Aihearkisto: Parapöytätennis

Paralympiakarsinnat 23.-25.5. Pattaya, Thaimaa

Natusen avauspäivän saldo voitto ja tappio

Timo Natunen on mukana 23.-25.5. Thaimaan Pattayalla pidettävissä Pariisin Paralympialaisten karsintakilpailuissa. Aino Tapola on jo varmistanut paikan viiden renkaan kisoihin.

Päävalmentaja Martti Autio: ”Pelin henki on selvä – vain luokkavoittajat pääsevät kisoihin. Natusen 1-luokassa paikkaa hakee 11 pelaajaa, jotka pelaavat ensin 3 tai 4 pelaajan alkulohkot, joista kaksi parasta etenee jatkokaavioon. Se pelataan cup-kilpailuna, kunnes voittaja on selvillä. Natunen lähtee kisaan kakkossuosikkina brittiläisen Tom Matthewsin jälkeen. Maaliskuussa Timo vei heidän keskinäisen ottelun 3-2. Heidän lisäkseen Unkarin Adam Urlauber ja Italian Andrea Borgato omaavat mahdollisuudet kisapaikkaan. Venäjän Dmitry Lavrov voitti Timon Tokion karsintojen finaalissa ja on jokerina mukana lähes kolmen vuoden tauon jälkeen.”

Natusen valmentajana reissussa on mukana Iivari Hartikainen.

Torstai 23.5. Groups

klo 10.10 NATUNEN Timo FIN vs. URLAUBER Adam HUN 3-2 (4-11, 9-11 ,12-10, 11-8, 11-9)
klo 14.15 NATUNEN Timo FIN vs. BORGATO Andrea ITA 1-3 (11-8, 8-11, 6-11, 7-11)

Perjantai 24.5. Groups / QF

klo 9.35 NATUNEN Timo FIN vs. ALSALMI Rakan Abdulrahman KSA T2

Lauantai 25.5. SF / F:

Ohjelma ja tulokset (aikaero 4 h)

Livestream

 

ITTF Slovenia Para Open 7.-11.5.2024

Aino Tapolalle kolmossija myös Sloveniasta

Aino Tapola hioo kisakuntoaan kohti Pariisin paralympialaisia 7.-11. toukokuuta Slovenian Laškossa järjestettävässä perinteisessä ITTF Para Open -kisassa. Ohjelmassa on naisten kaksinpelin yhdistetty 1-2-luokka, johon osallistuu yhteensä kuusi pelaajaa.

Perjantai 10.5. ja lauantai 11.5.

Sekanelinpelissä (XD4) Tapola ja Espanjan Miguel Angel Toledo sijoittuivat toiseksi ja nelinpelissä (WD5) Australian Daniela Di Toron kanssa oli tuloksena kolmass sija.

Ohjelma ja tulokset (aikaero 1 h)

Livestream

ITTF:n ranking 05/2024

Torstai 9.5.

WS1-2: klo 12.00 (T11) välierä TAPOLA Aino Sirri Maaria FIN – SEO Su Yeon KOR 0-3 (6-11, 5-11, 7-11). Seo klo 15.45 (T12) loppuotteluun vs. Giada Rossi ITA. Eteläkorealainen on 2-luokan maailmanlistan ykkönen.

”Pelasin ihan hyvin, mutta tällä kertaa en voinut korealaiselle mitään. Vastustaj oli vaihtanut vähän taktiikkaa ja jouduin pelaamaan altsua enemmän, enkä pystynyt nostelemaan juuri ollenkaan.”

WD5-kaksinpeliluokassa Aino Tapola / Daniela Di Toro (AUS) voitti ensimmäisen ottelunsa 3-0. Tapolan sekanelinpelipari (XD4) on tuttuun tapaan espanjalainen Miguel Angel Toledo.

Keskiviikko 8.5.

WS1-2: Tapola voitto alkulohkon toisessa ottelussa serbialaisen Zeljana Risticin 3-0 (4,4,5) ja eteni torstain välieriin, joissa vastaan asettuu Etelä-Korean Seo Su Yeon (WS2 WR1).

Tiistai 7.5.

WS1-2: Tapolalle niukka 3-2 (3,-8,8,-9,2) -tappio 2-luokkalaista Italian Giada Rossia vastaan.

”Hyvä peli italialaista vastaan, vaikka ensimmäinen erä lähti huonosti käyntiin. Kolme seuraavaa olivatkin sitten hyviä – Maran (Autio) mukaan tämän reissun parasta peliä tähän saakka. Viidettä en pystynyt huonon alun jälkeen enää kääntämään. Keskiviikkona vastassa on 1-luokkalainen serbi, minkä jälkeen pääsen lepäämään ja parantelemaan flunssaa. Näillä näkymin torstain semissä on vastassa on on Etelä-Korean Seo. Siitä voitto ja finaalissa sitten Italian Rossi nurin”, Tapola suunnitteli.


ITTF Montenegro Para Open 1.-4.5.2025

Natuselle hopeaa ja Tapolalle pronssia

Perjantai 3.5. ja lauantai 4.5.2024

XD4 Group: Aino Tapolalle ja Miguel Angel Toledolle ESP kaksi voittoa ja yksi tappio perjantain sekanelinpeleissä, sijoitus 3:s.

Torstai 2.5.2024

WS1-2: Kakkosluokan maailmalistan ykkönen, Etelä-Korean Seo Su Yeon oli tällä kertaa liian kova vastus Aino Tapolalle voittaen suomalaisen 3-0. Tapola (2 voittoa – 2 tappiota) sijoittua yhdistetyssä 1-2-luokassa kolmanneksi. Kisat jatkuvat perjantaina ja lauantaina sekanelinpeleillä yhdessä Espanjan Miguel Angel Toledon kanssa.

”Tappiosta huolimatta näiden kisojen parasta peliä minulta. Ei kuitenkaan vielä omaa parasta.”

MS1 Group: Maailmanlistan ykkönen, Etelä-Korean Joo Young Dae oli Timo Natusta erin 3-1 vahvempi lohkon päätöskamppailussa Natuselle (2 voittoa – 1 tappio) kuitenkin kakkossija kovassa seurassa.

”Muutama hyvä erä näissä kisoissa. Onneksi yhteen peliin niitä tuli kolme, viimeiseen vain yksi.

Ohjelma ja tulokset (aikaero 1 h)

Livestream

ITTF:n ranking 1.5.2024


Keskiviikko 1.5.2024

WS1-2 Group: Aino Tapolalle 3-0 -voitot maailmanlistan ykkösestä, Puolan Dorota Buclawista ja Italian Allegra Magentasta sekä 0-3 -tappio Saksan Jana Spegelille.

”Spegelin kanssa oli ihan hyvää vääntöä, mutta parin kuukauden treenitauko sairasteluiden ja kynnärpääoperaation vuoksi näkyi pelissä. Se ratkesi omiin helppoihin virheisiin eli hyvällä pelillä pystyn kyllä hänetkin voittamaan. Buclowia vastaan pelasin hyvin, mutta siinäkin pelaamattomuus näkyi. Minulla oli henkinen yliote heti ensimmäisestä erästä alkaen. Italialaista vastaan peli oli vaikea, vaikka olin selvästi parempi. Odotan innolla torstain matsia.”

MS1 Group: Timo Natuselle 3-2 voitto maailmanlistan kakkosesta Etelä-Korean Kim Hakjinista sekä 3-0 voitto meksikolaista Victor Eduardo Reyes Turciota vastaan.


Aino Tapola ja Timo Natunen osallistuvat 1.-4. toukokuuta Podgoricassa, Montenegrossa pelattaviin ITTF Para Open -kilpailuihin.

Naisten yhdistetyssä 1-2-luokassa on mukana maailman terävin kärki, joten samalla saadaan esimakua asetelmista neljä kuukautta ennen Pariisin Paralympialaisia.

Timo Natunen kohtaa miesten  1-luokassa korealaisia kärkimiehiä, joten kisa käy hyvästä valmistautumisesta Pariisin karsintakisoihin, jotka käydään 23.-25.5. Thaimaan Pattayassa.

Montenegrosta Tapola jatkaa Slovenian avoimiin Laskoon, jossa vastassa ovat mm. naisten kakkosluokan maailmanlistan kaksi parasta.

 

Aino Tapola nimettiin Pariisin paralympiakisoihin

Suomen Paralympiakomitean hallitus vahvisti Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön esityksen toisista urheilijavalinnoista Pariisin kesäparalympialaisiin. Suomen joukkueeseen nimettiin ratsastajat Katja Karjalainen, Jonna Aaltonen ja Laura Kangasniemi, jousiampuja Jean-Pierre Antonios sekä pöytätenniksenpelaaja Aino Tapola.

Tapola lähtee itsevarmana kultajahtiin

Helsinkiläinen Aino Tapola on tehnyt tasaisen varmaa nousua naisten parapöytätenniksen huipulle koko 2020-luvun alun. Tokiossa hänet nähtiin ensimmäisenä suomalaisena naispöytätennispelaajana paralympialaisissa. Siellä pelit kuitenkin päättyivät vielä alkulohkoon haastavassa WS1- ja WS2-luokkien yhdistetyssä turnauksessa.

Vaikeavammaisimpien pelaajien 1-luokassa pelaava Tapola voitti ensimmäisen arvokisamitalinsa, MM-hopean, vuonna 2022 Espanjan Granadassa, kun 1-luokan turnaus pelattiin ensi kertaa omanaan. Syksyn 2023 EM-kisoissa Englannin Sheffieldissä Tapola sai kaulaansa pronssia, vaikka kisoissa saatu vatsatauti taittoi terää otteluilta.

Vielä Pariisissa Tapola pelaa lievempivammaisia luokan 2 pelaajia vastaan, ennen kuin luokat toivottavasti erotetaan myös paralympialaisissa. Urheilijalla valmennustiimeineen on kuitenkin kirkas strategia fyysiseltä toimintakyvyltään epätasavertaisten kilpakumppanien kohtaamiseen. Tavoite ja keinot sen saavuttamiseksi ovat olleet 26-vuotiaalle selviä jo pitkään:

– Kun tavoittelee kultamitalia, pitää treenata paljon. Me haetaan treenitunteja leirityksen kautta. Toisena juttuna analysoidaan vastustajia varmasti enemmän kuin he minun peliäni. Toivotaan, että saadaan sillä vähän etumatkaa.

Tapolalla onkin edessään täyteläinen kalenteri ennen kauden huipentumista Pariisissa. Valmennustiimin kanssa kuluvaan kauteen on pyritty saamaan paljon kansainvälisiä pelejä ja treenivastuksia.

– Tämän vuoden puolella on ollut kaksi ulkomaan kisaa ja kolme on vielä tulossa ennen Pariisia, ja lisäksi kolme ulkomaan leiriä ja kotimaan leiritykset. Paljon on ohjelmaa, Tapola laskeskelee.

Tapolan henkilökohtaisena valmentajana toimii parapöytätennispelaajien päävalmentajanakin aiemmin toiminut Martti Autio. Valmennustiimissä ovat mukana myös Hannu Sihvo ja psyykkinen valmentaja Paula Arajärvi.

Lähde: Paralympiakomitean tiedote

 

ITTF Polish Para Open 26.-29.3.2024

Timo Averjanov on ainoana suomalaisena mukana Puolan Wladyslawowossa järjestettävässä parapöytätenniksen ITTF:n Polish Para Open -kisassa.

Averjanov osallistuu myös ennen kisoja järjestettävälle harjoitusleirille. Kaksinpeleissä Averjanov pelaa luokassa 11.

TAKEMORI T JPN vs. AVERJANOV T FIN 3-0 (6,1,1)
KIM C KOR vs. AVERJANOV T FIN 3-0 (0,2,8)

Averjanovin pelit päättyivät alkulohkoon.

Kisasivusto

Ohjelma ja tulokset (aikaero 1 h)

Livestream

 

ITTF Costa Brava Spanish Para Open 11.-14.3.2024

Suomalaisilla kolmen mitalisijan kisat

Aino Tapola ja Timo Natunen nappasivat luokkiensa kakkossijat Espanjan Platja d’Arossa järjestettävässä parapöytätenniksen ITTF Costa Brava Spanish Para Openissa. Tapola päätti kisat sekanelinpelin voittoon yhdessä espanjalaisen Miguel Angel Toledon kanssa.

Keskiviikko 13.3.2024

XD4 Group TOLEDO M ESP/TAPOLA A FIN – ALSALMI R/AL TALA Z KSA 3-0 (6,6,4)
XD4 Group TOLEDO M ESP/TAPOLA A FIN – ALHASSAN I/ALMYRISL M KSA 3-0 (9,7,5)

Tapola ja Toledo voittivat XD4-luokan sekanelinpelin jo toisena vuonna peräkkäin.

Kisasivusto

Ohjelma ja tulokset (aikaero 1 h)

Livestream

ITTF ranking


Tiistai 12.3.2024

WS1-2 TAPOLA A FIN – AL TALA Z KSA 3-0 (1,5,3)
MS1 SF NATUNEN Timo Kalevi FIN – MATTHEWS Thomas GBR 3-2 (13-15, 7-11, 11-9, 13-11, 11-8)
WS1-2 ROSSI G ITA – TAPOLA A FIN 3-0 (11-1, 11-9, 12-10)

Tapola sijoittui naisten kaksipelin yhdistetyssä 1-2-luokassa toiseksi.

Aino Tapola: ”Kolme ensimmäistä ottelua oli ihan läpihuutojuttu, kaikki 3-0. Viimeisessä pelissä pääsin kokeilemaan Rossia vastaan, mutta peli ei lähtenyt yhtään käyntiin. Kaksi viimeistä erää pelasin ihan hyvin, mutta voittoon asti se ei riittänyt.”

MS1 Finaali FALCO Federico ITA – NATUNEN Timo Kalevi FIN 3-1 (9-11, 16-14, 11-7, 13-11)

Natunen sijoittui miesten kaksinpelin 1-luokassa toiseksi.

Timo Natunen: ”Hyvä 5-eräinen vääntö välierässä kääntyi lopulta minulle. Kakkoserässä yritin saada vähän riskillä syötön kulkemaan ja lopulta se syöttö löytyi. Hyviä suorituksia puolin ja toisin. Finaali meni 1-3, olisi ollut normaalilla pelillä otettavissa, mutta nyt meni näin. Pari erää hyvää peliä ja pari sitten vähän huonompaa.”

Kisat jatkuvat Tapolan osalta keskiviikkona sekanelinpeleillä yhdessä espanjalaisen Miguel Angel Toledon kanssa.


Maanantai 11.3.2024

WS1-2 TAPOLA A FIN – SHANKAR JANARDHANAMURTHY R IND 3-0 (3,4,5)
WS1-2 TAPOLA A FIN – ALMYRISL M KSA 3-0 (4,4,7)
MS1 Group NAM K KOR – NATUNEN T FIN 3-0 (4,4,10)
MS1 NATUNEN T FIN – BORGATO A ITA 3-0 (7,7,4)

Päävalmentaja Martti Autio: ”Ainolla helppo päivä, Timo vaikeuksien kautta jatkoon. Päivän ensimmåimmäinen peli meni ihan alakanttiin, 0-3 Namille. Illalla oli pakko voittaa Italian Borgato 3-0 jatkopaikkaan. Hienolla tasonnostolla puhdas 3-0 ja tiistaina semissä vastassa britti Matthews. Ainolla ensin saudiarabialainen Al Tala ja sitten kisan voitosta Italian Rossi.”

 

ITTF Lignano Masters Para Open 6.-9.3.2024

Tapolalle nelurivoitto MM-ykkösestä

Aino Tapola ja Timo Natunen ovat mukana 6.-9. maaliskuuta Italian Lignanossa järjestettävässä parapöytätenniksen  ITTF Lignano Masters Para Open -kisassa. Suomen joukkueen matka jatkuu Italiasta suoraan Espanjan Platja d’Arossa 11.-14.3. pelattavaan Costa Brava Spanish Para Openiin.

Lauantai 9.3.2024

XD4 Group KIM H/DRETAR KARIC H vs. TOLEDO M/TAPOLA A 3-2 (-8,8,-9,6,6)
XD4 Group CHA S/ROSSI G vs. TOLEDO M/TAPOLA A 3-0 (7,10,8)

Toledo ja Tapola sijoittuivat kolmen parin kisassa kolmanneksi.

Kisasivusto

Ohjelma ja tulokset (aikaero 1 h)

Livestream (T1, T3, T9, T16)

ITTF ranking


Perjantai 8.3.2024

WD5-10 Group BRUNELLI M/ROSSI G ITA vs. TAPOLA A FIN/DOLINAR A SLO 2-3 (-6,5,10,-9,-4)
WD5-10 Group klo 13.30 OLUK I/ALTINTAS N TUR vs. TAPOLA A FIN/DOLINAR A SLO 3-1 (-11,6,6,7)

QF MIKOLASCHEK Sandra GER / VAUTIER Flora FRA – TAPOLA Aino Sirri Maaria FIN / DOLINAR Andreja SLO 3-1 (8-11, 11-9, 11-7, 15-13)

Tapolan ja Dolinari nelinpelit päättyivät puolivälieriin. Lauantaina on ohjelmassa XD4-luokan sekanelinpelit yhdessä Espanjan Miguel Angel Toledon kanssa.

Aino Tapola: ”Pelattiin kolme tiukkaa matsia. Italian pari on luokkansa MM-ykkönen, joten se oli hyvä voitto. Kvarttakin oli lähellä mennä viidenteen erään eli kokonaisuudessan hyvä päivä.”


Torstai 7.3.2024

MS QF KIM Hakjin KOR (WR1) – NATUNEN Timo Kalevi FIN (WR12) 3-0 (12-10, 11-9, 12-10)

Natusen kaksinpelit päättyivät puolivälieriin, maailmanlistan ykkönen oli niukasti parempi. Natuen ei ole mukana kisojen nelinpeleissä.

WS1-2 Group TAPOLA A FIN – OLIVA V ITA 3-0 (11-6, 11-7, 11-2)

Tapola sijoittui yhdistetyssä 1-2-luokassa kolmanneksi. Kisat jatkuvat Tapolan osalta perjantaina ja lauantaina nelinpeleillä (WD5-10) slovenialaisen Andreja Dolinarin sekä sekanelinpeleillä (XD4) espanjalaisen Miguel Angel Toledon kanssa.

Päävalmentaja Martti Autio: ”Aino joutui peleihin hieman puolikuntoisena antibioottikuurilla. Eka matsi lähti vähän tahmeasti liikkeelle. Lopulta pyöreä peli Garronelle 3-1. Ainolla vielä neljännessä 10-9 johto. Olisi ollut voitettavissa. Rossia vastaan sama vaisu syöttöpeli jatkui kaksi ensimmäistä erää. Sitten nähtiin parasta Ainoa, 2-luokan maailmanmestari oli vastaantulija seuraavat kaksi erää. Ainolla vielä viidennessä pikku johdot ennen puolten vaihtoa. Sitten muutama hieno pallo kääntyi Rossille, joka kotiyleisön tuella pystyi kääntämään pelin itselleen. Viimeisessä pelissä nuori italialainen ei pystynyt tarjoamaan Ainoalle vastusta. Harmillisista tappioista huolimatta Aino osoitti pystyvänsä tasaiseen peliin 2-luokan parhaiden kanssa.

Syöttöpeli takkuili myös Timon kohdalla läpi kisan. Uusi mailaote on vielä vähän hakusessa, eikä tärkeitä voittoja luokan kärkipelaajista nyt tullut. Neljännesvälierässä maailman listan ykköstä Kimiä vastaan hyvätkin johdot sulivat erien lopussa kahden pisteen tappioiksi. Tämä merkitsi sitä, että Timon suora kisapaikka Pariisiin on jäämässä haaveeksi ja reitti sinne käy Thaimaan karsintojen kautta.”


Keskiviikko 6.3.2024

WS1-2 Group: GARRONE M ARG -TAPOLA A FIN 3-1 (4,-5,4,10)
MS1 Group: NATUNEN T FIN – KIM K KOR 3-0 (3,5,1)
WS1-2 Group ROSSI G ITA -TAPOLA A FIN 3-2 (4,5,-4,-8,7)
MS1 FALCO F ITA – NATUNEN T FIN 3-1 (7,7,-6,8)
MS1 NATUNEN T FIN – MLAKAR G SLO 3-0 (5,8,4)

Natunen poolikakkosena keskiviikkoiltana alkavaan 10 parhaan jatkokaavioon.

R16 BORGATO Andrea ITA – NATUNEN Timo Kalevi FIN 1-3 (5-11, 11-7, 8-11, 7-11)

Natunen torstaina kello 12.00 pelattavaan puolivälierään, jossa vastaan asettuu ykkössijoitettu KIM Hakjin (KOR). Ottelu pelaataan striimipöydällä T1.

Timo Natunen: ”Surkea päivä, viimeisessä pelissä vasta kulki. Huomenna jatketaan.”

Tapola pelaa torstaina kello 12 sijoista 3-4 vs. OLIVA Vittoria Anna Teresa (ITA) T5.

Aino Tapola: ”Argentiinalaista vastaan otin yhden erän, mutta peli ei lähtenyt oikein kulkemaan. Rossia (2-luokan MM-kultamitalisti) vastaan kaksi ensimmäistä erää meni aivan pieleen. Sitten löytyi taisteluhenki ja peli kulki kolmannessa ja neljännessä ihan hyvin. Viidennessä Rossi sai ratkaisupaikoissa hyviä suorituksia. Huonon alun jälkeen hyvä peli, vaikka voittoa ei tullutkaan. Espanjassa pääsen pelaamaan uudelleen häntä vastaan. Torstain peliin ei voi lähteä takki auki.


5.3.2024

Pariisin Paralympialaisten karsintaikkuna on auki vielä maaliskuun ajan. Aino Tapolan ei enää tarvitse olla huolissaan kisapaikasta. Ranking-pisteet riittävät kisapaikkaan. Timo Natusella (1-luokka) on vielä mahdollisuus nousta suoraan Pariisin koneeseen, mutta se vaatii useita voittoja luokan kärkipelaajista. Siihen avautuu mahdollisuus jäljellä olevissa kisoissa. Italiassa ja Espanjassa on mukana luokan kärkeä Koreasta ja Euroopasta.

Aino (1-luokka) pääsee Italiassa ja Espanjassa testaamaan 2-luokan hallitsevan maailmanmestarin, Italian Giada Rossin tason. Ensimmäisessä pelissä vastaan asettuu 2-luokan MM-pronssimitalisti, Argentiinan Coty Garrone. Pelit antavat hyvää osviittaa voimasuhteista ennen Pariisia. Sekä Italiassa että Espanjassa naisten 1- ja 2-luokka pelataan yhdistettyinä.

Teksti: Martti Autio

 

Tapolalle ja Natuselle OKM:n urheilija-apuraha

Liikunta-, urheilu- ja nuorisoministeri Sandra Bergqvist on myöntänyt urheilija-apurahoja kesälajien urheilijoille yhteensä noin 1,5 miljoonaa euroa. Apurahan sai olympia- ja paralympiavuodelle 169 urheilijaa. Aino Tapola ja Timo Natunen saivat molemmat 10 000 euron suuruisen apurahan.

– Olympia- ja paralympiavuonna valmennus- ja harjoitteluapurahat ovat erityisen tärkeitä kisoihin valmistautuville urheilijoille. Myös tulevaisuuteen pitää panostaa, ja siksi nuorten urheilijoiden apurahojen määrää on lisätty. Nyt pidetään peukkuja hienojen sinivalkoisten onnistumisten puolesta urheilukentillä ympäri maailman tämän vuoden aikana, sanoo ministeri Bergqvist opetus- ja kulttuuriministeriön verkkosivuilla.

Tapola ja Natunen valmistautuvat elo-syyskuun vaihteessa Pariisissa järjestettäviin Paralympiakisoihin.

Katso kaikki urheilija-apurahan saajat täältä.

 

Aaro Mäkelä jatkaa Tulevaisuuden tähdet -ryhmässä

Suomen Paralympiakomitean koordinoimassa Tulevaisuuden tähdet -ryhmässä aloittaa tänä vuonna 5 uutta paraurheilun tulevaisuuden lupausta. Edellisen vuoden kokoonpanosta ryhmässä jatkaa mukana 13 urheilijaa, joten ryhmä käynnistää vuotensa yhteensä 18 urheilijan ja seitsemän eri lajin voimin.

”Tulevaisuuden tähdet -ryhmän vuoden 2024 kokoonpanossa ja sen monilajiryhmässä jatkavat niin ikään jo kansainvälistä uraansa edistävät espoolainen pöytätenniksenpelaaja Aaro Mäkelä ja sulkapalloilija Venla Salo sekä sähköpyörätuolisalibandykaksikko, järvenpääläinen Kasper Vuorinen ja viime vuonna hänen treenikaverikseen joukkoon nimitetty vaasalaislähtöinen Walter Örstergård”, Paralympiakomitean tiedotteessa kerrotaan.

Lue koko tiedote täältä.

 

Parapöytätenniksen SM-kisat – raportti, tulokset ja kuvat palkituista

Nisula ja Natunen tuplamestareiksi Pajulahdessa

Parapöytätenniksen SM-kisat järjestettiin lauantaina 16.12. Pajulahden liikuntakeskuksessa. Kisoissa pelattiin kävelevien ja pyörätuolipelaajien sarjat sekä avoin luokka alle 1000 ratingpisteen pelaajille.

Kilpailut alkoivat nelinpeleillä, jotka pyörätuolipelaajien osalta tarkoittivat suoraa finaalia, jossa viisieräisen pelin klaarasivat Timo Natunen ja Raimo Nevanen. Tulikasteensa pöytätenniskilpailuihin saanut Haris Vehabovic antoi Aino Tapolan kanssa kovan vastuksen.

Kävelevien puolella nelinpelin kestomenestyjät Teuvo Nisula ja Markku Manner olivat jälleen ykköspallilla. Näiden kilpailujen nelinpelien tiukkuudesta kertoo se, että ainoa heidät viidenteen vienyt pari oli neljänneksi sijoittuneet Petri Mikkonen ja Markku Nuutinen.

Kaksinpeleissä poolit menivät tismalleen sijoitusten mukaan. Timo Averjanov oli semien ulkopuolelle sijoitetuista lähimpänä jatkopaikkaa, kun hänen varma palautuspelinsä kiusasi Juha Julmalaa viiden erän verran. Semifinaaleissa nähtiin todellinen trilleri, kun Julmala päihitti Mäkelän viidennen jatkoilla pitkiä palloralleja ja kovaa taistelua puolin ja toisen sisältäneessä pelissä.

Päivän kingi oli kuitenkin tuplakultaa ottanut Teuvo Nisula, joka voitti semissä Kai Tammelan selvästi ja finaalissakin antoi Julmalalle vain yhden erän.

Pyörätuolipelaajien kaksinpelin mestari oli Aino Tapola, joka hoiti kaikki pelit – jopa hieman yllättäen Natustakin vastaan – erin 3-0.  Ainoa lukuun ottamatta muu kolmikko pelasi vielä luokassa M-1000, jossa kaikki pelit menivät korkeammin sijoitetulle 3-0, joten sen luokan kultaa pokkasi Natunen.

Parapöytätennispelaajien alkutalvi on ollut muutenkin pelintäyteistä aikaa. Marraskuun lopun avoimella leirillä valmentaja Julius Muinonen ohjeisti normaalia pienempää, mutta sitäkin innokkaampaa joukkoa kohti SM-kilpailuihin valmistautumista. Tiiviin porukan etu oli se, että pelaajille oli tarjolla henkilökohtaisempia vinkkejä.

Yhdistetty kävelevien luokka

Kaksinpeli (8 pelaajaa)
1. Teuvo Nisula, PT 75
2. Juha Julmala, PeTo
3. Mäkelä Aaro, PT Espoo ja Kai Tammela, SS

Nelinpeli
1. Teuvo Nisula / Markku Manner, PT 75 / MPS
2. Kai Tammela / Timo Averjanov Timo, SS / TIP-70
3. Raimo Nevanen / Juha Julmala, PeTo
4. Markku Nuutinen / Petri Mikkonen, Stara / LiPi

Yhdistetty pyörätuoliluokka

Kaksinpeli
1. Tapola Aino, Wega
2. Natunen Timo, KuPTS
3. Nevanen Raimo, PeTo
4. Haris Vehabovic, ei seuraa

Nelinpeli
1. Timo Natunen / Raimo Nevanen, KuPTS / PeTo
2. Aino Tapola / Haris Vehabovic, Wega / ei seuraa

Linkki tiedostoon: Para-SM 2023 tulokset.xlsx