Kaikki kirjoittajan Taneli Keinonen artikkelit

Valmentajapörssi

Kaipaatko pelisi kehittämistä? Yksityisvalmennus on varmasti tehokas tapa saada tekniikka kohdilleen ja peliin edistystä. Ota siis yhteyttä suoraan valmentajiin ja sovi aika harjoitukseen.

Valmentajapörssin tavoitteena on tuoda valmennusta tarjoavat ja valmennusta haluavat nykyistä helpommin yhteen. Valmentajat ovat itse voineet ilmoittautua mukaan listalle. Pöytätennisliitto ei vastaa listalla olevien valmentajien toiminnasta.

Valmentaja, jos nimeäsi ei vielä ole listalla ja haluat mukaan pörssiin, laita tietosi Taneli Keinoselle.

Pääkaupunkiseutu

Nimi: Samuli Soine
Kokemus: Lajin parissa mukana yli 20v, valmentajana 5v, pelaajana maajoukkuetasoa.
Milloin: Arkisin päiväajat
Paikka: Ruskeasuo
Yhteystiedot: samuli.soine@kolumbus.fi / 0400736214

Nimi: Mattias Bergkvist (valmennuskieli ruotsi ja englanti)
Kokemus: Pitkä kokemus seura- ja maajoukkuetason valmennuksesta Ruotsissa. Pöytätennisliiton maajoukkuevalmentaja.
Milloin: Sovitusti
Paikka: Sovitusti
Yhteystiedot: ljmbergkvist@hotmail.com

Nimi: Mika Räsänen
Kokemus: Lajin parissa yli 30 vuotta. Pelaajana kolme henkilökohtaista Suomen mestaruutta. Valmentajana eri maajoukkueiden parissa, PT Espoon juniorivalmentaja, yksityisopetusta ja leirien vetoa. Valmennuksen erikoisammattitutkinto
Milloin: Rajoitetusti, ilta/viikonloppuisin
Paikka: Sovitusti
Yhteystiedot: mika.rasanen@sptl.fi / +358 40 5943 043

Nimi: Taneli Keinonen
Kokemus: Pitkä kokemus seuravalmennuksesta ja Pöytätennisliiton nuorisoryhmien valmennuksesta
Milloin: Sovitusti
Paikka: Sovitusti
Yhteystiedot: taneli.keinonen@sptl.fi / 0505285861

Turku

Nimi: Tero Penttilä  & Juha  Äänismaa
Kokemus: henkilökohtaista aktiivista ja puoliaktiivista kilpailemista lajin parissa 35 vuotta. Joitain Sm-mitaleita vuosien saatossa juniori- (kulta, hopea ja pronssi) ja veteraaniluokissa (kulta, hopea ja pronssi). Pöytätennis ohjausta ja valmennusta(VOK1/2) viimeiset 8 vuotta juniori- ja harrastajapuolella. Lajileiritoimintaa järjestetty 4 vuotta. MN-Pingis/Pingispalvelut Oy omistajia pöytätenniksen välinepuolella.
Milloin: Ajankohta sovittavissa tapauskohtaisesti. Tero arkitöissä klo. 14-17 asti vaihdellen. Juha vuorotöissä palomiehenä 1-2vrk/vuoroa viikossa.
Paikka: Manhattan Sport Center, Jarkko Nieminen Areena, Alfa tms.
Yhteystiedot mn-pingis.fi

Oulu

Nimi: Tuomas Perkkiö
Kokemus: Vajaan 15 vuoden kokemus junnuvalmennuksesta ja satunnaisesta muusta valmennuksesta. Lisäksi aikuisten yksityistunteja ja pingiskerhoa koulun tiloissa.
Milloin: Voidaan sopia
Paikka: Ratamotien pöytätennishalli
Yhteystiedot: perkkio.tuomas@gmail.com

Nimi: Juhana Tuuttila
Kokemus: Pelaan ensimmäistä kautta mestaruussarjassa ja olen ollut mukana maajoukkuepiirissä muutaman vuoden ajan. Valmennuksia olen vetänyt kaiken ikäisille jo neljä vuotta koulun ohessa.
Milloin: Voin vetää valmennuksia päivästä riippuen joko aamulla, päivällä tai illalla.
Paikka: Ratamotien pöytätennishalli
Yhteystiedot: 044 975 2110

Nimi: Pekka Ågren
Kokemus: OPT-86 valmennusta ja pitkä pelaajaura mestaruussarjatasolla.
Milloin: Voidaan sopia
Paikka: Ratamotien pöytätennishalli
Yhteystiedot: pekka.agren@hotmail.com

 

Korona-avustusta urheiluseuroille

Opetus- ja kulttuuriministeriö on avannut avustushaun urheiluseuroille toiminnan jatkumisen turvaamiseksi koronapandemian aikana.

Avustuksen kohteena on lasten ja nuorten tavoitteellinen, kilpa- ja huippu-urheiluun tähtäävä toiminta urheiluseuroissa. Urheiluseurat voivat hakea avustusta koronapandemian aiheuttamien kustannusten ja tappioiden kattamiseen aikavälillä 1.6. 2020 – 31.1.2021. Hakuaika on auki 13.2.2021 klo 16:15 saakka.

Lisätietoja OKM:n verkkosivuilta

https://minedu.fi/-/erityisavustus-2-urheiluseuroille-toiminnan-turvaamiseksi-koronavirustilanteessa

tai

Ylitarkastaja Kari Niemi-Nikkola

kari.niemi-nikkola@minedu.fi

p. 0295 330 013

Virtuaalinen mailapelikiertue innosti syksyllä

Tänä syksynä lanseerattu virtuaalinen mailapelikiertue on osoittautunut toimivaksi konseptiksi. Koronapandemian takia fyysisten tapahtumien korvaajaksi suunnitellun kiertueen ideana on ollut tarjota alakoulujen liikuntatunneilla laadukkaita mailapelikokeiluja.

Osallistuvalle koululle toimitetaan 1-2 viikoksi tenniksen, sulkapallon, squashin ja pöytätenniksen pelivälineet. Tuntia ohjataan ohjausvideoilla, jotka luotiin alkusyksystä.
Kiertue käynnistyi syyskuun lopussa yhden koulun kokeilulla Espoossa. Sen jälkeen kiertue on hiljalleen laajentunut. Vuoden alusta Suomea kiertää yhtäaikaisesti kuusi välinesettiä.
Syksyllä mailapeleihin on tutustuttu viidessä kaupungissa: Espoossa, Vantaalla, Jyväskylässä, Tampereella ja Mikkelissä. Keväällä mailoihin tartutaan 12 muussa kaupungissa. Kiertueen aikataulu löytyy osoitteesta www.mailapelit.fi.
Osallistujamäärät ovat olleet kiitettäviä Kaikkiaan mukana on ollut 29 koulua, joissa palloja ja sulkia on pistänyt liikkeelle 5340 koululaista.
Opettajille lähetetyn palautekyselyn perusteella kiertueesta on pidetty. 94,7 prosenttia opettajista on ollut tyytyväisiä tai erittäin tyytyväisiä. Kiertuetta on kehuttu mm. hauskoista ohjausvideoista, välineiden laadusta ja yleisesti konseptin toimivuudesta.
Hyviä kehitysideoitakin opettajilta on tullut, joita työstetään parhaillaan. Muun muassa ohjausvideoita tarjotaan jatkossa eripituisina. Lisäksi välineiden määrää lisätään.
Kaikille osallistuneille koululaisille on jaettu paikallisten seurojen yhteystiedot sisältävä esite. Kevään kehitystoimenpiteenä kiertuekoordinaattori tekee myös entistä aktiivisempaa yhteistyötä seurojen kanssa.

Valmentajailta 5.2.2021- Mattias Bergkvist

Etänä toteutettavat valmentajaillat jatkuvat  liiton maajoukkuevalmentajan Mattias Bergkvistin alustuksella ”Mitä vaati hyväksi kadetti-ikäiseksi (14v) pelaajaksi tuleminen”.

Tapahtuma on avoin kaikille.

Aika: 5.2.2021 kello 18.00 alkaen.

Ilmoittaudu mukaan Teams-kokoukseen viimeistään 3.2.2021  info@sptl.fi sähköpostiin.

Alustus englanniksi.

Laita jo nyt muistiin kevään muiden valmentajailtojen alustavat päivät:

Teemu Oinas (OPT-86 nappulavalmentaja 24.2.2021  ke

Tuomas Sallinen (maajoukkueryhmän fysiikka valmentaja)17.3.2021 ke

Avoin 7.4.2021 ke

Avoin 28.4.2021 ke

Tervetuloa!

Junioriseuroille ”videotreenikiertue”

Seuravierailut ja seuraleirit ovat nyt tauolla koronatilanteesta johtuen. Toivottavasti pääsemme vielä keväällä livenä näitä järjestämään. Ennen kuin näitä päästään toteuttamaan, niin järjestämme ”videotreenikiertueen” junioriseuroille.

Yksinkertaisesti ajatus on, että seurassa otetaan sovitut videopätkät pelaajista.  Tämän jälkeen seurat lähettävät materiaalin meille. Käymme täällä videot läpi ja pidämme sitten seuran kanssa palautekeskustelun näistä esim. teamsin välityksellä. Pelaajat saisivat myös lyhyen kirjallisen raportin.

Ota yhteyttä jos asia kiinnostaa niin katsotaan tarkemmat yksityiskohdat yhdessä!

Taneli Keinonen

taneli.keinonen@sptl.fi / 0505285861

Tuomarikoulutus etänä-27.1 ja 3.2

Pöytätennisliitto järjestää kansallisen tuomarikoulutuksen etänä.

Aika: 27.1.2021 ja 3.2.2021 kello 18.30-20.30

Koulutus toteutetaan teamskokouksena. Koulutus on avoin kaikille. Kaksi koulutuskertaa muodostavat yhden kokonaisuuden eli kyseessä ei ole kaksi kertaa sama ohjelma.

Koulutuksen vetää Asko Rasinen.

Koulutuksessa käydään läpi pelisäännöt, tuomarikäytänteet ja esimerkkejä käytännön tilanteista. Lisäksi varataan aikaa kysymyksille ja keskusteluille. Koulutus päätetään vapaaehtoiseen kansalliseen tuomarikokeeseen.

Ilmoittaudu mukaan viimeistään 22.1.2020 perjantaina info@sptl.fi.

Tervetuloa kouluttautumaan!

Valmentajapörssiin ilmoittautuminen

Henkilökohtaisten valmennustapahtumien suosio on lisääntynyt. Haluamme auttaa ja palvella niin valmennuspalveluja tarjoavia valmentajia kuin henkilökohtaista valmennusta kaipaavia pelaajia. Tähän tarpeeseen vastaamaan luodaan SPTL:n sivuille valmentajapörssi.

Jos siis tarjoat yksityisvalmennusta, niin ilmoittaudu mukaan valmentajapörssiin.  Pörssissä tulee valmentajien kohdalta löytyä seuraavat tiedot: nimi, yhteystieto ja paikkakunta, jolla toimii.

Pöytätennisliitto on siis tässä vain jakamassa tietoa. Valmentajapörssin valmentajat eivät ole mitenkään ”virallisia” Pöytätennisliiton vahvistamia tai hyväksymiä.

Ilmoita tietosi Taneli Keinoselle / taneli.keinonen@sptl.fi

Kunnioita peliä, pelaajia, valmentajia – Erkka V.Lehtola valmentajaillassa

Torstaina 17.12 pidettiin järjestyksessä toinen etänä toteutettu valmentajailta. Avauspuheenvuoron piti pitkän ammattivalmentajakokemuksen omaava jalkapallomies Erkka V. Lehtola (Palloliitossa nuortenmaajoukkuevalmentaja tällä hetkellä). Hänen aiheena oli ”yksilön valmennus ryhmässä” ja ylipäätänsä havainnot pöytätenniskulttuuristamme. Omaksi äänekseen hän sanoi kilpaurheilun ja kokemusten kumpuavan oman pojan pelaamisen ja harjoittelun seuraamisesta.

Joukkueurheilusta Erkka toi esille eri toimijoiden välisen yhteistyön merkityksen tärkeyttä. Lisäksi hän korosti ilmapiirin merkitystä ja sitä, että tämä ilmapiiri on jokaisen vastuulla.

”Aina kun astut huoneeseen, sinulla on vastuu ilmapiiristä. Ei ole vain minun tehtäväni luoda tunnelmaa” Jurgen Klopp FC Liverpool.

Erkka puhui paljon ”Lajin ja pelin kunnianpalautuksesta”. Kokenut valmentaja selvästi tuohtui naulatessaan perusasioita: ”Ilmoita jos et tule harjoituksiin. Valmentajan on tiedettävä ryhmä koko suunnitellessaan harjoitusta” tai ”Jos ilmoittaudut kisaan, tule paikalle. Ilmoita ajoissa jos et pääse. Älä katoa kesken kilpailua”.

Valmennustoiminnan tehostamisessa hän nosti esiin muutamia havaintoja. ”Fyysisen valmennuksen ja oheisharjoittelun kehittäminen, osa parhaistakin pelaajista kaukana urheilijoista”, oli suora ja varmaan osuva kommentti. Erkka peräänkuulutti myös valmentajilta potkua ja luovuutta monipuoliseen ja virikkeelliseen alkulämmittelyyn. Rasitusvammojen ehkäisyyn ei paneuduta riittävästi. ”Kuminauhat esimerkiksi mukaan jo pelaajapolun alkuaskeliin”, olivat terveiset pingisväelle.

Ei puheenvuoro pelkkää kritiikkiä kuitenkaan ollut. ”Pingisperheen kotiovi auki, tervetuloa”, otsikko kuvaa kokemusta siitä, että vastaanotto ollut huomioiva ja tunnelma ollut hyvä. Erityistä kiitosta sai erittäin koukuttava ratingiin perustuja kilpailusysteemi, jossa ”Voit kohdata vanhan, nuoren, tytön, pojan tai vaikkapa pyörätuolipelaajan. Tämä on hieno ja kasvattavakin kokemus”.

Muutamaa muutakin asiaa sivuttiin kuten miten tunnistaa valmentajatalentit tai vaikkapa miten valmentaja jakaa ryhmässä aikansa pelaajien kesken oikeudenmukaisesti.

Taneli Keinonen

 

Seuratoiminnan tuen hakuaika päättyy 18.12

Muistutus seuroille, että seuratuen hakuaika päättyy pian!

Seuratoiminnan kehittämistuki on tarkoitettu lasten ja nuorten liikuntaharrastuksen lisäämiseen sekä monipuolisen organisoidun liikunnan kehittämiseen.

Avustusta voivat hakea liikuntaa ja/tai urheilua järjestävät paikalliset, rekisteröityneet yhdistykset. Avustus myönnetään saajalle harkinnanvaraisena erityisavustuksena.

Hakuaika alkaa 13.11.2020

Hakuaika päättyy 18.12.2020 klo 16.15.

Tarkemmat ohjeet: https://minedu.fi/en/-/seuratoiminnan-kehittamistuki-seuratuki-

Taneli Keinonen