Etusivu

Kilpailukalenteri kaudelle 2024/2025, esiversion katselmointi 6.3.2024 asti

(, Teemu Oinas)

Kilpailukalenteri kaudelle 2024/2025, esiversion katselmointi 6.3.2024 asti

Kilpailuvaliokunta on valmistellut kauden 2024/2025 kilpailukalenteripohjan ja katselmoinut sen hallituksella. Tässä vaiheessa toteutetaan viikon mittainen julkinen katselmointi kenttäväen kanssa. Huomatkaa että kalenterissa on mukana nyt vain sarjapelit, SM-kilpailut ja muutkin isommat tapahtumat. Tässä vaiheessa muita kilpailuja ei ole mukana eikä niitä voi kalenterista varata tai hakea. Toivomme kommentteja kalenterista löytyviin turnauksiin ja sarjapelien sijoitteluihin.

Kilpailukalenteri 2024/2025 esiversio: https://docs.google.com/spreadsheets/d/1wzFWwpHDnRMA_NIrI9rSQ9TStjI0uMsC2HkrTnYLi2U/edit#gid=1760190724

Kommentit toivotaan 6.3.2024 mennessä sähköpostitse osoitteeseen: teemu.oinas@gmail.com

Kommentoi ja kerro mielipiteesi joko sähköpostitse tai kommentoimalla tähän artikkeliin. Nyt voit vaikuttaa.

Terveisin

Kilpailuvaliokunta


Seurakysely

(, Henri Pelkonen)

Seurakysely

Pöytätennisliitto haluaa päivittää seurojen yhteystiedot. Käykää tarkistamassa oman seuranne yhteystiedot täältä: https://www.sptl.fi/sptl_uudet/?page_id=34
 
Mikäli tiedoissa on virheitä/puutteita, käykää päivittämässä tiedot oikein. Voitte tarvittaessa (jos päivitys ei onnistu omatoimisesti) lähettää tiedot Heikille (heikki.kiiskinen@gmail.com).
 
Liitto päivittää myös seurojen laskutustiedot. Lisäksi uusi toiminnanjohtaja Henri Pelkonen tekee soittokierroksen kaikille liiton jäsenseuroille. Voitte jättää soittoajankohtaan toiveet sekä laskutustiedot alla olevalla lomakkeelle.
 
 
Pyydämme ystävällisesti vastaamaan kyselyyn pe 1.3. mennessä. 

STARPRING 17-18.2.2024 – Raportti

(, Arto Luukkainen)

STARPRING 17-18.2.2024 – Raportti

Raportti on nyt valmis. Myös yleiseen  osaan tuli vielä paljon lisää. Jos jotain tulee vielä mieleen, voin edelleen täydentää.

Kuvassa kilpailun keskeisiä hahmoja! Max Takkavuori. Eeka Vihreälaakso, Noel Metsätie ja Aku Kaura! Kaikki pingisiältään nuoria ja kolme nuoria myös muuten.

Seuraavan Star Tour -kilpailun kilpailukutsu

Seuraavan Star Tour -kilpailun eli STARARCHin kilpailukutsu löytyy täältä:

https://www.sptl.fi/sptl_uudet/?p=48417https://www.sptl.fi/sptl_uudet/?p=47466

Tervetuloa!

STARPRINGiin tuli paljon osallistujia mutta ei liian paljon!

Muutamia viime hetken poisjääntejä nähtiin,  mutta silti mukana oli 123 pelaajaa. Se oli oikein sopiva määrä, vaikka hieman paukkuikin yli luvattujen maksimimäärien. Oli erinomainen asia, että samaan aikaan oli Mikkelin kilpailut, joihin meni ainakin 15 sellaista pelaajaa, jotka olisivat muussa tapauksessa hyvinkin tulleet STARPRINGiin. Iso vaikutus oli myös pääkaupunkiseudun talvilomilla, joka vei runsaasti vakioporukkaa. Niinpä ei ollut pelkoa 160 pelaajan ähkystä ja turvotuksesta! 😄

Eri pelaajia oli siis 123 ja startteja kahtena päivänä 251.  Lukemat olivat selvästi suuremmat kuin vuosi sitten (116/224).

Eri seuroja oli 26. Otteluita pelattiin 523, joista jatkokaavioissa 97.

Kilpailut loppuivat lauantaina kello 22:14 ja sunnuntaina klo 20:05.

Videot kilpailuista

Kaikki kilpailun videot laitetaan YouTubeen. Jokaisella neljän pöydän rivillä oli oma kamera.

Videoiden otsikko YouTubessa on muotoa ”Saturday’s stream , part 2 (STARPRING 17-18.2.2024)”.

YouTube-kanavan osoite:

https://www.youtube.com/@ArtoLuukkainen

Tässä kuitenkin suorat linkit striimivideoihin:

Lauantai, osa 1 (pöydät 1-4)
Lauantai, osa 2 (pöydät 1-4)
Lauantai, osa 3 (pöydät 5-8)
Lauantai, osa 4 (pöydät 5-8)
Lauantai, osa 5 (pöydät 9-12)
Lauantai, osa 6 (pöydät 9-12)
Lauantai, osa 7 (pöydät 9-12)

Sunnuntai, osa 1 (pöydät 1-4)
Sunnuntai, osa 2 (pöydät 5-8)
Sunnuntai, osa 3 (pöydät 9-12)

Naisten ja tyttöjen määrä

Naisia ja tyttöjä oli mukana vain 10 eli 8,1 % pelaajista. Naisten kaksinpelikin piti taas peruuttaa, koska osanottajia olisi ollut vain kolme.

Suurimmat seurat

Kärjessä käydään kovaa kilpailua kerrasta toiseen. Nyt oli TIP-70:n vuoro ohittaa PT Espoo ja nousta ykköseksi 19 pelaajallaan. Myös sijoilla 3-4 vaihtui järjestys, kun MBF ohitti taas PTS Sherwoodin 13 pelaajallaan. Todella upeaa! Mutta katsokaa Hämeenlinnan HäKiä! Hienot yhdeksän pelaajaa! Pitää erikseen noteerata myös Maratonin viisi pelaajaa, joka on suurin määrä pitkiin aikoihin.  Helsinkiläisseurojen pelaajien määrä oli 23  eli 18,7 % osallistujista. Se on 3,4 prosenttiyksikköä enemmän  kuin Kevään startissa.

Tässä on seurojen TOP-10 osanottajamäärän mukaan:

Parhaat seurat

TIP-70 nousi taas mitalitilaston ykköseksi sijalta kaksi. Entinen ykkönen PT Espoo putosi neljänneksi. PTS Sherwood teki taas upeaa jälkeä ja nousi jo toiselle sijalle vain vähän TIP-70:stä jääneenä. MBF teki myös hienoa jälkeä ja jätti samoin PT Espoon taakseen. Helsinkiläisseurojen menestys 5-5-7 oli jälleen parempi kuin edellisellä kerralla (5-3-4).

22 seuraa sai pelaajansa palkinnoille.

Junioreita vain vähän yli neljännes pelaajista

Juniori-ikäisiä (2005 ja nuoremmat) oli mukana 34 eli 27,6 %. Mutta sama havainto kuin viimeksikin. Sali vaikutti nuorekkaammalta, koska nuoret menestyivät hyvin ja pelasivat jopa toisiaan vastaan finaaleissa.

Menestynein pelaaja kaudella 2023/2024

Star Tourin kuuden osakilpailun jälkeen jo 280 pelaajaa on päässyt pisteille ”Menestynein pelaaja kaudella 2023/2024” -kilpailussa. Andrei Räisänen jatkaa edelleen kärjessä päästyään kolmessa luokassa palkintosijoille vaikka ei luokkavoittoon yltänytkään. Jaimielee Enriquez ei saanut häntä kiinni pisteelläkään yhdestä luokkavoitostaan huolimatta, koska molemmat keräsivät 16 pistettä.

PTS Sherwoodin nuoret Noel Metsätie ja Eeka Vihreälaakso nousivat nyt jo TOP-4:aan!  Eeka keräsi hurjat 30 pistettä.

Luokkavoitosta saa 10 pistettä, toisesta sijasta kuusi, kolmannesta sijasta neljä, sijoista 5-8 kaksi ja sijoista 9-16 yhden pisteen. Nelinpeleissä kummatkin pelaajat saavat täydet pisteet. Pisteitä ei saa sinä päivänä, jolloin on heitellyt mailaa tai on käyttäytynyt muuten olennaisen huonosti.

Seuraavassa taulukossa on kilpailun TOP-20 STARPRINGin jälkeen:

Kaikkien pelaajien pisteet näkyvät täällä:

Menestynein pelaaja 2023/2024

Star Gives Back

Kuten aiemmin on kerrottu, Starin kisojen tuottoja käytetään eri tavoin Suomen pöytätenniksen hyväksi.

Star on nyt mukana yhdeksässä eri ”projektissa”, joista yksi on jo päättynyt. Kymmenes projekti on alkamassa.

Yhteensä rahaa on käytetty 3135,31 euroa.

Tätä tietoa ylläpidetään niin kauan kunnes raportti on valmis.

Viisieräisten otteluiden määrä

Yhteensä pelattiin 128 viisieräistä ottelua. Se merkitsee 24,5 % otteluista.

Kuinka päättyivät neljän pelaajan pooleissa ottelut pelaajien 3 ja 4 välillä?

Näissä kilpailuissa otettiin käyttöön uusi neljän pelaajan poolikaavio:

Tämä kaavio eroaa perinteisestä kaaviosta siinä, että ottelut 1-2 ja 3-4 pelataan jo toisella kierroksella eikä viimeiseksi. Näin kaikkien otteluiden arvo on loppuun asti 100 %. Jatkoonmenijöitä ei tiedetä, ennen kuin kaikki ottelut on pelattu. Ottelulla 3-4 on aina täysi merkitys ja ottelu 2-3 huipentaa kaiken.

Mahdollisille nenänsä rypyttäville tiedoksi, että tällainen ottelujärjestyksen muuttaminen on sallittua myös sääntökirjamme mukaan:

Mutta kuinka tämä uusi ottelujärjestys vaikutti ottelun 3-4-tuloksiin? Minähän olin ihmetellyt Kevään startissa sitä, että yllättävän usein pelaaja 4 voitti tuon ottelun, kun se pelattiin aivan viimeiseksi. Ajattelin, että se johtuu siitä, että kaksi jatkoonmenijää oli jo selvinnyt ja pelaaja 3 ei ollut niin innostunut tsemppaamaan. Pelaajaa 4 olisi kuitenkin ratingpisteet kiehtoneet. Niinpä laskin tuon ottelun tilastot Kevään startissa ja STARPRINGissä. Jätin molemmista pois miesten kaksinpelin, koska se on niin erilainen luokka ja tasoerot isot.

Tällaiset lukemat sain:

Siinä siis kävi niin, että pelaaja 4 voitti STARPRINGissä jo 55 % otteluista kun lukema oli Kevään startissa 31 %. Ihmettelin jo kisan aikana, että pelaaja 4 näyttää voittavan koko ajan. Vaikea sanoa, mistä tämä johtui, kun 3-pelaajalla oli aina enemmän ratingia.

Vastaavaa ottelujärjestystä käytetään myös WTT:n nuorten turnauksissa. Tai  tarkastin WTT Youth Contender Vila Real 2024 -turnauksen poolit. Varmaan ihan samasta syystä. Halutaan pitää ottelut merkityksellisinä loppuun asti.

Ilman muuta Starin kisoissa käytetään jatkosssakin tuota kaaviota.

Syöttösääntö pyöratuolipelaajien tapauksessa

Vaikka oheinen tieto tuotiin minulle tiettäväksi parapelaajien edustajan taholta juuri, kun olin alkamassa kuuluttaa lauantain klo 13:n ryhmän luokkien pooleja, asia oli oikea. Toki olisi ollut paa-aaljon parempi, jos se olisi kerrottu jo edeltävällä viikolla. Mutta tämä sääntöpykälä on jäänyt minulta noteeraamatta tai olen ajatellut sen koskevan parapelaajien keskinäisiä kilpailuja. Pykälä koskee kuitenkin kaikkia kilpailuja. Sääntö on tullut kansainvälisiin sääntöihin jo 2005 ja sen jälkeen myös SPTL:n sääntökirjaan. Juuri silloin olin kuitenkin aavistuksen passiivinen pöytätenniksessä enkä tainnut käydä liittokokouksissa. Siksikin pääsi unohtumaan. Unohtamista on auttanut myös se, että pyörätuolipelaajat eivät ole vaatineet, että tätä sääntöä noudatetaan.

Eli pyörätuolipelaajalle on syötettävä ns. kellaripingiksen sääntöjen mukaisesti. Syötössä pallo ei saa pompata yli sivurajoista vaan pitää tulla ulos päätyrajan yli. Pallo ei saa myöskään pompata syötössä taaksepäin kohti verkkoa eikä saa jäädä pöydän päälle pomppimaan. Sen sijaan pallo saa kyllä pompata kaksi tai useamman kerran vastaanottajan pöytäpuoliskolla kunhan pomppaa lopuksi yli päätyrajan. Tämän asian selitin väärin sunnuntain M-725-luokassa.

Huomatkaa: virheestä ei tuomita pistettä vaan pallo uusitaan!

Sääntö ei ole symmetrinen. Pyörätuolipelaaja saa syöttää miten vaan seisovaa pelaajaa vastaan. Mitään rajoituksia ei myöskään ole syötön jälkeen.

Tässä se sääntö:

Tämä sääntö on ehdottoman hyvä erityisesti niissä tapauksissa, joissa pyörätuolipelaajan vamma tekee hänelle vaikeaksi ellei jopa mahdottomaksi ottaa vastaan tässä säännössä kiellettyjä syöttöjä. Se tekee heidän kilpailemisensa paljon mielenkiintoisemmaksi, kun pelit eivät ratkea heti ikäviin ja mahdottomiin syöttöihin.

Jos pyörätuolipelaaja taas saa tästä liikaa hyötyä suhteessa vamman laatuun, hänen ratinginsa vaan nousee ja hän pelaa jatkossa kovemmissa luokissa.

Työn raskaan raatajat

Tämä ei ole tieteellinen tutkimus, joten joku pelaaja saattoi minulta unohtua. Mutta tässä on pelaajien TOP-10 pelattujen otteluiden määrän mukaan:

Jos joku laskee kuuluvansa listalle, kertokoon! Korjataan listaa tarvittaessa.

Kiitokset Team Kamillalle!

Team Kamilla auttoi salin laitossa perjantai-iltana ja sen purkamisessa kilpailuiden päätteeksi. Lisäksi teamin vetäjä Kamilla syötti poolituloksia koneelle. Hän olisi tehnyt sitä työtä paljon enemmänkin, mutta siihen olisi tarvittu kaksi läppäriä. Kiitos tosi paljon koko teamille!

Lopuksi lämpimät kiitokset kaikille!

Raportin yleinen osuus on mukava päättää jälleen lämpimillä kiitoksilla kaikille pelaajille ja taustahenkilöille. Oli niin mahtava yhteenkuuluvuuden tunnelma. Kilpailujen järjestäminen on siinä mielessä nykyään hauskinta koskaan. Nähdään taas pian STARARCHissa!

MK

Miesten kaksinpelin oli määrä olla 16 pelaajan tapahtuma eli neljä neljän poolia, mutta valitettavasti Mika Räsänen joutui vetäytymään viime hetkillä. Siten poolit 3+4+4+4. Kuitenkin mukana oli yhdeksän yli 2000-pelaajaa, joista viisi oli yli 2100-pelaajia. Otto Tennilä osallistui ilmeisesti ensimmäistä kertaa koskaan Starin kilpailuun! Se oli hieno juttu.

Pooleissa nähtiin vain kaksi yllätystä. A-poolissa Vladyslav Matyko (2013) voitti Andrei Räisäsen 3-0 ja otti kakkospaikan tässä kolmen pelaajan poolissa. C-poolissa Elmo Räsänen (2082) voitti Juho Kahloksen (2264) 3-1 ja nappasi poolin ykköspaikan.  Lisäksi Pham Huy Dong johti Räsästä erin 2-1 ja neljäs 10-9. Lähellä!

Jatkokaavion kvartoissa nähtiin yksi viisieräinen ottelu. Siinä Juho Kahlos piti Lassi Lehtolaa lujilla nousten 0-2:sta 2-2:een. Viides erä oli kuitenkin selvä. Ottelussa koettiin hankala erimielisyys neljännessä erässä Lehtolan syöttäessä tilanteessa 2-4. Kahlos palautti syötön onnistuneesti mutta nosti sen jälkeen käden ylös väittäen pallon olevan rikki. Pallo ei kuitenkaan ollut rikki.  Seurasi pitkä keskustelu, jonka aikana tuomari käänsi pisteen Lehtolalle. Lopulta jouduin ylituomarin ominaisuudessa tuomitsemaan tämän ratkaisun oikeaksi. Pelaajalla ei ole oikeutta keskeyttää rallia, kun epäilee pallon olevan rikki. Jos se on rikki rallin jälkeen, rallihan uusitaan joka tapauksessa. Tässä tapauksessa Kahloksella ei ollut mitään sääntöihin perustuvaa syytä uudelle pallolle. AIna kun pelaaja keskeyttää rallin minkä syyn takia tahansa, on riskinä, että hän menettää pisteen, jos ei isaa vastustajaa ja tuomaria puolelleen. Minua itseäni hamittaa ne pelaajat, jotka nostavat käden pystyyn verkkosyötön vuoksi vaikka verkkosyöttöä ei kukaan muu nähnyt. Jokaista matalaa syöttöähän voi väittää verkkosyötöksi eikä vastustaja tai tuomari voi sitä muuksi todistaa. Minusta vain lops-lops-verkkosyötöt ovat sellaisia, että syötön vastaanottajalla on oikeus keskeyttää ralli saman tien.

Muut kvartat olivät selvempiä. Jimi Koivumäki tosin hävisi ensimmäisen erän Akeem Adewolelle mutta otti sitten kolme seuraavaa. Yllätyksiä ei nähty.

Otto Tennilä oli semifinaaleissa liian nopea Elmo ”Elmo” Räsäselle. 3-0. Toinen semifinaali oli jo tiukempi. Muutamia hyviä palloralleja nähtiin ja Jimi Koivumäki onnistui kaventamaan erätilanteeksi 2-2 Lassi Lehtolaa vastaan. Viidennessä erässä Lehtola vaan paukutti menemään niin kovaa, että erä tuli hänelle selvin lukemin 11-3.

Finaalin asetelmat olivat kerrassaan mielenkiintoiset. Kovassa vireessä oleva Lehtola vastaan aina vaikeasti voitettava läimäisevä Tennilä. Nähtiinkin ajoittain aivan huikea ottelu, jossa todella lyötiin palloa. Lehtola ei menettänyt taistelutahtoaan vaikka menetti neljännen erän 10-7-tilanteesta johdettuaan erin 2-1. Viides erä 11-8. Voittonsa seurauksena Lehtola nousi miesten rankingilla jo sijalle viisi vain vähän Aleksi Räsäsen perässä.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Otto Tennilä (PT 75), luokkavoittaja Lassi Lehtola (PT Espoo), kolmanneksi sijoittuneet Elmo Räsänen (BF-78) ja Jimi Koivumäki (TIP-70).

M-2200

Perinteinen lauantain luokka M-2100 muutettiin nyt M-2200:ksi, jotta useampi pystyisi osallistumaan. Toista miesten kaksinpeliä on tuskin syytä pelata kuitenkaan. Pelaajia oli 14, joten poolit olivat 4+5+5.

Vain kaksi yllätystä nähtiin pooleissa. A-poolissa Denis Fouxman (1751) voitti Ildiko Kadarin (1870) ja otti toisen jatkopaikan Jimi Koivumäen jälkeen. B-poolissa Vitalii Povolotskii (1513) voitti Pyry Sivenin (1693) 3-0 ja otti nelospaikan ennen Siveniä. C-poolissa ei tehty yllätyksiä, mutta parissa ottelussa yllätys oli sentään kohtuu lähellä. Otso Vahtola johti Aleksi Ikolaa vastaan 8-5 viidennessä ja Jaimielee Enriquez johti Ibrahim Seniä 9-4 viidennessä. Kärkiottelussa Aleksi Ikola johti Vladyslav Matykoa erin 2-1, mutta Matyko aloitti kuitenkin siitä neljän peräkkäisen viisieräisen ottelunsa sarjan. joista kolme ensimmäistä olivat voitollisia.

Jatkokaavion kvartat menivät ratingin mukaan, mutta Matyko  tarvitsi kuitenkin viisi erää Fouxmania vastaan. Semifinaaleissa Jimi Koivumäki pudotti Aleksi Ikolan suoraan 3-0. Matyko (2013) yllätti viisieräisessä Andrei Räisäsen (2064).

Finaalissa Koivumäki menetti Matykolle ensimmäisen erän mutta meni sitten 2-1-johtoon. Matyko tuli vielä rinnalle 2-2, mutta viidennen Koivumäki vei jo 11-7.

Matyko pelasi näitä neljää viisieräistä otteluaan melkein tauotta lähes kaksi tuntia (117 minuuttia),

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Vladyslav Matyko (HUT), luokkavoittaja Jimi Koivumäki (TIP-70), kolmanneksi sijoittuneet Aleksi Ikola (KoKu) ja Andrei Räisänen (MBF).

M-2100

Sunnuntainen M-2000 muutettiin M-2100-luokaksi ja näin pari yli 2000-pelaajaa pääsi mukaan. Pelaajia oli 13, joten poolit olivat 4+4+5.

A-poolissa John Enriquez (1776) yllätti Ildiko Kadarin (1870) 3-1 ja otti toisen jatkopaikan. B-poolissa kahden viimeisen pelaajan järjestys vaihtui, kun Kai Tuovinen (1696) voitti Otso Vahtolan (1734) 3-2. Viides 15-13! C-poolissa pelattiin ristiin eli Vesa Lapin jälkeen kolmella pelaajalla oli kaksi voittoa. Jaimielee Enriquez (1611) voitti Markus Vahtolan (1705) 3-1, Enriquez voitti myös Pyry Sivenin (1693) 3-1. Vahtola voitti Aleksi Ikolan (1884) 3-2 ja Ikola Enriquezin. Eräsuhteiden varassa kuitenkin Ikola jatkoon poolikakkosena..

Jatkokaavion kvartoissa mentiin ratingin mukaan, mutta John Enriquez kuitenkin johti Vesa Lappia erin 2-1. Semifinaaleissakaan ei nähty yllätyksiä, eikä Lappi saanut edes venytettyä otteluaan Andrei Räisästä vastaan viidenteen erään.

Finaaliksi tuli klassikko-ottelu Elmo Räsänen vastaan Andrei Räisänen. Tällä kertaa ei nähty viisieräistä ottelua. Ykkössijoitettu Räsänen voitti 3-0.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Andrei Räisänen (MBF), luokkavoittaja Elmo Räsänen (BF-78) ja kolmanneksi sijoittunut Vesa Lappi (Wega).

Aleksi Ikola (KoKu) sai kolmannen palkintonsa jo ennen palkintojenjakoa.

M-1900

Tässä kilpailuiden suurimmassa luokassa oli 25 pelaajaa. Valitettavasti ei ollut mahdollista jakaa heitä viiteen viiden pelaajan pooliin, koska pöytiä oli tarjolla vain neljä. Ei halunnut myöskään laittaa yhdeksää pelaajaa jonotuslistalle, koska pystyi laskemaan, että kaikki voidaan ottaa mukaan. Niinpä oli pakko käyttää kolmenkin pooleja: kolme kolmen ja neljä neljän poolia.

A-poolissa tapahtui järisyttävä yllätys, kun Levente Kadar (1647) voitti Aleksi Ikolan (1884) 3-0. E-poolissa kolme muuta pelasivat ristiin Jukka Julinin jälkeen. Oskari Hakala (1475) voitti Jari Homasen (1546) 3-1 ja Homanen voitti Pyry Sivenin (1693) 3-1. Siven kuitenkin jatkoon poolikakkosena. G-poolissa Vitalii Povolotskii (1513) voitti Tapio Passisen (1518) 3-1. mutta kumpikaan ei mennyt jatkoon.

Jatkokaaviolla 16:n joukossa Pyry Siven yllätti John Enriquezin (1776) 3-1. Muuten mentiin ratingin mukaan.

Kvartoissa Siven oli edelleen ainoa yllättäjä. Luokan kakkossijoitettu Ildiko Kadar (1870) kaatui 3-2. Viides 11-9.

Kimmo Lehtonen jatkoi semifinaaleissa vahvaa peliään. Markus Vahtola kaatui 3-0. Poolissaan vähän epäonnistunut Aleksi Ikola lopetti Sivenin yllätykset, vaikka Siven johtikin erin 2-0. Sitten 4,5,5.

Finaali oli tiukkaa vääntöä. Voitontahtoinen Lehtola menetti ensimmäisen erän 10-12, mutta hän voitti viidennessä 11-8.

Kyllähän aikataulu paukkui pahasti, kun palkintojenjako päättyi vasta klo 21, mutta siihen vaikutti sekin, että finalistit pelasivat myös miesten nelinpeliä. Luokka pääsi myös alkamaan myöhässä, koska aamuryhmän luokat turposivat klo 13:n ryhmän puolelle.

Kuvassa vasemmalta luokkavoittaja Kimmo Lehtonen (Wega) ja toiseksi sijoittunut Aleksi Ikola (KoKu).

Kolmanneksi sijoittuneet (vasemmalta) Markus Vahtola (Heitto) ja Pyry Siven (YPTS) saivat kolmannen palkintonsa jo ennen palkintojenjakoa.

M-1700

Luokassa oli määrä olla kolme viiden pelaajan poolia, mutta viime hetkellä yksi jäi pois, joten 4+5+5. Pelaajia siis 14.

Neljän pelaajan A-poolissa Pate Ikola (1533) purjehti kahden viisieräisen ottelun jälkeen poolivoittoon puhtaalla pelillä. Hän ylllätti Olli Julinin (1655) 3-2 ja Esa Ahteen (1539) 3-0. Muut kolme pelasivat ristiin, kun Pascal Gauthier (1393) voitti Olli Julinin 3-0. Eräsuhteilla Gauthier jatkoon poolikakkosena. C-poolissa kärkikaksikon järjestys vaihtui, kun Jukka Somervuori (1572) voitti Peter Erikssonin (1575) 3-1. Häntäpäässä Petri Takkavuori (1316) yllätti Mika Heiskasen (1399) 3-0.

Jatkokaavion kvartassa Petteri Vartiainen (1561) voitti Erikssonin, mikä oli pienen pieni yllätys. Vartiainen jatkoi hyviä pelejä semifinaalissa, jossa hän hyydytti A-poolin ykkösen Pate Ikolan 3-1.  Toisessa semifinaalissa Jaimielee Enriquez pudotti Jukka Somervuoren 3-0.

Enriquez voitti finaalissa Vartiaisen 3-1.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Petteri Vartiainen (MBF), luokkavoittaja Jaimielee Enriquez (TIP-70) ja kolmanneksi sijoittunut Pate Ikola (KoKu).

Toinen kolmanneksi sijoittunut Jukka Somervuori (BK) sai palkintonsa jo ennen palkintojenjakoa.

M-1650

Lauantai-iltaan tuli oikein mukavasti 13 pelaajaa pelaamaan M-1650-luokkaa. Niinpä poolit 4+4+5.

A-poolissa kolmos- ja nelospelaajien järjestys vaihtui, kun Pauliina Niskanen (1366) voitti Oskari Hakalan (1475) 3-2. B-poolissa Markku Hauhia (1506) nousi pooliykköseksi voittamalla Peter Erikssonin (1575) 3-1. Eriksson putosi jatkosta, kun myös Toivo Ridal (1418) voitti hänet 3-1 ja meni poolikakkosena jatkoon.  Viiden pelaajan C-poolissa Pate Ikola (1533) nousi pooliykköseksi voittamalla Timo Akkasen (1573) 3-1.

Aleksis Välläri (1496) oli kovasti tekemässä yllätystä jatkokaavion kvartassa Pate Ikolaa vastaan. Hän johti jo erin 2-0, mutta sitten Ikola vei kolme seuraavaa erää 3, 4, 9.

Luokan ykkössijoitettu Jaimielee Enriquez (1611) oli semifinaalissa suurissa vaikeuksissa Timo Akkasen kanssa. Akkanen johti jo erin 2-0. Mutta sitten Enriquez vei kolme seuraavaa erää niukasti 9,  9, 8. Toisessa semifinaalissa Ikola voitti Markku Hauhian 3-1.

Finaali oli hieman yllättäen Pate Ikolan juhlaa, kun hän nousi 3-1-voittoon sen jälkeen, kun Enriquez vei ensimmäisen erän 11-8.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Jaimielee Enriquez (TIP-70), luokkavoittaja Pate Ikola (KoKu), kolmanneksi sijoittuneet Markku Hauhia (Boom) ja Timo Akkanen (Stara).

M-1600

Luokan 17 pelaajaa jaettiin neljään pooliin: 4+4+4+5. Sellainen on tosiaan paljon mukavampaa kuin 3+3+3+4+4.

A- ja B-pooleissa pelattiin ristiin. Jukka Somervuori voitti A-poolin ja Esa Ahde B-poolin puhtaalla pelillä, mutta kummassakin poolissa muut jäivät yhteen voittoon. A-poolissa Mats Hollmerus (1334) voitti Sami Koivumäen (1437) viiden erän thrillerissä. Koivumäki voitti puolestaan Ville Rantasen (1456) – ja tietysti viiden erän thrillerissä.  Mutta Rantanen voitti Hollmeruksen 3-0, joten hän meni kuitenkin poolikakkosena jatkoon sijoituksen mukaisesti. B-poolissa Petteri Kauppala (1167) voitti Toivo Ridalin (1418) – ja tietysti viiden erän thrillerissä.  Viides 12-10. Ridal puolestaan voitti Niko Lehtosaaren (1468) 3-1. Kun Lehtosaari voitti Kauppalan vain 3-1, Ridal meni eräsuhteilla poolikakkosena jatkoon. Viiden pelaajan D-poolissa Aleksis Välläri (1496) vei pooliykkösen paikan Markku Hauhialta (1506) 3-1-voitollaan. Sijoilla 3-5 sekä Alex Huida (999) että Hegert Laht (1318) ottivat yllätysvoitot Sam Londenista (1342).

Jatkokaavion ainoasta yllätyksestä vastasi Pate Ikola (1533), joka voitti semifinaalissa Esa Ahteen (1539). Aika lievän  lievä yllätys tietysti. Ahde johti jo erin 2-0, ja hän johti kolmatta erää 10-8, 11-10 ja 12-11. Mutta ei vaan. Luokan ykkössijoitettu Jukka Somervuori voitti Ikolan finaalissa 3-1.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Pate Ikola (KoKu), luokkavoittaja Jukka Somervuori  (BK) ja kolmanneksi sijoittunut Aleksis Välläri (PT Espoo).

Myös kolmanneksi sijoittunut Esa Ahde (PT Espoo) sai palkintonsa jo ennen palkintojenjakoa.

M-1500

Nyt sattui ideaalitilanne. Kolme viiden pelaajan poolia eli 15 pelaajaa.

Kolme parasta pelaajaa pelasivat ristiin. Katrin Looke (1242) voitti Petri Takkavuoren (1316) 3-1 ja Petteri Kauppala (1167) voitti Looken 3-0.  Kun Takkavuori voitti Kauppalan 3-0, hän meni lopulta pooliykkösenä jatkoon ja Kauppala kakkosena.

B-poolissa Philipp Gossmann (1134) teki ihmetempun ja nousi viitospaikalta pooliykköseksi neljällä voitollaan: Grigorii Kolotilin (1200), Timo Averjanov (1187), Hegert Laht (1318) ja Mika Heiskanen (1399). Varsinaisia 1500-pelaajiahan ei koko luokassa ollut. Yllätykset eivät jääneet tähän. Averjanov tuli viime hetkellä mukaan poisjääneen pelaajan paikalle ja pelasi todella hienosti. Hän hävisi vain Gossmannille ja otti yllätysvoitot Lahtista ja Heiskasesta mennen poolikakkosena jatkoon.

C-poolissa Subhrasankha  Dey piti ykköspaikkansa puhtaalla pelillä, mutta Max Takkavuori (1220) otti yllätysvoitot Esa Walliuksesta (1228) ja Sam Londenista (1342) ja nousi toiseksi jatkoon menijäksi. Myös Alex Huida (999) voitti Walliuksen.

Averjanov pelasi vahvasti myös jatkokaaviolla, missä hän voitti ensin kvartassa Max Takkavuoren ja sitten semifinaalissa Petri Takkavuoren. Toisella puolella kaaviota Subhrasankha Dey pelasi itsensä ffnaaliin. Finaalissa Dey voitti Averjanovin selvästi 3-0.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Timo Averjanov (TIP-70), luokkavoittaja Subhrasankha Dey (PT Espoo) ja kolmanneksi sijoittunut Philipp Gossmann (MBF). Toinen kolmanneksi sijoittunut Petri Takkavuori ehti poistua ennen palkintojenjakoa.

M-1400

Luokan 22 pelaajaa jaettiin rohkeasti viiteen pooliin, 4+4+4+5+5. Tiukka oli aikataulu, koska pöytiä oli vain neljä. Niinpä kahdella pöydällä pelattiin kolmea neljän pelaajan poolia ja oli valmius jatkaa klo 17:n ryhmässä pelejä.

A-poolin yllättäjä oli Jasper Haapala (1056), joka nousi viimeiseltä sijalta pooliykköseksi voittamalla Aki Ruuskasen (1197) 3-2. Jokainen voitetuistä eristä 12-10! Lisäksi hän voitti Grigorii Kolotilinin (1209) ja samoin 3-2. Vitali Kiian (arviorasting 1400 liian korkea) kaatui tietysti myös 3-2.  Ruuskanen nousi toiseksi jatkoon menijäksi voittamalla Kolotilinin 3-0.

B-poolissa Philipp Gossmann (1134) otti pooliykkösen paikan voittamalla Max Takkavuoren (1220) 3-2 (viides 11-9) ja Pauliina Niskasen (1366) 3-1. Niskanen kakkosena jatkoon. Myös Mikko Ranta (1045) voitti Takkavuoren.

C-poolissa nähtii yllätys vain sijoilla 3-4, kun Aku Kaura (1026) voitti Tomi Juutilaisen (1124) 3-0.

D-poolissa Eeka Vihreälaakso (1105) nousi poolikakkoseksi voittamalla Roman Tamilinin (1219) 3-0.

E-poolin suurin yllättäjä oli Noel Metsätie (985). joka voitti Matias Valtosen (1074), Kamilla Kadarin (1087) ja Jari Tiitan (1294). Kun Tiitta voitti Petri Takkavuoren (1316) ja Takkavuori Metsätien, jokaiselle oli kolme voittoa ja keskinäiset erät 3-3. Piti laskea keskinäisten erien pistesuhde ja siinä Tiitta oli paras (1,06) ja Metsätie toinen (1,02). Takkavuoren pistesuhde oli 0,93. Tiitta ja Metsätie jatkoon poolista.

Jatkokaaviolla pelattiin yksi yllätys 16:n joukossa, kun Eeka Vihreälaakso voitti Pauliina Niskasen.

Kvartoissa kahden yllättäjän ottelussa Jasper Haapala pudotti Noel Metsätien viidennessä 11-8. Eeka Vihreälaakso voitti Mats Hollmeruksen (1334) 3-0. Philipp Gossmann teki pienen yllätyksen voittamalla Aki Ruuskasen.

Semifinaaleissa Vihreälaakso selvitti Haapalan 3-0, mutta Gossmann tarvitsi viisi erää yllättäessään Lahtin (1318).

Gossmann oli vahva myös finaalissa, jossa hän ei ollut vaikeuksissa Vihreälaakson pelityylin kanssa.

Vähän myöhäänhän se meni, kun palkintojenjako päättyi klo 19:50.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Eeka Vihreälaakso (PTS Sherwood), luokkavoittaja Philipp Gossmann (MBF) ja kolmanneksi sijoittunut Hegert Laht (TIP-70).

Myös kolmanneksi sijoittunut Jasper Haapala (TuPy) sai palkintonsa jo ennen palkintojenjakoa. Taustalla toimistosihteeri Kamilla Kadar tallentaa tuloksia.

M-1350

Tässä toisessa lauantai-illan luokassa oli 13 pelaajaa, joten poolit 4+4+5.

A-poolin yllättäjä oli Tomi Juutilainen (1124), joka nousi poolikakkoseksi voittamalla viimeisessä ottelussa Aki Ruuskasen (1197) 3-1. Myös Juuso Anttila (991) voitti Ruuskasen viidennessä erässä 12-10.

B-poolissa Reane Combate (1113) yllätti Timo Averjanovin (1187) 3-1 ja otti toisen jatkopaikan. Myös Mikko Ranta (1045) voitti Averjanovin.

Myös viiden pelaajan C-lohkossa kolmanneksi sijoitettu pelaaja eli Eeka Vihreälaakso (1105) nousi kakkoseksi ja meni jatkoon.  Toseksi sijoitetulla Grigorii Kolotilinilla (1209) peli oli jälleen ohdakkeista ja hän hävisi  Vihreälaakson lisäksi myös Alex Huidalle (999) ja Erik Räsäselle (746).

Jatkokaavion kvartoissa Vihreälaakso voitti kahdeksan pistettä ylempänä olleen Combaten murskasti 3-0. Toinen kvartta oli jo tiukempi. Se oli junioreiden välinen. Tomi Juutilainen yllätti luokan kolmossijoitetun Max Takkavuoren (1220) viidennessä 11-9.

Semifinaalit menivät sitten ratingien mukaan eli finaalissa kohtasivat luokan kärkisijoitetut Petri Takkavuori (1316) ja Jari Tiitta (1294). Tiitta vei finaalin suoraan 3-0.

Kuvassa vasemmalta luokkavoittaja Jari Tiittta (HäKi) ja toiseksi sijoittunut Petri Takkavuori (TIP-70).

Tomi Juutilainen (PT 75) hävisi semifinaalissa luokkavoittajalle ja sai kolmannen palkintonsa jo ennen palkintojenjakoa.

Myös Eeka Vihreälaakso (PTS Sherwood) sai kolmannen palkintonsa jo ennen palkintojenjakoa.

M-1300

Melkein täydet 15 pelaajaa oli mukana eli 14. Poolit siten 4+5+5.

A-poolissa kovassa nousussa ollut Eeka Vihreälaakso (1105) nousi tässäkin kolmannelta paikalta ykköseksi voittamalla Timo Averjanovin (1187) ja Joel Koivumäen (1239).  Molemmat kaatuivat vasta viiden erän taistelun jälkeen. Koivumäki kuitenkin kakkosena jatkoon.

Viiden pelaajan B-poolissa pelattiin vallan ristiin. Yksikään ei säästynyt tappiolta ja jokainen voitti ainakin yhden ottelun. Viidenneksi sijoitettu Noel Metsätie (985) osoitti, että hänen leikkuriratinginsa ei vastannut todellisuutta ja nousi kolmella voitolla pooliykköseksi. Hän voitti Petteri Kauppalan (1167), Petteri Vattulaisen (1193) ja Alex Huidan (999).  Hänen takanaan kolme pelaaja päätyi kahteen voittoon, kun Huida voitti Esa Walliuksen (1228) ja Vattulaisen, Kauppala voitti Walliuksen ja Huidan, Wallius voitti Metsätien ja Vattulaisen. Näin päädyttiin sellaiseen harvinaiseen tilanteeseen, että yksi kahden voiton pelaajista  eli Wallius ei ollut voittanut kumpaakaan muuta! Siten Wallius jäi keskinäisten voittojen määrällään ryhmän kolmanneksi ja kahden voiton Kauppala tuli ensimmäiseksi ja meni jatkoon.

C-poolin työjuhta oli Aku Kaura (1026), joka raivasi tiensä jatkoon poolikakkosena voittamalla Pasi Kärjen (1067) ja Grigorii Kolotilinin (1209). Myös poolin ykkössijoitettu Max Takkavuori (1220) päätyi kolmeen voittoon ja meni ykkösenä jatkoon. Hän hävisi kuitenkin Luka Lehtosaarelle (927). Muut ratingin vastaiset tulokset olivat kaksi Kolotilininin häviötä Lehtosaarelle ja Kärjelle.

Jatkokaavion kvartoissa nähtiin megavääntö, kun Aku Kaura väänsi viidennessä 14-12 voiton Petteri Kauppalasta. Toinen semifinaali oli juniorien välinen, Siinä Max Takkavuori voitti Joel Koivumäen.

Näin semifinaaleihin selviytyi kolme junioria ja Kaura.  Eeka Vihreälaakso selvitti Kauran 3-0, mutta Takkavuori tarvitsi neljä erää Metsätietä vastaan.  Finaali oli sitten hurja kamppailu. Siinä Takkavuori meni jo 2-0-johtoon, mutta Vihreälaakso selvisi voittamalla mielettömän kolmannen erän 18-16. Sen jälkeen hän sai ottelun haltuunsa ja voitti 11-6, 11-6.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Max Takkavuori (TIP-70), luokkavoittaja Eeka Vihreälaakso (PTS Sherwood), kolmanneksi sijoittuneet Noel Metsätie (PTS Sherwood) ja Aku Kaura (HäKi).

M-1200

Luokassa oli 12 pelaajaa, joten kolme neljän pelaajan poolia.

A-poolissa pelattiin ristiin pooliykkösen paikkansa pitäneen Tomi Juutilaisen takana. Erik Räsänen (746) voitti Aku Kauran (1026) 3-2, kaksi viimeistä 11-9, mutta Kaura voitti Jasper Haapalan (1056) 3-1. Kun Haapala voitti Räsäsen 3-1, mentiin näiden kolmen pelaajan kesken eräsuhdelaskentaan. Siinä Kaura oli paras erillä 5-4 ja meni näin poolikakkosena jatkoon.

B-poolissa neljänneksi sijoitettu Luka Lehtosaari (927) otti hyvät voitot Pasi Kärjestä (1067) ja Marko Heinosesta (993) ja meni jatkoon poolikakkosena. Heinonen pani lujasti vastaan ja antautui vasta viidennessä 8-11. Eeka Vihreälaakso piti kuitenkin pooliykkösen paikkansa puhtaalla pelillä.

C-poolissa pelattiin ristiin. Noel Metsätie (985) voitti Kamilla Kadarin (1087) 3-2 ja Matias Valtosen (1074) 3-1 ja meni kahdella voitollaan jatkoon pooliykkösenä vaikka hävisikin Jacob Hellgrenille (950) 2-0-eräjohdon jälkeen 2-3. Toinen jatkoon menijä oli Valtonen, joka voitti Kadarin ja Hellgrenin. Jos Valtonen olisi pitänyt poolin viimeisessä ottelussa ratinginsa ja voittanut Metsätien, poolikakkosena olisi mennyt eräsuhteiden avulla Kadar. Jännittävä pooli, jossa järjestys selvisi vasta poolin viimeisessä erässä.

Jatkokaavion kvartoissa Matias Valtonen selvitti Luka Lehtosaaren ja Noel Metsätie Aku Kauran 3-1. Näin semifinaaleissa oli neljä junioria. Tomi Juutilainen piti edelleen ykkössijoitetun paikkansa ja voitti Valtosen 3-1. Toinen semifinaali oli PTS Sherwoodin sisäinen. Eeka Vihreälaakso pudotti Metsätien finaalista 3-2. Vihreälaakso oli sitten finaalissa kunkku ja voitti Juutilaisen suoraan 3-0. Kaksi viimeistä erää tiukkoja: 12-10, 13-11.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Tomi Juutilainen (PT 75), luokkavoittaja Eeka Vihreälaakso (PTS Sherwood), kolmanneksi sijoittuneet Matias Valtonen (TuPy) ja Noel Metsätie (PTS Sherwood).

M-1100

Tässäkin luokassa oli mukavasti 12 pelaajaa, joten kolme neljän pelaajan poolia.

A-poolin kärkiottelussa Noel Metsätie (985) otti viikonlopun toisen voittonsa Kamilla Kadarista (1087). Kadar johti erin 2-1, mutta Metsätie vei viidennen 12-10. Myös sijoista 3-4 käytiin kova kamppailu, kun Jacob  Hellgren voitti Erik Räsäsen 3-2 vaikka hävisi neljännen 17-19!

B-poolissa Mark Baskov (933) nousi kolmospaikalta toiseksi jatkoonmenijäksi voittamalla Juuso Anttilan (991) 3-2.

C-poolissa pelattiin ristiin. Jokainen hävisi ainakin kerran,  ja jokainen sai ainakin yhden voiton. Yllätyksiä olivat Jussi Mäkelän (915) voitto Mikko Rannasta (1045) ja Eino Reinan (913) voitto Mäkelästä. No, Mäkelän ja Reinan ratingit olivat melkein samat. Kuitenkin poolin ykkössijoitettu Ranta ykkösenä ja kakkossijoitettu Aku Kaura kakkosena jatkoon.

Jatkokaavion kvartoissa ei sinänsä yllätyksiä tapahtunut, mutta todettakoon se, että poolissaan kakkoseksi jäänyt Kamilla Kadar otti pooliykkösen paikan voittamalla C-poolin ykkösen Mikko Rannan 3-0.  Semifinaaleissa nähtiinkin sitten hurja ottelu, kun Noel Metsätie nousi 1-2-erätappiotilanteesta 3-2-voittoon Aku Kauraa vastaan. Kamilla Kadar pudotti Pasi Kärjen 3-0 , mutta pisteiden valossa siinäkin oli tiukkaa: 11,6,9.

Finaalissa kohtasivat siten A-poolin kaksi parasta. Finaali oli kilpailuiden viimeinen ottelu sunnuntai-iltana. Noel Metsätie oli siis voittanut jo kaksi kertaa Kamilla Kadarin viikonlopun aikana, mutta nyt oli Kadarin vuoro. Hän voitti hyvällä pelillä 3-0 tämän hyvätasoisen finaalin. Tuskinpa nähdään enää koskaan tätä ottelua M-1100-luokassa!

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Noel Metsätie (PTS Sherwood), luokkavoittaja Kamilla Kadar (MBF) ja kolmanneksi sijoittunut Aku Kaura (HäKi).

Myös kolmanneksi sijoittunut Pasi Kärki (PeTo) sai kolmannen palkintonsa jo ennen palkintojenjakoa.

M-1000

Tässä luokassa pelasi 17 pelaajaa. Siten poolit 4+4+4+5.

A-poolissa Ilpo Salo (855) säväytti ja voitti Pentti Saarisen (886) nousten poolikakkoseksi. Myös Henri Weiss (oli vielä ilman ratingia) voitti Saarisen.

B-poolissa häntäpään järjestys vaihtui, kun Marko Haikkola (701) voitti Samuel Wendelinin (811).

D-poolissa kärkikaksikon järjestys vaihtui, kun Mark Baskov (933) voitti Jacob Hellgrenin (950). Sen lisäksi Bottom-3 meni ylösalaisin, kun Mark  Weijers (700) voitti sekä Erik Räsäsen (746) että Gyula Turin (769) oltuaan molempia vastaan erin 1-2 häviöllä. Lisäksi Räsänen voitti Turin.

Jatkokaaviolla pelattiin kaksi tiukkaa viisieräistä kvarttaa, jotka päättyivät viidennessä 12-10.  Marko Heinonen voitti Jukka Filenin ja Jacob Hellgren voitti Ilkka Arinon (969). Vain jälkimmäinen oli pieni yllätys. Eino Reina (913) pudotti luokan kakkossijoitetun Juuso Anttilan (991) puhtaasti 3-0.

Semifinaaleissa ei yllätyksiä nähty. Marko Heinonen ja Mark Baskov finaaliin. Finaalin vei Heinonen viisieräisessä.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Mark Baskov (Spinni), luokkavoittaja Marko Heinonen (KSF), kolmanneksi sijoittuneet Jacob Hellgren (PT Espoo) ja Eino Reina (PTS Sherwood).

M.900

Mukana 10 pelaajaa joten kaksi viiden pelaajan poolia.

Kauheasti ei kannata yllätyksiä luetella. Sen verran kuitenkin, että Anatolii Popov (774) nousi A-poolissa toiseksi jatkoonmenijäksi voittamalla Tuija Jokisen (799). B-poolissa Erik Räsänen (746) nousi kolmospaikalta pooliykköseksi voittamalla Harri Lepolahden (813) ja Artemii Semenovin (808). Lepolahti jatkoon poolikakkosena.

Finaaliin menivät A- ja B-poolien ykköset Martti Kangas ja Erik Räsänen. Räsänen oli voittanut semifinaalissa viisieräisen pelin Anatolii Popovia vastaan ja viisieräinen oli myös hänen finaalivoittonsa. Kangas kaatui 3-2.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Martti Kangas (PeTo), luokkavoittaja Erik Räsänen (Maraton), kolmanneksi sijoittuneet Anatolii Popov (PT Espoo) ja Harri Lepolahti (NuPS).

M-800

Tässäkin luokassa oli kymmenen pelaajaa, joten käytössä oli kaksi viiden pelaajan poolia.

A-poolissa pelattiin kovasti ristiin. Kahdella oli kolme voittoa, joista Linus Lundström pooliykkösenä jatkoon ja Orvo Kattainen poolikakkosena. B-poolissa Henri Weiss voitti kaikki ottelunsa, mutta kolmella seuraavalla oli kaksi voittoa. Heistä Tuukka Bergman parhaalla eräsuhteella poolikakkosena jatkokaaviolle.

PTS Sherwoodin voima oli jatkokaaviolla muille liikaa. Bergman voitti semifinaalissa Lundströmin ja finaalissa Weissin, joka sai yhden erän. Weiss oli voittanut omassa semifinaalisaan Orvo Kattaisen, 91-vee. Vielä poolissa Weiss voitti Bergmanin viidennessä 11-9.

Kuvassa  vasemmalta toiseksi sijoittunut Henri Weiss (Maraton), luokkavoittaja Tuukka Bergman (PTS Sherwood) ja kolmanneksi sijoittunut Orvo Kattainen (Atlas). Valitettavasti toinen kolmanneksi sijoittunut Linus Lundström (MBF) poistui paikalta ennen palkintojenjakoa.

M-725

Luokan nimeksi muutettiin M-725, jotta Herman Komaro (725) pääsisi pelaamaan. Pokaaleihin jäi kyllä kyltti M-720, mutta ei voi mitään! Kolme pelaajista oli tyttöjä!

Pelaajia oli kahdeksan, joten kaksi neljän poolia. Kerrankin kaikki olivat paikalla. Tämä luokka kun on usein ollut vähän epästabiili, ja poisjääntejä on tullut.

A-poolin valtias oli Samuel Kestilä kolmella voitollaan. Hän oli ensimmäisissä kilpailuissaan. Liia Salonen pelasi erinomaisesti ja voitti luokan ykkössijoitetun Komaron 3-2 ja meni jatkoon poolikakkosena kahdella voitolla.

B-poolissa Lukas Saukko nappasi kolme voittoa ja poolifinaalissa kaatui Orvo Kattainen 3-1. He siis jatkoon.

Samuel Kestilä meni finaaliin voittamalla monelle pelaajalle hankalan Kattaisen 3-1. Toisessa semifinaalissa nähtiin nuorta voimaa, jossa Lukas Saukko (11) voitti Liia Salosen (9) 3-1. Iät sen mukaan, etteivät ole ehtineet täyttää alkuvuodesta vuosia.

Saukko vei nimiinsä hyvätasoisen finaalin. Kestilä voitti ensimmäisen erän ja oli lähellä päästä viidenteen (10-12) mutta Saukko luokkavoittajaksi erin 3-1.

Näin taas uusi sukupolvi Oksasia pääsi Starin kisoissa palkinnoille eli Liia. Isoisä Jormahan on varmaan joskus historiassa palkinnoilla ollut kuten äiti Jannika.

Kuvassa vasemmalta luokkavoittaja Lukas Saukko (TuPy), toiseksi sijoittunut Samuel  Kestilä (Maraton), kolmanneksi sijoittuneet Liia Salonen (TIP-70) ja Orvo Kattainen (Atlas).

MN

Miesten nelinpeliin tuli mukaan neljä paria 900 pisteen ratinghaitarilla. Molemmissa finaaleissa koettiin ratingyllätys. Kärkiottelussa Vesa Lappi ja Kimmo Lehtonen (3815) voittivat Andrei Räisäsen ja Aleksi Ikolan (3948) hurjan viisieräisen kamppailun jälkeen 3-2.  SIjat 3-4 ratkaisseessa finaalissa Jari Homanen ja Tapio Passinen (3064) yllättivät parin Elmo Räsänen/Katrin Looke (3324) 3-1.  Mutta lähellä oli kaksi muuta isompaakin yllätystä. Homanen/Passinen johti erin 2-0 paria Lappi/Lehtonen, mutta joutui taipumaan viidennessä 9-11. Räsänen/Looke johti puolestaan erin 2-1 samaa sinnikästä paria Lappi/Lehtonen mutta hävisi viidennessä 8-11.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut pari Aleksi Ikola/Andrei Räisänen (KoKu/MBF), luokkavoittajapari Vesa Lappi/Kimmo Lehtonen (Wega), kolmanneksi sijoittunut pari Tapio Passinen/(ehti jo lähteä)Jari Homanen (PTS Sherwood/HUT) ja neljänneksi sijoittunut pari mutta myös kolmas palkinto Katrin Looke/Elmo Räsänen (PT Espoo/BF-78).

MN-2800

Tähän alempaan nelinpeliluokkaan tuli viisi paria, jotka pelasivat kivan viiden parin poolin.

Ykkössijoitetulla parilla Sami Koivumäki/Joel Koivumäki oli selvästi enemmän ratingpisteitä (2676) kuin muilla, mutta se oli todella lujilla finaaliottelussa paria Sam Londen/Ji Wenxuan (2120) vastaan. Voitto ja kultamitalit tulivat vasta viidennessä erässä 11-9. Pronssimitaleista taisteltaessa nähtiin yllätys, kun Aku Kaura/Janne Hassinen voitti parin Janne Viljamaa/Esko Laine, jolla oli ratingia 94 pistettä enemmän.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut pari Ji Wenxuan/Sam Londen (MBF), luokkavoittaja pari Joel Koivumäki/Sami Koivumäki (TIP-70), kolmanneksi sijoittunut pari Markku Nuutinen/Martti Kangas (Stara/PeTo) ja neljänneksi sijoittunut pari mutta myös kolmas palkinto Aku Kaura/(karkasi ennen palkintojenjakoa) Janne Hassinen (HäKi/Maraton).


Junioreiden SM (13-15), OPT-86 (A) – Kilpailukutsut

(, Teemu Oinas)

Junioreiden SM (13-15), OPT-86 (A) – Kilpailukutsut

Päivitys 28.2.2024 Ilmoittautumisia on tullut hienosti. Nyt mukana on 46 pelaajaa. Muistakaa ilmoittautumisen takaraja 8.3.2024.


Päivitys 4.2.2024 OPT-86:n ilmoittautumiset kilpailuun on listattu. Kisoissa on nyt ilmoittautuneena 23 pelaajaa. Ilmoittautumisaikaa on 8.3.2024 asti.


Päivitys 12.1.2024 Ilmoittautumisten seurantalinkki lisätty ja tarkennettu joukkueilmoittautumisen ohjetta.


Tervetuloa Ouluun pelaamaan Junioreiden (13v & 15v) SM-kilpailuihin. 13-vuotiaisiin pääsevät mukaan 2010 syntyneet ja nuoremmat, ja 15-vuotiaisiin 2008 syntyneet ja nuoremmat. Tuomme kilpailuvaliokunnan aloitteesta kilpailuun mukaan sekanelinpelin 15-vuotiaissa. Kilpailulle haetaan kevään 2024 liittokokouksessa SM-arvoa takautuvasti ja ensi kaudesta lähtien myös pysyvästi. Sekanelinpeli olisi tulossa tänä keväänä myös 18-vuotiaiden SM-kilpailuihin luokaksi samalla periaatteella.

Kilpailut aloitamme molempina päivinä klo 10.00, mikäli se on osallistujien määrän perusteella mahdollista. Tarvittaessa aloitamme aikaisemmin etenkin sunnuntaina. Sunnuntaina tähtäämme siihen että viimeinen peli loppuu noin klo 17.00, jotta kaikki ehtivät ajoissa koteihinsa. Lauantaina nelinpelit pelataan kaikki cup-systeemillä, mutta kuitenkin niin että korkeimman ratingin parit sijoitetaan suoraan pidemmälle kaaviossa. Arvonnalla vältetään epätasaiset ottelut ensimmäisillä kierroksilla.

Tarjoamme kilpailuissa lämpimän ruoan molempina päivinä. Ruoka on tilattava ilmoittautumisen yhteydessä. Mahdolliset allergiat ja erikoisruokavaliot pitää myös ilmoittaa ilmoittautumisen yhteydessä. Pyrimme toteuttamaan kaikki toiveet.

Ilmoittautumisen voi tehdä henkilökohtaisesti MyClubissa rekisteröitymällä, tai vaihtoehtoisesti sen voi tehdä sähköpostitse osoitteeseen oulunpoytatennis@gmail.com

Sähköposti-ilmoittautumisessa tarvitsemme junioripelaajan nimen, osoitteen, syntymäajan, sähköpostin ja puhelinnumeron. Alle 18-vuotiaiden osalta tarvitsemme lisäksi myös vielä toisen vanhempasi nimen, sähköpostin ja puhelinnumeron.

Toivomme mahdollisimman paljon ilmoittautumisia joukkueittain laskutuksen helpottamiseksi.

Nelinpeliparit ja joukkueiden pelaajat voi ilmoittaa MyClubissa tapahtuman kommenttikenttään tai sähköposti-ilmoittautumisen yhteydessä. Muistakaa että joukkueiden pelaajia ei tarvitse nimetä, jos joukkue ilmoittaa vain yhden joukkueen. Jos joukkue ilmoittaa useamman joukkueen, niin silloinkaan ykkösjoukkueen pelaajia ei tarvitse nimetä.

Huomatkaa että jokaisen pelaajan ei tarvitse erikseen ilmoittautua joukkuekilpailuun, riittää kun yksi pelaaja ilmoittaa joukkueen ja listaa kommenttikenttään tai sähköpostiin joukkueen kokoonpanon.

Majoituksen järjestämme Ratamotien pöytätennishallille kaikille halukkaille. Varaamme tyttöpelaajille tarvittaessa kaksi erillistä omaa huonetta hallilta. Teemme lisää majoitustilaa kuntosalin puolelle. Sänkyjä löytyy jonkun verran ja olemme hankkimassa niitä parhaillaan lisää. Oman ilmapatjan ja makuupussin tuomalla majoitus onnistuu helposti.

Ilmoittautuminen VIIMEISTÄÄN perjantaina 8.3.2024: https://opt-86.myclub.fi/flow/events/6512758

Ilmoittautumisen seurantalinkki: https://bit.ly/3Sfej52

Kutsu: 13-15 SM 16.-17.3.2024.pdf

Tiedustelut: oulunpoytatennis@gmail.com


Ranskan Pro A -liiga 2023/2024 – Benedek Oláh

(, Heikki Kiiskinen)

Ranskan Pro A -liiga 2023/2024 – Benedek Oláh

Benedek Oláh ankkuroi voiton Morezille

Benedek Oláh jatkaa uraansa kaudella 2023–24 Jura Morez TT:n riveissä Ranskan Pro A -liigassa. Alkava kausi on ”Penalle” jo seitsemäs peräkkäinen maan pääsarjassa. Kaudella 2022–23 Jura Morez sijoittui tasaisessa sarjassa neljänneksi.

27.2. Jura Morez TT – C’Chartres TT 3-2

S2 Benedek Oláh (WR115) – Horacio Cifuentes (WR97) 2-3 (9-11, 11-5, 9-11, 12-10, 5-11)
S5 Benedek Oláh (WR115) – Bence Majoros (WR128) 3-0 (11-4, 12-10, 11-3)

”Voitto on voitto, vaikka oma ensimmäinen peli ei ollut kovinkaan hyvää. Muutama hyvä rysty, joista olen todella iloinen. Toisen pelini voitin sitten rutiinilla.”

Jura Morez TT jatkaa sarjassa kuudentena, eroa kakkosijaan on vain kaksi pistettä. Perjantaina joukkue kohtaa vieraissa La Romagne SS:n. Benedek Oláhin ottelusuhde tällä kaudella on 6-9.

Joukkueet, ohjelma ja tulokset

Livestream ja ottelutallenteet


2.2. Nimes / Montpellier – Jura Morez TT 3-1

S1 Felix Lebrun (WR6) – Benedek Oláh (WR122) 3-1 (9-11, 11-5, 11-9, 11-7), viides ottelu olisi ollut Alexis Lebrun (WR22) – Benedel Oláh. Ottelutallenne alempana tässä uutisessa.

”Peli oli hyvin kasassa ja pysyin taktiikassa. Onnistuin pelaamaan paljon rystyä, mutta hävisin pelin, kun en uskaltanut lyödä tarpeeksi lujaa. Vastustajan syöttö on todella nopeatempoinen, siinä minulla oli vaikeuksia. Joka tapauksessa hyvä peli minulta. Myös Xian Pengin ja Felix Lebrunin välinen peli oli viihdyttävää katsottavaa. Siistiä olla tällaisessa jengissä mukana ja katsoa läheltä tuollaisia matseja. Harmi, ettei päästy 2-2:een. Olisi ollut kiva katsoa myös toisen Lebrunin taso.”

Jura Morez TT jatkaa sarjassa neljäntenä. Benedek Oláhin ottelusuhde Ranskan liigassa tällä kaudella on 5-8. Seuraava ottelu 27.2. Jura Morez – C’Chartres.

Felix Lebrun – Benedel Oláh on ao. tallenteen ensimmäinen ottelu.


31.1. Thorigne Fouillard – Jura Morez TT 3-1

S3 Vincent Picard (WR157) – Benedek Oláh (WR122) 1-3 (11-8, 10-12, 9-11, 8-11)

Oláhin riehakas tuuletus viimeisen pallon jälkeen päätti yli kaksi kuukautta kestäneen tappioputken Ranskassa.

”Vihdoinkin hyvä keskittyminen ja lopuksi myös onnistuminen. Kolmannessa erässä näytti tosin vähän pahalta. Johdetaan reilusti ja peli onkin sitten yhtäkkiä 9-9, vaikka sen piti mennä 11-5. Rysty alkoi vihdoin taas toimia. Tämäoli vaikea voitto, mutta olen tosi tyytyväinen.”

Voitto nosti Jura Morezin sarjataulukossa neljänneksi. Edellisen kerran Jura Morez TT ja Oláh juhlivat voittoa Ranskan Pro A -liigassa 24.11.2023. Oláhin ottelusuhde tällä kaudella on 5-7. Jura Morezin kausi jatkuu jo perjantaina vieraissa Lebrunien veljesten edustamaa Nimes / Montepellieriä vastaan.


12.12. Caen TTC – Jura Morez TT 3-2

S3 Stephane Ouaiche – Benedek Oláh 3-1 (6-11, 7-11, 11-2, 11-7)

Jura Morez syyskausi on nyt paketissa. Joukkue voitti yhdeksästä ottelustaan viisi ja hävisi neljä. Sarjasijoitus ennen muiden joukkueiden rästiotteluita on  5:s. Benedek Oláhin ottelusaldoksi syyskaudella muodostui 4-7. Kevätkausi pyörähtää Jura Morezin osalta käyntiin 2. helmikuuta vierasottelulla Thorigne-Fouillardia vastaan.


8.12. Jura Morez TT – AS Pontoise Cergy AS 1-3

S2 Benedek Oláh FIN (WR120) – Marcos Freitas POR (WR18) 2-3 (11-6, 7-11, 14-12, 4-11, 8-11)

Jura Morez TT on neljällä voitolla ja kolmella tappiolla sarjassa kuudentena. Benedek Oláhin ottelusuhde tällä kaudella on 4-6. Jura Morezin syyskauden viimeinen ottelu on 12.12. vieraissa Caen TTC:tä vastaan.


5.12. Les Loups D’Angers – Jura Morez TT 3-2

S1 Joao Geraldo (WR36) – Benedek Oláh (WR120) 3-0 (11-9, 11-9, 11-6)
S5 Hampus Nordeberg – Benedek Oláh 3-1 (11-7, 11-6, 13-15, 11-4)

”Tällä hetkellä on vaikea voittaa pelejä. Ihan sama mitä tekee tai miettii. Johdan eriä ja pelaan välillä ihan hyvin, mutta se ei vaan riitä.”

Jura Morez TT putosi kymmenen joukkueen sarjassa kahdeksanneksi, mutta on pelannut yhden tai kaksi ottelua vähemmän kuin yläpuolella olevat joukkueet. Benedek Oláhin tämän kauden ottelusuhde on 4-5. Jura Morzilla on vielä ennen joulutaukoa kaksi ottelua: 8.12. Pontoise Cergy AS kotona ja 12.12. Caen TTC vieraissa.


24.11. GV Hennebont – Jura Morez TT 2-3

S1 Liam Pitchford (WR25) – Benedek Oláh (WR119) 3-1 (11-5, 15-13, 9-11, 12-10)

S5 Wang Xin – Benedek Oláh 0-3 (9-11, 7-11, 9-11)

Pitchford on kolminkertainen olympiakävijä (2012-20) ja MM-joukkuekisojen pronssimitalisti vuodelta 2016. Jura Morez on perjantain kierroksen jälkeen neljällä voitolla ja kahdella tappiolla sarjassa viidentenä. Oláhin ottelusuhde tällä kaudella on 4-3. Pelit jatkuvat 5. joulukuuta vierasottelulla Les Loups D’Angersia vastaan.


21.11. Jura Morez TT – SPO Rouen 0-3

S2 Benedek Oláh (WR119) – Alexandre Cassin (WR178) 1-3 (9-11, 7-11, 11-7, 4-11)

”En oikein osaa sanoa, mitä tapahtui. Lähdin hyvällä tsempillä otteluun, halusin oikeasti voittaa ja tein kaikkeni, että peli lähtisi rullaamaan. Jos syötin yläkierrettä, vastustaja löi läpi. Jos syötin alakierrettä, vastustaja löi läpi.”

Jura Morez TT:n kauden saldo on kolme voittoa ja kaksi tappiota, sarjasijoitus 7:s. Oláhin ottelusuhde on niin ikään 3-2. Kausi jatkuu 24.11. vieraissa sarjakärki GV Hennebontia vastaan.


17.11. Jura Morez TT – Thorigne Fouillard TT 0-3

S1 Benedek Oláh (WR119) – Jules Rolland (WR72) 2-3 (7-11, 11-6, 11-6, 7-11, 7-11)

Jura Morezin saldo neljästä ottelusta on kolme voittoa ja yksi tappio, sarjasijoitus 5:s. Benedek Oláhin ottelusuhde on 3-1.

Seuraavat ottelut: 21.11. Jura Morez TT – SPO Rouen, 24.11. GV Hennebont – Jura Morez TT.


10.10. Jura Morez TT – Nimes / Montpellier Alliance 3-0

S1 Benedek Oláh – Gregoire Jean 3-1 (16-14, 11-7, 6-11, 11-6)

Benedek Oláh on Ranskan rankingissa sijalla 18, Gregoire Jean 78:s. Nimas / Montpellierin Alexis ja Felix Lebrun eivät olleet tiistaina pelaavassa kokoonpanossa. Veljekset pelasivat vielä lauantaina Kiinassa WTT Champions -kisassa. Voitto oli Oláhille ja Jura Morezille jo kauden kolmas. Joukkue johtaa sarjaa ilman pistemenetyksiä. Oláhin ottelusuhde on 3-0.

Kausi jatkuu 17. marraskuuta kotiottelulla Thorigne-Fouillardia vastaan. Ennen sitä Oláh pelaa WTT-kisat Turkissa ja Sloveniassa.


6.10. Jura Morez TT – La Romagne SS 3-2

S3 Benedek Oláh FIN (WR114) – Chen Tianyan FRA (WR-) 3-2 (10-12, 11-7,11-8, 9-11, 11-8)

”Chen on minulle tuttu vastustaja ja minulla on varsinkin syötössä häntä vastaan henkinen yliote. Kaveri paransi peliään ja sieltä tuli ihan erilaisia palautuksia kuin ennen. En antanut periksi ja löysin keinot ottelun voittoon.”

Jura Morez TT on voittanut kauden molemmat ottelunsa ja on sarjassa toisena. Benedek Oláhin ottelusuhde on 2-0. Seuraava ottelu on 10. lokakuuta, kun Jura Morezin vieraaksi saapuu Lebrunin veljesten edustama Nimes / Montpellier Alliance.


24.9. C’Chartres TT – Jura Morez TT 2-3

S3 ISHIY Vitor (WR89) – OLAH Benedek (WR114) 2-3 (7-11, 11-7, 9-11, 11-7, 6-11)

”Ihan siistiä! Oltiin viikko Ranskassa ja jokainen voitti yhden pelin, joten tyytyväinen pitää olla. Oma peli oli kokonaisuudessaan ihan hyvä – ”3,5/5″ -tähden keskittyminen riitti voittoon. Alussa pelasin semihyvin, eikä vastustaja päässyt kiinni syöttöihini. Sitten peli kääntyi, mutta lopun hoidin vähän äkäisenä taas voitoksi.”

Seuraava ottelu: 6.10.2023 Jura Morez TT – La Romagne SS


19.9.2023 Jura Morez TT – Thorugne-Fouillard TT SIIRRETTY

Jura Morez TT:n kauden avausottelu on siirretty hallin läheisyydessä tapahtuneen kaasuräjähdyksen vuoksi. Benedek Oláhin mukaan kukaan pelaajista ei ole loukkaantunut.

Jura Morez TT:n seuraava ottelu sunnuntaina 24.9. vieraissa C’Chartres TT:tä vastaan.

”Jännä kausi tulossa, meillä on nyt hyvä jengi. Itselläni on uusi mentaliteetti, miten joukkueessa pitää käyttäytyä. Omat pelini tulevat olemaan hauskoja – sillä mennään.”

Jura Morez TT 2023-24 (suluissa maailmanranking 19.9.2023)

  • Xiang Peng CHN (WR25)
  • Lubomir Jancarik CZE (WR93)
  • Sathiyan Gnanasekaran IND (WR107)
  • Benedek Oláh FIN (WR114)
  • Liu Dingshuo CHN (WR230)
  • Bojan Tokic SLO (WR-)
  • valmentaja: Salvador Uribe MEX

Seurantalinkit

Joukkueet, ohjelma ja tulokset

Livestream (maksuton)

 


OPT-86 Terva-malja – tulokset ja raportti

(, Teemu Oinas)

OPT-86 Terva-malja – tulokset ja raportti

Iso kiitos kaikille pelaajille ja pelaajien taustajoukoille. Terva-malja 2024 on nyt pelattu. Tuloslinkit löytyvät artikkelin lopusta.

Lauantain raportti:

Kilpailuihin ilmoittautuneiden pelaajien määrä 89 oli meille iso ja positiivinen yllätys. Mukana menossa oli myös pöytätennisliiton tuore toiminnanjohtaja Henri Pelkonen. Perumisia tuli koko viikon aikana vain kolme joten kisat vedettiin läpi varsin tiiviissä tunnelmassa. 14 pöytää on kilpailuille juuri sopiva määrä, vain neljällä pöydällä pelattiin minimitilassa ja muilla pöydillä tilaa oli enemmän. Kilpailuissa koettiin perinteisesti järjestäjän painajaisia mm. äänentoistolaitteiston häiriöinä, streamauspuhelinten latureiden hajoamisina ja ilmanvaihtolaitteiden vikaantumisina. Ei ollut kuitenkaan ongelmaa josta ei selvittäisi. Kiitos Alekseille laturin lainasta ja Sepolle mikrofonin hakureissusta. Allekirjoittaneen ääni ei olisi enää kolmatta tuntia pelien huutamista kestänyt. Hallin ilmastointi oli helppo korjata, nosto-oven raotus muutamalla sentillä hoiti ongelman ja ilma pääsi mukavasti vaihtumaan. Olosuhteet olivat läpi kisan OK tasolla.

Kuva: Tiivistä tunnelmaa Ratamotiellä

Suuren pelaajamäärän vuoksi lauantaina jouduimme siirtämään iltapäivän aloitusryhmää puolella tunnilla eteenpäin. Lauantaina kisat olivat paketissa noin klo 20.15. Sunnuntaina pelattiin vain yksi ryhmä ja pelit päättyivät noin klo 15.00. Jatkossakin Oulussa sunnuntaina pelataan vain yksi starttiryhmä, tästä saamamme kokemukset ovat vain positiivisia.

Kilpailuihin saimme MN-Pingikseltä M-2000 ja M-1900 luokkiin 100€ lahjakortit palkinnoiksi. Lisäksi jaoimme 100€ S-ryhmän lahjakortin Miesten kaksinpelin voittajalle. Kisoissa kävi niinkin erikoinen tapahtuma että yksi ja sama pelaaja voitti kaikki nämä kolme luokkaa.

Kilpailujen koon suhteen potentiaalia olisi paljon suurempaankin pelaajamäärään, se on sitten toinen asia kannattaako kisoja tästä enää isommin kasvattaa. Nyt oli kaikki 14 pöytää täynnä lauantaina molemmissa starttiryhmissä ja yli puolella pöydistä pyöri viiden pelaajan poolit. Pelitila on tärkeää joten tuo 14 pöytää tulee olemaan tavoite jatkossakin. Suurin piirtein kohtuudella tuosta saadaan vielä viidestoista pöytä käyttöön, mutta ei kyllä enempää. Meidän kisoissa 4-5 pelaajan poolit on oletus ja se saa kiitosta pelaajilta. 3-4 pelaajan pooleissa huonoimmillaan pelejä tulee kaksi ja iltapäivän luokkia saa pahimmillaan sitten odotella jopa yli kolme tuntia. Tuo ei ole toivottu asia.

Kuva: Sunnuntaina oli hivenen väljempää

Lauantaina aloitettiin intensiivisellä 27 pelaajan M-2000 luokalla, 23 pelaajan M-1500 luokalla ja 15 pelaajan M-1000 luokalla. 65 pelaajaa siis kerralla tulessa pöytien ääressä. M-2000 luokassa A-poolissa ykkössijoitettu isäntäseuran Lasse Vimpari piti ykköspaikkansa vaikka PT Jyväskylän Toni Ruokanen venytti pelin viidenteen ja PT-60:n Mika Mustonen neljänteen erään. Mustoselle lohkon toinen jatkopaikka 3-0 voitolla Ruokasesta. B-poolissa nuoruus oli valttia kun isäntäseuran Eetu Mäkelä otti ykköspaikan. Sekä PT-60:n Kristian Mustonen että seurakaveri Petri Flink kaatuivat viidessä erässä. Flinkille lohkon toinen jatkopaikka 3-0 voitolla Mustosesta. C-poolissa isäntäseuran Ville Hyttinen oli isäntä vain yhdellä erätappiolla. Haukiputaan Heiton Markus Vahtolalle lohkon kakkospaikka ennen liiton toiminnanjohtajaa PT Jyväskylän Henri Pelkosta. Tämä tuli kohtuu tiukalla viiden nen erän 18-16 jatkopallovoitolla. D-poolissa Spojnia Warsaw seuraa edustava Alex Juszkowski nousi kakkospaikalta lohkovoittoon yhden erätappion rasittamana. Lohkon kakkospaikasta pelattiin oikein kunnolla ristiin ja tässä kisassa paras oli PT Jyväskylän Topi Hirvonen joka voitti kaksi viisieräistä ja hävisi yhden. E-poolissa isäntäseuran Juho Åvist pelasi kakkospaikalta ykköseksi voittamalla kaikki pelinsä. PT 75:n Axel Visuri ja LPTS:n Aleksei Pullinen kaatuivat viidennessä. Poolin kakkospaikka kuitenkin PT Jyväskylän Patrik Södergårdille jolle myös voitot viidennessä erässä Visurista ja PT-60:n Jari Seppälästä. Tasaista oli. F-poolissa TIP-70:n Ossi Vesaluoma nousi lohkovoittoon kakkospaikalta. Lohkokakkoseksi isäntäseuran Marko Seppälä.

2000-luokan jatkokaavion avauskierroksella Petri Flink antoi kaikkensa ja enemmänkin voittaessaan Ossi Vesaluoman viidennen jatkopalloilla. Kylkikramppi esti jatkopelit tämän jälkeen. Marko Seppälä päätti Juho Åvistin etenemisen erin 3-1 vaikka peli näytti jo menevän Juholle. Patrik Södergård otti mukavan voiton Markus Vahtolasta ja voitti sen jälkeen yllättäen luokan ykkössijoitetun Lasse Vimparin erin 3-2. Hieno voitto Patrikille. Mika Mustonen voitti avauskierroksella Topi Hirvosen 3-0 ja jatkoi samaa 3-0 putkea Eetu Mäkelää vastaan. Eetulle Mikan pintablokki oli liian hankala luettava. Ville Hyttinen kuitenkin pintablokkia luki ja eteni finaaliin erin 3-1, tätä ennen Ville kaatoi seurakaveri Marko Seppälän 3-0. Alex Juszkowski kaatoi Patrik Södergårdin selvästi 3-0 ja oli finaalissakin selvästi Villeä edellä. Näin 2000-luokan mestaruus lipsahti Varsovaan.

Kuva: M-2000 luokan mitalistit 1. Alex Juszkowski (Spojnia Warsaw), 2. Ville Hyttinen (OPT-86), 3. Mika Mustonen (PT-60) ja Patrik Södergård (PT Jyväskylä)

M-1500 luokan A-poolissa PT-60:n Juha Niskala nousi kolmospaikalta ykköseksi ilman erätappioita. KuPTS:n Konsta Leppäselle ykköspaikalta kakkossija. B-poolissa PT-60:n Taisto Arkko oli ykkönen, toiselle jatkopaikalle nousi kolmospaikalta isäntäseuran Chen Zuyan. C-poolissa nähtiin paljon yllätyksiä, lohkoykkönen oli kolmospaikalta kisaan lähtenyt PT-60:n Nuutti Timonen ja lohkokakkonen nelospaikalta ponnistanut MPS:n Jouko Antinoja. D-poolissa ykkönen oli ykkönen kun KoKu:n Juha Arvola pudotti vain kaksi erää vastustajilleen. Loput pelasivat ristiin ja jatkopeleihin nousi PT-60:n Raimo Lassila lohkon nelospaikalta. E-poolissa KuPTS:n Elmeri Räsänen oli sijoitusten mukaisesti ykkönen. Tässäkin lohkossa pelattiin muista sijoista ristiin ja jatkoon nousi lohkon vitospaikalta PT-60:n Aukusti Lindgren.

1500-luokan jatkokaaviossa väännettiin ensimmäisellä kierroksella Rovaniemen ja Kuopion sisäisesti. Jatkoon Aukusti Lindgren Raimo Lassilan ja Elmeri Räsänen Konsta Leppäsen kustannuksella. Puolivälierissä pelattiin oikein kunnolla pitkän kaavan mukaan. Taisto Arkko kaatoi viisieräisessä ”taistossa” Jouko Antinojan ja Juha Arvola niin ikään Elmeri Räsäsen viidessä erässä. Rovaniemen sisäiset taistot jatkuivat kun Nuutti Timonen pudotti Aukusti Lindgrenin tiukasti 3-1. Chen Zuyan yllätti ja voitti Juha Niskalan puhtaasti erin 3-0. Semifinaaleissa Timonen voitti Chenin viidennen jatkopalloilla ja Arkko vain hieman selkeämmin erin 3-1 Arvolan. Finaalissa Arkon kokemus toi 3-0 voiton, viimeinen erä peräti 11-0.

Kuva: M-1500 luokan mitalistit 1. Taisto Arkko (PT-60), 2. Nuutti Timonen (PT-60), 3. Juha Arvola (KoKu) ja Chen Zuyan (OPT-86)

M-1000 luokan A-poolissa kärkipaikoista pelattiin ristiin, tässä kahinassa parhaiten pärjäsivät Haukiputaan Heiton Rymy Niskala ja Spojnia Warsaw seuraa edustava Jacek Karnowski. Isäntäseuran Jani Jaako jäi rannalle eräsuhteilla. B-poolissa Spojnia Warsawn toinen pelaaja Aleh Yanushkievich tuli reitattua hieman liian korkealle ja hän jäi ykköspaikalta voitoitta. KePts:n Harri Huttulaa tuskin harmittaa koska hän nousi lohkon ykköseksi puhtaalla pelillä. Kakkoseksi isäntäseuran Junaed Ahmed Numan. C-poolissa PT-60:n Jesse Sorvoja piti ykkösijoituksensa. Kakkoseksi nousi saman seuran Heikki Lauri. Jatkokaavion puolivälierissä Lauri kaatoi Numanin erin 3-1 ja Sorvoja Karnowskin samoin 3-1 eränumeroin. Semifinaaleissa Niskala voitti viisieräisessä Laurin ja Huttulan pitkäkarva oli myös Sorvojalle liian vaikea. Finaalista kultaa huuhdottiin kuitenkin Haukiputaalle erin 3-1.

Kuva: M-1000 luokan palkitut 1. Rymy Niskala (Heitto), 2. Harri Huttula (KePts), 3. Jesse Sorvoja (PT-60) ja Heikki Lauri (PT-60)

Iltapäivällä pelattiin miesten kaksinpeli (16 pelaajaa), M-1700 (19 pelaajaa), M-1200 (16 pelaajaa) sekä harrastelijat luokka alle 800 ratingin pelaajille ja myös lisenssittömille (7 pelaajaa). MK A-poolissa ykkössijoitettu isäntäseuran Florent Debazac hoiti alkupoolin ykköspaikan nimiinsä yhdellä erätappiolla. Lohkon kakkoseksi nousi nelospaikalta Markus Vahtola. B-poolissa Lasse Vimpari hävisi erän tai eriä kaikissa peleissä mutta voitti ne kaikki. Vanavedessä jatkopeleihin nousi Mika Mustonen. C-poolissa Alex Juszkowski jatkoi siitä mihin aamupäivällä jäi, lohkoykköseksi selkeästi puhtaalla pelillä. Kakkospaikan nappasi Juho Åvist voitettuaan KoKu:n Aleksi Ikolan ja YPTS:n Pyry Sivenin tiukoissa väännöissä. D-poolissa ykkönen oli Patrik Södergård. Kakkospaikasta pelattiin tiukasti ristiin ja vertailussa paras oli nelospaikalle sijoitettu Kristian Mustonen. Jatkokaaviossa pelattiin puolivälierissä suhteellisen tiukasti. Florent selvitti Juhon 3-1, Patrik Mikan 3-0, Alex Markuksen 3-1 ja Kristian yllätti Lassen 3-2. Semifinaalissa Kristian piti Alexia ahtaalla, viidennessä erässä 5-0 startti kuitenkin riitti Alexille kaulaksi. Patrik ahdisteli Florentia myös varsin asiallisesti finaalipaikasta mutta rutiini oli lopulta valttia. Loppuottelu oli hyvää pöytätennistä jossa jo häämöttänyt viides erä jäi näkemättä kun Alex nousi neljännessä takamatkalta jatkopalloilla ohi luokan voittoon.

Kuva: Miesten kaksinpelin palkitut. 1. Alex Juszkowski (Spojnia Warsaw), 2. Florent Debazac (OPT-86), 3. Kristian Mustonen (PT-60) ja Patrik Södergård (PT Jyväskylä)

1700-luokan A-poolissa luokan ykkössijoitettu isäntäseuran Niklas Karjalainen piti sijoituksensa vaikka olikin tiukoilla Juha Arvolan kanssa. Lohkon kakkoseksi pelasi kuitenkin YNM:n Oskari Honkavaara. B-poolissa lohkon kakkoseksi sijoitettu Topi Hirvonen nappasi ykköspaikan puhtaalla pelillä. Kakkospaikasta pelattiin jälleen ristiin  ja jatkopaikan nappasi Jari Seppälä. C-poolissa kakkoseksi sijoitettu oli jälleen ykkönen kun Axel Visuri klaarasi ykköspaikan tiukkojen taisteluiden jälkeen. Kakkospaikalle nousi jälleen ristiin pelaamisten jälkeen Taisto Arkko. D-poolissa isäntäseuran Konsta Niemelä piti ykköspaikkansa. Kakkoseksi kiri lohkon vitospaikalta Juha Niskala. Jatkokaaviossa Jari Seppälä pudotti ykkössijoitetun Niklas Karjalaisen mitaleilta viidennessä erässä 11-9. Konsta Niemelä teki saman tempun Taisto Arkolle. Axel Visuri tarvitsi neljä erää Oskari Honkavaaraa vastaan ja Topi Hirvonen vain kolme Juha Niskalan kanssa. Semifinaaleissa Konsta Niemelä jatkoi tiukkojen pelien voittamista kun Jari Seppälä kaatui viidennen jatkopalloilla. Axel Visuri puolestaan oli omassa semifinaalissaan selkeästi 3-0 Topi Hirvosta parempi. Finaalin kolme erää olivat tasaisia mutta neljäs selkeästi Axelille.

Kuva: M-1700 luokan palkitut. 1. Axel Visuri (PT 75), 2. Konsta Niemelä (OPT-86), 3. Jari Seppälä (PT-60). Kuvasta puuttuu Topi Hirvonen (PT Jyväskylä)

M-1200 luokan A-poolissa kolmen rovaniemeläisen suunnitelmia yritti sotkea yksi oululainen. Jatkopaikat silti ykkösenä PT-60:n Aukusti Lindgrenille ja kakkosena saman seuran Raimo Lassilalle. B-poolissa PT-60:n Kasperi Illikaiselle ykköspaikka ja kakkospaikka KePts:n Harri Huttulalle. C-poolissa PT-60:n Tomi Tiikkaja oli puhtaasti ykkönen. Kakkospaikka Junaed Ahmed Numanille tiukkaakin tiukemmalla viidennen erän 18-16 voitolla PT-60:n Heikki Laurista. D-poolissa PT-60 valtasi jatkopaikat, ykköseksi Jesse Sorvoja ja kakkoseksi Joonatan Palmola. Luokan jatkokaaviossa oli 6/8 Rovaniemeltä joten jonkunlaista menestystä saattoikin odotella. Lopulta podiumilla nähtiin vain sinisiä. Voittoon Aukusti Lindgren jolle finaalivoitto Kasperi Illikaisesta 3-1. Tässä luokassa ei jatkopeleissä viisieräisiä nähty.

Kuva: M-1200 luokan palkitut. 1. Aukusti Lindgren (PT-60), 2. Kasperi Illikainen (PT-60), 3. Tomi Tiikkaja (PT-60) ja Raimo Lassila (PT-60)

Harrastelijat luokassa pelaamaan oli saapunut seitsemän pelaajaa. Mukana varsin tuttuja pingisnimiä, mutta myös uusia tuttavuuksia. Ikähaarukka oli 11-vuotiaista päälle kuusikymppisiin. Voittajaksi pelasi vain yhdellä erämenetyksellä Rauno Heikkilä. Kakkoseksi pelasi seuran eläkeikäisten vuoroille jonkun aikaa sitten pelaamaan saapunut Asko Lindgren. Kolmanneksi pelasi seuran pingiskerholainen Leo Nikkanen. Kaiho Ruokamon oli erävertailussa tyytyminen nelospaikkaan.

Kuva: Harrastelijat luokan palkitut. 1. Rauno Heikkilä (OPT-86), 2. Asko Lindgren (OPT-86), 3. Leo Nikkanen (OPT-86)

Sunnuntain raportti:

Sunnuntaina pelattiin vain yhdessä starttiryhmässä isoilla pooleilla ja jatkocupilla. Tämä takaa kaikille ihan minimissään sen kolme peliä jos joutuu neljän pooliin eikä pääse jatkoon. Niille jotka pelaavat lauantain alusta loppuun sunnuntaina riittää ihan varmasti yksi luokka. Pelkästään sunnuntaina pelaaville yksi luokka on myös todennäköisesti ihan OK määrä. Varsin moni pelaaja muutenkin pelasi koko kisoissa vain yhden luokan joka lienee uusi trendi. Ehkä hallilla ei haluta notkua koko päivää ja viikonloppua?

M-1900 luokassa mukana oli lauantaista väsähtäneiden poisjääntien jälkeen 14 pelaajaa, M-1400 luokassa 9 pelaajaa ja Vet-60 luokassa 5 pelaajaa. Aamupäivää piristi junioriluokat, ykkösluokassa oli seitsemän pelaajaa ja kakkosluokassa neljä. Yhteensä siis 39 pelaajaa. Ihan OK määrä sunnuntaiksi mutta enemmänkin toki mahtuisi.

M-1900 luokan A-poolissa Ville Hyttinen piti ykköspaikkansa ilman erämenetyksiä. Haukiputaan Heiton Otso Vahtola taisteli itsensä hienosti kakkosena jatkoon voittamalla PT Espoon Aleksis Vällärin ja KuPTS:n Niko Hämäläisen. B-poolissa Juho Åvist jäi liian myöhään luokasta pois joten pooli pelattiin neljän pelaajan kesken. Patrik Södergård jatkoi hienoa viikonloppuaan olemalla lohkon voittaja yhden erämenetyksen rasittamana. Mika Mustonen oli lohkokakkonen. C-poolissa Alex Juszkowski oli edelleen tulta ja tappuraa ja voitti kaikki pelinsä häviten yhden erän. Noin muuten pelattiin kunnolla ristiin ja jatkoon nousi lopulta vitospaikalta PT-60:n Heikki Kiiskinen joka onnistui kaatamaan OPT-86:n Touko Laineen 3-1 ja PT 75:n Axel Visurin 3-2. 

M-1900 puolivälierissä Rovaniemen sisäisen tiukan väännön voitti Mika Mustonen Heikki Kiiskisen kustannuksella erin 3-1. Tiukkaa oli ja toisinkinpäin olisi voinut mennä. Alex Juszkowski selvisi 3-0 Otso Vahtolasta. Semifinaali Ville Hyttisen ja Mika Mustosen välillä oli trilleri alusta loppuun. Mika johti viidettä jo 5-1 mutta Ville nousi 11-9 voittoon. Kaikki erät menivät kahden pisteen erolla. Patrik Södergård piti myös Alex Juszkowskia lauantaita ahtaammalla mutta lopulta Alex finaaliin erin 3-1. Finaalissa pelattiin oikein hyvää peliä. Ville nousi voittotaistoon nappaamalla kolmannen erän ja johti jatkuvasti myös neljättä. Lopulta jatkopalloilla Alex voittoon ja viikonlopun kolmanteen mestaruuteen. Ei yhtään tappiotakaan. Kilpailuvaliokunta harkinnee pientä ratingviilausta parhaillaan 🙂

Kuva: M-1900 luokan palkitut. 1. Alex Juszkowski (Spojnia Warsaw), 2. Ville Hyttinen OPT-86, 3.Mika Mustonen (PT-60) ja Patrik Södergård (PT Jyväskylä)

M-1400 luokan A-poolissa Aapo Åvist oli toipunut lauantain hieman heikommasta pelipäivästä ja vei lohkovoiton. Kakkoseksi PT-60 pelaajien keskinäisestä väännöstä nousi Raimo Lassila, Tomi Tiikkajan pelit jäivät alkupooliin. B-poolissa PT-60:n Juha Niskala nousi voittoon kakkospaikalta. Ykkössijoitettu pitkänmatkalainen Seinäjoelta eli Kari Jokiranta sai tältä matkalta kuitenkin ihan hyvät sportit ja kaksi voittoa. Lohkon toisen jatkopaikan vei PT-60:n Kalle Kemppainen. Semifinaalit menivät molemmat selkeästi erin 3-0 Aapolle ja Juhalle joten näiden pelaajien keskinäinen peli nähtiin myös sunnuntaina. Tällä kertaa Aapo oli erin 3-0 parempi.

Kuva: M-1400 luokan palkitut. 1. Aapo Åvist (OPT-86), 2. Juha Niskala (PT-60), 3. Kalle Kemppainen (PT-60) ja Raimo Lassila (PT-60)

Vet-60 luokka pelattiin viiden pelaajan poolina. Luokan isäntäseuraa edustavat kärkipelaajat Pekka Mikkola ja Tapio Tuuttila kohtasivat odotetusti poolin ”finaalissa” ja pelihän meni odotetun tiukaksi taisteluksi. Pitkällisten alakierretaistelujen jälkeen Tapsa kaivoi viidennen erän lopussa pari hienoa rystyhyökkäystä pöytään omasta poterostaan ja pääsi näin tuulettamaan luokan voittoa. Pronssimitalit nappasi Rauno Heikkilä.

Kuva: Vet-60 luokan mitalistit. 1. Tapio Tuuttila (OPT-86), 2. Pekka Mikkola (OPT-86), 3. Rauno Heikkilä (OPT-86)

Junioriluokka 1:ssä pelasi seitsemän pelaajaa. Määrä oli kohtalainen ja koostui pelkästään OPT-86:n junioripelaajista. Mieluusti näkisimme junioripelaajia myös muista seuroista pelaamassa junnupelejä. Luokan rutinoitunutta osastoa edusti Kaarlo Lampinen  (2009) joka voittikin luokan odotetusti ilman erätappioita. Muuten luokka olikin sitten supertasainen. Kakkoseksi nousi Jiali Lu (2014), kolmoseksi Onni Savola (2009), neloseksi Iiro Hyttinen (2013), vitoseksi Arina Bril (2012), kutoseksi Taisiia Bril (2012) ja seitsemäs oli Alex Karlsson (2012). Jokaiselle pelaajalle merkittiin ainakin yksi voitto. Kun Kaarlon 3-0 voitot lasketaan pois niin peleistä kuusi meni viidenteen, kaksi neljänteen ja loput seitsemän päättyivät 3-0. Hienoja pelejä ja hienoa kokemusta nuorille pelaajille.

Kuva: Junioriluokka 1 kaikki pelaajat. 1. Kaarlo Lampinen (OPT-86), 2. Jiali Lu (OPT-86), 3. Onni Savola (OPT-86). Loput vasemmalta oikealle: 4. Iiro Hyttinen (OPT-86), 5. Arina Bril (OPT-86), 7. Alex Karlsson (OPT-86) ja 6. Taisiia Bril (OPT-86)

Junioriluokka 2 luokan pelit olivat allekirjoittaneelle sunnuntain kohokohta. Nämä pienimmät harvoin pääsevät pelaamaan itselleen sopivia pelejä ja nyt niitä oli tarjolla. Koska aika pitkälti myös näiden pienten valmennuksesta Vladin kanssa vastaan niin toimin myös luokan tuomarina ja pelaajien mentorina. Kilpaileminen tässä varsin nuoressa iässä tulee tehdä pehmein metodein. Tulokset eivät ole kaikkein tärkeimpiä, mutta mainittakoon että Zimo Zhu (2016) oli sisäistänyt itselleen treeneistä kämmenlyönnistä semmoisen syömähampaan että se toi pisteitä kaikkia vastaan. Ella Seppälän (2014) kanssa peli oli tiukka viisieräinen joka kääntyi nyt Zimolle. Nooa Hyttinen (2017) rutisti kolmanneksi hymy suupielessä. Neljänneksi sijoittui luokan kuopus vasta viisivuotias Vanessa Jokikokko (2018). Tyttöä hieman viikolla jännitti osallistua kilpailuun, mutta se meni kyllä hienosti. Useita eräpalloja oli Zimoa ja Nooaa vastaan mutta vielä ei erävoittoja tullut. Lähellä se kyllä oli. Vanessasta varmasti kuullaan vielä kunhan vain laji-into pysyy nykyisellä tasolla. Valmentajan kohokohtia näissä peleissä on se että kun pelaajat pystyvät lyömään oikean tekniikan lyöntejä myös kisoissa. Tämä toteutui pelien edetessä kaikkien kohdalla.

Kuva: Junioriluokka 2 palkitut. 1. Zimo Zhu (OPT-86), 2. Ella Seppälä (OPT-86), 3. Nooa Hyttinen (OPT-86) ja 4. Vanessa Jokikokko (OPT-86)

Summa summarum: Terva-malja oli menestys ja järjestämme sen jälleen ensi kaudella. Kaksipäiväinen kisakonsepti on toimiva. Perustasoa paremmat palkinnot varmasti auttoivat pelaajien paikalle houkuttelussa. Vielä isompi houkuttelija varmasti oli myös hyvä ajankohta kilpailukalenterissa ja tarpeeksi pitkä rako sarjapeleihin nähden molempiin suuntiin. Nähdään Tapsan maljassa 2024 toukokuussa. Kutsu on tulossa piakkoin!

Kilpailujen kaikki tulokset tästä: https://www.sptl.fi/sptl_uudet/?page_id=7341&KilpailuID=2196

Harrastelijoiden tulokset: Harrastelijat_Pooli_A

Vet-60 tulokset: Vet-60_Pooli_A


STARARCH 10.3.2024, Star (B) – Kilpailukutsut

(, Arto Luukkainen)

STARARCH 10.3.2024, Star (B) – Kilpailukutsut

Nyt ollaan siinä tilanteessa,  jossa klo 13:n ryhmässä on tilaa enää muutamalle pelaajalle.  Nyt kilpailuissa pelaajia on mukana yhteensä jo 88. Siihen ryhmään on pakko laittaa 14 pöytää, koska ryhmään on kauhea tunku kahden ryhmän pelaajien vuoksi (9+13 -pelaajat ja 13+17 -pelaajat). Toivottavasti se sopii kaikille, vaikka vähän ylimääräistä säpinää siinä syntyykin! Ne 14 pöytää pitää varmaan pitää klo 17:n vuorossakin, jotta sille vuorolle siirtyvät edellisen ryhmän jatkopelit pystytään pelaamaan liikaa häiritsemättä. Kilpailut on  saatava loppumaan klo 22:een mennessä sunnuntai-iltana!

Jonotuslistalle joutuminen on kohta uhkana.

Tässä linkit, jotka löytyvät myös kilpailukutsusta:

Ilmoittautumislomake

Ilmoittautuneet pelaajat

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

 

Smash kansalliset (B) – Kilpailukutsut
, Pingis Smash
Videosarja: Maajoukkueen nopeat
, Heikki Kiiskinen
ARF-cup, MBF (B) – Ilmoittautuneet
, Måns Holmberg
ARF Cup 2-3.3.2024 – Muistakaa ilmoittautua viimeistään su 25.2
, Måns Holmberg
PT Espoon kevätkilpailut 13.-14. huhtikuuta – Kilpailukutsu
, Toni Soine
PT 75 kansalliset (B) 24.2.
, Jyrki Nummenmaa
Veteraanien TOP-8 – Kilpailutulokset
, Vesa Lappi
Veteraanien TOP-8 – Osanottajat
, Vesa Lappi
Sweden Tour Safir International Örebro 23.-25.2.2024
, Heikki Kiiskinen
KuPTS luolakisat (C) – Kilpailukutsut
, Olli-Ville Halonen
MM-joukkuekilpailut 16.-25.2.2024 Busan, Etelä-Korea – info
, Heikki Kiiskinen , Lataa tiedosto tästä
Toshiba Lämpöpumput Open täytti Jyväskylän hallin
, Henri Pelkonen , Lataa tiedosto tästä
PT 75 kansalliset 24.2.2024
, Jyrki Nummenmaa
PTS-60 nelurikisat (C) – Kilpailukutsut
, Esko Lemettilä
18.2.2024 ratinglista julkaistu
, Jori Haataja
MPS kevätkisat (B) – Kilpailutulokset
, Sami Hattunen
OPT-86 Terva-malja (B) – info + livelähetykset
, Teemu Oinas
STARPRING, Star (B) – Kilpailutulokset
, Arto Luukkainen
PeTo OPen (B) – Kilpailukutsut
, Juha Julmala
Veteraanien TOP-8 2024 – Osallistujat
, Vesa Lappi , Lataa tiedosto tästä
Veteraanien TOP-8 – Arvonnat
, Vesa Lappi
Harrastelijoiden pingisturnaus Turussa 23.3.2024
, Juha Suotmaa , Lataa tiedosto tästä
Henkilökohtainen SM, PT 75 (Valio) – Kilpailukutsut
, Jyrki Nummenmaa
11.2.2024 ratinglista julkaistu
, Jori Haataja

Näytä kaikki artikkelit