Aihearkisto: Harrastetoiminta

MBF:n ja PTS Sherwoodin aloittelijakisat 2.3.2024

PTS Sherwood ja MBF järjestivät pöytätenniksen alkutaipaleella oleville lapsille ja nuorille starttikisat 2.3.2024 Ruskeasuolla. PTS Sherwoodin haluttu ”Junnu Cup” siirtyi tässä neljännessä turnauksessa MBF:lle.

Neljä tyttöä ja 22 poikaa kisasivat ikäluokittain vanhempien ollessa tuomareina ja kannustaessa innokkaita junioreita. Tyttöjen osalta voitot menivät ristiin. Erälaskennan perustella PTS Sherwoodin Onerva Maijala tuli lopulta ensimmäiseksi.

“Oli hienoa päästä näkemään, kuinka oma lapsemme on kehittynyt lajissa.”

8-10 -vuotiaiden poikien luokassa MBF:n Magnus Jackson korjasi voiton häviten vain yhden erän, finaalissa KoKan Leevi Havikalliota vastaan.

“Parasta kisoissa oli hyvä tunnelma ja, että ne olivat hyvin järjestetty”

11-vuotiaiden poikien luokassa MBF:n juniorit ottivat kirkkaimmat mitalit Luca Solapuron johdolla. Hän voitti kilpakumppaninsa ilman erämenetyksiä. Vuotta vanhemmassa ikäluokassa PTS Sherwoodin Tuukka Bergman voitti finaalissa HUT:in Vili Viitalan selvästi 3-0.

13-15- vuotiaiden pikien luokassa MBF:n Pauli Oliver joutui taipumaan finaalissa 0-3 seurakaverilleen Tatu Ikoselle. MBF:n Upi Valkeapää ja Luca Solapuro voittivat selvästi nelinpelin.

Tulokset

 N 8-13 M 8-10
1. Maijala Onerva PTS Sherwood 1. Jackson Magnus MBF
2. Vuorinen Sohvi PTS Sherwood 2. Havikallio Leevi KoKa
3. Harlin Jessi Maraton 3. Niemi Patrik PTS Sherwood
4. Estrada Noso Paola MBF 4. Peltonen Emil TTC Boom
5. Laasonen Lennart KoKa
M 11 M 12
1. Solapuro Luca MBF 1. Bergman Tuukka PTS Sherwood
2. Lundström Linus MBF 2. Viitala Vili HUT
3. Valkeapää Upi MBF 3. Nissilä Rasmus MBF
4. Harlin Adam Maraton 4. Markelin Leopold MBF
5. Lohse Aksel MBF 5. Tsoupaki Manthos PTS Sherwood
6. Halonen Juuso PT Espoo 6. Söderholm Oskar MBF
7- Rauvola Joona Tip-70
M 13-15 Nelinpeli
1. Ikonen Tatu MBF 1. Valkeapää Upi Solapuro Luca MBF
2. Pauli Oliver MBF 2. Tatu Ikonen Estrada Noso Paola MBF
3. Tauru Luka Maraton 3. Onerva Maijala Vuorinen Sohvi PTS Sherwood
4. Takalo Tomi Tip-70 4. Söderholm Oskar Lohse Aksel MBF
5. Klemetz Leo PT Espoo
6. Holopainen Leo MBF

Katso aloittelijakisojen kuvagalleria MBF:n nettisivuilta.

Fiilisvideo seuran TikTok-kanavalla

@mbf.1969 Aloittelijoiden pingiskisat 2.3.2024 #MBF #pingis #tabletennis #PTSSherwood #bordtennis ♬ original sound – MBF

 

PTS Sherwoodin aloittelijakisat 25.11.2023

PTS Sherwood järjesti jo kolmannet lasten ja nuorten aloittelijakisat Keravalla 25.11.2023. Kisa suunnattiin edellisten kisojen tapaan aloitteleville lapsille ja nuorille, jotka ovat seuran ydinkohderyhmä tällä hetkellä. Rating-rajaksi määritettiin joustavasti ”noin 750 pistettä”. Tämä ryhmä koetaan seuran päättäjien keskuudessa tärkeäksi Suomen tulevaisuuden kilpapingiksen kannalta, kun ajatellaan kilpailuissa käyviä pelaajia tulevina vuosina.

Kisaa alettiin valmistelemaan hyvissä ajoin syyskuussa, jotta tieto kisoista saataisiin leviämään riittävän ajoissa eri seurojen aktiiveille. Järjestävän seuran puolesta ei ollut varmuutta siitä, miten paljon Suomessa on nykyisin aloittelevia ja kilpailemisesta kiinnostuneita lapsia ja nuoria. Huhut kertoivat, että joissain seuroissa on käynyt jonkinlainen kato erityisesti murrosikäisten pelaajien keskuudessa viime kevään jälkeen. Tämä huhu osoittautuikin todeksi joidenkin muiden seurojen kanssa käydyissä keskusteluissa. Toisaalta positiivista on se, että osa edellisten aloittelijakisojen osallistujista on jo noussut ylemmälle rating-tasolle ja heitä ei voi enää katsoa aloittelijoiksi.

Edellisten kisojen tapaan kilpailujen luokkajako jätettiin kilpailukutsussa avoimeksi. Tämä on osoittautunut hyväksi päätökseksi, koska se on taannut järjestäjälle riittävästi joustavuutta räätälöidä mahdollisimman sopivia luokkia mahdollisimman monelle pelaajalle. Kisojen isoimmaksi luokaksi osoittautui 11-vuotiaiden poikien luokka, mihin alun perin oli ilmoittautunut peräti 11 poikaa. Mukava on ollut huomata, että päätetyistä luokkajaoista ja tehdyistä arvonnoista ei ole tullut tähän mennessä yhtään negatiivista palautetta. Hyväksi päätökseksi on osoittautunut myös päätös peluuttaa sekä kaksinpelit että nelinpelit näissä samoissa kisoissa. Tällä kertaa pelin taso nelinpeleissä oli noussut selkeästi. Useassa pelissä nähtiin jo pitempikestoisia palloralleja. Myös nelinpelijoukkueiden tsemppi ja hyvä henki oli nähtävissä kisoissa.

Tavoitteena oli saada paikalle noin viitisenkymmentä osallistujaa kevään kilpailujen tapaan. Tähän ei valitettavasti päästy koronan ja muiden sairauksien niittäessä pelaajia joukolla parina kisaa edeltävänä päivänä. Paikalle saapuneet 33 lasta edustivat kuitenkin hienosti sekä jo muutaman kerran kisoissa pelanneita, että myös täysin uusia pelaajia.  Kisaan saapui pelaajia oman seuran lisäksi seuraavista seuroista: MBF, TIP-70, HäKi, Pars, PT Espoo, HUT, Maraton ja TuTo.

Lapset pelasivat sekä alkulohkot, että jatkopelit, mikäli alkulohkoja oli enemmän kuin yksi. Kaikki pelit pelattiin paras viidestä erästä-menetelmällä. Tytöillä oli yksi ikäryhmä, kun taas pojat jaettiin neljään eri ikäryhmään. Nelinpeleissä tytöt pelasivat myös poikien kanssa, mikä toi lisää tasaisia pelejä kaikille. Kaiken kaikkiaan pelejä tuli useita valtaosalle lapsista. Kisat kestivät noin kuusi tuntia, mikä alkaa olla maksimiaika pelaajauransa alussa oleville pelaajille. Lasten pelit sujuivat hyvin ja siinä näkyy lisääntynyt harjoittelu PTS Sherwoodin edellisten aloittelijakisojen jälkeen huhtikuulta 2023.

Aamupäivän tulosten selviydyttyä vuorossa oli palkintojenjako, mikä pidettiin samanaikaisesti kaikille kaksinpeliluokkiin osallistuneille tunnelman maksimoimiseksi. Kaikki kisan loppuun pelanneet osallistujat palkittiin, mikä on pelaajien alkuun saattamiseksi kisauralle kannustavin ratkaisu. Tämä vastaa käytäntöä mitä sovelletaan monessa muussa lajissa, joiden kanssa pöytätennis kilpailee samoista harrastajista. Kisan palkintojen osalta suurena apuna oli edelleen PTS Sherwoodin lahjoituksena saamat lukuisat pokaalit, joita oli varastossa edelleen sopiva määrä. Sen sijaan makeisia ja muita sokerisia palkintoja yritetään välttää PTS Sherwoodin kisoissa palkintoina, koska nykyajan lapsille sokeri alkaa olla ongelmallinen ravintoaine. Palkintojenjaossa luovutettiin myös MN-Pingiksen lahjoittama lahjakortti päivän parhaalle tsempparille, joka tällä kertaa oli MBF:n Luca Solapuro. Kilpailujen järjestäjä ei halua nostaa ketään yksittäistä pelaajia tulosten kannalta esiin, koska kaikki lapset, jotka osallistuivat näihin kisoihin ovat sankareita.


Tyttöjen luokan palkitut


P11-luokka


Nelurin mitalistit (isojen ryhmä)


Pienempien poikien ryhmän palkitut

Kaksinpelien ja nelinpelin lisäksi päivän aikana pelattiin niin sanotusta PTS Sherwoodin Junnu Cupista, mikä jaetaan eniten pisteitä saaneelle joukkueelle seuraavaksi puoleksi vuodeksi haltuun. Pokaali jäi vielä tällä kertaa järjestäjäseuran haltuun, mutta siitä luovutaan mielellään jonkun toisen seuran ottaessa valtikan haltuunsa.

Suhtautuminen muista seuroista tähän kisaformaattiin tuntuu olevan hyvin positiivinen. Tämä tuli esille kyselyissä seuraavista vastaavista kisoista, sekä halusta tulla auttamaan seuraavien kisojen järjestelyissä. Tämä osoittaa sen, että starttikisat ovat kaikkien seurojen asia. Seuraavaksi PTS Sherwood aikoo nostaa esiin sen, olisiko mahdollista järjestää kauden aikana esimerkiksi 3–4 vastaavaa kilpailua eri seurojen toimesta, jotta lapset oppisivat käymään myös muiden seurojen kisoissa.

PTS Sherwood haluaa kiittää kaikki osallistujia, vanhempia, isovanhempia ja huoltajia kisoihin osallistumisesta. Näiden kaikkien osallistuminen erityisesti ottelujen tuomarointiin auttoi järjestäjätahoa kovasti.

Tapio Passinen, PTS Sherwood

 

PTS Sherwoodin aloittelijakisat 25.11.2023 – tulokset

PTS Sherwoodin järjestyksessään kolmas aloittelijakisa saatiin pelattua tänäkin vuonna hyvissä merkeissä. Lapsia tuli lopulta paikalle pelaamaan 33 henkeä, mikä on hyvä luku, kun ottaa huomioon lukuisat viime hetken perumiset erityisesti koronan johdosta. Lasten pelit sujuivat hyvin ja siinä näkyy lisääntynyt harjoittelu PTS Sherwoodin edellisten aloittelijakisojen jälkeen huhtikuulta 2023.

Lapset pelasivat sekä alkulohkot, että jatkopelit, mikäli alkulohkoja oli enemmän kuin yksi. Tytöille oli taas oma sarjansa, mutta nelinpeleissä he pelasivat myös poikien kanssa, mikä oli hyvä ratkaisu. Kaiken kaikkiaan pelejä tuli useita valtaosalle lapsista. Kisat kestivät noin kuusi tuntia, mikä alkaa olla maksimiaika pelaajauransa alussa oleville pelaajille.

Sekä kaksinpelien, että nelinpelien tasossa näkyi se, että molemmille luokille on tarvetta ja niitä halutaan myös pelata. Aloittelijakisoissa ei ole totuttu pitkiin palloralleihin, mutta nyt niitä nähtiin lukuisia molemmissa luokissa.

PTS Sherwood haluaa kiittää kaikki osallistujia, vanhempia, isovanhempia ja huoltajia kisoihin osallistumisesta. Näiden osallistuminen erityisesti ottelujen tuomarointiin auttoi järjestäjätahoa kovasti.

Katsotaan saako kisakonsepti jatkoa taas keväällä 2024. Tähän tuli toiveita osallistujien puolelta heti viimeisen palkintojenjaon jälkeen.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

 

 

 

Pöytätennisseura Sherwood järjestää lasten ja nuorten starttikilpailut Keravalla lauantaina 25.11.2023

Enää muutama päivä jättää asia viime tippaan!!! Eli ilmoittaa lapsesi PTS Sherwoodin järjestämiin lasten ja nuorten starttikisoihin. Ikärajana on enintään 15 vuotta vuonna 2023 täyttävät lapset ja nuoret. Pelaaja on peliuransa alkutaipaleella tai ehtinyt jo hieman pelata kilpailuissa. Kilpailujen rating-rajana on enintään noin 750 pistettä kilpailupäivänä.

Ilmoittautuminen keskiviikkoon 15.11.2023 klo 22:00 mennessä vain ja ainoastaan sähköpostiosoitteeseen tapio.passinen@yahoo.com. Kisoihin on ilmoittautunut nyt jo parikymmentä lasta ja kisat järjestetään varmasti.

Kiinnostaako PingisTV:n ja striimauksen kehittäminen?

PingisTV on toiminut jo yli 7 vuotta ja yhtä kauan se on ollut Pöytätennisliiton ylivoimaisesti suosituin sähköinen palvelu. Se lienee myös miljoonien katseluminuuttien puolesta suositumpi, kuin mikään pöytätennispelejä näyttävä striimi-, netti- tai TV-kanava Pohjoismaissa tai Baltiassa.

Katsojamäärät ovat edelleen kasvussa, mutta hitaammin kuin striimauspalveluilla keskimäärin, joten PingisTV-kanava kaipaa uudistamista, johon minulla ei ole tällä hetkellä riittävästi mahdollisuuksia. Kanavan ylläpitäjältä ja kehittäjältä kaivataan kiinnostusta Media-alaan ja halua kehittää palvelua. Jos kiinnostuit, niin ota yhteyttä allekirjoittaneeseen tai liiton toiminnanjohtajaan Henri Pelkoseen.

Lähetysten sisällön laadukkuutta ei voi korostaa liikaa ja erityisesti kanavan visuaalinen ilme kaipaa piristystä. Ylläpitäjä saa hyvin vapaat kädet kehittää kanavaa liiton sateenvarjon alla ja liiton laitteistot käyttöön. Allekirjoittaneelta saa perehdytystä ja tukea.

PingisTV on allekirjoittaneen perustama ja Pöytätennisliiton virallinen jäsenistölleen ilmaisena palveluna tarjoama striimikanava, joka sai alkunsa Liiton puheenjohtajan Esko Heikkisen toimeksiannosta vuonna 2016. Sisältöä on ollut tuottamassa jo 50 seura-aktiivia. Suoria ja tallennettuja PingisTV-lähetyksiä maailman paras yleisö on katsonut jo yli 10 vuotta yhtäjaksoiseksi katseluksi muutettuna.

-Kimmo

Pöytätennis liikutti ja innosti Special Olympics -leirillä

Pöytätennis oli ensimmäistä kertaa mukana Paralympiakomitean kehitysvammaisille suunnatun Special Olympics -toiminnan monilajileirillä viime viikonloppuna Pajulahdessa.

Yli sadan hengen leiri alkoi iloisissa tunnelmissa. Kuva: Elina Ahtiainen

Pöytätennispelaajan statuksella leirille osallistuivat Ruskeasuon kisapöydillä moneen lähtemättömän vaikutuksen jättänyt vantaalainen tsemppari Timo Averjanov sekä espoolainen monilajitaituri Bea Westerstråhle. Pöytätennisvalmentajina leirillä toimivat peräseinäjokinen Juha Julmala ja savonlinnalainen Petri Mikkonen.

– Meillä on paratoiminnassa mukana kymmenittäin liikuntarajoitteisia, mutta vain muutama kehitysvammainen pelaaja. Pöytätennis kuuluu kaikille, joten lähdimme tälle leirille mukaan nostamaan pöytätennistä myös kehitysvammaisten urheilijoiden keskuudessa, kertoivat SPTL:n paravaliokunnassakin vaikuttavat valmentajat odotuksistaan leiriä kohtaan.

Kolmipäiväisen leirin pöytätennisharjoituksiin mahtui niin perustekniikan hiomista, lyöntikuvioita kuin erienkin pelaamista. Huippukunnossa oleva, Sheffieldin MM-kisoihin syksyllä matkaava Averjanov antoikin valmentajille kovan vastuksen aina kun treenin lopuksi päästiin erien pelaamisen makuun.

– Tämä oli paras leiri ikinä. Tästä on hyvä jatkaa kohti kauden aloittavia Starin kisoja sekä Sheffieldin ja Pajulahden kansainvälisiä mittelöitä, kommentoi leirillä tärkeän vertaistuen ja laadukkaan treenin makuun päässyt Averjanov.

Edes koutsi Mikkosen maankuulut kirvessyötöt eivät tuottaneet vaikeuksia terävälle Timolle.

Purjehduksessa ja alppihiihdossa luokkansa maailman huipulla oleva ja pöytätenniksessäkin kansainvälisten kisojen makuun päässyt Westerstråhle sai treenipöydän ääressä lisää liekkiä pingiskipinäänsä, kun pallovarmuuteen ja liikkumiseen saatiin silmiinpistävää parannusta, joka sai hymyn iloisen nuoren naisen kasvoille.

Bea Westerstråhle piti taitavasti palloa pöydällä pelatessaan isänsä Karlin kanssa.

Monen muun lajin urheilijalle yksi leirin kohokohdista oli lauantai-illan lajinvaihtotreeni, jonka pingisvaihtoehtoon lähti mukaan parisenkymmentä innokasta urheilijaa. Kaikki kokeilijat saivat pallon pysymään pöydällä kuin vanhat tekijät, ja iloinen nauru sekä onnistuksen kokemukset täyttivät salin. Varsinkin beach volleyn pelaajista löytyi taitavia pöytätennispallon kesyttäjiä.

Maestro Mikkosen vetämä rundis innosti kokeilijaporukkaa. Kuva: Elina Ahtiainen

Leirillä vahvistui käsitys siitä kuinka sopiva laji pöytätennis on erityisryhmiin kuuluville henkilöille.

– Pallo pysyi pöydällä aivan yhtä hyvin kuin vastaavaan kokeiluun osallistuvalla peruskoululuokalla. Erityis- ja parapöytätennistoimintaa kannattaa ehdottomasti käynnistää isoimmilla pingispaikkakunnilla, ja muissa paikoissa kannustaa kyseisiin ryhmiin kuuluvia mukaan seuran harjoituksiin, sanoi leirin päävalmentaja Julmala.

Menestys rundiksessa tiesi pääsyä kaksinpelipöydälle tarkkasilmäisen Timo-tuomarin silmien alle. Kuva: Elina Ahtiainen

– Oli mahtavaa olla näkemässä todellisia onnistumisen reaktioita ja osaamista lauantain kokeilijoilta. Teki valmentajan todella iloiseksi, komppasi apuvalmentajan roolissa urheilijoita liikuttanut Mikkonen.

Pöytätenniksen iskuryhmä lisäsi leirillä niin omaa kuin lajia kokeilleiden muiden lajien urheilijoiden osaamista pelipöytien ääressä. Kuva: Karl Westerstråhle.

Olisikin tärkeää, että kaikki aktiiviset pöytätennisseurat liittyisivät Paralympiakomitean Löydä oma seura -palveluun, jossa voi kertoa vastaanottavansa parapelaajia mukaan toimintaan ja ilmoittaa minkä asteista apua seuralla on mahdollisuus tarjota uudelle pelaajalle.

PTS Sherwoodin aloittelijakisan tulokset 29.4.2023

PTS Sherwoodin aloittelijakisoihin Keravalle 29.4.2023 saapui mukavat 49 lasta vanhempineen ja huoltajajoukoin varustettuna. Päivä sujui hyvin, aikataulussa pysyttiin tarkalleen ja pelit olivat tietysti täynnä yritystä, peli-iloa ja uusia kavereita. Liitteestä löytyvät tulokset. Kaikki mukana olleet lapset ja nuoret ovat pingissankareita ja toivottavasti osallistuvat tulevaisuudessa useisiin kilpailuihin.

Uutena luokkana mukana ollut nelinpeli herätti mielenkiintoa ja kerännee enemmän pelaajia ensi kerralla. PTS Sherwood vei ensimmäisen kiinnityksen kiertopokaaliin suurimman pelaajajoukon johdosta. Kotiseura luopuu kuitenkin pokaalista mielellään ensi kerralla. Katsomosta ilmoitettiinkin pokaalin ryöstöretken tapahtuvan seuraavissa kisoissa.

Erityinen kiitos annetaan tässä kaikille niille pelaajien vanhemmille, jotka auttoivat lasten pelien tuomaroinnissa.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Pohjanmaa-liiga elvytetty koronan jälkeen

Pohjanmaalla ja Pohjois-Satakunnassa pelattava Pohjanmaa-liiga on saatu taas vuonna 2023 käyntiin. Liigan elpymisen taustatoimijana on PeTon Juha Julmala.

Osakilpailuja on viisi, jotka kisataan kevään aikana Peräseinäjoella (helmikuu), Porissa (maaliskuu), Pietarsaaressa (huhtikuu), Kauhajoella (toukokuu) sekä Alavudella (toukokuu).

Liigassa pelataan aina luokat Nuoret (MJ-15), rating (MK) ja harrastelijat, rating 1300. Muita luokkia lisätään osakilpailukohtaisesti lisäluokkina tarpeen mukaan. Tavoitteena on madaltaa kynnystä kilpailuun, sillä liigassa ei edellytetä lisenssiä eikä edes seurajäsenyyttä.

Junioriluokan ikärajasta voidaan joustaa, jos joitain hieman ikärajan ylittäviä aloittelijoita olisi tulossa. Yli-ikäisiltä ei kuitenkaan lasketa kokonaiskilpailupisteitä. 1300-luokkaan ovat tervetulleita kaikki, joiden rating on ennen kauden alkua ollut alle rajan. Näin liiga ei ”rankaise” ketään kauden aikana kehityksestä.

Liigan kilpailut ovat nimestään huolimatta avoimia kaikille seuroille. Kilpailukutsut ja tulokset löytyvät keskitetysti liigan omalta www-sivulta https://www.pohjanmaaliiga.fi/.

Myös osallistumishinnat on pyritty pitämään matalina. Juniorit maksavat 5 euroa, muut 10 euroa. Kaksi sarjaa saa pelata 15 eurolla ja kolme sarjaa kahdella kympillä.

Jos kipinä hieman rennompaan kisaan heräsi, Seuraava liigan osakilpailu 2/5 pelataan su 26.3. Porin urheilutalolla. Yleisön pyynnöstä kisoihin on lisätty myös klo 11.30 alkavat cup-luokat M-1550 ja M-1000. Ne löytyvät ilmoittautumislomakkeesta, vaikka kisakutsuun ja mainontaan ne eivät ehtineetkään.

Ilmoittaudu tästä

Tarkastele ilmoittautumisia tästä

Tervetuloa mukaan!