Etusivu

Joukkue- ja A-SM (Valio) – Arvonnat

(, Måns Holmberg)

Päivitys 16.10, Koronaohjeistusta kilpailuihin ja sarjaotteluihin

(, Mika Räsänen)

Päivitys 16.10, Koronaohjeistusta kilpailuihin ja sarjaotteluihin

Linkki: Liiton koronaohjeistusta kilpailuihin ja sarjaotteluihin

Päivitys 16.10.

Pöytätennisliitto noudattaa kulloinkin voimassa olevia yleisiä viranomaisten sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeistuksia koronatilanteeseen liittyen.

Aluehallintovirastot päättävät alueensa harrastustilojen käytön ja toiminnan rajoituksista alueellisen epidemiatilanteen perusteella. Tapahtumien järjestäjien toivotaan tutustuvan omien aluehallintovirastojen linjauksiin. Toistaiseksi suuressa osassa maata on mahdollista järjestää kilpailu- ja sarjatoimintaa sekä harjoituksia ohjeistukset huomioiden.

Vaasan sairaanhoitopiirin alueella on voimassa 31.10.2020 asti kymmenen hengen kokoontumisrajoitus: https://www.avi.fi/web/avi/-/vaasan-sairaanhoitopiirin-alueelle-kymmenen-hengen-kokoontumisrajoitus-kolmeksi-viikoksi-lansi-ja-sisa-suomi- ja pääkaupunkiseudulla määräys hygienia- ja turvaetäisyysohjeiden noudattamisesta yli 20 hengen yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla 19.10.-18.11.2020 (https://www.avi.fi/web/avi/-/paakaupunkiseudulla-yli-20-hengen-yleisotilaisuuksissa-on-noudatettava-ohjetta-turvaetaisyyksista-ja-hygieniakaytannoista-19-10-alkaen-etela-suomi-).

Kiihtymisvaiheessa olevilla alueilla on aikaisemman 50 hengen suosituksen sijaan muutettu suosituksia koskemaan yli 20 hengen yleisötilaisuuksia, joissa on noudatettava Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä. Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan edelleen myös kiihtymisvaiheessa olevilla alueilla järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu yli 20 henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta.

Leviämisvaiheessa olevilla alueilla tapahtumien järjestäminen on entistä tiukemman harkinnan varaista.

Päivitys 9.10

Sarjapelien pelaaminen korona-aikana

Sarjaotteluita ei saa pelata kipeänä tai mahdollisen altistuksen alaisena. Määrätyssä tai suositellussa karanteenissa ei voi osallistua sarjoihin, kilpailuihin tai harjoituksiin. Pelaajien ja joukkueiden oma harkinta näissä tilanteissa on ensiarvoisen tärkeää. Nykytilanteessa otteluiden siirtoja myönnetään herkemmin.

Pyritään viemään kausi läpi turvallisesti ja joustavasti järkeä käyttäen.

Päivitys 25.9

Aluehallintoviraston ohjeistus tapahtumien järjestämiseen, julkaistu 22.9:
Lokakuussa on edelleen tärkeää varmistaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten turvallisuus. Yli 50 hengen tilaisuuksia saa järjestää rajatuissa ulko- ja sisätiloissa, jos niissä noudatetaan ohjeita turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä.
Aluehallintovirastot ovat tehneet omien alueidensa tiedotteet, joihin järjestäjien kannattaa tutustua. Tiedotteet löytyvät aluehallintoviraston sivuilta osoitteesta avi.fi

Ulkomailta Suomeen tulevan pelaajan tulee noudattaa viranomaissuosituksia karanteenien suhteen. Määrätyssä tai suositellussa karanteenissa ei voi osallistua harjoituksiin eikä liiton alaisiin sarjoihin tai kilpailuihin.

Päivitys 27.8

Aluehallintoviraston linjauksen mukaan 50 hengen kokoontumisrajoitus on voimassa syyskuussa. Yli 50 hengen tapahtumia voi kuitenkin järjestää erityisjärjestelyin, mikäli tapahtumajärjestäjä pystyy varmistamaan osallistujien turvallisuuden. Pöytätennisliitto suosittelee kilpailuiden järjestäjiä tutustumaan aluhallintoviraston päätökseen ja pohtimaan tarkasti osallistujamäärien rajoittamista.: http://www.avi.fi/web/avi/-/syyskuussa-saa-jarjestaa-myos-yli-50-hengen-tapahtumia-kun-niiden-turvallisuus-varmistetaan
 
Avi:n ohjeistuksessa edellytetään muun muassa että:
  • Osallistujien tai seurueiden välille on lähikontaktien välttämiseksi turvattava mahdollisuus 1-2 metrin turvavälien ylläpitämiseen
  • Tilanteissa, joissa saattaa syntyä jonoja, ihmisiä pitää muistuttaa ja auttaa turvavälien pitämisessä.
  • Järjestäjän pitää ohjeistaa osallistujia turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta sekä tarjota mahdollisuus käsien puhdistamiseen.
 
Ulkomailta Suomeen tulevan pelaajan tulee noudattaa THL:n karanteenisuosituksia. Jos saavut THL:n julkaiseman liikennevalomallin mukaisista oranssin tai punaisen liikennevalon maista, omaehtoinen 14 päivän karanteeni on voimassa ja tänä aikana ei saa osallistua harjoituksiin eikä liiton alaisiin sarjoihin tai kisoihin.
 
Noudatamme kulloinkin voimassa olevia yleisiä viranomaisten sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeistuksia koronatilanteeseen liittyen.
 

Linkki: Liiton koronaohjeistusta kilpailuihin ja sarjaotteluihin

13.8

Pöytätenniskausi on alkamassa ja ensimmäiset kilpailut järjestetään elokuun lopulla.  Toivomme pöytätennisväen noudattavan edelleen yleisiä viranomaisten sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeistuksia koronatilanteeseen liittyen.

Liitto on tehnyt omaa ohjeistusta kisojen järjestäjille ja osallistujille, ohjeistuksen linkki löytyy artikkelin lopusta. Seuraamme tiiviisti viranomaismääräyksiä ja teemme tarvittaessa muutoksia ja päivityksiä omiin ohjeistuksiimme.

Tärkeintä on kuitenkin jokaisen henkilön oma vastuullinen toiminta. Älä mene hallille tai osallistu harjoituksiin, kilpailuihin tai sarjaotteluihin, mikäli tunnet itsesi vähänkin sairaaksi!

Linkki: Liiton koronaohjeistusta kilpailuihin ja sarjaotteluihin

Vanhojen pöytätennislehtien skannaukset

(, Esko Heikkinen)

Vanhojen pöytätennislehtien skannaukset

Homma on nyt suurelta osin tehty. Pientä tyyliviilausta pitää vielä tehdä, mutta itse asia ei enää muutu.

Asko Kilpi aloitti valtavan urakan ja Aaro Mäkelä vei sen loppuun. Kimmo Pihkala siirsi tulokset verkkoon ja nyt käytössämme ovat virtuaalisina kaikki Suomessa ilmestyneet lajilehdet harvinaisuuksia myöten.

Lehdet löytyvät täältä. Valtavat kiitokset kaikille asianosaisille.

Esko Heikkinen


4-divisioona Pohjoinen 31.10.-1.11.2020

(, Teemu Oinas)

4-divisioona Pohjoinen 31.10.-1.11.2020

Päivitys 28.10.2020

4-divisioonan turnaus 31.10.-1.11.2020 järjestetään seuraavin erityismenettelyin.

  • Hallille ei sallita saapuvan muita ihmisiä kuin pelaajat
  • Kun et pelaa tai lämmittele, niin maskin käyttö on pakollista, koskee 15-vuotta täyttäneitä
  • Käytä käsidesiä säännöllisesti koko päivän ajan
  • Suihkukäynnit suositellaan tehtäväksi kotona tai majoituspaikassa mikäli mahdollista
  • Turnauksissa noudatetaan SPTL:n koronaohjeistusta: https://www.sptl.fi/sptl_uudet/?p=23077

Tervetuloa 31.10.-1.11.2020 Ouluun Ratamotien pöytätennishalliin (osoite Ratamotie 22, Oulu) pelaamaan 4-divisioonan Pohjoislohkon turnausta. Sarjassa on mukana 10 joukkuetta, joten lauantaina pelataan viisi kierrosta ja sunnuntaina neljä. Pelejä on siis runsaasti. Aloitetaan pelit klo 10 molempina päivinä. Lauantai kestänee noin klo 18 asti ja sunnuntai noin klo 16-17 väliin. Ovet aukeavat molempina päivinä klo 9.00 mennessä. Paikalla pienimuotoinen kahvio. Turnauksesta järjestetään livelähetys OPT-86:n YouTube-kanavalle.

Turnauksen pelipallo on DHS D40+ *** valkoinen, järjestäjä tarjoaa pallot käyttöön turnauksessa.

Noudatamme turnauksessa SPTL:n koronaohjeistusta: https://www.sptl.fi/sptl_uudet/?p=23077

Otteluohjelma: https://www.sptl.fi/sptl_uudet/?page_id=22&lohko=4P&kausi=2021

Kauempaa tulijat voivat halutessaan yöpyä hallilla. Olkaa yhteyksissä: teemu.oinas@gmail.com


Tiedotusterveisiä

(, Esko Heikkinen)

Tiedotusterveisiä

Liittohallitus kokoontui keskiviikkona, pääosin edelleen etänä. Tuttuun tapaan otimme alun valiokuntakatsauksista. Työvaliokunnassa on saatu allekirjoitetuksi uusi neljän vuoden sopimus Stigan kanssa ja oltu perustamassa rahastoa, josta enemmän tuonnempana. Ainakin Pingiskeskus, MN-Pingis, Paree Group (entinen Serres) ja Liikuntakeskus Pajulahti jatkavat liiton kumppanina myös 2021. Heikki Kiiskinen on nollatuntisopimuksella uusi mies liiton tiedotustehtävissä. Ja luonnollisesti on valmisteltu edessä olevan syysliittokokouksen asioita, kuten toimintasuunnitelmaa ja budjettia. Kokoukseen on lisäksi tulossa pieniä teknisiä sääntömuutosehdotuksia sekä vastuullisuusohjelmaa ja kriisiviestintää, joita ainakin OKM:n tukihakemus kaipaa. Senkin laadinta on ollut päällä.

Parapuolella on pidetty yksi leiri, minkä lisäksi Aino Tapola on kunnostautunut publiciteettiosastolla saaden aikaan sekä uudet kotisivut että mainion Urheiluruudun pätkän. Hakemus naisten ykkösluokan saamiseksi jo Pariisin kisoihin on juuri lähdössä.

Teemu Oinas kertoi seuravaliokunnan puolelta, että seurakehitystyökalua koetetaan ajaa vahvemmin eteenpäin. Toinen merkittävä asia on mailapelihankkeen verkkoversio, joka lanseerattiin juuri.

Veteraanivaliokunnan asioissa Joukkue-SM siirtyy 2021 puolelle. Liittohallitus päätti, että tästä huolimatta näissä kisoissa mennään vielä nykyisillä eli vuoden 2020 ikäsäännöillä.

Kilpailuvaliokunnasta todettiin, että koronan vuoksi on peruttu muutamia kisoja, mutta tästä huolimatta meno on melko stabiilia. Viranomaisten suosituksia seurataan ja niissä etenkin ”maskisuositukset” ovat tiukentumassa. Se ei toki koske itse pelaamista. Valmentajapäivän ja junnutopin ajankohtia selvitellään vielä. Yleisenä pyrkimyksenä on luonnollisesti, että sarjat ja kisat saadaan pelattua normaalisti. Etenkin marraskuun lopulla olisi paljon ohjelmaa.

Huippu-urheiluvaliokunnan puolella on samoja haasteita. EM-kotikarsintaa suunnitellaan nyt tammikuulle (23.-24.1). Euroopan olympiakarsinnat pitäisi pelattaman helmikuussa Moskovassa ja henkilökohtainen EM kesäkuussa Varsovassa. Maailman olympiakarsintojen ajankohta on vielä auki. Ruotsi järjestää Challenge-kisan ”Finlandia Open -viikonloppuna”. Tuomas Sallisen kanssa keskusteltu Ruskeasuon ryhmän fysiikkavalmennuksesta. Tuomas on jo tehnyt töitä Anna Kirichenkon ja Alex Naumin kanssa. Alustavasti hän vierailisi Ruskeasuolla noin kerran viikossa ja tekisi myös pelaajille fysiikkavalmennusohjelmat.

Sääntövaliokunnan puheenjohtaja Kimmo Arenius ei tällä kertaa päässyt paikalle, mutta ylimääräisessä liittokokouksessa päätetyt sääntömuutokset on päivitetty liiton sivuille.

Valmennusvaliokunnan viesti oli, että virtuaalisena pidetty Valmentajailta sujui hyvin 18 osanottajan voimin. Heti sen jälkeen kenttäpäällikkömme Taneli Keinonen sairastui koronaan (mikä tuskin johtui valmentajaillasta) – pikaista paranemista Tanelille.

IT-valiokunnassa aika on mennyt päivitystarpeissa, joita pokaalitulokset ja sarjaottelut edelleen ovat vaatineet. Skannatut pingislehdet ovat nyt verkossa, mutta sivu kaipaa vielä hiukan stailausta. PingisTV:n suhteen on ollut keskustelua yhteistyöstä Solidsportin kanssa. Lisenssijärjestelmän ”itsemaksu-uudistus” saataisiin päälle nopeastikin, mutta se vaatii edelleen hiukan keskustelua. PT-Welho päivittyy ja etenee, tosin hitaasti. Siinä kaikki tapahtuu reaaliaikaisena netin kautta. Tiedossa on, että esimerkiksi Ruskeasuon verkko on valitettavan heikko reaaliaikaiseen tulosten viemiseen.

Sonja raportoi vielä kansainvälisistä kuulumisista: paljon ei kuitenkaan ole uutta, sillä kaikki aika tuntuu menevän lähinnä kansainvälisen kilpailukalenterin pohdinnassa.

Ylimääräinen liittokokous pidettiin, ja jatkossa näihin kokouksiin on mahdollista osallistua myös etänä. Varsinainen liittokokous 14.11.2020 klo 18 (Huom! kokousaika ja -paikka muuttunut alkuperäisestä) ja esillä ovat mm. ensi vuoden toimintasuunnitelma ja budjetti sekä liiton perimät maksut entiset. Liittohallitus esittää niiden osalta kertalisenssin poistamista, sillä se ei oikein tue modernia tietojärjestelmäajattelua. Lisäksi teemme joitakin teknisiä sääntömuutosehdotuksia, kuten esimerkiksi ADT:n muuttamista SUEK:iksi. Nykyisten organisaationimien mukaan.

Liiton taloustilanne on edelleen melko hyvä ja lisenssirahojakin on tullut sisään mukavasti. Osin senkin pohjalta liittohallitus esittää liittokokoukselle Pöytätennisrahaston perustamista 50 000 euron peruspanostuksella. Rahaston johtokunta on pitänyt ensimmäisen kokouksensa, mutta vasta liittokokous siis päättää, perustetaanko sellainen virallisesti. Säännöt julkaistaan kokouskutsussa.

Uusi pöytätennislehti ilmestyi juuri, mutta seuraava eli vuoden viimeinen on jo suunnitteilla. Jos joku haluaa tarjota siihen jutun, dead line on 10. joulukuuta.

Liittohallitus hyväksyi myös uuden vastuullisuusohjelman ja siihen liittyen myös kriisiviestintäsuunnitelman. Ne ilmaantuvat verkkosivuille tuota pikaa. Toiminnanjohtajamme on tehnyt näissä suururakan.

Seuraavaa kokousta emme lyöneet kiinni, sillä vajaan kuukauden kuluttua kokoontuva liittokokous valitsee liitolle uuden puheenjohtajiston sekä puolet liittohallituksesta. Seuraavasta kokouksesta vastaa siis tässä kokouksessa nimetty kokoonpano.


TOP-16 karsinta (B) – Kilpailukutsut

(, Kimmo Arenius)

Vet.joukkue SM siirtyy

(, Esko Lemettilä)

Vet.joukkue SM siirtyy

Piti olla la 14.11.2020, mutta koronatilanne aiheutti hylkäyksen hallivaraukseen
alakerran aktiviteettien takia.
Etsimme uutta aikaa ja teemme heti uuden kutsun, kun on varmuus hallin saatavuudesta.
Tässä vaiheessa tähtäin on tammikuu 2021.
Jo osallistumismaksunsa suorittaneet voivat valita: vetäydyttekö kisoista ja rahat takaisin,
vai pidetäänkö ilmoittautuminen maksuineen voimassa valmiina kisastarttiin.
Ilmoittakaa minulle tilinumeron kera, jos haluatte nyt palautuksen.
– Esko –
esko.lemettila@luukku.com

Mailapelihanke otti virtuaalisen askeleen
, Henri Pelkonen , Lataa tiedosto tästä
PT Espoo syyskilpailut GP – Lauantain arvonnat ja infoa
, Toni Soine
PT 75 kansalliset (B) – Kilpailutulokset
, Jyrki Nummenmaa
Ylivieskan juniorikilpailu – Kilpailukutsut
, Pekka Korva
PT Espoon syyskisat – Tulokset
, Kimmo Pihkala , Lataa tiedosto tästä
KIHU:n kysely koronaviruksen leviämisestä urheilutoiminnassa
, Mika Räsänen
Joukkue- ja A-SM (Valio) – Aikataulut
, Måns Holmberg
4-divisioona 1/2 Pohjanmaa – Tiedosto
, Pekka Korva
OPT-86 lokakilpailu (B) – Kilpailutulokset
, Teemu Oinas
Alex Naumi – Eslövs AI BTK – Pingisligan 2020/2021
, Teemu Oinas
Sarjakyselyn satoa alasarjojen osalta
, Teemu Oinas , Lataa tiedosto tästä
Syysliittokokous 14.11, paikka ja kellonaika muuttunut!
, Mika Räsänen
PT Espoon syyskilpailut GP PingisTV:llä
, Kimmo Pihkala
Joukkue- ja A-SM (Valio) – Ilmoittautuneet
, Måns Holmberg
Säästöpankki Cup, Pori – Kilpailukutsut
, Konsta Ojanen , Lataa tiedosto tästä
PT Espoo syyskilpailut GP – Ilmoittautuneet
, Toni Soine
OPT-86 marraskilpailu (B) – Kilpailukutsut
, Teemu Oinas
SPTL:n säännöt päivitetty ylimääräisen liittokokouksen päätöksien mukaiseksi
, Mika Räsänen
Otsikko: 17-18.10.2020 pelattujen kilpailujen ratingit
, Jori Haataja , Lataa tiedosto tästä
Joukkue- ja A-SM (Valio) – Kilpailukutsut
, Peter Eriksson
Paranna peliäsi! OPT-86:n aikuisleiripäivä 25.10.2020 – peruttu
, Teemu Oinas
4-divisioona 1/2 Varsinais-Suomi, Lohko B – Tiedosto
, Juha Kangas
Benedek Oláh – Jura Morez TT – PRO A 2020/2021
, Heikki Kiiskinen
4-divisioona 1/2 Varsinais-Suomi, Lohko A – Tiedosto
, Juha Kangas

Näytä kaikki artikkelit