Kaikki kirjoittajan Arto Luukkainen artikkelit

STARXMAS (C) 12.12.2021 – Kilpailukutsu

HUOM: Jossain kutsun edirointivaiheessa on kutsusta pudonnut pois MK:n ja NK:n palkinnot. Eli samat kuin viimeksikin: 100-60-30-30.

En haluaisi nostaa tätä kutsua turhaan etusivulle, mutta kutsuhan ei näemmä pääse etusivun Tapahtumia-palkkiin ennen viimeistä ilmoittautumispäivää. Siksi haluan muistuttaa vielä kerran, että jos olette tulossa, ilmoittautukaa mahdollisimman nopeasti. Kilpailu kun täyttyy minä hetkenä hyvänsä,  kun listalle ilmestyy iso joukkue Virosta. Ja he haluavat pelata monessa luokassa.

Oli todella epätoivoista tehdä uusi kutsu, koska on niin ristiriitaisia tarpeita, enkä haluaisi laittaa saliin kahta ylimääräistä pöytää.

Yritetään nyt näillä. Luokat M-1300 ja  M-1500 (aika vähän osallistujia) muutettu luokaksi M-1400. Koska kisoihin on tulossa paljon pelaajia, suosittelen nopeaa ilmoittautumista. Tarvittaessa voidaan rajata osallistumista niin, että vain kaksi luokkaa/pelaaja sallitaan, vaikka en mahduttanut sitä kutsuun. On mahdollista, että luokan alkamista siirretään tunnilla aiemmaksi, jos edeltävässä ryhmässä näyttää olevan tilaa.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

STARVEMBER 14.11.2021 – raportti

Raportti on valmis!

Kuvassa Juniorit-12/700-luokan neljä parasta

Syksyn startin aikana tuli selväksi, että kilpailuja tarvitaan pitkän korona-aavikon jälkeen. Kilpailuhalukkuutta on ja kisojen avulla saadaan kiinnitettyä uusiakin pelaajia paremmin lajiin. Niinpä Star anoi yhden lisäkilpailun järjestämisoikeutta syksylle ja SPTL luvan antoi. Niinpä syntyi STARVEMBER. Se oli yksipäiväinen, koska kalenterista ei tahtonut löytyä tilaa kaksipäiväisille kisoille eikä ainakaan niin, ettei häiritä muita kisoja. Täytyy myöntää,  että jännitin sitä, paljonko osallistujia lopulta tulee. Viimeisten päivien aikana osallistujia tulikin sitten todella hyvin ja itse asiassa vähän liikaakin, koska suunniteltu maksimimäärä (48 pelaajaa/ryhmä, 3×48 = 144) hieman ylittyi.

Toteutunut starttimäärä oli 146. Eri seuroja 19.

Kiitokset

Erityiskiitokset menevät ensiksi BF-78:lle, josta tuli peräti yhdeksän osallistujaa. Kuten karjaalaisten kanssa puheltiin, tämä oli varmasti Karjaan suurin osallistujamäärä yhdessä kilpailussa koskaan. Karjaan hyvästä menosta on kiittäminen Stefanin upeaa pöytätennispyhättöä, joka antaa erinomaiset mahdollisuudet harjoittelulle ja uusille pelaajille.

Toiset erityiskiitokset saa LrTU, joka loi tapahtumaan vanhaa kansallisten kisojen tunnelmaa tulemalla kuudella pelaajalla mukaan. Heistä oli neljä junioria. Tarkoitan vanhalla tunnelmalla sitä, kun kisoihin tultiin seurajoukkueittain yhteiskuljetuksena eri puolilta Suomea. Joukkue sai myös menestystä (ku-ho-pr): 1-1-2.

Kolmannet erityiskiitokset annan Smashille, joka on Alexander Dyroffin johdolla luonut hienon pöytätenniskulttuurin. Nyt heiltä oli mukana kuusi 900-1100-luokkien pelaajaa. Jokainen erinomaisella ja ystävällisellä pingiskärpänen-asenteella. Lisää porukkaa siellä olisi vaikka kuinka. Samantapaista toimintaa tarvittaisiin ympäri pääkaupunkiseutua!

Lopuksi erityiskiitokset HIK Pingikselle, jonka kuuden hengen joukkueessa oli mukana neljä 2010-poikaa.  Hienoa!

Koskahan on  Starin kisoissa viimeksi ollut osallistujia KSF:stä? Nyt kaksi pelaajaa. Hienoa!

Kiitokset kuitenkin ihan jokaiselle osallistujalle äärimmäisen mukavasta ja ystävällisestä ilmapiiristä. On yhtä juhlaa järjestää kilpailuja ihmisille, jotka viihtyvät kilpailuissa. Kiitos teille!

Sanokaa tarvittaessa ongelma selvästi!

Jälleen haluan sanoa, että kun tulette sanomaan jotain tärkeää (ei siis luokkaa ”koska mun matsi on”), sanokaa ydinsanoma painokkaan selkeästi. Nimittäin oma henkinen kapasiteettini alenee päivän mittaan rajusti, koska niin henkisesti raskasta kisojen vetäminen  tunnista tuntiin ilman minuutinkaan kunnon taukoa on. Usein on myös se tilanne, että on jo viisi asiaa hoidettavana viidelle muulle ihmiselle ja kun sitten tulee kuudes, en tahdo edes ymmärtää sitä, mitä hän puhuu. Niin kävi M-1700 ja M-900-luokkien palkintojenjaon tiimoilta, kun en huomannut yhdistää  niitä, vaikka sitä minulle yritettiin ystävällisesti kovasti ehdottaa. Kun ei vaan pystynyt enää ottamaan uutta asiaa käsittelyyn eli en jaksanut kysyä, mitä minun pitäisi tehdä. Aivoissa CPU oli 100 %:n kuormituksella ja maailma tuntui vain suhisevan ympärillä. Mutta hyvinpä kuitenkin selvittiin!

Rating-pisteitä keränneiden TOP-30

Seuraavassa taulukossa on listattu 30 eniten rating-pisteitä kerännyttä pelaajaa. Levente Kadar jyräsi! Hyvässä vedossa oli myös Joona Räsänen.

MK

Kilpailujen pääluokassa eli miesten kaksinpelissä oli mukavat 15 pelaajaa. Ihan ei saatu täyttä neljää poolia. Pooleissa ei suurempia yllätyksiä tapahtunut. Joona Räsänen vei kuitenkin A-luokan kakkospaikan ennen Harri Korpelaista, kun poolissa pelattiin ristiin. Lassi
Lehtola nappasi C-poolissa ykköspaikan lyömällä Leonid Pullisen 3-1.

Jatkokaaviossa kuutossijoitettu Patrick Palmgren pudotti ykkössijoitetun Andrei Räisäsen palkinnoilta tiukassa ottelussa 3-1. Nelossijoitettu Elmo Räsänen joutui poolissaan kakkoseksi syrjäytetyn kolmossijoitetun Leonid Pullisen jyräämäksi.

Lassi Lehtola ja Maria Girlea menivät puhtain 3-0-voitoin finaaliin. Finaali oli erinomaista peliä. Kumpikin halusi hyökätä, hyökätä, hyökätä. Girlea voitti 3-1 ottelun joka vain parani loppua kohden.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Lassi Lehtola (MBF), luokkavoittaja Maria Girlea (TIP-70) ja kolmanneksi tullut Patrick Palmgren (BF-78).

Leonid Pullinen (LPTS) sijoittui myös kolmanneksi.

NK

Vain viisi pelaajaa osallistui naisten kaksinpeliin. Silti saatiin hyvä luokka, vaikka Maria Girlea olikin ylivoimainen. Ildiko Kadar voitti muut mutta oli Eleonoora Roosioksin kanssa tiukoilla: 3-2. Roosioks, Karina Fozilova ja Katrin Looke pelasivat ristiin. Roosioks oli epäonnisin ja jäi viidenneksi eli palkintojen ulkopuolelle.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Ildiko Kadar (MBF), luokkavoittaja Maria Girlea (TIP-70), kolmanneksi sijoittuneet Karina Fozilova (LrTU) ja Katrin Looke (PT Espoo).

Kiitos kuvasta: tytär Kadar

Juniorit-12/700

Tällainen luokka improvisoitiin lyhyellä varoitusajalla alkuperäisen aloittelevien tyttöjen luokan sijaan. En ollut arvannut, että tulijoita olisi pääkaupunkiseudun ulkopuoleltakin. Seitsemän korkeintaan 700-ratingin ja 2009 tai myöhemmin syntynyttä junioria saatiin mukaan ja heistä kolme oli Hangosta! Tervetuloa Hanko!

Luokkavoitto meni Lappeenrantaan, kun LrTU:n Oliver Kaskama voitti finaalissa TIP-70:n Topias Vistin 3-1. Kolmannet sijat menivät Hankoon ja HIK Pingikselle.

Kuvassa vasemmalta luokkavoittaja Oliver Kaskama (LrTU), toiseksi tullut Topias Visti (TIP-70) sekä kolmanneksi tulleet Daniel Mattsson (HIK Pingis) ja Alex Danielsson (HIK Pingis).

M-1900

Tämä luokka tuli mukaan pikaisena ideana, kun älysin lisätä ohjelmaan klo 17:n ryhmän. Ihan aluksi kun oli mielessä vain kahden ryhmän kilpailu, jolloin ohjelmassa olisi ollut normaalien kaksipäiväisten kisojen sunnuntain luokat. Oli täysi arvoitus, moniko tulee pelaamaan luokkaa sunnuntai-illan iltavuoroon. Mutta luokastahan tuli todella suosittu. Parin viime hetken poisjäännin jälkeen peräti 22 pelaajaa. Eli pöydät olivat täydessä käytössä muiden luokkien kanssa.

Starin kisojen pääpaino on ollut vuosikausien ajan uusien pelaajien rekrytoinnissa kilpapöytätennikseen. Siksi erityisesti luokat 700-1300 ovat olleet huipputärkeitä. Siksi 12 pöydälle ei ole tahtonut mahtua edistyneempien pelaajien luokkia. Mutta nytpä sen keksin ihan viime metreillä, vedin ässän hihasta ja tajusin, että sunnuntainakin voidaan pelata kolme ryhmää. Kahden ryhmän rajoitus oli aikanaan tullut sen vuoksi, että mukana oli Starin tytöt Virosta ja heidät piti pystyä kuljettamaan satamaan kisojen päätteeksi. Jatkossa kisoissa on kuitenkin sunnuntainakin kolme ryhmää, joka helpottaa luokkajaon miettimistä eri ryhmien välillä.

Ratingpisteet seuraavassa yllätysten seurannassa ovat leikkuriratingin pisteitä. Eivät kisapäivän ratingpisteitä.

Poolissa B Igor Zelenski teki ihan pienen yllätyksen voittamalla 34 pistettä ylempänä olleen Ville Husun 3-1 ja napaten näin poolin kakkospaikan. Joona Räsänen yllätti Stefan Långströmin 3-1 poolin C kärkiottelussa. Ratingpisteissä eroa 174 pistettä. Poolissa D Ildiko Kadar yllätti samoin kärkiottelussa Patrik Palmgrenin 3-1. Eroa ratingpisteissä 216. Ja poolissa E Jouko Mikkola voitti kärkiottelussa Harri Korpelaisen 3-2. Eroa pisteissä 89.

Igor Zelenski jatkoi yllätyksiä jatkokaaviossa, missä hän voitti kvartassa luokan ykkössijoitetun Leonid Pullisen 3-2. Eroa ratingpisteissä peräti 304. Antti Marjamäki yllätti 16:n joukossa Stefan Långströmin 3-1. Eroa pisteissä 248.

Toisessa semifinaalissa Harri Korpelainen vielä yllätti voittamalla kakkossijoitetun Elmo Räsäsen 3-0. Eroa pisteissä 81. Mutta Räsänen oli kuulemma tullut kisoihin suoraan yövuorosta.

Kuvassa vasemmalta LrTU:n Oliver Kaskama ja Jussi Hagman, jotka tulivat hakemaan valmentajansa Igor Zelenskin (LrTU) kolmannen palkinnon, luokkavoittaja Patrik Palmgren (BF-78) ja toiseksi sijoittunut Harri Korpelainen (LrTU).

Toinen kolmanneksi sijoittunut Elmo Räsänen (BF-78):

M-1700

19 pelaajaa lähti pelaamaan tämän luokan voitosta. Pooleissa ei varsinaisia yllätyksiä tapahtunut. ”Yllätyksissä” olivat piste-erot varsin pienet.

Jatko-cupissa ykkös- ja kakkossijoitetut jyrähtelivät finaaliin, missä Joona Räsänen nousi luokkavoittoon 3-2 aika ahdinkomaisesta tilanteesta. Hän oli häviöllä Viatcheslav Abramovia vastaan erin 0-2 ja kolmaskin oli 14-14. Valitettavasti en löytänyt ottelua kilpailun videotallenteelta. Vastaavasti Abramov oli semifinaalissa erissä häviöllä 0-2 Peter Erikssonia vastaan.

Luokka kesti ja kesti. Jatkokaavion yhdeksästä ottelusta viisi oli viisieräisiä.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Viatcheslav Abramov (TIP-70), luokkavoittaja Joona Räsänen (BF-78) sekä kolmanneksi sijoittuneet Ville Husu (SS) ja Peter Eriksson (MBF).

M-1500

Mukana oli vain kahdeksan pelaajaa, mutta silti nähtiin hyviä pelejä. Poolien kärkijärjestys vaihtui, kun A-poolissa Pertti Kainulainen voitti Touko Lohilahden ja poolissa B Levente Kadar voitti Johnny Lehtolan. Nämä yllättäjät voittivat semifinaaleissa edelleen naapuripooliensa ykkössijoitetut ja kohtasivat finaalissa. Siinä Kainulainen löi Kadarin selvästi 3-0.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Levente Kadar (MBF), luokkavoittaja Pertti Kainulainen (PT Espoo) ja kolmanneksi sijoittunut Johnny Lehtola (KSF).

Toinen kolmospalkinnon saaja Touko Lohilahti (MBF):

M-1400

Luokka jäi vähän tyngäksi, koska osanottajia oli vain kuusi. He pelasivat kuitenkin hauskan ja huiman kuuden pelaajan poolin. Viisi viisieräistä ja neljä neljäeräistä peliä takasivat sen, että pooli kesti ja kesti. Varsinkin kun sille voitiin antaa kaksi pöytää vain alussa ja lopussa.

Lena Sellberg ja Markku Nykänen saivat kumpikin neljä voittoa. Keskinäisen ottelun (3-2) perusteella Nykänen nousi luokkavoittajaksi. Hän pelasi muuten kolme viisieräistä ottelua voittaen ne kaikki. Ainoastaan Katrin Looke voitti Nykäsen ja vieläpä 3-0.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Lena Sellberg (ToTe), luokkavoittaja Markku Nykänen (Atlas) sekä kolmanneksi sijoittuneet Katrin Looke (PT Espoo) ja Erkki Virta (MBF).’

M-1300

Vaikka luokka siirrettiin myöhäisessä vaiheessa alkamaan kilpailukutsussa ilmoitettua aikaa aiemmin, vain yksi jäi saapumatta paikalle (ei ollut huomannut lukea tekstiviestejä). Pelaajia oli 12.

Poolissa A oli vain kaksi pelaajaa. Krister Palmgren otti heistä ykköspaikan voittamalla melkein 300 pistettä ylempänä olevan Marko Häkkisen puhtaasti 3-0. Poolissa B ei tullut yllätystä, mutta tulevat finalistit pelasivat hurjan viisieräisen, jonka Andre Kuusvek voitti, mutta Jimi Koivumäki johti erin 2-1 ja neljäs päättyi 11-13. Poolissa C Kimmo Koivisto otti toisen jatkopaikan lyömällä 150 pistettä ylempänä olleen Tuomas Tuovisen 3-2. Tuovinen johti jo erin 2-0 ja neljäs oli 10-12.

Jatkokaaviossa uusi pelaaja Klaus Kurki meni semifinaaleihin varmalla pelillään yllättämällä TImo Averjanovin kovassa taisteluottelussa. Averjanov johti jo erin 2-1 ja neljäs oli 11-13. Finaalissa Andre Kuusvek voitti tällä kertaa Jimi Koivumäen suoraan 3-0.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Jimi Koivumäki (TIP-70), luokkavoittaja Andre Kuusvek (Smash) ja kolmanneksi sijoittunut Klaus Kurki (Smash). Toinen kolmonen Sami Koivumäki (TIP-70) ei ollut salissa palkintojenjaon aikana eikä kuvaa huomattu ottaa myöhemminkään.

M-1100

Luokka kokosi peräti 20 pelaajaa. Heistä vain neljä oli tosin yli 1000 pisteen pelaajia ja kaikkiaan yhdeksän oli yli 900 pisteen pelaajia.

Poolissa A Pascal Gauthier nousi kolmospaikalta pooliykköseksi. Poolin ykkössijoitettu Timo Averjanov johti häntä erissä 2-1 ja kaksi viimeistä Gauthier voitti 13-11 ja 14-12. Averjanov putosi sitten jopa jatkosta, kun myös Taavi Takkinen voitti hänet.

B-poolissa Kimmo Koivisto yllätteli kuten M-1300-luokassakin. Nyt hän voitti Ann-Cathrine Stråhlmanin 3-0, mutta jokainen erä oli taistelua: 14-12, 13-11, 13-11.

C-poolissa ei tullut yllätystä, mutta Jimi Koivumäki ja Klaus Kurki pelasivat jättimäisen maratonottelun. Kurki osaa ulottuvana vasenkätisenä bollata varmasti ikuisuuksiin, mutta omaa ratkaisulyöntiä häneltä ei tahdo vielä löytyä. Koivumäki on myös todella varma, joka sen lisäksi pyrkii ratkaisulyönteihin, jotka eivät vielä ole riittävän kovia Kurjen ohittamiseen. Niinpä: 13-15, 11-9, 12-10, 5-11, 11-5 ja kolme tuntia (kisajärjestäjän kokemana 😄).

Poolin D kärkiottelu ei oikeastaan ollut mikään yllätys, koska piste-eroa oli vain 33. Mutta olipas Tea Stråhlmaninkin voitto Krister Palmgrenista aika taistelu: 3-11, 15-13, 8-11, 11-6, 14-12. Ei ihme, että jatko-otteluita ei aina päästä aloittamaan heti, kun ensimmäinen pooli on valmis!

Jatkopelitkin menivät osittain pisimmän kautta. Tuleva luokkavoittaja Andreas Köhler (pelasi KOLME viisieräistä ennen finaalia!

16:n joukossa Taavi Takkinen kaatui viidennessä 12-10.
Kvartassa Jimi Koivumäki kaatui 0-2-erätappiotilanteen jälkeen viidennessä 11-8.

Semifinaalissa Sami Koivumäki kaatui viidennessä 11-5.

Finaalissa Köhler sitten sentään voitti Gauthierin 3-0.

Kuvassa vasemmalta kolmanneksi sijoittunut Sami Koivumäki (TIP-70), luokkavoittaja Andreas Köhler (MBF) ja toiseksi sijoittunut Pascal Gauthier (Smash).

Toinen kolmanneksi sijoittunut Klaus Kurki (Smash) sai palkintonsa jo aiemmin.

M-900

Suosittu oli tämäkin luokka. Osallistujia 20. Pooleja siten viisi.

Kahdessa poolissa ykkössijoitettu ei pitänyt paikkaansa. C-poolissa ykkössijoitettu Aino Tapola tosin voitti 3-1 ykköseksi nousseen Jesper Sjöholmin mutta ristiin menneiden otteluiden vuoksi putosi kakkoseksi eräsuhteilla. Piste-eroa heillä oli 207.

Poolissa D ykköseksi nousi kakkossijoitetun paikalta Mikko Ranta, joka voitti ykkössijoitetun Leo Laurentin 3-0. Mutta heillä oli piste-eroa vain 28.

Poolissa E kakkossijoitettu Luukas Flaherty menetti paikkansa Willfrid Nordströmille. Myös Topias Visti voitti hänet.

Jatkokaaviossa Aino Tapola lunasti uudelleen koko luokan kolmossijoitetun paikkansa. Kahden voiton jälkeen hän hävisi 2-0-eräjohdon jälkeen luokkavoittaja Pascal Gauthierille semifinaalissa. Jokainen kolmesta seuraavasta erästä oli tiukka: 10,9,9.

Finaalissa kohtasivat kaksi kärkisijoitettua. Ykkössijoitettu Pascal Gauthier voitti kakkossijoitettu Mia Kellowin 3-0.

Kuvassa vasemmalta luokkavoittaja Pascal Gauthier (Smash), toiseksi sijoittunut Mia Kellow (TIP-70), kolmanneksi sijoittuneet Aino Tapola (Wega) ja Joonas Kokko (PT Espoo).

M-700

Aamun luokkaan tuli 11 pelaajaa. Viime hetken improvisoinnin avulla luotu junioriluokka J12/700 hankaloitti hieman luokan etenemistä, mutta hyvin lopulta selvittiin. Kiitos Christian Mattssonin avun!

Pooleista ei kannata yllätyksiä etsiä, koska kaikilla on ollut kilpailuja niin vähän, ettei rating paljoa kerro.

Luokkavoitto meni Lappeenrantaan, kun Jussi Hagman voitti Willfrid Nordströmin 3-1. Hagman oli luokan ykkössijoitettu 695 pisteellä ja Nordström kakkossijoitettu (693). Eli meni sijoitusten mukaan.

Kuvassa vasemmalta luokkavoittaja Jussi Hagman (LrTU) ja kolmanneksi tullut Jesper Sjöholm (HIK Pingis).

Puolet pelaajista sai palkintonsa erikseen. Vasemmalta toiseksi tullut Willfrid Nordström (BF-78) ja kolmanneksi tullut Kasimir Johansson (MBF).

STARXMAS (C) – Kilpailukutsut

TAKAISKU! 

Ammattinyrkkeilijät ovat varanneet koko Ruskeasuon urheiluhallin lauantaiksi 11.12. jotain EM-ottelua ja nyrkkeilyiltaa varten. Yläsalikin on suljettu, koska kyseessä on yleisötilaisuus.  Tarvitsevat myös pukukopit käyttöönsä jne. En saanut tästä tietoa, koska unohdin neljän Starin järjestämän syyskauden tapahtuman varausruljansissa varata viikonlopun STARXMAS:ia varten. Salia emme olisi saaneet, mutta oltaisiin saatu sentään tieto siitä ajoissa.  Mutta ei tämä niin vakavaa ole. Järjestetään yksipäiväinen kilpailu STARVEMBER:in tapaa. Yritän saada kutsun pian saada näkyville. Toivottavasti vuonna 2022 päästään viimein taas normaaliin rytmiin!

Harmin paikka mutta tosiasiat on otettava tosiasioina, joille ei voi mitään.

———————

Kilpailukutsun tekeminen oli vaikeaa (mitkä luokat?) varsinkin, kun kilpailuun tulee iso joukkue Virosta. En haluaisi laittaa 14 pöytää halliin, joten ryhmäkohtainen yläraja on normaali 48 pelaajaa. Kannattaa siis ilmoittautua mahdollisimman nopeasti, koska kisasta saattaa tulla loppuunmyyty.

(poistettu kutsu)

STARVEMBER – tulokset

Lisätty palkinnonsaajien lista

Luokkavoittajat:

M-700 Hagman Jussi, LrTU
M-900 Gauthier Pascal, Smash
M-1100 Köhler Andreas, MBF
M-1300 Kuusvek Andre, Smash
M-1400 Nykänen Markku, Atlas
M-1500 Kainulainen Pertti, PT Espoo
M-1700 Räsänen Joona, BF-78
M-1900 Palmgren Patrik, BF-78
MK Girlea Maria, TIP-70
NK Girlea Maria, TIP-70
J12/700 Kaskama Oliver, LrTU

Maria Girlea voitti Miesten kaksinpelin finaalissa Lassi Lehtolan 3-1.

Linkki tiedostoon: Star_14_11_2021_tulokset.xlsx

STARVEMBER 14.11. – Arvonnat

MK arvottu uudelleen, koska otettiin mukaan vielä Maria Girlea.

1700:ssa tehtiin pieni humaanisuusmuutos (treenikaverit eri pooleihin).

M-1500 arvottu uudelleen, koska ykkössijoitettu joutui jäämään pois.

M-1300 on siirretty alkamaan klo 11.00.  Tarvittaessa voidaan odotella, jos kulkuyhteyksien vuoksi tuo on vaikea aika. Ilmoittakaa niin tähän siirtoon liittyvistä ongelmista kuin mahdollisista virheistä mahdollisimman pian email-osoitteeseen: star.kilpailut@gmail.com .

M-1400 alkaa klo 16.00 eli tuntia ilmoitettua aiemmin.

Linkki tiedostoon: Star_14_11_2021_arvonta_SPTL.xlsx

STARVEMBER 14.11. – Ilmoittautuneet pelaajat

Ilmoittautumislistaan on tullut pieniä muutoksia.

Osallistujia tuli lopulta oikein mukavasti. Kutsun mukainen maksimimäärä startteja oli 3×48 = 144 ja startteja on tällä hetkellä 151.

Tarkastaisitteko omat tietonne. Ilmoittakaa mahdollisista virheistä emailiin star.kilpailut@gmail.com

Ilmoittakaa vaikka yo. email-osoitteeseen tai tehkää uusi ilmoittautuminen, jos haluatte pelata jonkin muun luokan sen sijaan.

Linkki tiedostoon: STARVEMBER 14.11.2021 ilmoittautuneet.xlsx

STARVEMBER 14.11.2021- Kilpailukutsu

Viimeinen ilmoittautumispäivä on tänään. Tervetuloa!

Palautteen jälkeen muutettu 1. ryhmän junioriluokka luokaksi Juniorit-12 (2009)/rating-700.  Eli luokka aloitteleville alle-12-vuotiaille tytöille ja pojille, joiden rating on korkeintaan 700. Jos haluat pelata sekä M-700 että Juniorit-12 (2009)/rating-700-luokan, lähetä emailia: star.kilpailut@gmail.com.

Ja tervetuloa!

Linkki tiedostoon: Star_14_11_2021_kilpailukutsu uusi.pdf

Starin syksyn startti 18-19.9.2021 – raportti

Raportti on nyt valmis! Myös alkuosaan tuli lisäyksiä. Raporttiin  lisätään myöhemmin korkeintaan videolinkkejä ilman erillistä mainintaa. Korjattu M-900-raportti (Aapot)

Vuosi sitten nähtiin edellisen kerran samoissa merkeissä Syksyn startin 2020 merkeissä. Eipä olisi silloin arvannut, että kaikki pysähtyy taas uudelleen. Olipa valtavan hauska tavata taas pöytätennisystäviä. Samaa kertoivat monet muutkin.  Sen lisäksi pelaajilla oli suuri ilo kilpailla pitkästä aikaa.  Vanha kunnon hyvä elämä tuntui alkavan taas! Koronaa ei pohdittu.

Osallistujia oli poisjääntien jälkeen 93 ja startteja 192. Viime vuonna luvut olivat luonnollisesti vähän paremmat (105/205). Tottahan pitkällä koronatauolla ja sen aiheuttamalla vähäisellä harjoittelulla oli tässä merkitystä. Varmaan myös pienellä koronavarovaisuudella.

Palkintosijarohmut

Kaksi pelaajaa pystyi kahteen luokkavoittoon. Molemmat ottivat myös kolmannen palkintosijan:

Kunniamaininta Stråhlmanin perheelle!

Olen aika varma siitä, että Stråhlmanin perhe teki Suomen ennätyksen siinä, montako pelaajaa oli kisoissa samasta perheestä ja monellako startilla he yhteensä elävöittivät kisoja. Eli viisi pelaajaa (John-Axel, Ann-Cathrine, Tea, Lars-Wilmer, Noella) ja 16 starttia! Kuulemma kuudeskin on vielä tulossa. Hats off! kuten Rusan some-kielen taitajien on tapana sanoa.

Huom: Porvoosta kajahti (kiitos: Jens Weckström) sellainen tieto, että Maratonin 30-vuotisjuhlakilpailuissa 6-7.1.1979 Malmbergin perheestä oli mukana myös viisi saman perheen pelaajaa. Isä Caj, Gunnar, Eva, Pia ja Lena. Lehtileikkeestä saattoi laskea 12 starttia, mutta oikeaa lukua ei pysty kertomaan ilman täydellisiä tuloksia.

Kilpailupallojen lainaaminen

Olen motkottanut tästä aiemminkin mutta tässä uudelleen. Eli ei ole mikään yleinen käytäntö, että kilpailupalloja voisi tulla hakemaan lämmittelyä varten. Ei varsinkaan kysymättä lupaa eli vain sieppaamalla pallo korista. Jokainen voi ostaa kilpailupalloja etukäteen, jos haluaa treenata juuri kilpailukutsussa mainitulla pallolla. Miksi niin ei voi tehdä:

 • Pallot eivät ole ilmaisia. Sponsori ei niitä maksa, vaan ne pitää ostaa kilpailujen tuotoilla.
 • Rehellisetkin pelaajat unohtavat helposti palauttaa lainatun pallon. Se jää esimerkiksi taskuun tai laariin.
 • Kukaan ei koskaan tule maksamaan lämmittelyssä rikki mennyttä palloa.
 • Erehdyksessä palautetaankin joku aivan muun merkkinen pallo. Jopa treenipallo. Pallolaatikkoon tulee aina jostakin joitain ihme palloja. Myös treenipalloja.
 • Pallot kuluvat myös lämmittelyssä. Monet pelaajat ovat nyrpeitä, jos joutuvat pelaamaan kuluneen näköisellä pallolla ja tulevat vaihtamaan kauniiseen, uuteen palloon.
 • Ja ennen kaikkea vaarana on koko ajan se, että kilpailupallot loppuvat kesken kilpailujen. Palloja ei nykyään viitsi ostaa isoa määrää varastoon, koska ne muuttuvat milloin tahansa jotenkin paremmiksi tai muuten ja vanha varasto mätänee käsiin. Kun pallot muuttuivat 40-millisiksi, minulta jäi kompostoitavaksi kuutiometri Keski-Euroopasta rahdattuja 38 millin palloja. Se kokemus ei unohdu! Ja sen jälkeen ollaan koettu monta uutta vaihetta.

Sitä voisi toki ajatella, että olisi erillinen laatikko, jossa olisi 20 palloa lämmittelyä varten. Sitäpä voinkin kokeilla seuraavissa kisoissa! Ei tämä ole niistä muutamasta eurosta kiinni.

Palkintopotti

Parhaillaan käynnissä olevassa Qatarin ”WTT Star Contender Doha” -kilpailussa kokonaispalkintopotti on vain 444 kertaa suurempi kuin Syksyn startissa!

Ratingpisteiden kasvattajien TOP-20

Seuraavassa taulukossa annettu luku on lauantaina ja sunnuntaina kerättyjen ratingpisteiden summa.

Striimaus Starin kisoissa

Monet ovat kysyneet jo aiemminkin, tuleeko Starin kisoista striimiä. Olen vastannut, että ei tule, ennen  kuin striimausta hoitamaan löytyy oma henkilö.

Striimauksen järjestäminenhän edellyttää ainakin seuraavia toimenpiteitä.

Etukäteisvalmistelut

 1. Hanki puhelin striimaukseen ellet halua käyttää omaa puhelintasi.
 2. Hanki kamerajalusta ja pohdi virransyöttö.
 3. Hanki YouTube-tili, jolla voi striimata (tilaajiahan ei ole 1000).
 4. Tee Ruskeasuolla testistriimausta.
 5. Ei taideta tarvita mitään sen kummempaa softaa?

Muutama päivä ennen  kisaa

 1. Mainosta striimauslinkkiä SPTL:n sivuilla (en pohdi tässä sitä, miten se tapahtuu, kun striimaushan ei ole vielä alkanut).

Kisapäivänä

 1. Tule hallille hyvissä ajoin ennen kisapäivän alkua.
 2. Ota mukaasi kamerajalusta, striimauspuhelin ja jatkojohdot.
 3. Pystytä laitteisto virtajohtoineen.
 4. Tee vielä koestriimaus, jolla varmistat, että striimi todella lähtee maailmalle.
 5. Tähtää kamera mielenkiintoisille pöydille.
 6. Päivän aikana suuntaa kamera aina sinne, jossa tapahtuu jotain mielenkiintoista.
 7. Valvo säännöllisesti, että striimaus todella toimii audiota myöten. Ratkaise ongelmat.
 8. Lopuksi pura laitteisto ja kanna tavarat autoon.

Minulla ei ole aikaa tähän, koska järjestän kisat yksin etukäteisvalmisteluineen ja kisan jälkeisine töineen.  Kyseessä ei siis ole pelkkä Record-nappulan painaminen kaksi kertaa päivässä. Ei vaan millään pysty ottamaan uusia työtehtäviä! Mutta erittäin mielelläni striimin tarjoaisin!

Keskeytykset 

Jälleen kerran joudun pyytämään, että älkää ottako pahalla, jos en aina pysty suhtautumaan kohteliaasti keskeytyksiinne. Työkuorma on vaan niin kova, että se ylittää kapasiteetin keskeytysten vuoksi.  Kun on vaikkapa siirtämässä pelaajaa poolista jatkokaavioon (juu, en käytä Gurua) ja tulee keskeytys toisensa perään (”paa mun matsi”, ”ollaanko aikataulussa”, ”heitä pallo”, ”pääsinkö jatkoon”, ”paa nyt vaan se matsini”, ”anna mun palkinto niin pääsen lähteen” jne), normaali hunajainen äänensävyni voi muuttua astetta kylmemmäksi.

Jättäkää puheet minimiinsä silloin, kun toimitsijanpöydän takana ollaan tekemässä jotain!

MK

Miesten kaksinpelillä oli epäonnea, kun 11 ilmoittautuneesta kaksi joutui jäämään pois. Mutta silti saatiin mukava luokka! Neljän ja viiden pelaajan poolit. Kuten olen aiemmin mainostanut, saatiin todella pitkästä aikaa mukaan Starin kilpailuun hallitseva miesten kaksinpelin SM-mitalisti. Mahdollisesti 1970-luvulla on ollut edellinen kerta. Pitää tarkistaa jos silloinkaan! Eli pronssimitalisti Aleksi Räsänen tuli mukaan ja myös nappasi voiton. Menetti vain kaksi erää.

Aleksin finaalivastus Leonid Pullinen nappasi kakkossijoitetun paikan voittamalla poolissa armeijavapaalle päässeen Juhana Tuuttilan 3-2. Nuori Lassi Lehtola teki oikean uroteon voittamalla kaksi selvästi itseään ylempänä rankingilla olevaa pelaajaa. Ensin Maria Girlean 3-2 ja sitten Elmo Räsäsen 3-2. Maria olisi tosin ehkä voinut lämmitellä edes yhden pallon. Hän kun tuli juosten paikalle ja joutui heti hurjassa kunnossa olevaa Lassia vastaan. Erätilanteesta 0-2 oli vaikea nousta, mutta se olisi voinut onnistua ilman syöttövirhettä viidennen erän tilanteessa 11-10 Marialle.

Kuvassa vasemmalta toiseksi tullut Leonid Pullinen (LPTS), voittaja Aleksi Räsänen (PT Espoo), kolmanneksi tulleet Lassi Lehtola (MBF) ja Juhana Tuuttila (OPT-86).

NK

Naisten kaksinpeliin osallistui poisjäännin jälkeen viisi pelaajaa. Kuuden pooli muuttui viiden pooliksi. Yllätyksiä ei nähty, vaan järjestys muodostui täsmälleen rankingjärjestyksen mukaiseksi. Kolme viisieräistä ottelua sentään pelattiin, mutta jokaisessa voittaja johti erin 2-0 ja viides erä oli selvä. Näin myös Marian ja Ellan finaaliottelussa.

Kuvassa vasemmalta toiseksi tullut Ella Kellow, luokkavoittaja Maria Girlea, kolmanneksi sijoittuneet Alexandra Seppänen ja Alisha Sinishin. Alishan seura on PT Espoo ja muiden seura on TIP-70. Viides pelaaja luokassa oli Eleonoora  Roosioks.

M-2100

Vain 13 pelaajaa lähti mukaan taistelemaan lauantain korkeimman luokan eli M-2100:n voitosta.

Pooleissa nähtiin iso yllätys, kun Pappilanniemen  Mozart, Jouko Mikkola, runnoi itsensä herkällä 70-luvun askelluksella poolin nelossijoitetun paikalta pooliykköseksi. Mozartin jalkoihin jäivät Samuel Abaijon-Nurmisuo, Joona Räsänen ja Riku Andersson. Joona pani parhaiten kampoihin johtaessaan ottelua erin 2-0.

Elmo Räsänen voitti poolissa Lassi Lehtosen 3-2, mutta jatkokaavion finaalissa oli Lassin vuoro voittaa ja se meni puhtaasti 3-0. Lassi siis ratingpisteillä 1680 2100:n voittajaksi! Finaali oli Lassille pisteiden valossa helppo, mutta kvartassa hän oli vaikeuksissa Jouko Mikkolan kanssa, joka johti erin 2-1. Vaikea oli semifinaalikin. Andrei Räisänen johti 2-1, mutta sitten Lassi nappasi kaksi erää kylmän rauhallisesti 16-14, 12-10.

Kuvassa vasemmalta toiseksi tullut Elmo Räsänen (BF-78), luokkavoittaja Lassi Lehtola (MBF), kolmanneksi tulleet Andrei Räisänen (MBF) ja Vesa Lappi (Wega).

M-1800

Luokkaan osallistui hienosti 24 pelaajaa, joista kukaan ei jäänyt pelipäivänä pois.

Pooleissa tapahtui muutama yllätys,  vaikka vuoden kilpailutauon jälkeen on tietysti vaikea sanoa, mikä on yllätys ja mikä ei. Rocka Merilahti (1517) voitti Joona Räsäsen (1713) ja Kimmo Pohjosen (1586). Joona johti erin 2-0 mutta viides 10-12.

Aleksei Pullinen (1598) voitti päivän sankaripelaajan Lassi Lehtolan (1680) 3-2. Jatkokaaviossa sitten vain toinen menestyi.

Pappilanniemen Mozart Jouko Mikkola (1621) nappasi poolinsa ykköspaikan voittamalla Mika Kotoluodon ja tietysti se oli 3-2.

Jatkokaavio oli Lassi Lehtolan juhlaa.  Mika Kotoluoto kuitenkin johti finaalia erin 2-0, mutta Lassi oli sitten pitelemätön.

Kuvassa vasemmalta kolmanneksi sijoittunut Jouko Mikkola (PT Helsinki), luokkavoittaja Lassi Lehtola (MBF) ja toiseksi sijoittunut Mika Kotoluoto (SS). Toinen kolmanneksi sijoittunut Kimmo Lehtonen (Wega) oli palannut Korsoon ennen palkintojen jakoa ja kuvan ottamista.

M-1700

Tämä luokka on näemmä jonkinlainen väliinputoaja luokka. Nimittäin osallistujia oli lopulta vain yhdeksän.

Poolissa B SS:n Jari Käki nousi kolmannelta sijalta poolivoittoon voittamalla Måns Paulin ja Alexandra Seppäsen. John-Axel Stråhlman voitti ensimmäisissä kisoissaan Paulin hurjassa taisteluottelussa 3-2. Viides erä 18-16! Mutta Paul meni eräsuhteilla jatkoon poolista.

Vincent Joki oli poolissaan kakkonen mutta nappasi jatkokaaviossa kaksi voittoa ja luokkavoiton.  Finaalissa kaatui saman poolin voittaja Miikka Berghäll 3-2.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Miika Berghäll (LPTS), luokkavoittaja Vincent Joki (TIP-70) ja kolmanneksi sijoittunut Jari Käki (SS). Toinen kolmanneksi sijoittunut Aleksi Pullinen (LPTS) poistui ennen palkintojen jakoa.

M-1600

Melkein neljä täyttä poolia eli 15 pelaajaa oli mukana. Vain yksi varsinainen yllätystulos nähtiin pooleissa. Vincent Joki (1395) voitti Mergim Kelmendin (1532) ja Esa Ahteen (1440).  Matias  Ylinen (1401) voitti Pentti Eerolan (1443). Muissa ”yllätyksissä” ratingpiste-erot olivat kovin pienet.

Jatkokaaviossa Matias Ylinen jatkoi yllätyksiään voittamalla Alexandra Seppäsen (1464) 3-2 oltuaan erin 0-2 tappiolla. Semifinaalissa Vincent Joki sitten voitti Matiaksen 3-0.

Finaali oli hurja taistelu. Rocka Merilahti nousi 3-2-voittoon Vincent Joesta oltuaan erin 0-2 tappiolla.

Kuvassa vasemmalla luokkavoittaja Rocka Merilahti (Wega) ja toiseksi tullut Vincent Joki (TIP-70).

Kolmanneksi tulleet Miika Berghäll (LPTS) ja Matias Ylinen (PT Espoo) saivat palkintonsa aiemmin:

M-1500

Luokassa oli 14 pelaajaa.  Suphanat Chonwachirathanin (1293) nousi poolissaan kolmossijoitetun paikaltaan poolivoittoon. Hän yllätti koko luokan ykkössijoitetun Timo Akkasen (1498) ja Esa Ahteen (1440). Kovassa vedossa ollut Levente Kadar (1102) pudotti jatkosta poolin kakkossijoitetun Eleonoora  Roosioksin (1304). Se ei ollut sitten yllätys, että John-Axel Stråhlman nappasi oman poolinsa kakkossijan, koska hänen todellinen tasonsa liikkuu juuri sillä tasolla.

Jatkokaaviota hallitsivat TIP-70:n nuoret pelaajat. Vincent Joki otti luokkavoiton ja voitti finaalissa Suphanat Chonwachirathaninin 3-0.

Vasemmalta toiseksi sijoittunut Suphanat Chonwachirathanin (TIP-70), voittaja Vincent Joki (TIP-70) ja kolmanneksi sijoittunut Jiri Kuronen (Stara):

Toinen kolmanneksi sijoittunut Jari Käki (SS) sai palkintonsa ennen palkintojen jakoa:

M-1400

Tämä luokka pelattiin vain 10 pelaajan voimin.  Pooleissa tapahtui pari yllätystä. Pasi Ylinen (1035) voitti Terho Hiltusen (1271) poolissa A, ja Levente Kadar (1102) voitti sekä Markku Nuutisen (1296) että Katrin Looken (1247) poolissa B.

Markku Nuutinen yllätti jatkokaavion semifinaalissa Eleonoora Roosioksin 3-0 mutta kamppailu oli kovaa taistelua alusta loppuun (14, 10, 12).

Suphanat Chonwachirathanin otti loppua kohden tiukkenevin pelein luokkavoiton: 3-0, 3-1, 3-2.

M-1400-luokan voittaja Suphanat Chonwachirathanin (TIP-70), joka ei ollut paikalla palkintojen jaon aikaan:

Toiseksi sijoittunut Markku Nuutinen (Stara) ja kolmanneksi sijoittunut Eleonoora Roosioks (PT Espoo):

Toinen kolmanneksi sijoittunut Levente Kadar (MBF) seuranaan uuden sukupolven pöytätennis-Kadar:

M-1300

Tämä oli 12 pelaajan luokka. Poolit eivät edenneet aivan sijoitusten mukaisesti. Antti Käki (964) voitti poolissa B Peteri Niemisen (1283) ja Joona Lehtisen (1092).  Poolissa C Jari Tiitta (959) voitti Katrin Looken (1247) ja Niklas Tuovisen (1088). Lisäksi Tuovinen voitti Looken. Poolissa D Tuomas Tuovinen (844) voitti Ilkka Marttisen (1123).

Jatkokaaviossa Levente Kadar oli vaikeuksissa finaalissa Petteri Niemistä vastaan, 1-2 ja 10-10, mutta voitti viidennen 11-1.

Kuvassa vasemmalta kolmanneksi sijoittuneet Niklas Tuovinen (MBF) ja Jari Tiitta (HäKi), luokkavoittaja Levente Kadar (MBF) ja toiseksi tullut Petteri Nieminen (MBF).

M-1200

1200:ssa oli 11 pelaajaa.  A-lohkossa kolmossijoitettu Mikko Kangas nappasi jatkopaikan voittamalla Ann-Cathrine Stråhlmanin. Poolissa B sekä Erkki Virta että Tuomas Tuovinen voittivat ykköseksi sijoitetun Tea Stråhlmanin ja menivät jatkoon.

Jatkokaaviossa Tuomas Tuovinen voitti semifinaalissa Levente Kadarin, mutta Erkki Virta oli finaalissa parempi 3-0.

Kuvassa vasemmalta toiseksi tullut Tuomas Tuovinen (MBF), luokkavoittaja Erkki Virta (MBF) ja kolmanneksi sijoittunut Levente Kadar (MBF).

Kolmanneksi sijoittunut Aki Kalander (TIP-70) sai palkintonsa ennen palkintojen jakoa:

M-1100

1100-luokassa oli 13 pelaajaa, mutta vain yhdellä oli yli 1000 pistettä eli Joona Lehtisellä (1092). Pienten ratingpiste-erojen vuoksi poolien yllätysvoittoja ei oikein kannata listata.

Jatkokaaviossa mielenkiintoisin ottelu oli nuorten Tea Stråhlmanin ja Aki Kalanderin välinen. Tea voitti selvästi 3-0 tämän kvartan.  Kovin kvartta oli Jari Tiitta VS. Mohamed Eldishnawy. Tiitta voitti viidennessä 13-11. Tiitta voitti sen jälkeen suoraan 3-0 seuraavat kaksi otteluaan ja otti luokkavoiton. Finaalissa hän voitti seurakaverinsa Joona Lehtisen.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Joona Lehtinen (HäKi), luokkavoittaja Jari Tiitta (HäKi), kolmanneksi sijoittuneet Hannu Grönlund (Atlas) ja Tea Stråhlman (PT Espoo).

M-1000

Peräti 19 pelaajaa oli mukana tässä luokassa.

Jatkokaaviossa pelattiin kaksi perheen sisäistä ottelua. Semifinaalissa Tea Stråhlman voitti siskonsa Ann-Cathrinen 3-1 ja Sami Koivumäki voitti kvartassa poikansa Jimin 3-0.  Sami pelasi itsensä lopulta luokkavoittajaksi voittamalla finaalissa Tea Stråhlmanin huikeassa ottelussa 3-2. Tai erityisesti kolmas erä oli huikea. Sami voitti sen 22-20 sen jälkeen, kun Tealla oli kuulemma ollut monta eräpalloa 2-1-eräjohtoon.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Tea Stråhlman (PT Espoo), luokkavoittaja Sami Koivumäki (TIP-70), kolmanneksi tulkeet Pasi Taive (ToTe) ja Ann-Cathrine Stråhlman (PT Espoo).

M-900

Sunnuntaiaamun 900-luokka oli hieno tapahtuma 17 pelaajan voimin.

Pooleista pääsi jatkoon yllättäjänä Aapo Kanasuo, joka voitti Elena Badendorfin ja Martti Kankaan.  Aapo hävisi sitten kvartassa toiselle Kosken Aapolle eli Aapo Lehdelle. Semifinaalissa Aapo Lehti oli hyvin lähellä mennä finaaliin. Hän johti erin 2-0 Sami Koivumäkeä ja sitten hävisi loput erät 11-13, 8-11, 10-12. Finaalissa Jimi Koivumäki voitti Sami Koivumäen 3-0.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Sami Koivumäki (TIP-70), luokkavoittaja Jimi Koivumäki (TIP-70), kolmanneksi tulleet Elena Badendorf (MBF) ja Aapo Lehti (KoKa).

M-800

M-800 oli 11 pelaajan luokka. Veteraanit voittivat nuoret 6-5. Siitä välistä ei  ollut ketään. Tarvittaisiin enemmän myös nuoria aikuisia näihin alempiin luokkiin. Tai oikeastaan jokaiseen luokkaan!

Poolipelejä on tosiaan vaikea analysoida yllätysten suhteen alle 1000-luokissa. Jatkoon meni kuitenkin kolme nuorta ja kolme veteraania. Veteraanien keski-ikä 77,7. Finaaliin meni kuitenkin kaksi nuorta. William Nguyen voitti finaalissa Milo Laurentin 3-0.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Milo  Laurent (MBF), luokkavoittaja William Nguyen (TIP-70), kolmanneksi tulleet Hannu Grönlund (Atlas) ja Raimo Peuranen (HäKi).

M-700

Kilpailujen alimpaan luokkaan osallistui sopivasti 10 pelaajaa. Saatiin näin kaksi viiden pelaajan poolia. Mukana oli kilpailujen nuorin pelaaja eli 8-vuotias Lars-Wilmer Stråhlman (2013). Voittoja ei hänelle vielä tällä kertaa tullut, mutta hän kuitenkin johti erin 2-0 Niko Kohosta vastaan. Viimeistään seuraavassa Syksyn startissa voittojakin jo taatusti tulee. Sitä ennenkin tietysti muissa kisoissa.

Finaalissa kohtasivat Pascal Gauthier ja Joonas Kokko. Finaali ratkesi viidennessä erässä Gauthierin voittoon 3-2.

Kuvassa vasemmalta luokkavoittaja Pascal Gauthier (Smash) ja toiseksi tullut Joonas Kokko (PT Espoo).

Kolmanneksi tulleet Milo Laurent ja Leo Laurent (MBF) saivat palkintonsa etukäteen, koska heillä oli kiire seuraavan lajin harjoituksiin.