Kaikki kirjoittajan Arto Luukkainen artikkelit

Star järjestää STARUMMER-kilpailut sunnuntaina 6.5.

Ilmoitan ensin näin epävirallisesti, että Star järjestää vielä yhdet kansalliset kilpailut tänä keväänä. Salivaraus vahvistui äsken. Kilpailut ovat ainakin alustavasti yksipäiväiset, koska lauantaina Ruskeasuolla pelataan opiskelijoiden SM-kilpailut.

Kilpailukutsu olisi tarkoitus julkaista tänään.

Mahtaako olla suuri yllätys, että kisan nimi on STARUMMER? 🙂

TERVETULOA KAIKILLE VIELÄ YKSIIN KILPAILUIHIN HELSINGISSÄ!

PT Espoon kevätkilpailut olivat loistava tapahtuma

Kuvassa Narvan joukkue

On pakko laittaa tänne tuoreet muistot kilpailuista, koske ne nyt  vaan ovat niin positiivisia. Selvää on, että kyseessä olivat tämä kauden pääkilpailut. Selvää on myös, että markkinarakoa on myös paljon suurempaan kevättapahtumaan Silja Malja -vainaan tapaan. Se tuli keskusteluissa selväksi, että Espoosta ei tahdo löytyä Leppävaaraa suurempia halleja paitsi todella isolla rahalla. Entä Energia areena vaikkakin on Vantaan  puolella? Itse olin jossakin vaiheessa kaavailemassa sinne isoa turnausta ja mielestäni vastaanotto oli erinomainen ja vuokrakin kohtuullinen.  Kunhan ideana vain.

Pelaajia oli tosi paljon. Jos poisjääntejä ei lasketa, pelaajia oli kait 191. Suomalaisiakin lähes 160, kun vähennetään Virosta tulleet 35 pelaajaa.

Tunnelma salissa oli mukavan urheilullinen, koska pöydät olivat useimmiten täynnä nuoria pelaajia (älä loukkaannu, jos et kuulu tähän joukkoon, olit joka tapauksessa tervetullut!).  Tässä tietysti virolaiset auttoivat mukavasti.

Kisajärjestelyt toimivat erinomaisesti ja monille pelaajille tärkeissä aikatauluissa pysyttiin ymmärtääkseni hyvin. Ainoa miinus tulee palkintojenjaosta, jota organisaatio ei vaan pystynyt kuulemma tällä kertaa järjestämään. Ehdottaisin joka tapauksessa, että jatkossa Leppävaaran palkintojenjako järjestettäisiin  kahvilan puolella. Palkinnot voisi tuoda suoraan sinne ja palkintojen saajat kuulutettaisiin kahvilaan ennen palkintojenjakoa tai joku osaava henkilö kävisi heidät vain kutsumassa paikalle. Sitten tarvittaisiin vain se vähemmän eripurainen  🙂 palkintojenjakaja ja ehkä kuvan ottaja. Tällä tavalla pelejä ei tarvitsisi keskeyttää palkintojenjaon ajaksi. Joka tapauksessa on huono idea jakaa palkinnot suoraan toimitsijanpöydän edessä, kun ei kukaan näe sinne.

Paljon loistavia pelejä tulin nähneeksi. Videomateriaalia tuli tosi paljon vaikka kameran pitikin olla latautumassa turhan usein, kun kamera ei osannut jostain syystä ottaa virtaa varavirtalähteestä.

Narvan joukkue oli tavattoman tyytyväinen kilpailuihin ja niin varmasti myös Kätlin Lattin tuoma Kalevin iso pelaajajoukko.

Hyvät ja huonot uutiset Espoolle ja Oululle

Päätöspalaverissa Länsisataman lähellä olevassa Hesburgerissa sain kuulla Narvan tytöiltä sekä hyviä uutisia että huonoja uutisia sekä Espoon kisoille että Oulun kisoille.

Hyvät uutiset Espoolle, huonot uutiset Oululle: Espoossa oli kovempi taso kuin Oulussa.

Hyvät uutiset Oululle, huonot uutiset Espoolle: Tytöt menevät mieluummin Oulun kisoihin kuin Espoon  kisoihin, koska taso on Oulussa heikompi. 😀

 

Esittelyssä Narvan joukkue PT Eskoon kevätkilpailuissa 14-15.4.-2018

PT Espoon kilpailuihin osallistuu kova joukkue Viron Narvasta. Mukana valmentaja-pelaajana Liidia Andreeva, joka otti pronssia naisten kaksinpelissä Viron mestaruuskilpailuissa maaliskuussa. Kaikki seitsemän junioria ovat Viron eturiviä.  Kolme parasta 2006-tyttöä (samalla kaksi parasta 2007-tyttöä), toiseksi paras junioripoika, toiseksi paras kadettityttö (rankinhgykkönen samasta seurasta, mutta ei päässyt nyt tulemaan). Siitä lisää videolla, jonka uskaltaudun laittamaan tänne SPTL:n sivullekin, koska kaikki kisojen osallistujat eivät ole somessa.  🙂  Ja oli videon värkkäämisessäkin vähäsen vaivaa,  vaikka kiireellä sen joutuikin tekemään, joten mielellään sen laitan laajempaankin jakoon.

Toisen ja kolmannen divisioonan lohkot nuorekkuusjärjestyksessä

Tässä artikkelissa tutkin toisen ja kolmannen divisioonan lohkojen nuorekkuutta pelaajien mediaani-iän perusteella. Eli annettua ikää vanhempia ja nuorempia pelaajia on yhtä paljon. Keskimääräinen ikä on muutamissa tapauksissa vähän nuorempi, mutta mediaani-ikä kertoo todellisuuden vähän paremmin. Kolmannen divisioonan B-lohkossa olen jättänyt pois Spinnin junioripelaajat, koska he eivät todellisuudessa kuulu vielä tälle tasolle vaan ovat varmaankin pelanneet, ettei joukkue joutuisi luovuttamaan. Viisi tällaista junioria kuitenkin riittäisi vääristämään tulosta.

Huom: Lisätty myös keskiarvoiät. Lähdeaineisto huomioon ottaen ikien antaminen yhden desimaalin tarkkuudella on varmaan liioittelua, mutta menköön!

Iät on laskettu runkosarjassa pelanneiden pelaajien perusteella ja iäksi on laitettu 2018 – syntymävuosi eli tutkitaan pelaajien ikää kuluvana vuonna.

Toisen divisioonan lohkot nuorekkuusjärjestyksessä:

Kolmannen divisioonan lohkot nuorekkuusjärjestyksessä:

Ei ole varmaan kenellekään yllätys, että Helsingin alueen lohkot (3A-3D ja 2A-2B) ovat ns. horsmalohkoja.

Pöytätenniksen nousu alkoi vuoden 1975 paikkeilla ja oli kaikkien aikojen maksimissaan kaudella 1978-1979. Jos juniorit alkoivat silloin pelaamisen noin 12-vuotiaina, he ovat nykyään 52-55-vuotiaita, mikä täsmää aika hyvin Helsingin alueen kolmannen divisioonan pelaajiin. 🙂

Jotta divisioonapelit olisivat vetovoimaisempia junioreille ja nuorille pelaajille, olisi hienoa, jos pelaajien mediaani-ikä olisi 25-30. Siihen ei Suomessa tietystikään koskaan päästä. Silti on tullut mieleeni täysin toteuttamiskelvoton ajatus ihan vaan mielikuvitusleikkinä, että SPTL:n sarjatoiminta jaettaisiin veteraanisarjaan (40 ja  vanhemmat) ja kilpasarjaan (muut). Kilpasarjan joukkueessa voisi kuitenkin olla yksi veteraani, kunhan kolmen parhaan pelaajan yhteisikä ei nousisi silloin  yli 100 vuoden. Mielipiteitä voi esittää kommenteissa. 🙂

Tämä ikätilastointi tuli mieleeni sen jälkeen, kun Star 3 oli noussut 3. divisioonaan ja yksi joukkueen tytöistä (18-vee) kysyi: ”Onko siellä meidän ikäisiä”? Suomennettunahan kysymys kuului ”onhan siellä meidän ikäisiäkin, onhan?”.

STARPRING 24-25.2.2018 – Raportti

Raportti on valmis!

Starin kevätkisojen suhteen sai jännittää, tuleeko osallistujia riittävästi. Tiedossa kun oli kolme tekijää, jotka olivat verottamassa tulijoita: koulujen talvilomat, influenssakausi, olympialaiset.  Lopulta paikalle tulikin ihan mukavat 99 pelaajaa, vaikka peruutuksia tuli vielä lauantaina. Arvonnat joutui tekemään moneen kertaan uusiksi. Ehkä jatkossa kannattaa tehdä ensimmäiset arvonnat vasta perjantaina. Startteja oli 243. Peruutuksia tuli yhteensä 44 startin verran ja 15 pelaajan verran. Eri seuroja oli 31.

Valitettavasti minulla on ollut näiden kilpailujen jälkeen vain äärimmäisen vähän sellaista ylimääräistä aikaa, jolloin olen ollut pirteä ja jolloin olen voinut keskittyä asiaan edes vähänkään pidemmän ajan. Mutta nyt yritän tehdä luokkakohtaiset raportit ja muutenkin ihan tulevia historiikkeja varten.  Valitettavasti valokuvat ovat aika laaduttomia, koska jouduin kaiken muun ohella valokuvaajaksikin, kun Starin palkintoneidot eivät päässeetkään tulemaan kisoihin. Otin kuvat liian kiireellä enkä oikein edes tiedä, miten ne pitää ottaa jotta saa varmasti terävyyden kohdalleen.  Koittakaa kestää! 

Vaikka tunnelma oli mitä mainioin, muutamasta asiasta haluaisin huomauttaa.

 1. Se aiheuttaa paljon ongelmia, kun pelaajat käyvät nappaamassa kuulutetun ottelun pöytäkirjan pöydälle mennessään. Niinpä toimitsijanpöydällä ei pysty valvomaan sitä, onko tuomari havahtunut ja käynyt hakemassa pöytäkirjan. Ellei ole, häntä voi kuuluttaa uudelleen ja jos hän on häipynyt paikalta, voi kuuluttaa uuden tuomarin. Samoin tuomari näkee pöytäkirjasta, mille pöydälle hänen pitäisi mennä. Siispä pelaaja älä ota ottelun pöytäkirjaa!
 2. Moni pelipaikalle saapuva pelaaja tulee ensi töikseen kysymään ”onko kisat aikataulussa?” Tuollainen turhakysymys häiritsee kovasti, koska kuuntelemisen ja vastaamisen aikana ei pysty tekemään mitään. Kun on vastannut ”on”,  ei enää aina muista, mitä olikaan tekemässä.
 3. Kun ottelu kuulutetaan niin, ettei tuomaria vielä määrätä, jotkut pelaajat jäävät seisoskelemaan toimitsijanpöydän eteen silmät seisoen sen sijaan, että menisivät pöytänsä luokse. ”Kuka on tuomari” he ihmettelevät. Jos olet pelaaja, mene heti omalle pöydällesi lämmittelemään! Vasta jos tuomaria ei ala kuulua lämmittelyn kestettyä jonkin aikaa, alkakaa huhuilla tuomaria.
 4. Jos mielestäsi jonkin luokan jokin jatko-ottelu on viipynyt liian kauan samalla kun vaikkapa myöhemmin alkaneiden luokkien jatko-otteluita jo pelataan, tule sanomaan selkeästi ”miksi kello 13 alkaneen 1750-luokan jatko-ottelua Jani-Petteri vastaan  Charlotta-Sofia ei ole vielä aloitettu?” Eli kerro ongelma täsmällisesti! Tuollaiset huomautukset ovat kuitenkin erittäin tervetulleita, jos kyseessä ei ole aivan älytön hätäily (poolit päättyneet kaksi minuuttia aikaisemmin).
 5. Ei pitäisi tulla kysymään 10 sekuntia oman viimeisen poolipelin jälkeen ”milloin jatkopelit alkavat?”. Täysin ylivoimaisesti yleisin tapahan on se, että jatkopelit alkavat jahka poolit on pelattu tai ainakin niin paljon on pelattu, että joitakin jatko-cupin peleistä saadaan pelatuksi.

On muuten jännä juttu, että kun siinä penkillä istuu, tuntee tärinästä aika kaukaakin lähestyvät askeleet. Eli kun juuri edellinen ”milloin mun matsi  on” -kyselijä lähtee pois, pystyy siitä tärinästä arvioimaan, montako sekuntia on armonaikaa kisojen vetämiselle ennen kuin seuraava kyselijä tulee tiskin luokse. 🙂

Pöytiä oli jälleen 14 normaalin 12:n sijaan. Moni tuli kysymään, että onko siitä jotain todellista hyötyä, että on kaksi pöytää lisää. Kyllä siitä on! Kahdella pöydällä ehtii pelata klo 9-19 noin 60 ottelua. Se tarkoittaa melkein 32 pelaajan pooliluokkaa jatko-cupeineen. Se antaa myös paremman mahdollisuuden satunnaisiin lämmittelypöytiin. Tilaa ei tietystikään ole niin paljoa kuin normaalisti, mutta Rusalla on totuttu vähän turhankin isoihin laareihin tämän tasoisissa kilpailuissa. Sääntöjen mukaiset ne laarit joka tapauksessa ovat.

Tässä ainoa video kisoista eli koostelähetys ”näkymiä kisoista”. Joitakin otteluita seurataan tarkemmin.

N15/max 800

Mukana olleet kuusi tyttöä pelasivat luokan yhtenä poolina. HIK Pingis otti kaksoisvoiton. Sekä Melinda Tolppanen että Milja Myllyoja päätyivät neljään voittoon. Keskinäisen ottelun voittanut Milja otti ykköspalkinnon. Kolmannet palkinnot menivät Juulia Kauppiselle Ouluun ja Veera Räsäselle Hankoon. Tämä on osoittanut hyväksi ja tärkeäksi luokaksi. Tuli kuitenkin jälkeenpäin mieleeni, että kannattaisiko kuitenkin sen sijaan pelata Naisten kaksinpeli/max 800 -luokka. Myös 16-17-vuotiaat uransa alussa olevat tytöt tarvitsevat tällaista luokkaa ja samoin monet aikuiset naiset.

Kuvassa vasemmalta voittaja Milja Myllyoja, toiseksi sijoittunut Melinda Tolppanen, kolmanneksi tullut Juulia Kauppinen ja luokan nelonen Veera Räsänen. Juulian seura OPT-86 ja muiden seura HIK Pingis.

M12

Lopulta vain neljä pelaajaa osallistui M12-luokkaan, joka osoittautui hyvin tasaiseksi. Kolme parasta päätyivät kahteen voittoon. Sakari Paasolla oli paras eräsuhde 5-3-erillään ja hän nappasi voiton Seinäjoelle. Koskahan on viimeksi LPTS:n pelaaja osallistunut ainakaan Helsingissä M12-luokkaan?

Kuvassa vasemmalta luokan nelonen Taha Rjafallah LPTS, kolmas Säde Leppänen PT 75, kakkonen Yang Yixin PT Espoo ja voittaja Sakari Paaso SeSi.

N12

12-vuotiaisiin tyttöihin osallistui kuusi pelaajaa neljästä seurasta. Mukana oli esimerkiksi uusi lupaava tyttö Lahdesta eli Diana Koivisto, joka pelasi hienoa pingistä vaikka on pelannut vasta pari kuukautta. Napakka kämmen! Onkohan Lahdesta osallistunut tätä ennen koskaan tyttöä ainakaan Helsingin kisojen junioriluokkiin? En nyt muista sellaista, mutta ehkä en vain muista jotakin. Ehkä joskus 30-60-luvuilla? Milloin Lahdessa muuten alkoi pöytätennistoiminta?

Luokka pelattiin yhtenä poolinan. Säde Leppänen voitti luokan puhtaalla pelillä. Yksi erätappio sentään tuli toiseksi pelanneelle Angelina Holmströmille. Sijoille 2-4 tulleet saivat kukin kolme voittoa ja kuten usein näissä käy, eräsuhteiden määräämä järjestys oli sama kuin sijoitusjärjestys.

Kuvassa vasemmalta voittaja Säde Leppänen PT 75, neljänneksi (kolmas palkinto) tullut Veera Räsänen HIK Pingis, kolmanneksi tullut Juulia Kauppinen OPT-96 ja toiseksi tullut Angelina Holmström HIK Pingis.

M-700

Tämä luokka korvasi joulukuun kisoissa ohjelmassa olleen Pingiskoululuokan. Näin kaikki pääsivät mukaan iästä riippumatta, vaikka eihän Pingiskoululuokassa ollutkaan sinänsä mitään ikärajaa. Lisäksi ottelut saatiin nyt mukaan ratinglaskentaan, kun kaikilla osanottajilla oli oltava lisenssi normaaliin tapaan.

Luokkaan osallistui seitsemän pelaajaa, jotka tahkosivat yhdessä poolissa kaikki kaikkia vastaan. Joona Sarlin osoittautui selkeästi parhaimmaksi vaikka olikin vasta kolmossijoitettu. Kuusi voittoa ja vain yksi erätappio. Juulia Kauppinen lähti peliin viitossijoitettuna mutta nappasi toisen tilan häviten vain Joonalle.

Kuvassa vasemmalta lukien kakkonen Juulia Kauppinen OPT-86, voittaja Joona Sarlin GraPi, kolmonen Asko Luukkonen Atlas ja nelonen Janne Kauppinen OPT-86. Kuvan laatu… 

M-800

Luokassa oli mukana 15 pelaajaa, joten todella mukavasti pelaajia riittää näihin alasarjoihin. Ovat todistaneet tarpeellisuutensa Suomen pöytätennikselle. Joskushan luokat saattoivat lähteä vaikka 1400:sta.

Ykkössijoitettu Simonas Kaskelevicius voitti luokan puhtaasti häviten vain yhden erän (finaalissa). Toiseksi tul hänen treenikaverinsa Joona Sarlin. Hangon tytöt Melinda Tolppanen ja Angelina Holmström ottivat kolmospaikat.

Luokkavoittaja Simonas Kaskelevicius GraPi oikealla ja kakkoseksi tullut Joona Sarlin PT Espoo vasemmalla:

Kolmoseksi tulleet HIK Pingiksen tytöt. Angelina Holmström (vasemmalla) ja Melinda Tolppanen:

M-900

Simonas Kaskelevicius jatkoi sunnuntaina luokkavoittojen tiellä ja nappasi M-900-sarjan voiton lauantaisen M-800-voiton lisäksi. Tällä kertaa voitto oli tiukemmassa. Poolissa Simonas hävisi finaalivastustajalleen Joni Höykinpurolle 2-3 ja oli häviöllä 0-2 Aaro Mäkelää vastaan mutta nousi 3-2-voittoon.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Joni Höykinpuro HUT, luokkavoittaja Simonas Kaskelevicius GraPi ja kolmanneksi tulleet Chen Fangda PT 75 ja Olli Lukinmaa PT Espoo.

M-1000

Rocka Merilahti oli kisojen suurmenestyjä ottamalla kolme luokkavoittoa. Aloitetaan M-1000-luokalla. Rocka voitti finaalissa nuoren Yang Yixinin. Luokan 15 pelaajasta oli kuusi naisia ja tyttöjä!

Kuvassa vasemmalta kolmanneksi tulllut Celly Kukk TIP-70. voittaja Rocka Merilahti MBF ja toiseksi tullut Yang Yixin PT Espoo. Toinen kolmas Tomi Eronen sai palkintonsa aiemmin ja hänen kuvansa erikseen.

Tomi Eronen MBF tuli myös kolmanneksi mutta otti palkintonsa jo aiemmin.

M-1100
 
Rocka Merilahti voitti finaalissa Joni Kauppisen 3-0, jonka hän oli voittanut poolifinaalissa 3-1. Joni eteni finaaliin yllättämällä kvartassa ykkössijoitetun Jiri Kurosen. Rocka puolestaan voitti semifinaalissa 800- ja 900-luokat voittaneen Simonas Kaskeleviciuksen 3-1. Hannu Grönlund otti toisen kolmannen sijan.
 
Kuvassa vasemmalta Joni Kauppinen OPT-86, Rocka Merilahti MBF, Hannu Grönlund Atlas ja Simonas Kaskelevicius GraPi.

 

M-1200

Luokassa oli mukana 20 pelaajaa. Mainittakoon että kahdessa poolissa kolmossijoitettu yllätti ja otti poolivoiton. Näistä uroteoista vastasivat Juha Meinander ja Rocka Merilahti. Molemmat jelppasivat mukavasti kisajärjestäjää pelaamalla kolmessa ottelussaan yhtä vailla maksimierät eli 14 erää. Me kiitämme! 

Kakkossijoitettu Christoffer Pörn oli erehtymätön poolissa kokemansa yhden tappion jälkeen ja paukutteli menemään luokkavoittoon asti. HUT on saanut uusia pelaajia ensimmäisen kerran sitten 70-luvun (about) ja Matti Sirkiä vei kakkospalkinnon Hyvinkäälle. Alkupooleissa yllättäneet Juha ja Rocka ottivat kolmospalkinnot. Juha tosin sai wo:n Mikhail Ovchinnikovista, joka oli poistunut paikalta luullessaan että yksi voitto poolissa ei riitä jatkopaikkaan.Kyllä se voi riittää, jos pelit menevät ristiin! Yleensä kannattaa jäädä odottamaan tuloksia, jos voittaa 3-1 mutta häviää 2-3.

Kuvassa keskellä luokkavoittaja Christoffer Pörn Halex. Hänen oikealla puolellaan toiseksi tullut Matti Sirkiä HUT. Vasemmalla kolmanneksi tullut Rocka Merilahti MBF. Toinen kolmonen Juha Meinander sai palkintonsa myöhemmin.

Juha Meinander MBF sai palkintonsa erikseen. Hän sijoittui kolmanneksi.

M-1300

Rocka Merilahti otti kisojen kolmannen voittonsa voittamalla tämänkin luokan vaikka joutuikin jäämään kolmannelle tilalle lauantaisessa M-1200-luokassa. Markku Nuutinen oli kuitenkin kova vastus finaalissa ja johti erin 2-1 ja viides erä 11-9 Rockalle.

Kuvassa vasemmalta Markku Nuutinen Atlas (toinen), Rocka Merilahti MBF (voittaja), Jiri Kuronen Stara (kolmas) ja Jouni Pajunen PT-2000 (kolmas).

M-1400

Luokkaan osallistui 28 pelaajaa eli voitosta käytiin kova kilpailu.  Kakkossijoitettu Daniel Tran oli toinen neljästä kärkisijoitetusta, joka pääsi neljän parhaan joukkoon ja hän myös voitti luokan samaa kyytiä ja vieläpä aika suvereeniin tyyliin. Kuusi ottelua ja erät 18-1! Kari Jokiranta taisteli itsensä seiskasijoitetun paikalta Danielin finaalivastustajaksi, mutta siellä tuli noutaja 0-3. Luokan suuri yllättäjä oli Elmeri Tyrväinen, joka oli 14. sijoitettu, mutta meni semifinaaleihin, missä hän nappasi erän Danielilta. Sen ainoan erän, jonka Daniel menetti.

Kuvassa vasemmalta Elmeri Tyrväinen PT 75 (kolmas), Daniel Tran TIP-70 (voittaja) ja Kari Jokiranta SeSi (toinen).

Pentti Kainulainen PT Espoo sai kolmannen palkintonsa jo aiemmin:

M-1500

Kaksi kärkisijoitettua kohtasivat finaalissa. Seinäjoen nuori lupaus Risto Jokiranta osoittautui parhaaksi 25 pelaajan joukossa. Finaalissa hän voitti ykkössijoitetun Aleksei Pullisen 3-1.

Kuvassa vasemmalta Miika Berghäll LPTS (kolmas), Risto Jokiranta SeSi (voittaja) ja Aleksei Pullinen LPTS (toinen).

Toinen kolmonen Markku Hauhia Pa-Po sai palkintonsa jo aiemmin:

M-1600

Viime hetken poisjääntienkin jälkeen luokkaan osallistui 30 pelaajaa.  Yhdeksänneksi sijoitettu Rasmus Vesalainen oli huippuvireessä. Hän jäi poolissaan kakkoseksi, mutta sen jälkeen tuli neljä voittoa ja ykköspalkinto. Finaalissa kaatui Toivo Ridal 3-1. M-1400-luokan voittanut Daniel Tran yllätti poolissa ykkössijoitetun Kari Taiven mutta Rasmus pudotti Danielin jatko-cupin ensimmäisellä kierroksella.

Kuvassa vasemmalta voittaja Rasmus Vesalainen KoKa ja kakkonen Toivo Ridal PTS-60.
Markku Hauhia Pa-Po hävisi semifinaalissa Rasmukselle ja sai kolmannen palkintonsa erikseen:
Kai Tammela SS voitti kvartassa kakkossijoitetun Måns Paulin, mutta hävisi semifinaalissa Toivo Ridalille. Hän sai palkintonsa jo ennen finaalia (valitettavan epätarkka kuva):

 

M-1700

Rasmus Vesalainen otti sunnuntaina toisen luokkavoittonsa lauantaisen M-1600-voiton lisäksi, kun hän voitti hurjassa M-1700-luokan finaalissa Mika Heiskasen 3-2. Luokan nimi oli tosin hieman turhan mahtava, koska yhdenkään pelaajan rating ei ylittänyt 1600 pistettä.

Kuvassa vasemmalta Toivo Ridal PTS-60 (kolmas), Rasmus Vesalainen KoKa (luokkavoitttaja) ja Mika Heiskanen TIP-70 (toinen). Toinen kolmonen Henri Pelkonen sai palkintonsa aiemmin.

Toinen kolmannen palkinnon saaja Henri Pelkonen.

M-1800

Luokan kakkossijoitettu Rafail Potiris voitti finaalissa kolmossijoitetun Mika Kettusen 3-2. Ykkössijoitetun Rauli Franssilan tie katkesi 2-3-semifinaalitappioon Kettuselle.

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Mika Kettunen Atlas, voitttaja Rafail Potiris PT 75 ja kolmanneksi tullut Rauli Franssila PT-Helsinki. Toinen kolmonen Randrar Rebane sai palkintonsa myöhemmin.

Randrar Rebane PTS-60 sijoittui myös kolmanneksi ja hän sai palkintonsa myöhemmin.

M-2100

Tämänkin luokan nimi on vähän ylimitoitettu, kun ottaa huomioon, että yksikään osallistujista ei ylittänyt edes 1900 pistettä. Ei edes takavuosien maaottelupelaaja Matti Lappalainen. Lappis luokan tietysti voitti, mutta Janne Relander otti sentään yhden erän finaalissa.

Kuvassa vasemmalta kakkonen Janne Relander KoKa, voittaja Matti Lappalainen HP, kolmoset Rauli Franssila PT-Helsinki ja Otto Boije PT Espoo.

MK

Tämänkin luokan nimi oli aika räväkkä sitä ajatellen, että ykkössijoitetun rating oli 1732.

Finaalissa ykkössijoitettu Mika Kettunen piti pintansa, vaikka Matias Vesalainen antoi hurjan vastuksen finaalissa. Matias johti erin 2-1 ja viides erä päättyi 12-10 Mikalle! Mahtoikos Matias johtaakin viidettä erää?

Kuvassa vasemmalta voittaja Mika Kettunen Atlas, kakkonen Matias Vesalainen KoKa, kolmonen Toivo Ridal PTS-60 ja toinen kolmonen Randar Rebane PTS-60.

 

 

Muutama video SM-kilpailuista 2018

Tein seuraavat otteluvideot SPTL:n striimin avulla. Voi olla, että tulee lisääkin videoita. Lisään ne sitten tähän artikkeliin. Kaikki SPTL:n sivuilla vierailijat eivät notku Facebookissa tai YouTubessa joten siksi tämä. Videot on tietysti editoitu niin, että kaikki löysät on leikattu pois. Tosin varsinkin miesten finaalissa piti jättää suosionosoituksia jäljelle, jotta saa käsitystä tunnelmasta.

Miesten kaksinpelin finaali Benedek Olah – Alex Naumi

Naisten kaksinpelin finaali Annika Lundström – Anna Kirichenko

Parhaat palat miesten kaksinpelin finaalista

Starpring – Arvonnat

 • 1700 ja MK arvottu uudelleen.
 • Arvonnat muuttuneet poisjääntien vuoksi: M12, M-1300, M-1400, M-1500, M-1600, M-1700
 • Lisätty Eleonoora  Roosioks  M-1200-luokkaan (tuli M-800:n tilalle,  johon ei nippanappa päässyt)
 • Poistettu Timo Akkanen M-1600-luokasta.
 • Lauantain M-1800-luokassa viiden pelaajan pooli muutettu neljän pooliksi ja sunnuntain M-1500 arvottu uudelleen, koska ykkössijoitettu jäi pois sairastumisen vuoksi.
 • Arvottu sunnuntain M-1100- ja M-1500-luokat uudelleen (kaksi samaa pelaajaa molemmissa samaan aikaan alkavissa luokissa, peruutus sairauden vuoksi)

Lauantain arvonnat

Linkki tiedostoon: Star_24_25_02_2018_arvonta_lauantai._SPTL.xlsx

Sunnuntain arvonnat

Linkki tiedostoon: Star_24_25_02_2018_arvonta_sunnuntai_SPTL.xlsx

Kertokaa havaitsemistanne virheistä mahdollisimman pian osoitteeseen:

star.kilpailut@gmail.com

Starpring – Aikataulut

Lauantaina odottelemme kaikkia niitä pitkämatkalaisia, jotka eivät ehdi paikalle klo 09:00.

Kaikki M-800-luokan poolit alkavat lauantaina klo 15:00.  (tässä oli hetken aikaa virheellinen tieto!)

M-900 on siirretty alkamaan sunnuntaina klo 12:00 aiemman klo 13:30:n sijaan.  Odottelemme kyllä niitä, jotka eivät pääse tulemaan paikalla uuden aikataulun mukaisesti.

Linkki tiedostoon: STARPRING_24_25_02_2018_aikataulu.pdf