Kaikki kirjoittajan Arto Luukkainen artikkelit

Syksyn startti 2.9.2017 – Raportti

M-900-luokan neljä parasta.

Aika monen poisjäännin jälkeen kilpailuun osallistui ihan asiallinen määrä pelaajia eli 69. Kausi on vasta alkamassa eikä myöskään mitään rekrytointia ehtinyt harrastaa. Oma hankaluutensa oli sitten siinä, että sali saatiin auki vain lupaamalla, että Star maksaa vahtimestarin ja siivoojien palkat lauantailta eli yhteensä vuokra oli 690 euroa.  Viikonloppuhan oli jostain käsittämättömästä syystä muka vielä kesäaikaa Liikuntavirastossa.  Yllätys oli melkoinen, kun selvisi, että halli oli auki aivan normaalisti eli oli aivan erityisen naurettavaa, että Starin piti maksaa vahtimestarinkin palkka. Hän kehottikin riitauttamaan tuon järjettömän vuokran.

Startteja oli 124 eli 25,3 % enemmän kuin vuosi sitten! Junioreita olisi voinut olla mukana enemmänkin mutta hyvä näinkin.

Kisat alkoivat kello 10.00 ja päättyivät vasta kello 21.00 noin 1,5 tuntia myöhässä. Osa myöhästymisestä oli seurausta siitä, että samat pelaajat pärjäsivät useammassa kuin  yhdessä luokassa.

MK

Janne Jokinen (PT 75, vasemmalla) voitti miesten kaksinpelin ja se oli jo hänen viides MK:n voittonsa Starin kisoissa viimeisen kolmen ja puolen vuoden aikana (Kevään startti 2014, Syksyn startti 2015, Syksyn startti 2016, STARXMAS 2016) ja muissa Starin kisoissa hän ei ole käynytkään, jos oikein katsoin. Toiseksi tuli Meelis Kärner (PT Espoo), joka johti finaalia erin 2-1 mutta Janne tuli ohitse. Janne oli vastaavassa tilanteessa myös semifinaalissa, jossa Toni Pitkänen (PT-Helsinki) johti häntä erin 2-1. Toinen kolmonen oli Risto Tujula (PT-Helsinki), joka osalliistui Starin kisoihin ensi kertaa todella pitkän tauon jälkeen.

Toni Pitkänen (PT-Helsinki) sijoittui kolmanneksi miesten kaksinpelissä:

Risto Tujula (PT-Helsinki) oli toinen kolmonen miesten kaksinpelissä:

M-1900

Janne Relander (KoKa, keskellä) tuli, näki ja voitti M-1900-luokan uransa ensimmäisellä vierailullaan Starin kilpailuissa. Toiseksi tuli Joonas Kylliö (TIP-70, vasemmalla). Naser Mariwan (TIP-70) tuli kolmanneksi.

Esa Kanasuo (KoKa) sijoittui myös kolmanneksi mutta hän joutui lähtemään ennen finaalin päättymistä, joten hän sai mitalinsa ennen palkintojenjakoa:

M-1750

Randar Rebane (PTS-60, keskellä) voitti M-1750-luokan. Toiseksi tuli Ville Husu (SS, vasemmalla) ja Eerik Kivelä (PT 75) sijoittui kolmanneksi. Toinen kolmannen palkinnon saaja oli Toni Nättilä (TIP-70), joka oli saanut palkintonsa jo aiemmin. Hänen kuvansa erikseen. Randar Rebane muuten hävisi matkan varrella yhden ottelun, koska hän hävisi poolissaan Jyrki Nummenmaalle 1-3 vaikka miehillä on ratingissa eroa 137 pistettä.

Toni Nättilä (TIP-70) sijoittui myös kolmanneksi M-1750-luokassa, mutta oli saanut mitalinsa jo aiemmin,

M-1600

M-1600-luokan voitti Leonid Pullinen (LPTS, vasemmalla). Finaalissa kaatui Aleksei Pullinen (LPTS) 3-1. Kolmanneksi sijoittuneet Ville Rantanen ja Mika Heiskanen olivat saaneet palkintonsa aiemmin. Heidän kuvansa erikseen.

Ville Rantanen (HäKi) sijoittui kolmanneksi. Hän hävisi Leonid Pulliselle semifinaalissa 1-3.

Mika Heiskanen (TIP-70) sijoittui myös kolmanneksi. Hän hävisi Aleksei Pulliselle semifinaalissa 0-3.

M-1450

Aleksei Pullinen (LPTS) voitti M-1450-luokan. Aleksei toinen oikealta. Toiseksi tuli Atte Leppänen (PT 75), joka johti finaalia erin 2-1, mutta Aleksei nousi voittoon. Kolmansiksi tulivat (vasemmalta) Leonid Pullinen (LPTS) ja Timo Salmi (TIP-70). Aleksei muuten voitti Leonidin 3-1 semifinaalissa!

M-1300

M-1300-luokan voitti Joni Rahikainen (PT Espoo, keskellä). Toiseksi tuli Harri Kylliö (TIP-70, oikealla) ja Timo Salmi (TIP-70) oli kolmas. Myös Christoffer Pörn (Halex) oli kolmas, mutta hän oli saanut palkintonsa jo aiemmin (kuva erikseen).

Christoffer Pörn (Halex) oli M-1300-luokan toinen kolmonen.

M-1150

Kristian Halonen (Atlas, vasemmalla) voitti M-1150-luokan. Hän voitti finaalissa kolmen luokan menestyjän Matias Ylisen (PT Espoo, toinen vasemmalta). Kolmansiksi tulivat (vasemmalta) Martti Kangas ja Hannu Grönlund (molemmat Atlas).

M-1000

M-1000-luokan voittaja oli selvä eli Matias Ylinen (PT Espoo) oli ykkönen, koska hän voitti kaikki pelinsä (wo Jokitulposta). Luokka pelattiin yhtenä seitsemän pelaajan poolina. Mutta Matiaksen jälkeen järjestyksen määrääminen menikin harakoille, koska Raimo Jokitulppo laitettiin kakkoseksi. Siinä vaiheessa unohtui kuitenkin se sääntö, että voitosta saa kaksi pistettä, häviöstä yhden pisteen ja wo:lla hävitystä ottelusta nolla pistettä. Siten Jokitulppo sai nolla pistettä kahdesta antamastaan wo:sta. On todella harvinaista, että poolissa menestyvä pelaaja luovuttaa otteluita. Uusi järjestys on tämä:

1. Matias Ylinen 12 p
2. Katja Kauppinen 9 p (voitti Kankaan)
3. Martti Kangas 9 p
4. Raimo Jokitulppo 8 p

Toivottavasti mitaleiden vaihto onnistuu jossakin vaiheessa.

Tässä kuva luokkavoittaja Matias Ylösestä. Kuva kakkosesta ja kolmosesta sen jälkeen. Raimo Jokitulppo pääsi lähtemään ennen kuvan ottamista.

Katja Kauppinen (OPT-86) sijoittui toiseksi ja Martti Kangas (Atlas) kolmanneksi. Myös nelonen eli Raimo Jokitulppo (LPTS) sai pronssimitalin (vaikkakin aluksi hopeamitalin) mutta hän ei ollut enää paikalla kuvia otettaessa.

M-900

M-900-luokan voitti OPT-86:n Joni Kauppinen. Joni kuvassa toinen vasemmalta. Joni voitti finaalissa PT Espoon Matias Ylisen (vasemmalla). Kolmansiksi tulivat Raimo Jokitulppo (LPTS) ja Katja Kauppinen (OPT-86).

Kauden 2016/2017 starttimäärä kasvoi 12,1 % edelliskauteen verrattuna

Huom: YPTS:in kisat oli jälleen pudonneet pois mutta nythän tilasto vaan kaunistui. Lisätty loppuun ”Huom”-kappale.

Kaikkien kansallisten kilpailujen yhteinen starttimäärä kasvoi kaudella 2016/2017 lopulta vain melko maltillisesti eli 12,1 % edelliseen kauteen verrattuna. Mahdollisuuksia suurempaankiin nousuun oli, koska moni kilpailu kasvatti kokoaan merkittävästi. Yhteisstarttimäärää pudotti eniten se, että Spinni ei järjestänyt helmikuussa kaksipäiväisiä kisojaan ja MBF järjesti ARF-cupinsa vain junioreille,  mikä romahdutti osallistujamäärän. Näin menetettiin noin 450 starttia samalla kun jotkut muutkin kilpailut pienenivät.

Toistan sen edellisessä starttimääräartikkelissani mainitsemani asian että meillä on sellainen positiivinen ongelma, että kauhean paljon ei ylöspäin voida enää mennä starteissa nykyisillä kilpailumäärillä, koska monet kilpailut ovat aika lailla täynnä. Pitäisi saada uusia kilpailuita kalenteriin!

Jos täysin ainutlaatuinen kilpailutapahtuma Silja Malja poistetaan tilastoista (mukana kamala määrä ruotsalaisia), edellisen kerran startteja oli tätä enemmän kaudella 2009/2010 (5984). Pohjakosketus otettiin kaudella 2014/2015,  jolloin startteja oli ilman Silja Maljaa vain 3766. Siitä on tultu ylöspäin jo 41 %.

Kauden 2017/2018 tavoitteena voisi olla edes nykyisen tason säilyttäminen, mikä sekään ei ole aivan helppoa.  Toivottavasti starttimäärä kuitenkin jatkaa kasvuaan!

Eniten lisäsivät kokoaan seuraavat kilpailut:

  1. OPT-86:n Tikakoski-ratingkilpailut +106,6 %
  2. PT Espoon syyskisat GP +85,3 %
  3. Wega Malja +68,4 %
  4. Kemin kansalliset +67,0 %
  5. KuPTS, Syyskisat +51,4 %
  6. STARXMAS +40,0 %
  7. Oulun Silmälaser Open +30,9 %

Seuraavassa kuvassa koko kauden tilasto:

Jonkin kilpailun starttimäärä on siis kaikkien kilpailuluokkien yhteinen osallistujamäärä, jolloin ne pelaajat lasketaan mukaan, jotka ovat pelanneet ainakin yhden ottelun.

Huom: SM-kilpailut ja piirinmestaruuskilpailut eivät ole mukana starttiluvuissa historiallisten syiden vuoksi. Eli ne eivät ole mukana, jotta vertailu aiempien vuosien lukemiin olisi mahdollista. Kun aloin tehdä tilastoja ensimmäisen kerran joskus 1990, laskentaurakan pienentämiseksi päätin jättää nuo kilpailut pois. Olin muutenkin eniten kiinnostunut siitä, miten paljon pelaajia on kansallisissa kisoissa, koska se kuvasi parhaiten kilpapöytätenniksen vireyttä. Tämä ratkaisu kaunistaa nykyisiä lukemia noiden aikojen lukemiin, koska SM-kisoissa, pm-kisoissa, TUL:n pm-kisoissa, TUK:n mestaruuskilpailuissa ja aluemestaruuskisoissa oli silloin tosi paljon strartteja,

Oheisessa Excel-tiedostossa on myös aiempien kausien tiedot siitä lähtien, kun aloin tietoja taas kerätä:

Kilpailuaktiivisuustutkimus_30.06.2017

 

Syksyn startti – muutamia asioita

Kahvila on auki! Kahvilan uusi pitäjä kertoi, että kahvila on auki koko kisojen ajan ja kaikkea tarvittavaa on tarjolla. Kahvia, pullaa, limua, hampurilaisia ja vaikka mitä. Käykää tutustumassa uuteen kahvilaan ja käyttäkää hyväksi sen palveluita! On hieno juttu, että meillä on taas kahvila entisen kahvilan pitäjän lopetettua. Ihan lopullisesti kahvila aukeaa ensi keskiviikkona.

Tällä kertaa annamme joka luokassa vain mitalit tavarapalkintojen sijaan, koska salivuokra on erittäin kallis.  Nimittäin 1-3.9. on Helsingissä käsittämättömästi vielä kesäaikaa, jolloin Ruskeasuo on kiinni viikonloppuisin.  Saimme salin auki vain sitoutumalla maksamaan vahtimestarien ja siivoojien palkat normaalin salivuokran lisäksi.  Siten maksamme kaupungille yhdestä päivästä 690 euroa, mikä söi palkintobudjettimme aika lailla.  Mutta ovathan mitalitkin mukavat muistot ja ne annetaan jokaisen luokan neljälle parhaalle.

Pyydämme ottamaan tasarahan mukaan kilpailumaksujen maksamista varten, jos maksatte käteisellä.

Pingiskeskus ja Markus Heikkinen on paikalla, joten pääsette tekemään pingisostoksia vaivatta.

 

 

Syksyn Startti – Arvonnat

Poisjääntien tai lisäpelaajien vuoksi luokat 1600, 1750, 1900 ja MK arvottu uudelleen.

Kaavioissa näkyviin pöytänumeroihin ei pidä vielä kiinnittää huomiota. Niitä en vielä ehtinyt laittaa paikoilleen.

Muistakaa taas, että jokainen voi saada tuomaritehtäviä jatkocupeiss

Ilmoittakaa mahdollisissa poisjäänneistä ja havaitsemistanne virheistä osoitteeseen:

star.kilpailut@gmail.com

Linkki tiedostoon: Star_2017_09_02_arvonta_SPTL.xlsx

Starin syksyn startti – Aikataulu

STARIN SYKSYN STARTTI
LAUANTAI 2.9.2017

AIKATAULU

Kello 10.00

M-1150 (finaali alkaa arviolta klo 13.00)
M-1450 (finaali alkaa arviolta klo 15.30)
M-1750 (finaali alkaa arviolta klo 13.30)
MK (finaali alkaa arviolta klo 13.30)

Kello 13.00

M-900 (finaali alkaa arviolta klo 15.30)

Kello 13.30

M-1300 (finaali alkaa arviolta klo 16.30)
M-1600 (finaali alkaa arviolta klo 16.30)

Kello 15.30

M-1000 (päättyy arviolta klo 19.00)

Kello 16.00

M-1900 (finaali alkaa arviolta klo 19.00)

Kaikissa luokissa jatko-ottelut alkavat välittömästi poolien jälkeen.

Videoita Junioreiden EM-kilpailuista (14-23.7.2017)

Viimeinen lisäys:
Kadettitytöt: Suomi -Irlanti

Olin seuraamassa junioreiden EM-kilpailuja, jotka järjestettiin tänä vuonna Portugalin Guimarãesissa (20-30 km sisämaahan Portosta). Olin paikalla joukkuekilpailujen ajan ja lisäksi keskiviikon, jolloin henkilökohtaiset luokat alkoivat. Pelivideoita otin 164 GB, joten niiden editoinnissa ja julkaisemisessa menee aikansa.  Oli vaikea kuvata kaikkea mielenkiintoista, koska samaan aikaan oli neljäkin mielenkiintoista joukkueottelua tai sitten ottelut pelattiin pahoilla pöydillä. Pahat pöydät olivat niitä, joilla tarvittiin vahvaa zoomausta kun lähelle ei päässyt tai joissa kirkas valaistus heijastui lattiasta kameraan niin, että kuvan laatu oli heikko  tai jotka olivat katsomotasanteesta suoraan alaspäin, jolloin piti kuvata suoraan ylhäältä päin. Suomalaisista joukkueista kuvasin eniten kadettityttöjen joukkuetta. Muut pelasivat turhan usein ”pahoilla pöydillä”, mutta kadettitytöt aina parhailla pöydillä. Uusissa JEM-kävijöissä on myös oma mielenkiintonsa, kun he kohtaavat ensimmäistä kertaa kansainvälisen tason. Muuten kuvasin paljon virolaisia kun Viro on toinen pöytätenniskotimaani mutta myös jotakin muuta. Tähän artikkeliin lisäilen videoita niitä varten, jotka eivät ole Facebookissa, missä julkaisen videoni. Mutta täältähän YouTube-kanavani löytyy:

https://www.youtube.com/user/ArtoLuukkainen

Facebook-profiilini:

https://www.facebook.com/arto.luukkainen.1

Suomalaisten ottelut (uusin ylimpänä)

Kadettitytöt Suomi – Irlanti 2-3

Suomen kadettitytöt hävisivät vain 2-3 varsin kovalle Irlannille, mutta ei kuitenkaan ollut lähelläkään voittoa. Muissa otteluissa kuin Aleksandra Titievskajan kaksinpeleissä ei näet tullut edes erävoittoja. Aleksandra oli kovassa vireessä ja voitti kummatkin kaksinelinsä!

Oli pakko tehdä vielä tällainen erikoisversio Aleksandran hienosta voitosta Irlannin ykkösestä:

Carina Englund sai viimeisessä kaksinpelissä pelinsä sujumaan Nicole Scottia vastaan vasta kolmannessa erässä ja hän johti erää jopa 10-5.  Scott piti kuitenkin pintansa ja nousi 15-13-voittoon. Näin Irlanti voitti koko ottelun 3-2. Jossiteltavaa ei kuitenkaan juuri jäänyt.

Aleksandra Titievskaja pelasi toisessa kaksinpelissään ehkä uransa parhaan ottelun, kun hän voitti Irlannin ykkösen Mia O’Rahilly Eganin upean kamppailun jälkeen 3-2.  Siten Suomi tasoitti tilanteeksi 2-2.  Videolla vain viides erä, jossa O’Rahilly Egan johti jo 7-3! Aleksandralle tosi hieno voitto, sillä O’Rahilly Egan pelasi tosi vahvasti joukkuekilpailussa saaden ottelusuhteekseen peräti 9-4. Hän otti esimerkiksi kaksi voittoa Portugalia, Kyprosta ja Latviaa vastaan.

Nelinpelistä ei ole videota. Siinä Aleksandra Titievskaja/Anni Heljala hävisi suoraan 0-3 parille Mia O’Rahilly Egan/Sophie Earley, joten Irlanti siirtyi 2-1-johtoon.

Aleksandra Titievskaja voitti toisessa kaksinpelissä Irlannin kakkosen Nicole Scottin suoraan 3-0. Scott oli mahdollisesti todellisuudessa kolmospelaaja eli vain nelinpelin pelannut Sophie Earley oli ehkä Irlannin toiseksi paras pelaaja. Kolmannessa erässä oli joku outo kalabaliikki siitä oliko Aleksandran lyönti sorry tilanteessa 1-0. Minusta se oli selvä sorry, mutta piste annettiin Scottille. Onneksi se ei ratkaissut mitään, vaikka läheltä piti. Aleksandra kun voitti erän 14-12. Näin Suomi tasoitti tilanteeksi 1-1.

Carina Englund hävisi ensimmäisessä kaksinpelissä Irlannnin ykköselle Mia O’Rahilly Eganille 0-3. Videolla vain kolmas erä, jossa Carina pääsi mukavasti jatkopalloille.

Junioritytöt Suomi – Latvia 3-2

Pihla Eriksson voitti Diana Afanasjevan 3-2 ja siten Suomi voitti koko ottelun 3-1. Vain loppupuoli viidennestä erästä näytetään  videolla. Irlanti otti lopulta varsin mukavan 29. sijan.

 Junioripojat Suomi -Luxemburg 1-3

Suomi hävisi tämän äärimmäisen tärkeän pelin, jonka jälkeen paras mahdollinen sijoitus oli 29. Nimittäin Suomi pelasi kolmen joukkueen alkulohkossa, missä Portugal oli kolmas joukkue ja se oli liian kova Suomelle. Näin Suomi jäi lohkonsa kolmanneksi. Suomi kyllä taisteli myöhemmin hyvin Portugalia vastaan nettistriimiottelussa, mutta joutui taipumaan 1-3.

Alex Naumi hävisi ykkösten ottelussa Ademir Balabanille 1-3. Siten Luxemburg  voitti koko ottelun 3-1. Balabanin pelityyli on sangen hankala! Hän on sijalla 58 ETTU:n U18-rankingilla elokuu/2017.

Pedram Moradabbasi hävisi kolmosten ottelussa Eric Thillenille 0-3. Näin Luxemburg siirtyi 2-1-johtoon. Tällä videolla on vain kolmannen erän loppu.

Alex Naumi voitti Alberto Moron 3-1 toisessa kaksinpelissä. Siten Suomi tasoitti tilanteeksi 1-1.  Veikka Flemming oli hävinnyt ensimmäisessä kaksinpelissä Ademir Balabanille 1-3 . Vain viimeinen erä näytetään tällä videolla.

Kadettitytöt Suomi – Norja 0-3

Kadettitytöt hävisivät toisen ensimmäisen vaiheen pooliottelunsa Norjalle 0-3.

Anni Heljala ja Aleksandra Titievskaja pelasivar nelinpelissä Norjan paria Katarina Wetzel/Akshaya Vimalasenan vastaan ja hävisivät 1-3. tiukkojen vaiheiden jälkeen.  Näin Norja voitti koko ottelun suoraan 3-0.

Aleksandra Titievskaja hävisi toisessa kaksinpelissä  Akshaya Vimalasenanille 0-3.  Vimalasenan pelaa hankalalla tyylillä ja hän tekee vastustajan elämän hankalaksi rystykumin käytöllään. Näin Norja siirtyi jo 2-0-johtoon.

Carina Englund hävisi ensimmäisessä kaksinpelissä Norjan ykköselle Katarina Wetzelille 0-3. Carina johti kolmatta erää jo 7-1, mutta Wetzelin hyökkäyspeli oli lopulta liian vahvaa tässäkin erässä. Norja meni siten 1-0-johtoon.

Kadettitytöt Suomi – Hollanti 0-3

Suomen kadettitytöt kohtasivat toisessa ensimmäisen vaiheen poolioottelussaan Hollannin, joka voitti ottelun suoraan 3-0. Suomella oli kuitenkin mahdollisuutensa nelinpelissä!

Carina Englund ja Aleksandra Titievskaja hävisivät erin 2-3 Hollannin parille Karlijn van Lierop/Emm van der Zanden. Siten Hollanti voitti koko ottelun 3-0. Carina ja Aleksandra olivat lähellä voittoa, sillä he johtivat erin 2-1 ja neljättä erää 10-8 tai 10-9 mutta hävisivät 10-12.  Valitettavasti tällä videolla näytetään vain viidennen erän loppuvaiheet ja nekin kaukaa kuvattuna.

Anni Heljala pelasi varsin rohkeasti Emine Ernstiä vastaan, mutta tämä oli silti liian hyvä: 0-3. Näin Hollanti johti 2-0. Videolla kaksi viimeistä erää.

Aleksandra Titievskaja pelasi ensimmäisessä kaksinpelissä varsin hyvin, mutta hävisi  Karlijn van Lieropille 1-3. Hollanti johti 1-0. Video alkaa toisesta erästä.

Kadettipojat Viro – Suomi 2-3

Suomen kadettipojat kohtasivat ensimmäisessä ottelussaan Viron ja ottelusta muodostui odotettua tiukempi. Ennakkosuosikkinahan Suomi otteluun varmasti lähti, mutta Arttu Pihkalan peliä ja pelihuumoria rasitti vähän se, että hän oli unohtanut mailansa hotelliin. Siten hän joutui pelaamaan hieman kulahtaneella varamailalla. Seuraavassa videot kaksinpeleistä, viimeisin ylimpänä. Nelinpelistä taisi tulla videoitua vain viimeinen pallo ja sen Suomi hävisi. Videon laatu on aika heikko, koska ottelu pelattiin keskellä  isoa hallia ja piti käyttää vahvaa zoomia eikä istua voinut. Kaidekin oli niin matala, että siihen nojaaminen oli hankalaa.

Arttu Pihkala voitti viimeisessä pelissä Mart Luukin 3-1 ja näin Suomi voitti lopulta 3-2. Arttu hävisi ensimmäisen erän ja oli toista häviöllä 2-5, mutta aikalisä onnistui tässä vaiheessa ja Arttu otti loput pisteet 8-3 ja voitti erän 11-8.

Noah Steif voitti Stanislav Strogovin 3-0 nelinpelin jälkeen ja Suomi tasoitti tilanteeksi 2-2.

Noah Steif voitti toisessa kaksinpelissä Mart Luukin 3-1 ja näin Suomi tasoitti tilanteeksi 1-1.

Arttu Pihkala hävisi ensimmäisen kaksinpelin Stanislav Strogoville 2-3 ja näin Suomi häviöllä 0-1.

Pihla Eriksson hävisi 2-3 Aleksandra Kuprikovalle juniorityttöjen ensimmäisen vaiheen pooliottelussa Suomi – Viro. Näin Viro otti 2-1-johdon, mikä oli Suomelle kohtalokasta. Pihla pelasi nimittäin kolmospelaajan paikalla taktisesti, jotta hän olisi siten ottanut yhden voiton, kun Annika ottaa kaksi voittoa. Annika ottikin kaksi voittoa, mutta Suomi hävisi koko ottelun 2-3.

Aleksandra Titievskaja ja Anni Heljala hävisivät nelinpelin 0-3 parille Jamila Laurenti/Valentina Roncallo kadettityttöjen ensimmäisen vaiheen pooliottelussa Italia – Suomi ja näin Italia voitti koko ottelun 3-0.

Aleksandra Titievskaja hävisi Italian Evelyn Vivarellille 1-3 kadettityttöjen joukkueottelussa Italia – Suomi. Näin Italia otti 2-0-johdon. Ensimmäisessä kaksinpelissä Carina Englund oli hävinnyt 0-3 Jamila Laurentille. Tämä joukkueottelu kuului ensimmäisen vaiheen pooliin.

Annika Lundström voitti Valeria Sarochevan 3-1 juniorityttöjen joukkuottelussa Suomi – Viro ja näin Suomi otti 1-0-johdon. Tämä joukkueottelu kuului ensimmäisen vaiheen pooliin.

Veikka Flemming ja Annika Lundström voittivat Romanian parin  Florin Spelbus/Mihaela Laeasu 3-1 juniorien sekanelinpelissä 128 parhaan joukossa. Video alkaa toisesta erästä. Video on stabilisoitu YouTuben stabilointityökalulla. Siksi pisteet liikkuvat sinne ja tänne.

Matias Ojala voitti kaksinpelin 1. kierroksella Slovenian Aljaž Frelihin 4-1. Videolla näytetään ottelun viimeinen erä, ja ainakin siinä Matiaksen peli oli upeaa katsottavaa.

Muiden maiden pelejä

(tulossa)