POR-83:n mukaan nimetään katu keskustassa

Porin kaupunki on hyväksynyt voimaan tulevaksi tänään 1.4. aloitteen, jonka perusteella keskustassa sijaitseva Porilaistenkatu muutetaan muotoon Pöytätennis porilaistenkatu. Muutos laitettiin vireille viime vuonna seuran 40-vuotisjuhlan kunniaksi, mutta byrokratiaprosessi vei oletettua kauemmin aikaa.

”Muutos ei ollut iso, mutta kaava on aina kaava, ja muutokseen menee oma aikansa”, toteaa Porin kaupungin kaavoitus-, maankäyttö-, rakennus-, sekä katuinsinööri Raimo Ala-Kyltti. Hienoa tietenkin, että seura sai oman kadun lähelle entistä harjoittelupaikkaansa Porin suomalaista yhteislyseota (nyk. Porin lukio). Tämä toki luo pienoisen ennakkotapauksen, sillä on jo ollut ilmassa huhuja, että myös porilaisseurat FC Jazz, BC Sisu, Porin Tarmo ja Ässät olisivat havittelemassa omia katujaan. ”Pöytätennisseura kuitenkin iski hyvään saumaan, sillä toisiin seuroihin liityviä kadunnimiä ei oikein ole. Kynnys kadun nimen muuttamiseen aivan kokonaan on liian suuri”, Ala-Kyltti jatkaa.

POR-83:ssa asia on otettu vastaan innostuneena, ja seura odottaa jo kovasti uusien katukylttien asennusta, joka tehdään kaupungilta saatujen tietojen mukaan vapun tienoilla. Seuran talous- ja markkinointivastaava Konsta Ojanen toteaa oman kadun olevan mahtava asia, ja lähtee seuran pop-up- pisteen sekä megafonin kanssa heti illalla rekrytoimaan uusia jäseniä kadun varrelle. Kannattaa tulla poikkeamaan!

Karttapalveluissa uusi kadunnimi ei välttämättä näy aivan heti, joten tullessa seuraavaan pöytätenniskisaan Poriin, kannattaa kurvata Porin lukion vierestä kulkevan seuran nimikkokadun kautta urheilutalolle ja nähdä katu omin silmin. Kiertoa tulee jokunen sata metriä.

”Kesäksi on suunnitteilla katupingistapahtuma, joka pidetään tietenkin meidän omalla kadulla. Kesällä ei lukion poikkikadulla liikennettä juuri ole, joten paikka on siihen eritäin sopiva” kertoo seuran puheenjohtaja Juha Seppä. ”Joten tervetuloa vaan Poriin!”

Vastaa