Aihearkisto: Muut

Ramona Betzin kuulumisia Saksasta

Suomen juniorimaajoukkueen riveissä viime vuonna debytoinut Ramona Betz pelaa Saksassa 3.bundesliigaa ja kausi on sujunut mukavasti. Tässä alla Ramonan kuulumisia:

Saksan 3. Bundesliiga on korona-tauolla, mutta Ramonan treenit joukkueen kanssa jatkuvat erikoisjärjestelyin.

Saksan 1. Bundesliigan jatkaessa pelejä, 2. ja 3. bundesliigan pelikausi keskeytettiin marraskuun alussa. Ramonan joukkue, DJK Sportbund Stuttgart, nousi tälle kaudelle 3. bundesliigaan. Kausi alkoi syyskuussa yllättäen tasapelillä 2. bundesliigasta pudonnutta Neckarsulmin joukkuetta vastaan. Sen jälkeen vauhti on vain parantunut ja muista viidestä pelistä on tullut voitot. Joukkueen uuden ykköspelaajan,  Alexandra Schankulan, ja kolmos-nelospaikoilla pelanneiden pelaajien hyvät otteet ovat olleet tiukoissakin peleissä voittojen takaaja. Tällä kaudella ei pelata koronan takia nelinpelejä, vaan jokainen pelaaja pelaa kaksi peliä.

Ramona on tällä hetkellä joukkueessa 3. paikalla ja voi olla pelisuhteeseen 10:2 erittäin tyytyväinen. Kevätkaudelle hän nousee joukkueen kakkospelaajaksi.

Saksassa vallitsevista tiukoista korona-rajoituksista huolimatta tuli päätös, että kaikki kolme bundesliigaa nähdään ammattilaisliigana eli säännölliset treenit joukkueen kanssa saavat jatkua. Jää nähtäväksi, tiukentuvatko säännöt seuraavien viikkojen aikana. Myös päätös kauden jatkamisesta on vielä avoin: On mahdollista, että pelataan vain yhteensä yksi pelikausi.

”Olen hyvässä kunnossa ja todella motivoitunut. Korona-tilannetta ei voi muuttaa, mutta olen iloinen, että treenit jatkuvat osaltani melko normaalisti. Olen valmis, kun kilpailukausi taas käynnistyy!“

Sarjataulukko https://www.mytischtennis.de/clicktt/DTTB/20-21/ligen/3-Bundesliga-Sued/gruppe/385328/tabelle/gesamt

Joukkue https://djk-sportbund-stuttgart.de/mannschaften/damen/damen-1/

Seuratoiminnan kehittämistuki haettavissa

Seuratoiminnan kehittämistuki on tarkoitettu lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen.

Avustusta voivat hakea liikuntaa ja/tai urheilua järjestävät paikalliset, rekisteröityneet yhdistykset. Avustus myönnetään saajalle harkinnanvaraisena erityisavustuksena.

Hakuaika alkaa 13.11.2020

Hakuaika päättyy 18.12.2020 klo 16.15.

Tarkemmat ohjeet: https://minedu.fi/en/-/seuratoiminnan-kehittamistuki-seuratuki-

Jos kaipaatte apua ideoinnissa niin voin seuroja tässä auttaa!

Taneli Keinonen

 

 

Tiedotusterveisiä – liittokokous teki henkilövalintoja ja pohti tulevaa vuotta

Liittokokous käytiin lauantai-iltana. Ajankohta klo 18 oli muiden tapahtumien peruuntumisen jälkeen hiukan erikoinen, mutta etäyhteyksien kanssa saimme kuitenkin kokoon seitsemän seuran kokouksen.

Kuukausi sitten hyväksytty etäosallistuminen toi paikalle kuusi seuraa ja seitsemäs eli Wega (Pekka Kolppanen) saapui toiminnanjohtajan ja puheenjohtajan seuraksi Sporttitalolle Pitäjänmäelle. Edustettuina olivat lisäksi PT Espoo (Kimmo Pihkala), TIP-70 (Jarmo Siekkinen), KoKa (Tero Naumi), PT 75 (Mika Tuomola), OPT-86 (Teemu Oinas) ja HäKi (Jukka Nieminen). Lisäksi linjoilla oli Henri Pelkonen ilman valtakirjaa.

Kokousrutiinien jälkeen käytiin puheenjohtajaksi valitun Pekka Kolppasen johdolla käsiksi varsinaisiin asioihin. Ensin hyväksyttiin ensi vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio hallituksen esityksien mukaisina. On sanomattakin selvää, että koronapandemian vuoksi molemmat ovat lähinnä hyviä arvauksia. Ilmassa on paljon epävarmuutta, mutta toimintoja on suunniteltu normaalia toimintavuotta silmällä pitäen. Erillistä ”koronasuunnitelmaa” ei ole, koska näiden asioiden ennakointi on hankalaa tai peräti mahdotonta.

Liiton liittymis-, jäsen, kilpailu- ja muut maksut vahvistettiin hallituksen esityksen mukaisesti entisinä. Samalla päätettiin poistaa ns. kertalisenssi. Tähän päätökseen kokous antoi hallitukselle kaksi pontta: lisenssin itse maksaminen on saatava kaikkia tyydyttävään kuntoon ja hallitus saa miettiä myös sitä, kuinka kilpaileminen voisi olla hiukan halvempaa erittäin vähän kilpaileville. Selvennykseksi todettakoon, että uudistus koskee siis pelikautta 2021-22, kuluva kausi mennään vielä vanhoin säännöin.

Ennen henkilövalintoja päätettiin, että puheenjohtajille sen paremmin kuin hallituksen jäsenillekään ei makseta palkkioita. Puheenjohtajien vaali sujui kovin yksimielisesti, sillä Sonja (Grefberg) valittiin varapuheenjohtajaksi ja allekirjoittanut puheenjohtajaksi ilman muita ehdokkaita.

Liittohallituksen neljään paikkaan tuli viisi ehdokasta, mutta koeäänestyksen jälkeen Matti Kurvinen, Teemu Oinas, Hannu Sihvo ja Jyrki Nummenmaa tulivat valituiksi yksimielisesti. Jyrki nousi näin Bahman Khosravin tilalle. Bahman jatkaa kuitenkin toisena varamiehenä. Henri Pelkonen (1.), Tero Naumi (3.) ja Toni Soine (4.) ovat muut varamiehet. Stefan Söderberg jatkaa toimessaan liiton tilintarkastajana.

Liittokokous päätti myös perustaa Pöytätennisrahaston ja sijoittaa sen alkupääomaksi 50 000 €. Rahaston säännöt ovat kokousmateriaalissa. Ajatusta rahastosta on kehitelty jo pitkään ja nyt päästiin siis sanoista tekoihin. Rahastolle johtokunnassa istuvat toiminnanjohtajan ja puheenjohtajan ohella Matti Kurvinen, Kari Kuusiniemi ja Antti Mäkinen. Pidän rahaston perustamista tärkeänä, sillä nyt meillä on virallinen kanava esimerkiksi lahjoitusten ja testamenttien keräämiseen. Tästä asiasta tullaan kuulemaan vielä paljon.

Viimeisenä kokousasiana hyväksyttiin (tekninen) sääntömuutos, jossa dopingsääntöihin kuuluvaa vanhentunutta terminologiaa uudistettiin nykyaikaan. ADT kun on nykyään SUEK.

Puheenjohtaja Kolppanen päätti kokouksen klo 19.11, eli asioista selvittiin runsaassa tunnissa. Kiitos paikalle olleille ja kiitos luottamuksesta puheenjohtajan vaalissa. Tehtävä on mukava!

Antti Puurunen on poissa

Alkuviikon suru-uutinen kertoo, että Antti Puurunen on kuollut ärhäkän eturauhassyövän seurauksena, pari viikkoa ennen 70-vuotissyntymäpäiväänsä.

Antti oli maamme 1960-luvun lopun junioripelaajien wegalaisia kärkinimiä Kimmo Hovin, Asko Rasisen ja Jukka Somervuoren kanssa ja kuului Wegan mestaruussarjan voittajajoukkueeseen keväältä 1970. Vuotta aiemmin palkintokaappiin oli tullut SM-cupin hopea. Pelikaudeksi 1972-73 Antti siirtyi Kosken Kaikuun ja auttoi koskelaisia ratkaisevasti siinä, että seura nousi ensimmäistä kertaa lajin mestaruussarjaan.

Peliuransa jäähdyttelyt Antti pelasi Helsingin Kaiun eri divisioonajoukkueissa. Miehen erityistaitoihin kuului taitava pelaaminen alakierrepuolustajia vastaan. Vaikka peliuran päättyi jo kuluvan vuosituhannen alkuvuosiin, Antti oli mukana arvokisojen tuomarina, vielä esimerkiksi kesän 2019 molemmissa parakisoissa Pajulahdessa.

Hyväntuulisen ja pidetyn miehen kaveripiiri oli laaja, sillä pöytätenniksen ohella myös squash, lenkkeily, pyöräily ja golf olivat hänen sydäntään lähellä. Golfissa hän löi viimeisenä pelikesänään 2019 hole in onen.

Antti oli huumorintajuinen ja kaikille ystävällinen ihminen, joka ei tehnyt numeroa itsestään.

Pöytätennisväki ottaa osaa Antin läheisten suruun.

 

SM-sarjaa Ruskeasuolla 21.11.

Kauden toinen SM-sarjan turnaus pelataan Ruskeasuon hallissa lauantaina 21.11. Pelataan kolme kierrosta 3, 4 ja 5 klo 11.00, 13.00 ja 15.30.

3.kierros:  PT 75 – OPT-86,  PT Espoo – TIP-70,  PT-Helsinki – PT Tapiola,  PT Vantaa – KoKa

4. kierros:  TIP-70 – PT 75,  OPT-86 – PT Espoo,  KoKa – PT-Helsinki,  PT-Tapiola – PT Vantaa

5. kierros:  PT 75 – PT-Helsinki,  PT Espoo – PT Vantaa,  PT Tapiola – OPT-86,  KoKa – TIP-70

Jos olette tulossa katsomaan pelejä, varatkaa maskeja mukaan. Helsingin kaupunki edellyttää sisäliikuntatiloissa maskien käyttöä.