien aikojen vaikutusvaltaisin henkilö kansainvälisessä pöytätenniksessä, hän on arvolistoilla mitaten myös maamme kaikkien aikojen paras pelaaja, parhaimmillaan 36. maailmanlistalla. Lisäksi Pohjoismaiden mestari naisten kaksinpelissä, naisten nelinpelissä ja sekanelinpelissä. Ja junioreiden Euroopan mestari naisjunioreiden nelinpelissä Eva Malmbergin kanssa, Suomen mestaruuksista nyt puhumattakaan.

Päivänsankari Soulin kaduilla alkuvuodesta.

Synttäreidensä jälkeen Sonja suuntaan Ranskaan, silkä hän toimii pikahälytyksellä Pariisin olympia- ja paralympiakisojen ”hallivastaavana” tittelillä Field of play manager. Iso pomo siis.

Isot onnittelut Sonjalle koko suomalaiselta pöytätennisväeltä.

Kuukauden pingisteko toukokuu 2024: Stadikan pelipaikka MBF:n käytössä

Kuukauden pingisteko toukokuu 2024: Stadikan pelipaikka MBF:n käytössä

Kuvat: Stadikan pelipaikalla pelitunnelma on MBF:n treeneissä korkealla

MBF on aktivoitunut esimerkillisellä tavalla ja hankkinut käyttöönsä maanantaisin Stadikan uuden pelipaikan Helsingissä. Pelipaikkaan mahtuu 14 pöytää ja peliolosuhteet ovat vähintään kelvolliset. MBF:n puheenjohtaja Matti Vainio kiittelee liittoa avusta pelipaikan käyttöön saamisessa, mutta kilpailuvaliokunta kiittää Mattia ja MBF:ää tämän päänavauksen tekemisestä. Nähtäväksi jää lisääntyykö pelipaikan käyttö syyskaudella muillekin arkipäiville. Helsingissä toinen pelipaikka Rusan rinnalle on erittäin tervetullut.

Aikaisemmat kuukauden pingisteot:

Huhtikuu 2024: Vapaaehtoistoiminta veteraanien NETU:ssa
Maaliskuu 2024: Jaimielee Enriquez, neljä SM-kultaa ja kaksi SM-pronssia
Helmikuu 2024: Nuorten aktivoituminen pöytätenniksen kehittämiseen
Tammikuu 2024: Ramona Betzin hyvät tulokset U21 EM-kilpailuissa

Joulukuu 2023: ETTU:n Europe Trophyssa suomalaismenestystä
Marraskuu 2023: Jimi Koivumäki, kaikkien aikojen nuorin A-luokkien SM-kultamitalisti
Lokakuu 2023: Lassi Lehtola ilmiliekeissä
Syyskuu 2023, Mika Räsäsen panos suomalaisen pöytätenniksen hyväksi

Kesä 2023, Aktiivinen pingiskesä kesäleireillä
Huhtikuu-Toukokuu 2023, Kauden 2022/2023 aktiivisimmat kilpapelaajat
Maaliskuu 2023: 13-15 Junioreiden SM kilpailut
Helmikuu 2023, Starin kilpailut Helsingissä
Tammikuu 2023, Veteraanien supermenestys Omanissa

Joulukuu 2022, PTS Sherwoodin starttikilpailu
Marraskuu 2022, Aino Tapolan MM-hopea
Lokakuu 2022, PT Jyväskylä ja Suomen makein pingishalli
Syyskuu 2022, Joonas Kivimäki ja Asko Rasinen kv-tuomaroinneissa
Elokuu 2022, Xisheng Cong, korvaamaton apu

Kesäkuu 2022, Kosken kesäleiri 2022 oli menestys
Toukokuu 2022, PT-Helsingin SM-sarjan mestaruus kaudella 2021/2022
Huhtikuu 2022, Juho Kahloksen nopea nousu junioreiden kärkikaartiin
Maaliskuu 2022, Marina Donnerin kolme SM-kultaa ja mukaantulo naisten maajoukkuetoimintaan
Helmikuu 2022, Leonid Pullinen, LPTS

Joulukuu 2021, PT Jyväskylä palasi vahvasti kilpailukartalle
Marraskuu 2021, Junioriryntäys Ylivieskan kansallisissa kilpailuissa
Lokakuu 2021, Esa Kanasuo SM-mitalirohmuna
Syyskuu 2021, Benedek Olah jättiläisiä kaatamassa
Elokuu 2021, PTS Sherwoodin junnustartti Keravalla

Touko-kesäkuu 2021, PT Jyväskylä ja PT 75 panostamassa junioritoimintaan seuratuella
Marras-joulukuu 2020, Asko Rasinen Champions Leaguen finaaliturnauksessa tuomarina
Lokakuu 2020, Perhe Ikolat
Syyskuu 2020, Aaro Mäkelän suoritukset Para-SM:ssä

Kesä 2020, OPT-86:n pöytätennishalli – 1000m2 pöytätenniksen ilosanomaa

Huhtikuu 2020, Pongfinity – somepingiksen keihäänkärki
Maaliskuu 2020, Yumo Luon paluu naisten Suomen Mestariksi
Helmikuu 2020, Kaksoset SM-finaalissa (Matias ja Rasmus Vesalainen)
Tammikuu 2020, PT-60, Rovaniemi

Aikaisemmat kuukauden pelaajat:

Joulukuu 2019, Benedek Olah, SeSi
Marraskuu 2019, Aino Tapola, PT Espoo
Lokakuu 2019, Juhana Tuuttila, OPT-86
Syyskuu 2019, Joona Räsänen, HIK-pingis

Kesäkuu 2019, Leonid Pullinen, LPTS
Toukokuu 2019, Jani Jormanainen, PT Espoo
Huhtikuu 2019, Benedek Olah / Alex Naumi SeSi / KoKa
Maaliskuu 2019, Alisa Sinishin, PT Espoo
Helmikuu 2019, Turo Penttilä, HIK-pingis
Tammikuu 2019, Julius Muinonen / Leo Kivelä, LPTS
Joulukuu 2018, Samuli Soine, TIP-70
Marraskuu 2018, Esa Kanasuo, KoKa
Lokakuu 2018, Aleksandra Titievskaja, PT Espoo
Syyskuu 2018, Miikka O’Connor, PT 75

Toukokuu 2018, Sam Khosravi, KoKa
Huhtikuu 2018, Vili Kinnunen, TIP-70
Maaliskuu 2018, PT Espoo (joukkue)
Helmikuu 2018, Risto Jokiranta, SeSi
Tammikuu 2018, Toni Soine, PT Espoo
Joulukuu 2017, Aleksi Räsänen, PT Espoo
Marraskuu 2017, Alex Naumi, KoKa
Lokakuu 2017, Esa Miettinen, TIP-70 ja Ismo Lallo, TuKa
Syyskuu 2017, Lauri Hakaste, MBF

Toukokuu 2017, Anna Kirichenko, PT Espoo
Huhtikuu 2017,  Arttu Pihkala, PT Espoo ja Noah Steif, MBF
Maaliskuu 2017, Pedram Moradabbasi, OPT-86 ja Veikka Flemming, KoKa
Helmikuu 2017, Matias Vesalainen, KoKa
Tammikuu 2017, Sam Khosravi, KoKa
Joulukuu 2016, Aleksi Laine, Por-83
Marraskuu 2016, Janina Ågren, OPT-86
Lokakuu 2016, Benedek ”Pentti” Olah, SeSi
Syyskuu 2016, Joonas Kylliö, TIP-70

Toukokuu 2016, Arttu Pihkala, PT Espoo
Huhtikuu 2016, Pentti Olah, SeSi
Maaliskuu 2016, Sam Li, PT Espoo
Helmikuu 2016, Anna Kirichenko, PT Espoo
Tammikuu 2016, Aleksi Räsänen, PT Espoo
Joulukuu 2015, Arttu Pöri, TIP-70
Marraskuu 2015, Markus Perkkiö, OPT-86
Lokakuu 2015, Esa Miettinen, TIP-70 / Ismo Lallo, TuKa
Syyskuu 2015, Aleksi Hyttinen, JPT

Toukokuu 2015, Veeti Valasti, KoKa
Huhtikuu 2015, Pentti Olah, SeSi
Maaliskuu 2015, Annika Lundström, MBF
Helmikuu 2015, Mika Sorvisto, OPT-86
Tammikuu 2015, Carina Englund, ParPi
Joulukuu 2014, Joonatan Khosravi, TIP-70
Marraskuu 2014, Alex Naumi, KoKa
Lokakuu 2014, Jaakko Juutinen, OPT-86
Syyskuu 2014, Pentti Olah, SeSi

Toukokuu 2014, Kai Merimaa, Wega
Huhtikuu 2014, Matias Ojala, TuPy
Maaliskuu 2014, Roni Kantola, TuKa
Helmikuu 2014, Riku Anttila, Atlas
Tammikuu 2014, Pinja Eriksson, MBF
Joulukuu 2013, Pauli Hietikko, PT Espoo
Marraskuu 2013, Roope Kantola, TuKa
Lokakuu 2013, Alex Naumi, KoKa
Syyskuu 2013, Toni Soine, PT Espoo

Toukokuu 2013, Annika Lundström, MBF
Huhtikuu 2013, Pentti Olah, SeSi
Maaliskuu 2013, Viivi-Mari Vastavuo, MBF
Helmikuu 2013, Johan Nyberg, PT Espoo
Tammikuu 2013, Tatu, Toni ja Terho Pitkänen, Wega
Joulukuu 2012, Akeem Adewole, Star
Marraskuu 2012, Markus Myllärinen, TuKa
Lokakuu 2012, Patrik Rissanen, KuPTS
Syyskuu 2012, Roope Kantola, TuKa

Toukokuu 2012, Miikka O’Connor, MBF
Huhtikuu 2012, Elli Rissanen, Por-83
Maaliskuu 2012, Aleksi Mustonen, TIP-70
Helmikuu 2012, Otto Tennilä, PT 75

Europe Trophy Grand Final 31.5.-2.6.2024 Novi Sad, Serbia

PT Espoo jäi ilman voittoja Serbiassa

PT Espoo oli mukana touko-kesäkuun vaihteessa Serbiassa pelattavassa ETTU:n Europe Trophy -lopputurnauksessa. Joukkueessa pelasivat Toni Soine, Arttu Pihkala, Lassi Lehtola ja Mika Räsänen. Suomalaispelaajista Aleksi Räsänen edusti samassa turnauksessa italialaista Santa Tecla Nulvia. Alex Naumi (Taverzo) puolestaan pelaa viikonloppuna Ranskassa noususta maan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle, Pro B:hen.

Ohjelma ja tulokset (aikaero 1 h)

 • lohkojen kaksi parasta puolivälieriin
 • Pöytätennis Espoo (FIN) – ARTEAL TENIS DE MESA (ESP) 0-3
 • STK Vyhne (SVK) – Pöytätennis Espoo (FIN) 3-1 (Arttu Pihkalalle voitto)
 • ASD TT SANTA TECLA NULVI (ITA) – STK STARR Croatia (CRO) 1-3
 • ASD TT SANTA TECLA NULVI (ITA) – LILLE METROPOLE TT (FRA) 0-3
 • sijoitusottelut 9-12: TJ Geolog Roznava (SVK) – Pöytätennis Espoo (FIN) 3-0 ja ASD TT Santa Tecla Nulvi (ITA) – Eskilstuna BTK (SWE) 1-3
 • PT Espoo ja Santa Tecla Nulvi jakoivat sijat 11-12

Livestream (T1-T4)