Naisten kaksinpelisssä oli ennätysmäärä osallistujia eli 16!
Syksyn startti keräsi ennätysmäärän osallistujia
Jälleen olin Eurominichampsissa, kun Syksyn starttiin alkoi ilmoittautua pelaajia runsain mitoin. Pelaajia oli lopulta peräti 155. Sen lisäksi 13 pelaajaa peruutti osallistumisensa. 170 pelaajaa olisikin ollut liikaa. Nyt kaikki otettiin mukaan. Se merkitsi sitä, että molempina päivinä piti käyttää kahta lisäpöytää eli pöytiä oli 14. Suunnitelmana oli myös pelata lauantain kello 13:n ryhmän luokkia kello 17:n ryhmän vapailla pöydillä.
Startteja oli peräti 305. Vähän tilannetta helpotti muutama vetäytyminen.
Kahtena edellisenä vuonna Syksyn startin osallistujat ja startit (nyt 155/305) olivat tällaiset:
2023 – 119/241
2022 – 85/176
Melkoista kasvua siis!
Eri seuroja oli 28. Otteluita pelattiin 597, joista jatkokaavioissa 142.
Kilpailut loppuivat lauantaina kello 21:30 ja sunnuntaina kello 21.15.
STARUMMER-raportissa kirjoitin näin: ”Lauantaina meni taas pitkäksi. Se asia pitää ensi kaudella jotenkin ratkaista.”
Nyt tämä oli ratkaistu, eikä ollut pelkoa siitä, että ei ehdittäisi pelata rauhassa loppuun ennen ovien sulkeutumista.
Videot kilpailuista
Kaikki kilpailun videot laitetaan YouTubeen. Jokaisella pöytäryhmällä (”1-4”, ”5-8” ja ”9-12”) oli oma kamera.
Videoiden otsikko YouTubessa on muotoa ”Sunday’s stream, part 2 (Syksyn startti 7-8.9.2024)”.
YouTube-kanavan osoite:
https://www.youtube.com/@ArtoLuukkainen
Lauantai
Osa 1 ja osa 2 (pöydät 1-4)
Osa 3 (pöydät 5, 6, 13, 7, 8, 14)
Osa 4 (pöydät 5, 6, 13, 7, 8, 14)
Osa 5 (pöydät 9-12)
Osa 6 (pöydät 9-12)
Sunnuntai
Osa 1 (pöydät 1-4)
Osa 2 (pöydät 5, 6, 13, 7, 8, 14)
Osa 3 (pöydät 9-12)
Kilpailuista oli kuitenkin tällä kertaa Sami Koivumäen tarjoama live-striimi. Tässä linkit näihin live-striimi-videoihin:
Lauantain striimi
Sunnuntain striimi
Kiitos, Sami!
Naisten ja tyttöjen määrä
Naisia ja tyttöjä oli mukana peräti 32 eli 20,6 % pelaajista. Se oli kyllä hieno määrä! Naisten kaksinpelissäkin oli 16 osallistujaa.
Suurimmat seurat pelaajamäärän mukaan
Suurimman seuran tittelistä käytiin rajua kamppailua. Kolme parasta lähes tasoissa. PT Espoo piti kuitenkin niukasti ykköspaikkansa 17 pelaajallaan. TIP-70 ja MBF jakoivat toisen tilan 16 pelaajallaan. Viron Maardu LTK oli liikkeellä upealla 14 pelaajan joukkueella ja oli neljäs. Helsinkiläisseurojen pelaajien määrä oli 32 eli 20,6 % osallistujista. Vaikka ei kovin hyvin, parannusta kuitenkin kiitos Smashin ison joukkueen.
Tässä on seurojen TOP-10 osanottajamäärän mukaan:
Parhaat seurat
Maardu LTK oli paras seura neljällä ykköstilallaan. Erityisesti seuran pikkujuniorit olivat kehittyneet reippaasti edellisestä kerrasta, joten rating laahasi jäljessä. Mutta suomalaispelaajien ei kannata huolestua omasta ratingistaan Maardu-pelien suhteen. Useimmille maardulaisille annettiin arviorating ratinglaskentaa varten!
PT Espoo putosi Maardu-ahdingossa toiseksi. MBF otti kolmannen sijan niukasti ennen TuPy:ä. Helsinkiläisseurojen menestys 4-3-8 oli ihan kohtuullinen.
Tällä kertaa 23 seuraa sai pelaajansa palkinnoille! Vain viiden seuran pelaajat eivät päässeet palkinnoille. On hienoa, että menestys jakaantuu näin laajalle.
Junioreita hienosti yli 40 %
Juniori-ikäisiä (2006 ja nuoremmat) oli mukana jälleen erinomainen määrä eli 66. Se oli peräti 42,6 % kaikista pelaajista! Tämä STARUMMER-raportissa kirjoittamani ennustus toteutui: ”40 % ei ole enää kaukana!”
Kauden 2024/2025 menestynein pelaaja
Ensimmäisen osakilpailun jälkeen ”kauden menestynein pelaaja” -kilpailun TOP-20 on tässä:
Star Gives Back
Kuten aiemmin on kerrottu, Starin kisojen tuottoja käytetään eri tavoin Suomen pöytätenniksen hyväksi.
Star on nyt mukana 11 projektissa.
Yhteensä rahaa on käytetty tätä kirjoitettaessa 11 741,63 euroa.
Lukemaa päivitetään kunnes raportti on valmis.
Viisieräisten otteluiden määrä
Yhteensä pelattiin 127 viisieräistä ottelua. Se merkitsee ”vain” 20,9 % otteluista. STARUMMERissahan luikema oli peräti 24,4 %. Tämä kyllä näkyi siinä, että kilpailu eteni varsin jouheasti. Juha Arvolalle menee tämän kertainen Kaura-pokaali, joka annetaan urhealle raatajalle. Hän pelasi M-1600-luokassa peräkkäin kolme pitkää-äää viisieräistä ottelua. Yksi poolissa ja kaksi jatkokaaviolla. Se pysäytti aika tehokkaasti luokan etenemisen. Koko rahalla! Kaksi kertaa hän johti jo 2-0, mutta viidenteenhän se meni.
Viiden pooleista piti luopua isommissa luokissa
Lauantaina oli ehdottomana tavoitteena se, että kilpailut päättyvät ennen kuin sali menee kiinni klo 22. Sen vuoksi viiden pooleista piti luopua, jos pooleja oli enemmän kuin kaksi. AInoana poikkeuksena 17 pelaajan M-1000, jossa otettiin riski: 4+4+4+5. Lisäksi kello 13 ryhmään uskalsi ottaa paljon pelaajia vain siksi, että kello 17:n ryhmään jäi neljä pöytää vapaaksi kello 13:n ryhmän jatkopelejä varten. On ikävä, että viiden pooleja ei voi käyttää, jolloin tulee myös kolmen pooleja. Mutta parempi niin kuin karsia rajusti osallistujien määrää.
Kilpailumaksujen suhteen ollaan jatkossa tiukempia
Alussa pari kappaletta STARUMMERin raportista.
Jo pitkään Starin kisoissa on ollut käytäntö, että joutuu maksamaan kilpailumaksunsa, jos jää ilmoittamatta pois. Jos maksua ei ala kuulua, seuraavaan kisaan pääsee vain, jos on maksanut arvontapäivään mennessä sekä rästinsä että uudet kilpailumaksut tilille.
Tästä mennään nyt tiukempaan linjaan. Kilpailumaksuthan ovat SPTL:n sääntöjen mukaan ilmoittautumismaksuja, ei pelimaksuja.
Tällä kaudella noudatetaan alla olevaa systeemiä poisjääntien suhteen. Säännöistä huolimatta aina saa kysyä armoa!
Tästä sääntöpykälästä on kysymys:
Ruotsissahan näin on toimittu ainakin 50 vuotta.
Tätä asiaa moni ihmetteli viime kauden aikana, joten seuraavassa Starin politiikka kiteytettynä:
- Kilpailumaksu pitää aina maksaa, jos jää ilmoittamatta pois.
- Jos jää pois arvonnan julkaisemisen jälkeen, joutuu maksamaan kilpailumaksut, ellei syynä ole arvonnan jälkeen alkanut sairaus tai arvonnan jälkeen tapahtunut loukkaantuminen (paitsi muussa urheilussa tapahtuva loukkaantuminen, kts. alla). Eli jos kyseessä on ns. oikea syy.
- Arvonnan jälkeen ei siis voi perua osallistumista ilman maksuvelvollisuutta, jos syynä on esimerkiksi pitkään jatkunut flunssa tai aikoja sitten tapahtunut loukkaantuminen. Voi kuitenkin kysyä lupaa sille, että pidetään arvonnoissa parantumisen varalta eikä joudu maksamaan, jos ei parane.
- Jos ei kerro perumiselle syytä, joutuu ilman muuta maksamaan kilpailumaksut, jos peruu arvonnan jälkeen.
- Jos loukkaantuu muussa urheilussa arvonnan jälkeen, on myös pääsääntöisesti velvollinen maksamaan kilpailumaksut. Aina saa toki kysyä, mutta esim. jalkapallo-ottelun pelaaminen perjantaina ennen kilpailua ja siinä tapahtuva loukkaantuminen menee kyllä jatkossa pelaajan piikkiin. On iso vaiva tehdä uudet arvonnat viime hetkillä.
- Jos pelaaja sairastuu tai loukkaantuu kilpailuviikonlopun aikana, on velvollinen maksamaan maksunsa. Mutta aina saa kysyä! Armollisesti ehkä katsotaan pelaajaa, joka jättää yhden luokan väliin mutta pelaa viidessä luokassa tai jonka perhe pelaa 10 luokassa. Järjestäjä kuitenkin päättää.
- Se ei enää koskaan käy, että esim. ennen klo 17:n ryhmää sanoo, ettei pelaa illan luokassa ”koska jotain”. Tai ei tietenkään tarvitse pelata mutta joutuu maksamaan kilpailumaksun. Eli niin ei voi tehdä, että ilmoittaudutaan moneen luokkaan ja sitten mahdollisesti menestymisen tai arvonnan mukaan päätetään kilpailun aikana, missä luokissa pelataan.
Tätä säännöstöä noudatettiinkin jo erittäin hyvin. Valtaosa poisjäänneistä tuli ennen arvontaa. Arvonnan jälkeen vain pari kolme. Erinomaista!
Kärpäset!
Hallista raportoitiin kilpailua edeltävänä viikkona, että siellä on paljon kärpäsiä. Ja kyllähän niitä olikin! Harmillisinta on se, että kärpäset olivat mieltyneet pöytiä 9-12 kuvaavan kameran linsseihin, ja usein kuva näytti tältä. Surkeaa!
Jatkuu…
MK
Miesten kaksinpeliin osallistui 18 pelaajaa, jotka jaettiin viiteen pooliin: 3+3+4+4+4. Valitettavasti viiden pelaajan pooleja ei voinut ajatellakaan. Luokka kesti nytkin yli viisi tuntia eli aikataulut paukkuivat.
A-poolissa toinen jatkoon menijä vaihtui sijoituksen mukaisesta, kun Vladyslav Matyko (2047) voitti Elmo Räsäsen (2092) 3-1. Poolin ykkönen Aleksi Räsänen sentään porskutti kahdella 3-0-voitolla. Tosin Elmo pelasi hänen kanssaan kaksi 11-13-erää.
B-poolissa toistui sama juttu eli kolmanneksi sijoitettu Patrik Palmgren (2042) vei jatkopaikan Andrei Räisäseltä (2100), joka johti jo erin 2-0 mutta hävisi 2-3.
C-poolissa vaihtui kahden kärkisijoitetun välinen järjestys, kun Esa Kanasuo (2232) voitti Longin (2294) huikeassa ottelussa 3-2. Viides 12-10.
D-poolissa pelattiin ristiin. Jimi Koivumäki johti Matias Vesalaista erin 2-1 mutta Vesalainen nappasi viidennen 12-10. Ei siis yllätystä. Tilanne muuttui kuitenkin mielenkiintoiseksi, kun Niko Hämäläinen (1861) teki megayllätyksen ja voitti Vesalaisen (2286) puhtaasti 3-0. Täytyy kyllä katsoa videolta, mitä siinä oikein tapahtui. Onkohan Niko toinen Matiasta nuorempi pelaaja, joka on voittanut Matiaksen koskaan? Siis Lassi Lehtolan lisäksi. Koska Koivumäki oli voittanut Hämäläisen 3-0, poolista meni jatkoon eräsuhteiden perusteella ykkösenä Koivumäki ja kakkosena Hämäläinen.
E-poolissa ei nähty yllätyksiä mutta kaksi viisieräistä kuitenkin. John Enriquez johti Rasmus Vesalaista 2-1 mutta hävisi 2-3. Myös Maria Girlea johti häntä 2-1 mutta viides 9-11.
Yllättäjä-Hämäläisen taival katkesi jatkokaaviolla jo 16:n joukossa, kun Rasmus Vesalainen oli parempi 3-0. Kvartoissa oli tapahtua megayllätys, kun Long johti Aleksi Räsästä 2-1 ja 11-10. Räsänen kiskoi kuitenkin voiton viidennessä 12-10. Kahdessa muussa kvartassa yllätys kuitenkin nähtiin. Merkittävämpi yllätyksistä oli se, että Jimi Koivumäki (2119) voitti Maria Girlean (2162) suoraan 3-0. Esa Kanasuo teki pienen yllätyksen, kun hän voitti Rasmus Vesalaisen, jolla oli ratingia 26 pistettä enemmän.
Semifinaaleissa ei paljoa tapahtunut. Finaaliin Räsänen ja Kahlos. Tulosten valossa Räsänen oli selvä voittaja, vaikka ottelu päättyikin 3-2. Kahlos ei johtanut erissä, ja viides oli 11-3.
Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Juho Kahlos (TIP-70), luokkavoittaja Aleksi Räsänen (PT Espoo), kolmanneksi sijoittuneet Esa Kanasuo (KoKa) ja Jimi Koivumäki (TIP-70).
NK
Naisten kaksinpeliin osallistui ennätysmäärä pelaajia. Peräti 16! Tästä kuuluu iso kiitos Smashille ja Maardulle. Pelaajat jaettiin neljään neljän pelaajan pooliin. Taaskaan ei ollut mahdollisuutta käyttää viiden pooleja. No se olisikin mennyt raskaaksi: 5+5+6. Mutta naisten kaksinpelissä on se hieno twist, että kustakin poolista pääsee jatkokaavioon kolme pelaajaa. Se luo luokkaan ihan toisen ilmapiirin normaaliin ”kaksi jatkoon” -systeemiin verrattuna. Mutta tämä on varattu vain naisten kaksinpeliin. Ei ole mahdollista aikataulullisesti muissa luokissa.
Kovan kamppailun jälkeen kaikki 16 naisten kaksinpelin pelaajaa saatiin samaan kuvaan kesken hektisen kilpailun:
Valitettavasti luokan kunnollinen alku viivästyi tunnilla, kun miesten kaksinpeli kesti käsittämättömät viisi tuntia.
Paljoa ei yllätyksiä nähty pooleissa. B-poolissa Amanda Hallik (1630) voitti kuitenkin Ildiko Kadarin (1867) 3-2. Viides 11-9. C-poolissa Nitija Thapa (1302) pelasi unelmapeliä ja vei kolmannen jatkopaikan voittamalla Kamilla Kadarin (1390) 3-2. Mutta Thapa on ollut joskus Nepalin naisten rankingilla sijalla 20. D-poolissa Usara Amarasinghe (1315) piti väkisin kolmannen paikkansa nousemalla 3-2-voittoon Elizaveta Vostsinasta vaikka oli jo 0-2 tappiolla erissä. Valitettavasti A-pooliin tuli kilpailun aikana väärä järjestys, koska poolissa Sanna Pelli oli merkattu voittamaan Julia Bragina, vaikka todellisuudessa Bragina voitti. Se virhe siirtyi sitten jatkokaaviolle.
Emon Das (1433) yllätti Alisa Sinishinin (1526) 3-1 jatkokaaviolla 16:n joukossa. Kvartoissa Hallik voitti Ksenija Braginan (1680) 3-1. Hallik jatkoi hyviä pelejään voittamalla semifinaalissa Marina Sirain 3-1. Sirai pelasi muuten vuonna 2011 Viron joukkueessa junioreiden EM-kilpailuissa. Pinja Eriksson voitti hänet 3-0. Finaalissa Maria Girlea oli tietysti suvereeni ja voitti 3-0. Semifinaalissa hän oli voittanut Jaimielee Enriquezin 3-0.
Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Amanda Hallik (Maardu LTK ja Star), luokkavoittaja Maria Girlea (PT Jyväskylä), kolmanneksi sijoittuneet Marina Sirai (Maardu LTK) ja Jaimielee Enriquez (TIP-70). Edessä palkintoneito Paola Estrada Noso.
M-2200
Lauantaisessa M-2200-luokassa oli 11 pelaajaa, joten poolit 3+4+4.
A-poolissa tapahtui iso yllätys, kun luokan ykkössijoitettu jäi pooliinsa. Ensin Axel Visuri (1821) viimein voitti viidennen erän Andrei Räisästä (2100) vastaan. 14-12! Sitten Aleksi Ikola (1847) pyöritteli 3-1-voiton Räisäsestä. B-poolissa Vladyslav Matyko voitti kaikki kolme ottelua, mutta muut pelasivat ristiin. Jokaisella oli keskinäiset erätkin 5-5. Piti laskea pistesuhteet. Niiden perusteella Jaimielee Enriquez (1,10) meni poolikakkosena jatkoon. Poolin ainoa yllätysvoitto oli Mika Kotoluodon (1653) 3-2 voitto Niko Hämäläisestä (1861). C-poolissa kärkikaksikon järjestys vaihtui, kun John Enriquez (1901) voitti Sami Järvisen (1929) 3-0.
Jatkokaavion kvartoissa John Enriquez voitti Axel Visurin megaottelussa 3-2 (11,13,-9,-7,16). Semifinaaleissa Aleksi Ikola yllätti Sami Järvisen 3-1. Hän jatkoi vahvaa peliään myös finaalissa, jossa hän voitti Vladyslav Matykon (2047) 3-1.
Vasemmalta toiseksi sijoittunut Vladyslav Matyko (HUT), luokkavoittaja Aleksi Ikola (KoKu), kolmanneksi sijoittuneet John Enriquez (TIP-70) ja Sami Järvinen (PT-2000).
M-2100
Myös tässä sunnuntaisessa luokassa oli 11 pelaajaa M-2200:n tapaan, vaikka pelaajat olivat pitkälti erit. Siispä poolit 3+4+4.
Pooleissa tapahtui vain kaksi yllätystä. Philipp Gossmann (1531) voitti Jaimielee Enriquezin (1739) 3-1 ja otti poolin kolmossijan. C-poolissa vaihtui toinen jatkoonmenijä, kun Onni Farin (1838) voitti Vesa Lapin (1934) 3-0.
Jatkokaaviolla ei ihmeitä tapahtunut. Semifinaalissa Sisu Sammalkorpi johti tosin 2-1 ja 8-7 Andrei Räisästä vastaan mutta ei ollut lähellä voittoa siltikään.
Finaalissa kohtasi kaksi kärkisijoitettua. Vladyslav Matyko (2047) voitti Räisäsen (2100) viidennessä 11-9.
Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Andrei Räisänen (MBF), luokkavoittaja Vladyslav Matyko (HUT), kolmanneksi sijoittuneet Sisu Sammalkorpi (MBF) ja Patrik Palmgren (KoKa).
M-2000
Lauantain M-2000-luokassa oli perätu 36 pelaajaa. Olihan se iso haaste. Siis yhdeksän neljän pelaajan poolia.
Yllätyksiä tapahtuki pooleissa paljonkin. Käydäänpä ne vaan läpi yksi kerrallaan.
A-poolissa Eeka Vihreälaakso (1578) nousi poolikakkoseksi voittamalla John-Axel Stråhlmanin (1656) viidennessä 15-13. B-poolissa Pate Ikola (1553) nousi poolikakkoseksi voittamalla Levente Kadarin (1660) viidennessä 11-8. C-poolissa nelossijoitettu Tapio Passinen (1481) nousi jopa pooliykköseksi voittamalla Mika Kotoluodon (1653) ja Matteo Hellan (1552) 3-0 ja lopuksi Ildiko Kadarin (1867) 3-2. Vakuuttavaa suoritusta! Kadar piti sentään kakkospaikan. Matteo Hella (1552) nousi kolmoseksi lyömällä Mika Kotoluodon (1653) 3-0. D-poolissa Sisu Sammalkorpi oli suvereeni kolmella voitolla, mutta muut pelasivat ristiin, kun Mats Hollmerus (1421) yllätti Aaro Mäkelän (1658) 3-2. Mäkelä kuitenkin eräsuhteilla jatkoon poolikakkosena. E-poolissa Petteri Vartiainen (1571) otti toisen jatkopaikan voittamalla Aleksis Vällärin (1710) 3-1. F-poolissa Pentti Eerola (1530) voitti Mia Kellowin (1727) 3-0 ja nappasi toisen jatkopaikan. Eerola oli toisaalta vaikeuksissa Kamilla Kadarin kanssa. Oli erin 1-2 alla ja voitti viidennessä kanttisorryllä 11-9. H-poolissa Mihai Girlea (1733) nousi pooliykköseksi voittamalla myös Axel Visurin (1821) 3-2. Muut pelasivat sitten ristiin, kun Sam Londen (1374) voitti Visurin viidennessä 12-10. Max Koso sai voittonsa Londenista. Keskinäiset erät olivat kaikilla 5-5. Koso meni sitten jatkoon poolikakkosena parhaalla pistesuhteella. Myös I-poolissa pelattiin ristiin. Kolmella parhaalla oli kullakin kaksi voittoa. Jari Käki (1727) voitti Jaimielee Enriquezin (1793) 3-2 ja Noel Metsätie (1502) voitti Käen 3-1. Eräsuhteilla Enriquez ykkösenä ja Käki kakkosena jatkoon.
Oli kyllä aika raskas operaatio selvittää tämän luokan poolien järjestyksiä valtavan hälinän keskellä.
Jatkokaaviolla 32:n joukossa pelattiin kaksi yllätystä. Max Koso voitti Pate Ikolan 3-2 ja Aaro Mäkelä voitti Jaimielee Enriquezin 3-0.
Luokan ykkössijoitettu Vesa Lappi (1934) putosi jo 16:n joukossa, kun Ildiko Kadar oli parempi 3-2. Kadar oli muuten luokan kolmossijoitettuJari Käki pudotti luokan nelossijoitetun Sisu Sammalkorven (1862) 3-2. Tapio Passinen yllätti Mauri Hahtomaan (1731) 3-0. Luokan kakkossijoitettu John Enriquez kävi kovan kamppailun Eeka Vihreälaakson kanssa mutta selvisi pinteestä 15-13-voitolla viidennessä. Vihreälaakso johti viidettä ainakin 10-8, mutta kameran linssillä loikoillut kärpänen ei anna mahdollisuutta tarkempaan tutkimukseen.
Kvartoissa Aleksi Ikola (1847) voitti Ildiko Kadarin (1867) 3-2. Muuten mentiin ratingin mukaan.
Semifinaalissa Ikola voitti Onni Farinin ja tietysti 3-2. Onneksi aikataulu ei paukkunut! Toisessa semifinaalissa viitossijoitettu Niko Hämäläinen (1861) yllätti kakkossijoitetun John Enriquezin (1901) 3-1
Finaalissa Ikola voitto Hämäläisen 3-1.
Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Niko Hämäläinen (KuPTS), luokkavoittaja Aleksi Ikola (KoKu), kolmanneksi sijoittuneet John Enriquez (TIP-70) ja Onni Farin (MBF).
M-1950
Lauantai-iltana pelaajia oli kahdeksan tässä luokassa. Siten oli kaksi neljän pelaajan poolia.
A-poolissa tuli yllätys vain sijoilla 3-4. Matteo Hella (1552) voitti Eeka Vihreälaakson (1578) 3-2. Viides tietysti 11-9. B-poolissa kahden kärkipelaajan järjestys vaihtui, kun Mihai Girlea (1733) voitti Jaimielee Enriquezin (1793) 3-2. Ja viides tietysti 11-9.
Jatkokaavion semifinaaleissa ei yllätyksiä nähty. Finaalissa sellainen kuitenkin nähtiin, kun Girlea voitti Aleksi Ikolan (1847) 3-0.
Vasemmalta toiseksi tullut Aleksi Ikola (KoKu), luokkavoittaja Mihai Girlea (PT Jyväskylä) ja kolmanneksi sijoittunut Aleksis Välläri (PT Espoo).
Toinen kolmanneksi sijoittunut Jaimielee Enriquez (TIP-70) sai palkintonsa vasta sunnuntaina.
M-1800
Tässä sunnuntaiaamun luokassa oli 30 pelaajaa. Siten kahdeksan poolia, joista kahdessa oli vain kolme pelaajaa.
Pooleissa nähtiin muutama yllätys. E-lohkossa Gabriel Anton (1368) voitti Niko Lehtosaaren (1515) viidennessä 13-11 ja sijoittui kolmanneksi. F-poolissa John-Axel Stråhlman (1656) voitti kärkiottelussa Kimmo Gerdtin (1699) 3-2. Gerdtin johtaessa erin 2-1 tasoittava erävoitto 15-13 maistui varmaan makealta. G-poolissa Aleksandr Jevstafiadi (1421) otti kolme viisieräistä voittoa. Pertti Kainulainen (1660) kaatui viidennessä 11-9, Sanna Pelli (1476) 11-8 ja Rocka Merilahti (1667) jo 11-3. Merilahti toisena jatkoon.
Jatkokaavio alkoi yllätyksellä, kun Merilahti pudotti 16:n joukossa ykkössijoitetun Jaimielee Enriquezin (1793) 3-1. Mergim Kelmendi (1666) voitti Kimmo Gerdtin 3-1. Amanda Hallik (1630) voitti Aleksis Vällärin (1710) 3-1.
Kelmendi otti kvartoissa minimaalisen yllätyksen, kun pisteen verran korkeammalle rankattu Merilahti kaatui 3-1. Marina Sirai (1700) pudotti Jose Ramosin (1706) 3-0, mutta Sirain rating oli vain arvio. Hallik voitti Subhrasankha Deyn (1665) 3-0.
Semifinaaleissa Kelmendi yllätti Sirain 3-2, mutta se teki tiukkkaa, koska Sirai johti erin 2-1. Luokan kakkossijoitettu Hoang Nhat Nguyen Hai pääsi helpommalla, kun Hallik kaatui 3-0. Hai jatkoi vahvaa työtä myös finaalissa, jossa hän voitti Kelmendin 3-0. Hai ei menettänyt yhtään erää seitsemässä ottelussaan. Varmaan jättää pian M-1800-luokan taakseen!
Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Mergim Kelmendi (TuPy), luokkavoittaja Hoang Nhat Nguyen Hai (Smash), kolmanneksi sijoittuneet Marina Sirai (Maardu LTK, Viro) ja Amanda Hallik (Maardu LTK, Viro mutta myös Star).
Jatkuu…