Kaikki kirjoittajan Konsta Ojanen artikkelit

Tietoja Konsta Ojanen

POR-83 talous- ja tiedotusvastaava. Sunnuntaipelaaja ja junnujen sparraaja.

Turnausyhteenveto: Teollisuuspalvelu Tenkanen Cup 30.10.2021 Pori

Kompakti kisalauantai Porissa

Porissa pelattiin Teollisuuspalvelu Tenkanen cup urheilutalon pakasta vedetyillä pöydillä. Pöytiä juhlisti myös palkintokumppanimme Lännen putkihitsaus, joka tarjosi kilpailuun kiiltävät pokaalit. Kisaan saatiin ihan kohtuullinen määrä pelaajia, vain M1200 jouduttiin viime hetkillä perumaan sekä pingiskoulu ja junior-rating yhdistämään. Noin 50 pelaajaa ahkeroi eri sarjoissa 10 tunnnin ajan.

Ensimmäistä kertaa yritettiin striimata kahdella kameralla ja se onnistuikin ihan hyvin alun hankaluuden jälkeen, kun allekirjoittanut huomasi vaihtaa kakkoskameran näkyvyyden julkiseksi puolen tunnin jälkeen. Jälleen joutui valitettavasti viimeinen loppuottelu kärsimään siitä, että urheilutalon aikatauluista johtuen kuvauslaitteisto jouduttiin keräämään pois ennen sen päättymistä. Seuraavaksi voidaan kokeilla kolmellakin kameralla, jos saadaan lisälaitteistoa paikalle. Kuitenkin on mahtavaa, että kun vain on pari läppäriä ja nettikameraa niin lähetys saadaan pystyyn nollakustannuksilla. Tarvetta selvästi on, koska katsojia lähetys on kerännyt jo muutamassa tunnissa ihan mukavasti.

Pöytätennis Porilaiset kiittää kaikkia osallistujia, sponsoreita ja talkooväkeä onnistuneesta päivästä! Lopulliset kilpailutulokset ilmestyvät paikalleen kilpailukalenteriin tuota pikaa. Sillä aikaa voit tunnelmoida alla olevilla podiumkuvilla ja kisatallenteilla. Tervetuloa taas Poriin jatkossakin!

Palkintopallikuvat

 

Kisalähetykset voit katsella alta

Kamera 1: pöydät 1 – 4 ja palkintojenjaot

Kamera 2: pöydät 5 – 13

Teollisuuspalvelu Tenkanen -cup – Kilpailukutsut

Kilpailu striimataan POR-83:n YouTube-kanavalla kahdella kameralla (CAM1, pöydät 1-4, CAM2, pöydät 5-13)

Kisakutsu: https://www.sptl.fi/sptl_uudet/Tiedostot/OjaneKons/tenkanen%20cup%20kutsu_S2021.pdf

Ilmoittaudu: https://forms.gle/1jhiXYseMNjsXtyq6

Tarkastele ilmoittautumisia: https://urly.fi/1mRg

Tervetuloa Teollisuuspalvelu Tenkanen Cupiin Poriin!

Kisa pelataan Porin urheilutalolla, Kuninkaanhaanaukio 12, 28130 Pori.

Karttalinkki: https://goo.gl/maps/ZLbgj9QSjigBso6r8

Urheilutalon ovet aukeavat klo 8.30 ja pelit alkavat klo 9.00.

Kisapaikalla on kahvio, mutta kannattaa ottaa evästäkin mukaan. Kisapaikalta 200 metriä on Hesburger Kuninkaanhaka ja 300 metrin päässä pieni K-Market Sirkustori.

Maksu: 12 e / osallistuja / sarja. Jos ei ole maksanut etukäteen seuran tilille, ilmoittautumisessa (alakerrassa POR-83:n oma infopiste) voi maksaa maksukortilla tai epassi-sovelluksella. Käteismaksua vältetään viimeiseen asti ja vain tasarahalla sellaiset maksut.

Vaikka tiukkoja rajoituksia ei ole tällä hetkellä voimassa, muistetaan hyvä hygienia. Kasvomaskeja suositellaan taustajoukoille ja katsojille. Katsomoista on käytössä osa alakatsomoa ja yläkatsomo, istutaan väljästi omissa seurueissa!

Kilpailu striimataan POR-83:n YouTube-kanavalla kahdella kameralla (CAM1, pöydät 1-4, CAM2, pöydät 5-13) https://www.youtube.com/channel/UC7AbvAb_NUWhdu4syXck-Wg

Kisajärjestelyjen yhteyshenkilö: Mika Heljala, 050 308 3607. porilaiset83@gmail.com

HUOM! Uudet Stiga expert roller -kisapöydät!

Tervetuloa!

Porin urheilutalolle salin täydeltä kilpapöytiä

POR-83 sai 13 uutta pelipöytää

Pöytätennis porilaiset-83 ry on aloittanut uuden pelikauden urheilutalolla, jossa harrastajia palvelee täysi salillinen upouusia kisapöytiä. Pöydät toimitettiin Pingiskeskuksen toimesta rahtinippuna ja  ne koottiin talkoovoimin. Sen verran harvinainen tapahtuma tämä oli, että kokoamisrutiini otti aikansa. Ensimmäisessä pöydässä kesti noin tunnin, viimeiset rakentuivat vartissa.

Kokoaminen sujui ilman suurempaa ihmettelyä kun video-ohje oli katseltu etukäteen ja 10 millin avaimet oli muistettu ottaa mukaan.

Urheilutalon vanhat pöydät lahjoitettiin porilaisiin kouluihin liikuntatunneille ja välituntipeleihin käytettäväksi. Seuralla on kauden aikana tarkoitus myös tehdä kierros kouluihin esittelemään lajia ja saada uusia junnuja mukaan.

Lopussa kiitos seisoo! Pöydät koottuna ja testattuina. Toivottavasti niillä on edessään monia käyttövuosia runsaiden harrastajamäärien kanssa.

Vaikka olosuhteet Porissa ovatkin juuri nyt erinomaiset uusien pöytien ja urheilutalon rinnalla toimivan kellarisalin ansiosta, kaikenikäisiä harrastajia halutaan lisää toimintaan ja se vaatii työtä. Korona vaikutti täälläkin lujaa ja toiminta ei pyöri ilman väkeä.

Seura on suunnitellut syksylle koulukierrosten lisäksi yleisiä lajiesittelyitä, kilpailuja ja pyrkinyt kaikin tavoin huolehtimaan näkyvyydestä niin sanotusti joka tuutissa täydeltä laidalta. Erityisesti jalkautuminen yleisön pariin on välttämätöntä. Kesällä saatiin hyvää kokemusta asiasta kun seura oli kahden pöydän kanssa viikonlopun ajan maauimalassa. Vastaavaa esittelyä on suunnitteilla talvikaudeksi esimerkiksi johonkin kauppakeskukseen, tosin ilman uimashortseja.

Kilpapelureille avautuu hieno mahdollisuus tulla testaamaan Poriin uusia pöytiä la 30.10. Teollisuuspalvelu Tenkanen cupiin. Kutsu löytyy liiton kisakalenterista. Tervetuloa!

Teksti: Konsta Ojanen, Kuvat: Mika Heljala

Junnuleiri onnistuneesti läpi Porissa

Rajoitukset huomioiden saatiin Porissa vedettyä junnuleiri omalle porukalle läpi mainiosti. Pe – su välille saatiin mahtumaan 4 harjoitusta yhteensä 9 tuntia. Junnujen lisäksi iltaisin treenattiin vielä aikuisten kilparyhmäläisiä. Leirin valmennuksesta vastasi Taneli Keinonen ja loppuhuipennuksena leirikisan veti Mika Heljala.

Tilanne kurittaa jokaista seuraa, eikä Pori ole poikkeus. Onneksi edes junioritoimintaa ollaan kyetty pyörittämään lähes normaalisti. Ilman junioreita toiminta olisikin vaarassa kuihtua. Sponsorimme ovat ilahduttavasti vastanneet huutoon lasten harrastustoiminnan mahdollistamiseksi, sillä urheilutalon rajoitusten takia ylimääräisten tilakustannusten kanssa painitaan jatkuvasti. Samalla ratkaisulla on onnistunut myös aikuisten pienryhmäharjoittelu eri vuoroissa. Tärkeää yhteisöllisyyttä se tietenkin verottaa, mutta pallotuntuma saadaan säilytettyä.

Kotijoukoille leirin ensimmäinen päivä striimatiin POR-83:n Youtube-kanavalle ja muuta päivitystä tarjottiin ahkerasti Facebookiin ja Whatsapp-rinkiin, jotta junnujen taitoja pääsee ihastelemaan muutkin kuin valmentajat maskiensa takaa.

Junnuleiri1_2021
Leiriläiset saivat leirikisasta pokaalit ja heijastimet kotiin vietäväksi.

2-divisioona C-lohko 2/4, Pori – Tiedosto

Linkki tiedostoon: kutsu2div_2020.pdf

2. divisioonan c-lohko 2/4 porissa

Tervetuloa Porin urheilutalolle pelaamaan 2. divisioonan C-lohkon turnausta 2/4 sunnuntaina 22.11.2020. Pelipaikan osoite on Kuninkaanhaanaukio 12, 28130 Pori. Karttalinkki on tässä.

Turnaus alkaa klo 10.00 ja ovet aukeavat klo 9.00 lämmittelyä varten. Kotijoukkue vastaa pelipalloista. Joukkueiden vapaat pelaajat vastaavat tuomaroinnista.

Kilpailupaikalla on kahvio.

Kilpailu striimataan POR-83:n YouTube-kanavalla.

Tästä voit katsoa 2C-lohkon sarjataulukon ja otteluohjelman.

Kisajärjestelyjen yhteyshenkilö: Mika Heljala, 050 308 3607. porilaiset83@gmail.com

Tervetuloa!

Porin kaupungin koronaohje:

Ohjeistus sisäliikuntatilojen käyttäjille 1.10.2020 alkaen:
Vain oireettomana saa osallistua harrastustoimintaan ja harjoituksiin.
Ryhmän vetäjät huolehtivat oman ryhmänsä toiminnasta ja turvavälisuosituksista.
Vanhempien suositellaan odottavan lapsia ulkona, jolloin vältämme turhaa oleskelua harjoitustiloissa, pukutiloissa ja liikuntahalleilla.
Aikuiset huolehtivat siitä, että myös lapset noudattavat hygieniaohjeita ja riittävät etäisyydet säilyvät harjoituksiin saavuttaessa, harjoituksen aikana ja liikuntapaikan kahviopalveluita käytettäessä.
Seurakäyttäjien tulee noudattaa AVI:n, THL:n ja Porin kaupungin ohjeiden lisäksi myös oman seuransa ja lajiliittonsa ohjeistuksia vastuullisesta ja turvallisesta harjoittelusta.
Kaikkien liikuntatilojen käyttäjien on noudatettava voimassa olevia Aluehallintoviraston asettamia rajoituksia ja THL:n ohjeistuksia mm. käsihygienian ja kontaktien välttämisen suhteen.
Ohjeistusten noudattaminen on jokaisen liikuntatilojen käyttäjän vastuulla.
Liikuntatilojen käyttäjien tulee pestä kätensä huolellisesti saippualla tai käyttää liikuntatiloissa olevaa käsidesiä sekä huolehtia harjoitustilojen välineistöjen puhdistamisesta liikuntatiloissa olevilla puhdistusaineilla
Liikuntatilojen yhteisiä pukeutumis- ja suihkutiloja ei suositella tällä hetkellä käytettäväksi.
Ohjaaja/ryhmän vastaavat pyyhkivät ryhmien vaihtuessa tilan kosketuspinnat (ovenkahvat, katkaisijat, laitteiden kädensijat ym. pinnat ja välineet, joihin kosketellaan käsin).
Pinnat pyyhitään puhdistusaineella kostutetulla liinalla, joita löytyy pukutilasta/salista (suihkepullossa on valmis liuos käyttäjiä varten).
Seurojen tulee huolehtia omien harjoitusvälineidensä puhdistuksesta jokaisen käyttökerran yhteydessä.
Kaikki harjoitustilojen käyttäjät sitoutuvat yhdessä huolelliseen hygieniaan ja vastuulliseen toimintaan, jotta voimme taata turvalliset harjoitusolosuhteet läpi kauden.
Ottelutapahtumien, kilpailuiden ja turnausten kohdalla noudatetaan AVI:n erityisohjeistuksia ja rajoituksia yleisötapahtumia koskien.
HUOM! Muistathan, että sairaana ei liikuta!

Säästöpankki Cup (B) – Kilpailutulokset

Linkki tiedostoon: Tulokset_SP_Cup_071120.xlsx

Säästöpankki Cup hienosti läpi Porissa

Keväältä siirretty turnaus saatiin vihdoin pelattua ja täysipainoinen kiva pingispäivä Porissa vietettyä. Kilpailijoita ilmoittautui yhteensä kuutisenkymmentä kymmeneen eri sarjaan.

Pelit pelattiin 13 eri pöydällä. Pöytien määrä riitti hyvin, mutta aikataulu venyi hieman suunnitellusta tutusta syystä: usealla pelaajalla oli edellinen sarja vielä kesken ennen kuin seuraavaa voitiin pelata loppuun. Muuta haittaa siitä ei ollut, mutta urheilutalon sulkemisaika tuli niin lähelle, että videosrtiimistä piti jättää nelurin loppuottelu pois kaluston keräämisen takia, pahoittelut siitä. Tallenne on katsottavissa Youtubesta kanavalta POR-83.

POR-83 kiittää kaikkia osallistuneita sekä sponsoreita, jotka mahdollistivat turnauksen pelaamisen!

Ohessa turnausgalleria. Valitettavasti joka sarjasta ei saatu otettua podiumkuvia. Kaikki ehtivät kuitenkin saada palkintonsa 🙂 Kaikki tulokset ja palkitut näet ylhäältä linkistä.

7.11. Säästöpankki Cup, Pori – Kilpailukutsut

Linkki tiedostoon: säästöpankki cup kutsu_S2020.pdf

Tervetuloa Säästöpankki Cupiin Poriin!

Kisat pelataan Porin urheilutalolla, Kuninkaanhaanaukio 12, 28130 Pori.

Karttalinkki: https://goo.gl/maps/ZLbgj9QSjigBso6r8

Urheilutalon ovet aukeavat klo 8.30 ja pelit alkavat klo 9.00. Sarjoihin tuli mukavasti väkeä (n. 60 osallistujaa), joten iltapäivällä kannattaa varautua pieneen aikataulujen venymiseen. Juniori-rating -sarja on peruttu ja pingiskoulusarjan alkamista on aikaistettu n. klo 10:een, mutta muutos koskee vain järjestävän seuran junioreja, ja heitä on jo tiedotettu erikseen.

Kisapaikalla on kahvio, mutta kannattaa ottaa evästäkin mukaan. Kisapaikalta 200 metriä on Hesburger Kuninkaanhaka ja 300 metrin päässä pieni K-Market Sirkustori.

Maksu: 12 e / osallistuja / sarja. Jos ei ole maksanut etukäteen seuran tilille, ilmoittautumisessa (alakerrassa POR-83:n oma infopiste) voi maksaa maksukortilla. Käteismaksua vältetään viimeiseen asti ja vain tasarahalla sellaiset maksut.

Porin kaupungin koronaohjeet ovat lopussa, kasvomaskeja suositellaan taustajoukoille ja katsojille. Katsomoista on käytössä osa alakatsomoa ja yläkatsomo, istutaan väljästi omissa seurueissa!

Kilpailu striimataan POR-83:n YouTube-kanavalla https://www.youtube.com/channel/UC7AbvAb_NUWhdu4syXck-Wg

Kisajärjestelyjen yhteyshenkilö: Mika Heljala, 050 308 3607. porilaiset83@gmail.com

Tervetuloa!

Ohjeistus sisäliikuntatilojen käyttäjille 1.10.2020 alkaen:
Vain oireettomana saa osallistua harrastustoimintaan ja harjoituksiin.
Ryhmän vetäjät huolehtivat oman ryhmänsä toiminnasta ja turvavälisuosituksista.
Vanhempien suositellaan odottavan lapsia ulkona, jolloin vältämme turhaa oleskelua harjoitustiloissa, pukutiloissa ja liikuntahalleilla.
Aikuiset huolehtivat siitä, että myös lapset noudattavat hygieniaohjeita ja riittävät etäisyydet säilyvät harjoituksiin saavuttaessa, harjoituksen aikana ja liikuntapaikan kahviopalveluita käytettäessä.
Seurakäyttäjien tulee noudattaa AVI:n, THL:n ja Porin kaupungin ohjeiden lisäksi myös oman seuransa ja lajiliittonsa ohjeistuksia vastuullisesta ja turvallisesta harjoittelusta.
Kaikkien liikuntatilojen käyttäjien on noudatettava voimassa olevia Aluehallintoviraston asettamia rajoituksia ja THL:n ohjeistuksia mm. käsihygienian ja kontaktien välttämisen suhteen.
Ohjeistusten noudattaminen on jokaisen liikuntatilojen käyttäjän vastuulla.
Liikuntatilojen käyttäjien tulee pestä kätensä huolellisesti saippualla tai käyttää liikuntatiloissa olevaa käsidesiä sekä huolehtia harjoitustilojen välineistöjen puhdistamisesta liikuntatiloissa olevilla puhdistusaineilla
Liikuntatilojen yhteisiä pukeutumis- ja suihkutiloja ei suositella tällä hetkellä käytettäväksi.
Ohjaaja/ryhmän vastaavat pyyhkivät ryhmien vaihtuessa tilan kosketuspinnat (ovenkahvat, katkaisijat, laitteiden kädensijat ym. pinnat ja välineet, joihin kosketellaan käsin).
Pinnat pyyhitään puhdistusaineella kostutetulla liinalla, joita löytyy pukutilasta/salista (suihkepullossa on valmis liuos käyttäjiä varten).
Seurojen tulee huolehtia omien harjoitusvälineidensä puhdistuksesta jokaisen käyttökerran yhteydessä.
Kaikki harjoitustilojen käyttäjät sitoutuvat yhdessä huolelliseen hygieniaan ja vastuulliseen toimintaan, jotta voimme taata turvalliset harjoitusolosuhteet läpi kauden.
Ottelutapahtumien, kilpailuiden ja turnausten kohdalla noudatetaan AVI:n erityisohjeistuksia ja rajoituksia yleisötapahtumia koskien.
HUOM! Muistathan, että sairaana ei liikuta!

Pöytätennis Porilaiset starttaa kauteen kahdella joukkueella

POR-83 aloittaa kauden kahdella joukkueella. Ykkösjoukkue nousi 2. divisioonaan ja siinä pelaavat Anni Heljala, Janne Jokinen, Paul Jokinen, Markus Myllärinen ja Juuso Taavela. Toinen joukkue pelaa 5. divisioonaa ja tulee koostumaan pääosin seuran nuoremmista junioreista. Tämä on seuraava askel nyt säännöllisesti toimivan pingiskoulun ja OKM:n tuen mahdollistaman laajentuneen juniorityön jatkoksi.

Koronakevät ja -kesä on ollut harjoittelun kannalta haasteellinen. Omatoiminen kuntoilu oli arvossaan, kun seuran kotipesä Porin urheilutalo laitettiin kiinni, eikä seuran nimissä voinut ohjattua harjoittelua järjestää. Saimme kuitenkin järjestettyä sopivat kellaritilat kilparyhmän omatoimiseen lajiharjoitteluun kevään ja kesän ajaksi.

Väistötiloihin mahtuu 3 – 4 pöytää.

Rajoitusten aikana harjoitusvuoroista, siirtymistä ja hygieniasta pidettiin tiukasti kiinni ja jokainen ryhmä tai pari pelasi vain omilla palloillaan. Nykytekniikka tuli apuun, kun valmentajat eivät päässeet matkustusrajoitusten vuoksi Poriin. Kolmijalka ja nettiyhteys olivat kovilla, kun videopätkiä lyöntitreeneistä lähetettiin analysoitavaksi!

Urheilutalo on ollut taas auki, mutta kellaritila jatkaa rinnalla toistaiseksi ja mikä parasta, se on käytössämme 24/7! Jatkostahan ei tiedä ja tilan toimivuutta voidaan testata nyt laajemmin koko seuran käyttöön. Taloustilanne on Porissakin se, että jo päätetty urheilutalon remontti voi vielä peruuntuakin. Toteutuessaan se taas tarkoittaa sitä, että jokin väistötila tai -tiloja seuralla on silloin oltava.

Harjoitteluvuorossa väistötiloissa Porissa Elli Rissanen (MBF), Mika Heljala, Anni Heljala (POR-83) ja Aleksandra Titievskaja (PT-Espoo).

Nyt kuitenkin eletään siinä toivossa, että rajoitukset Suomessa eivät haittaisi kovasti pöytätenniskuvioita ja POR-83 pystyisi syksyllä järjestämään keväältä perutun Säästöpankki Cupin sekä divisioonaturnauksen. Katso näistä lisää SPTL:n kilpailukalenterista ja tule mukaan!

Konsta Ojanen, POR-83