Etusivu

Kilpailukalenteri 2022/2023 nyt julkaistu

(, Teemu Oinas)

Kilpailukalenteri 2022/2023 nyt julkaistu

Kilpailukalenteri kaudelle 2022-2023 on valmis ja se löytyy oheisen linkin takaa. Muutokset ovat mahdollisia. Mukana on nyt kaikki 30.4.2022 mennessä haetut kilpailut. Valmistelu otti melko runsaasti aikaa hakemusten päällekkäisyyden vuoksi, mutta nyt saavutetut ratkaisut ovat valiokunnan mielestä hyvällä tasolla.

Kilpailukalenteri 2022/2023: https://bit.ly/3sF9qFy

Avaamme uuden haun kilpailuille ja SM-kilpailuille. Uusi haku päättyy 31.5.2022. Käykää tutustumassa kilpailuiden kategorioihin ja kilpailujen järjestäjän ohjeeseen ennenkuin haette kilpailuja ja sarjaturnauksia. Linkki alla.

Ohjeet: https://www.sptl.fi/sptl_uudet/?p=22822

Kilpailujen hakemukset voi lähettää oheisella nettilomakkeella. Hakekaa jokainen kilpailu erikseen lomakkeella. Laittakaa kaikkiin hakemuksiin myös vaihtoehtoinen ajankohta. Hakekaa myös SM-kilpailuja tällä lomakkeella. Huomatkaa että SM-kilpailuille on kilpailuvaliokunta etukäteen määritellyt minimikategorian. Linkki alla.

Kilpailujen uusi hakuaika päättyy 31.5.2022. Tämän jälkeen kilpailuvaliokunta asettelee haetut kilpailut kalenteriin.

Hakulomake: http://bit.ly/2vEUkBR

SM-kilpailujen hakijat ja kilpailuvaliokunnan myönnöt alla:

Huom! Veteraanien SM korjattu,järjestäjä PT 75. Tampere luopui tämän kauden järjestelyoikeudesta ja kisa järjestetään Tampereella kaudella 2022/2023.

DE-SM, Pe-To
BC-SM, Por-83 (Hakijat OPT-86, Wega ja Por-83)
Para-SM, Paravaliokunta
Joukkue- ja A-SM, Wega
Veteraanien Joukkue-SM, BK (Hakijat BK ja PTS-60)
Veteraanien SM, PT 75
Henkilökohtainen SM, PT Espoo
Juniori-SM 13-15, ei hakijoita
18-SM & Nappulaliiga, OPT-86

Epäviralliset SM-kilpailut:

Koulu SM, PT Jyväskylä
Opiskelijoiden SM, PT Jyväskylä

Palautetta ja kysymyksiä voi lähettää: teemu.oinas@gmail.com

Kilpailuvaliokunta

Veteraanien SM (A), Wega – Kilpailutulokset

(, Aarne Kyläkallio)

Special Olympics 2022

(, Heikki Kiiskinen)

Special Olympics 2022

Timo Averjanov aloitti Maltan kisat kolmella voitolla

Timo Averjanov (TIP-70) edustaa Suomea 15.-17.5. Maltalla sekä 20.-22.5. Tanskassa järjestettävissä Special Olympics -kilpailuissa. Timon valmentajana kisareissuilla toimii Petr Averjanov.

Mitä on Special Olympics?

Special Olympics on kehitysvammaisten henkilöiden urheilujärjestö, jonka tehtävänä on järjestää ympärivuotista urheilu- ja liikuntatoimintaa sekä urheilukilpailuja lapsille ja aikuisille, joilla on kehitysvamma, antaen heille mahdollisuuden säännölliseen harjoitteluun, kilpailemiseen sekä urheilun ilon jakamiseen ystävien, perheiden ja yhteisön kanssa. Suomessa Special Olympics -toiminnasta vastaa Suomen Paralympiakomitean alainen Special Olympics Finland.

Tuloksia Maltan kisoista (B-ryhmä) 15.5.

Brain Weber (Itävälta) – Timo Averjanov (Suomi) 0:1 (9-11)
Timo Averjanov (Suomi) – Nuccio Sama (Italia) 1:0 (11:3)
Stefan Seder (Saksa) – Timo Averjanov (Suomi) 0:1 (6:11)

Otteluissa pelataan vain yksi erä. Timo voitti kaikki kolme otteluaan ja nousi maanantaiksi parhaaseen A-ryhmään.

Lisätietoja kevään kilpailuista

Special Olympics Invitational Games, 15.-17.5. Malta

Special Olympics Sports Festival, 20.-22.5. Tanska

 


Sweden Youth Tour Finals 14.-15.5.2022

(, Heikki Kiiskinen)

Sweden Youth Tour Finals 14.-15.5.2022

Maria Girlealla U16-luokan voitto Tukholmassa

Maria Girlea voitti U16-luokan sunnuntaina Tukholmassa pelatussa Sweden Youth Tourin lopputurnauksessa. Girla ei hävinnyt kisassa yhtään ottelua.

U16 (su): Maria Gilea voitti poolissa kaikki viisi otteluaan ja eteni kolmella kaaviopelin voitolla aina mestaruuteen saakka. Loppuottelussa kaatui Halmstad BTK:n Agnes Svensson 3-1 (-8, 8, 8, 4).

U18 (la): Maria Girlea pääsi poolista jatkoon, mutta pelit päättyivät puolivälieriin.

Tulokset


14.5.2022

Maria Girlea pääsi huhtikuun Söderhmanin tulosten perusteella viikonloppuna Tukholmassa järjestettäviin Sweden Youth Tourin finaaleihin. Girlea pelaa lauantaina U16- ja sunnuntaina U18-luokassa.

 


18-SM ja Nappulaliiga (A) – Sunnuntain kilpailutulokset ja kuvat

(, Esko Heikkinen)

18-SM ja Nappulaliiga (A) – Sunnuntain kilpailutulokset ja kuvat

Edit 16.5: Raportista unohtui kokonaan 12-vuotiaiden lohdutussarja, joka oli epävirallinen luokka. Loppuottelussa Niko Lehtosaari löi Samu Niskasen 3-1 ja molempien taistelutahto oli esimerkillistä. Näistä se pingisura lähtee!

——————————————————————–

Khosravi, Kellowit ja Oinas sekä Hakaste/Kujala

Junnu-SM:n toinen kisapäivä tarkoitti henkilökohtaisia luokkia. Jaossa oli viisi mestaruutta. Pääsääntöisesti suosikit pitivät pintansa varsin hyvin. Sunnuntaina aloitettiin vasta klo 10 ja pelit päättyivät jo klo 17. Pohjoissuomalaisetkin pääsivät kotimatkalle kohtuullisen hyvissä ajoin ja bussi oli pullollaan eri värisiä mitaleita. On selvää, että Pohjois-Suomi tulee olemaan todella kova lähivuosien junnukisoissa.

18-vuotiaiden poikien mestaruuden vei Sam Khosravi, joka hävisi erän sekä Juho Kahlokselle että Aleksi Räsäselle loppuottelussa. Finaali oli ehkä hiukan tiukempi kuin numeroista saattaisi päätellä. Kolmanneksi iskivät Rasmus Vesalainen ja Lauri Hakaste. Rasmuksen ja Lassi Lehtolan puolivälierä oli supertiukka.

Samanikäisten nelinpelissä Hakaste ja Henri Kujala halusivat voittoa eniten ja sen myös saivat. Loppuottelu Khosravia ja Lehtolaa vastaan oli yllättävänkin selvä. Vesalaisen kaksoset pistivät Samin ja Lassin välierässä todella tiukoille, mutta jäivät lopulta kakkoseksi. Leonid Pullinen ja Aleksi Räsänen nappasivat toisen pronssin.

Samanikäisissä naisissa Ella Kellow oli varsin selvä mestari ennen Yang Yixinia. Ellan mestaruutta ei todellakaan voi kyseenalaistaa, sillä hän ei hävinnyt päivän aikana erääkään. Pronssipallille Sonja Ylinen ja Mia Kellow, joka poolissa yllätti Aleksandra Seppäsen lähes 400 pistettä matalammalla ratingilla. Mian hyvä vire näkyi tosin jo aamupäivällä, kun hän löi 12-vuotiaiden loppuottelussa Tea Stråhlmanin ja vei luokkavoiton ilman erätappioita. Tämän luokan prossit Bai Rongxualle ja Iina Hietalahdelle.

Nappulapoikien paras oli Luka Oinas, joka Ellan tavoin ei hävinnyt kisassaan erääkään. Ei hävinnyt loppuottelija Jimi Koivumäkikään ennen finaalia, mutta siinä hänen mahdollisuutensa olivat aika rajalliset. Taktisesti oli jossain määrin yllättävää, että finaalissa pelattiin enemmän rystyalakierrettä kuin monessa aiemmassa saman luokan finaalissa yhteensä. Pronssimitalit veivät Haukiputaan Otso Vahtola ja Ylivieskan Pyry Siven, joten hienoa Heitto ja YPTS!

Kisassa oli mukana ilahduttavan paljon pelaajia. Suuri ansio tästä lankeaa pohjoisen seuroille, jotka toteuttivat ”perinteisen yhteismatkustuskisan” ja yöpyivät koulun luokkahuoneissa lattialla. Aikanaan näistä puhuttiin yhteishengen nostajina.

Kosken talkooporukka kiittää osanottajia ja huoltojoukkoja! Töitä tehtiin, mutta kaikilla tuntui olevan aika kiva fiilis. Ainakin palkintopallikuvia ilmestynee tämän artikkelin yhteyteen.

Linkki tiedostoon, jossa kaikki kisan tulokset: 18 SM ja Nappulaliiga kaikki tulokset.xlsx

Kuvagalleria


WTT Feeder Westchester (USA) 11.-15.5.2022

(, Heikki Kiiskinen)

WTT Feeder Westchester (USA) 11.-15.5.2022

Oláh taipui Oikawalle New Yorkissa

Päivitetty 15.5. klo 10.20

Benedek Oláhin pelit New Yorkissa järjestettävässä WTT Feeder -kilpailussa päättyivät pääkaavion kolmannelle kierrokselle. Pääsystä puolivälieriin japanilainen Mizuki Oikawa oli Oláhia niukasti vahvempi lukemin 4-3 (8-11, 8-11, 11-7, 12-10, 11-7, 4-11, 11-6).

Suomalaisella oli neljännen erän tilanteessa 10-8 kaksi eräpalloa 3-1 johtoon, mutta vikkeläjalkainen 161-senttinen Oikawa käänsi erän itselleen. Myös viidennen erän 5-1 -johtoasema kääntyi 7-11 -tappioksi.

– Peli olisi pitänyt mennä minulle 4-1 tai 4-2. Neljännen erän eräpallossa tein helpon virheen. Toisaalta voimat olivat vähän lopussa – enää ei ollut sellaista hyvää voimaa, jota oli ensimmäisissä peleissä. Myös ratkaisuerässä tuli itselle liian monta helppoa virhettä. Tulin tänne hakemaan sijaa maailmanlistan 50 parhaan joukkoon, joten vähän karvaalta tämä tuntuu. Kokonaisuudessaan oma peli oli kuitenkin hyvällä tasolla, Oláh summasi kahden voiton ja yhden tappion New Yorkin reissun.

Oikawa on tuoreimmalla maailmanlistalla sijalla 137, Oláhin sijoitus on 56:s. New Yorkin turnaus tuo Oláhille 15 WTT:n rankingpistettä, mikä nostanee rankingia yhdellä sijalla.

Oláhin sarjakausi jatkuu vielä kahden kierroksen verran Ranskan Pro A -liigassa Jura Morez TT:n riveissä. Joukkue on sarjataulukossa neljäntenä vain kolme pistettä kärkijoukkue Caen TTC:n takana. Alkavan kesän ohjelmassa on myös WTT:n kisoja sekä elokuussa Münchenissä pelattavat henkilökohtaiset EM-kisat.

Benedek Oláhin ottelut WTT Feeder Westchester -kisassa

R64 Benedek OLAH FIN (WR56) – Kai ZHANG USA (WR173) 4-0 (11-3, 11-5, 11-1, 11-8)
R32 Benedek OLAH FIN (WR56) – David MCBEATH ENG (WR395) 4-1 (11-9, 5-11, 12-10, 11-5, 13-11)
R16 Benedek OLAH FIN (WR56) – Mizuki OIKAWA JPN (WR137) 3-4 (11-8, 11-8, 7-11, 10-12, 7-11, 11-4, 6-11)

Kisasivusto ja tulokset (aikaero 7 h)

Livestream T1-T4


Benedek Oláh selviytyi 16 parhaan joukkoon New Yorkissa, Yhdysvalloissa pelattivissa WTT Feeder -kilpailuissa. Pääkaavion toisella kierroksella Oláh kaatoi alkuvaikeuksien jälkeen englantilaisen David McBeathin 4-1 (11-9, 5-11, 12-10, 11-5, 13-11).

VIDEO: Oláhin ottelu alkaa kohdasta 58m00s.

– Peli oli minulle vaikea. Kaveri pelasi todella hyvin, eikä antanut minulle paikkoja, Oláh huokaisi.

McBeath kiusasi suomalaista ihan tosissaan johtaen avauserää 9-5 ja kolmattakin 10-6, mutta Oláhin rutiini oli erien lopussa valttia. Päätöserässä Penan 8-2 -johto kääntyi vielä vastustajan kahteen eräpalloon, mutta ottelun kolme viimeistä pistettä takasi paikan lauantaina pelattavalle kolmannelle kierrokselle.

– Pysyin henkisesti vahvana ja sain pidettyä paineet vastustajan puolella, jolloin hän alkoi tekemään virheitä. Loppujen lopuksi hyvää peliä itseltä, vaikka en päässyt tekemään samalnlaisia suorituksia kuin ensimmäisessä ottelussa.

Pääsystä puolivälieriin perjantaina kello 20.25 Suomen aikaa vastapuolelle pöytää astelee japanilainen Mizuki Oikawa (WR137). Tämän ottelun voittaja kohtaa joko kolmossijoitetun saksalaisen Benedikt Dudan (WR33) tai belgialasien Cedric Nuytinckin (WR90).


13.5.2022

Benedek Oláh (WR56) avasi New Yorkissa järjestettävien WTT Feeder -kilpailuiden kaksinpelit vakuuttavalla 4-0 (11-3, 11-5, 11-1, 11-8) -voitolla isäntämaan Kai Zhangista (WR172). Neljän rystynäytös keskti vain 20 minuuttia.

VIDEO: Oláhin ottelu alkaa kohdasta 3h2m50s

Perjantai-iltana kello 22.15 Suomen aikaa pelattavalla pääkaavion toisella kierroksella vastaan asettuu englantilainen David McBeath (WR406).

MS R64 Benedek OLAH FIN (WR56) – Kai ZHANG USA (WR172) 4-0 (11-3, 11-5, 11-1, 11-8)
MS R32 Benedek OLAH FIN (WR56) – David MCBEATH ENG (WR406) 4-1 (11-9, 5-11, 12-10, 11-5, 13-11)


12.5.2022

Sekanelinpelissä Oláhin ja hollantilaisen Britt Eerlandin taival päättyi avauskierroksen 3-2 (9-11, 11-8, 12-10, 7-11, 14-12) -tappioon taiwanilaisparia Chen Szu-Yu / Chuang Chih-Yuan vastaan. Oláh / Eerland oli päätöserää tappiolla jo 6-10, nousi kahteen ottelupalloon (11-10 ja 12-11), mutta hävisi erän 12-14.

MX R16 CHEN Szu-Yu/CHUANG Chih-Yuan TPE – Benedek OLAH FIN/Britt EERLAND HOL 3-2 (9-11, 11-8, 12-10, 7-11, 14-12).


11.5.2022

Benedek Oláh metsästää lisäpisteitä maailmanrankingiin 11.-15.5. New Yorkissa pelattavassa WTT Feeder Westchester -turnauksessa. Oláh pelaa myös sekanelinpeliä yhdessä hollantilainen Britt eerlandin kanssa. molemmissa luokissa pelit alkavat torstaina suoraan pääkaaviosta.

Oláhin kaksinpelivastustaja pääkaavion avauskierroksella on maailmanlistalla sijalla 172 oleva yhdysvaltalainen Kai Zhang. Ottelun voittaja kohtaa toisella kierroksella joko englantilaisen David McBeathin (WR406) tai intilalaisen Manav Vikash Thakkarin (WR115).

– Ihan ok arpa, Oláh tuumaili kisojen aattopäivänä.

 

Live TV: 12-ja 18-vuotiaiden SM_sunnuntai
, Tero Naumi
18-SM ja Nappulaliiga (A) – Arvonta ja aikataulut; päivitys 9.5
, Esko Heikkinen , Lataa tiedosto tästä
18-SM ja Nappulaliiga (A) – Lauantain kilpailutulokset ja kuvat
, Esko Heikkinen
Kuukauden pingisteko huhtikuu 2022, Juho Kahloksen nopea nousu junioreiden kärkikaartiin
, Teemu Oinas , Lataa tiedosto tästä
Veteraanien SM (A), Wega – Sunnuntain kaaviot
, Aarne Kyläkallio
PT 75:n kansalliset – Kilpailutulokset
, Jyrki Nummenmaa
7.5-8.5.2022 pelattujen kilpailujen ratingit
, Jori Haataja , Lataa tiedosto tästä
SM-sarjan lopputurnaus ja sarjakarsinnat la 7.5.2022
, Teemu Oinas , Lataa tiedosto tästä
Tupin harrastuskisa 21.5.2022
, Jori Haataja , Lataa tiedosto tästä
ITTF SQY French Para Open 5.-8.5.2022
, Heikki Kiiskinen , Lataa tiedosto tästä
Live TV: 12- ja 18-vuotiaiden SM-kisat lauantai
, Tero Naumi
Benedek Oláh – Ranskan Pro A -liiga – 2021/2022
, Heikki Kiiskinen , Lataa tiedosto tästä
ITTF Slovenia Para Open 11.-14.5.2022
, Heikki Kiiskinen
SM-sarja lopputurnaus, sarjakarsinta ja 1-divisioonan nouskarsinta – tulokset
, Kimmo Pihkala , Lataa tiedosto tästä
Viikonlopun SM-kisojen osallistumismaksut
, Tero Naumi
SM-sarjan lopputurnaus ja sarjakarsinnat 7.5.2022 – info, KoKa luopuu lopputurnauksesta, PT-Helsinki suoraan loppuotteluun
, Teemu Oinas , Lataa tiedosto tästä
PT 75:n kansalliset – Kilpailutulokset
, Jyrki Nummenmaa
30.4-1.5.2022 pelattujen kilpailujen ratingit
, Jori Haataja , Lataa tiedosto tästä
STARUMMER – Kilpailukutsut
, Arto Luukkainen , Lataa tiedosto tästä
Nappulaliiga ja 18-SM Koskella, pooliarvonnat
, Esko Heikkinen , Lataa tiedosto tästä
International Levercode Open 4-5.06.2022, Tallinna
, Mika Räsänen , Lataa tiedosto tästä
Sarjajaoston päätös, 2AB-AL TIP-70 3 – MBF
, Teemu Oinas
Veteraanien SM (A), Wega – Arvonnat ja lauantain ja sunnuntain aikataulut
, Aarne Kyläkallio
OPT-86:n pingiskesäleirit kesällä 2022
, Teemu Oinas , Lataa tiedosto tästä

Näytä kaikki artikkelit