Etusivu

Päivitys 30.3: Koronaohjeistusta kilpailuihin ja sarjaotteluihin

(, Mika Räsänen)

Päivitys 30.3: Koronaohjeistusta kilpailuihin ja sarjaotteluihin

Linkki: Liiton koronaohjeistusta kilpailuihin ja sarjaotteluihin

Päivitys 30.3.2021

Koronatilanne ei ole muuttunut parempaan suuntaan ja liittohallitus päätti maanantaina 29.3 pidetyssä kokouksessa ettei kilpailuita tai sarjaturnauksia järjestetä myöskään huhtikuussa. Seuraava hallituksen kokous on 28.4 ja silloin tehdään päätöksiä keväältä siirrettyjen SM-kilpailuiden sekä sarjojen osalta.

Päivitys 3.3.2021

Liittohallitus päätti maanantaina 1.3 pidetyssä kokouksessa ettei kilpailuita tai sarjaturnauksia järjestetä maaliskuussa. Kauden jatkuminen on mahdollista vasta koronarajoitusten vapautuessa. Kilpailuvaliokunta sekä työvaliokunta seuraavat tilannetta. Seuraava hallituksen kokous on 29.3.

Päivitys 22.2.2021

Koronarajoituksia on monin paikoin Suomea jatkettu vähintään maaliskuun puoleen väliin saakka. Koronatilanne ei toistaiseksi mahdollista sarjaturnausten tai kilpailuiden järjestämistä. Liiton hallitus kokoontuu seuraavan kerran maanantaina 1.3 ja käsittelee mm. kauden jatkamiseen liittyviä asioita.

Päivitys 2.2.2021

Helmikuussa ei pystytä pelaamaan kilpailuita tai sarjaturnauksia. Tapahtumille etsitään uusia ajankohtia kunhan näiden järjestäminen on mahdollista. Myös maaliskuun alkuun pelattavaksi suunnitellut veteraanien SM-kisat siirretään.

Noudatamme viranomaistahojen suosituksia ja määräyksiä. Otteluita voidaan pelata ainoastaan mikäli viranomaisten päätöksiä pystytään noudattamaan.

Päivitys 15.1.2021

Koronarajoitusten vuoksi helmikuun tapahtumakalenteriin tulee peruutuksia. Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on päättänyt, että liikuntapaikat pysyvät suljettuna kaikilta ikäryhmiltä vähintään tammikuun loppuun saakka. Tämän johdosta 13- ja 15-vuotiaiden SM-kisat siirretään myöhempään ajankohtaan. Myös sarjaturnausten osalta tullaan tekemään muutoksia.

Kevään tapahtumakalenteri menee peruutusten ja siirtojen myötä uusiksi. Kilpailu- ja sarjatoimintaa pyritään jatkamaan kun harjoittelu on mahdollista eri puolilla Suomea ja pelaajilla on turvalliset ja tasapuoliset lähtökohdat kilpailemiseen.

Koronatilanteen kehittymistä seurataan edelleen jatkuvasti.

Päivitys 7.1.2021

Koronan aiheuttamia rajoituksia on jatkettu monilla paikkakunnilla. Rajoitukset ovat määräaikaisia ja niiden pituus vaihtelee eri puolilla Suomea. Seuraamme tilannetta ja teemme päätöksiä helmikuun tapahtumien osalta kun saamme  viranomaisilta lisää tietoa tilanteen etenemisestä.

Päivitys 21.12.2020

Tammikuulle tapahtumakalenteriin merkityt sarjaturnaukset sekä henkilökohtaiset SM-kilpailut on päätetty siirtää. Uusista ajankohdista tiedotetaan lisää tammikuun alkupuolella.

Kuun lopulle merkittyjä SM-kisoja sekä muita tapahtumia ajatellen pelaajien on pystyttävä harjoittelemaan, mikä tällä hetkellä ei ole mahdollista. Asiassa on konsultoitu myös kahta aktiivisesti kilpapelaavaa lääkäriämme, Marina Donneria ja Rauli Franssilaa.

Päivitys 14.12.2020

Tilanne koronapandemian suhteen elää jatkuvasti ja rajoituksia on otettu käyttöön sekä jatkettu useilla paikkakunnilla. Koska päätökset ovat alueellisia, seurojen ja pelaajien kannattaa seurata oman alueen tilannetta viranomaisten sekä muun muassa paikallisten liikuntavirastojen sivuilta.

Päivitys 30.11.2020

Eri puolille Suomea on otettu lisää rajoituksia käyttöön. Rajoitukset voivat olla myös hyvin paikallisia ja kaupunki- tai kuntakohtaisia. Seurojen on syytä seurata mitä omalla alueella liikunta- ja urheilutoiminnasta linjataan sekä tiedottaa jäsenistöä toiminnan jatkosta.

Päivitys 27.11.2020

Pääkaupunkiseudun liikuntapaikat suljetaan 

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätöksellä kaupunkien sisäliikuntapaikat suljetaan 30.11-20.12 väliseksi ajaksi. Päätöksen pohjalta miesten TOP-16 turnaus siirretään myöhempään ajankohtaan. Rajoitukset koskevat toistaiseksi Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten tiloja mutta saattavat laajentua myös muihin kuntiin ja kaupunkeihin Uudenmaan alueella.

Seurojen on syytä seurata tarkasti, mitä korona-asioista päätetään ja suositellaan alueellisesti eri puolilla Suomea.

Päivitys 23.11.2020

Liittohallitus on pohtinut pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän perjantaisten päätösten vaikutusta pöytätennistoimintaan Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Vantaan alueella. Näiden isompien kaupunkien lisäksi myös useat muut HUS:n alueella sijaitsevat kunnat ja kaupungit ovat ottaneet samoja rajoituksia käyttöön. Keskustelun pohjalta:

  • Seurapelaajien normaali harjoituspelaaminen omissa ryhmissään on edelleen mahdollista
  • Ensi viikonlopun nappulaleiri (17 nuorta) on tarkoitus järjestää suunnitelmien mukaisena
  • Liiton viikkosarjojen pelit leviämisalueella jäävät tauolle 13.12 asti. Todettakoon, että nämä rajoitukset koskevat toistaiseksi vain pääkaupunkiseutua sekä niitä kuntia, joissa rajoitukset on otettu käyttöön. Liitto suhtautuu joustavasti sekä mahdollisiin pelipaikan vaihdoksiin että syyskierroksen otteluiden venymiseen kevätkauden puolelle.
  • PTS-60:n kisat 5.12.2020 ja Starin kisat 12.-13.12.2020 joudutaan perumaan/siirtämään.
  • Eri sarjatasojen turnauslohkojen suhteen selvitetään, tullaanko turnauksia jakamaan alkuperäistä suunnitelmaa pienempiin osaturnauksiin.
  • Toistaiseksi voimassa olevin tiedoin TOP-16 -finaali pelataan 19.12.2020 Ruskeasuolla

Lainaus koordinaatioryhmän julkilausumasta: ”Lisäksi suositellaan, että kaikki aikuisten harrastukset suoritetaan toistaiseksi vain omassa harrastusryhmässä.   Aikuisten harrastusjoukkueiden välisiä otteluita, kilpailuita tai alueellista sarjatoimintaa ei järjestetä. Rajoitukset eivät koske yksilö- ja ryhmälajien maajoukkuetoimintaa, SM-tason ja I-divisioonan tasoista kilpailutoimintaa ja kansainväliselle huipulle tähtäävää ammattimaista harjoittelua.”

Linjaukset koskevat siis pääkaupunkiseutua sekä osin HUS:n sairaanhoitopiirin aluetta. Seurojen on syytä seurata tarkasti, mitä korona-asioista päätetään ja suositellaan alueellisesti eri puolilla Suomea. Linjauksissa voi olla huomattavia eroja. 

Koko maassa tärkein ohje on edelleen se, että kukaan ei tule sairaana pelikentille. Toiseksi tärkeintä on huolehtia käsihygieniasta ja turvaväleistä.

Noudatamme yhä myös THL:n ja muiden viranomaistahojen yleisiä suosituksia. Tavoite on, että halleissa on väkeä mahdollisimman vähän. Siis poistu nopeasti, kun pelivuorosi on ohi, äläkä jää ”notkumaan” hallille.

Päivitys 20.11

Pääkaupunkiseutu leviämisvaiheessa, uusia rajoituksia toimintaan

Pääkaupunkiseudulle on annettu uusia ohjeistuksia ja määräyksiä, jotka astuvat voimaan ensi maanantaina 23.11. Rajoitukset suunnataan erityisesti joukkue- ja kontaktilajeihin, mutta osa määräyksistä koskee myös pöytätennistä. Yli 20 hengen tapahtumia ei saa järjestää 23.11-13.12 välisenä aikana.Tämän seurauksena PTS-60:n ja Starin kisoja ei voida järjestää. Lisäksi aikuisten harrastusryhmien toimintaa suositellaan tehtäväksi vain oman ryhmän sisällä.

Uusista rajoituksista johtuen ko. ajanjaksolle suunniteltujen viikkosarjojen ottelut tulee siirtää myöhempään ajankohtaan. Syyskautta tullaan viikkosarjojen osalta pidentämään alkuvuoteen, jotta kaikki ottelut on mahdollista pelata. Kilpailuvaliokunta ja hallitus käsittelevät asiaa ja lisää ohjeistusta annetaan viimeistään maanantaina 23.11.

Tulevaksi viikonlopuksi 21.-22.11 suunnitellut sarjaturnaukset myös pääkaupunkiseudulla voidaan järjestää, mutta järjestäjiä suositellaan noudattamaan erityisen tarkasti THL:n ja Opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä. Halleille toivotetaan tervetulleiksi ainoastaan pelaajat sekä joukkueiden toiminnassa mukana olevat henkilöt. Muut voivat nauttia lajista nettistriimin välityksellä.

Päivitys 29.10
Pöytätennisliitto noudattaa kulloinkin voimassa olevia yleisiä viranomaisten sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeistuksia koronatilanteeseen liittyen.

Alueellisilla ja paikallisilla viranomaisilla on hallituksen periaatepäätöksen sekä OKM:n ja THL:n suositusten mukaisesti mahdollisuus tehdä epidemiatilanne huomioivia päätöksiä epidemian leviämisen estämiseksi alueellisesti. Pyydämme seuraamaan päätöksiä.

Päätöksiä harrastustoimintaan käytettävien tilojen mahdollisista rajoituksista tekevät myös kunnat ja esimerkiksi Helsingin kaupunki yhdessä Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kanssa edellyttää maanantaista 2. marraskuuta 2020 alkaen kaikilta 15 vuotta täyttäneiltä kasvomaskin käyttöä hallinnoimissaan sisäliikuntatiloissa. Kasvomaskia tulee käyttää muulloin kuin liikuntasuorituksen aikana eli aulatiloissa, saapumis- ja kokoontumistiloissa, pukuhuoneissa, katsomoissa ja muissa vastaavissa tiloissa. Velvoite käyttää maskia sisäliikuntatiloissa koskee myös henkilöstöä, tiloissa toimivia ulkopuolisia toiminnanharjoittajia. Kasvomaskin käyttöä suositellaan vahvasti myös yksityisille toimijoille. Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä henkilöiltä, jotka eivät terveydentilansa vuoksi voi maskia käyttää. Henkilön oma ilmoitus asiasta katsotaan riittäväksi.

Velvoite koskee kaikkea sisäliikuntaa, esimerkiksi liikuntapalvelun sisäliikuntatilojen ja koulujen liikuntasalien seura- ja harrastuskäyttöä.

 Päivitys 16.10.

Pöytätennisliitto noudattaa kulloinkin voimassa olevia yleisiä viranomaisten sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeistuksia koronatilanteeseen liittyen.

Aluehallintovirastot päättävät alueensa harrastustilojen käytön ja toiminnan rajoituksista alueellisen epidemiatilanteen perusteella. Tapahtumien järjestäjien toivotaan tutustuvan omien aluehallintovirastojen linjauksiin. Toistaiseksi suuressa osassa maata on mahdollista järjestää kilpailu- ja sarjatoimintaa sekä harjoituksia ohjeistukset huomioiden.

Vaasan sairaanhoitopiirin alueella on voimassa 31.10.2020 asti kymmenen hengen kokoontumisrajoitus: https://www.avi.fi/web/avi/-/vaasan-sairaanhoitopiirin-alueelle-kymmenen-hengen-kokoontumisrajoitus-kolmeksi-viikoksi-lansi-ja-sisa-suomi- ja pääkaupunkiseudulla määräys hygienia- ja turvaetäisyysohjeiden noudattamisesta yli 20 hengen yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla 19.10.-18.11.2020 (https://www.avi.fi/web/avi/-/paakaupunkiseudulla-yli-20-hengen-yleisotilaisuuksissa-on-noudatettava-ohjetta-turvaetaisyyksista-ja-hygieniakaytannoista-19-10-alkaen-etela-suomi-).

Kiihtymisvaiheessa olevilla alueilla on aikaisemman 50 hengen suosituksen sijaan muutettu suosituksia koskemaan yli 20 hengen yleisötilaisuuksia, joissa on noudatettava Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä. Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan edelleen myös kiihtymisvaiheessa olevilla alueilla järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu yli 20 henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta.

Leviämisvaiheessa olevilla alueilla tapahtumien järjestäminen on entistä tiukemman harkinnan varaista.

Päivitys 9.10

Sarjapelien pelaaminen korona-aikana

Sarjaotteluita ei saa pelata kipeänä tai mahdollisen altistuksen alaisena. Määrätyssä tai suositellussa karanteenissa ei voi osallistua sarjoihin, kilpailuihin tai harjoituksiin. Pelaajien ja joukkueiden oma harkinta näissä tilanteissa on ensiarvoisen tärkeää. Nykytilanteessa otteluiden siirtoja myönnetään herkemmin.

Pyritään viemään kausi läpi turvallisesti ja joustavasti järkeä käyttäen.

Päivitys 25.9

Aluehallintoviraston ohjeistus tapahtumien järjestämiseen, julkaistu 22.9:
Lokakuussa on edelleen tärkeää varmistaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten turvallisuus. Yli 50 hengen tilaisuuksia saa järjestää rajatuissa ulko- ja sisätiloissa, jos niissä noudatetaan ohjeita turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä.
Aluehallintovirastot ovat tehneet omien alueidensa tiedotteet, joihin järjestäjien kannattaa tutustua. Tiedotteet löytyvät aluehallintoviraston sivuilta osoitteesta avi.fi

Ulkomailta Suomeen tulevan pelaajan tulee noudattaa viranomaissuosituksia karanteenien suhteen. Määrätyssä tai suositellussa karanteenissa ei voi osallistua harjoituksiin eikä liiton alaisiin sarjoihin tai kilpailuihin.

Päivitys 27.8

Aluehallintoviraston linjauksen mukaan 50 hengen kokoontumisrajoitus on voimassa syyskuussa. Yli 50 hengen tapahtumia voi kuitenkin järjestää erityisjärjestelyin, mikäli tapahtumajärjestäjä pystyy varmistamaan osallistujien turvallisuuden. Pöytätennisliitto suosittelee kilpailuiden järjestäjiä tutustumaan aluhallintoviraston päätökseen ja pohtimaan tarkasti osallistujamäärien rajoittamista.: http://www.avi.fi/web/avi/-/syyskuussa-saa-jarjestaa-myos-yli-50-hengen-tapahtumia-kun-niiden-turvallisuus-varmistetaan
Avi:n ohjeistuksessa edellytetään muun muassa että:
  • Osallistujien tai seurueiden välille on lähikontaktien välttämiseksi turvattava mahdollisuus 1-2 metrin turvavälien ylläpitämiseen
  • Tilanteissa, joissa saattaa syntyä jonoja, ihmisiä pitää muistuttaa ja auttaa turvavälien pitämisessä.
  • Järjestäjän pitää ohjeistaa osallistujia turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta sekä tarjota mahdollisuus käsien puhdistamiseen.
Ulkomailta Suomeen tulevan pelaajan tulee noudattaa THL:n karanteenisuosituksia. Jos saavut THL:n julkaiseman liikennevalomallin mukaisista oranssin tai punaisen liikennevalon maista, omaehtoinen 14 päivän karanteeni on voimassa ja tänä aikana ei saa osallistua harjoituksiin eikä liiton alaisiin sarjoihin tai kisoihin.
Noudatamme kulloinkin voimassa olevia yleisiä viranomaisten sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeistuksia koronatilanteeseen liittyen.

Linkki: Liiton koronaohjeistusta kilpailuihin ja sarjaotteluihin

13.8

Pöytätenniskausi on alkamassa ja ensimmäiset kilpailut järjestetään elokuun lopulla.  Toivomme pöytätennisväen noudattavan edelleen yleisiä viranomaisten sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeistuksia koronatilanteeseen liittyen.

Liitto on tehnyt omaa ohjeistusta kisojen järjestäjille ja osallistujille, ohjeistuksen linkki löytyy artikkelin lopusta. Seuraamme tiiviisti viranomaismääräyksiä ja teemme tarvittaessa muutoksia ja päivityksiä omiin ohjeistuksiimme.

Tärkeintä on kuitenkin jokaisen henkilön oma vastuullinen toiminta. Älä mene hallille tai osallistu harjoituksiin, kilpailuihin tai sarjaotteluihin, mikäli tunnet itsesi vähänkin sairaaksi!

Linkki: Liiton koronaohjeistusta kilpailuihin ja sarjaotteluihin

Uuden kauden rating-tiedosto tarkistettavaksi

(, Jori Haataja)

Uuden kauden rating-tiedosto tarkistettavaksi

Kun ei kisoja ole vähään aikaan ollut, niin on hyvää aikaa tarkastaa, että ratingissa on tiedot oikein.
Ja tuli mieleen, että eipä  ole taidettu koskaan kertoa, että mitä kauden vaihtuessa pelaajan pitäisi osata tarkastaa ratingista, että kaikki on mennyt oikein. Joten korjataan sekin epäkohta.

– Rating järjestys välilehdellä pitäisi nyt olla listattuna vain ne pelaajat, jotka pelasivat syyskaudella. Poikkeuksena maajoukkuepelaajat, jotka pidetään listalla. Vaikkapa nyt nämä maajoukkuepelaajat olisivat poistuneet listalta ellei niitä olisi sinne erikseen lisätty.
Betz Ramona
Erkheikki Sofia
Kirichenko Anna
Olah Pentti
Steif Noah
Titievskaja Aleksandra

– Sarakkeessa I on pelaajan perusrating ja se pitäisi olla täysin sama kuin edellisen kauden viimeisessä rating-tiedostossa, mikä on 3821 sarja. Poikkeuksena on nuo kuutosdivisioonaa pelaavat, joiden pelit lisättiin jälkeenpäin eikä ratingtiedostoa enää päivitetty liiton sivulle.
– Sarakkeessa J on bonuspisteet ja sarakkeessa K rating pisteet, missä on bonukset mukana. Nyt kaikilta pitäisi olla poistuneet bonukset kuukausilta 12, 1, 2, 3 ja 4.
– Jos pelaajalla ei ole tällä kaudella yhtään peliä, mikä on nyt tilanne kaikilla, sarakkeissa L, M, N pitäisi olla sama perusrating, mikä on myös sarakkeessa I.
– Sarakkeessa N pitäisi olla kauden alun päiväys, mikä on nyt keväällä 1.1.2021 ja kyseinen rating säilyy samana koko kauden muistutuksena siitä, että mistä lähdettiin liikkeelle.
– Sarakkeessa O pitäisi olla sitten meneillään olevan sarjan tunnus, mikä on nyt siis Kevät -21.
– Pelaajien olisi hyvä tietenkin katsoa, että heidän seuransa on oikein. Seurasiirrot laahaavat aina perässä, kun ne pitäisi muistaa aina erikseen lisätä myös ratingiin ja ne välillä unohtuu.
-Seurojen puolestaan pitäisi muistaa ilmoittaa, jos jotain pelaajaa ei ole vuosikausiin näkynyt ja hänet voisi poistaa ratingista.

Alla viime kauden viimeinen ratingtiedosto, mikä on myös seuraavien kisojen leikkuripäivän rating.
3821_sarja
Alla sitten tuo testitiedosto tarkistettavaksi, jota voi vertailla tuohon 3821 sarjaan.
Testitiedosto

Kysymykset jori.haataja@outlook.com


NETU kokoontui

(, Esko Heikkinen)

NETU kokoontui

Pohjois-Euroopan Pöytätennisunioni eli NETU kokousti torstai-iltana Teamsissa. Ihmeellisiä tuloksia ei ole kerrottavissa, mutta saimmepa sentään jonkin verran uutta tapahtumasuunnitelmaa. Suomalaisista linjoilla olivat allekirjoittaneen lisäksi Sonja ja Mika. NETU tai paremminkin sen edeltäjä NBTU perustettiin muuten tasan 75 vuotta sitten.

Tanskalainen puheenjohtaja Peter Sundbaek teki ensin kullekin maalle kyselykierroksen nykytilanteesta. Eroja oli paljon, esimerkiksi että Latvian tilanne oli kuin Suomessa, Islannissa taas pelataan melko normaalisti ja Fär-saarilla ei ole koronaa lainkaan.

Seuraavaksi puhuttiin tulevista NETU-mestaruuskilpailuista, peruuntuneiden tilalle. Vahvistimme, että
– Viro järjestää juniorit 2022 ja Islanti 2023
– Liettua järjestää seniorit 2022 ja Latvia 2024
– Latvia järjestää veteraanit 2022 ja Suomi 2024.
Tietenkin sillä edellytyksellä, että koronatilanne sen sallii.

Ruotsi esitteli vielä suunnitelmaansa naispöytätennikseen keskittyvästä ”NETU-superviikosta” tulevan kesän elokuussa. Tarjolle tulee mm. Pro Series -osakilpailu, NETU Top-16, leiri sekä valmentajakoulutusta.

Sitten keskusteltiin kansainvälisestä pöytätenniksestä. Yhtä mieltä oltiin ainakin siitä, että nykyinen tilanne oikeudenkäyntiuhkineen ym. rauhoittuu vasta kun ITTF:n puheenjohtajavaalit on syksyllä käyty. Tanskalaiset sanoivat, että WTT on liian kallista, ja että kärkipelaajat ”eroavat” liitosta. Ruotsin ITTF-kärkeen kandideeraava Petra Sörling sanoi, että presidenttipeli on kovaa. Kuulemma WTT kuitenkin ymmärtää Eurooppaa nyt paremmin. Sörling myös vakuutti, että WTT ei sisällä hämäryyksiä, mistä kaikki eivät silti ole ihan vakuuttuneita. Uusi maailmanranking ja kilpailujen vähäisuus on haaste, mutta matalamman tason kisoja tulee lisää, lupasi Petra. Hän sanoi myös, että ITTF saa nyt investoida Eurooppaan. Sörling selitti myös järjestön sisäisi erottamisia ja uudelleenkiinnityksiä. Sotkuista on!

Sonja kertoi ETTU:n puolesta, että EM-karsinnassa C-maat yhdistetään B-ryhmiin, jotka pelataan kahdessa maassa. Kesällä on tarkoitus pelata sekä senioreiden (Puolassa) että junioreiden EM-kisoja (Kroatiassa). Veteraanien EM-kisat ovat Norjassa 2023 ja vuoden 2022 kisoille etsitään parhaillaan järjestäjää. Päätös tulee toukokuun lopussa.

Vielä puhuimme hiukan siitä, kuinka Qatarissa pidettäviin kisoihin tulisi suhtautua. Se ei kuitenkaan paljon porinaa aiheuttanut. Norjassa asia on kuulemma vahvasti esillä.


Alex Naumi – Eslövs AI BTK – Pingisligan 2020/2021

(, Teemu Oinas)

Alex Naumi – Eslövs AI BTK – Pingisligan 2020/2021

Alex Naumi edustaa Ruotsin pöytätenniksen pääsarjassa eli ”Pingisliganissa” viime kauden tapaan Eslövs AI BTK:ta. Joukkueen muut jäsenet ovat Truls Möregårdh, Robert Svensson, Daniel Kosiba, Nandor Ecseki ja Mathias Översjö.

Sarjataulukko ja otteluohjelma

Tulokset ja liveseuranta kierroksittain

12.4.2021 Eslövs AI BTK – Halmstad BTK 1-4

Naumi Alex – Ranefur Elias 0-3 (10-11, 10-11, 4-11)
Naumi Alex – Arvidsson Simon 0-3 (6-11, 9-11, 7-11)

Eslöv sijoittui runksarjassa kolmanneksi, Alex Naumi ottelusuhde 4 voittoa – 9 tappiota. Välieräparit: Söderhamn-Spårvägen ja Halmstad-Eslöv, ensimmäiset ottelut 4.5.2021.

8.4.2021 Lyckeby BTK – Eslövs AI BTK 1-4

Andersson Anton – Naumi Alex 3-0 (11-10, 11-8, 11-10)

Alex Naumi: ”Tiukka tappio harmittaa. Karverlla oli vähän inhottava pelityyli, mikä ei sopimut minulle ollenkaan. Oma peli meni muutenkin vähän ylös-alas, kroppakaan ei oikein toiminut. Pelistä jäi oaljon opittavaa itselle, mutta tärkein asia oli joukkueen 4-1 -voitto. ”

Eslöv jatkaa sarjassa toisena. Runkosarjan päätöskierroksella 12.4. Eslöv kohtaa kotona Halmstad BTK:n, panoksena ottelussa on kotietu semifinaaleihin.

5.4.2021 Eslövs AI BTK – Söderhamns UIF 4-2

Naumi Alex – Brodd Viktor 0-3 (6-11, 8-11, 6-11)
Naumi Alex – Sandström Per 3-2 (11-9, 7-11, 8-11, 11-10, 11-9)

Alex Naumi: ”Oli vähän vaikeuksia saada omaa peliä käyntiin. Olo oli hieman jäykkä ja hidas, mutta mukava oli saada toinen matsi kovan taistelun jälkeen kotiin. Myös joukkueelle oli tärkeä saada 4-2 -voitto, jolla vahvistettiin kakkospaikkaa sarjassa, mikä tietäisi kotietua semifinaaleihin.”

1.4.2021 Eslövs AI BTK – Spårvägens BTK 2-4

NAUMI Alex – FRIIS Martin 1-3 (10-11, 11-9, 8-11, 4-11)
NAUMI Alex – ANDERSSON Harald 2-3 (11-8, 5-11, 11-10, 5-11, 7-11)

Alex Naumi: ”Tosi harmittava tappio, kun peli olisi voinut kääntyä meille 4-2 (toisen ottelun viidennessä erässä johtoasema 5-3). Itse en voi tietenkään olla tyytyväinen kahteen tappioon, mutta peli tuntuu todella hyvällä siihen nähden mitä olen pystynyt harjoittelemaan. Ratkaisupalloissa näkyi pelaamattomuus. Positiivisin asia oli se, että selkä ei vaivannut peleissä oikeastaan ollenkaan.”

Eslövs jatkaa sarjassa toisena viisi pistettä Spårvägenin takana.

30.3.2021 klo 19.30 Falkenbergs BTK – Eslövs AI BTK 1-4

RINIOTIS  Anastasios (WR881) – NAUMI Alex (WR265) 2-3 (8-11, 7-11, 11-5, 11-6, 10-11). Alex Naumi palasi voitokkaasti pelikentille pitkän selän kuntoutusjakson jälkeen. Eslövs on nyt sarjassa toisena ja kohtaa torstaina kotihallissa kärkijoukkue Spårvägens BTK :n.

Alex Naumi: ”Oli kiva päästä taas pelaamaan pitkästä aikaa. Selkä alkaa pikku hiljaa tuntua paremmalta, vaikka ei ihan vielä 100 %:ssa kunnossa olekaan. Olen tosi tyytyväinen omaan peliin. Takana on pitkä tauko ja pystyn treenaamaan tällä hetkellä vain noin 30 % normaalista määrästä, niin siihen nähden tuntuu tosi hyvältä.”

23.3.2021 Eslövs AI BTK – Munkedals BTK 4 – 0

20.3.2021 BTK Kävlinge – Eslövs AI BTK 1 – 4

27.2.2021 Eslövs AI BTK – BTK Kävlinge 4-0

25.2.2021 Munkedals BTK – Eslövs AI BTK 0-4

23.2.2021 Halmstad BTK – Eslövs AI BTK 3-4

Alex kuntouttaa vielä selkäänsä, eikä ole toistaiseksi pelaavassa kokoonpanossa.

10.11.2020 Eslövs AI BTK – Lyckeby BTK 4-0

Alex Naumi ei ollut pelaavassa kokoonpanossa. Eslöv on neljän kierroksen jälkeen sarjassa kolmantena.

20.10.2020 Söderhamns UIF – Eslövs AI BTK 4-3

Alex Naumi hävisi molemmat kaksinpelinä, Viktor Broddille 3-1 (7-11, 11-7, 11-8, 11-9) ja Anton Hjortille 3-1 (11-5, 7-11, 11-6, 11-9).

– Koko joukkueelle jäi hieman huonot fiilikset, vaikka yksi sarjapiste kotiin tulikin. Eslöv lähtee voittamaan aina jokaista peliä, mutta nyt tuli toinen tappio putkeen. Myös oma esitykseni varsinkin toisessa pelissä oli vähän väkinäistä ja jännittynyttä.

6.10.2020 Spårvägens BTK – Eslövs AI BTK 4-2

Alex Naumi hävisi oman ottelunsa Martin Friisille niukasti 1-3 (10-11, 9-11, 11-8, 10-11).

22.9.2020 Eslövs AI BTK – Falkenbergs BTK 4-2

Alex Naumi nappasi Eslöville kaksi voittoa kaatamalla Charlie Widingin 3-1 ja An Shun erin 3-2 viidennen erän ”sudden death” pallolla.

Sarjataulukko ja tulokset

https://www.profixio.com/fx/serieoppsett.php?t=SBTF_SERIE_AVD11954&k=LS11954&p=1

Livelähetykset (39 SEK/kierros tai 49 SEK/kk)

https://solidsport.com/pingiskanalen/

 


Tiedotusterveisiä – takana napakka liittokokous

(, Esko Heikkinen)

Tiedotusterveisiä – takana napakka liittokokous

Liiton virallinen kevätkokous käytiin maanantai-iltana. Se houkutteli äänivaltaisia kokousedustajia kuusi, mutta heidän lisäkseen kokoukseen osallistuivat myös Kimmo Arenius, Sonja Grefberg, Jyrki Nummenmaa, Kimmo Pihkala, Asko Rasinen sekä toiminnanjohtaja Mika Räsänen ja puheenjohtaja Esko Heikkinen. Äänioikeudelliset edustajat olivat Olof Eriksson (ParPi), Pekka Kolppanen (Wega), Tero Naumi (KoKa), Teemu Oinas (OPT-86), Jarmo Siekkinen (TIP-70) ja Mika Tuomola (PT 75). Hattu päästä näiden seurojen kohdalla!

Puheenjohtaja avasi kokouksen todeten, että pandemian aiheuttamista poikkeusoloista huolimatta liiton tilanne on melko hyvä. Kun tilinpäätöskin näytti plussaa ja sääntömuutokset lähinnä kosmeettisia, pitkää vääntöä ei ollut odotettavissa. Ennustus piti kutinsa hyvin, sillä puheenjohtajaksi valittu Pekka Kolppanen nuiji asialistan läpi leppoisasti kolmessa vartissa.

Kokousrutiinien jälkeen käsiteltiin menneen vuoden toimintakertomus, joka hyväksyttiin parilla huomautukselle: SM-kisavoittajien perään lisättiin heidän seuransa ja TIP-70:n kohdalla todettiin, että seura sai OK:n Tähtiseuramerkin sekä aikuisliikunnan että lasten ja nuorten liikunnan osalta. Toiminnallisesti vuosi oli poikkeuksellinen pandemian vuoksi, kun esimerkiksi sarjat jäivät kesken ja Finlandia Open pelaamatta.

Hyväksytty tilinpäätös näytti lähes 31 000 euron ylijäämää. Kun tilintarkastuskertomuskin oli ”puhdas”, tilinpäätös vahvistettiin ja liittohallituksen ja muiden tilivelvollisten vastuuvapaus myönnettiin huomautuksitta. Lisäksi todettiin, että viime vuonna perustettu Pöytätennisrahasto (peruspääoma 50 000 €) oli huomattava asia. Tällä hetkellä rahaa koossa jo lähes 58 000 €.

Euroissa positiivinen tulos ei ole pelkkä ilonaihe, sillä se syntyi lähinnä toimintojen supistumisen kautta. Taloustilanne on hyvä, mutta vuodet eivät todellakaan ole veljeksiä. Jo kuluvasta vuodesta tullee selvästi miinusmerkkinen.

Kilpailumääräyksiäkin muutettiin, lähinnä kansainvälisestä paineesta johtuen. Nykyiset 17-vuotiaat muuttuivat 18-vuotiaiksi junioreiksi, eli vielä juniori-iässä olevat saavat yhden junnukisavuoden lisää. Syksylle todennäköisesti siirrettävät tämän kevään SM-kisat pelataan ”vanhoilla” ikäsäännöillä.

Muissa asioissa käytiin keskustelua kauden päättämisestä ja mahdollisesta sarja- ja lisenssimaksujen kompensaatiosta tulevalla kaudella. Liittohallitus sai kokousevästykset ja valmistelee asiaa päätettäväksi jo seuraavassa kokouksessaan runsaan kahden viikon kuluttua. Silloin tästä asiasta enemmän.


Anna Kirichenko – IK Juno – Pingisligan 2020/2021

(, Heikki Kiiskinen)

Anna Kirichenko – IK Juno – Pingisligan 2020/2021

Anna Kirichenko pelaa kevätkauden 2021 IK Junon riveissä Ruotsin pääsarjassa eli Pingisliganissa.

11.4.2021 Lekstorps IF – IK Juno 5-0

Tveit Muskantor Rebecca – Kirichenko Anna 3-0 (11-6, 11-5, 11-6)

Anna Kirichenko: ”Halmstadia vastaan saatiin lauantaina yksi piste hyvällä ”team effortilla”. Tänään kaikilla meni vähän huonommin, mutta silti säilytimme paikkamme Pingisliganissa ensi kaudelle. Vaikka voittoja tuli toivottua vähemmän, on tuo sinänsä ihan hyvä suoritus, sillä IK Juno ei ole saanut aina edes joukkuetta kunnolla kasaan. Treenailen Eslövissä viikon ennen Portugalin olympiakarsintoihin lähtöä.”

IK Juno sijoittui runkosarjassa kuudenneksi ja säilytti sarjapaikkansa ensi kaudelle. Anna Kirichenkon ottelusuhde 5 voittoa – 7 tappiota.

10.4.2021 Halmstad BTK – IK Juno 5-4

Front Erika – Kirichenko  Anna 3-1 (11-7, 7-11, 11-8, 11-7)
Källberg Christina – Kirichenko Anna 3-1 (11-4, 11-5, 9-11, 11-4)
Toftaker Martine – Kirichenko Anna 1-3 (6-11, 11-8, 1-11, 7-11)

IK Juno on edelleen sarjassa kuudentena. Sunnuntain 11.4. runkosarjan päätöskierroksella joukkue kohtaa vieraissa Lekstorps IF:n.

Sarjatilanne, otteluohjelma ja aiemmat tulokset

 

Benedek Oláh – Jura Morez TT – PRO A 2020/2021
, Heikki Kiiskinen
Valmentajailta 17.3-Taktiikka Esko Heikkinen
, Taneli Keinonen , Lataa tiedosto tästä
Liittokokouksen etäosallistuminen maanantaina
, Mika Räsänen
Kosken Kesäleiri 14.-18.6.2021
, Taneli Keinonen
Mailapelien markkinointi- ja viestintäwebinaarit käynnistyivät
, Heikki Kiiskinen , Lataa tiedosto tästä
Sääntömuutosehdotus kevätliittokokoukseen
, Mika Räsänen , Lataa tiedosto tästä
Anna Kirichenko – Ruotsin Pro Series 2021
, Heikki Kiiskinen
Ruotsin Pingisligan – Anna Kirichenko, IK Juno
, Heikki Kiiskinen , Lataa tiedosto tästä
Valmentajailta 21.4.2021- Fyysinen harjoittelu
, Taneli Keinonen
Tiedätkö dopingasioista riittävästi- Puhtaasti paras verkkokoulutus SUEK
, Taneli Keinonen
Benedek Oláh ja Alex Naumi mukana mestaruustaisteluissa
, Heikki Kiiskinen , Lataa tiedosto tästä
Suomen malli – rahoitusta kerhotoimintaan
, Taneli Keinonen
SUEK toteutti suunnitellusti lähes 2600 dopingtestiä vuonna 2020
, Mika Räsänen
Mailapelikiertueelle osallistunut tällä kaudella yli 10 000 lasta
, Taneli Keinonen
Tiedotusterveisiä – koronakurimus jatkuu!
, Esko Heikkinen
Mailapeliseuran markkinointi ja viestintä 2020-luvulla -webinaarit
, Taneli Keinonen , Lataa tiedosto tästä
Junioriharjoitus 4- kämmenspinni
, Taneli Keinonen
Ensimmäinen yritys ei tuonut Benedek Oláhille olympiapaikkaa
, Heikki Kiiskinen , Lataa tiedosto tästä
Veteraanien EM 2022 Cardiffissa peruttu, 2023 kisat Norjassa
, Mika Räsänen
Olympiakarsinta 14.-17.3.2021 – Doha, Qatar
, Heikki Kiiskinen
Alex Naumi – Eslövs AI BTK – Ruotsin Liigacup
, Heikki Kiiskinen , Lataa tiedosto tästä
SPTL kysely kauden 2020/2021 jatkosta
, Teemu Oinas
Mailapelihanke saa jatkoa
, Taneli Keinonen
Kuukauden maajoukkueharjoitus 3/21
, Taneli Keinonen

Näytä kaikki artikkelit