Aihearkisto: Kansainväliset kilpailut

Benedek Oláh – Jura Morez TT – PRO A 2020/2021

Benedek Oláhin ura jatkuu neljättä kautta Ranskassa Jura Morez TT:n riveissä. Joukkue on maan pääsarjan eli Pro A -liiigan hallitseva mestari vuodelta 2019, kun koronapandemia keskeytti sarjan viime keväänä.

Tulokset kierroksittain

27.11.2020 Les Loups D’Angers – Jura Morez TT 

24.11.2020 Jura Morez TT – Saint-Denis US 93 TT 3-1

– Benedek Olah ei ollut kokoonpanossa matkustusrajoitusten vuoksi.

23.10.2020 GV Hennebont – Jura Morez TT 3-2

– ASSAR Omar (WR38) – OLAH Benedek (WR85) 3-1 (5-11, 12-10, 11-7, 11-9) VIDEOKOOSTE
– NUYTINCK Cédric (WR71) – OLAH Benedek (WR85) 3-2 (11-8, 9-11, 11-9, 8-11, 11-5)

Benedek Oláh: ”Tiukka vääntö! Paljon parempaa peliä, mitä olisin uskonut itseltäni, kun on ollut niin paljon loukkaantumisia. Selkä kesti kuitenkin ihan hyvin. Toki olihan apuna kofeiinia, adrenaliinia ja vähän kipulääkkeitäkin, että pystyi pelaamaan kunnolla.

Assaria vastaan aloitin hyvin, toisessa erässäkin minulla oli hyvä johto, mutta osin huonolla tuurilla se kääntyi vastustajalle. Loput erät hävisin tasaisesti. Cédriciä vastaan johdin 1-0 (5-3), jolloin kaveri sai kolme ”jäätävää soria”. Eli peli olisi voinut olla 2-0. Päätöserässä kaveri sai 3-0 keulat, enkä päässyt siitä enää takaisin peliin.”

Jura Morez TT on sarjassa seitsemäntenä. Joukkueet ovat pelanneet 1-2 kierrosta.

20.10.2020 Jura Morez TT – TTC Caen (siirretty myöhempään ajankohtaan)

Jura Morez 2020/2021

– Kirill Skachkov, RUS (WR53)
– Paul Drinkhall, ENG (WR55)
– Bojan Tokic, SLO (WR65)
– Benedek Oláh, FIN (WR85)
– valmentaja Salvador Uribe, MEX

Ohjelma ja sarjatilanne

http://www.fftt.com/pro/index.php?job=division&id=proam

Livelähetykset (3 €/kierros)

https://ffttlive.okast.tv/

 

Alex Naumi – Eslövs AI BTK – Pingisligan 2020/2021

Alex Naumi edustaa Ruotsin pöytätenniksen pääsarjassa eli ”Pingisliganissa” viime kauden tapaan Eslövs AI BTK:ta.

19.11.2020 Ruotsin Pöytätennisliiton päätöksen mukaan kaikki SBTF:n alaiset kilpailut ovat koronapandemian vuoksi tauolla 31. tammikuuta 2021 saakka.

Linkki uutiseen

Tulokset kierroksittain

10.11. 2020 Eslövs AI BTK – Lyckeby BTK 4-0

Alex Naumi ei ollut pelaavassa kokoonpanossa. Eslöv on neljän kierroksen jälkeen sarjassa kolmantena.

20.10.2020 Söderhamns UIF – Eslövs AI BTK 4-3

Alex Naumi hävisi molemmat kaksinpelinä, Viktor Broddille 3-1 (7-11, 11-7, 11-8, 11-9) ja Anton Hjortille 3-1 (11-5, 7-11, 11-6, 11-9).

– Koko joukkueelle jäi hieman huonot fiilikset, vaikka yksi sarjapiste kotiin tulikin. Eslöv lähtee voittamaan aina jokaista peliä, mutta nyt tuli toinen tappio putkeen. Myös oma esitykseni varsinkin toisessa pelissä oli vähän väkinäistä ja jännittynyttä.

6.10.2020 Spårvägens BTK – Eslövs AI BTK 4-2

Alexi Naumi hävisi oman ottelunsa Martin Friisille niukasti 1-3 (10-11, 9-11, 11-8, 10-11).

22.9.2020 Eslövs AI BTK – Falkenbergs BTK 4-2

Alex Naumi nappasi Eslöville kaksi voittoa kaatamalla Charlie Widingin 3-1 ja An Shun erin 3-2 viidennen erän ”sudden death” pallolla.

Sarjataulukko ja tulokset

https://www.profixio.com/fx/serieoppsett.php?t=SBTF_SERIE_AVD11954&k=LS11954&p=1

Livelähetykset (39 SEK/kierros tai 49 SEK/kk)

https://solidsport.com/pingiskanalen/

 

Benedek Oláhin kausi käyntiin Ranskassa – Alex Naumin ura jatkuu Ruotsissa

Tokion olympiakisoihin tähtäävän Benedek Oláhin kausi pöytätenniksen Ranskan Pro A -liigassa alkaa tiistaina, kun suomalaispelaajan edustama Jura Morez TT kohtaa kotona TTC Caenin.

Oláh lentää maanantaina kotoaan Budapestista sarja-avaukseen Ranskaan.

– Oma roolini joukkueessa on vielä auki, kun koko sarjan pelaaminen on ollut epävarmaa. Yritän kuitenkin treenata joka päivä ja päästä mahdollisimman hyvään kuntoon, Seinäjoen Sisun mies kertoo.

Jura Morez lähtee kauteen hallitsevana mestarina, kun joukkue juhli vuonna 2019 Pro A -liigan voittoa. Viime keväänä pelit keskeytettiin koronapandemian vuoksi.

Edit 20.10. klo 12.45: Jura Morez TT:n tiistain ottelu on peruttu koronaepäilyn vuoksi.

Alex Naumin ura jatkuu Ruotsissa

Alex Naumi puolestaan jatkaa uraansa Eslövs AI BTK:n riveissä, Etelä-Ruotsissa. Kosken Kaiun kasvatti pelaa länsinaapurin pääsarjaa eli Pingisligania.

– Harjoituskausi on sujunut hyvin, eikä minulla ole ollut mitään isompia loukkaantumisia ja paikat ovat pysyneet hyvin ehjinä. Koronatauon aikana oma peli on mennyt selkeästi eteenpäin. Yhteistyö uuden fysiikkavalmentajan Tuomas Sallisen kanssa on tuonut nopeutta ja räjähtävyyttä lisää.

– Lähtökohtaisesti olin Eslövin nelospelaaja. Japanilaispelaajamme ei päässyt kuitenkaan tulemaan Ruotsiin ja Truls Mörengårdh on menossa polvileikkaukseen, joten tulen varmaan pelaamaan kaikki matsit kakkos- tai kolmospelaajan roolissa, Naumi ennakoi.

Naumi odottaa hyvien harjoituspelien tason siirtymistä kauden kilpailutapahtumiin. Eslöv on aloittanut kautensa yhdellä voitolla yhdellä tappiolla. Tiistaina on vastassa vieraissa Söderhamns UIF.

– Tavoitteena on voittaa joukkueena sekä Ruotsin että Suomen mestaruudet, kasvattajaseuraansa kotimaassa edustava koskelainen sanoo.

19-vuotiaan Naumin elämä pyörii pääosin pingiksen ympärillä, mutta aikaa jää myös viimeisen vuoden lukio-opinnoille.

– Homma toimii, kun koulun lukujärjestys ja treenit on sovitettu hyvin yhteen, Naumi kiittelee.

Finlandia Open peruttu

Joulukuun alkuun suunniteltu pöytätenniksen kansainvälinen Finlandia Open on peruttu vallitsevan koronatilanteen sekä matkustusrajoitusten vuoksi. Vuosi sitten Oláh juhli Kisakalliossa miesten kaksinpelin voittoa ensimmäisenä suomalaispelaajana kautta aikojen.

Oláhin ja Naumin sarjaohjelmat ja tulokset

Ranska: http://www.fftt.com/pro/index.php?job=division&id=proam

Edit 20.10. klo 12.45: Jura Morez TT:n tiistain ottelu on peruttu koronaepäilyn vuoksi.

Ruotsi: https://www.profixio.com/fx/serieoppsett.php?t=SBTF_SERIE_AVD11954&k=LS11954&p=1

Livelähetykset

Ranska: (3 €/kierros): https://ffttlive.okast.tv/

Ruotsi (39 SEK/kierros tai 49 SEK/kk): https://solidsport.com/eslovs-ai-btk

 

Alex Naumilla hieno viikonloppu Sweden Tourin avauskilpailuissa

Alex Naumilla hieno viikonloppu Sweden Tourin avauskilpailuissa

Alex Naumi pelasi miesten kaksinpelissä itsensä hienosti 16 parhaan joukkoon. Komein voitto irtosi ranskalaisesta Benjamin Brossierista, jonka korkein maailmanlistasijoitus on vuodelta 2016 sija 77. Neljännesvälieränsä Naumi hävisi Hampus Nordbergille erin 0-4.

 Alle 20-vuotiaiden luokassa sijoille 5-8 sijoitettu Naumi ylsi upeasti voittoon. Loppuottelussa kaatui Hugo Törngren tiukasti erin 4-3.
 
Kausi on käynnissä ja Alex Naumi on iskussa, tämä lupaa hyvää!
 

JEM 2020 peruttu

Junioreiden EM-kilpailut on peruttu tämän vuoden osalta. Alunperin kesältä syyskuulle siirretty kisa oli tarkoitus pelata siten, että juniorit ja kadetit olisivat pelanneet omat luokkansa Kroatian Zagrebissa peräkkäin omina tapahtumina. Koronatilanne ei kuitenkaan mahdollista kilpailun turvallista järjestämistä,  joten ETTU:n hallitus päätyi perumaan kilpailun.

Tiedote kilpailun perumisesta ETTU:n sivuilla:https://www.ettu.org/en/n/news/2020/july/2020-european-youth-championships-in-zagreb-is-canceled/

Maajoukkueet Pajulahdessa

Liikuntakeskus Pajulahdessa on mukava pöytätenniskuhina, sillä juniori- ja paramaajoukkueet pitävät maanantaista keskiviikkoon leiriä palloiluhallissa. Tilaa on, joten pöydät sijaitsevat todellisin koronaetäisyyksin toisistaan.

Tiistaina miesten maajoukkuepelaajat Alex Naumi ja Miikka O´Connor toivat edelleen uutta puhtia ryhmään, joka muutenkin harjoitteli intensiivisesti. Valmentajina paikalla ovat Mattias Bergkvist ja Mika Räsänen, parapuolella Martti ja Eve Autio sekä Hannu Sihvo.

Matias Vesalainen Mikan pallolaatikolla.

Timo Natunen ja Aino Tapola.

Kari Kuusiniemi 60 vuotta

Korkeimman hallinto-oikeuden istuva presidentti Kari Kuusiniemi täyttää tänään torstaina 60 vuotta. Komean siviiliuransa ohella Kari on tehnyt myös huomattavan pöytätennisuran. Hän edusti Suomea Birminghamin MM-kilpailuissa 1977 ja pelasi useamman kerran junioreiden EM-kilpailuissa.

Monille mieleenpainuvinta Karin pöytätennisurassa oli vuoden 1983 Finlandia Open, jossa hän hävisi Etelä-Korean Kim Ki Taekille niukasti 2-3, neljännen erän ollessa vielä tilanteessa 18-18. Silloin ei vielä tiedetty, että korealainen oli voittava kaksinpelin olympiahopeaa Soulin kisoissa -88.

”Kuksarin” tavaramerkki oli isokaarinen raudanluja kämmenlyönti.  Usein sitä seurasi tanakasti kajahtanut ”vamos”. Hänen kasvattajaseuransa on EVU, mutta parhaat vuotensa Kari pelasi Tapiolan Otsossa. Hiukan yllättäen miehen ensimmäinen seura oli kuitenkin PtU.

Peliuransa jälkeen Kari teki ansiokasta työtä TUL:n valmennuspuolella. Hän lienee ensimmäinen suomalainen, joka on kirjoittanut pallolaatikkoharjoittelun suuresta merkityksestä.

Pöytätennisliitto onnittelee syntymäpäiväsankaria lämpimästi.

Pöytätennis mukana monilajien EM-kisoissa jo 2022?

ETTU:n viimeisten tietojen mukaan näyttää kovasti siltä, että pöytätenniksen kahden vuoden päässä olevat EM-kilpailut käydään monilajitapahtumassa Münchenissa elokuussa 2022. Ensimmäiset monilajikisat pidettiin Glasgowssa ja Berliinissä 2018.

Muita lajeja lienevät ainakin yleisurheilu, pyöräily, golf, soutu, voimistelu ja triathlon. Pöytätenniksessä 2022 ovat vuorossa yksilölajit.

Muutoksia kansainvälisillä pöytätenniskentillä?

Pingislehdessä 3/2019 kirjoitin viime vuosina tapahtuneista muutoksista kansainvälisissä arvokisoissa. Nyt näyttää siltä, että muutoksia on tulossa lisää. Tai ainakin uusia muutoksia pohditaan.

Viimeisin uutinen tuli Kansainvälisen liiton (ITTF) toimitusjohtajalta Steve Daintonilta pääsiäispyhinä. Hän julkaisi avoimen kirjeen ITTF:n nettisivuilla ja ehdottaa jopa, että MM-tasolla järjestettäisiin ainoastaan joukkuekilpailut eikä henkilökohtaisia MM-kilpailuja enää lainkaan.

Tämä on herättänyt paljon keskusteluja maailmalla, eikä vastaanotto ole ollut kovinkaan positiivinen. Esimerkiksi Ruotsin nykyiset ja entiset pingistähdet ovat sitä mieltä, että MM-kilpailuja ei missään nimessä saa lopettaa. Kisalla on pitkät perinteet (MM-kilpailut on järjestetty vuodesta 1926) ja sillä on pelaajien keskuudessa todella korkea status. MM-kilpailulla on maailmalla myös todella paljon seuraajia. Itse olen hyvin samoilla linjoilla ruotsalaisten kanssa.

Viime aikoina ITTF on tehnyt paljon yhteistyötä konsulttien kanssa (Deloitte) ja luonut uuden strategian, kuinka viedä pöytätennistä eteenpäin modernilla aikakaudella. He ovat luoneet ”World Table Tenniksen” (WTT), joka on ITTF:n uusi markkinointiyritys. Sen kautta ITTF haluaa luoda ammattimaisemman tavan järjestää kansainvälisiä kilpailuja, suuremmin palkintorahoin.

Suuntana on selvästi tenniksen kilpailusysteemi. Vuodelle 2021 ITTF on suunnitellut neljä pääkilpailua (”Grand Smashes”), joihin vain maailman 64 parasta mies- ja naispelaajaa saisivat osallistua. Näistä kilpailuista voisi myös nimetä maailmanmestarin, Dainton toteaa.

Grand Smashes -kilpailujen lisäksi järjestettäisiin myös kaksi alemman tason kilpasarjaa, eli ”WTT Champions” ja ”WTT Star Contenders”, joihin saisi enemmän pelaajia saisi osallistua.  Tästä voi lukea lisää alla olevasta linkistä.

https://www.ittf.com/wp-content/uploads/2020/03/WTT-PROMO-DOC-FINALFINAL.pdf

Tämä kilpailusysteemi on saanut paremman ja positiivisemman vastaanoton huippupelaajilta. Paremmin järjestetyt kilpailut ja suuremmat palkintorahat ovat tietysti huippupelaajien mieleen ja pöytätennis saisi varmaan enemmän myös mediahuomiota.

Uusi systeemi voisi monelta kantilta katsottuna olla hyvä asia, mutta pienille pöytätennismaille ja alemman tasoisille pelaajille uudella kilpailysysteemillä ei ilmeisesti ole paljon annettavaa. Kilpailujen taso on kuitenkin korkea ja systeemi sellainen, että otteluita tulee vähän ja kilpailemisesta kallista.  Moni yksityiskohta on vielä auki, joten palataan niihin, kun asiat selkiintyvät.

Valitettavaa on kuitenkin, että aikanaan ITTF teki paljon työtä sen eteen että, pöytätennis olisi maailman suurin urheilulaji. Siinä myös onnistuttiin, kun jäsenmaita on 226. Nyt näyttää kuitenkin siltä, että ITTF panostaa vain huippuihin ja pienempien pöytätennismaiden pelaajille on hyvin vähän tarjottavaa. Jää nähtäväksi, kuinka uusi strategia tulee vaikuttamaan pöytätennikseen maailmanlaajuisesti.

Vuodesta 2020 piti tulla suuri pöytätennisvuosi monin eri tapahtumin. Nyt se on saanut aivan uuden suunnan koronavirusepidemiasta johtuen. Paljon kilpailuja on peruttu tai siirretty tulevaisuuten, eikä vuoden 2020 kilpailuohjelmasta ole mitään varmaan tietoa vielä. Seuraavia muutoksia on olympiakisojen siirron lisäksi kuitenkin tehty:

  • Joukkue MM-kilpailut siirretty syyskuuhun 2020
  • Veteraani MM-kilpailut siirretty vuoteen 2021
  • Juniorien EM-kilpailut siirretty eteenpäin, mutta päivämäärät ei vielä tiedossa
  • Syyskuun EM-kilpailuja ei vielä ole siirretty, mutta on mahdollista, että siirtyvät
  • Olympiakarsinnat siirretty ilmeisesti keväälle 2021.

Loppuviikosta ilmestyy muokattu maailmanlista (huhtikuu 2020), joka jäädytetään. ITTF:n johto kokoontuu seuraavaan kokoukseensa vappuna.

Sonja Grefberg

 

 

Benedek Oláh ei tingi olympiatavoitteestaan

Kansainvälinen Pöytätennisliitto ITTF päätti tyhjentää koronaviruspandemian vuoksi koko kilpailukalenterinsa ainakin kesäkuun loppuun saakka. Kun Tokion olympiakisat siirrettiin vuodella eteenpäin, siirtyvät myös kevääksi suunnitellut olympiakarsinnat ja MM-joukkuekilpailut myöhempään ajankohtaan.

Ykköspelaajamme Benedek Oláh on viettänyt Omanin kisojen jälkeen kaksi viikkoa kotikaranteenissa Budapestissa. Olosuhteet normaaliin harjoitteluun ovat tosin vähintäänkin haastavat.

– Karanteenitoimet Unkarissa ovat tiukat. Halli on kiinni ja sähköt sieltä poikki, joten nyt otetaan kyllä luulot pois niiltä, jotka haluaisivat treenata, Oláh kertoo.

– Lajiharjoittelu on tällä hetkellä siis ihan nolla. Mietin, että ostaisinko pöydän kerrostaloon, että pääsisin edes vähän pelaamaan. Nyt vedän kotona tai sisäpihalla viisi punttitreeniä viikossa ja käyn kolmesti viikossa lenkillä. Muuten sitten lepäilen ja chillailen tyttöystävän kanssa leffojen ja tietokonepelien merkeissä.

Joulukuun alun Finlandia Openin voitto antoi Oláhille mukavan itseluottamusbuustin. Onnistumiset kevään kansainvälisissä kisoissa nostivat suomalaisen maailman rankingia 24 pykälää sijalle 95. Kova nousukunto jätti hieman jossiteltavaa myös suoran olympiapaikan suhteen.

– Qatarin ja Omanin pisteet eivät näy vielä, koska maailmanlista jäädytettiin. Omien laskujeni mukaan olisin nyt sijalla 85, millä olisi tullut todennäköisesti paikka Tokioon. Toisaalta tässä saa nyt lisäaikaa valmistautua, Oláh pohtii.

Myös kausi Ranskan Pro A -liigassa jäi Oláhilta kesken. Suomalaisen edustama Jura Morez TT oli sarjataulukossa toisena, kun pelit lopetettiin 10. maaliskuuta. Poikkeusolosuhteet pitävät Oláhin nyt toistaiseksi Unkarissa, mutta katseet on suunnattu tiukasti jo ensi vuoteen.

– Vältän matkustamista, enkä poistu edes kotipihalta. Varastossa on ruokaa ja lisää pystyy tilaamaan. Tavoitteista ei tietenkään tingitä – Tokiossa nähdään.

Kansainvälinen kilpailukalenteri löytyy ITTF:n nettisivuilta

https://www.ittf.com/2020-event-calendar/

ITTF:n ranking

https://ranking.ittf.com/#/rankings/list/SEN/M;SINGLES/2020/10w