Aihearkisto: Muut

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiön opiskeluapurahaa lukuvuodelle 2021–22 voi hakea 30. syyskuuta saakka

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiö (URA) myöntää vuosittain opiskeluapurahoja kansainvälistä menestystä tavoittelevien tai aktiiviuransa jo päättäneiden huippu-urheilijoiden opintoihin ammatillisessa oppilaitoksessa, ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa. Apurahat lukuvuodelle 2021–22 ovat haettavissa syyskuun ajan.

Opiskeluapurahalla halutaan edesauttaa tutkinnon suorittamista tukemalla urasiirtymävaiheessa olevien urheilijoiden kouluttautumista uuteen ammattiin sekä helpottamalla nuorten urheilijoiden siirtymistä jatko-opintoihin toisen asteen koulutuksen jälkeen. Opiskeluapurahan avulla voidaan myös rytmittää opintoja lukuvuoden aikana tai lukuvuosien välillä siten, että opiskelu tukee urheilutuloksen tekemistä.

Täyden URA-apurahan määrä on 3000 euroa ja se maksetaan kahdessa osassa, joulukuussa 2021 ja maaliskuussa 2022. Apuraha voidaan myöntää myös puolikkaana koko lukuvuodeksi tai vain syys- tai kevätlukukaudeksi.

 Tarkempaa tietoa apurahan hakuun liittyen sekä linkki sähköiseen hakulomakkeeseen (1.9. alkaen) löytyy URA-säätiön nettisivulta: http://olympiakomitea.fi/urasaatio

 Lisätietoa apurahan myöntämiskriteereistä: Opiskeluapurahan myöntämisperusteet lukuvuodelle 2021–22

Starin syksyn startti 18-19.9.2021 – raportti

Vuosi sitten nähtiin edellisen kerran samoissa merkeissä Syksyn startin 2020 merkeissä. Eipä olisi silloin arvannut, että kaikki pysähtyy taas uudelleen. Olipa valtavan hauska tavata taas pöytätennisystäviä. Samaa kertoivat monet muutkin.  Sen lisäksi pelaajilla oli suuri ilo kilpailla pitkästä aikaa.  Vanha kunnon hyvä elämä tuntui alkavan taas! Koronaa ei pohdittu.

Osallistujia oli poisjääntien jälkeen 93 ja startteja 192. Viime vuonna luvut olivat luonnollisesti vähän paremmat (105/205). Tottahan pitkällä koronatauolla ja sen aiheuttamalla vähäisellä harjoittelulla oli tässä merkitystä. Varmaan myös pienellä koronavarovaisuudella.

Palkintosijarohmut

Kaksi pelaajaa pystyi kahteen luokkavoittoon. Molemmat ottivat myös kolmannen palkintosijan:

Kunniamaininta Stråhlmanin perheelle!

Olen aika varma siitä, että Stråhlmanin perhe teki Suomen ennätyksen siinä, montako pelaajaa oli kisoissa samasta perheestä ja monellako startilla he yhteensä elävöittivät kisoja. Eli viisi pelaajaa (John-Axel, Ann-Cathrine, Tea, Lars-Wilmer, Noella) ja 16 starttia! Kuulemma kuudeskin on vielä tulossa. Hats off! kuten Rusan some-kielen taitajien on tapana sanoa.

Kilpailupallojen lainaaminen

Olen motkottanut tästä aiemminkin mutta tässä uudelleen. Eli ei ole mikään yleinen käytäntö, että kilpailupalloja voisi tulla hakemaan lämmittelyä varten. Ei varsinkaan kysymättä lupaa eli vain sieppaamalla pallo korista. Jokainen voi ostaa kilpailupalloja etukäteen, jos haluaa treenata juuri kilpailukutsussa mainitulla pallolla. Miksi niin ei voi tehdä:

  • Pallot eivät ole ilmaisia. Sponsori ei niitä maksa, vaan ne pitää ostaa kilpailujen tuotoilla.
  • Rehellisetkin pelaajat unohtavat helposti palauttaa lainatun pallon. Se jää esimerkiksi taskuun tai laariin.
  • Kukaan ei koskaan tule maksamaan lämmittelyssä rikki mennyttä palloa.
  • Erehdyksessä palautetaankin joku aivan muun merkkinen pallo. Jopa treenipallo. Pallolaatikkoon tulee aina jostakin joitain ihme palloja. Myös treenipalloja.
  • Pallot kuluvat myös lämmittelyssä. Monet pelaajat ovat nyrpeitä, jos joutuvat pelaamaan kuluneen näköisellä pallolla ja tulevat vaihtamaan kauniiseen, uuteen palloon.
  • Ja ennen kaikkea vaarana on koko ajan se, että kilpailupallot loppuvat kesken kilpailujen. Palloja ei nykyään viitsi ostaa isoa määrää varastoon, koska ne muuttuvat milloin tahansa jotenkin paremmiksi tai muuten ja vanha varasto mätänee käsiin. Kun pallot muuttuivat 40-millisiksi, minulta jäi kompostoitavaksi kuutiometri Keski-Euroopasta rahdattuja 38 millin palloja. Se kokemus ei unohdu! Ja sen jälkeen ollaan koettu monta uutta vaihetta.

Sitä voisi toki ajatella, että olisi erillinen laatikko, jossa olisi 20 palloa lämmittelyä varten. Sitäpä voinkin kokeilla seuraavissa kisoissa! Ei tämä ole niistä muutamasta eurosta kiinni.

Palkintopotti

Parhaillaan käynnissä olevassa Qatarin ”WTT Star Contender Doha” -kilpailussa kokonaispalkintopotti on vain 444 kertaa suurempi kuin Syksyn startissa!

Tähän yleiseen osaan  voi vielä tulla lisäyksiä.

MK

Miesten kaksinpelillä oli epäonnea, kun 11 ilmoittautuneesta kaksi joutui jäämään pois. Mutta silti saatiin mukava luokka! Neljän ja viiden pelaajan poolit. Kuten olen aiemmin mainostanut, saatiin todella pitkästä aikaa mukaan Starin kilpailuun hallitseva miesten kaksinpelin SM-mitalisti. Mahdollisesti 1970-luvulla on ollut edellinen kerta. Pitää tarkistaa jos silloinkaan! Eli pronssimitalisti Aleksi Räsänen tuli mukaan ja myös nappasi voiton. Menetti vain kaksi erää.

Aleksin finaalivastus Leonid Pullinen nappasi kakkossijoitetun paikan voittamalla poolissa armeijavapaalle päässeen Juhana Tuuttilan 3-2. Nuori Lassi Lehtola teki oikean uroteon voittamalla kaksi selvästi itseään ylempänä rankingilla olevaa pelaajaa. Ensin Maria Girlean 3-2 ja sitten Elmo Räsäsen 3-2. Maria olisi tosin ehkä voinut lämmitellä edes yhden pallon. Hän kun tuli juosten paikalle ja joutui heti hurjassa kunnossa olevaa Lassia vastaan. Erätilanteesta 0-2 oli vaikea nousta, mutta se olisi voinut onnistua ilman syöttövirhettä viidennen erän tilanteessa 11-10 Marialle.

Kuvassa vasemmalta toiseksi tullut Leonid Pullinen (LPTS), voittaja Aleksi Räsänen (PT Espoo), kolmanneksi tulleet Lassi Lehtola (MBF) ja Juhana Tuuttila (OPT-86).

NK

Naisten kaksinpeliin osallistui poisjäännin jälkeen viisi pelaajaa. Kuuden pooli muuttui viiden pooliksi. Yllätyksiä ei nähty, vaan järjestys muodostui täsmälleen rankingjärjestyksen mukaiseksi. Kolme viisieräistä ottelua sentään pelattiin, mutta jokaisessa voittaja johti erin 2-0 ja viides erä oli selvä. Näin myös Marian ja Ellan finaaliottelussa.

Kuvassa vasemmalta toiseksi tullut Ella Kellow, luokkavoittaja Maria Girlea, kolmanneksi sijoittuneet Alexandra Seppänen ja Alisha Sinishin. Alishan seura on PT Espoo ja muiden seura on TIP-70. Viides pelaaja luokassa oli Eleonoora  Roosioks.

M-2100

Vain 13 pelaajaa lähti mukaan taistelemaan lauantain korkeimman luokan eli M-2100:n voitosta.

Pooleissa nähtiin iso yllätys, kun Pappilanniemen  Mozart, Jouko Mikkola, runnoi itsensä herkällä 70-luvun askelluksella poolin nelossijoitetun paikalta pooliykköseksi. Mozartin jalkoihin jäivät Samuel Abaijon-Nurmisuo, Joona Räsänen ja Riku Andersson. Joona pani parhaiten kampoihin johtaessaan ottelua erin 2-0.

Elmo Räsänen voitti poolissa Lassi Lehtosen 3-2, mutta jatkokaavion finaalissa oli Lassin vuoro voittaa ja se meni puhtaasti 3-0. Lassi siis ratingpisteillä 1680 2100:n voittajaksi! Finaali oli Lassille pisteiden valossa helppo, mutta kvartassa hän oli vaikeuksissa Jouko Mikkolan kanssa, joka johti erin 2-1. Vaikea oli semifinaalikin. Andrei Räisänen johti 2-1, mutta sitten Lassi nappasi kaksi erää kylmän rauhallisesti 16-14, 12-10.

Kuvassa vasemmalta toiseksi tullut Elmo Räsänen (BF-78), luokkavoittaja Lassi Lehtola (MBF), kolmanneksi tulleet Andrei Räisänen (MBF) ja Vesa Lappi (Wega).

M-1800

Luokkaan osallistui hienosti 24 pelaajaa, joista kukaan ei jäänyt pelipäivänä pois.

Pooleissa tapahtui muutama yllätys,  vaikka vuoden kilpailutauon jälkeen on tietysti vaikea sanoa, mikä on yllätys ja mikä ei. Rocka Merilahti (1517) voitti Joona Räsäsen (1713) ja Kimmo Pohjosen (1586). Joona johti erin 2-0 mutta viides 10-12.

Aleksei Pullinen (1598) voitti päivän sankaripelaajan Lassi Lehtolan (1680) 3-2. Jatkokaaviossa sitten vain toinen menestyi.

Pappilanniemen Mozart Jouko Mikkola (1621) nappasi poolinsa ykköspaikan voittamalla Mika Kotoluodon ja tietysti se oli 3-2.

Jatkokaavio oli Lassi Lehtolan juhlaa.  Mika Kotoluoto kuitenkin johti finaalia erin 2-0, mutta Lassi oli sitten pitelemätön.

Kuvassa vasemmalta kolmanneksi sijoittunut Jouko Mikkola (PT Helsinki), luokkavoittaja Lassi Lehtola (MBF) ja toiseksi sijoittunut Mika Kotoluoto (SS). Toinen kolmanneksi sijoittunut Kimmo Lehtonen (Wega) oli palannut Korsoon ennen palkintojen jakoa ja kuvan ottamista.

M-1700

Tämä luokka on näemmä jonkinlainen väliinputoaja luokka. Nimittäin osallistujia oli lopulta vain yhdeksän.

Poolissa B SS:n Jari Käki nousi kolmannelta sijalta poolivoittoon voittamalla Måns Paulin ja Alexandra Seppäsen. John-Axel Stråhlman voitti ensimmäisissä kisoissaan Paulin hurjassa taisteluottelussa 3-2. Viides erä 18-16! Mutta Paul meni eräsuhteilla jatkoon poolista.

Vincent Joki oli poolissaan kakkonen mutta nappasi jatkokaaviossa kaksi voittoa ja luokkavoiton.  Finaalissa kaatui saman poolin voittaja Miikka Berghäll 3-2.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Miika Berghäll (LPTS), luokkavoittaja Vincent Joki (TIP-70) ja kolmanneksi sijoittunut Jari Käki (SS). Toinen kolmanneksi sijoittunut Aleksi Pullinen (LPTS) poistui ennen palkintojen jakoa.

M-1600

Melkein neljä täyttä poolia eli 15 pelaajaa oli mukana. Vain yksi varsinainen yllätystulos nähtiin pooleissa. Vincent Joki (1395) voitti Mergim Kelmendin (1532) ja Esa Ahteen (1440).  Matias  Ylinen (1401) voitti Pentti Eerolan (1443). Muissa ”yllätyksissä” ratingpiste-erot olivat kovin pienet.

Jatkokaaviossa Matias Ylinen jatkoi yllätyksiään voittamalla Alexandra Seppäsen (1464) 3-2 oltuaan erin 0-2 tappiolla. Semifinaalissa Vincent Joki sitten voitti Matiaksen 3-0.

Finaali oli hurja taistelu. Rocka Merilahti nousi 3-2-voittoon Vincent Joesta oltuaan erin 0-2 tappiolla.

Kuvassa vasemmalla luokkavoittaja Rocka Merilahti (Wega) ja toiseksi tullut Vincent Joki (TIP-70).

Kolmanneksi tulleet Miika Berghäll (LPTS) ja Matias Ylinen (PT Espoo) saivat palkintonsa aiemmin:

M-1500

Luokassa oli 14 pelaajaa.  Suphanat Chonwachirathanin (1293) nousi poolissaan kolmossijoitetun paikaltaan poolivoittoon. Hän yllätti koko luokan ykkössijoitetun Timo Akkasen (1498) ja Esa Ahteen (1440). Kovassa vedossa ollut Levente Kadar (1102) pudotti jatkosta poolin kakkossijoitetun Eleonoora  Roosioksin (1304). Se ei ollut sitten yllätys, että John-Axel Stråhlman nappasi oman poolinsa kakkossijan, koska hänen todellinen tasonsa liikkuu juuri sillä tasolla.

Jatkokaaviota hallitsivat TIP-70:n nuoret pelaajat. Vincent Joki otti luokkavoiton ja voitti finaalissa Suphanat Chonwachirathaninin 3-0.

Vasemmalta toiseksi sijoittunut Suphanat Chonwachirathanin (TIP-70), voittaja Vincent Joki (TIP-70) ja kolmanneksi sijoittunut Jiri Kuronen (Stara):

Toinen kolmanneksi sijoittunut Jari Käki (SS) sai palkintonsa ennen palkintojen jakoa:

Jatkuu…

 

 

 

 

Ideoita ja vinkkejä seuran markkinointiin, Olympiakomitean tähtiseurapäivä- webinaari 2.10.2021

Olympiakomitea kutsuu kaikki urheiluseurat avoimeen ja maksuttomaan Tähtiseurapäivä-webinaariin lokakuussa! Verkkotapahtumaan ovat tervetulleita kaikki seurat – riippumatta siitä, onko seuranne Tähtiseura tai ei.

Webinaari järjestetään lauantaina 2.10. Tilaisuudessa käsitellään seuratoiminnan ajankohtaisimpia teemoja ja kuullaan aiheeseen liittyviä mielenkiintoisia puheenvuoroja.

Vinkkejä toiminnan kohdentamiseen, rahoittamiseen ja digitalisoimiseen!

Webinaari käynnistyy 2.10. klo 14 ja päättyy klo 16.15. Päivän ohjelmasta löytyy hyödyllisiä vinkkejä jokaisen seuran toimintaan. Tilaisuudessa käsitellään seuratoiminnan ajankohtaisia aiheita, mutta katseet kohdistetaan myös tulevaan. Seurat saavat muun muassa vinkkejä siihen, miten kohdentaa toimintaansa paremmin tavoittavaksi ja millä tavoin seurat voivat saada rahoitusta toiminnalleen. Lisäksi seuroille tarjotaan tietoa digitalisaation hyödyntämisestä toimintansa tukena.

Lisätietoa sekä ilmoittautumiset webinaariin Olympiakomitean sivuilta:
Ideoita ja vinkkejä seuran markkinointiin – Tule mukaan kaikille seuroille avoimeen webinaariin 2.10.! – Suomen Olympiakomitea

Kuukauden pingisteko, elokuu 2021 – PTS Sherwoodin junnustartti Keravalla

Kilpailuvaliokunnan valinta kuukauden pingisteoksi elokuussa 2021:

PTS Sherwoodin junnustartti Keravalla

Elokuussa saimme lukea Facebookista pingisfoorumilta PT Espoossakin vaikuttavan Tapio Passisen toimesta PTS Sherwoodin junnupingisstartista Keravalla. Linkki juttuun tässä.  Kilpailuvaliokunta koki yksimielisesti että nykyisessä koronavirustilanteen aiheuttamassa harrastajalamassa toiminta joka nimenomaan tähtää uusien lasten tuomiseen lajin pariin, on täydellinen valinta elokuun 2021 pingisteoksi. Yläpuolen videossa ja alapuolelta löytyvissä kuvissa on paljon sitä mistä moni seura voisi ottaa mallia toiminnassaan.

Tapio Passisen mukaan PTS Sherwoodissa lasten vanhemmat ovat harjoituksissa täysillä mukana. Kun vanhemmat ovat mukana niin lapset tuntevat olonsa ryhmässä turvalliseksi. Tapio on käyttänyt samaa metodia minisulkiksessa ja toi sen nyt pingiseen. Joukkokuvasta puuttuu kolme PTS Sherwoodin valmentajaa, Jyri Nyberg, Jari Homanen ja Kalle Narinen.

PTS Sherwood on käyttänyt hyväkseen jo SPTL:n palveluja kun Taneli Keinonen kävi tekemässä Keravalla kouluesittelyjä ”pingispäivän” muodossa. Tapio Passinen kiitteli Tanelin ja liiton panosta asian suhteen.

Kilpailuvaliokunta toivottaa onnea ja tsemppiä projektiin ja toivoo kuulevansa tästä ryhmästä lisää pingisfoorumilla ja tulevaisuudessa tietysti myös kilpailuissakin.


Aikaisemmat kuukauden pingisteot:

Touko-kesäkuu 2021, PT Jyväskylä ja PT 75 panostamassa junioritoimintaan seuratuella
Marras-joulukuu 2020, Asko Rasinen Champions Leaguen finaaliturnauksessa tuomarina
Lokakuu 2020, Perhe Ikolat
Syyskuu 2020, Aaro Mäkelän suoritukset Para-SM:ssä

Kesä 2020, OPT-86:n pöytätennishalli – 1000m2 pöytätenniksen ilosanomaa

Huhtikuu 2020, Pongfinity – somepingiksen keihäänkärki
Maaliskuu 2020, Yumo Luon paluu naisten Suomen Mestariksi
Helmikuu 2020, Kaksoset SM-finaalissa (Matias ja Rasmus Vesalainen)
Tammikuu 2020, PT-60, Rovaniemi

Aikaisemmat kuukauden pelaajat:

Joulukuu 2019, Benedek Olah, SeSi
Marraskuu 2019, Aino Tapola, PT Espoo
Lokakuu 2019, Juhana Tuuttila, OPT-86
Syyskuu 2019, Joona Räsänen, HIK-pingis

Kesäkuu 2019, Leonid Pullinen, LPTS
Toukokuu 2019, Jani Jormanainen, PT Espoo
Huhtikuu 2019, Benedek Olah / Alex Naumi SeSi / KoKa
Maaliskuu 2019, Alisa Sinishin, PT Espoo
Helmikuu 2019, Turo Penttilä, HIK-pingis
Tammikuu 2019, Julius Muinonen / Leo Kivelä, LPTS
Joulukuu 2018, Samuli Soine, TIP-70
Marraskuu 2018, Esa Kanasuo, KoKa
Lokakuu 2018, Aleksandra Titievskaja, PT Espoo
Syyskuu 2018, Miikka O’Connor, PT 75

Toukokuu 2018, Sam Khosravi, KoKa
Huhtikuu 2018, Vili Kinnunen, TIP-70
Maaliskuu 2018, PT Espoo (joukkue)
Helmikuu 2018, Risto Jokiranta, SeSi
Tammikuu 2018, Toni Soine, PT Espoo
Joulukuu 2017, Aleksi Räsänen, PT Espoo
Marraskuu 2017, Alex Naumi, KoKa
Lokakuu 2017, Esa Miettinen, TIP-70 ja Ismo Lallo, TuKa
Syyskuu 2017, Lauri Hakaste, MBF

Toukokuu 2017, Anna Kirichenko, PT Espoo
Huhtikuu 2017,  Arttu Pihkala, PT Espoo ja Noah Steif, MBF
Maaliskuu 2017, Pedram Moradabbasi, OPT-86 ja Veikka Flemming, KoKa
Helmikuu 2017, Matias Vesalainen, KoKa
Tammikuu 2017, Sam Khosravi, KoKa
Joulukuu 2016, Aleksi Laine, Por-83
Marraskuu 2016, Janina Ågren, OPT-86
Lokakuu 2016, Benedek ”Pentti” Olah, SeSi
Syyskuu 2016, Joonas Kylliö, TIP-70

Toukokuu 2016, Arttu Pihkala, PT Espoo
Huhtikuu 2016, Pentti Olah, SeSi
Maaliskuu 2016, Sam Li, PT Espoo
Helmikuu 2016, Anna Kirichenko, PT Espoo
Tammikuu 2016, Aleksi Räsänen, PT Espoo
Joulukuu 2015, Arttu Pöri, TIP-70
Marraskuu 2015, Markus Perkkiö, OPT-86
Lokakuu 2015, Esa Miettinen, TIP-70 / Ismo Lallo, TuKa
Syyskuu 2015, Aleksi Hyttinen, JPT

Toukokuu 2015, Veeti Valasti, KoKa
Huhtikuu 2015, Pentti Olah, SeSi
Maaliskuu 2015, Annika Lundström, MBF
Helmikuu 2015, Mika Sorvisto, OPT-86
Tammikuu 2015, Carina Englund, ParPi
Joulukuu 2014, Joonatan Khosravi, TIP-70
Marraskuu 2014, Alex Naumi, KoKa
Lokakuu 2014, Jaakko Juutinen, OPT-86
Syyskuu 2014, Pentti Olah, SeSi

Toukokuu 2014, Kai Merimaa, Wega
Huhtikuu 2014, Matias Ojala, TuPy
Maaliskuu 2014, Roni Kantola, TuKa
Helmikuu 2014, Riku Anttila, Atlas
Tammikuu 2014, Pinja Eriksson, MBF
Joulukuu 2013, Pauli Hietikko, PT Espoo
Marraskuu 2013, Roope Kantola, TuKa
Lokakuu 2013, Alex Naumi, KoKa
Syyskuu 2013, Toni Soine, PT Espoo

Toukokuu 2013, Annika Lundström, MBF
Huhtikuu 2013, Pentti Olah, SeSi
Maaliskuu 2013, Viivi-Mari Vastavuo, MBF
Helmikuu 2013, Johan Nyberg, PT Espoo
Tammikuu 2013, Tatu, Toni ja Terho Pitkänen, Wega
Joulukuu 2012, Akeem Adewole, Star
Marraskuu 2012, Markus Myllärinen, TuKa
Lokakuu 2012, Patrik Rissanen, KuPTS
Syyskuu 2012, Roope Kantola, TuKa

Toukokuu 2012, Miikka O’Connor, MBF
Huhtikuu 2012, Elli Rissanen, Por-83
Maaliskuu 2012, Aleksi Mustonen, TIP-70
Helmikuu 2012, Otto Tennilä, PT 75

Kilpailuvaliokunnan puolesta

Teemu Oinas

Tiedotusterveisiä

Liittohallitus kokoontui maanantai-iltana. Kausi on saatu hyvin käyntiin ja nyt tapahtuu paljon asioita.

Alkuun otimme ”uuden ihmisemme”, valmennuskoordinaattori Johanna Schüpbachin (ex-Kaimio) esittäytymisen. Johanna on turkulainen ex-peluri maajoukkuetasolla, 54-vuotias ja peruskoulutukseltaan liikunnanohjaaja. Hänellä on kokemusta Ruotsin pääsarjapeleistä ja Sveitsin maajoukkuevalmennuksesta. Liitossa hän on kaksi päivää viikossa valmennuskoordinaattori ja toimii sen lisäksi Turussa Pyrkivän ja kaupungin kanssa. ”Mukavalta tuntuu”, sanoo Johanna, jonka liittohallitus toivotti lämpimästi tervetulleeksi.

Johanna ja Mika Räsänen ovat valmistelleet ensimmäistä versiota ”Ruskeasuon ryhmän” toiminnan muutoksista. Ma-to treenit muutetaan kahteen ryhmään (15-17 ja 17-19), joista toinen on pallolaatikkopainotteinen. Kokeneempia pelaajia yritetään saada mukaan enemmän, jotta treenien taso nousee. Muutakin uutta on tulossa, kuten yhteispalavereja.

Sitten siirryttiin valiokuntakatsaukseen, jonka aloitti seuravaliokunnan Teemu Oinas. Seurailta on suunnitteilla 30. syyskuuta, ohjelmassa mm. naispöytätennistä sekä pingiskoulun aloittamista. Tästä lisää myöhemmin.

Teemu jatkoi kilpailuvaliokunnan asioilla todeten, että SM-kisat Tampereella toimivat ja sekä aikataulutusta että tuomarointia oli parannettu. SM-sarjan ensimmäinen turnaus on siirretty päivällä eli se on sunnuntaina 10. lokakuuta Koskella. Viime kauden mestaruussarjan lopputurnaus pelattiin sekin ja mestari on PT 75. Juniori-SM Oulussa oli koon puolesta ok koronatauosta huolimatta. Veteraani-SM siirrettiin pikavauhtia Lahteen ja sekin onnistui hyvin. Eli kilpailukausi on alkanut hyvin ja ongelmitta, mikä on hieno ja tärkeä asia. Ykkösdivari alkaa jo ensi viikonloppuna ja kevään ”rästeistä” vain 13- ja 15-SM on vielä pelaamatta.

Myös IT-valiokunnan Kimmo Pihkala arvioi, että kausi saatu käyntiin melko mukavasti. Ylläpitohommaa on ollut, mutta lisenssien itsemaksaminen on nyt toiminnassa (ohjeet löytyvät liiton sivuilta). SM-kisan PingisTV toimi hyvin ja siihen tehtiinkin huomattavasti ennakkovalmisteluja. Jyrki Nummenmaa kertoi, että SM-kisan arvonta tehtiin vanhalla PT-Welholla, mutta ilmoittautumiset otettiin jo uudella WebWelholla. Jopa otteluiden pistetilanteiden online-seurantaa kokeiltiin. Käyttöliittymää pitää edelleen kehittää ja arvontaohjelma ja poolitulosten laskenta on siirrettävä sinne PT-Welhosta. Tavoite on kuitenkin edelleen, että jatkossa kisajärjestäjät hoitaisivat kaiken verkossa tämän ohjelmiston avulla. Koodaustyö jatkuu.

Valmennusvaliokunnasta asioista Mika Räsänen totesi, että valmentajaillat ovat suunnitteilla, ensimmäinen todennäköisesti siten, että se vedetään Ruskeasuolta striimattuna tekniikkakoulutuksena. Sonja Grefberg jatkoi, että ETTU:lla on Annual Coaching Conference Romaniassa 4.-6.10. Ylöspito maksetaan, matkat jäävät itselle/liitolle. Yritetään lähettää joku, mahtaako löytyä kiinnostuneita?

Sääntö- ja tuomarivaliokunnan Kimmo Arenius raportoi, että valiokunnalla on ollut lähinnä taustakeskusteluja ja sääntötulkintoja. Peruslinja on ollut, että sääntöjä noudatetaan, vaikka se joskus kirpaiseekin. ”Keskustelut ovat ihan ok, menivätpä kysymykset sitten kilpailuvaliokunnalle, sääntövaliokunnalle tai jopa suoraan hallitukseen. Kyllä me niistä omilla komentoketjuillamme selviämme”, Kimmo sanoi jatkaen, että jo vuosia samanlaisina pysyneiden SM-kisojen säännöistä on jopa yllättävän usein kysyttävää.

Veteraanivaliokunnan Jyrki Nummenmaa kertoi, että Veteraani-SM:ssä tehtiin kysely kisajärjestelyistä. Vastauksissa aika paljon hajontaa, mutta Jyrki palaa tuloksiin vielä paremmin. Parikymmentä vastausta saatiin.

Paravaliokunnan Hannu Sihvo kertoi, että Aino pelasi Tokion hienoissa kisoissa. Jännitystä oli ilmassa, vaikka numerot sinänsä olivat ihan kohtalaisia. Kansainvälisen parakisan järjestäminen Pajulahdessa on jouduttu perumaan, koska ilmoittautuneita on niin vähän, että järkeviä luokkakokonaisuuksia ei pystytä järjestämään. Ensi viikolla aletaan suunnitella ”projekti Pariisia”. Suunnitteilla paljon leirejä sekä 4-6 kansainvälistä kisaa, omat ensi vuoden kisat toivottavasti niiden joukossa.

Mika Räsänen raportoi huippu-urheiluvaliokunnan kuulumisista, että naisilla oli NETU Superweek Halmstadissa, leiri ja kisa. Mukana Anna Kirichenko, Aleksandra Titievskaja ja Ramona Betz. Pelit menivät kohtalaisesti. Lisäksi Ruotsissa oli kongressi ja konferenssi, joista on allekirjoittaneen raportit liiton sivuilla. Naiset lensivät Ruotsista suoraan Serbiaan EM-karsintoihin, joissa tuli tappiot Serbialle ja Englannille. Miehet (Oláh, Naumi ja Samuli Soine) voittivat Norjan ja hävisivät Unkarille 1-3, mikä riitti EM-kisapaikkaan Romaniassa kuukauden päästä.

Houstonissa pelataan marraskuun lopulla henkilökohtainen MM, jossa Benedek on mukana ainoana suomalaisena. Alex Naumi pääsee marraskuussa U21 EM-kisoihin. Ensi kesänä on monien lajien ”Multi-EM-kisat” Münchenissä elokuussa. Ja kuten jo edellä todettiin, Ruskeasuon ryhmän toimintaa ollaan muokkaamassa. Lisäksi mainittiin, että HUV:n peruslinja on, että Suomea ulkomailla edustavien pelaajien on osallistuttava SM-kisoihin.

Työvaliokunnassa on valmisteltu Johannan sopimusta liiton kanssa. Myös kansainväliset kokoukset ja omat kansainväliset kilpailumme ovat puhuttaneet. Kansainvälisissä asioissa Sonja totesi, että pientä liikettä on koko ajan. Ruotsin Petra Sörling on ainoa ehdokas ITTF:n uudeksi puheenjohtajaksi, mutta varapuheenjohtajien tehtäviin on tyrkyllä todella paljon henkilöitä. Igor Levitin (RUS), Roland Natran (HUN) ja Michel Gadal (FRA) ovat eurooppalaiset ehdokkaat. Vielä tarvitaan sääntömuutoksia, jotta ETTU:n puheenjohtaja Levitin edes voi olla ehdokkaana.

Sitten puhuimme taloustilanteestamme. Heinäkuun jälkeen olemme miinuksella reilusti, mutta OKM:n avustusta ja lisenssituloja vielä tulossa. Silti lienee selvää, että miinusmerkkinen vuosi on tulossa. Parakisan järjestämättä jääminen tukee tätä päätelmää. Lisenssien lunastamismäärät ja FO:n onnistuminen ovat aika tärkeitä asioita koko vuoden tulosta ajatellen.

Parakisaan saimme 56 osanottajaa ja 24 ”muuta henkilöä”, mikä periaatteessa olisi taloudellisesti jopa riittänyt. Mutta pelaajat olivat niin ripoteltuina eri luokissa, että kisa oli pakko perua. ITTF oli peruutuksesta samaa mieltä ja jopa ehdotti sitä.

Finlandia Openin osalta on edelleen hankala tilanne, sillä ITTF:n pdf-kalenterissa on merkintä ”cancelled” (peruttu) emmekä saa sitä yrityksistä huolimatta pois. ITTF tekee kutsun, mutta Mikan monista tavoitteluyrityksistä he eivät vastaa ja asia ei oikein etene. Kyselyitä ulkomailta on kuitenkin tullut sen verran, että kiinnostusta kisaan näyttäisi olevan. Varsinkin heikommille maille FO voi olla jopa koko syksyn ainoa mahdollisuus saada kansainvälisiä kisapelejä.

Seuraavaksi sovimme syysliittokokouksen ajankohdan. Se järjestetään 17. marraskuuta klo 18. Etämahdollisuus on olemassa, joten toivomme isoa osanottoa. Kutsut tulevat aikanaan liiton sivuille. Esityslistalla ovat etenkin ensi vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio ja valitaanhan kokouksessa myös puolet hallituksen jäsenistä.

Päätoimittaja Räsänen arvioi, että seuraava Pöytätennislehti (3/21) menee painoon ensi viikolla. Viikonlopun SM saatiin vielä mukaan ja muutamia juttuja puuttuu vielä. Postilaatikoissa lehden pitäisi olla syyskuun aikana.

Muissa asioissa puhuimme lähinnä sääntöasioista, kuten SM-kisaan ilmoittautumisesta sellaisen pelaajan kanssa, jolla on korkea rating, mutta joka ei ole tulossakaan kisoihin. Voi hyvin kysyä, onko sääntö edelleen aiheellinen. Ylipäätään nelinpelin arvontasäännöt melko monimutkaisia.

Samaten keskustelimme alustavasti, pitääkö vanhalla lisenssillä saada pelata syyskuun loppuun saakka, mikä on ollut perinne. Vai pitäisikö olla niin, että lisenssi on lunastettava ennen uuden kauden pelien alkua? Säännöissämme on joitakin muitakin asioita, jotka eivät oikein sovi moderniin digiaikaan. Kuten esimerkiksi arvonta-ajankohdan ja -paikan määrittäminen kilpailukutsussa. Sääntövaliokunta otti näistä pallon ja tekee esityksensä seuraavaan liittohallituksen kokoukseen.

Vielä puhuimme lisenssistä ja osanotto-oikeudesta SM-kisoihin ilman seuraa. Sääntöjen mukaan ilman seuraa voi osallistua SM-kisaan henkilökohtaisiin luokkiin, mutta lisenssi on silti oltava.

Ennätyslyhyt kokous oli ohi tunnissa ja kolmessa vartissa. Seuraavan kerran hallitus kokoustaa keskiviikkona 20.lokakuuta.

Joukkue EM, Cluj-Napoca 28.9-3.10

Joukkue EM-kilpailuiden lopputurnaus järjestetään syys-lokakuun vaihteessa Romanian Cluj-Napocassa. Suomen miesten joukkue selvitti tiensä karsintojen kautta turnaukseen voitettuaan lohkonsa Serbian karsintaturnauksessa. 

Euroopan liiton sääntöjen vuoksi pelaajat oli nimettävä kisoihin syyskuun alussa. Valmentaja Mattias Bergkvist on valinnut kisoihin seuraavan joukkueen:
Benedek Olah, Alex Naumi, Samuli Soine ja Sam Khosravi.

Suomen kanssa samassa alkulohkossa pelaavat Slovenia, Romania ja Luxemburg. Suomen avausottelu on Sloveniaa vastaan.