Aihearkisto: Kilpailut

OPT-86 toukokilpailut 21.5.2022 – info

OPT-86:n toukokilpailuihin on ilmoittautunut nyt kolmisenkymmentä pelaajaa ja kilpailut järjestetään. Kilpailuihin voi jälki-ilmoittautua aivan viime hetkille saakka. Myös nelinpeliluokat järjestetään ja tarvittaessa niitä yhdistetään ja mietitään sopiva pelisysteemi. Järjestämme pääluokan PKO-luokkana jos ilmoittautumisten määrä on sopiva, jos esimerkiksi isoina pooleina saadaan kokonaisuutena paremmat pelit kaikille niin muutamme pelisysteemiä. Alla ilmoittautuneet luokittain.

Tilanne 7.5.2022 klo 8.00

PKO-luokka 19 pelaajaa
Junioriluokka 9 pelaajaa
BC-np luokka 2 paria
DE-np luokka 6 paria + 1 pelaaja ilman paria
FG-np luokka 0 paria

Ilmoittautuminen: https://bit.ly/37cMQfJ
Ilmoittautuneet: https://bit.ly/3vdVcM2

Tervetuloa viettämään mukava pingislauantai Ratamotien hallille.

Special Olympics 2022

Timo Averjanov mitalivauhdissa Maltalla

Päivitetty 16.5. klo 22.30

Vantaalainen Timo Averjanov pelasi maanantaina tiukan pelin Unkarin Thomas Kissiä vastaan, mutta taipui 1–3 (11–9, 6–11, 7–11, 10–12) -tappioon. Päivän toisessa pelissä Averjanov voitti Itävallan Brian Weberin suoraan erin 3–0 (11–3, 11–4, 11–3).

Tiistaina Averjanov saa viimeisessä ottelussaan vastaansa Slovakian Simon Jakusin. Ottelussa ratkeaa saako vantaalaisässä mitalin – Suomen Special Olympics -historian ensimmäisen pöytätenniksestä – ja jos saa, minkä värisen.

A-ryhmän tuloksia 16.5.

Timo Averjanov Suomi–Thomas Kiss Unkari 1–3 (11–9, 6–11, 7–11, 10–12)
Timo Averjanov Suomi–Brian Weber Itävalta 3–0 (11–3, 11–4, 11–3)
Timo Averjanov Suomi–Simon Jakus Slovakia pelataan tiistaina


15.5.2022

Timo Averjanov (TIP-70) edustaa Suomea 15.-17.5. Maltalla sekä 20.-22.5. Tanskassa järjestettävissä Special Olympics -kilpailuissa. Timon valmentajana kisareissuilla toimii Petr Averjanov.

Mitä on Special Olympics?

Special Olympics on kehitysvammaisten henkilöiden urheilujärjestö, jonka tehtävänä on järjestää ympärivuotista urheilu- ja liikuntatoimintaa sekä urheilukilpailuja lapsille ja aikuisille, joilla on kehitysvamma, antaen heille mahdollisuuden säännölliseen harjoitteluun, kilpailemiseen sekä urheilun ilon jakamiseen ystävien, perheiden ja yhteisön kanssa. Suomessa Special Olympics -toiminnasta vastaa Suomen Paralympiakomitean alainen Special Olympics Finland.

B-ryhmän tuloksia 15.5.

Brain Weber (Itävälta) – Timo Averjanov (Suomi) 0:1 (9-11)
Timo Averjanov (Suomi) – Nuccio Sama (Italia) 1:0 (11:3)
Stefan Seder (Saksa) – Timo Averjanov (Suomi) 0:1 (6:11)

Otteluissa pelataan vain yksi erä. Timo voitti kaikki kolme otteluaan ja nousi maanantaiksi parhaaseen A-ryhmään.

Lisätietoja kevään kilpailuista

Special Olympics Invitational Games, 15.-17.5. Malta

Special Olympics Sports Festival, 20.-22.5. Tanska

 

STARUMMER – Ilmoittautuneet pelaajat

Ilmoittakaa virheistä email-osoitteeseen: star.kilpailut@gmail.com

Seuraavat luokat peruutettiin:

MK
NK
Nuoret-rating

Nuoret-rating-luokassa olisi ollut viisi pelaajaa, mutta sitä ei kannata pelata edes yhtenä poolina, koska pelaajien ratingit vaihtelivat välillä 786 – 2063.

Ilmoittakaa, jos haluatte vaihtaa peruutetun luokan johonkin toiseen luokkaan, jos se on mahdollista!

Linkki tiedostoon: STARUMMER 21-22.5.2022 ilmoittautuneet.xlsx

18-SM ja Nappulaliiga (A) – Sunnuntain kilpailutulokset ja kuvat

Edit 17.5. Järjestäjä oli väärässä väittäessään M12 lohdutusluokkaa epäviralliseksi. Siitä lasketaan ratingpisteet ja luokan tulokset on nyt myös liitetty viralliseen tulosexceliin.

————————————————————-

Edit 16.5: Raportista unohtui kokonaan 12-vuotiaiden lohdutussarja, joka oli epävirallinen luokka. Loppuottelussa Niko Lehtosaari löi Samu Niskasen 3-1 ja molempien taistelutahto oli esimerkillistä. Näistä se pingisura lähtee!

——————————————————————–

Khosravi, Kellowit ja Oinas sekä Hakaste/Kujala

Junnu-SM:n toinen kisapäivä tarkoitti henkilökohtaisia luokkia. Jaossa oli viisi mestaruutta. Pääsääntöisesti suosikit pitivät pintansa varsin hyvin. Sunnuntaina aloitettiin vasta klo 10 ja pelit päättyivät jo klo 17. Pohjoissuomalaisetkin pääsivät kotimatkalle kohtuullisen hyvissä ajoin ja bussi oli pullollaan eri värisiä mitaleita. On selvää, että Pohjois-Suomi tulee olemaan todella kova lähivuosien junnukisoissa.

18-vuotiaiden poikien mestaruuden vei Sam Khosravi, joka hävisi erän sekä Juho Kahlokselle että Aleksi Räsäselle loppuottelussa. Finaali oli ehkä hiukan tiukempi kuin numeroista saattaisi päätellä. Kolmanneksi iskivät Rasmus Vesalainen ja Lauri Hakaste. Rasmuksen ja Lassi Lehtolan puolivälierä oli supertiukka.

Samanikäisten nelinpelissä Hakaste ja Henri Kujala halusivat voittoa eniten ja sen myös saivat. Loppuottelu Khosravia ja Lehtolaa vastaan oli yllättävänkin selvä. Vesalaisen kaksoset pistivät Samin ja Lassin välierässä todella tiukoille, mutta jäivät lopulta kakkoseksi. Leonid Pullinen ja Aleksi Räsänen nappasivat toisen pronssin.

Samanikäisissä naisissa Ella Kellow oli varsin selvä mestari ennen Yang Yixinia. Ellan mestaruutta ei todellakaan voi kyseenalaistaa, sillä hän ei hävinnyt päivän aikana erääkään. Pronssipallille Sonja Ylinen ja Mia Kellow, joka poolissa yllätti Aleksandra Seppäsen lähes 400 pistettä matalammalla ratingilla. Mian hyvä vire näkyi tosin jo aamupäivällä, kun hän löi 12-vuotiaiden loppuottelussa Tea Stråhlmanin ja vei luokkavoiton ilman erätappioita. Tämän luokan prossit Bai Rongxualle ja Iina Hietalahdelle.

Nappulapoikien paras oli Luka Oinas, joka Ellan tavoin ei hävinnyt kisassaan erääkään. Ei hävinnyt loppuottelija Jimi Koivumäkikään ennen finaalia, mutta siinä hänen mahdollisuutensa olivat aika rajalliset. Taktisesti oli jossain määrin yllättävää, että finaalissa pelattiin enemmän rystyalakierrettä kuin monessa aiemmassa saman luokan finaalissa yhteensä. Pronssimitalit veivät Haukiputaan Otso Vahtola ja Ylivieskan Pyry Siven, joten hienoa Heitto ja YPTS!

Kisassa oli mukana ilahduttavan paljon pelaajia. Suuri ansio tästä lankeaa pohjoisen seuroille, jotka toteuttivat ”perinteisen yhteismatkustuskisan” ja yöpyivät koulun luokkahuoneissa lattialla. Aikanaan näistä puhuttiin yhteishengen nostajina.

Kosken talkooporukka kiittää osanottajia ja huoltojoukkoja! Töitä tehtiin, mutta kaikilla tuntui olevan aika kiva fiilis. Ainakin palkintopallikuvia ilmestynee tämän artikkelin yhteyteen.

Linkki tiedostoon, jossa kaikki kisan tulokset: 18 SM ja Nappulaliiga kaikki tulokset.xlsx

Kuvagalleria

Live TV: 12-ja 18-vuotiaiden SM_sunnuntai

klo 10.00 M18 ja N12 kaksinpelin poolit
klo 12.00 N2 kaksinpelin loppuottelu
Klo 12.00 M18 kaksinpelin cup alkaa
Klo 13.00 M12 kaksinpelin poolit
Klo 14.00 M18 kaksinpelin loppuottelu
Klo 14.30 N18 poolit
Klo 15.00 M12 kaksinpelin cup alkaa
KLo 16.00 M12 ja M18 kaksinpelin välierät
Klo 16.30 MN18 loppuottelu
Klo 17.00 N18 loppuottelu ja M12 loppuottelu

18-SM ja Nappulaliiga (A) – Lauantain kilpailutulokset ja kuvat

Edit 15.5. – lauantain tuloksissa on (ainakin) yksi virhe: M18JO ottelussa OPT 1 – KoKu Luka Oinas on merkitty voittajaksi Jesse Ikolaa vastaan 3-0. Ikola voitti ottelun ottelun samoin eränumeroin. Korjattu lopullisissa tuloksissa.

————————————————————————-
Koskella pelattiin kellon ympäri

Nappulaliigan ja 18-vuotiaiden SM-kisaa pelataan Koskella ja varsinkin lauantaina pelattiin hartaasti. Aamulla aloitettiin klo 9 ja pelit päättyivät, kun kello näytti iltayhdeksää. Mestarit saatiin selville 18-vuotiaiden nais- ja miesjunioreiden joukkuekisassa, 18-vuotiaiden naisjunioreiden nelinpelissä sekä 12-vuotiaiden joukkuekisassa eli Nappulaliigassa sekä pojissa että tytöissä.

Ihan kamalan isoja yllätyksiä ei lauantaina nähty. Kosken Kaiku ja PT Espoo menivät miesjunioreiden loppuotteluun melkein kävelyvauhtia, mutta Henri Kujalan voitto Rasmus Vesalaisesta on noteerattava. Välierässä KoKa löi Oulun 3-1 ja Espoo TIP-70:n 3-0.

Loppuottelussa Aleksi Räsäsellä oli avauspelissä hyvä ote Sam Khosravia vastaan, mutta Sam käänsi ottelun 3-1 voitoksi. Kun Rasmus Vesalainen löi Lauri Hakasteen 3-0, espoolaisten selkäranka katkesi ja Matias Vesalaisella oli melko helppo homma ottaa kolmas piste Sam Listä.

Naisjunioreissa pelattiin neljän joukkueen pooli ja TIP-70 oli selvästi paras joukkueella Ella Kellow, Aleksandra Seppänen ja Mia Kellow. Vahva esitys, varsinkin kun Maria Girlea pelasi samaan aikaan muualla. Hopeaa PT Espoolle ja pronssia OPT-86:lle.

Samanikäisten naisten nelinpelissä pelattiin neljän parin pooli, kun yksi pareista joutui jäämään pois. Ella ja Aleksandra olivat ylivoimaiset mestarit ilman erätappioita. Hopeaa Espoon Sonja Yliselle ja Yang Yixinille ja pronssia Tikkurilan kakkosparille Mia Kellow/Elina Veidenbaum.

12-vuotiaiden tyttöjen poolissa kaksi PTS Sherwoodin joukkuetta kohtasi PT Espoon. Espoon sisarukset Tea Noella Stråhlman olivat kisassa varsin ylivoimaisia ja kuittasivat mestaruuden. Melko tuoreelle keravalaisjoukkueelle hopea ja pronssi ja seurapomo Tapio Passinen saa olla ”luomuksensa” alkutaipaleeseen tyytyväinen.

Poikien kisassa sijoitetut OPT-86 ja TIP-70 etenivät loppuotteluun asti melko vaivatta, kun välierissä YPTS hävisi 1-3 Oululle ja Oulun kakkosjoukkue samoin lukemin vantaalaisille. Oulun Luka Oinas uurasti kaikissa mahdollisissa luokissa ja meni 18-vuotiaiden nelinpelissäkin poolista jatkoon. Se väsytti nuorta oululaista, mutta tästä huolimatta Luka jaksoi loppuottelussa loppuun asti ja kukisti Jimi Koivumäen. Pelikaveri Eetu Hyttinenkin taisteli miehen lailla, sillä pohje kramppasi pahasti jo välierässä Ylivieskaa vastaan.

Finaali oululaisille 3-1 voitto  ja taas uusi kiinnitys Nappulaliigan kiertopalkintoon. Ihan erikseen on nostettava hattua Oulun kokonaissuoritukselle: neljä joukkuetta kahdeksan parhaan joukossa!

Kisa sujui, mutta alkaa näillä pelaajamäärin olla tällä systeemillä maksimissa. Varsinkin poolina pelattava joukkuekisa on aika kova pala. Toisaalta on hienoa, että junnukisoissa alkaa taas olla pelaajia. Järjestäjälle urakka on aika kova: hallilla syötiin mm. satakunta lounasta.

Huomenna jatketaan sekä 12- että 18-vuotiaiden mies- ja naisjunnujen kaksinpeleillä ja myös jo lauantaina aloitettu 18-vuotiaiden poikien nelinpeli pelataan loppuun. Avauspäivänä ei tässä luokassa nähty yllätyksiä.

Todettakoon ihan lopuksi se, että ensimmäinen (poikien) Nappulaliiga pelattiin tasan 50 vuotta sitten. Allekirjoittanut vei mestaruuden toisen kisajärjestäjämme eli arvontoja pyörittävän Jyrki Yleniuksen kanssa. Pieni on maailma ja äkkiä se aika menee…

Linkki tiedostoon: 18 SM ja Nappulaliiga lauantai tulokset.xlsx

Kuvagalleria

Kilpailukalenteri 2022/2023 nyt julkaistu

Kilpailukalenteri kaudelle 2022-2023 on valmis ja se löytyy oheisen linkin takaa. Muutokset ovat mahdollisia. Mukana on nyt kaikki 30.4.2022 mennessä haetut kilpailut. Valmistelu otti melko runsaasti aikaa hakemusten päällekkäisyyden vuoksi, mutta nyt saavutetut ratkaisut ovat valiokunnan mielestä hyvällä tasolla.

Kilpailukalenteri 2022/2023: https://bit.ly/3sF9qFy

Avaamme uuden haun kilpailuille ja SM-kilpailuille. Uusi haku päättyy 31.5.2022. Käykää tutustumassa kilpailuiden kategorioihin ja kilpailujen järjestäjän ohjeeseen ennenkuin haette kilpailuja ja sarjaturnauksia. Linkki alla.

Ohjeet: https://www.sptl.fi/sptl_uudet/?p=22822

Kilpailujen hakemukset voi lähettää oheisella nettilomakkeella. Hakekaa jokainen kilpailu erikseen lomakkeella. Laittakaa kaikkiin hakemuksiin myös vaihtoehtoinen ajankohta. Hakekaa myös SM-kilpailuja tällä lomakkeella. Huomatkaa että SM-kilpailuille on kilpailuvaliokunta etukäteen määritellyt minimikategorian. Linkki alla.

Kilpailujen uusi hakuaika päättyy 31.5.2022. Tämän jälkeen kilpailuvaliokunta asettelee haetut kilpailut kalenteriin.

Hakulomake: http://bit.ly/2vEUkBR

SM-kilpailujen hakijat ja kilpailuvaliokunnan myönnöt alla:

Huom! Veteraanien SM korjattu,järjestäjä PT 75. Tampere luopui tämän kauden järjestelyoikeudesta ja kisa järjestetään Tampereella kaudella 2022/2023.

DE-SM, Pe-To
BC-SM, Por-83 (Hakijat OPT-86, Wega ja Por-83)
Para-SM, Paravaliokunta
Joukkue- ja A-SM, Wega
Veteraanien Joukkue-SM, BK (Hakijat BK ja PTS-60)
Veteraanien SM, PT 75
Henkilökohtainen SM, PT Espoo
Juniori-SM 13-15, ei hakijoita
18-SM & Nappulaliiga, OPT-86

Epäviralliset SM-kilpailut:

Koulu SM, PT Jyväskylä
Opiskelijoiden SM, PT Jyväskylä

Palautetta ja kysymyksiä voi lähettää: teemu.oinas@gmail.com

Kilpailuvaliokunta