Etusivu

Suomalaiset yllätysvalmiina pöytätenniksen EM-kilpailuihin

(, Heikki Kiiskinen)

Suomalaiset yllätysvalmiina pöytätenniksen EM-kilpailuihin

Viime vuoden syyskuulta siirretyt pöytätenniksen EM-kilpailut pelataan juhannusviikolla Varsovassa, Puolassa. Suomesta kisoihin lähtee pieni, mutta varsin iskukykyinen ja yllätysvalmis joukkue.

Miesten kaksinpeleissä ovat mukana Benedek Oláh ja Alex Naumi. Kaksikko edustaa sinivalkoisia värejä myös nelinpeleissä. Lisäksi Oláh pelaa sekanelinpeliä hollantilaisen Britt Eerlandin kanssa.

– Valmistautuminen kisoihin on sujunut erittäin hyvin. Se on tapahtunut koronapandemian vuoksi pääosin omissa seuroissa. Suurimmat odotukset kohdistuvat tällä kertaa ehkä nelinpeleihin. Vuoden 2019 MM-kisoissa Benedek ja Alex etenivät 16 parhaan joukkoon, joten miksipä menestystä ei tulisi nyt EM-tasolla, päävalmentaja Mattias Bergkvist pohtii.

Iso merkitys menestykseen on myös arvonnalla eli missä vaiheessa kaaviota vastaan tulee kärkisijoitettuja pelaajia tai pareja?

– Kaksinpeleissä Benedek on ehdoton valttikorttimme. Toivottavasti hän pystyy pelaamaan samalla tasolla tai jopa hieman paremmin kuin keväällä Ranskan liigassa. Myös Alexin peli on mennyt loukkaantumisten jälkeen huimasti eteenpäin, joten kaikki on mahdollista, Bergkvist sanoo.

Myös Oláh odottaa Varsovasta paljon. EM-tasolla eri maiden edustajat voivat pelata sekanelinpeliä yhdessä. Mitalitavoitteet eivät ole tuulesta temmattuja, kun parina on niin ikään olympiakävijä.

– Olen odottanut tätä mahdollisuutta jo neljä tai viisi vuotta. Britt on ihan älyttömän hyvä pelaaja, Oláh kehuu hollantilaista.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Britt Eerland (@britteerland) jakama julkaisu

Ruotsissa harjoitteleva 20-vuotias Naumi esitti jo kevään olympiakarsinnoissa ennakkoluulottomia otteita.

– Sanoisin, että pelaan tällä hetkellä treeneissä parasta pingistä mitä olen ikinä pelannut, joten hyvin motivoituneena lähden kisoihin. Alkulohkosta jatkoon ja yksi kova päänahka niin olen tyytyväinen. Nelinpeleissä voidaan päästä Penan kanssa pitkälle, jos pelataan vähintään samalla tavalla kuin viime arvokisoissa, Naumi uskoo.

EM-kilpailut alkavat tiistaina. Sekanelinpelin mitaliottelut ovat ohjelmassa perjantaina, kaksin- ja nelinpelien neljä parasta ratkovat maanosan paremmuudet sunnuntaina.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Henkilön Suomen Pöytätennisliitto (@pingisliitto) jakama julkaisu

Miesten kaksinpelit

– 64 pelaajan yhden tappion pääkaavio, johon pääsee suoraan 32 pelaajaa rankingin perusteella, 24 alkulohkovoittajaa sekä 8 lohkokakkosta jatkokarsinnoista
– Oláh ja Naumi aloittavat kaksinpelit tiistaina aamupäivällä alkulohkoista
– Alkulohko 1 (suluissa rankingsijoitus): Benedek Oláh, Suomi (33), Yonatan Shusterman, Israel (79), Viktor Yefimov, Ukraina (81)
– Alkulohko 10: Adam Szudi, Unkari (42), Alex Naumi, Suomi (71), Georgios Stamatouros, Kreikka (90)

Miesten nelinpelit

– 32 parin yhden tappion pääkaavio, johon pääsee suoraan 18 paria rankingin perusteella ja loput 14 karsintakierroksen kautta
– Oláh / Naumi on 13:nneksi sijoitettuna suoraan torstaina puolilta päivin alkavassa pääkaaviossa

Sekanelinpelit

– 32 parin pääkaavio, johon pääsee suoraan 16 paria rankingin perusteella ja loput 16 karsintojen kautta
– Oláh / Eerland aloittaa sekanelinpelit tiistai-iltana toiselta karsintakierrokselta latvialaisparia Arturs Reinholds / Baiba Bogdanova vastaan, ottelun voittaja etenee pääkaavioon

Ohjelma ja tulokset (Suomessa kello on tunnin enemmän kuin Varsovassa)

Livestream (T1-T4)

 


Sarjailmoittautuminen kaudelle 2021/2022 käyntiin

(, Teemu Oinas)

Sarjailmoittautuminen kaudelle 2021/2022 käyntiin

Ilmoittautumistilanne 18.6.2021, takaraja 30.6.2021

SM-sarja 5/8
1-divisioona 5/10
2-divisioona 12/32
3-divisioona 29/64

Oheisesta linkistä voitte ilmoittautua kauden 2021-2022 sarjoihin.

Koska karsintaotteluita tai -sarjoja ei ole saatu pelattua loppuun kaudella 2020/2021, joukkueet eivät voi pudota alempaan sarjaan, elleivät ne itse ole luopuneet sarjasta. Joukkue voi kuitenkin vapaaehtoisesti siirtyä sarjaporrasta alemmaksi kaudelle 2021/2022.

Joukkueita pyydetään tässä vaiheessa tekemään sarjailmoittautumiset siihen sarjaan jossa olivat kaudella 2020/2021.

Joukkueita suositellaan harkitsemaan tarkoin ensi kauden sarjoihin ilmoittautumisen yhteydessä, onko nykyinen sarjataso joukkueelle sopiva. Mikäli sarjoista vapautuu paikkoja, seurat voivat anoa joukkueelle paikkaa ylemmässä sarjassa.  Vapaan hakemuksen sarjaporrasta ylemmäksi siirtymiseksi voitte tehdä etukäteen sarjailmoittautumislomakkeen ”muuta” kentässä. Mikäli joukkueenne haluaa siirtyä sarjaporrasta alemmaksi vapaaehtoisesti, mainitsethan siitä myös ”muuta” kentässä.

Ilmoittautumiskaavake: https://bit.ly/3u5ii5E
Ilmoittautumisten lista: https://goo.gl/Fkbjt9

SM-sarjan ja 1-3 divisioonien ilmoittautumiset 30.6.2021 mennessä. 4-6 divisiooniin voi ilmoittautua 31.8.2021 asti.

Sarjapäälliköt 2021-2022: (tilanne 16.5.2021)

SM-sarja: Teemu Oinas, teemu.oinas@gmail.com
1-divisioona: Teemu Oinas, teemu.oinas@gmail.com
2-divisioona: Teemu Oinas, teemu.oinas@gmail.com
3-divisioona: Veikko Lamminsalo, veikko@lamminsalo.net
4-divisioona Uusimaa: Juha Julmala, juha.julmala@gmail.com
4-divisioona Varsinais-Suomi: Jori Haataja, jori.haataja@saunalahti.fi
4-divisioona Pohjanmaa: Juha Julmala, juha.julmala@gmail.com
4-divisioona Itä-Suomi: Teemu Oinas, teemu.oinas@gmail.com
4-divisioona Pohjois-Suomi: Teemu Oinas, teemu.oinas@gmail.com
5-divisioona Uusimaa: Juha Julmala, juha.julmala@gmail.com
5-divisioona Varsinais-Suomi: Jori Haataja, jori.haataja@saunalahti.fi
5-divisioona Pohjanmaa: Juha Julmala, juha.julmala@gmail.com
5-divisioona Pohjois-Suomi Teemu Oinas, teemu.oinas@gmail.com
6-divisioona Uusimaa: Alexander Dyroff, pingiskoulu@netti.fi
6-divisioona Varsinais-Suomi: Jori Haataja, jori.haataja@saunalahti.fi

Mikäli seuranne luopuu sarjasta niin pyydän ilmoittamaan siitä allekirjoittaneelle.

Jos on kysyttävää niin voitte olla yhteydessä: teemu.oinas@gmail.com


Kilpailukalenteri 2021/2022 nähtävillä ja kilpailut ovat nyt haussa

(, Teemu Oinas)

Kilpailukalenteri 2021/2022 nähtävillä ja kilpailut ovat nyt haussa

Kilpailukalenterin runko kaudelle 2021/2022 on saatu valmiiksi ja se löytyy oheisen linkin takaa. Tässä vaiheessa voi hakea kalenteriin SM-kilpailujen järjestysoikeuksia ja normaaleja kansallisia kilpailuja. Tällä lomakkeella ei haeta sarjaturnauksia.

Kilpailukalenterissa on vielä jonkun verran epävarmuutta johtuen epidemiatilanteesta. Kansainvälisen kalenterin muutokset voivat siis vielä muuttaa kotimaan kalenteriamme tietyissä paikoin.

SM-sarjan osalta kalenterissa olevasta turnausjaosta päätetään SPTL:n kokouksessa ma 24.5.2021.

Kilpailukalenteri 2021/2022: https://bit.ly/3fsEDnY

Käykää tutustumassa kilpailuiden kategorioihin ja kilpailujen järjestäjän ohjeeseen kaudelle 2020-2021 (koskee myös kautta 2021-2022) ennenkuin haette kilpailuja. Linkki alla.

http://www.sptl.fi/sptl_uudet/?p=22822

Kilpailujen hakemukset voi lähettää oheisella nettilomakkeella. Hakekaa jokainen kilpailu erikseen lomakkeella. Linkki alla.

Kilpailujen hakulomake: http://bit.ly/2vEUkBR

30.6.2021 mennessä haetut kilpailut lisätään kilpailukalenteriin hakemusten ja toivomusten mukaisesti 1.7.2021.

Kilpailuvaliokunta


Päivitys 7.5: Koronaohjeistusta kilpailuihin ja sarjaotteluihin

(, Mika Räsänen)

Päivitys 7.5: Koronaohjeistusta kilpailuihin ja sarjaotteluihin

Linkki: Liiton koronaohjeistusta kilpailuihin ja sarjaotteluihin

Päivitys 7.5.2021

Hallitus päätti kokouksessaan 28.4, että keväältä siirretyt SM-kisat pyritään pelaamaan mahdollisimman nopeasti kesän jälkeen. Kesäkuussa pelataan 13- ja 15 SM-kilpailu mikäli viranomaispäätökset ja koronatilanne tämän mahdollistavat. Rajoituksia on alettu vähitellen eri puolilla Suomea purkamaan. Paikkakuntakohtaisesti eroja on paljon, joten seurojen on hyvä seurata oman alueensa viranomaispäätöksiä.

Päivitys 30.3.2021

Koronatilanne ei ole muuttunut parempaan suuntaan ja liittohallitus päätti maanantaina 29.3 pidetyssä kokouksessa ettei kilpailuita tai sarjaturnauksia järjestetä myöskään huhtikuussa. Seuraava hallituksen kokous on 28.4 ja silloin tehdään päätöksiä keväältä siirrettyjen SM-kilpailuiden sekä sarjojen osalta.

Päivitys 3.3.2021

Liittohallitus päätti maanantaina 1.3 pidetyssä kokouksessa ettei kilpailuita tai sarjaturnauksia järjestetä maaliskuussa. Kauden jatkuminen on mahdollista vasta koronarajoitusten vapautuessa. Kilpailuvaliokunta sekä työvaliokunta seuraavat tilannetta. Seuraava hallituksen kokous on 29.3.

Päivitys 22.2.2021

Koronarajoituksia on monin paikoin Suomea jatkettu vähintään maaliskuun puoleen väliin saakka. Koronatilanne ei toistaiseksi mahdollista sarjaturnausten tai kilpailuiden järjestämistä. Liiton hallitus kokoontuu seuraavan kerran maanantaina 1.3 ja käsittelee mm. kauden jatkamiseen liittyviä asioita.

Päivitys 2.2.2021

Helmikuussa ei pystytä pelaamaan kilpailuita tai sarjaturnauksia. Tapahtumille etsitään uusia ajankohtia kunhan näiden järjestäminen on mahdollista. Myös maaliskuun alkuun pelattavaksi suunnitellut veteraanien SM-kisat siirretään.

Noudatamme viranomaistahojen suosituksia ja määräyksiä. Otteluita voidaan pelata ainoastaan mikäli viranomaisten päätöksiä pystytään noudattamaan.

Päivitys 15.1.2021

Koronarajoitusten vuoksi helmikuun tapahtumakalenteriin tulee peruutuksia. Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on päättänyt, että liikuntapaikat pysyvät suljettuna kaikilta ikäryhmiltä vähintään tammikuun loppuun saakka. Tämän johdosta 13- ja 15-vuotiaiden SM-kisat siirretään myöhempään ajankohtaan. Myös sarjaturnausten osalta tullaan tekemään muutoksia.

Kevään tapahtumakalenteri menee peruutusten ja siirtojen myötä uusiksi. Kilpailu- ja sarjatoimintaa pyritään jatkamaan kun harjoittelu on mahdollista eri puolilla Suomea ja pelaajilla on turvalliset ja tasapuoliset lähtökohdat kilpailemiseen.

Koronatilanteen kehittymistä seurataan edelleen jatkuvasti.

Päivitys 7.1.2021

Koronan aiheuttamia rajoituksia on jatkettu monilla paikkakunnilla. Rajoitukset ovat määräaikaisia ja niiden pituus vaihtelee eri puolilla Suomea. Seuraamme tilannetta ja teemme päätöksiä helmikuun tapahtumien osalta kun saamme  viranomaisilta lisää tietoa tilanteen etenemisestä.

Päivitys 21.12.2020

Tammikuulle tapahtumakalenteriin merkityt sarjaturnaukset sekä henkilökohtaiset SM-kilpailut on päätetty siirtää. Uusista ajankohdista tiedotetaan lisää tammikuun alkupuolella.

Kuun lopulle merkittyjä SM-kisoja sekä muita tapahtumia ajatellen pelaajien on pystyttävä harjoittelemaan, mikä tällä hetkellä ei ole mahdollista. Asiassa on konsultoitu myös kahta aktiivisesti kilpapelaavaa lääkäriämme, Marina Donneria ja Rauli Franssilaa.

Päivitys 14.12.2020

Tilanne koronapandemian suhteen elää jatkuvasti ja rajoituksia on otettu käyttöön sekä jatkettu useilla paikkakunnilla. Koska päätökset ovat alueellisia, seurojen ja pelaajien kannattaa seurata oman alueen tilannetta viranomaisten sekä muun muassa paikallisten liikuntavirastojen sivuilta.

Päivitys 30.11.2020

Eri puolille Suomea on otettu lisää rajoituksia käyttöön. Rajoitukset voivat olla myös hyvin paikallisia ja kaupunki- tai kuntakohtaisia. Seurojen on syytä seurata mitä omalla alueella liikunta- ja urheilutoiminnasta linjataan sekä tiedottaa jäsenistöä toiminnan jatkosta.

Päivitys 27.11.2020

Pääkaupunkiseudun liikuntapaikat suljetaan 

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätöksellä kaupunkien sisäliikuntapaikat suljetaan 30.11-20.12 väliseksi ajaksi. Päätöksen pohjalta miesten TOP-16 turnaus siirretään myöhempään ajankohtaan. Rajoitukset koskevat toistaiseksi Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten tiloja mutta saattavat laajentua myös muihin kuntiin ja kaupunkeihin Uudenmaan alueella.

Seurojen on syytä seurata tarkasti, mitä korona-asioista päätetään ja suositellaan alueellisesti eri puolilla Suomea.

Päivitys 23.11.2020

Liittohallitus on pohtinut pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän perjantaisten päätösten vaikutusta pöytätennistoimintaan Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Vantaan alueella. Näiden isompien kaupunkien lisäksi myös useat muut HUS:n alueella sijaitsevat kunnat ja kaupungit ovat ottaneet samoja rajoituksia käyttöön. Keskustelun pohjalta:

 • Seurapelaajien normaali harjoituspelaaminen omissa ryhmissään on edelleen mahdollista
 • Ensi viikonlopun nappulaleiri (17 nuorta) on tarkoitus järjestää suunnitelmien mukaisena
 • Liiton viikkosarjojen pelit leviämisalueella jäävät tauolle 13.12 asti. Todettakoon, että nämä rajoitukset koskevat toistaiseksi vain pääkaupunkiseutua sekä niitä kuntia, joissa rajoitukset on otettu käyttöön. Liitto suhtautuu joustavasti sekä mahdollisiin pelipaikan vaihdoksiin että syyskierroksen otteluiden venymiseen kevätkauden puolelle.
 • PTS-60:n kisat 5.12.2020 ja Starin kisat 12.-13.12.2020 joudutaan perumaan/siirtämään.
 • Eri sarjatasojen turnauslohkojen suhteen selvitetään, tullaanko turnauksia jakamaan alkuperäistä suunnitelmaa pienempiin osaturnauksiin.
 • Toistaiseksi voimassa olevin tiedoin TOP-16 -finaali pelataan 19.12.2020 Ruskeasuolla

Lainaus koordinaatioryhmän julkilausumasta: ”Lisäksi suositellaan, että kaikki aikuisten harrastukset suoritetaan toistaiseksi vain omassa harrastusryhmässä.   Aikuisten harrastusjoukkueiden välisiä otteluita, kilpailuita tai alueellista sarjatoimintaa ei järjestetä. Rajoitukset eivät koske yksilö- ja ryhmälajien maajoukkuetoimintaa, SM-tason ja I-divisioonan tasoista kilpailutoimintaa ja kansainväliselle huipulle tähtäävää ammattimaista harjoittelua.”

Linjaukset koskevat siis pääkaupunkiseutua sekä osin HUS:n sairaanhoitopiirin aluetta. Seurojen on syytä seurata tarkasti, mitä korona-asioista päätetään ja suositellaan alueellisesti eri puolilla Suomea. Linjauksissa voi olla huomattavia eroja. 

Koko maassa tärkein ohje on edelleen se, että kukaan ei tule sairaana pelikentille. Toiseksi tärkeintä on huolehtia käsihygieniasta ja turvaväleistä.

Noudatamme yhä myös THL:n ja muiden viranomaistahojen yleisiä suosituksia. Tavoite on, että halleissa on väkeä mahdollisimman vähän. Siis poistu nopeasti, kun pelivuorosi on ohi, äläkä jää ”notkumaan” hallille.

Päivitys 20.11

Pääkaupunkiseutu leviämisvaiheessa, uusia rajoituksia toimintaan

Pääkaupunkiseudulle on annettu uusia ohjeistuksia ja määräyksiä, jotka astuvat voimaan ensi maanantaina 23.11. Rajoitukset suunnataan erityisesti joukkue- ja kontaktilajeihin, mutta osa määräyksistä koskee myös pöytätennistä. Yli 20 hengen tapahtumia ei saa järjestää 23.11-13.12 välisenä aikana.Tämän seurauksena PTS-60:n ja Starin kisoja ei voida järjestää. Lisäksi aikuisten harrastusryhmien toimintaa suositellaan tehtäväksi vain oman ryhmän sisällä.

Uusista rajoituksista johtuen ko. ajanjaksolle suunniteltujen viikkosarjojen ottelut tulee siirtää myöhempään ajankohtaan. Syyskautta tullaan viikkosarjojen osalta pidentämään alkuvuoteen, jotta kaikki ottelut on mahdollista pelata. Kilpailuvaliokunta ja hallitus käsittelevät asiaa ja lisää ohjeistusta annetaan viimeistään maanantaina 23.11.

Tulevaksi viikonlopuksi 21.-22.11 suunnitellut sarjaturnaukset myös pääkaupunkiseudulla voidaan järjestää, mutta järjestäjiä suositellaan noudattamaan erityisen tarkasti THL:n ja Opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä. Halleille toivotetaan tervetulleiksi ainoastaan pelaajat sekä joukkueiden toiminnassa mukana olevat henkilöt. Muut voivat nauttia lajista nettistriimin välityksellä.

Päivitys 29.10
Pöytätennisliitto noudattaa kulloinkin voimassa olevia yleisiä viranomaisten sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeistuksia koronatilanteeseen liittyen.

Alueellisilla ja paikallisilla viranomaisilla on hallituksen periaatepäätöksen sekä OKM:n ja THL:n suositusten mukaisesti mahdollisuus tehdä epidemiatilanne huomioivia päätöksiä epidemian leviämisen estämiseksi alueellisesti. Pyydämme seuraamaan päätöksiä.

Päätöksiä harrastustoimintaan käytettävien tilojen mahdollisista rajoituksista tekevät myös kunnat ja esimerkiksi Helsingin kaupunki yhdessä Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kanssa edellyttää maanantaista 2. marraskuuta 2020 alkaen kaikilta 15 vuotta täyttäneiltä kasvomaskin käyttöä hallinnoimissaan sisäliikuntatiloissa. Kasvomaskia tulee käyttää muulloin kuin liikuntasuorituksen aikana eli aulatiloissa, saapumis- ja kokoontumistiloissa, pukuhuoneissa, katsomoissa ja muissa vastaavissa tiloissa. Velvoite käyttää maskia sisäliikuntatiloissa koskee myös henkilöstöä, tiloissa toimivia ulkopuolisia toiminnanharjoittajia. Kasvomaskin käyttöä suositellaan vahvasti myös yksityisille toimijoille. Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä henkilöiltä, jotka eivät terveydentilansa vuoksi voi maskia käyttää. Henkilön oma ilmoitus asiasta katsotaan riittäväksi.

Velvoite koskee kaikkea sisäliikuntaa, esimerkiksi liikuntapalvelun sisäliikuntatilojen ja koulujen liikuntasalien seura- ja harrastuskäyttöä.

 Päivitys 16.10.

Pöytätennisliitto noudattaa kulloinkin voimassa olevia yleisiä viranomaisten sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeistuksia koronatilanteeseen liittyen.

Aluehallintovirastot päättävät alueensa harrastustilojen käytön ja toiminnan rajoituksista alueellisen epidemiatilanteen perusteella. Tapahtumien järjestäjien toivotaan tutustuvan omien aluehallintovirastojen linjauksiin. Toistaiseksi suuressa osassa maata on mahdollista järjestää kilpailu- ja sarjatoimintaa sekä harjoituksia ohjeistukset huomioiden.

Vaasan sairaanhoitopiirin alueella on voimassa 31.10.2020 asti kymmenen hengen kokoontumisrajoitus: https://www.avi.fi/web/avi/-/vaasan-sairaanhoitopiirin-alueelle-kymmenen-hengen-kokoontumisrajoitus-kolmeksi-viikoksi-lansi-ja-sisa-suomi- ja pääkaupunkiseudulla määräys hygienia- ja turvaetäisyysohjeiden noudattamisesta yli 20 hengen yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla 19.10.-18.11.2020 (https://www.avi.fi/web/avi/-/paakaupunkiseudulla-yli-20-hengen-yleisotilaisuuksissa-on-noudatettava-ohjetta-turvaetaisyyksista-ja-hygieniakaytannoista-19-10-alkaen-etela-suomi-).

Kiihtymisvaiheessa olevilla alueilla on aikaisemman 50 hengen suosituksen sijaan muutettu suosituksia koskemaan yli 20 hengen yleisötilaisuuksia, joissa on noudatettava Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä. Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan edelleen myös kiihtymisvaiheessa olevilla alueilla järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu yli 20 henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta.

Leviämisvaiheessa olevilla alueilla tapahtumien järjestäminen on entistä tiukemman harkinnan varaista.

Päivitys 9.10

Sarjapelien pelaaminen korona-aikana

Sarjaotteluita ei saa pelata kipeänä tai mahdollisen altistuksen alaisena. Määrätyssä tai suositellussa karanteenissa ei voi osallistua sarjoihin, kilpailuihin tai harjoituksiin. Pelaajien ja joukkueiden oma harkinta näissä tilanteissa on ensiarvoisen tärkeää. Nykytilanteessa otteluiden siirtoja myönnetään herkemmin.

Pyritään viemään kausi läpi turvallisesti ja joustavasti järkeä käyttäen.

Päivitys 25.9

Aluehallintoviraston ohjeistus tapahtumien järjestämiseen, julkaistu 22.9:
Lokakuussa on edelleen tärkeää varmistaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten turvallisuus. Yli 50 hengen tilaisuuksia saa järjestää rajatuissa ulko- ja sisätiloissa, jos niissä noudatetaan ohjeita turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä.
Aluehallintovirastot ovat tehneet omien alueidensa tiedotteet, joihin järjestäjien kannattaa tutustua. Tiedotteet löytyvät aluehallintoviraston sivuilta osoitteesta avi.fi

Ulkomailta Suomeen tulevan pelaajan tulee noudattaa viranomaissuosituksia karanteenien suhteen. Määrätyssä tai suositellussa karanteenissa ei voi osallistua harjoituksiin eikä liiton alaisiin sarjoihin tai kilpailuihin.

Päivitys 27.8

Aluehallintoviraston linjauksen mukaan 50 hengen kokoontumisrajoitus on voimassa syyskuussa. Yli 50 hengen tapahtumia voi kuitenkin järjestää erityisjärjestelyin, mikäli tapahtumajärjestäjä pystyy varmistamaan osallistujien turvallisuuden. Pöytätennisliitto suosittelee kilpailuiden järjestäjiä tutustumaan aluhallintoviraston päätökseen ja pohtimaan tarkasti osallistujamäärien rajoittamista.: http://www.avi.fi/web/avi/-/syyskuussa-saa-jarjestaa-myos-yli-50-hengen-tapahtumia-kun-niiden-turvallisuus-varmistetaan
 
Avi:n ohjeistuksessa edellytetään muun muassa että:
 • Osallistujien tai seurueiden välille on lähikontaktien välttämiseksi turvattava mahdollisuus 1-2 metrin turvavälien ylläpitämiseen
 • Tilanteissa, joissa saattaa syntyä jonoja, ihmisiä pitää muistuttaa ja auttaa turvavälien pitämisessä.
 • Järjestäjän pitää ohjeistaa osallistujia turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta sekä tarjota mahdollisuus käsien puhdistamiseen.
 
Ulkomailta Suomeen tulevan pelaajan tulee noudattaa THL:n karanteenisuosituksia. Jos saavut THL:n julkaiseman liikennevalomallin mukaisista oranssin tai punaisen liikennevalon maista, omaehtoinen 14 päivän karanteeni on voimassa ja tänä aikana ei saa osallistua harjoituksiin eikä liiton alaisiin sarjoihin tai kisoihin.
 
Noudatamme kulloinkin voimassa olevia yleisiä viranomaisten sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeistuksia koronatilanteeseen liittyen.
 

Linkki: Liiton koronaohjeistusta kilpailuihin ja sarjaotteluihin

13.8

Pöytätenniskausi on alkamassa ja ensimmäiset kilpailut järjestetään elokuun lopulla.  Toivomme pöytätennisväen noudattavan edelleen yleisiä viranomaisten sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeistuksia koronatilanteeseen liittyen.

Liitto on tehnyt omaa ohjeistusta kisojen järjestäjille ja osallistujille, ohjeistuksen linkki löytyy artikkelin lopusta. Seuraamme tiiviisti viranomaismääräyksiä ja teemme tarvittaessa muutoksia ja päivityksiä omiin ohjeistuksiimme.

Tärkeintä on kuitenkin jokaisen henkilön oma vastuullinen toiminta. Älä mene hallille tai osallistu harjoituksiin, kilpailuihin tai sarjaotteluihin, mikäli tunnet itsesi vähänkin sairaaksi!

Linkki: Liiton koronaohjeistusta kilpailuihin ja sarjaotteluihin

Ruskeasuon maajoukkueryhmän harjoittelua uudistetaan

(, Esko Heikkinen)

Ruskeasuon maajoukkueryhmän harjoittelua uudistetaan

Meillä on pieni joukko lahjakkaita nuoria tai nuorehkoja pelaajia, joiden harjoittelusta on pääosin vastannut liitto. Nyt – soveltuvin osin jopa heti – tarkoituksemme on kehittää tätä järjestelmää, lähinnä kahdesta syystä. Ensinnäkään emme ainakaan kaikilta osin ole tyytyväisiä saavuttamiimme tuloksiin. Toiseksi olemme niin pieni pingismaa, että jokaisesta lahjakkuudesta on yritettävä pitää kunnolla kiinni.

Todettakoon lisäksi, että syyllisiä ei haeta. Nykytilanne ei ole kenenkään vika, korkeintaan liiton johdon. Nyt puhutaan tilanteen parantamisesta. Sitä varten kirjoitan alla asiaan liittyviä näkökohtia. Niitä saa myös ihan jokainen halutessaan kommentoida.

Seuraavat asiat tulevat melkein miettimättä mieleen:

Hommaa on johdettava

Tätä varten perustamme johtoryhmän, jossa jokainen saa sanoa sanottavansa. Siellä myös suunnitellaan ulkomaisia kilpailuja ja leirityksiä, miksei kotimaisiakin. Allekirjoittaneen ohella ainakin Sonja, Mika, Mattias, Bahman ovat tätä jengiä. Käytännön johtamista on esimerkiksi se, että parhaillaan käymme keskustelua Kiinan liiton kanssa mahdollisen sparrarin/valmentajan saamisesta syksyllä muutamaksi kuukaudeksi.

Enemmän viestintää

”Rusan ryhmä” on toiminut turhan paljon omissa ympyröissään. Nyt on tavoitteena, että muutkin kuin sisäpiiriläiset tietävät, mistä on kyse. Perinteisemmän viestinnän ohella se voi tarkoittaa vaikka live-kuvaa treeneistä. Lisäksi minulla on ”ikuisuushanke” sinisen ja painavan verhon vaihtamisesta läpinäkyväksi verkoksi, jolloin treeniryhmän pelaamisen seuraaminen on paikan päällä helpompaa.

Viestintää on myös pelaajille suunnatut yhteispalaverit, joihin voimme kutsua vaikka urheilupsykologin puhumaan kisajännityksen lieventämisestä. Alku otetaan kuitenkin ihan omin voimin ja puhumme sekä liiton että pelaajien tavoitteista.

Tehdään yhdessä

Yhteistyö on voimaa. Esimerkiksi ilman ulkopuolisia asiantuntijoita emme voi pärjätä valmennuksellisesti, olipa kyse sitten vaikkapa fyysisistä ominaisuuksista tai ravinnosta.

Modernisti puhumme yhteisöllisyydestä. Olemme luomassa tosissaan ja tavoitteellisesti harjoittelevien pöytätennispelaajien ryhmää. Siihen kuuluvat oleellisena osana mainiot parapelaajamme. Toinen ”uusi” idea voisi olla Rusalta lähtevä yhteislenkki, mikä tosin keksittiin jo 1970-luvulla.

Lisää valmentajia

Tärkein uudistusajatuksemme on se, että lisäämme valmentajien määrää. Mattias on usein ollut toivottoman tehtävän edessä, kun samaan aikaan pallolaatikon antamisen kanssa on pitänyt vastata muiden pöytien treeneistä.

Tähän saamme muutoksen lisäämällä valmentajia. He voivat olla henkilökohtaisia valmentajia – kuten Mara Autio on Ainolle tai Bahman Samille – tai ns. ”liiton valmentajia”. Mattiaksen, Samulin, Mikan, Tanelin, Maran ja muiden ”tuttujen” lisäksi käymme tai olemme käyneet keskusteluja mm. Johanna Schüpbachin ja Johan Kratzin kanssa. Lisäksi mm. tunnettu ruotsalaisvalmentaja Peter Sartz on ilmaissut kiinnostuksensa Suomea kohtaan.

En pidä ollenkaan mahdottomana, että syksyllä Rusalla voisi olla parikin pallolaatikkoporukkaa samaan aikaan kun muut pelaajat vetävät normitreeniä. Yksilöllisyyden lisääminen on varmasti yksi tavoite, nythän koko ryhmä on periaatteessa harjoitellut samaan aikaan maanantaista torstaihin klo 17-20.

Pelaajista

Koko hankkeen sielu on pelaajissa. Heidän on koettava itsensä tärkeiksi ja haluttava tulla paremmaksi. Mäkelänrinteessä aloittavat syksyllä ainakin Maria Girlea, Sam Khosravi ja Aleksi Räsänen, mahdollisesti muitakin. Mäkelänrinne ja Urhea ovat meille alihyödynnettyjä mahdollisuuksia.

Maajoukkuepelaajat – esimerkiksi Benedek ja Alex – ovat aina paikalla ollessaan liiton pöytien asiakkaita. Sama mahdollisuus on pääkaupunkiseudun ulkopuolisilla kärkijunioreilla. Sparrareitakin tarvitaan – heistä esimerkiksi Anastasiia on mainio esimerkki.

Lopuksi

Kuten alussa kirjoitin, kaikkea saa kommentoida ja kritisoidakin. On melko varmaa, että kaikki mene kerralla nappiin. Tervetuloa myös mukaan toimintaan, vaikkapa vain keskustelemaan ja antamaan omia näkökulmia. Ilmoittautua voi vaikka allekirjoittaneelle.

Ja joo, on tiedossa, että kaikki tuo maksaa. Meillä on kuitenkin varaa ainakin kokeiluperiodeihin. Toisesta näkökulmasta on selvää, että ilman valmennuksen tehostamista emme tuota kotimaassa parempia pelaajia. Parhaat pelaajamme onkin tehty ulkomailla, mikä edelleen on hyvä vaihtoehto tosissaan huipulle pyrkiville.


OPT-86 kesäkilpailu (B) – Kilpailutulokset ja raportti

(, Teemu Oinas)

OPT-86 kesäkilpailu (B) – Kilpailutulokset ja raportti

Linkki tiedostoon: OPT-86_kesäkilpailut_19.6.2021_Ottelukaaviot.xls

OPT-86 kesäkilpailut 19.6.2021 – raportti

Koska nyt oli niin pitkä aika edellisistä kisoista, löysin virtaa tehdä kisaraportin. Kilpailuihin ilmoittautui karvan verran yli 50 pelaajaa joka on viikkoa ennen Juhannusta varsin hyvä määrä. Viime hetken perumisia tuli perinteisesti jokunen. Hivenen yllättävästi myös loukkaantumisia ja pelien kesken jättämisiä tapahtui enemmän kuin koskaan. Lähes kymmenkunta peluria jätti iltapäivän pelaamatta ja se aiheutti kasan harmaita hiuksia kisadirektoraatille uusien luokkajakojen myötä. Mutta sitten itse peleihin ja tapahtumiin.

Miesten kaksinpeli kutistui alkuperäisestä 10 pelaajasta peräti 6 pelaajaan. Pelit pelattiin kaikki kaikkia vastaan ja voittajaksi pelasi ykkössijoitettu näppyläkonkari Lasse Vimpari. Marko Seppälä haastoi kohtuudella uudella näppyläpelillä ja pelasi kakkoseksi pienen vamman hidastamana. Matti Vesaluoma pelasi kolmoseksi uudella näppyläpelillä ja näppylästä poikkeuksellisesti luopunut Elmo Salmela kiri neljännelle sijalle. Kolme viikkoa pelaamatta ennen kisoa ollut ”rehtien kumien” Mikael Bäckman pysähtyi jälleen Oulussa hakemassa pelituntumaa ja jäi viidennen erän jatkopallojen verran mitalisijojen ulkopuolelle Elmoa vastaan. Hivenen yliluokassa pelannut ja myös näppylään vaihtanut Juha Kulju sai tyytyä pariin erävoittoon.

Päivän suurin luokka 22 pelaajan M-1700 pelattiin viidessä poolissa. Heikki Kiiskinen nousi B-lohkon nelospaikalta jatkopeleihin. Kiharaiseksi ja pitkiksi menneet D- ja E-poolit viivästyttivät luokan peräti viisituntiseksi koitokseksi. OPT-86:n uusi kynämies Emil Takalo tippui jatkosta vaikka kaatoi lopulta D-lohkon voittaneen Aleksi Ikolan avauspelissä 3-0. Tapio Tuuttila klaarasi E-lohkosta jatkopaikan ottamalla tarvittavan voiton Kari Halavaarasta 3-2, Oskari Honkavaara jäi eräsuhteilla ulos jatkopeleistä. Cup-kierroksilla Aleksi Ikola oli sitten lopulta täyttä rautaa voittamalla finaalissa paluun tehneen pohjoisen pelurin Saku Koposen viidennessä erässä 11-9. Aleksin yläkierteinen rystypeli etenkin oli hienoa katseltavaa pitkin päivää.

M-1250 pelattiin 15 pelaajan kesken. Alkulohkoissa PT-Jyväskylän Lenni Kemppainen yllätti ja voitti A-lohkon. Juniorimenestystä alleviivasivat Luka Oinas ja Niklas Karjalainen voittamalla myös omat lohkonsa puhtaalla pelillä. Jatkopeleissä KePts:n Jere Jakku yllätti sekä Katja Kauppisen että Lenni Kemppaisen ja eteni finaaliin. Toisella puolella kaaviota Niklas Karjalainen ja Luka Oinas pelasivat hienon ja tasokkaan matsin joka lopulta kääntyi Lukan eduksi 3-1. Loppuottelussa Luka selvitti Jeren hyvän pelaamisen ensimmäisessä erässä ja jyräsi 3-0 voittoon. Luokassa ilahduttavinta oli junioreiden menestys, harjoitukset ovat tuoneet tulosta.

M-800 luokan palkinnot jaettiin M-1250 tulosten perusteella. Itseoikeutettu ykkönen oli PT-Jyväskylän Lenni Kemppainen. Kakkoseksi ylsi KePts:n Aleksi Turpeinen ja kolmosiksi OPT-86:n Alex Tiiro ja Jussi Seppänen.

Iltapäivällä pelattiin ratingluokat ja kaksi junioriluokkaa. Ratingluokissa pelattiin lohkojen jälkeen vielä sijoitusottelut. Ykkösratingluokassa OPT-86:n Lasse Vimpari oli A-lohkossa rautaa ja Mikael Bäckman oli yhtä selvä kakkonen. B-lohkossa PT-Jyväskylän Matti Vesaluoma yllätti kaikki ja voitti lohkon puhtaalla pelillä nelospaikalta. Sijoitusotteluiden hienointa nähtävää tarjosivat Aleksi Ikola ja Saku Koponen. Hienoa ja varmaa yläkierrepeliä kaukaa pöydästä. Lopulta Aleksille voitto viidennessä 11-9. Lohkon finaalissa Lasse Vimpari ei antanut Matti Vesaluomalle mahdollisuutta yllättää.

Ratingluokka 2 pelattiin yhtenä 6 pelaajan poolina poisjääntien vuoksi. Tasaisen kiharaisen lohkon voitti Oskari Honkavaara. Kaikki pelaajat mahtuivat alle 100 pisteen sisään joten tasaista oli odotettavissakin.

Ratingluokka 3:ssa pelattiin viiden ja kuuden pooli. A-lohkossa Luka Oinas kipusi nelospaikalta kakkoseksi kaatamalla mm. hiuksia nostattavassa trillerissä Tapio Tuuttilan viidennessä 11-9. Ilpo Posti oli silti lohkon kuningas puhtaalla pelillä. B-lohkossa Emil Takalo voitti kolmospaikalta kaikki pelit. Heikki Kiiskinen kakkonen voittamalla muut pelit 3-0. Finaalissa Emil jatkoi hienoa turnaustaan voittamalla Ilpon 3-2. Heikki Kiiskisen ballongpeli oli vielä pronssimatsissa Lukalle liikaa vaikka hienoja palloja nähtiinkin.

Junioriluokka 1:ssä Niklas Karjalainen jatkoi hienoja otteita voittamalla kaikki matsinsa ja häviämällä vain yhden erän. KePts:n Aleksi Turpeinen nousi kakkoseksi nelospaikalta voittamalla sekä YPTS:n Pyry Sivenin että PT-Jyväskylän Lenni Kemppaisen. Eetu Hyttinen joutui valitettavasti jättämään luokan kesken.

Junioriluokka 2:ssa pelattiin kuuden pelaajan voimin. Rovaniemen PT-60:n Niilo Höynälänmaa oli ylivoimainen voittamalla matsinsa näytöstyyliin 3-0. Niilon taso tiedetään nyt ja jatkossa osataan laittaa oikeampaan luokkaan pelaamaan. Muuten tasaisessa lohkossa YPTS:n Tito Haak nousi kakkoseksi. Isäntäseuran Kaarlo Lampinen ja Miska Ojanen miehittivät seuraavat sijat. Viitoseksi pelasi vasta reilun kuukauden pelannut Konsta Niemelä ja kuudenneksi kisan selkeä kuopus kaksi erävoittoa Miskalta ottanut Iiro Hyttinen (s.2013).


OPT-86:n kesäkilpailut 19.6.2021 – info

(, Teemu Oinas)

OPT-86:n kesäkilpailut 19.6.2021 – info

OPT-86:n kesäkilpailuihin on tullut nyt 51 ilmoittautumista. Saamme hyvät kilpailut kasaan, ja luonnollisesti otamme jälki-ilmoittautumisia vastaan ihan viime tinkaan asti. Järjestämme kilpailuissa kahvion jossa tarjolla on sämpylöitä ja muutakin pientä purtavaa. Hallin ovet avautuvat klo 8.30.

Koronavirustilanne on Suomessa rauhoittunut, mutta edelleen pyydämme pelaajia ja taustajoukkoja noudattamaan  yleisiä terveyssuosituksia kilpailupaikalla. Järjestämme kilpailuista vanhaan tuttuun tapaan livelähetyksen OPT-86:n YouTube-kanavalla.

Aamu klo 10.00 – n.14.30
Miesten kaksinpeli, 8 pelaajaa, 2×4 poolit
M-1700, 22 pelaajaa, 3×4, 2×5 poolit
M-1250, 12 pelaajaa, 3×4 poolit
M-800, 4 pelaajaa, 1×4

Iltapäivä n.14.30 – n.19.30
Ratingluokka, 35 pelaajaa (pelataan kolmessa eri tasoryhmässä)
Junioriluokka, 12 pelaajaa (pelataan kahdessa eri tasoryhmässä)

Ilmoittautuneet pelaajat täällä: https://bit.ly/3foYYKT

Jälki-ilmoittautumiset tällä lomakkeella: https://bit.ly/3eDAiPe

Lämpimästi tervetuloa kevätkauden 2021 AINOAAN viralliseen kilpailutapahtumaan!


Pingisseurat tutuiksi

(, Heikki Kiiskinen)

Pingisseurat tutuiksi

”Pingisseurat tutuiksi” -projekti on osa Lapin ammattikorkeakoulun Sport Business Lapland -opintojaksoa, jonka teemana on ”Markkinoi ja myy urheilua somessa”. Projektissa esitellään lyhyesti pöytätennisseuroja liiton nettisivuilla ja somekanavissa. Seuraesittelyt aloitetaan heinä-elokuun vaihteessa 2021.

Projektin tavoitteet

• nostaa pöytätenniksen profiilia Suomessa ja parantaa sen näkyvyyttä
• saada lajin pariin uusia harrastajia ja seuratoimijoita
• helpottaa uusia pelaajia löytämään seurat omalta paikkakunnalta
• saada lisää seuraajia liiton ja seurojen sosiaalisen median kanaville
• jakaa lajitietoutta ja nostaa ”pingisbuumia”
• auttaa seuroja markkinoimaan lajia ja saamaan uusia yhteistyökumppaneita

Linkki kyselyyn

Lisätietoja

Heikki Kiiskinen, viestintäkoordinaattori, heikki.kiiskinen(å)gmail.com, 040 5545075

Sport Business Lapland: http://www.sportbusinesslapland.fi/

 


Muista ilmoittauta Kosken kesäleirille 1.-4.8.2021

(, Taneli Keinonen)

Muista ilmoittauta Kosken kesäleirille 1.-4.8.2021

Kosken kesäleiri 2021

-UUSI AJANKOHTA

Olemme löytäneet uuden ajankohdan kesäkuulta peruuntuneen leirin tilalle. Leiri pidetään 1.-4.8.2021.

Leiri on tarkoitettu kaikille seuroissa pelaaville nuorille. Harjoittelu tapahtuu tasoryhmissä, joten kaiken tasoiset pelaajat voivat osallistua ja saavat hyvää harjoitusta.

 • Leiri alkaa sunnuntaina 1.8.2021 kello 12. Leiri päättyy keskiviikkona 4.8.2021 kello 18.00.
 • Valmentajat: Taneli Keinonen, Samuli Soine, Johanna Schüpbach
 • Paikka: Lampitie 3
 • Ohjelmassa on luonnollisesti runsaasti paljon pöytätennistä, mutta myös muuta liikuntaa. Ota siis ulkoliikuntavarusteet mukaan kuten myös uintivarustus.
 • Majoittuminen koululuokissa eli ota makuupussi ja patja mukaasi.
 • Jokainen vastaa omista vakuutuksistaan
 • Leirin hintaan (160e) kuuluu majoituksen ja valmennuksen lisäksi aamupala, lounas ja päivällinen. Iltapalapussin su-ti illaksi voi varata etukäteen yhteishintaan 16,50e (laskutetaan leirihinnan yhteydessä) . Toki iltapalan voi tutuun tapaan hoitaa myös omatoimisesti
 • ILMOITTAUTUMINEN taneli.keinonen@sptl.fi viimeistään 16.7 perjantaina.  Älä kuitenkaan jätä ilmoittautumista viimeiseen hetkeen, jotta ehdimme hoitaa leiripaidat!Ilmoita myös jos haluat ottaa iltapalapussin tai jos sinulla on ruoka-allergioita. Laita myös leiripaidan kokosi? Ilmoittautumiset vahvistetaan, tosin lomista johtuen vahvistukset voivat kestää.

 

Kosken Kaiku ja Suomen Pöytätennisliitto

Kuukauden pingisteko, touko-kesäkuu 2021 – PT Jyväskylä ja PT 75 panostamassa junioritoimintaan seuratuella
, Teemu Oinas , Lataa tiedosto tästä
Ylimääräinen liittokokous naulasi tulevan kauden maksualennukset
, Esko Heikkinen
Olympiakisojen pelaajalistat julkaistu
, Mika Räsänen
Kesäleiri Koskella-uusi ajankohta
, Taneli Keinonen
Junioreiden EM, Kroatia, 18.7-2.8.2021
, Mika Räsänen
Tiedotusterveisiä – Olympiakomitean kevätkokous tiistaina
, Esko Heikkinen , Lataa tiedosto tästä
Pohdintaa Léana Hochartin kämmenlyönnin tiimoilta
, Arto Luukkainen , Lataa tiedosto tästä
OPT-86 kesäkilpailu (B) – Kilpailukutsut
, Teemu Oinas
Urheilulehden paperiversiossa virheellistä tietoa pöytätenniksen osalta
, Mika Räsänen
Tiedotusterveisiä – kesäkuun leiri Koskella joudutaan perumaan
, Esko Heikkinen
Tapola päätti paralympialaisten karsintaturnauksen voittoon, Natuselle häviö finaalissa
, Mika Räsänen , Lataa tiedosto tästä
Valmentajailta perjantaina-muista ilmoittautua
, Taneli Keinonen
Aino Tapolalle paikka Tokion paralympialaisiin
, Mika Räsänen , Lataa tiedosto tästä
Benedek Oláh – Jura Morez TT – PRO A 2020/2021
, Heikki Kiiskinen
Suomalaisilla vahva avauspäivä paralympialaisten karsinnoissa
, Mika Räsänen
Aino Tapola: Ärrä tekee hyvää urheilussa
, Mika Räsänen
Tiedotusterveisiä – NETU piti pikakokouksen
, Esko Heikkinen
Juniorileiri Oulussa 26.-30.7.2021
, Teemu Oinas
Pöytätenniksen paralympiakarsinta 3.-5.6. Slovenia, Lasko
, Mika Räsänen
Paranna peliäsi! Aikuisleiripäivä Oulussa 12.6.2021
, Teemu Oinas
Covid-19 pandemia-avustus liikunta- ja urheiluseuroille 2021
, Taneli Keinonen
Fysiikkaharjoitteluopas julkaistu
, Mika Räsänen , Lataa tiedosto tästä
Juniorileiri Ruskeasuolla 14.-17.6.2021
, Taneli Keinonen
Kysely koronapandemian akuuteista vaikutuksista urheiluseuran talouteen ja toimintaan – Vastauspyyntö
, Mika Räsänen

Näytä kaikki artikkelit