POR-83:n kauppakeskusvierailu oli menestys

Pöytätennis Porilaiset järjesti lajiesittelytapahtuman Porin suurimmassa kaupan keskittymässä kauppakeskus Puuvillassa. Viime vuosina seura on pitänyt lajiesittelyjä urheilutalon ulkopuolella mm. maauimalassa ja pienemmän kauppakeskuksen pop-up -tilassa. Saimme nyt käyttöömme rakennuksen kaikkein keskeisimmän paikan eli ”keskusaukion” lavapaikan, josta varsinainen esiintymislava oli toki tieltämme poistettu. Tilaan mahtui hienosti kaksi pöytää ja parin rivin katsomo sekä seuran esittelypiste.

Ohjelmassa oli lajin ja seuran esittelyä joustavasti tilanteen ja väkimäärän mukaan, vapaat yleisöpelit ja opastusta sekä näytösotteluita. Seuran kilpajunnut Alex, Arto, Julia ja Nico pelasivat yleisöön menevää ”showpingistä” hiljaisemmissa väleissä houkutellakseen yleisöä pelaamaan ja juttelemaan seuran aikuisten kanssa. Rohkeimmat ohikulkijat tulivat jopa haastamaan kilpajunioreitamme peliin! Hienosti junnumme osasivat pitää haastepelit järkevän tasaisina. Tapahtuma ajoittui kellonaikaan 11-16, joka oli ihan hyvä valinta. Aiemmin lauantaina ei väki vielä liikkeellä kovasti ollutkaan. Seura-aktiivien lisäksi päivässä oli mukana liitosta Taneli Keinonen.

Tapahtumaa oli markkinoitu ennakkoon somessa ja tapahtumakalentereissa. Olennaisinta oli, että tapahtuma pääsi myös kauppakeskuksen omaan tapahtumakalenteriin ja kaikissa mainosnäytöissä pyöri jopa viikkoja etukäteen mainoskuvat ja -videot! Tämänlaajuisesta näkyvyydestä voisi ilman kauppakeskuksen kädenojennusta voittoa tavoittelemattomalle seuralle vain haaveilla. Emme siis joutuneet maksamaan näkyvyydestä mitään, kunhan vain tuotimme materiaalit itse. Tapahtumapaikan suurnäyttö oli koko tapahtuman ajan yksiomaan seuran käytössä. Siinä pyöritettiin kahta PowerPoint-diaa. Käytössämme oli myös kuulutusjärjestelmä, jolla vedettiin välispiikki parinkymmenen minuutin välein.

Päivän aikana kävi pelaamassa yleisön joukosta kymmeniä, ja katsomossa sekä yläkerran kaiteilla katsojia oli varmasti satoja, ohikulkijoita toki tuhansia. Selkeästi yleisöä kiinnostavimmat hetket olivat juonnetut osuudet esimerkiksi mikrofoniin selostettu näytösneluri. Tulostetut esitteet löysivät ottajansa ja QR-koodeja skannattiin ahkerasti. Mahtavia juttutuokioita oli useita. Uskomme että parin seuraavan viikon aikana uusia kokeilijoita ja ainakin keväkaudeksi seuraan liittyviä on luvassa.

Hankalinta esittelyissä on tietenkin aina roudata pelipöydät paikanpäälle. Erityisesti talvella kun vaihtoehto peräkärry ei oikein tule kyseeseen. Onneksi käytössä oli kaksi pakettiautoa, kaikki muu kulkeutui henkilöautollakin. Esittelystä pöydät lähtivät kuorma-autolla kiertoon nuorisokotiin, sillä edellisenä viikonloppuna olimme koonneet seuran kellarisalille kaksi upouutta pöytää!

Tämän kokemuksen perusteella suosittelen erittäin vahvasti harkitsemaan lajiesittelyjä kauppakeskuksissa. Suurimpaan sesonkiaikaan tapahtumia voi olla jonossa toki useita ja hinnat voivat vaihdella ilmaisesta aina todella korkeisiin. Mutta ainahan kannattaa kysyä! Esittelypäivästä oli myös nelituntinen Facebook live, joka löytyy myös Youtubesta. Valitettavasti kuvanlaatu ei ole nyt ihan parasta mahdollista.

Otsikossa väitän, että tapahtuma oli menestys. Sitä on tietenkin vaikea mitata. Mielestäni on kuitenkin tärkeää, että laji näkyy mahdollisimman isosti lähellä suurta yleisöä ja sitä voi matalalla kynnyksellä testata sekä jutella pelurien kanssa. Yhdessä kivan tapahtuman järjestäminen vaihteeksi jossain muualla kuin urheilutalolla tai kellarisalilla on itseisarvo jo sinänsä, mutta meillä oli myös todella kivaa. Sekin asia jo antaa otsikolle tarpeeksi katetta.

One thought on “POR-83:n kauppakeskusvierailu oli menestys

  1. Hienoa kuulla tuollaisesta! Onhan se haastavaa saada huomiota kauppakeskuksessa säntäileviltä ihmisiltä. Onneksi saitte siis aika kivasti sitä huomiota!

    Olen aina miettinyt, voisiko sellainen onnistua ostoskeskuksissa, että kuka tahansa voisi osallistua drive-in-turnaukseen. Yksi erä kuuteen tms. Joko pooleissa tai cuppina. Aina yhden vaiheen parhaat saisivat pienen palkinnon luokkaa suklaalevy. Kiinnostuneet voittajat pääsisivät sitten haastamaan muita voittajia jne. En yhtään tiedä, saisiko tällaiseen ihmisiä mukaan ja olisiko siitä hyötyä! Mutta ainakin siinä pääsisi juttelemaan ihmisten kanssa.

Vastaa