Tähtiseura

Tähtiseura-ohjelma

Tähtiseura-ohjelma on Suomen Olympiakomitean hallinnoima seuratoiminnan laatuohjelma, jonka tavoitteena on kehittää ja tukea suomalaista seuratoimintaa. Toiminnan tunnuksena toimii Tähtimerkki, joka kertoo, että seura on kehittynyt tasolle, jossa seuratoimintaohjelmassa määritellyt laatutekijät toteutuvat.

Tähtiseura-statuksen edut seuralle ovat monipuoliset. Ohjelman suorittaneet seurat saavat käyttää viestinnässään Tähtimerkkiä, joka kertoo esimerkiksi potentiaalisille harrastajille ja yhteistyökumppaneille laadukkaasta seuratoiminnasta. Seurojen käyttöön tulee myös apumateriaalia ja koulutuksia esimerkiksi seurakehitykseen ja viestintään liittyen. Joissain Suomen kunnissa Tähtiseura-status vaikuttaa kuntien myöntämiin seuratukiin, joten tarjolla on myös suoraa rahallista hyötyä.

Pelkällä ilmoittautumisella ei Tähtiseuraksi pääse, vaan prosessi vaatii seuralta oman toiminnan perkaamista ja mahdollisten puutteiden korjaamista. Seura käy omaa toimintaansa läpi Olympiakomitean rakentaman nettiportaalin avulla, jossa seuratoiminta on jaettu neljään osaan: johtaminen ja hallinto, urheilutoiminta, seuran ihmiset ja aineelliset resurssit. Seura vastaa portaalissa esitettyihin kysymyksiin ja luo tarvittavat dokumentit.

Lue lisää Olympiakomitean sivuilta: TÄHTISEURA – SEUROJEN LAATUOHJELMA

Lisätiedot ja Tähtiseura-sparraus:
Henri Pelkonen
Seuravaliokunnan pj
040 537 1449, henriolpe(at)gmail.com

Pöytätenniksen Tähtiseurat:

TIP-70 (Vantaa)
TIP-70:llä on kaksi Tähtimerkkiä: aikuisten sekä lasten ja nuorten Tähtimerkki.