Aihearkisto: Parapöytätennis

Virtus European Regional Games 16.-24.7.2022 Krakova, Puola

Päivitetty 22.7.2022

Vantaalainen pöytätenniksenpelaaja Timo Averjanov edustaa Suomea kehitysvammaisten urheilun VIRTUS-järjestön Euroopan mestaruuskilpailuissa Puolan Krakovassa 16.–24. heinäkuuta. Averjanovin pöytätennisturnaus käynnistyy maanantaina 18.7.

Special Olympics on toinen suurista kehitysvammaisten urheilujärjestöistä. Siinä missä VIRTUS on huippu-urheilupainotteisempi ja sen kautta urheilijat voivat yltää aina paralympialaisiin saakka on Special Olympicsissa painotus enemmän kaikkien kehitysvammaisten urheilijoiden yhtäläisissä mahdollisuuksissa kilpailla ja tavoitella mitaleita.

Averjanov oli lisäksi heinäkuun alussa Pajulahdessa järjestetyissä European Para Youth Games -kilpailuissa mukana yli-ikäisenä ja kilpailun ulkopuolisena pelaajana. Hän voitti Pajulahdessa molemmat ottelunsa.

– Tiedossa on, että Puolan kisa tulee olemaan aiempia kovatasoisempi kilpailu, mutta kulunut kausi on osoittanut, että Timon peli on mennyt suuresti eteenpäin ja hän on valmis kohtaamaan kovempiakin pelureita, sanoo Averjanovia vantaalaisessa TIP-70-seurassa valmentava Samuli Soine.

– Jännitystä on vähän, koska viimeksi osallistuin tällaisiin kilpailuihin neljä vuotta sitten Pariisissa. Odotan tapaamista vanhojen ystävien kanssa ja mahdollisuutta testata nykyistä tasoani. On myös ilo tutustua uusiin pelaajiin ja mielenkiintoista matkustaa vanhaan Krakovan kaupunkiin yhdessä Janin (Tissari) ja Jukan (yleisurheiluvalmentaja Jukka Lahti) kanssa, Averjanov toteaa.

Lähde: Paralympiakomitean tiedote

19.7.2022: Averjanov sijoittui israelilaisen parinsa kanssa joukkuekilpailussa viidenneksi.

20.7.2022: Averjanov avasi voittotilinsä sekanelinpelissä yhdessä turkkilaisparinsa kanssa, lopputuloksena 5:s sija. Perjantaina on ohjelmassa henkilönkohtainen kilpailu.

22.7.2022: Kovatasoisista kaksinpeleistä ei Averjanoville voittoja irronnut, mutta sitäkin enemmän arvokasta kansainvälistä pelikokemusta. Timon kaksinpelisijoitus oli lopulta jaettu viides. Kilpailukausi jatkuu 9.-11. syyskuuta Pajulahdessa järjestettävässä Para Finlandia Openissa.

VIRTUS-kisasivusto

Ohjelma

Paralympiakomitean tiedote

 

Kiitos EPYG-talkooväelle

Autoimme Pajulahtea EPYG-kisan järjestämisessä ja paikalla oli kohtalainen joukko talkooväkeä. Asko Rasinen toimi ylituomarina ja luokittelussa ja otteluita tuomitsivat ulkomaisten apujemme lisäksi ainakin Esko Akkanen, Suphanat Chonwachirathanin, Vincent Joki, Raimo Jokitulppo, Barry ja Mia Kellow, J-P Mäkelä, Antti Posti ja Sami Pyykkö (toivottavasti kenenkään nimi ei unohtunut…).

Kenttäpäällikkö Taneli Keinonen toimi  tuomaripäällikkönä, toiminnanjohtaja Mika Räsänen arvonta- ja tulosoperaattorina, varapuheenjohtaja Sonja Grefberg yleisjohtajana ja lopputulos oli, että kisat sujuivat vähintään hyvin.

Pöytätennisliiton puolesta kaikille hyvää kesää sekä lämmin kiitos. Ja tietenkin onnittelut hienot kisat pelanneelle Aarolle ja häntä ”koutsanneille” Mara Autiolle ja Aino Tapolalle.

Esko Heikkinen

European Para Youth Games 27.6.-4.7.2022, Pajulahti

Euroopan parhaat nuorten para-urheilijat kokoontuvat kesä-heinäkuun vaihteessa Pajulahteen kilpailemaan EPYG-mestaruuksista.

Lauantain 2.7. suomalaistulokset (6-luokka)

Välierä: Piotr Manturz POL – Aaro Mäkelä FIN 3-0 (11-4, 11-6, 12-10)

Mäkelä sijoittui 6-luokan kaksinpelissä kolmanneksi. Joukkuekilpauluissa Mäkelä pelaa yhdessä islantilaisen Bjorgvin Olafssonin kanssa.

Perjantain 1.7. suomalaisottelut (6-luokka)

Aaro Mäkelä FIN – Krizander Magnussen NOR 1-3 (-4, 8, -11, -7)
Aaro Mäkelä FIN – Mario Bastardo POR 3-0 (19-17, 11-7, 11-4)
Aaro Mäkelä FIN – Clément Latorre FRA 3-2 (9-11, 12-14, 11-9, 11-9, 12-10)

Mäkelä lohkoykkösenä lauantain välieriin.

Timo Averjanov osallistui luokkaan 11 kilpailujen ulkopuolella ja voitti molemmat luokittelemattomat unkarilaisvastustajansa 3-0 ja samalla koko luokan.

Tulokset


28.6.2022

European Para Youth Games on monilajinen tapahtuma. EPYG 2022:n urheilulajeja ovat yleisurheilu, uinti, boccia, pöytätennis, maalipallo, pyörätuolikoripallo, judo, istuinlentopallo ja välienselvittely.

Pajulahdessa järjestetään kaikki urheilulajit, paitsi yleisurheilu Pajulahden Rakokiven yleisurheilukentällä ja uinti Helsingin Mäkelänrinteen uimahallissa.

Suomea pöytätenniksessä (6-luokka) edustaa Aaro Mäkelä. Timo Averjanov pelaa kilpailujen ulkopuolella luokassa 11. Pöytätenniksen pelipäivät ovat 1.-3. heinäkuuta. European Para Youth Games 2022 on suurin tapahtuma EPYG:n historiassa.

Kisasivusto

Lue myös: ”Pajulahden European Para Youth Games on Aaro Mäkelälle etappi matkalla parapöytätenniksen huipulle.”

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön European Para Youth Games 2022 (@epyg2022) jakama julkaisu

ITTF Czech Para Open 23.-25.6.2022

Aino Tapolalle ykkössija Tshekistä – Timo Natunen pronssille

Aino Tapola pelasi 1-luokan voittoon Tshekin Ostravassa järjestettävässä IITF:n Para Open -kisassa. Miesten samassa luokassa Timo Natunen saavutti kolmannen sijan.

Molempien kisat jatkuvat perjantaina ja lauantaina nelinpeleillä, Tapola on mukana myös sekanelinpeleissä.

Lauantain 25.6. suomalaisottelut

WD5 RAGAZZINI Carlotta ITA / ROSSI Giada ITA – TAPOLA Aino Sirri Maaria FIN / RISTIC Zeljana SRB 3-0
XD4 TOLEDO Miguel Angel ESP / TAPOLA Aino Sirri Maaria FIN -STAMOU Christos GRE / BOURNIA Evanthia Eirini GRE 3-0
XD4 TOLEDO Miguel Angel ESP / TAPOLA Aino Sirri Maaria FIN – KIM Hakjin KOR / KIM Hanna KOR 3-0
XD4 TOLEDO Miguel Angel ESP / TAPOLA Aino Sirri Maaria FIN – AMARGHIOALEI Alexandru Bognan ROU / RISTIC Zeljana SRB 3-0 wo

Tapola ja Ristic sijoittuivat nelipelissä kolmanneksi. Toledo ja Tapola lohkoykkösinä jatkopeleihin.

XD4 QF ESP TOLEDO Miguel Angel / FIN TAPOLA Aino Sirri Maaria – ITA CROSARA Federico / ITA ROSSI Giada 1-3

Toledo ja Tapola jäivät puolivälieriin.

Ohjelma ja tulokset (aikaero 1 h)

Livestream

Perjantain 24.6. suomalaisottelut

MS1 SF NATUNEN Timo Kalevi FIN – FALCO Federico ITA 1-3 (5-11, 6-11, 12-10, 9-11)

Natunen sijoittui 1-luokassa jaetulle kolmannelle sijalle.

WS1 SF TAPOLA Aino Sirri Maaria FIN – BRILL Chagit Yona ISR 3-0 (11-6, 11-3, 11-4)

Tapola loppuotteluun.

WS1 F TAPOLA Aino Sirri Maaria FIN – SPEGEL Jana Margarete GER 3-0 (11-9, 11-8, 11-1)

Tapola voitti 1-luokan.

Nelinpelit

WD5 TAPOLA Aino Sirri Maaria FIN / RISTIC Zeljana SRB – BOERS Maria Elizabeth NED / KIM Hanna KOR 1-3
MD4 LAMIRAULT Fabien FRA / GAUDRY Teddy FRA – NATUNEN Timo Kalevi FIN / KAMIEN Marian SVK 3-1
MD4 NATUNEN Timo Kalevi FIN / KAMIEN Marian SVK – CHRYSSIKOS Gregorios / GRESTAMOU Christos GRE 3-0
WD5 TAPOLA Aino Sirri Maaria FIN / RISTIC Zeljana SRB – MARTINOVIC Marija CRO / HARADA Akari JPN 3-1
MD4 SUCHANEK Jiri CZE / ZVOLANEK Martin CZE – NATUNEN Timo Kalevi FIN / KAMIEN Marian SVK 3-0
WD5 TAPOLA Aino Sirri Maaria FIN / RISTIC Zeljana SRB – SOMMER Janina GER / SPEGEL Jana Margarete GER 3-1

Natusen ja Kamienin pelit päättyivät alkulohkoon, Tapolan ja Risticin lohkopelit jatkuvat lauantaina.

Torstain 23.6. suomalaisottelut

WS1 TAPOLA Aino Sirri Maaria FIN – SPEGEL Jana Margarete GER 3-1 (10-12, 11-2, 11-4, 11-4)
WS1 TAPOLA Aino Sirri Maaria FIN – BOERS Maria Elizabeth NED 3-0 (11-2, 11-3, 11-1)

Tapola lohkoykkösenä perjantain välieriin.

MS1 DAVIES Robert GBR – NATUNEN Timo Kalevi FIN 0-3 (3-11, 8-11, 3-11)
MS1 NATUNEN Timo Kalevi FIN – PAPIRER Alan Rene Jean FRA 3-0 (11-6, 11-9, 11-8)

Natunen lohkoykkösenä perjantain välieriin.

”Ensimmäinen pelipäivä takana. Pelasin singelit Daviesin ja Papirerin kanssa ja voitin molemmat 3-0. Hyvällä fiiliksellä huomiseen semifinaaliin ja pelaamaan nelinpelit Kamienin kanssa. Kisajärjestäjät säätivät aamulla, hyväksyivät korealaisen mixtiparini omaehtoisen parinvaihdon, joten en pääse pelaamaan mixtejä täällä ollenkaan.”

Ohjelma ja tulokset (aikaero 1 h)

Livestream

23.6.2022

Aino Tapola ja Timo Natunen viettävät juhannusta Tshekissä pelattavassa ITTF Para Open -kisassa. Kaksikon valmennuksesta Ostravassa vastaa Iivari Hartikainen.

Aino Tapola nousi parapöytätenniksen kesäkuun maailmanlistalla naisten 1-luokassa toiselle sijalle. Toukokuussa Tapola voitti kaksi kertaa selvästi 2-luokan listakuutosen ja paralympiavoittajan, Ranskan Lafayen. Samoin kaatui listalla kahdeksantena ollut Thaimaan Bootwansirina ja kahdesti sijalla 12 majaileva Hollannin Femke Cobben. Ainoat tappiot tulivat Tokion hopea- ja pronssimitalisteille, nekin pyöreiden pelien jälkeen.

Tapola lähtee Ostravaan kisaan ykkössijoitettuna ja ennakkosuosikkina. Listakolmonen ja nelonen ovat paikalla, joten kisoissa saadaan osviittaa voimasuhteista marraskuussa Espanjan Granadassa pelattavia MM-kilpailuja ajatellen.

Timo Natusella on Ostravassa viimeinen näytön mahdollisuus MM-kisapaikkaan. Miesten 1-luokassa kisoihin pääsee 15 pelaajaa, Natunen on kisarankingissa sijalla 17 eli tällä hetkellä niukasti varasijalla.

Lue myös: ”Aino Tapola suosikkina Ostravan parapöytätennisturnaukseen, Timo Natunen hakee lisäpisteitä päästäkseen MM-kisoihin”

 

Special Olympics Sports Festival 20.-22.5.2022

Timo Averjanoville ykkössija Tanskasta

Timo Averjanovin hyvät otteet jatkuivat Koldingissa, Tanskassa järjestettävissä Special Olympics Sports Festival -kilpailuissa. Averjanov nappasi kaksinpelissä kultaa voittamalla kaikki kahdeksan otteluaan 3-0. Sunnuntaina kisat jatkuvat nelinpeleillä järjestäjien valitsemilla pareilla.

– Ekan kerran elämässä kultaa! Yksi askel on nyt otettu, Averjanov iloitsi Paralympiakomitean tiedotteessa.

Hänen seuraava haasteensa on kehitysvammaisten urheilun VIRTUS-järjestön EM-kilpailut heinäkuun puolivälissä Krakovassa.

Kisasivusto

Special Olympics Sports Festival -kilpailut järjestetään 20.–22. toukokuuta 2022 Tanskan Koldingissa. Suomalaisurheilijoita osallistuu yhdeksään lajiin. Pöytätenniksessä Suomea edustaa Timo Averjanov, jota valmentaa Petr Averjanov.

Lue myös: Timo Averjanoville historiallinen hopeamitali Maltalta

 

Special Olympics 2022

Timo Averjanoville historiallinen hopeamitali Maltalta

Päivitetty 18.5. klo 8.30

Vantaalainen Timo Averjanov teki historiaa voittamalla Suomen Special Olympics -historian ensimmäisen mitalin pöytätenniksestä. Averjanov voitti päätösottelussaan Slovakian Simon Jakusin suoraan kolmessa erässä ja varmisti hopeamitalin.

– Parhaiten jäi mieleen ottelu unkarilaispelaajaa vastaan, vaikka sen pelin hävisinkin. Siinä pelissä opin paljon. Olin ensimmäistä kertaa Special Olympics -kisoissa 11 vuoteen, edellinen kerta oli Ateenan maailmankisoissa. Oli hauska tavata vanhoja tuttuja, kuten Kai (Koljonen), Noora (Koponen) ja Jukka (Lahti, joukkueenjohtaja) sekä nähdä uusia kasvoja joukkueessa. Meidän joukkueen ilmapiiri on mahtava, Averjanov sanoi Paralympiakomitean tiedotteessa.

17.5.2022

Timo Averjanov FIN – Simon Jakusin SVK 3-0 (11-2, 11-5, 11-3)

Kisakausi jatkuu 20.-22.5. Tanskassa Special Olympics festivaaleilla.


Vantaalainen Timo Averjanov pelasi maanantaina tiukan pelin Unkarin Thomas Kissiä vastaan, mutta taipui 1–3 (11–9, 6–11, 7–11, 10–12) -tappioon. Päivän toisessa pelissä Averjanov voitti Itävallan Brian Weberin suoraan erin 3–0 (11–3, 11–4, 11–3).

Tiistaina Averjanov saa viimeisessä ottelussaan vastaansa Slovakian Simon Jakusin. Ottelussa ratkeaa saako vantaalaisässä mitalin – Suomen Special Olympics -historian ensimmäisen pöytätenniksestä – ja jos saa, minkä värisen.

A-ryhmän tuloksia 16.5.

Timo Averjanov Suomi–Thomas Kiss Unkari 1–3 (11–9, 6–11, 7–11, 10–12)
Timo Averjanov Suomi–Brian Weber Itävalta 3–0 (11–3, 11–4, 11–3)

17.5.

Timo Averjanov Suomi–Simon Jakus Slovakia 3-0 (11-2, 11-5, 11-3)


15.5.2022

Timo Averjanov (TIP-70) edustaa Suomea 15.-17.5. Maltalla sekä 20.-22.5. Tanskassa järjestettävissä Special Olympics -kilpailuissa. Timon valmentajana kisareissuilla toimii Petr Averjanov.

Mitä on Special Olympics?

Special Olympics on kehitysvammaisten henkilöiden urheilujärjestö, jonka tehtävänä on järjestää ympärivuotista urheilu- ja liikuntatoimintaa sekä urheilukilpailuja lapsille ja aikuisille, joilla on kehitysvamma, antaen heille mahdollisuuden säännölliseen harjoitteluun, kilpailemiseen sekä urheilun ilon jakamiseen ystävien, perheiden ja yhteisön kanssa. Suomessa Special Olympics -toiminnasta vastaa Suomen Paralympiakomitean alainen Special Olympics Finland.

B-ryhmän tuloksia 15.5.

Brain Weber (Itävälta) – Timo Averjanov (Suomi) 0:1 (9-11)
Timo Averjanov (Suomi) – Nuccio Sama (Italia) 1:0 (11:3)
Stefan Seder (Saksa) – Timo Averjanov (Suomi) 0:1 (6:11)

Otteluissa pelataan vain yksi erä. Timo voitti kaikki kolme otteluaan ja nousi maanantaiksi parhaaseen A-ryhmään.

Lisätietoja kevään kilpailuista

Special Olympics Invitational Games, 15.-17.5. Malta

Special Olympics Sports Festival, 20.-22.5. Tanska

 

ITTF Slovenia Para Open 11.-14.5.2022

Suomalaisten kisat päätöksen Sloveniassa

Päivitetty 13.5. klo 16.20

Tapolan kaksinpelit päättyivät puolivälieriin Slovenian Laškossa järjestettävässä ITTF Slovenia Para Open -kilpailussa.

Tapola parinaan Timo Natunen jäi sekanelipelissä kahdella tappiolla alkulohkoon. Samoin kävi sekä Tapolalle espanjalaisen Cristina Rubion että Natuselle kanadalaisen Peter Isherwoodin kanssa nelinpeleissä.

Torstain 12.5. suomalaisottelut

XD4 CZUPER R/BUCLAW D POL vs. NATUNEN T/TAPOLA A FIN 3-1 (-10,10,8,5)
WS1-2 QF TAPOLA Aino Sirri Maaria FIN – DA SILVA OLIVEIRA Catia Christina BRA 0-3 (5-11, 9-11, 10-12)
XD4 BORGATO A/BRUNELLI M ITA vs. NATUNEN T/TAPOLA A FIN 3-0 (8,9,6)
MD4 MICHAUD J/LAMIRAULT F FRA vs. NATUNEN T FIN/ISHERWOOD P CAN 3-0 (0,6,2)
WD5 BRUNELLI M/ROSSI G ITA vs. TAPOLA A FIN/RUBIO C ESP 3-0 (8,4,5)

Perjantain 13.5. suomalaisottelut

MD4 KAMIEN M SVK/MAJOR E HUNvs. NATUNEN T FIN/ISHERWOOD P CAN 3-2 (-9,-9,5,7,9)
WD5 BUCLAW D FRA/LAFAYE I POL vs. TAPOLA A FIN/RUBIO C ESP 3-0 (6,8,8)

Livestream (T1-T10)

Otteluohjelmat ja tulokset (aikaero 1 h)

Kisasivusto


11.5.2022

Aino Tapola eteni lohkokakkosena torstain puolivälieriin Slovenian Laškossa järjestettävässä ITTF Slovenia Para Open -kilpailussa.

Timo Natunen jäi puolestaan  lohkossaan kolmanneksi ja ulos jatkopeleistä. Loppuviikon ohjelmassa on myös nelipelejä.

– Tänään 1-3 -tappiot Majoria ja Parkia ja 3-0 -voitto Contessia vastaan. Vaikeita pelejä kaikki. Torstaina jatketaan nelureilla, Natunen summasi Slovenian avauspäivän.


Keskiviikon 11.5. suomalaispelit

WS1-2 LAFAYE Isabelle FRA – TAPOLA Aino Sirri Maaria FIN 0-3 (-7,-6,-8)
MS1 MAJOR Endre HUN – NATUNEN Timo Kalevi FIN 3-1 (4,-11,9,7)
WS1-2 COBBEN Femke NED – TAPOLA Aino Sirri Maaria FIN 0-3 (-5,-4,-12)
MS1 NATUNEN Timo Kalevi FIN – CONTESSI Conrado BRA 3-0 (2,5,16)
WS1-2 SEO Su Yeon KOR – TAPOLA Aino Sirri Maaria FIN 3-0 (7,12,9)
MS1 PARK Sung Joo KOR – NATUNEN Timo Kalevi FIN 3-1 (-7,10,7,5)

Rankingsijoitukset Slovenian kisassa

WS1-2: Seo 3, Lafaye 6, Tapola 10, Cobben 12
MS1: Major 5, Park 10, Natunen 11, Contessi 24


10.5.2022

Aino Tapola ja Timo Natunen pelaavat 11.-14.5. Slovenian Laškossa järjestettävässä ITTF Slovenia Para Open -kilpailussa. Ohjelmassa on sekä kaksin- että nelinpelit.

– Maanantai oli täysi matkustuspäivä, lähdettiin koneella Kuopiosta 8.50, vaihdot Helsingissä ja Istanbulissa. Kisapaikan hotellilla oltiin perillä noin kello 22. Tiistaina oli kahdet treenit ja pooliarvonnoissa tuli vastaan pitkän näppylän korealainen Park ja unkarilainen Major. Poolin kolmas pelaaja on brasilialainen Contessi, josta ei ole tietoa. Kiva päästä ottamaan revanssi Parkista ja Majorista, Natunen ennakoi Sloveniasta.

Tapolan kaksinpeliluokka on WS1-2, Natunen pelaa luokassa MS1. Suomalaiskaksikon nelipeliluokka on XD4. Kisareissulla ovat mukana valmentajat Hannu Sihvo, Martti Autio, Iivari Hartikainen sekä molempien pelaajien avustajat.

 

ITTF SQY French Para Open 5.-8.5.2022

Aino Tapolalle hopeaa Ranskassa

Päivitetty 8.5. klo 14.10

Aino Tapola sijoittui hienosti hopealle Pariisissa järjestettävässä ITTF:n SQY French Para Open -kilpailuissa. Saavutuksen arvoa nostaa se, että WS1-luokiteltu Tapola pelasi yhdistetyssä luokassa WS1-2, jossa kaikki muut vastustajat kuuluivat hieman lievempään vammaluokkaan WS2.

Loppuottelussa maailmanlistalla neljäntenä oleva brasilialainen Catia Christina da Silva Oliveira oli Tapolaa vahvempi lukemin 3-1 (11-9, 5-11, 11-6, 11-8).

Alkulohkossa Tapola voitti WS2-maailmanlistalla kuudentena olevan ranskalaisen moninkertaisen paralympiavoittajan Isabelle Lafayen sekä kahdeksantena olevan thaimaalaisen Chilchitraryak Bootwansirinan. Välierässä puolestaan kaatui hollantilainen Femke Cobben.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön Aino Tapola (@aimokainen) jakama julkaisu


Nelinpeleissä ei suomalaismenestystä

Lauantaina ja sunnuntaina Tapolan ohjelmassa olivat nelin- ja sekanelinpelit. Aaro Mäkelä jatkoi turnaustaan nelinpeleissä. Tapola pelasi naisten nelinpeliä Chilen Tamara Leonellin kanssa luokassa WD10 sekä sekanelinpeliä Espanjan Miguel Toledon kanssa luokassa XD4. Mäkelä puolestaan pelasi miesten nelinpeliä MD14-luokassa Kreikan Georgios Moucthisin kanssa.

Lauantain 7.5. suomalaisottelut

XD4 BUSTAMANTE FLORES L/DA SILVA OLIVEIRA C vs. TOLEDO M/TAPOLA A T5 3-1 (5,-10,9,9)
MD14 PUNPOO C/THAPAENG S vs. MAKELA A/BASTARDO M T11 3-0 (3,2,1)
WD10 JUNG Y/LEE M vs. LEONELLI LEONELLI T/TAPOLA A T6 3-0 (7,2,6)
XD4 KIM H/LEE M vs. TOLEDO M/TAPOLA A T8 3-0 (5,8,3)
MD14 PINO LORCA M/TORRES OROSTICA I vs. MAKELA A/BASTARDO M T13 3-0 (5,6,7)
XD4 SCHMIDBERGER T/SOMMER J vs. TOLEDO M/TAPOLA A 3-1 (-9,3,6,4)
WD10 SRINGAM W/SRINGAM P vs. LEONELLI LEONELLI T/TAPOLA A 3-1 (7,-14,7,3)
MD14 MORALES J/VALERA A vs. MAKELA A/BASTARDO M T15 3-1 (8,-10,4,8)

Suomalaisvärejä ei nähty nelinpelien pääkaaviossa.

Sunnuntain 8.5. suomalaisottelu

XD4 CHUEAWONG T/BOOTWANSIRINA C vs. TOLEDO M/TAPOLA A 3-0 (8,5,7)

Sekanelinpelin XD4-luokassa sijoitukset ratkaistiin viiden parin lohkossa, Tapolan sijoitus oli 5:s.

Tapolan kisakausi jatkuu alkavalla viikolla Slovenian Laskossa, jonne myös Timo Natunen matkustaa Suomesta yhdessä valmentajansa Iivari Hartikaisen kanssa. Ohjelmassa on sekä kaksin- että nelinpelejä.

Otteluohjelma ja tulokset


Aino Tapola loppuotteluun Ranskassa

AIno Tapola eteni Pariisissa järjestettävissä ITTF:n SQY French Para Open -kilpailuissa naisten yhdistetyn luokan WS1-2 loppuotteluun voittamalla välierässä hollantilaisen Femke Cobbenin 3-1 (11-3, 9-11, 11-8, 12-10).

Perjantaina kello 17.30 Suomen aikaa alkavassa loppuottelussa vastaan asettuu brasilialainen Catia Christina da Silva Oliveira, joka on WS2-luokan maailmanlistalla sijalla 4. Välierävastustaja Cobben on samalla listalla sijalla 12. Tapolan oma luokka on WS1, joten yhdistetyn WS1-2-luokan taso on huomattavasti kovempi.

Kaavio ja liveseuranta

ITTF:n pararanking


Aino Tapolalla kahden voiton päivä Ranskassa

Aino Tapola aloitti torstaina Pariisissa järjestettävät ITTF:n SQY French Para Open -kilpailut kahdella voitolla ja jatkaa yhdistetyn WS1-2-luokan pelejään perjantaina välierissä. Aaro Mäkelä puolestaan paransi otteitaan molempien pelien jokaisessa erässä, mutta tuloksena oli kaksi tappiota ja jääminen lohkokolmoseksi.

Perjantai 6.5. klo 15.30

WS1-2 SF COBBEN Femke NED – TAPOLA Aino Sirri Maaria FIN (T8, ei livelähetystä)

Voittaja kello 17.30 alkavaan loppuotteluun.

Torstain 5.5. suomalaispelit

Esteban Herrault FRA – Aaro Mäkelä FIN 3-0 (11-4, 11-6, 11-8)
Isabelle Lafaye FRA – Aino Tapola FIN 1-3 (11-8, 5-11, 8-11, 3-11)
Georgios Moucthis GRE – Aaro Mäkelä FIN (T16) 3-0 (11-4, 11-5, 11-7)
Rungroj Thainiyom THA – Aaro Mäkelä FIN (T16) 3-0 (11-1, 11-1, 11-6)
Chilchitraryak Bootwansirina THA – Aino Tapola FIN (T8) 2-3 (11-4, 9-11, 5-11, 11-7,3-11)

Aino Tapolan voittamat vastustajat ovat ITTF:n rankingissa WS2-luokassa sijoilla 6 ja 8, molemmilla yli 500 pistettä enemmän kuin Ainolla. Lafaye on moninkertainen paralympiavoittaja ja -mitalisti.

Viikonlopun ohjelmassa ovat myös nelin- ja sekanelinpelit. Katso tarkemmat tiedot alempaa tästä artikkelista.

Livestream (T1, T4, T3, T4) vaatii kirjautumisen

https://handisport-studio.tv/page/620f96331e45da0a34e38b8b

Otteluohjelma ja tulokset (aikaero 1 h)

https://results.ittf.com/ittf-web-results/html/TTE5347/results.html#/groups

Kisasivusto

https://www.ittf.com/tournament/5347/ITTF-Fa40-SQY-French-Para-Open-2022/


Aino Tapola ja Aaro Mäkelä pelaavat 5.-8. toukokuuta Pariisissa järjestettävässä ITTF:n SQY French Para Open -kilpailussa. Valmennuksesta vastaavat Martti Autio ja Hannu Sihvo, kisareissulla on mukana myös Tapolan henkilökohtainen avustaja.

Tapola pelaa naisten nelinpeliä luokassa WD10 Chilen Tamara Leonellin kanssa sekä sekanelinpeliä Espanjan Miguel Toledon kanssa. Kaksinpeliluokka on yhdistetty WS1-2.

Mäkelä puolestaan pelaa miesten nelinpeliä MD14-luokassa Kreikan Georgios Moucthisin kanssa. Aaron kaksinpeliluokka on MS6.

– Päästiin hotelliin pienien vaikeuksien jälkeen. Kentällä 2 pyörätuolia kolmesta oli kateissa parisen tuntia. Ranskalaiseen tapaan virkailijat olivat ylimielisiä, eivätkä kuunnelleet mitä heille sanottiin. Loppujen lopuksi tuolit kuitenkin löytyivät ja päästiin lähtemään hotellille. Pienen kritiikin jälkeen toivottivat tervetulleeksi Pariisiin, viitaten siihen että näin täällä toimitaan. Perillä oli pientä epäselvyyttä ollaanko oikealla hotellilla, kun mitään etukäteistietoa asiasta ei ollut tullut. Hotelli oli sitten kuitenkin oikea. Pelipaikka on ihanteellisesti parinsadan metrin päässä hotellilta, joten kuljetuksia ei tarvita. Pikaisen lounaan ja pienen lepäilyn jälkeen päästiin treenaamaan järjestäjien aikataulun mukaan. Hallissa on aika upea velodromi ja pöydät ovat velodromin keskellä. Harjoituspöytiä on yhtä paljon kuin varsinaisia pelipöytiä. Technical meetingissä kävi yllättäen ilmi että Aaron nelinpelipariksi sovitun kreikkalaisen valmentaja olikin sopinut pelaamisesta chileläisen parin kanssa. Lopuksi asia sovittiin kun Aarolle löytyi pariksi portugalilainen Mario Bastardo, valmentaja Hannu Sihvo raportoi Pariisista.

 

EPYG-kisaan tarvitaan vapaaehtoisia!

EPYG eli Euroopan Nuorten Paraurheilijoiden kilpailut järjestetään Pajulahdessa 27.6.-4.7.2022. Jo nyt kisaan on ilmoittautunut 24 maata ja ainakin viittä odotetaan vielä. Osanottajia on huoltajat ja johto mukaan lukien on 750-800 peräti 29 maasta. Heistä urheilijoita noin 430.

EPYGissä kisataan pöytätenniksessä yleisurheilussa, uinnissa, bocciassa, maalipallossa, pyörätuolikoripallossa, judossa, istumalentopallossa ja sokkopingiksessä. Uinti järjestetään Mäkelänrinteen uimahallissa Helsingissä ja muut lajit Pajulahdessa.

Pöytätenniksessä mukana on  70 pelaajaa. Aaro Mäkelä on kisan ainoa suomalaispelaaja.

Aaro Mäkelä on Suomen EPYG-edustaja pöytätenniksessä.

Pöytätenniskisa pelataan Pajulahden palloiluhallissa. Kisasta ei saa virallisia rankingpisteitä, mutta luokittelumahdollisuus järjestetään.

Nyt tarvitaan vapaaehtoisia kisan järjestelyihin! Ilmoittautua voi vaikka allekirjoittaneelle, esko.heikkinen@sptl.fi, 050 62532. Pulaa on ainakin tuomareista, se on varmaa. Saamme kisasta pienen tuoton liitolle, joten tervetuloa talkoisiin ja viettämään kesäpäiviä Pajulahteen. Samalla voi kannustaa Aaroa kisapeleissä!

Esko Heikkinen

ITTF Costa Brava Spanish Para Open 24.-26.3.2022 – Aino Tapola ja Aaro Mäkelä

Tapola ja Toledo sekanelinpelin ykkösiä Espanjassa

Aino Tapola ja espanjalainen Miguel Angel Toledo voittivat sekanelinpelin XW4-luokan Espanjan Costa Bravassa järjestettävässä ITTF Para Open -kilpailussa.

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa

 

Henkilön RFETM Tenis Mesa (@rfetm) jakama julkaisu

– Kovia voittoja. Toisessa vastustajaparissa miesten 1-luokan paralympiavoittaja ja toisessa Rossi on naisten 2-luokan kärkinaisia, jolla myös mitaleita paraolympialaisista. Reissulle arvosanaksi annettiin joukkueen kesken kahdeksan puoli, valmentaja Hannu Sihvo summasi.

Aino Tapola: ”Kaksinpelit menivät huomattavasti paremmin kuin Tokiossa, treeni on purrut. Sekanelinpelit menivät espanjalaisen Toledon kanssa todella hyvin, tiimityöskentely oli loistavaa ja tulos oli sen mukainen. Turkkilaisen Hatice Dumanin kanssa pelaaminen ei ollut hassumpaa, mutta luokkamme (5-10) oli erittäin kova.

Aaro Mäkelä: ”Olen tyytyväinen aikuisten sarjan ensimmäiseen kansainväliseen voittoon. Pelit osoittivat, että kärkeen on vielä matkaa. Nelinpelit islantilaisen kanssa paranivat peli peliltä, ja odotan innolla seuraavia kisoja.”

Kaksinpeleissä Aaro Mäkelä ylsi 6-luokassa puolivälieriin, Tapola sijoittui yhdistetyssä 1-2-luokassa kahdella tappiolla kolmanneksi.


Aaro Mäkelä ja Aino Tapola

Lauantai 26.3.2022

WD CWW5-10 ROSSI G/BRUNELLI M ITA – TAPOLA A FIN/DUMAN H TUR 3-0 (11-6, 11-8, 11-5)
XD CXW4 FALCO F/ROSSI G ITA – TOLEDO M ESP/TAPOLA A FIN 0-3 (7-11, 8-11, 9-11)
MD CMS14 SCHNAKE B/MEYER H GER – MÄKELÄ A FIN/OLAFSSON B ISL 3-0 (11-7, 11-6, 14-12)

Tapola ja Toledo voittivat XW4-luokan sekanelinpelin. Tapola / Duman sekä Mäkelä / Olafsson jäivät nelinpeleissä alkulohkoon.


Perjantai 25.3.2022

WD CWW5-10 RAGAZZINI C ITA/KANG O KOR – TAPOLA A FIN/DUMAN H TUR 3-0 (11-5, 11-4, 11-6)
XD CXW4 CZUPER R/BUCLAW D POL vs. TOLEDO M ESP/TAPOLA A FIN 3-0 (11-4, 11-8, 11-7)
MD CMS14 EIER D/MONTANUS J NED – MÄKELÄ A FIN/OLAFSSON B ISL 3-0 (11-4, 11-5, 11-4)
WD CWW5-10 BAILEY S GBR/RUBIO C ESP – TAPOLA A FIN/DUMAN H TUR 2-3 (11-4, 10-12, 8-11, 11-7, 5-11)
XD CXW4 JOO Y KOR/BRUNELLI M ITA – TOLEDO M ESP/TAPOLA A FIN 2-3 (8-11, 11-4, 15-17 11-8, 13-15)


Torstai 24.3.2022

WS C1-2 BUCLAW Darota POL – TAPOLA Aino FIN 3-0 (11-6, 11-8, 11-6)
WS C1-2 ROSSI Giada ITA – TAPOLA Aino FIN 3-1 (11-7, 11-6, 7-11, 11-3)

Tapola sijoittui luokassaan kolmanneksi.

MS C6 PARENZAN Matteo ITA – MAKELA Aaro FIN 3-0 (11-4, 11-2, 11-7)
MS C6 PROPERJOHN Lennard AUS – MAKELA Aaro FIN 0-3 (7-11, 5-11, 7-11)

Mäkelä lohkokakkosena puolivälieriin

MS C6 QF SHICHINO Kazuki JPN – MAKELA Aaro FIN 3-0 (11-3, 11-2, 11-3)

Mäkelän kaksinpelit päättyivät puolivälieriin.


Aino Tapola ja Aaro Mäkelä pelaavat maaliskuun viimeisenä viikonloppuna Espanjan Costa Bravassa järjestettävässä Spanish Para Openissa. Kaksikon valmennuksesta vastaavat Martti Autio ja Hannu Sihvo.

Tapola pelaa kaksinpelissä yhdistetyssä luokassa 1-2, Mäkelän luokka on 6. Perjantaina alkavissa nelinpeleissä Mäkelän pari on islantilainen Bjorgvin Ingi Olafsson. Tapolan pari nelinpelissä on turkkilainen Hatice Duman ja sekanelipelissä espanjalainen Miguel Angel Toledo.

Tulokset (aikaero 1 h)

https://results.ittf.com/ittf-web-results/html/TTE5345/results.html#/groups

Livestream (T5, T9 ja T13)

https://rfetm.tv/desktop/#!/menu

Luokittelu

https://www.paralympia.fi/urheilu/lajit/poytatennis/saannot-ja-luokittelu