Aihearkisto: Kansainväliset kilpailut

Finlandia Open 2021 – kisaraportti ja suomalaissijoitukset

Lauantai 4.12. -naisten ja miesten kaksinpelit jatkuvat

Miesten kaksinpelissä suomalaisista ilman tappioita 16 parhaan joukossa jatkavat Benedek Oláh (1-sijoitettu) ja Alex Naumi (7). Yhdellä tappiolla lauantaihin puolestaan lähtee Sam Khosravi (27), jolla on vielä mahdollisuudet aina kolmossijaan saakka. Sama tilanne naisistamme on Maria Girlealla (21), Aleksandra Titievskajalla (22) ja Ella Kellowilla (59).

Naiset: Aleksandra Titievskaja, Ella Kellow ja Maria Girlea hävisivät lauantain avausottelunsa ja jatkavat sijoituspeleissä (33.-48.).

Miehet: Sam Khosravi hävisi lauantain avausottelunsa ja pelaa sijoista 33-48.

Voittajakaaviot

Kaikki tulokset


Perjantai 3.12. – naisten ja miesten kaksinpelit: Oláh ja Naumi taistelevat kisan voitosta

Finlandia Openin miesten ja naisten kaksinpelit käynnistyivät perjantaina Kisakalliossa. Miesten ykkössijoitetun Benedek Oláhin lisäksi suomalaisista kaksinpeliin lähtivät Lauri Hakaste, Sam Khosravi, Aleksi Mustonen, Alex Naumi, Miikka O´Connor, Arttu Pihkala, Aleksi Räsänen, Samuli Soine ja Juhana Tuuttila. Naisten kaksinpeliin starttasivat maajoukkuedebyyttinsä tehneen Marina Donnerin lisäksi Ramona Betz, Maria Girlea, Ella Kellow, Anna Kirichenko, Jannika Oksanen sekä Aleksandra Titievskaja.

Oláh, Naumi ja Khosravi saivat ensimmäisen kierroksen vapaaksi ja voittivat sen jälkeen toisen kierroksen pelinsä. Khosravin voittolistalle osui tuttu mies, sillä hän kukisti Lauri Laanen. Muidenkin suomalaisten avauskierros oli vapaa, mutta he kärsivät ensimmäisen tappionsa heti toisen kierroksen otteluissaan.

Kolmannella kierroksella Oláh kukisti vaivatta 3-0 Valko-Venäjän Heorhi Kunatsin. Näin hän jatkaa edelleen taistelua kisan voitosta. Samoin tekee Naumi, joka kolmannen kerroksen ottelussaan löi Norjan Sigurd Sörheimin selvästi 3-0. Samat pelaajat kohtasivat myös torstaina alle 21-vuotiaiden luokassa ja silloinkin suomalainen oli parempi.

Sen sijaan Khosravi kohtasi kolmannella kierroksella parempansa, kun luokan kolmossijoitettu, iranilainen Amir Hossein Hodaei oli suomalaista 3-0 erin parempi. Kahdessa ensimmäisessä erässä Sam taisteli kuitenkin hyvin. Vastassa oli ”lähes maanmies”, sillä Samin isä on syntynyt Iranissa.

Naisten kisassa ensimmäisen kierroksen ottelunsa hävinnyttä Donneria lukuun ottamatta muut suomalaisnaiset saivat paikan suoraan toisella kierroksella. Näissä otteluissa voittoon pystyi vain Maria Girlea, joka kukisti Venäjän Anastasiia Itkinan. Seuraavalla kierroksella Eestin Airi Aavamerin hankala peli on kuitenkin Marialle liikaa.

Finlandia Open pelataan perinteisesti ”progressive knock out” -menetelmällä, jossa pelit jatkuvat tappioista huolimatta. Etenkin ulkomaalaiset valmentajat pitävät kisasta, jossa pelaajat saavat useampia kansainvälisiä pelejä.

Kisan järjestäminen on ollut tänä vuonna erityisen haasteellista, kun neuvottelut ITTF:n kanssa ovat olleet vaikeita. Hankaluudet ovat jatkuneet vielä kisapaikallakin, sillä Finlandia Open on virallinen rankingkisa. Niinpä paikalla on esimerkiksi useamman henkilön striimausryhmä sekä ulkomailta tulevat kilpailujohtaja ja kaksi ylituomaria. Vahvasta miehityksestä huolimatta he eivät saaneet avauspäivänä striimausta toimimaan lainkaan ja ”on line” -tulospalvelunkin vain ontuen. Meillä kisaisäntinä ei ollut mahdollisuuksia vaikuttaa näihin asioihin, mutta toki olisimme itse esimerkiksi striimauksen järjestäneet, jos sen järjestäminen olisi ollut omissa käsissämme.

Kaikki tulokset ja livescore


Torstai 2.12. – U21 kaksinpelit

Finlandia Open avattiin torstaina alle 21-vuotiaiden luokilla, jotka pelattiin suorina cupeina. Suomalaisista mukana olivat Ramona Betz, Maria Girlea, Ella Kellow ja Aleksandra Titievskaja sekä Sam Khosravi, Alex Naumi, Arttu Pihkala, Aleksi Räsänen ja Juhana Tuuttila.

Naisissa Ella Kellow oli ainoa suomalainen, jolle osui peli avauskierroksella. Kellow hävisi mukavan taistelun jälkeen Englannin Charlotte Bardsleylle 1-3. Titievskaja ja Girlea saivat ensin vapaakierroksen ja kärsivät sitten niukat 2-3 tappiot. Girlea hävisi Englannin Mari Baldwinille ja Titievskaja lopulta pronssille asti pelanneelle Ukrainan Iolanta Yevtodiille (5. erä 9-11!). Myös Betz pääsi suoraan toiselle kierrokselle ja voitti sitten Sveitsin Nina Tulliin 3-0. 16 parhaan joukossa vastaan asettui Liettuan hankalatyylinen Marija Mikalauskyte, joka ”hämärän” rystykuminsa turvin voitti ottelun 3-1.

– Minulla oli kaikki mahdollisuudet voittoon, Betz harmitteli.

Miesten puolella Räsänen hävisi ensimmäisellä kierroksella Ruotsin Daniel Lindsölle 0-3 ja Tuuttila samoin lukemin Puolan Matyas Lebedalle. Pihkala löi 3-1 Englannin Maxin Stevensin, mutta hävisi sitten olkapäätään valitellen Denis Dorcesculle 0-3.

Khosravi kukisti avauspelissään Ruotsin Theodor Sundinin 3-1 ja perään Räsäsen kukistaneen Lindsön 3-2. 16 parhaan joukossa Norjan Sigurd Sörheim oli 3-0 lukemin parempi. Sam pelasi kuitenkin mainiosti ja etenkin voitto Ruotsin 18-vuotiaiden mestarista Lindsösta oli makea.

Pari viikkoa Stigan uudella ”kuutiomailalla” pelannut Naumi sai ensin vapaakierroksen ja kukisti sitten Espanjan Angel Ayusonin 3-2 nihkeällä pelillä. Samoin lukemin kaatui myös Tanskan Theo Dykjär. Puolivälierässä Khosravin kukistanut norjalainen Sörheim sai kyytiä 3-1 lukemin.

Välierässä Alex paransi huomattavasti peliään ja löi Ukrainan Anton Limonovin suoraan 3-0. Alex voitti avauserän jatkopalloilla ja sen jälkeen Ukrainan maajoukkuemiehen pelihuumori katosi. Loppuottelussa kakkossijoitettu Alex kohtasi ykkössijoitetun iranilaisen Amin Ahmadianin. Vasenkätinen Naumi ei saanut oikeakätisen iranilaisen peliin kunnon otetta missään vaiheessa ja ottelu päättyi jälkimmäisen selvähköön 3-0 voittoon.

– Välieräpeli oli hyvä, mutta finaalissa olin liian epävarma. Päivä alkoi kuitenkin niin vaatimattomasti, että kai tähän lopulta ihan tyytyväinen pitää olla, Naumi arvioi taiston tauottua.

Lopputulokset

U21-naiset

 1. Leili Mostafavi Ranska 5-11, 13-11, 13-11, 11-9
 2. Men Shuohan Hollanti
 3. Kornelija Riliskyte Liettua ja Iolanta Yevtodi Ukraina

U21-miehet

 1. Amin Ahmadian Iran 11-8, 11-9, 11-7
 2. Alex Naumi Suomi
 3. Anton Limonov Ukraina ja Mikhail Tsyhanouski Valko-Venäjä

U21 miehet suomalaissijoitukset

 • Alex Naumi 2.
 • Sam Khosravi R16
 • Arttu Pihkala R32
 • Aleksi Räsänen R64
 • Juhana Tuuttila R64

U21-miesten loppuottelu AHMADIAN Amin IRI – NAUMI Alex FIN 3-0

U21 naiset suomalaissijoitukset

 • Ramona Betz R16
 • Maria Girlea R32
 • Aleksandra Titievskaja R32
 • Ella Kellow R64

U21-naisten loppuottelu: MOSTAFAVI Leili FRA – MEN Shuohan NED 3-1

Kaikki tulokset

https://www.ittf.com/tournament/5328/2021/2021-ittf-finlandia-open/

 

Finlandia Open 2.-5.12.2021

Prospectus in English

Koronapassia sekä maskin käyttöä hallissa edellytetään kaikilta 16-vuotiailta ja sitä vanhemmilta katsojilta.

Arvonta ja tulokset / draw & results

Livestream

 • Coming to WTT Youtube

Livescore

TOP-10 players by WR

WR / country / name (men)

76 FINLAND OLAH Benedek
83 PORTUGAL GERALDO Joao
159 IRAN HODAEI Amir Hossein
190 FRANCE ANGLES Enzo
202 IRAN AHMADIAN Amin
263 ITALY PINTO Daniele
269 FINLAND NAUMI Alex
308 SWITZERLAND TSCHANZ Cedric
358 WALES EVANS Callum
366 SWITZERLAND OSIRO Pedro

WR / contry / name (women)

57 RUSSIA NOSKOVA Yana
188 UKRAINE BRATEYKO Solomiya
212 HUNGARY BALINT Bernadett
233 FINLAND KIRICHENKO Anna
289 RUSSIA CHERNYAVSKAYA Ekaterina
296 ESTONIA HANSON Reelica
305 SWEDEN JONSSON Jennifer
325 ESTONIA AVAMERI Airi
332 LITHUANIA RILISKYTE Kornelija
361 ENGLAND PAYET Denise

ITTF Ranking 30.11.2021

 

Finlandia Openissa mukana lähes 200 pelaajaa 30 eri maasta – valmennusoppia ulkomailta

Finlandia Open event page and information in English can be found from ->  ITTF web page

Joulukuun alussa järjestettävä kansainvälinen Finlandia Open palaa välivuoden jälkeen takaisin pöytätenniksen lajikartalle. Perinteinen kilpailu tuo Kisakallion Urheiluopistolle lähes 200 pelaajaa 30 eri maasta.

– Kisa taitaa olla osallistujamääriltään nykymuotoisena yksi suurimmista. Euroopassa on tämän vuoden aikana todella vähän kansainvälisiä kilpailuita. joten on erittäin hienoa, että pystymme järjestämään tällaisen tapahtuman Suomessa, Pöytätennisliiton toiminnanjohtaja Mika Räsänen iloitsee.

Kaukaisimmat vieraat saapuvat Lohjalle Chilestä ja Venezuelasta. Suurin joukkue, 24 pelaajaa, tulee pöytätenniksen mahtimaasta Kiinasta. Suomalaispelaajia Finlandia Openissa on mukana kaikkiaan 19.

– Kiinasta on tulossa iso joukkue, mikä kohottaa varmasti kisan tasoa, Räsänen tietää.

Miesten sarjan voittoa kahden vuoden takaa puolustaa ykköspelaajamme Benedek Oláh, joka on vahvasta kiinalaisedustuksesta huolimatta yksi voittajaehdokkaista myös tänä vuonna.

Torstaina 2. joulukuuta Finlandia Openin ohjelmassa ovat alle 21-vuotiaiden sarjat, naiset ja miehet pelaavat perjantaista sunnuntaihin.

Valmennusoppia ulkomailta

Pöytätenniksen maajoukkuepelaajat saavat ennen Finlandia Openia kovaa harjoitusta, sillä kiinalaisvalmentaja Liu Zhiqiang saapui maanantaina Suomeen. Mies ei ole mikä tahansa tekijä, sillä hän toimii naisten hallitsevan maailmanmestarin Liu Shiwenin (kuvassa) ja miesten maailmanlistalla yhdeksäntenä olevan Liang Jingkunin käskyttäjänä. Liu vierailee Suomessa Lohjan kisaan asti.

– Olemme viritelleet yhteistyötä kiinalaisten kanssa jo jonkin aikaa, mutta koronapandemia on estänyt konkreettiset toimenpiteet. Hienoa, että maailman kärkimaasta saadaan huippuvalmentaja antamaan oppia suomalaisille pelaajille ja valmentajille. Toivottavasti Kiinan kanssa päästään tekemään yhteistyötä myös jatkossa, Räsänen sanoo.

Marraskuun viimeisenä viikonloppuna maajoukkueryhmä saa lisäksi syöttöharjoitusta, kun Euroopan parhaaksi syöttäjäksi tituleerattu ruotsalainen Pär Gerell (kuvassa) saapuu Ruskeasuolle sparraamaan suomalaisia.

Päivitys 28.11.2021

Finlandia Open: Kiinan joukkue perui osallistumisen

Kiinan joukkue ei osallistu vuoden 2021 Finlandia Openiin. Joukkue ei saanut matkustuslupaa Eurooppaan, joten maan 24 pelaajaa joutuvat jättämään kilpailun väliin.

Finlandia Openin kisasivusto

https://www.ittf.com/tournament/5328/2021/2021-ittf-finlandia-open/

Treenivideoita kiinalaisopeista Ruskeasuolta by Arto Luukkainen

https://www.youtube.com/c/ArtoLuukkainen/videos

 

Hallitsevat Aasian mestarit liian kova pala Oláhille ja Devosille

Benedek Oláhin saldoksi Houstonissa, Yhdysvalloissa pelattavissa pöytätenniksen MM-kilpailuissa jäi lopulta kaksi voittoa ja kaksi tappiota. Torstaina nelinpelien toisella kierroksella pääsystä 16 parhaan joukkoon kakkossijoitettu japanilaispari Shunsuke Togami / Yukiya Uda oli Oláhia ja belgialaista Robin Devosia vahvempi lukemin 3-0 (11-5, 11-8, 11-6).

Huonolle parille eivät Oláh ja Devos hävinneet, sillä Togami ja Uda ovat hallitseva Aasian nelinpelimestareita ja vahvoja mitalisuosikkeja myös loppuviikon MM-mittelöissä.

Oláhin kausi jatkuu viikon kuluttua Lohjan Kisakalliossa iskettävässä kansainvälisessä Finlandia Openissa, jonka voittoa maamme ykköspelaaja puolustaa kahden vuoden takaa.


Otteluohjelma, tulokset ja seurantalinkit

Torstai 25.11.

MS R64 Yang WANG SVK – Benedek OLAH FIN 4-2 (11-4, 10-12, 11-7, 9-11, 11-6, 11-9)

MD R32 Robin DEVOS BEL / Benedek OLAH -Shunsuke TOGAMI / Yukiya UDA JPN 0-3 (5-11, 8-11, 6-11)

Keskiviikko 24.11.

MS R128 Robin DEVOS BEL – Benedek OLAH FIN 3-4 (7-11, 11-4, 13-11, 9-11, 9-11, 11-9, 7-11)

MD R64 Robin DEVOS BEL / Benedek OLÁH FIN – Muhannad AL BALUSHI / Asad ALRAISI OMA 3-0 (11-2, 11-3, 11-8)


MM-kisojen ohjelma ja tulokset (aikaero -8 h)

Livestream WTT (T1 ja T2) vaatii rekisteröitymisen

Livestream Youtube (T3-T10)

Kuvagalleria


Benedek Oláhin kaksinpelitaival Houstonissa, Yhdysvalloissa pelattavissa pöytätenniksen MM-kilpailuissa päättyi varhain torstaiaamuna Suomen aikaa 2-4 (4-11, 12-10, 7-11, 11-9, 6-11, 9-11) -tappioon slovakialaiselle Yang Wangille, joka eteni samalla 32 parhaan joukkoon.

Oláh johti päätöserää omalla syöttövuorolla vielä 9-7, mutta Wangin neljä peräkkäistä pistettä käänsi ottelun lopulta puolustustyylillä pelanneelle slovakialaiselle.

– Tappio harmittaa, mutta Pena pelasi todella hyvin ja teki tästä kuitenkin hienon matsin. Hän teki sen minkä tässä kunnossa pystyi, sillä pelaaminen vatsataudin vuoksi on ollut koko viikon vaakalaudalla. Tämä olisi se taso, mihin näissä kaksinpeleissä pystyttiin, päävalmentaja Mattias Bergkvist summasi.

Wangin sijoitus tuoreimmalla maailmanlistalla on 35:s, Oláhin 79:s.

Suomalaisen MM-urakka jatkuu vielä nelinpeleissä, kun Oláh parinaan belgialainen Robin Devos kohtaa torstaina kello 19.50 Suomen aikaa pelattavassa toisen kierroksen ottelussa kakkossijoitetun japanilaisparin Shunsuke Togami / Yukiya Uda. Ottelun voittaja etenee 16 parhaan joukkoon.

 


Benedek Oláh parinaan belgialainen Robin Devos aloittivat MM-kisojen nelinpelit leveällä 3-0 (11-2, 11-3, 11-8) -voitolla omanilaisparista Muhannad Al Balushi / Asad Alraisi.

– Helppo voitto, tasoero oli iso. Pisteeseen riitti, kun sai pallon vastustajan puolelle, päävalmentaja Mattias Bergkvist kertoi.

Oláh ja Devos kohtaavat torstaina pääsystä 16 parhaan joukkoon kakkossijoitetun japanilaisparin Shunsuke Togami / Yukiya Uda.

– Seuraava vastustaja onkin sitten aivan toista luokkaa, Bergkvist tiesi.


Benedek Oláh eteni 64 parhaan joukkoon varhain keskiviikkoaamuna Suomen aikaa Houstonissa, Yhdysvalloissa käynnistyneissä pöytätenniksen MM-kilpailuissa.

Kaksinpelien avauskierroksella Oláh väänsi 4-3 (11-7, 4-11, 11-13, 11-9, 11-9, 9-11, 11-7) -voiton belgialaisesta nelinpeliparistaan Robin Devosista. Kuukauden jyllännyt vatsatauti oli vienyt parhaan terän Oláhin pelistä, mutta suomalaisen kova voitontahto käänsi päätöserän 1-5 -tappiotilanteen 11-7 -voitoksi.

– Ennakkoon oli tiedossa todella matsi. Olosuhteet ja valmistautuminen huomioon ottaen Pena pelasi hyvin. Varsinkin päätöserän loppu 4-7 -tappioasemasta voittoon olisi suorastaan erinomainen, päävalmentaja Mattias Bergkvist summasi avausvoiton.

Torstaiaamuna kello 4.40 Suomen aikaa pääsystä 32 parhaan joukkoon vastaan asettuu maailmanlistalla sijalla 35 oleva slovakialainen Yang Wang. Oláhin vastaava sijoitus on 79:s. Voittaja jatkaa kolmannelle kierrokselle joko Ranskan Simon Gauzya (WR18) tai Portugalin Joao Geraldoa (WR86) vastaan.

Keskiviikkoiltana kello 21.00 Suomen aikaa alkavissa nelinpeleissä Oláhin ja Devosin ensimmäisen kierroksen vastustaja on omanilaispari Muhannad Al Balushi / Asad Alraisi. Ottelun voittaja kohtaa torstaina pääsystä 16 parhaan joukkoon kakkossijoitetun japanilaisparin Shunsuke Togami / Yukiya Uda.

– Kaksinpelivastustaja on chopper (puolustuspelaaja). Jos samat energiatasot pysyvät yllä myös keskiviikkona, on molemmissa otteluissa hyvät mahdollisuudet, Bergkvist arvioi.


MM-kilpailut käyntiin tiistaina Houstonissa – vatsatauti kiusaa Benedek Oláhia

Benedek Oláhin urakka Houstonissa, Yhdysvalloissa järjestettävissä pöytätenniksen MM-kilpailuissa alkaa tiistain ja keskiviikon välisenä yönä kello 2.40 Suomen aikaa. Kaksinpelien ensimmäisellä kierroksella Oláh kohtaa maailmanlistan sijalla 120 olevan belgialaisen Robin Devosin.

– Onhan tuo arpa aikamoinen läppä, kun vastassa on oma nelinpelipari, Oláh naurahtaa.

Miesten kaksinpelissä on mukana kaikkiaan 120 pelaajaa, joista 32 parasta on sijoitettu, ja loput 88 arvotaan yhden tappion kaavioon. Oláhin sijoitus maailmanlistalla on 78:s. Yhtään helppoa peliä ei ole siis tiedossa.

– Kaavio vaikuttaa ihan hyvältä, päävalmentaja Mattias Bergkvist arvioi.

Toisen kierroksen vastustaja tulee ottelusta Wang Yang (Slovakia, WR35) – Ovidiu Ionescu (Romania, WR56).

Oláhin valmistautuminen syksyn tärkeimpään koitokseen ei ole sujunut parhaalla mahdollisella tavalla, sillä Tunisiasta kuukausi sitten saatu vatsatauti on vaivannut miestä näihin päiviin saakka. Niinpä Oláh matkusti Yhdysvaltoihin ilman suurempia tavoitteita ja ennakko-odotuksia.

– Tilanne ei ole paras mahdollinen. Vatsa on ollut sekaisin Tunisiasta asti. Olen kyllä pystynyt syömään, mutta voivat eivät ole palautuneet. Ranskan liigassa pystyin pelaamaan vain yhden ottelun, toisessa tuli sitten samanlainen vapina päälle kuin Tunisiassa. Koko viime viikon olo oli tosi heikko – jo portaiden kävely tuotti vaikeuksia. Olen vain levännyt ja rampannut lääkärissä, suomalaispelaajaa kuvailee oloaan.

Kolmissa edellisissä MM-kilpailuissa Oláh on edennyt kaksinpeleissä toiselle kierrokselle eli 64 parhaan joukkoon.

Keskiviikkona käynnistyvien nelinpelien avauskierroksella Oláh / Devos (WR60) kohtaa omanilaisparin Muhannad Al Balushi / Asad Alraisi (WR241). Toisella kierroksella vastus on huomattavasti kovempi, kun ottelun voittajalla on vastassa maailmanlistalla kolmantena oleva japanilaispari Shunsuke Togami / Yukiya Uda. Miesten nelinpeleissä on mukana 45 paria, pelisysteeminä on niin ikään yhden tappion kaavio.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön World Table Tennis (@wtt) jakama julkaisu

MM-kisojen arvota livenä sunnuntaina kello 19.00

Kenet Benedek Oláh kohtaa tiistaina? Houstonissa, Texasissa pelattavien MM-kisojen arvonnat suoritetaan sunnuntaina klo 19 Suomen aikaa. Livestreamiin ao. linkistä.

Miesten kaksinpelissä on mukana kaikkiaan 120 pelaajaa, joista 32 parasta on sijoitettu ja loput 88 arvotaan yhden tappion kaavioon. Oláhin rankingsijoitus Houstonissa on 63:s.

MM-kisojen kaavio päivittyy WTT:n nettisivuille

https://worldtabletennis.com/eventInfo?subEvt=MSINGLES&selectedTab=Draws&eventId=2346

 

Alex Naumi – Ruotsin Pingisligan – 2021/2022

Alex Naumilla käynnistyi jo kuudes kausi Eslövissä, Ruotsissa. Naumi pelaa kauden aikana myös Hollannin liigaa sekä Ranskan National 2 -liigaa eli neljänneksi korkeinta sarjatasoa.

Tulokset ja Alexin kommentit

14.12.2021 Söderhamns UIF – Eslövs AI BTK

18.11.2021 klo 19.30 Halmstad BTK – Eslövs AI BTK 4-2

S1 Åkerström, Fabian – Naumi, Alex 3-0 (11-4, 11-0, 11-7)
S6 Arvidsson, Simon – Naumi, Alex 3-2 (5-11, 8-11, 11-8, 11-7, 13-11)

Tappiosta huolimatta Eslöv johtaa sarjaa.

2.11.2021 klo 19.30 Eslövs AI BTK – Munkedals BTK 4-2

S6 Naumi, Alex – Da silva, Andre 3-0 (11-6, 12-10, 11-8)

”Ihan sairaan hyvä fiilis! Yksi uran parhaista peleistä joukkueelle todella tärkeässä paikassa sarjaykköstä vastaan. Tälläisten matsien takia tätä pingistä pelataan.”

Eslöv johtaa sarjaa ilman tappioita.

19.10.2021 Eslövs AI BTK – BTK Kävlinge 4-1

S3 Naumi, Alex – Strindberg, Casper 3-0 (11-9, 11-9, 11-8)

Eslöv jatkaa kahden kierroksen jälkeen Pingisliganin kärjessä yhdessä Söderhamns UIF:n kanssa.

”Stabiili 4-1 -voitto. Omaan peliin en ole voitosta huolimatta täysin tyytyväinen. Eka matsi kotona, käsi oli jäykkä ja palautuksen kanssa oli vähän ongelmia, mutta onneksi oma syöttö kulki hyvin. Siihen pystyin luottamaan ja voittamaan sillä erien loput.”

12.10.2021 Falkenbergs BTK – Eslövs AI BTK 0-4

S5 Cathcart, Owen – Naumi, Alex x-x (11-7, 5-11, 8-10)

Viides ottelu keskeytettiin, kun Eslövin voitto varmistui. Pingisliganissa kolmen ottelun jälkeen on tauko, jonka jälkeen neljäs ja viides aloitetaan yhtä aikaa.

”En tällä kertaa päässyt pelaamaan omaa matsia loppuun, mikä oli periaatteessa jo alusta asti tiedossa. Joukkueelle 4-0 -voitto ja täydellinen kauden avaus.”

Otteluohjelma ja sarjataulukko (aikaero 1 h)

https://www.profixio.com/fx/serieoppsett.php?t=SBTF_SERIE_AVD12982&k=LS12982&p=1

Livestream (maksullinen)

https://solidsport.com/pingiskanalen

Ruotsin pääsarjassa eli Pingisliganissa Eslövs AI BTK lähtee parantamaan viime kauden kolmatta sijaa joukkueella, johon kuuluvat Naumin (WR266) lisäksi Truls Möregårdh (WR79, SWE), Eric Glod (WR209, LUX) ja Daniel Koshiba (HUN). MM-kisojen jälkeen Eslövin riveihin liittyy Lam Siu Hang (WR84, HKG).

 

View this post on Instagram

 

Henkilön Eslovaibtk (@eslovaibtk) jakama julkaisu

Benedek Oláh – Ranskan Pro A -liiga – 2021/2022

Benedek Oláh (WR78) pelaa jo viidettä kauttaan Jura Morez TT:n riveissä Ranskan pääsarjassa eli Pro A -liigassa.


Jura Morex TT: Salvador Uribe, Benedek Oláh, Paul Drinkhall, Kirill Skachkov, BojanTokic.

Otteluohjelma, tulokset ja ”Penan” kommentit

3.12.2021 Jura Morez TT – PPC Villeneuve

16.11.2021 Le Loups D’Angers – Jura Morez TT 3-0

Benedek Oláh ei ollut pelaavassa kokoonpanossa. Viiden kierroksen jälkeen Jura Morez TT on sarjassa neljäntenä.

https://www.fftt.com/site/competition/pro-a-pro-b

9.11.2021 Jura Morez TT – Saint-Denis US 93 TT 2-3

S2 Benedek Oláh – Pär Gerell 2-3 (11-7, 9-11, 11-9, 7-11, 5-11)
S5 Benedek Oláh – Joe Seyfried 0-3 (5-11, 8-11, 6-11)

Neljän kierroksen jälkeen Jura Morez TT johtaa sarjaa.

2.11.2021 SPO Rouen – Jura Morez TT 1-3

S1 Robert GARDOS – Benedek OLÁH 3-1 (11-9, 11-7, 8-11, 18-16)

”Pelasin Gardosia vastaan ihan hyvin, mutta tuo neljäs erä olisi pitänyt voittaa. Tärkeintä kuitenkin oli, että oma jengi voitti 3-1. Ei puhuta vielä mestaruudesta, mutta näyttää ihan hyvältä. Oma pelikin kulkee, vaikka saldo on tällä hetkellä 2 voittoa ja kolme todella tiukkaa tappiota.”

Pena selvitti neljännen erän trillerissä viisi Gardosin ottelupalloa, mutta ei enää kuudetta. Itsellä oli kolme katkon paikkaa viedä ottelu viidenteen erään. Gardos on tuoreimmalla maailmanlistalla sijalla 27, Oláh 78:s. Jura Morez TT jatkaa sarjassa toisena kaksi pistettä TTC caenin takana.

8.10.2021 Jura Morez TT – GV Hennebont TT 3-2

Benedek Oláh – Cedric Nuytinck (WR71) 3-2 (11-4, 5-11, 7-11, 11-7, 12-10)
Benedek Oláh – Omar Assar (WR29) 2-3 (11-7, 11-6, 8-11, 12-14, 4-11)

Oláh oli Nuytinckiä vastaan tappiolla viidettä erää jo 2-6 ja 6-9. Assar puolestaan selvitti neljännessä erä kaksi ”Penan” ottelupalloa. Belgialainen Nuytinck on maailmanlistalla sijalla 71, Assar peräti 29:s. Oláhin sijoitus on 78:s.

”Voitin yhden tiukan pelin ja hävisin toisen. En olisi uskonut tällaisen viikon jälkeen, että häviän matsipallosta kaksi peliä. Olen peliini kuitenkin tyytyväinen. Cedriciä vastaan peli kääntyi minulle. Siinä onnistuin lyömään hyvin rystyflippiä, muuten en saanut oikein palautuksia pöytään. Omaria vastaan peli alkoi hyvin, mutta lopussa minulla oli vaikeuksia. Viimeisessä erässä koko kroppa oli jotenkin blokissa. Tärkeintä oli kuitenkin oman  jengin 3-2 -voitot kovia joukkueita vastaan.”

5.10. Caen TTC – Jura Morez TT 2-3

Wang Yang (WR35) – Benedek Oláh 3-2
Niagol Stoyanov (WR102) – Benedek Oláh 0-3

”Aivan uskomaton suoritus tiimiltä – 0-2 -tilanteesta 3-2 -voittoon! Minulla oli erä- ja ottelupallo Wang Yangia vastaan 2-1 -tilanteessa, mutta kaveri sai erän lopussa neljä soripalloa. Viidennessä erässä hän oli sitten parempi, vaikka pelasin itsekin todella hyvin. Bojanin ja Paulin voittojen jälkeen meitsi hoiti sitten semihurmiossa ratkaisupelin Niagol Stoyanovia vastaan 3-0, kuten pitääkin.”

Jura Morez TT lähtee kauteen kirkastamaan kevään hopeamitaliaan. Joukkueen muut pelaajat ovat Kirill Skachkov (WR53, RUS), Paul Drinkhall (WR58, ENG) ja Bojan Tokic (WR62, SLO). Joukkuetta valmentaa meksikolainen Salvador Uribe. (WR-sijoitukset 5.10.2021)

Sarjataulukko

https://www.fftt.com/site/competition/pro-a-pro-b

Livestream

https://www.youtube.com/c/FédérationFrançaisedeTennisdeTable/videos

Jura Morez TT:n ohjelma

 

U21 EM-kilpailut 10.-14.11.2021 – Spa, Belgia

Alex Naumi edustaa Suomea keskiviikkona Belgian Spassa käynnistyvissä alle 21-vuotiaiden EM-kilpailuissa. Naumilla on ohjelmassa on kaksinpelit sekä sekanelipelit yhdessä ruotsalaisen Nomin Baasanin kanssa.

Päiväkohtaiset ohjelmat, tulokset ja Alexin kommentit päivitetään tähän uutiseen.

Torstai 11.11.

MX R64 NAUMI, Alex FIN / BAASAN, Nomin SWE – GREBNEV, Maksim RUS / VISHNIAKOVA, Olga RUS 1-3 (5-11, 4-11, 11-8, 3-11)

Naumin ja Baasanin sekanelinpelit päättyivät ensimmäiselle kierrokselle.

Keskiviikko 10.11.

Pool R1 NAUMI, Alex FIN – CHIRITA, Cristian ROU 1-4 (7-11, 10-12, 11-5, 10-12, 7-11)
Pool R2 NAUMI, Alex FIN – GREBNEV, Maksim RUS 0-4 (3-11, 8-11, 5-11, 10-12)
Pool R3 NAUMI, Alex FIN – GOMES, Goncalo POR 4-2 (11-7, 5-11, 11-7, 5-11, 11-6, 11-2)

Naumi jäi poolissa kolmanneksi ja putosi jatkopelistä. Torstaina alkaa sekanelinpeli ruotsalaisen Nomin Baasanin kanssa.

”Aika kova pooli oli, mutta en voi silti olla tyytyväinen omaan peliin.”


– Ihan hyvät fiilikset lähteä kisaamaan, sillä olen pelannut viime aikoina hyvin ja täällä on ihan hyvät mahdollisuudet menestyä. Jos pääsen kahdesta ensimmäisestä poolista jatkoon, niin olen tyytyväinen. Tavoite on silti ihan realistinen. Ja sitten kun ollaan 16 parhaan joukossa, niin mitalikaan ei ole enää kaukana. Täällä on kovia nimiä todella huonolla sijotuksella – esimerkiksi venäläinen Maksim Grebnev (miesten joukkuekilpailun EM-hopeaa syyskuussa) voi tulla pooliin kolmossijoitettuna, Naumi ennakoi.

Kaksinpelien ensimmäisestä vaiheesta 8 parhaiten sijoitettua etenee suoraan toiseen vaiheeseen. Loput 48 pelaajaa on jaettu 12:een neljän pelaajan pooliin, joista jokaisesta kaksi parasta etenee toiseen vaiheeseen. Toisessa vaiheessa puolestaan 32 pelaajaa on jaettu kahdeksaan neljän pelaajan pooliin, joista jokaisesta kaksi parasta eteen kolmannen vaiheen 16 pelaajan cupkaavioon. Nelipelit pelataan suoraan yhden tappion kaaviona.

Linkkejä

Otteluohjelma ja tulokset (aikaero 1 h)

https://www.ettu.org/en/events/european-under-21-championships/draws—results/

Livestream T1 ja T2

https://www.ettu.tv/en-int/page/european-u21-championships

Kuvagalleria

https://www.flickr.com/photos/ettu_official/albums

 

Timo Natunen kolmas parapöytätenniksen Ranskan avoimissa

Timo Natunen osallistuu parapöytätenniksen Ranskan avoimiin (luokka 1) yhdessä valmentajansa Iivari Hartikaisen kanssa.

Kaksinpelissä Natunen oli lohkon kakkonen voitettuaan Ranskan Thomas Vincentin 3-2. Luokan toiseksi sijoitettu Korean Hakijn Kim oli puolestaan Natusta parempi erin 3-0. Luokan semifinaalissa Natunen joutui toteamaan luokan ykkössijoitetun Unkarin Endre Majorin etevämmäksi erin 3-1.

Joukkuekilpailua Natunen pelaa yhdessä Ison-Britannian Andrew Guyn kanssa. Ensimmäisestä ottelusta joukkue nappasi voiton Korean ja Israelin yhdistelmäjoukkuetta vastaan lukemin 2-1. Myös Ranskan kakkosjoukkuetta vastaan voitto tuli samoin 2-1 lukemin Natusen voitettua oman kaksinpelinsä sekä nelinpelin. Ranskan ykkösjoukkue puolestaan oli parempi vastaavin 2-1 lukemin, tässäkin ottelussa Natunen voitti oman kaksinpelinsä. Joukkuekilpailun viimeinen ottelu on Puolan ja Unkarin yhdistelmäjoukkuetta vastaan. Ottelussa ratkeaa suomalais-englantilaisen parivaljakon lopullinen sijoitus.

Kisasivu

https://www.ittf.com/tournament/5284/SQY-Para-French-Open-2021/

Tulokset

Kaksinpeli: http://www.ipttc.org/upload/results/files/SQY_Para_TT_Open_singles.pdf

Joukkue: http://www.ipttc.org/upload/results/files/SQY_Para_TT_Open_teams.pdf

 

WTT Contender 1.-7.11.2021 Laško, Slovenia

Benedek Oláh jatkaa valmistautumistaan kohti marraskuun lopun MM-kisoja pelaamalla Sloveniassa WTT Contender -osakilpailun.

Laškon kaksinpeleissä Oláh on sijoitettu suoraan torstaina alkavaan 32 pelaajan pääkaavioon.

Torstai 4.11.

R32 Joao GERALDO POR – Benedek OLAH FIN 3-0 (11-7, 16-14, 14-12)

Oláhin pelit Sloveniassa päättyivät pääkaavion ensimmäiselle kierrokselle. ”Pena” nousi kolmannessa erässä 4-9 -tappioasemasta kahteen eräpalloon, mutta Geraldo oli lopussa varmempi. Portugalilainen on tuoreimmalla maailmanlistalla sijalla 89, Oláh 78:s. Oláhin kausi jatkuu Ranskan Pro A -liigassa tiistaina 9. marraskuuta, kun Jura Morez TT kohtaa kotona Saint Denis US 93 TT:n.

Otteluohjelma ja tulokset (aikaero 1 h)

https://worldtabletennis.com/eventInfo?selectedTab=Draws&eventId=2503

Livestream

https://www.youtube.com/c/WorldTableTennis/videos

Kuvagalleria

https://www.flickr.com/photos/wttglobal/albums