Etusivu

Päivitys 15.1: Koronaohjeistusta kilpailuihin ja sarjaotteluihin

(, Mika Räsänen)

Päivitys 15.1: Koronaohjeistusta kilpailuihin ja sarjaotteluihin

Linkki: Liiton koronaohjeistusta kilpailuihin ja sarjaotteluihin

Päivitys 15.1.2021

Koronarajoitusten vuoksi helmikuun tapahtumakalenteriin tulee peruutuksia. Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmä on päättänyt, että liikuntapaikat pysyvät suljettuna kaikilta ikäryhmiltä vähintään tammikuun loppuun saakka. Tämän johdosta 13- ja 15-vuotiaiden SM-kisat siirretään myöhempään ajankohtaan. Myös sarjaturnausten osalta tullaan tekemään muutoksia.

Kevään tapahtumakalenteri menee peruutusten ja siirtojen myötä uusiksi. Kilpailu- ja sarjatoimintaa pyritään jatkamaan kun harjoittelu on mahdollista eri puolilla Suomea ja pelaajilla on turvalliset ja tasapuoliset lähtökohdat kilpailemiseen.

Koronatilanteen kehittymistä seurataan edelleen jatkuvasti.

Päivitys 7.1.2021

Koronan aiheuttamia rajoituksia on jatkettu monilla paikkakunnilla. Rajoitukset ovat määräaikaisia ja niiden pituus vaihtelee eri puolilla Suomea. Seuraamme tilannetta ja teemme päätöksiä helmikuun tapahtumien osalta kun saamme  viranomaisilta lisää tietoa tilanteen etenemisestä.

Päivitys 21.12.2020

Tammikuulle tapahtumakalenteriin merkityt sarjaturnaukset sekä henkilökohtaiset SM-kilpailut on päätetty siirtää. Uusista ajankohdista tiedotetaan lisää tammikuun alkupuolella.

Kuun lopulle merkittyjä SM-kisoja sekä muita tapahtumia ajatellen pelaajien on pystyttävä harjoittelemaan, mikä tällä hetkellä ei ole mahdollista. Asiassa on konsultoitu myös kahta aktiivisesti kilpapelaavaa lääkäriämme, Marina Donneria ja Rauli Franssilaa.

Päivitys 14.12.2020

Tilanne koronapandemian suhteen elää jatkuvasti ja rajoituksia on otettu käyttöön sekä jatkettu useilla paikkakunnilla. Koska päätökset ovat alueellisia, seurojen ja pelaajien kannattaa seurata oman alueen tilannetta viranomaisten sekä muun muassa paikallisten liikuntavirastojen sivuilta.

Päivitys 30.11.2020

Eri puolille Suomea on otettu lisää rajoituksia käyttöön. Rajoitukset voivat olla myös hyvin paikallisia ja kaupunki- tai kuntakohtaisia. Seurojen on syytä seurata mitä omalla alueella liikunta- ja urheilutoiminnasta linjataan sekä tiedottaa jäsenistöä toiminnan jatkosta.

Päivitys 27.11.2020

Pääkaupunkiseudun liikuntapaikat suljetaan 

Pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän päätöksellä kaupunkien sisäliikuntapaikat suljetaan 30.11-20.12 väliseksi ajaksi. Päätöksen pohjalta miesten TOP-16 turnaus siirretään myöhempään ajankohtaan. Rajoitukset koskevat toistaiseksi Helsingin, Espoon, Vantaan ja Kauniaisten tiloja mutta saattavat laajentua myös muihin kuntiin ja kaupunkeihin Uudenmaan alueella.

Seurojen on syytä seurata tarkasti, mitä korona-asioista päätetään ja suositellaan alueellisesti eri puolilla Suomea.

Päivitys 23.11.2020

Liittohallitus on pohtinut pääkaupunkiseudun koronakoordinaatioryhmän perjantaisten päätösten vaikutusta pöytätennistoimintaan Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Vantaan alueella. Näiden isompien kaupunkien lisäksi myös useat muut HUS:n alueella sijaitsevat kunnat ja kaupungit ovat ottaneet samoja rajoituksia käyttöön. Keskustelun pohjalta:

  • Seurapelaajien normaali harjoituspelaaminen omissa ryhmissään on edelleen mahdollista
  • Ensi viikonlopun nappulaleiri (17 nuorta) on tarkoitus järjestää suunnitelmien mukaisena
  • Liiton viikkosarjojen pelit leviämisalueella jäävät tauolle 13.12 asti. Todettakoon, että nämä rajoitukset koskevat toistaiseksi vain pääkaupunkiseutua sekä niitä kuntia, joissa rajoitukset on otettu käyttöön. Liitto suhtautuu joustavasti sekä mahdollisiin pelipaikan vaihdoksiin että syyskierroksen otteluiden venymiseen kevätkauden puolelle.
  • PTS-60:n kisat 5.12.2020 ja Starin kisat 12.-13.12.2020 joudutaan perumaan/siirtämään.
  • Eri sarjatasojen turnauslohkojen suhteen selvitetään, tullaanko turnauksia jakamaan alkuperäistä suunnitelmaa pienempiin osaturnauksiin.
  • Toistaiseksi voimassa olevin tiedoin TOP-16 -finaali pelataan 19.12.2020 Ruskeasuolla

Lainaus koordinaatioryhmän julkilausumasta: ”Lisäksi suositellaan, että kaikki aikuisten harrastukset suoritetaan toistaiseksi vain omassa harrastusryhmässä.   Aikuisten harrastusjoukkueiden välisiä otteluita, kilpailuita tai alueellista sarjatoimintaa ei järjestetä. Rajoitukset eivät koske yksilö- ja ryhmälajien maajoukkuetoimintaa, SM-tason ja I-divisioonan tasoista kilpailutoimintaa ja kansainväliselle huipulle tähtäävää ammattimaista harjoittelua.”

Linjaukset koskevat siis pääkaupunkiseutua sekä osin HUS:n sairaanhoitopiirin aluetta. Seurojen on syytä seurata tarkasti, mitä korona-asioista päätetään ja suositellaan alueellisesti eri puolilla Suomea. Linjauksissa voi olla huomattavia eroja. 

Koko maassa tärkein ohje on edelleen se, että kukaan ei tule sairaana pelikentille. Toiseksi tärkeintä on huolehtia käsihygieniasta ja turvaväleistä.

Noudatamme yhä myös THL:n ja muiden viranomaistahojen yleisiä suosituksia. Tavoite on, että halleissa on väkeä mahdollisimman vähän. Siis poistu nopeasti, kun pelivuorosi on ohi, äläkä jää ”notkumaan” hallille.

Päivitys 20.11

Pääkaupunkiseutu leviämisvaiheessa, uusia rajoituksia toimintaan

Pääkaupunkiseudulle on annettu uusia ohjeistuksia ja määräyksiä, jotka astuvat voimaan ensi maanantaina 23.11. Rajoitukset suunnataan erityisesti joukkue- ja kontaktilajeihin, mutta osa määräyksistä koskee myös pöytätennistä. Yli 20 hengen tapahtumia ei saa järjestää 23.11-13.12 välisenä aikana.Tämän seurauksena PTS-60:n ja Starin kisoja ei voida järjestää. Lisäksi aikuisten harrastusryhmien toimintaa suositellaan tehtäväksi vain oman ryhmän sisällä.

Uusista rajoituksista johtuen ko. ajanjaksolle suunniteltujen viikkosarjojen ottelut tulee siirtää myöhempään ajankohtaan. Syyskautta tullaan viikkosarjojen osalta pidentämään alkuvuoteen, jotta kaikki ottelut on mahdollista pelata. Kilpailuvaliokunta ja hallitus käsittelevät asiaa ja lisää ohjeistusta annetaan viimeistään maanantaina 23.11.

Tulevaksi viikonlopuksi 21.-22.11 suunnitellut sarjaturnaukset myös pääkaupunkiseudulla voidaan järjestää, mutta järjestäjiä suositellaan noudattamaan erityisen tarkasti THL:n ja Opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä. Halleille toivotetaan tervetulleiksi ainoastaan pelaajat sekä joukkueiden toiminnassa mukana olevat henkilöt. Muut voivat nauttia lajista nettistriimin välityksellä.

Päivitys 29.10
Pöytätennisliitto noudattaa kulloinkin voimassa olevia yleisiä viranomaisten sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeistuksia koronatilanteeseen liittyen.

Alueellisilla ja paikallisilla viranomaisilla on hallituksen periaatepäätöksen sekä OKM:n ja THL:n suositusten mukaisesti mahdollisuus tehdä epidemiatilanne huomioivia päätöksiä epidemian leviämisen estämiseksi alueellisesti. Pyydämme seuraamaan päätöksiä.

Päätöksiä harrastustoimintaan käytettävien tilojen mahdollisista rajoituksista tekevät myös kunnat ja esimerkiksi Helsingin kaupunki yhdessä Espoon, Vantaan ja Kauniaisten kanssa edellyttää maanantaista 2. marraskuuta 2020 alkaen kaikilta 15 vuotta täyttäneiltä kasvomaskin käyttöä hallinnoimissaan sisäliikuntatiloissa. Kasvomaskia tulee käyttää muulloin kuin liikuntasuorituksen aikana eli aulatiloissa, saapumis- ja kokoontumistiloissa, pukuhuoneissa, katsomoissa ja muissa vastaavissa tiloissa. Velvoite käyttää maskia sisäliikuntatiloissa koskee myös henkilöstöä, tiloissa toimivia ulkopuolisia toiminnanharjoittajia. Kasvomaskin käyttöä suositellaan vahvasti myös yksityisille toimijoille. Kasvomaskin käyttöä ei edellytetä henkilöiltä, jotka eivät terveydentilansa vuoksi voi maskia käyttää. Henkilön oma ilmoitus asiasta katsotaan riittäväksi.

Velvoite koskee kaikkea sisäliikuntaa, esimerkiksi liikuntapalvelun sisäliikuntatilojen ja koulujen liikuntasalien seura- ja harrastuskäyttöä.

 Päivitys 16.10.

Pöytätennisliitto noudattaa kulloinkin voimassa olevia yleisiä viranomaisten sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeistuksia koronatilanteeseen liittyen.

Aluehallintovirastot päättävät alueensa harrastustilojen käytön ja toiminnan rajoituksista alueellisen epidemiatilanteen perusteella. Tapahtumien järjestäjien toivotaan tutustuvan omien aluehallintovirastojen linjauksiin. Toistaiseksi suuressa osassa maata on mahdollista järjestää kilpailu- ja sarjatoimintaa sekä harjoituksia ohjeistukset huomioiden.

Vaasan sairaanhoitopiirin alueella on voimassa 31.10.2020 asti kymmenen hengen kokoontumisrajoitus: https://www.avi.fi/web/avi/-/vaasan-sairaanhoitopiirin-alueelle-kymmenen-hengen-kokoontumisrajoitus-kolmeksi-viikoksi-lansi-ja-sisa-suomi- ja pääkaupunkiseudulla määräys hygienia- ja turvaetäisyysohjeiden noudattamisesta yli 20 hengen yleisötilaisuuksissa ja yleisissä kokouksissa Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla 19.10.-18.11.2020 (https://www.avi.fi/web/avi/-/paakaupunkiseudulla-yli-20-hengen-yleisotilaisuuksissa-on-noudatettava-ohjetta-turvaetaisyyksista-ja-hygieniakaytannoista-19-10-alkaen-etela-suomi-).

Kiihtymisvaiheessa olevilla alueilla on aikaisemman 50 hengen suosituksen sijaan muutettu suosituksia koskemaan yli 20 hengen yleisötilaisuuksia, joissa on noudatettava Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja opetus- ja kulttuuriministeriön ohjetta turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä. Sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa voidaan edelleen myös kiihtymisvaiheessa olevilla alueilla järjestää yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia, joihin osallistuu yli 20 henkilöä edellyttäen, että turvallisuus niissä voidaan varmistaa noudattaen opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 21.9.2020 antamaa ohjetta.

Leviämisvaiheessa olevilla alueilla tapahtumien järjestäminen on entistä tiukemman harkinnan varaista.

Päivitys 9.10

Sarjapelien pelaaminen korona-aikana

Sarjaotteluita ei saa pelata kipeänä tai mahdollisen altistuksen alaisena. Määrätyssä tai suositellussa karanteenissa ei voi osallistua sarjoihin, kilpailuihin tai harjoituksiin. Pelaajien ja joukkueiden oma harkinta näissä tilanteissa on ensiarvoisen tärkeää. Nykytilanteessa otteluiden siirtoja myönnetään herkemmin.

Pyritään viemään kausi läpi turvallisesti ja joustavasti järkeä käyttäen.

Päivitys 25.9

Aluehallintoviraston ohjeistus tapahtumien järjestämiseen, julkaistu 22.9:
Lokakuussa on edelleen tärkeää varmistaa yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten turvallisuus. Yli 50 hengen tilaisuuksia saa järjestää rajatuissa ulko- ja sisätiloissa, jos niissä noudatetaan ohjeita turvaetäisyyksistä ja hygieniakäytännöistä.
Aluehallintovirastot ovat tehneet omien alueidensa tiedotteet, joihin järjestäjien kannattaa tutustua. Tiedotteet löytyvät aluehallintoviraston sivuilta osoitteesta avi.fi

Ulkomailta Suomeen tulevan pelaajan tulee noudattaa viranomaissuosituksia karanteenien suhteen. Määrätyssä tai suositellussa karanteenissa ei voi osallistua harjoituksiin eikä liiton alaisiin sarjoihin tai kilpailuihin.

Päivitys 27.8

Aluehallintoviraston linjauksen mukaan 50 hengen kokoontumisrajoitus on voimassa syyskuussa. Yli 50 hengen tapahtumia voi kuitenkin järjestää erityisjärjestelyin, mikäli tapahtumajärjestäjä pystyy varmistamaan osallistujien turvallisuuden. Pöytätennisliitto suosittelee kilpailuiden järjestäjiä tutustumaan aluhallintoviraston päätökseen ja pohtimaan tarkasti osallistujamäärien rajoittamista.: http://www.avi.fi/web/avi/-/syyskuussa-saa-jarjestaa-myos-yli-50-hengen-tapahtumia-kun-niiden-turvallisuus-varmistetaan
 
Avi:n ohjeistuksessa edellytetään muun muassa että:
  • Osallistujien tai seurueiden välille on lähikontaktien välttämiseksi turvattava mahdollisuus 1-2 metrin turvavälien ylläpitämiseen
  • Tilanteissa, joissa saattaa syntyä jonoja, ihmisiä pitää muistuttaa ja auttaa turvavälien pitämisessä.
  • Järjestäjän pitää ohjeistaa osallistujia turvaväleistä ja hyvästä käsihygieniasta sekä tarjota mahdollisuus käsien puhdistamiseen.
 
Ulkomailta Suomeen tulevan pelaajan tulee noudattaa THL:n karanteenisuosituksia. Jos saavut THL:n julkaiseman liikennevalomallin mukaisista oranssin tai punaisen liikennevalon maista, omaehtoinen 14 päivän karanteeni on voimassa ja tänä aikana ei saa osallistua harjoituksiin eikä liiton alaisiin sarjoihin tai kisoihin.
 
Noudatamme kulloinkin voimassa olevia yleisiä viranomaisten sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeistuksia koronatilanteeseen liittyen.
 

Linkki: Liiton koronaohjeistusta kilpailuihin ja sarjaotteluihin

13.8

Pöytätenniskausi on alkamassa ja ensimmäiset kilpailut järjestetään elokuun lopulla.  Toivomme pöytätennisväen noudattavan edelleen yleisiä viranomaisten sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeistuksia koronatilanteeseen liittyen.

Liitto on tehnyt omaa ohjeistusta kisojen järjestäjille ja osallistujille, ohjeistuksen linkki löytyy artikkelin lopusta. Seuraamme tiiviisti viranomaismääräyksiä ja teemme tarvittaessa muutoksia ja päivityksiä omiin ohjeistuksiimme.

Tärkeintä on kuitenkin jokaisen henkilön oma vastuullinen toiminta. Älä mene hallille tai osallistu harjoituksiin, kilpailuihin tai sarjaotteluihin, mikäli tunnet itsesi vähänkin sairaaksi!

Linkki: Liiton koronaohjeistusta kilpailuihin ja sarjaotteluihin

YPTS ja OPT-86 käynnistivät videokiertueen

(, Taneli Keinonen)

YPTS ja OPT-86 käynnistivät videokiertueen

Junioriseurojen videokirtue käynnistyi YPTS:n ja OPT-86:n kanssa.  Tämä etänä toteutettu valmennus toimi seuraavasti. Seurat olivat omilla saleilla kuvanneet junioreiden harjoittelua ja nämä treeniklipit Pöytätennisliittoon toimittaneet.  Parivaljakko Räsänen/Keinonen olivat etukäteen purkaneet videot ja huomiot tehneet. Yhteisessä Teams-kokouksessa käytiin pelaajien tekniikkaa läpi yhdessä keskustellen. YPTS:n puolelta jopa juniorit itse olivat paikalla kuuntelemassa. Jälkeenpäin seuroille toimitetaan lyhyt yhteenveto pelaajien teknisistä kehityskohteista.

”Vahvistusta omille ajatuksille, lisäksi hyviä huomioita, joita ei itse ole huomannut. Tuttuihin pelaajiin jotenkin sokeutuu, joten ulkopuolisen arviosta on hyötyä”, oli kommentit seuroilta.  Taisi olla Teemu Oinas, joka totesi lopuksi”Valmentamisesta on aina kiva ja hyödyllistä keskustella”. Tämä sama positiivinen tunnelma jäi itselle ensimmäisestä illasta.

Nyt on kalenterissa tilaa muille seuroille. Tämä palvelu on nyt junioriseuroille ilmainen. Jos kiinnostaa niin ole minuun yhteydessä ja sovitaan yksityiskohdat.

Ps jos sinulle videointi ei ole ihan tutuinta hommaa niin laita seuran juniorit vastaamaan tästä puolesta.

Taneli Keinonen


Tuomarikoulutus 27.1 ja 3.2 muista ilmoittautua

(, Taneli Keinonen)

Tuomarikoulutus 27.1 ja 3.2 muista ilmoittautua

Pöytätennisliitto järjestää kansallisen tuomarikoulutuksen etänä.

MUISTA ILMOITTAUTUA, ILMOITTAUDU VIIMEISTÄÄN 25.1.2021 maanataina info@sptl.fi.

Myös seurojen juniorit mukaan koulutukseen!

Aika: 27.1.2021 ja 3.2.2021 kello 18.30-20.30

Koulutus toteutetaan teamskokouksena. Koulutus on avoin kaikille. Kaksi koulutuskertaa muodostavat yhden kokonaisuuden eli kyseessä ei ole kaksi kertaa sama ohjelma.

Koulutuksen vetää Asko Rasinen.

Koulutuksessa käydään läpi pelisäännöt, tuomarikäytänteet ja esimerkkejä käytännön tilanteista. Lisäksi varataan aikaa kysymyksille ja keskusteluille. Koulutus päätetään vapaaehtoiseen kansalliseen tuomarikokeeseen.

Ilmoittaudu mukaan

Tervetuloa kouluttautumaan!


Kuukauden maajoukkueharjoitus 1/2021

(, Taneli Keinonen)

Kuukauden maajoukkueharjoitus 1/2021

Julkaisemme jatkossa kerran kuussa ”Kuukauden maajoukkueharjoituksen”. Näistä harjoituksista voivat valmentajat poimia vinkkejä omiin harjoituksiin. Toki myös ilmaan valmentajaa harjoittelevat pelaajat voivat saada vaihtelua omaan harjoitteluun.

Harjoitukset ovat kohtuullisen vaativia, joten aivan jokaiselle harrastajalle nämä eivät sovi. Toisaalta mikäpä estää vaikkapa sinua kokeilemasta samaa kuin Aleksi videolla vetää, onnittelut jos pystyt samaan!

Ensimmäinen harjoitus kuvattu 20.1.2021 Ruskeasuolla (halli auki erityisluvalla rajatulle ryhmälle).

Tammikuun harjoitus:

 


Asko Rasinen tuomaritehtävissä Champions Leaguen finaaliturnauksessa joulukuussa 2020

(, Teemu Oinas)

Asko Rasinen tuomaritehtävissä Champions Leaguen finaaliturnauksessa joulukuussa 2020

Asko Rasinen pääsi tuomaroimaan Champions Leaguen finaaliturnaukseen joulukuussa 2020. Tässä Askon vapaamuotoinen kertomus turnauksesta omin sanoin ja kuvin.


Itse urheilukompleksissa jossa turnaus järjestettiin oli kaikki palvelut saman katon alla – useita pelihalleja (pelit ja harjoitukset), urheiluhotelli, pari ravintolaa ja aulakahvila. Kompleksi toimii myös Saksan pöytätennisliiton harjoituskeskuksena. En ole ihan varma, että olisiko yksi ITTF:n hyväksymistä globaaleista harjoituskeskuksista. Katsojia ei ollut muutamaa kutsuvierasta lukuunottamatta.

Terveysturvajärjestelyt olivat todella tarkat. Minulla piti olla alle 48 tuntia vanha PCR -testitulos (neg) mukana. Saavuttuani ennen hotelliin pääsyä tehtiin vielä antigeenitesti (pikatesti – tulos tuli 17 minuutissa ja sitä sairaanhoitaja mittasi tavallisella munakellolla). Paluuta edeltävänä iltana tehtiin taas PCR -testi, josta sain todistuksen mukaani Suomeen paluuta varten. Mikäli maski ei ollut päällä esim. ravintolassa hakiessasi vaikka lisää vettä, niin henkilökunta huomautti välittömästi – takaisin pöytään hakemaan maski – ja sitten takaisin vesikannulle. Myös käytävillä oltiin tarkkoja maskin käytöstä – ei voinut liikkua ilman missään.

Finaalit tuomittiin alla olevan kuvan mukaisella kokoonpanolla. Tuomarointeja saattoi puolivälierien aikaan olla 4-6 tuntia päivässä. Tuomarit eivät vaihtaneet tehtäviä ottelun aikana koronan takia. Toimin suurimmassa osassa otteluja päätuomarina, sillä meillä oli vain kaksi ei-saksalaista tuomaria. Saksalaisten joukkueiden otteluissa muun maalaisia joukkueita vastaan oli aina ei-saksalainen päätuomari. Finaalissa oli kaksi saksalaista joukkuetta vastakkain, jolloin päädyttiin siihen, että 2 saksalaista tuomaria tuomitsee finaalin. Minä ja Roman Klecker tuomitsimme kummatkin semifinaalit, sillä niissä oli saksalainen joukkue toisena. Kuvassa meillä kaikilla on Borussia Dusseldorfin lahjoittamat paidat ja Zwipp sai kaulaliinan. Huomio joillakin saattaa kiinnittyä myös taustalla olevaan kuvaan, jossa Borussia Dusseldorfin jonkun vuoden voittajajoukkue poseeraa – siinä on myös tuttuja kasvoja vasemmalta oikealle: Timo Boll, Richard Prause (valmentaja), Dimitrij Ovtcharov, Christian Suss.


Kuva: Roman Klecker, Asko Rasinen, Michael Zwipp (ylituomari), Anja Gersdorf, Christoph Geiger

Vapaaehtoisia oli paljon ja tunnelma oli erittäin rento ja innostunut. Ainoa paikka, jossa maskin käyttö hieman lipsui, oli päivittäin myöhemmin illalla tapahtunut vapaamuotoinen vapaaehtoisten kokoontuminen aulassa olevaan baariin. Toki eihän maskia voinut pitää virvokkeita ja pitsaa nautittaessa. Juhlat myös aina loppuivat ajallaan ennen puoltayötä. Poikkeus oli Borussian voiton jälkeinen ilta, jolloin baari oli ilmainen – myös tuomareille – ja juhlat loppuivat noin klo 5 aikaan aamulla. Juhlat olivat riehakkaat, rennon iloiset, mutteivat kuitenkaan menneet liian villeiksi.

Alta löytyvässä kuvassa on enemmän tuomareita, jotka tuomitsivat poolivaiheessa – kaikki olivat saksalaisia. Useat heistä asuivat aika lähellä, sillä ETTU oli erittäin tarkka tuomareiden kustannuksista.


Kuukauden pingisteko, marras-joulukuu 2020 – Asko Rasinen Champions Leaguen finaaliturnauksessa tuomarina

(, Teemu Oinas)

Kuukauden pingisteko, marras-joulukuu 2020 – Asko Rasinen Champions Leaguen finaaliturnauksessa tuomarina

Kilpailuvaliokunnan valinta kuukauden pingisteoksi marras-joulukuussa 2020 on:

Asko Rasinen Champions Leaguen finaaliturnauksessa tuomarina

Kuva: Asko Rasinen seuraa tarkasti Patrick Franziskan syöttötyöskentelyä

Tammikuusta 2020 lähtien kilpailuvaliokunta jatkaa valintojaan, mutta laajentaa aihepiiriä. Jatkossa valinnan nimi on kuukauden pingisteko, joten sen voi saada kuka tai mikä tahansa pingikseen liittyvä pelaaja, seura, seuratoimija, valmentaja tai muu taho.

Kilpailuvaliokunnan valinta marras-joulukuun 2020 pingisteoksi on Asko Rasisen pääsy Champions Leaguen finaaliturnaukseen tuomariksi. Askon tuomaroinnista lopputurnauksessa julkaistiin erillinen artikkeli: https://www.sptl.fi/sptl_uudet/?p=25195


Aikaisemmat kuukauden pingisteot:

Lokakuu 2020, Perhe Ikolat
Syyskuu 2020, Aaro Mäkelän suoritukset Para-SM:ssä

Kesä 2020, OPT-86:n pöytätennishalli – 1000m2 pöytätenniksen ilosanomaa

Huhtikuu 2020, Pongfinity – somepingiksen keihäänkärki
Maaliskuu 2020, Yumo Luon paluu naisten Suomen Mestariksi
Helmikuu 2020, Kaksoset SM-finaalissa (Matias ja Rasmus Vesalainen)
Tammikuu 2020, PT-60, Rovaniemi

Aikaisemmat kuukauden pelaajat:

Joulukuu 2019, Benedek Olah, SeSi
Marraskuu 2019, Aino Tapola, PT Espoo
Lokakuu 2019, Juhana Tuuttila, OPT-86
Syyskuu 2019, Joona Räsänen, HIK-pingis

Kesäkuu 2019, Leonid Pullinen, LPTS
Toukokuu 2019, Jani Jormanainen, PT Espoo
Huhtikuu 2019, Benedek Olah / Alex Naumi SeSi / KoKa
Maaliskuu 2019, Alisa Sinishin, PT Espoo
Helmikuu 2019, Turo Penttilä, HIK-pingis
Tammikuu 2019, Julius Muinonen / Leo Kivelä, LPTS
Joulukuu 2018, Samuli Soine, TIP-70
Marraskuu 2018, Esa Kanasuo, KoKa
Lokakuu 2018, Aleksandra Titievskaja, PT Espoo
Syyskuu 2018, Miikka O’Connor, PT 75

Toukokuu 2018, Sam Khosravi, KoKa
Huhtikuu 2018, Vili Kinnunen, TIP-70
Maaliskuu 2018, PT Espoo (joukkue)
Helmikuu 2018, Risto Jokiranta, SeSi
Tammikuu 2018, Toni Soine, PT Espoo
Joulukuu 2017, Aleksi Räsänen, PT Espoo
Marraskuu 2017, Alex Naumi, KoKa
Lokakuu 2017, Esa Miettinen, TIP-70 ja Ismo Lallo, TuKa
Syyskuu 2017, Lauri Hakaste, MBF

Toukokuu 2017, Anna Kirichenko, PT Espoo
Huhtikuu 2017,  Arttu Pihkala, PT Espoo ja Noah Steif, MBF
Maaliskuu 2017, Pedram Moradabbasi, OPT-86 ja Veikka Flemming, KoKa
Helmikuu 2017, Matias Vesalainen, KoKa
Tammikuu 2017, Sam Khosravi, KoKa
Joulukuu 2016, Aleksi Laine, Por-83
Marraskuu 2016, Janina Ågren, OPT-86
Lokakuu 2016, Benedek ”Pentti” Olah, SeSi
Syyskuu 2016, Joonas Kylliö, TIP-70

Toukokuu 2016, Arttu Pihkala, PT Espoo
Huhtikuu 2016, Pentti Olah, SeSi
Maaliskuu 2016, Sam Li, PT Espoo
Helmikuu 2016, Anna Kirichenko, PT Espoo
Tammikuu 2016, Aleksi Räsänen, PT Espoo
Joulukuu 2015, Arttu Pöri, TIP-70
Marraskuu 2015, Markus Perkkiö, OPT-86
Lokakuu 2015, Esa Miettinen, TIP-70 / Ismo Lallo, TuKa
Syyskuu 2015, Aleksi Hyttinen, JPT

Toukokuu 2015, Veeti Valasti, KoKa
Huhtikuu 2015, Pentti Olah, SeSi
Maaliskuu 2015, Annika Lundström, MBF
Helmikuu 2015, Mika Sorvisto, OPT-86
Tammikuu 2015, Carina Englund, ParPi
Joulukuu 2014, Joonatan Khosravi, TIP-70
Marraskuu 2014, Alex Naumi, KoKa
Lokakuu 2014, Jaakko Juutinen, OPT-86
Syyskuu 2014, Pentti Olah, SeSi

Toukokuu 2014, Kai Merimaa, Wega
Huhtikuu 2014, Matias Ojala, TuPy
Maaliskuu 2014, Roni Kantola, TuKa
Helmikuu 2014, Riku Anttila, Atlas
Tammikuu 2014, Pinja Eriksson, MBF
Joulukuu 2013, Pauli Hietikko, PT Espoo
Marraskuu 2013, Roope Kantola, TuKa
Lokakuu 2013, Alex Naumi, KoKa
Syyskuu 2013, Toni Soine, PT Espoo

Toukokuu 2013, Annika Lundström, MBF
Huhtikuu 2013, Pentti Olah, SeSi
Maaliskuu 2013, Viivi-Mari Vastavuo, MBF
Helmikuu 2013, Johan Nyberg, PT Espoo
Tammikuu 2013, Tatu, Toni ja Terho Pitkänen, Wega
Joulukuu 2012, Akeem Adewole, Star
Marraskuu 2012, Markus Myllärinen, TuKa
Lokakuu 2012, Patrik Rissanen, KuPTS
Syyskuu 2012, Roope Kantola, TuKa

Toukokuu 2012, Miikka O’Connor, MBF
Huhtikuu 2012, Elli Rissanen, Por-83
Maaliskuu 2012, Aleksi Mustonen, TIP-70
Helmikuu 2012, Otto Tennilä, PT 75

Kilpailuvaliokunnan puolesta

Teemu Oinas

Varsinais-Suomen divisioonin jatkolohkot
, Jori Haataja
Junioriseuroille ”videotreenikiertue”
, Taneli Keinonen
Euroopan olympiakarsinnat siirretty huhtikuulle
, Heikki Kiiskinen , Lataa tiedosto tästä
Tuomarikoulutus etänä-27.1 ja 3.2 -muista ilmoittautua
, Taneli Keinonen
Valmentajapörssi
, Taneli Keinonen
SUEK julkaisi uudet nettisivut
, Mika Räsänen
Korona-avustusta urheiluseuroille
, Taneli Keinonen
Tokion olympiakarsinnat
, Heikki Kiiskinen , Lataa tiedosto tästä
Kauden kaikki ottelut ratingissa
, Jori Haataja
Tiedotusterveisiä
, Esko Heikkinen
Virtuaalinen mailapelikiertue innosti syksyllä
, Taneli Keinonen
Valmentajapörssiin ilmoittautuminen
, Taneli Keinonen
Vuoden parhaat urheilijat on valittu – ”Pena” paras pöytätenniksessä
, Heikki Kiiskinen , Lataa tiedosto tästä
Pöytätenniksen ratinglistat 1.1.2021
, Teemu Oinas
Benedek Oláh sinetöi joukkueensa voiton Ranskassa
, Heikki Kiiskinen
Joukkue MM-kisat peruttu
, Mika Räsänen
Benedek Oláh – Jura Morez TT – PRO A 2020/2021
, Heikki Kiiskinen
Hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta 2021
, Esko Heikkinen
Valmentajailta 5.2.2021- Mattias Bergkvist
, Taneli Keinonen
Benedek Oláh voitolla ja tappiolla joulutauolle – ohjelmassa kovaa treeniä
, Heikki Kiiskinen , Lataa tiedosto tästä
Helsingin Firmaliiga 2020-2021 peruuntuu
, Taneli Keinonen
Kunnioita peliä, pelaajia, valmentajia – Erkka V.Lehtola valmentajaillassa
, Taneli Keinonen , Lataa tiedosto tästä
Benedek Oláhille tyylikäs voitto Ranskassa – olympiakarsinnat käyntiin helmikuussa
, Heikki Kiiskinen
Veteraanien MM-kisat peruttu
, Mika Räsänen

Näytä kaikki artikkelit