Kaikki kirjoittajan Esko Heikkinen artikkelit

Tiedotusterveisiä

Liittohallitus istui tiistaina kauden viimeisen kokouksensa. Alkuun se onnitteli varapuheenjohtaja Sonja Grefbergiä, jolle tuli sunnuntaina täyteen kunnioitettavat 60 vuotta. Päivänsankari lähtee muuten tehtävään jo valitun henkilön sairastumisen vuoksi pikahälytyksellä Pariisin olympia- ja paralympiakisoihin, vastaavaan hommaan kuin hänellä oli Lontoossa 2012 ja Rio de Janeirossa 2016 (field of play manager).

Liittohallitus onnitteli yhtä lämpimästi toiminnanjohtaja Henri Pelkosta, joka parhaillaan on esikoislapsensa ansiosta isyyslomalla. Kokouksen sihteerinä häntä sijaisti Marko Pietari.

Kokousrutiinien jälkeen puhuttiin taloudesta. Alkuvuosi on mennyt koko lailla budjetin mukaisesti, joten ainakaan toistaiseksi ei sen suhteen ole yllätyksiä. Parhaillaan sisällä olevat OKM:n kehityshankeanomukset tulevat olemaan meille tärkeitä ratkaisuja.

Hallitus on perustamassa uutta kurinpitoelintä. Kaksi nimeä – Pekka Kolppanen ja Sami Pyykkö – on jo valmiina, mutta kolmas julkistetaan vasta kun asiasta on saatu lopullinen varmuus nyt olemassa olevan puolivihreän valon sijasta. Ensitöikseen kokoonpano saa suunnitella itselleen toimintaproseduurin.

Hallitus oli jo aiemmin sähköpostikokouksessa päättänyt, että lähdemme mukaan SM-viikolle elokuussa 2025. Nyt se vahvistettiin. Pelaamme siellä Joukkue-SM:n ja odotusarvona on, että tapahtumalle saadaan TV-näkyvyyttä.

Para Finland Open puolestaan järjestetään näillä näkymin Pajulahdessa 5.-9.4.2025. Kansainvälistä liittoa on alustavasti informoitu, mutta sen osalta ajankohta saa varmistuksen vasta kesäkuussa. Tuomarirekrytointi tapahtumaan aloitetaan jo alkusyksystä.

Muissa asioissa totesimme, että strategiahanke etenee, joskin hiukan myöhässä. Taustahaastatteluja on tehty ja seuraava askel on pelaajakyselyt heti kesälomien jälkeen. Todella nopeassa valiokuntakatsauksessa todettiin, että myös Olympiakomitea päivittää parhaillaan strategiaansa. Siitä saamme paljon hyvää materiaalia.

Viime syksynä päätetyistä uusista sarjamaksuista tulee tiedote liiton sivuille. Teemu Oinas totesi lisäksi, että kisahaku menee ensimmäisen vaiheen osalta poikki viikonlopulla. Ensimmäinen versio kilpailukalenterista ilmestyy siis aika pian.

Kohta edessä on Juniori-NETU Norjassa. JEM-kisaan lähtee Suomesta vain miesjuniorijoukkue ja henkilökohtaiset luokat pelaava Maria Girlea. Elokuussa pelataan Riikassa senioreiden NETU, jonne lähtee neljä mies- ja neljä naispelaajaa. Benedek Oláh on Slovenian WTT:ssä kovan paikan edessä, sillä se on viimeinen mahdollisuus varmistaa paikka olympiapöydillä.

Vielä todettiin, että Pöytätennislehti 2/24 ilmestyy lähiaikoina. Liittohallitus kokoontuu seuraavan kerran 12. elokuuta.

Sonja Grefberg 60 vuotta

Liittomme varapuheenjohtaja, Euroopan Pöytätennisunionin hallituksen jäsen ja ITTF:n Board of Directorsin jäsen Sonja Grefberg täyttää tänään 60 vuotta, mistä häntä lämpimästi onnittelemme.

Paitsi että Sonja on Suomen kaikkien aikojen vaikutusvaltaisin henkilö kansainvälisessä pöytätenniksessä, hän on arvolistoilla mitaten myös maamme kaikkien aikojen paras pelaaja, parhaimmillaan 36. maailmanlistalla. Lisäksi Pohjoismaiden mestari naisten kaksinpelissä, naisten nelinpelissä ja sekanelinpelissä. Ja junioreiden Euroopan mestari naisjunioreiden nelinpelissä Eva Malmbergin kanssa, Suomen mestaruuksista nyt puhumattakaan.

Päivänsankari Soulin kaduilla alkuvuodesta.

Synttäreidensä jälkeen Sonja suuntaan Ranskaan, silkä hän toimii pikahälytyksellä Pariisin olympia- ja paralympiakisojen ”hallivastaavana” tittelillä Field of play manager. Iso pomo siis.

Isot onnittelut Sonjalle koko suomalaiselta pöytätennisväeltä.

Kosken kesäkisa – muista olla paikalla klo 9.30!

Kosken kesäkisa – 64 pelaajan ”Eesti” – pelataan huomenna sunnuntaina. Pelit alkavat klo 10 ja käytössä on 12 kisapöytää ja 5 treenipöytää toisessa salissa.

Mutta huomaa, että jokaisen kisaan aikovan on oltava paikalla viimeistään 9.30. Ja käydä näyttämässä itsensä kisakjohdolle.

Tällä hetkellä viimeinen mukaan pääsevä pelaaja on Aleksis Välläri mukaan. Seuraavana jonossa ovat Juho-Pekka Nenonen, Lukas Saukko ja Olli Julin. Ilmoittautuneet näet täältä.

Esko Heikkinen
050 62532

Kosken kesäkisa on täynnä – muista tulla paikalle ajoissa!

Näyttää kovasti siltä, että pöytätenniskautta kannattaisi pidentää. Kosken kesäkisa täyttyi salamavauhtia eli parissa päivässä ja nyt meillä on pelaajia pitkään jonoon asti.

Pelaamme yhden 64 pelaajan ”eestiluokan”, joten viimeinen mukaan pääsevä pelaaja tällä tietoa on Pyrkivän Mikko Saarinen.  Korostamme, että KAIKKIEN kisaan haluavien on oltava pelipaikalla viimeistään 9.30 ja varmistettava läsnäolonsa. Jos näin ei ole, otamme mahdollisten poisjääntien korvaajat jonotuslistalta ilmoittautumisjärjestyksessä.

Tiedotusterveisiä

Liittohallitus kokoontui maanantai-iltana. Kun kokouksen viralliset alkutoimenpiteet saatiin ohi, toiminnanjohtaja Henri Pelkonen piti jo tavaksi tulleen tilannekatsauksensa.

Hän aloitti Ruskeasuon tilanteesta. Kaupunkihan päätti käytännössä tuplata vuorojen hinnat ”normaalihintaisiksi”. Tähän asti olemme saaneet ne puoleen hintaan, sillä kalusto on ollut liiton. Kaupunki ehdotti normaaleja hintoja ja sitä, että se hankkii kaluston. Jo nyt halli maksaa maksaa juniororeille 32 €/h, mikä on enemmän kuin esimerkiksi jäähallissa. Kaupungin kanssa neuvotellaan edelleen ja syksyllä palataan asiaan. Näillä näkymin juniorivuorojen hinta säilyy ennallaan ja muiden vuorojen hinta tuplaantuu. Haaste meidän kannaltamme on se, että ”yksi pöytä on yksi liikuntayksikkö”. Jos asiat menevät kuten nyt näyttää, yritämme myydä vastikään hankitut pöydät kaupungille.

Henri kertoi myös, että OKM:lle on tehty isohko avustushakemus välituntipingiksestä. Päätöstä ei vielä ole saatu. Tässä kuussa hakuun tuli ”Suomi liikkeelle” -hankkeen rahat ja sieltäkin on tarkoitus hakea jotakin. Finlandia Openin tuesta ei tällä kertaa pitäisi tulla palautettavaa.

Toiminnanjohtaja on jäämässä kesäkuussa isyysvapaalle. Toimiston kanssa on asiaa jo järjestelty ja Henrin firmastakin tulee ”tauon” aikana apuja. Töihin hän palaa heinäkuussa. Loppukesästä puhutaan toiminnanjohtajan ja päävalmentajankin työsopimuksien uudistamisesta.

Seuraavaksi siirryttiin valiokuntakuulumisiin. Puheenjohtaja totesi työvaliokunnan puolesta, että yksi kokous on pidetty ja siinä puhuttiin talouden seurannasta sekä strategiaprosessin etenemisestä. Näistä lisää myöhemmin.

Nuorisovaliokunnan ”kummi” Juha Julmala raportoi, että valiokunta on suunnitellut liiton sosiaaliseen mediaan ”my day” -juttuja, joissa seurattaisiin nuorten omaa ja seuran päivittäistä menoa. Myös uusien nuorien pelaajien rekrytointia on mietitty ja tehtävä on todettu hankalaksi.

Vastuuvaliokuntakummi Mika Pyykkö kertoi, että valiokunta piti eilen palaverin. Läpi käytiin ympäristöasioita (joita on liiton vastuuohjelmassa aika kattavasti) sekä tasa-arvoa ja yhdenvertaisuutta. On selvää, että meillä on liian vähän nais- ja tyttöpelaajia, ja että heitä on liian vähän myös hallinnossa ja valmennuksessa. Lisäksi liiton sivuille pitäisi saada enemmän asiaa englanniksi, sillä maahanmuuttajat ovat tärkeä ryhmä meille.

Kilpailuvaliokunnan puheenjohtaja Teemu Oinas viestitti, että KoKan järjestämä 18- ja 12-vuotiaiden SM sujui hyvin, vaikka kisa oli aika iso. Ensi kauden kilpailujen haku on auennut ja kisoja pitäisi hakea 15.6 mennessä. Sen tiedetään olevan osalle seuroista hankalaa. Myös sarjailmoittautuminen on avattu. GP-ohjeisiin ym. dokumentteihin tulee piakkoin iso päivitys ja myös ratinglaskenta päivittyy. Esimerkiksi bonusleikkuri on tulossa. Positiivista on sekin, että toukokuussa ja kesäkuussa näyttää edelleen löytyvän kisaintoa.

Valmennusvaliokunta jatkanut Teams-keskusteluja, mutta se ei oikein riitä. Hallitus totesi, että tämän valiokunnan toimintaa pitäisi kehittää. Esimerkiksi Teams-valmennusiltoihin olisi pystyttävä.

Seuravaliokunnan Tero Naumilla ei ollut paljon raportoitavaa, mutta seuraava seurailta on toki mietinnässä. Melko hiljaista oli IT-valiokunnan Jyrki Nummenmaallakin. Petri Mikkonen totesi paravaliokunnan puolesta, että ensi vuoden Para Finland Open -kisaan on kovasti rekrytoitu tuomareita. Lisäksi seuroihin on yritetty saada uusia parapelaajia.

Sääntö- ja tuomarivaliokunnalla ei ole ollut toimintaa, mutta kevään liittokokouksessa päätetyt sääntömuutokset viedään perinteisesti sääntökirjaan kesän aikana. Lisäksi todettiin, että Asko Rasinen on toimittanut liiton sivuille päivityksen tuomaroinnista pallon rikkoutuessa. Kaikkien pelaajien kannattaa lukea se ja täältähän se löytyy.

Hannu Sihvo totesi veteraanivaliokunnan nimissä, että keskustelut Viru-cupista ja Viro-maaottelusta on aloitettu. Keskustelu jatkuu valiokunnan puheenjohtajan Vesa Lapin johdolla.

Huippu-urheiluvaliokunnan Sonja Grefbergin saralla ei ole ollut rauhallista. Parapelaajat Aino Tapola ja Timo Natunen ovat pelanneet Sloveniassa ja Montenegrossa ja aika hyvin tuloksin. Timo voitti eteläkorealaisen maailmanlistan kolmosen ensimmäistä kertaa ja lähtee paralympiakarsintoihin Pattayalle ensi viikolla. Mahdollisuuksia on, mutta paikka ei ole missään nimessä varma. Ainolla on ollut hiukan terveyshuolia. Venäläisiä parapelaajiakin on hyväksytty karsintaan mukaan (vammattomien puolella heitä ei ole, mutta siellä taas on valkovenäläisiä).

Benedek Oláh kisaa nyt paljon, sillä jonkinlaisia mahdollisuuksia Pariisin olympiakisoihin on rankinginkin perusteella. Ylihuomenna alkavat olympiakarsinnat Sarajevossa, jossa mukana ovat myös Alex Naumi ja Marina Donner. Viisi pelaajaa menee kisoihin niin naisista kuin miehistäkin. Viikon päästä on junioripelaajia Puolan avoimissa. Norjassa on junioreiden WTT-kisa (3 pelaajaa) ja NETU-mestaruuskilpailut, jonne lähtee aika iso joukkue, eli ainakin kaksi miesjuniorijoukkuetta ja ehkä myös kadettijoukkue. JEM on Malmössa kesällä ja ainoa varma joukkue on miesjunioreiden joukkue. ETTU:n Minichampsiinkin on menossa pelaajia. Vielä NETU-seniorit pelaajat mestaruuksista elokuussa Riikassa, mutta budjetissa kuulemma pysytään!

Sonja jatkoi kansainvälisissä asioissa, että tänään oli Olympiakomitean kansainvälisten asioiden kokous. Juuri mitään uutta kerrottavaa ei kuitenkaan ole. Riikassa NETU-kisojen yhteydessä puhutaan enemmänkin Pohjois-Euroopan pöytätennisunionin tulevaisuudesta.

Talouskatsauksessa toiminnanjohtaja kävi läpi liiton taloustilanteen ja loppuvuoden näkymiä. Mitään radikaalia ei ole ilmaantunut, joten OKM:n tukipäätökset ovat meille aika ratkaisevia. Budjettiseuranta on nyt aika tarkkaa.  Samuli Soineen työsopimusta liiton kanssa ei jatketa enää uuden kauden alkaessa.

Hallitus keskusteli aika huolella kurinpitoasioiden siirtämisestä pois kilpailuvaliokunnalta ja uuden kurinpitoelimen perustamisesta. Siihen palataan, kun elimen kokoonpano on varmistunut. Lisäksi ensi kauden alusta lähtien kisoille suunnitellaan ylituomariraportointia.

Seuraavaksi puhuttiin käynnissä olevasta strategiaprosessista. Matti Kurvinen kertoi, että liittokokouksen jälkeen oli asian ”kick-off”, jossa mm. nuorisovaliokunta oli läsnä. Matti on tehnyt tästä yhteenvedon ja tekee asiasta myös jutun tulevaan Pöytätennislehteen. Parhaillaan tehdään sidosryhmähaastatteluja ja myös pelaajakysely on tulossa.

Hallitus keskusteli aika huolella osallistumisesta SM-viikolle elokuussa 2025 Espoossa. Osallistuminen maksaa 3100 euroa ja mahdollistaa mm. TV-näkyvyyden YLE:llä. Alustava suunnitelma on, että SM-viikolla pelattaisiin Joukkue-SM ja toiminnanjohtaja jatkaa neuvotteluja selvittämällä ainakin suunniteltua pelipaikkaa.

Seuraavaksi todettiin, että Pöytätennislehti 2/2024 ilmestynee (digitaalisena) ennen juhannusta. Sonja Grefberg jatkaa Pajulahden kanssa neuvotteluja ensi vuoden Para Finland Open -kisasta. Alustava suunnitelma on huhtikuun toisella viikolla, ja että kisapäiviä olisi neljä. Kisapelejä ennen olisi luokittelu.

Viekö todettiin, että Oulu peluutti ykkösdivarin karsinnassa edustusoikeudettoman pelaajaa. Asia noteerattiin karsinnan toisen ottelun aikana ja ylituomari päätti tuomita OPT-86:n ensimmäisen ottelun hävinneeksi. Toinen kierros pelattiin osin uudestaan. OPT-86 3 sijoittui karsinnassa viidenneksi ja sai sarjapaikan, kun Maraton luopui omasta paikastaan.

Liittohallitus päätti olla rankaisematta Oulua, sillä kysyivät asiasta etukäteen ja saivat ainakin osin vääriä vastauksia. Kyseessä oli puhdas inhimillinen virhe. Lisäksi todettiin, että muilla seuroilla ei ollut asian suhteen vaatimuksia.

Smash on ehdottanut naisten SM-sarjan sekä mahdollisesti myös 1. divisioonan pelaamista. Hallitus suhtautui asiaan hyvin myönteisesti ja kilpailuvaliokunta jatkaa asian valmistelua sääntökirjan antamien raamien mukaisesti.

Hallitus istui koko lailla kaksi ja puoli tuntia ja kokoontuu seuraavan kerran 11. kesäkuuta.

Pöytätennis palasi Olympiastadionille

Vanhemmat laji-ihmiset muistavat ajan, kun ”stadikalla” (ja myös uimastadionilla) pelattiin pingistä. Nyt se on taas mahdollista, sillä Stadionsäätiö on hankkinut liikuntatiloihinsa 12 uutta pöytää.

Syvällä maan alla sijaitseva liikuntahalli on todella hieno! Asiassa aktiivisesti toiminut MBF pääsi maanantaina korkkaamaan uuden tilan ja halli täyttyi mukavasti. MBF on vuokrannut tilan maanantaisin ja teki liiton kanssa erinomaista yhteistyötä tilan ja välineiden hankinnassa.

MBF:n avauskokemuksista voit lukea täältä.

Liiton näkökulmasta voi todeta, että pelipaikkoja ei ole milloinkaan liikaa.

Tilan vuokraamisesta kiinnostuneet voivat olla yhteydessä Stadionin palveluasiantuntija Saija Suomiseen, puh.050 356 0276 ja sähköposti saija.suominen@stadion.fi.

Pöydät ovat ”rollereita”, eli ne siirretään paikoilleen joka kerta vuoron alkaessa. Varastohuone on vieressä, joten siirtäminen ei paljon aikaa vie.

 

18-SM ja Nappulaliiga, sunnuntain tulokset, raportti ja kuvat

Linkki tiedostoon: 18SM ja Nappulaliiga sunnuntain tulokset (1).xls

Girlea, Räsänen, Enriques ja Koivumäki kaksinpelimestareita – Girlea ja Lehtola historiallisia mestareita

Alle 18- ja 12-vuotiaiden saatiin päätökseen sunnuntai-iltana puoli seitsemän maissa. Viimeisen pallon iskivät pöytään Lassi Lehtola ja Maria Girlea, jotka 18-vuotiaiden sekanelinpelin loppuottelussa kukistivat Alisa Sinishinin ja Aleksi Räsäsen pitkän kaavan mukaan 3-2.

Teko oli sinänsä historiallinen, sillä kyseinen luokka pelattiin nyt SM-kisoissa ensimmäistä kertaa. Liittokokous myönsi sille kyllä virallisen SM-arvon. SM-pronssit nappasivat Elina Veidenbaum ja Juho Kahlos sekä Jaroslav Bril ja Alexandra Seppänen. Jo välierät olivat tiukkoja, joten aikatauluteknisesti voi sanoa, että uuden luokan mukaan ottaminen hankaloittaa kisajärjestäjien roolia jonkin verran.

Sekanelinpeli

PT Jyväskylän Maria Girleasta tuli sunnuntaina kaksoismestari, sillä hän voitti myös N18-luokan. Loppuotteluun kiipesi Oulua edustava Ella Kellow, mutta sitä hän ei selkävaivojen pelossa enää halunnut pelata. Pronssia Tikkurilan Alexandra Seppäselle ja Espoon Yang Yixinille. Seppänen kiusasi semissä Ellaakin aika lailla ja Alexandra palkittiin sunnuntaina siis kahdella SM-pronssilla.

N18

Poikien vastaavan kisan vei Espoon Aleksi Räsänen. Melko hankalan kautta, sillä seurakaveri Lassi Lehtolalla oli ratkaisuerässä jo kaksi ottelupalloa tilanteessa 10-8. Ei riittänyt tällä kertaa. Aleksi menetti ainoat eränsä finaalissa, mutta Lassi sai taistella täydet viisi erää niin kvartassa isäntäseuran Matias Vesalaisen kanssa kuin semissä Parsin Sam Khosravia vastaan.

Kaiken kaikkiaan luokka oli tasoltaan mainio ja 32 pelaajan jatkokaavio varsin korkealuokkainen. Näimme useita hienoja ja hyvätasoisia pelejä, joista mainittakoon ainakin Juho Kahloksen ja Kaiun Rasmus Vesalaisen kvartta, jonka Tikkurilan mies voitti 3-2.

M18

Nuorempien tyttöjen paras oli Tikkurilan Jaimielee Enriques. Loppuottelussa kaatui tätä luokkaa vielä monta vuotta pelaavat MBF:n Kamilla Kadar 3-1. Pronssia Oulun Lu Jialille ja Kotirannan Sanna Turille Vaasaan vietäväksi.

N12

Myös samanikäisten poikien luokan voiton vei suurin ennakkosuosikki eli Tikkurilan Jimi Koivumäki. Finaaliin nousi Eetu Mäkelä, joka Oulun jäsentenvälisessä semissä löi Luka Oinaksen 3-2. Toinen pronssimitalisti oli Sherwoodin kovasti kehittynyt Eeka Vihreälaakso. Luokan loppuottelun alku oli erikoinen, sillä Mäkelä johti avauserää jo 10-3, mutta Jimi nousi vielä voittoon. Se sopi kuvaan, sillä hän vei luokan mestaruuden ilman erätappioita.

M12

On sinänsä ilahduttavaa, että tämä juniori-SM on kasvamassa niin suureksi, että sitä ei monessakaan paikassa Suomessa voi enää järjestää. Ja aikataulut ovat hankalia joka tapauksessa, kun samat pelaajat tuppaavat menestymään eri luokissa. Nytkin järjestäjät suunnittelivat aikatauluja aika lailla etukäteen, mutta eivät lopulta onnistunee siinä ihan pysymään.

Mutta ruoka ja koulumajoituksen taso näyttivät kelpaava. Kosken Kaiku kiittää ja toteaa, että hyviä junioreita näyttää jo mainittujen paikkakuntien lisäksi tulevan myös esimerkiksi Kuopiosta, Tampereelta, Kemistä ja Rovaniemeltä. Jälkimmäisen joukkueen Kaiku palkitsi suklaalevyillä, sen verran pitkän kisamatkan pojat tekivät.

 

18-SM ja Nappulaliiga, KoKa (A) – lauantain tulokset ja kuvat

Linkki tiedostoon: 18SM ja Nappulaliiga lauantain tulokset (1).xls

Koskella saatiin joukkue- ja nelinpelimestareita

Alle 18- ja 12-vuotiaiden SM-kisojen avauspäivä Koskella sujui ainakin pääosin ennakko-odotusten mukaisesti. Mestaruudet ratkottiin molempien ikäluokkien joukkuekisassa sekä vanhemman ikäluokan nelinpeleissä. Mittaa pelipäivälle kuitenkin tuli, sillä aamun klo 9:n aloituksesta huolimatta pelit saatiin päätökseen vasta juuri 19 jälkeen.

Vanhemmissa naisjunioreissa TIP-70 vei kaksoisvoiton. Ainakin nimeämisteknisesti luokassa tapahtui yllätys, kun kakkosjoukkueen Aleksandra Seppänen ja Elina Veidenbaum iskivät mestareiksi. Hopeaa Jaimielee Enriquezille ja Mia Kellowille ja pronssia PT Espoolle joukkueella Alisa Sinishin, Sonja Ylinen ja Yang Yixin.

Seppäsestä tuli lauantaina tuplamestari, sillä hän voitti myös ikäluokkansa nelinpelin Jyväskylän Maria Girlean kanssa. Loppuottelussa kukistui Kellowin sisaruspari, joista Ella edustaa OPT-86: ta ja Mia Tikkurilaa.

Naisjunioreiden nelinpelimitalistit

Kaksoismestariksi iski myös Espoon Aleksi Räsänen, joka vei poikien nelinpelin Parsin Sam Khosravin kanssa. vaikka Tikkurilan Juho Kahlos ja Espoon Lassi Lehtola johtivat loppuottelua jo 2-0. Toisen mestaruutensa Aleksi otti Espoon riveissä joukkuekisassa. Joukkueessa pelasivat myös Lassi Lehtola ja Ilari Sell.

Isäntäseura KoKalle päivä oli pronssinen, jota koskelaisille jaettiin niin 18-vuotiaiden joukkuekisassa kuin 18-vuotiaiden nelinpelissäkin. Rasmus ja Matias Vesalainen sekä Martti Kanasuo joutuivat antautumaan joukkuekisan välierässä Tikkurilalle 2-3, kun vain Rasmus pystyi voittoihin.  Veljekset ovat tasaisia, sillä viikko sitten mestaruussarjakarsinnoissa Matias oli parempi. Kaksikko nappasi pronssia myös nelinpelissä, kuten myös Jimi Koivumäki ja Jaroslav Bril.

Miesjunioreiden nelinpelin mitalistit.

12-vuotiaissa pojissa nähtiin yksi päivän yllätyksistä, kun Oulu kukisti loppuottelussa Tikkurilan puhtaasti 3-0. Ottelu ratkesi käytännössä jo ensimmäisessä pelissä, kun Luka Oinas paransi ottelun aikana otteitaan roimasti ja löi Jimi Koivumäen 0-2 alatilanteen jälkeen 3-2. Mestarijoukkueessa myös Eetu Mäkelä pelasi tappiottoman kisan.

Oululaiset osasivat kertoa, että kyseessä olim Lukan neljäs ja Eetun toinen perättäinen joukkuemestaruus. Melkoista! Merkille pantavaa oli, että keravalainen nuorisotyö alkaa kantaa hedelmää, mikä tarkoitti pronssia Pts Sherwoodille.

Nuoremmissa tytöissä pelattiin neljän joukkueen pooli ja siinäkin mestarin nimi oli TIP-70. Jaimielee Rodriquez oli kisassa omaa luokkaansa ja sai hyvää tukea Liia Saloselta, joka vielä taidetaan paremmin tuntea Jannika Oksasen jälkikasvuna. SM-pronssia veivät sisarukset Emily ja Sanni Turi Kotirannan Kunnolle.

Kisat jatkuvat sunnuntaina kaksinpeleissä ja 18-vuotiaiden sekanelinpelillä. Aloitus on klo 9. Lauantaina pelattiin lohdutusluokat poikien joukkuekisassa ensimmäisellä kierroksella pudonneille, mutta sunnuntaina vain ”pääarvontojen” mukaisesti.

Kuvagalleria (Maaret Koivumäki) lauantain mitalisteista

 

18- ja 12-SM – Aikataulu ja arvonnat, kisat alkavat jo klo 9!

18 SM ja Nappulaliiga arvonnat nettiin

Sijoitetut pelaajat

Kisan aikatauluista ja muista järjestelyistä

Kisat ovat huomattavan isot, joten poikien joukkuekisat ja kaikki nelinpelit joudutaan pelaamaan suorina cuppeina, koska iltojen ei haluta venyvän kauhean myöhäisiksi. Joudumme siis kutsusta poiketen aloittamaan molempina päivinä klo 9.

Annettu aikataulu on enemmän ohjeellinen – pelit pyritään koko ajan niin nopeasti kuin mahdollista. Kisan aikataulu on hankala, sillä aika moni 12-vuotiasta pelaa myös 18-vuotiaiden luokissa. Lisäksi ensimmäistä kertaa mukana on myös sekanelinpeli. Poikien joukkuekisaan pyritään järjestämään ensimmäisellä kierroksella hävinneiden lohtu-cup, jos halukkaita osanottajia ilmenee.

Joukkuekisat tuomitaan välieriin asti omin tuomaroinnein, joten toivomme myönteistä suhtautumista huoltajilta ja joukkueiden muilta pelaajilta. Joukkuekisat pelataan ainakin pääosin kahdella pöydällä. Tuomaritarve on ylipäätään varmasti niin kova, että halukkaita tuomareita otetaan pitkin kisaa ilolla vastaan.

Osa peleistä pelataan koulun salilla (pöydät 13-17). Kaikki mitalipelit pelataan alasalissa (pöydät 1-12), eli pöytiä on käytössä yhteensä 17.

Palkintojenjaot järjestetään molempina päivinä kaikkien luokkien päätyttyä.

Lauantai
klo 9 M18 joukkue 1. kierros (16)
N18 joukkue pooli alkaa
klo 10.15 M18 joukkue puolivälierät
klo 11.30 M18 joukkue välierät
M12 joukkue 1. kierros alkaa (16)
klo 12 N12 joukkue pooli alkaa
klo 12.45 M18 joukkue loppuottelu
klo 14 M12 joukkue puolivälierät
klo 15.15 M12 joukkue välierät
klo 16.30 M12 joukkue loppuottelu
klo 16 N18 nelinpeli alkaa
M18 nelinpeli alkaa
Poikien joukkuekisassa 1. kierroksella hävinneille consolation-cup iltapäivän aikana
Sunnuntai
klo 9 M18 poolit
N18 poolit
klo 11 M12 poolit
N12 poolit
klo 13 18 sekanelinpeli 1. kierros (16)
M12 1. kierros (32)
klo 13.30 M18 1. kierros (32)
N18 puolivälierät
klo 14 18 sekanelinpeli puolivälierät
N12 puolivälierät
M12 2. kierros (16)
klo 14.30 M18 2. kierros(16)
N18 välierät
M12 puolivälierät
klo 15 N12 välierät
N18 loppuottelu
M18 puolivälierät
M12 välierät
klo 15.30 N12 loppuottelu
M12 loppuottelu
M18 välierät
klo 16 18 sekanelinpeli välierät
klo 16.30 M18 loppuottelu
klo 17 18 sekanelinpeli loppuottelu
Suoraan pääkaavioon sijoitetut:
M18 Lehtola, Räsänen, Khosravi, Kahlos, Vesalainen M, Vesalainen R, Bril, Koivumäki
N18 Girlea, E. Kellow, Enriquez, M. Kellow
M12 Koivumäki, Mäkelä, Oinas, Vihreälaakso
N12 Enriquez, Kadar

Erik Bifeldt on kuollut

Liiton takavuosien toiminnanjohtaja ja monin tavoin aktiivinen pöytätennismies Erik Bifeldt (1930-2024) on kuollut. ”Biffe” eli pitkän elämän, mutta ehti pöytätennisurallaan edustaa vain yhtä seuraa eli BK:ta.

Biffe kirjoitti pöytätenniksestä vuosikymmeniä Hufvudstadsbladetiin ja toimi liiton hallituksessa jo 1950-luvulla. Uskallan arvioida, että monessa asiassa hautaan meni ainutlaatuista koti- ja ulkomaisen pöytätenniksen tietämystä ja tuntemusta.

Pöytätennisväki ottaa osaa omaisten suruun

Esko Heikkinen