Kaikki kirjoittajan Konsta Ojanen artikkelit

Tietoja Konsta Ojanen

POR-83 talous- ja tiedotusvastaava. Sunnuntaipelaaja ja junnujen sparraaja.

BC-SM 2022 POR-83 loppuraportti

Porin BC-SM -kilpailuihin osallistui jokaiseen neljään luokkaan pelaajia 52 – 61. Määrä oli hieno ja ylitti järjestäjien odotukset. Kyllä me kisoja mainostimmekin, kuten varmaan huomasitte! Olimme varanneet koko urheilutalon alasalin käyttöömme sekä lisäksi squash-kentät. Onneksi niin, sillä saliin mahtuu tarpeeksi väljästi 15 pöytää. Yksi alkupooli pelattiin squash-kentällä, muuten kentille tuodut pöydät palvelivat lämmittelyssä ja kisojen yhteydessä järjestetyn lajiesittelyn pöytinä.

Isot kisat tuovat hieman ylimääräistä painetta maakunnallisiin verrattuna, joita seura on toki pelaajamäärältään yhtä isoja järjestänyt ennenkin. Silti roolitus oli alusta alkaen sovittu ”kolmen tontin malliin”: Mika Heljala johti kilpailua, kokenut ylituomari Juha Julmala naapuriseurasta valvoi tuomaritoimintaa ja tulospalvelua, sekä allekirjoittanut hoiti oheistoiminnot, kuten kuvausta, striimausta, infopistettä, ruokajakelua sekä lajiesittelyä. Seuran talkoolaisilla oli tietenkin tärkeä rooli kisapaikan rakentamisessa, purkamisessa sekä cup-pelien tuomaritehtävissä.

”Sloganina keskity peliin”

Peliaikataulu oli tiukka mutta realistinen. Siinä myös pysyttiin, koska pöytiä ja tuomareita riitti. Tiukasta aikataulusta johtuen kokeilimme paikallisen kumppanimme Satakunnan Osuuskaupan Oma Köökin etukäteen tilattavia aterioita ja välipaloja, koska eväshankinta urheilutalosta käsin on haasteellista, vaikka siellä tietysti kahvio onkin. Lisäksi pitkämatkalaisilla olisi aina haastetta kylmälaukkujen kanssa eikä nälkäisenä voi pelata. Kisojen teemana POR-83:lla olikin ”keskity peliin”, jossa majoitus-, ravintola- ja lounasyhteistyöllä oli haettu urheilullisen puolen järjestelyjen lisäksi kokonaisvaltaista toimivuutta pelaajille. Olihan kyseessä sentään SM-kilpailu. Aikataulussa pysyttiin ja pelien aikaistaminen alkamaan klo 9 tarkoitti sitä, että julkisilla tulleet erityisen pitkämatkalaiset ehtivät klo 18.10 -junaan, jottei tarvinnut yöbusseja tai väsyneenä ajamista miettiä. SM-arvolle on sopivaakin, että mahdollisimman monella on realistiset mahdollisuudet aikataulujen puolesta ehtiä taistelemaan mitaleista.

Kumppanuudet ja näkyvyys

Osuuskaupan lisäksi yhteistyökumppaneina olivat JP Konepaja turnausisäntänä, Huhtahyvät palkintokumppanina, Porin kaupunki, ja Pingiskeskus, joka oli pop-up -pisteellään myös läsnä koko kisojen ajan urheilutalolla.

Seura järjesti kisojen yhteyteen myös lajiesittelyt molemmille päiville squash-kentällä klo 11 – 13. Yleisön määrä esittelyssä jäi mainonnasta huolimatta harmillisesti todella vaatimattomaksi. Siihen on jo totuttu, että yläkatsomossa ns. ulkopuolisia katsojia ei lehtereiden täydeltä yleensä ole. Printtimediaan saatiin mediatiedotteilla kaksi pientä ennakkomainintaa läpi. Satakunnan Viikkoon ja Satakunnan Kansaan muutaman sentin jutut tulevasta kisatapahtumasta.

Striimauksessa oli allekirjoittanut asettanut ehkä hieman liian suuret tavoitteet. Ensimmäinen päivä saatiin painettua kahdella kameralla, mutta kuvanlaatu jäi erityisesti toisessa kamerassa hieman vaatimattomaksi. Koko päivän pelien lisäksi loppupelit on kuitenkin tallessa peräti kahdesta kuvakulmasta! Toisena päivänä jouduin ongelmiin Youtuben rajoitusten kanssa ulkopuolisen striimiohjelmiston (OBS studio) kanssa. Jokin raja oli tullut vastaan ☹. Sunnuntai siis mentiin suoraan Youtubesta yhden kameran taktiikalla, mutta katsottavaksi saatiin kuitenkin muutama pöytä ja kaikki loppupelit palkintojenjakoineen. Kalustoinvestointeihin nähden tulos oli kuitenkin OK: kaksi omaa läppäriä ja webkameraa + omia älylaitteita mobiilidataa varten. Paremmat laitteet alkaisivat parista tonnista ilman hintakattoa ja silloinkin datayhteyden laatu olisi kysymysmerkki. Ulkopuoliselta ostettuna palvelun hinta olisi viikonloppuna sitä luokkaa, että sillä oman laitteiston jo saisikin. Mutta tämä on varmasti tuttua kaikille, striimaus on hieno palvelu, jonka järjestäjä yrittää parhaansa mukaan tehdä, onnistuen taivaankappaleiden asennostakin riippuen.

Kiitos kaikille kilpailijoille, kilpailujohdolle, ylituomarille, talkoolaisille ja yhteistyökumppaneille. Teidän kanssanne järjestää mielellään isommat kisat uudelleenkin!

* = kuvagalleria poistuu vuodenvaihteessa. Kuvia saa suoristaa, rajata ja muuttaa halutessa valotusasetuksia. Kuvia saa käyttää korvauksetta ei-kaupallisessa käytössä, julkaistessa kuvaajana maininta ”Kuva: Pöytätennis Porilaiset”.

Konsta Ojanen, POR-83

Lopputrivia: Kenellä on eniten kokemusta SM-kisoihin osallistumisesta Porissa? (vastaus podiumkuvien alla)

Podiumkuvat, onnea mitalisteille:

Trivian vastaus: Miia Pihlakari HUT on ainoana osallistunut molempiin Porissa järjestettyihin SM-kisoihin. Juniori-SM:ään vuonna 1996 ja nyt BC-SM:ään 2022.

BC-SM (A), Por-83 – Arvonnat (päivitetty!) ja kisaohjeet

Arvonnat 5.10. (nelurit arvottu uudelleen)

Tervetuloa BC-SM -kilpailuihin 8. – 9.10.2022 Poriin. Tässä viime hetken ohjeet tiedoksi.

Pelipaikan ovet aukeavat molempina aamuina kello 8.30 mennessä. Mahtavasta osallistujamäärästä johtuen joudumme aloittamaan molempina aamuina jo klo 9. Lisäksi muutamia pelejä pelataan squash-kentillä (johon toki tuomme pingispöydät 🙂 ), jotta salissa ei tule liian ahdasta.

HUOM! Pelit alkaa jo klo 9.00 la ja su!

Kisainfo ja pukuhuoneet löytyvät alakerrasta. Älä siis jätä mitään tavaroitasi ylös vaan tule suoraan alakertaan. Yläkerran vastaanotossa/kassalla ei tiedetä mitään muuta kuin, että pingispelaajat alas.

Tavoiteaikataulut la (B) ja su (C):

9.00 – 11.15 kaksinpeli alkupoolit
11.15 – 13.30 nelinpeli alkupoolit
13.30 – 14.00 kaksinpeli pudotuspelikierros (32)
14.00 – 14.30 nelinpeli neljännesvälierät
14.30 – 15.00 kaksinpeli neljännesvälierät
15.00 – 15.30 nelinpeli puolivälierät
15.30 – 16.00 kaksinpeli puolivälierät
16.00 – 16.30 nelinpeli välierät
16.30 – 17.00 kaksinpeli välierät
17.00 – 17.30 nelinpeli finaali
17.30 – 18.00 kaksinpeli finaali
Palkintojenjaot välittömästi finaalien jälkeen.

Ylituomarina toimii Juha Julmala.

Luokat pelataan 3-4 pelaajan / parin karsintapooleissa. Jokaisesta poolista pääsee
jatkoon kaksi parasta pelaajaa / paria. Kaksinpelien ja nelinpelien karsintapooleissa vapaa pelaaja / pari tuomaroi.

Maksakaa kaikki maksut etukäteen nyt! Kun kisapaikalla näkyy tieto, että maksusi on kunnossa, niin ei jouduta sähläämään maksutietojen kanssa. Jos maksusi kisapäivänä ei näy, joudumme etsimään ja häiritsemään sinua korttimaksupäätteen kanssa, joka ei ole kivaa ja se viivästyttää kaikkea muuta. Muista, että myös ePassi käy turnausmaksuun.

Porin urheilutalolla on maksutonta parkkitilaa. Uimahallin parkkipaikalla on 3 tunnin aikarajoitus.

Alla olevasta kartasta voit katsoa tärkeimmät sijainnit merkittynä:

https://www.google.com/maps/d/edit?mid=1Cp3O22J032ry_0UyqHKAAkmdss7gWjQ&usp=sharing

Keskustan Amarillo, Rosso ja Torero tarjovat -10 % ruuasta koodilla BBCSM, varaa pöytä etukäteen puhelimitse tai www.raflaamo.fi.

Pingiskeskus on paikalla la ja su! Tilaa etukäteen tavarat Markukselta www.pingiskeskus.fi niin saat ne paikan päälle tuotuna.

Tiedustelut porilaiset83@gmail.com tai
+358 50 308 3607 / Mika Heljala (kilpailujohtaja)
+358 400 989 287 / Konsta Ojanen (oheisjärjestelyt ja maksut)

Nähdään Porissa!

www.ptpori83.fi
https://www.facebook.com/ptpori83
https://www.instagram.com/ptpori83/
https://www.youtube.com/channel/UC7AbvAb_NUWhdu4syXck-Wg

 

BC-SM ilmoittautuneet

Moikka!

Ole hyvä ja tarkasta, että taulukon tieto vastaa ilmoittautumistasi. Ilmoita mahdolliset virheellisyydet ma 3.10 klo 17.00 mennessä osoitteeseen porilaiset83@gmail.com.

Ilmoittautumisia tuli mahtava määrä, joten joudumme siirtämään aloitusta jo klo 9 molempina päivinä. Tarkempi aikataulu ja ohjeita saatte lisää sähköpostilla arvontojen jälkeen.

Ilmoittautumislomake on vielä auki lounas- ja evästilauksia varten ke 5.10. klo 10.00 asti. Kovasti suosittelemme, peliaikataulu tulee olemaan tiivis molempina päivinä.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Download [92.56 KB]

BC-SM (A), Por-83 – Vielä ehdit ilmoittautua!

Tervetuloa Poriin: BCSM_2022_kutsu.pdf

Ilmoittautuminen ja ateriatilaukset (myös huoltojoukoille): https://urly.fi/2Is4

Ilmoittautumisten seuranta: https://urly.fi/2KDQ

(Kisakutsun tekstiin oli jäänyt lyöntivirhe, eli kun kutsussa sanotaan, että ”B-luokan rating 1900 ja B-luokan 1700”, niin jälkimmäinen toki kuuluisi olla C-luokan. Mutta kaikki toki tämän ymmärtävät, varsinkin kun kuukauden jälkeen vain kisajärjestäjä itse tämän huomasi :). Pahoittelut!)

Pori hallitsee isotkin tapahtumat – BC-SM 8. – 9.10.

Pori on tapahtumien kaupunki! Me osataan järjestää Pori jazzit, rock-festarit, Suomi Areena, ammattitaidon SM-finaalit, valtiovierailut ja ihan kaikki.

Niin että kyllä me BC-SM:kin hoidetaan. Eikä millään muulla tavalla kuin viimeisen päälle!

5 syytä tulla Poriin:

  • Suuri urheilutalo käytössä, huippujärjestelyt!
  • Pakasta vedetyt pöydät, verkot ja DHS WTT-kisapallot
  • Maksutonta parkkitilaa, edullista majoitusta
  • Pääset Poriin helposti myös julkisilla: bussit, juna ja lentokone. Jopa lentoasemalta on kävelymatka urheilutalolle!
  • 100 000 asukkaan kaupungin oheispalvelut

Älä siis enää emmi vaan laita päivät kalenteriisi! B-luokka la ja C-luokka su. Ilmoittautuminen avautuu piakkoin!

Tervetuloa, POR-83 talkootiimi

Porissa tehokas huhtikuu

Alkaisikohan koronahiljaiselo jo olla ohi? Seurassa on aloittanut vuodenvaihteessa monia uusia pingiskoululaisia ja aikuisetkin ovat aktivoituneet.

POR-83 palasi huhtikuussa urheilutalolle ja hienosti on ollut väkeä jokaisissa harjoituksissa. Tiistaiharjoitukset ovat kaikille yhteiset, jolloin aikuisten harrasteryhmä ja juniorit treenaavat yhdessä. Huhtikuussa kaikkien junnujen vanhemmat olivat tervetulleita harjoituksiin avoimet ovet -periaatteella.

22. – 24.4. pidettiin kellarisalilla hienosti onnistunut seuraleiri Jorce Lahtisen valmennuksessa. Kolmena päivänä oppiin pääsivät pingiskoululaiset, aikuisten harrasteryhmä, kilpajunnut ja edustusjoukkue. Viimeisimmät urheilutalon harjoitukset kävi vetämässä Taneli Keinonen.

Kuukauden kruunasi vapunaaton turnaus, jossa pelattiin luokat pingiskoulu, junior ja harraste sekä kutsuturnauksena MK.

Treenaaminen jatkuu koko kesäkauden kellarisalilla omatoimisesti, mutta lisäksi valmennuskertoja ja leirejä on suunnitelmissa toteuttaa, kuten vapaamuotoisempaakin seuratoimintaa.

Konsta Ojanen, POR-83

Avoin Coreplast-junnuturnaus Porissa la 30.4.

Avoin Coreplast-junnuturnaus Porissa la 30.4.

– Junior klo 11.00
– Pingiskoulu klo 11.00
– Aikuisten harraste klo 11.30

Sarjoissa ei tarvita kilpailulisenssiä. Kaikki luokat pelataan poolisysteemillä.
Ovet aukeavat klo 10, jolloin pääsee jo lämmittelemään.

Ilmoittautumiset: viimeistään 24.4.2022 mennessä.

  • Avaa ilmoittautumislomake tästä.
  • Voit tarkastella ilmoittautumisia tästä.

Lisätiedot Mika Heljala,
050 308 3607 tai porilaiset83@gmail.com.

Maksut: 25.4.2022 mennessä seuran tilille FI58 4456 1720 0701 91 tai kilpailupaikalla. Vain korttimaksut.

Palkinnot: kaikki saavat pokaalin + lisäksi yllätyspalkintoja

Ylituomari: Mika Heljala

Tervetuloa!

Säännöllinen valmennus on elinehto kehittymiselle

Vuonna 2021 Pöytätennis Porilaiset, POR-83, on rajoituksista huolimatta pystynyt järjestämään viikkoharjoitusten lisänä mukavan määrän valmennusviikonloppuja, yhteensä 7 kpl. Näissä intensiivisissä viikonlopuissa on ollut seuran omaa väkeä apuna sparraajina, mutta aina päävastuussa seuran ulkopuolinen valmentaja. Tällä tavalla on saatu paljon uutta näkökulmaa treeneihin. Viikonlopun yhteydessä on pystytty myös suunnittelemaan pelaajien kehittymistä yksilöllisillä valmennussuunnitelmilla. Lisäksi on kehitetty seuratoimintaa ja yhteistyökuvioita.

Vierailevina valmentajina ovat toimineet Johanna Kaimio (kuvassa oik.), Taneli Keinonen ja Vladimir Bril. Vaikka tämänhetkiset pelaajamäärät aktiivisissa junioreissa ja kilpailevissa aikuisissa eivät seurassa ole päätä huimaavat, on halukkaille kuitenkin pystytty tarjoamaan eväitä eteenpäin kehittymiseen. Syyspuolella valmennuksia on tarjottu junnujen ja kilpapelaajien lisäksi aikuisten harrasteryhmäläisille. Se oli menestyksekäs kokeilu, sillä kiinnostuneita riitti!

Videokameraa on alettu käyttää enemmän apuna valmennuksessa. Omia lyöntejä on katsottu ja analysoitu jälkeenpäin netistä. Ehkäpä omien suoritusten kelaamisesta jotain junnut oppivat, toki analyysi pitää tehdä kunnolla seuran juniorivalmentajan kanssa. Muuten harjoitusvideoita on ollut tietenkin kiva näyttää vaikka kotijoukoille ihan ilman analyysiäkin.

On selvää, että valmennusosaamisen tuottaminen omaan kaupunkiin ei ole pienelle seuralle halpaa. Siksi suuret kiitokset ovat paikallaan asian mahdollistaneille yhteistyökumppaneillemme, erityisesti Coreplast Laitila Oy:lle, SVUL Satakunnalle ja tietenkin Suomen pöytätennisliitolle.