Ansiomerkit

Suomen Pöytätennisliiton myöntämät ansiomerkit (lista päivitetty 5.12.2023)


Pöytätenniksen-ansiomerkit-1948-2024

SPTL:n kunniapuheenjohtajia ovat olleet Esa Ellonen (nimeämisvuosi 1998) ja Toivo Pöyry (1975).

Bengt Ahti (2018), Kimmo Arenius (2023), Liisa Järvenpää (2018), Matti Kolppanen (2018) ja Usko Puustinen (1984) ovat SPTL:n kunniajäseniä. Myös Teuvo Komulainen (2018) oli kunniajäsen.

ANSIOMERKKISÄÄNNÖT
Suomen Pöytätennisliitolla on kolme eri tasoista ansiomerkkiä, joita voidaan myöntää anomuksesta liittohallituksen päätöksellä seuraavin perustein:

Pronssinen ansiomerkki voidaan myöntää henkilölle, joka on ansiokkaasti toiminut paikallisen pöytätenniksen hyväksi.

Hopeinen ansiomerkki voidaan myöntää henkilölle, joka on ansiokkaasti toiminut maamme pöytätenniksen hyväksi joko seura- tai liittotasolla.

Kultainen ansiomerkki voidaan myöntää henkilölle, joka on erittäin ansiokkaasti toiminut maamme pöytätenniksen hyväksi liitto- ja tai kansainvälisellä tasolla.

Kultainen plaketti voidaan myöntää henkilölle, joka on erityisen ansiokkaasti toiminut maamme pöytätenniksen hyväksi liitto- tai kansainvälisellä tasolla.

Ansiomerkit myönnetään järjestyksessä pronssisesta alkaen. Järjestyksestä voidaan poiketa  erityisistä syistä hallituksen päätöksellä.

Ansiomerkit ja plaketti ovat maksullisia ja hinnat löytyvät pöytätennisliiton sivuilta (www.sptl.fi) kohdasta liiton perimät maksut.

Ansiomerkit anotaan kirjallisesti liitosta saatavalla lomakkeella ja anomus osoitetaan Suomen Pöytätennisliiton hallitukselle.

Säännöt vahvistettu liiton hallituksen kokouksessa 27.8.2002.