Kaikki kirjoittajan Arto Luukkainen artikkelit

Harjoitteluviikko Narvassa 11-15.6.2018

Torstai-aamun osallistujat yhdessä valmentaja Lida Andreevan  kanssa. Osa pelaajista oli lähtenyt Liettuan avoimiin kadettien ja minikadettien mestaruuskilpailuihin ja osa jäi pois muista syistä.

Kirjoittelen tänne pientä raporttia Narvan vierailustani kesän ratoksi. Lähinnä julkaisen videoitani. Vaikka minä itse saatan esiintyä niissä useampaankin kertaan, ideana ei ole näyttää minun peliäni vaan esitellä eri pelaajia ja heidän taitojaan. Päivitykset menevät niin, että uusimmat ovat aina ylimpänä. Raportti etenee pikkuhiljaa sen mukaan kuinka ehdin tehdä sitä. Kaikki materiaalia tulee ensin YouTubeen ja Facebookiin, mutta tänne laitan videoiden kuvaukset suomeksi ja mahdollisesti myös jotain lisätekstiä.

Saavuin Narvaan sunnuntai-iltana ja maanantaista keskiviikkoon pelasin kahdet treenit päivässä, torstaina ja perjantaina yhdet. Tuli paljon pelaamista ja sen varassa yritetään sitten voittaa pokaaleja talven kilpailuissa. Oli mukava huomata, kuinka tiivis treenaaminen peräkkäisinä päivinä parantaa peliä ja tuntumaa!

Aamuharjoitukset olivat 10-12 ja iltaharjoitukset 16-18. Narvan junioreille järjestettiin joka kertaa fysiikkaa 20-30 minuuttia aluksi ja sitten lopuksikin, joten eivät treenit vielä klo 12 ja 16 päättyneet. Pelaamista oli ehkä 1,5 tuntia joka kerta.

Kilparyhmän harjoitusten lisäksi kello 13-15 pyöri aloittelevien pelaajien harjoitukset, joissa pelasi ainakin yksi tosi kova tyttö, joka pitkän tauon jälkeen ei vielä halunnut osallistua koviin kilparyhmän harjoituksiin tai häntä ei vielä oltu kelpuutettu sinne.

< Tähän yleiseen osaan tulee täydennystä pikkuhiljaa. Varsinaiset pävitykset tämän jälkeen.>

Vitalia Reinol ja Arina Litvinova harjoittelevat

Video näyttää muutaman minuutin Vitalia Reinolin ja Arina Litvinovan harjoittelua. Vitalia pelaa heinäkuussa Viron kadettityttöjen joukkueessa JEM:ssä ja Arina pelaa elokuussa Eurominichampsissa 2006-tyttöjä.

Kohokohdat – Pöytätenniksen riemu – osa 2

Tässä toinen osa videostani, joka tarjoaa kohokohtia Narvassa pelaamistani otteluista.

Pääosassa:

Ksenia Genite
Nikita Lutsinski
Jelisei Reinol
Aleksandra Evstafjeva
Ksenia Kabanova
Maria Ljapunova
Iliya Smigelski
Kristina Smirnova
Konstantin Sokolov

Kohokohdat – Pöytätenniksen riemu – osa 1

Tämä on ensimmäinen osa kahdesta videostani, jotka kuvaavat sitä, kuinka paljon nautin pöytätenniksen pelaamisesta Narvassa. Valitettavasti noin 20 vuotta sitten minulta katosivat pelikaverit enkä sen jälkeen ole pelannut kuin erittäin harvoin eli yleensä 2-3 kertaa vuodessa tai en ollenkaan. Mutta pelaaminen on vaan kivaa ja erityisesti silloin, kun vastustajat ovat muitakin kuin vääntäjiä 🙂 . Videolle on kerätty kohokohtia otteluista, joita pelasin vierailuni aikana. Tällaisesta pöytätenniksestä pidän ja sellaista tykkään pelata! Onneksi nykyään kilpailuissa peli on useimmiten tämänlaista. Takavuosinahan oli harvinaista herkkua, jos sai kohdata kilpailuissa sileillä kumeilla pelaavan hyökkäyspelaajan. Joskus harvoin pelaaja oli jopa oikeakätinenkin (tooo-ooosi harvoin)!

Videolla pääosissa (jotkut useamman kerran):

Arina Litvinova
Aleksandra Bojartšuk
Andrei Zalnin
Maria Zavronkova
Ksenia Genite
Ksenia Kabanova
Aleksandra Evstafjeva
Lev Rojak
Maria Ljapunova

Muut pelaamani ottelut eri pelaajia vastaan

Tällä videolla on kaikki muut pelaamani erät ja ottelut, joita en ole julkaissut aiemmin ja jotka videoin. Jokaisesta kohtaamastani pelaajasta on erilinen video, mutta monia vastaan pelasin kaksi tai useamman kerran. Tällä videolla ovat ne ekstrat.

Tämä on käytännössä vain arkisto tulevia vuosia ajatellen. Mutta koska pääsen pelaamaan vain niin turkasen harvoin (treenit kerran vuodessa), saan peli-iloa katsomalla vain omaa peliäni! Tekisi mieli pelata enemmänkin, mutta ehkä joskus. Toki muutama kilpailu ehkä mahtuu ohjelmaan ensi kaudella.

Tässä on sekin idea, että vastustajani löytävät mahdollisesti omat pelinsä videolta.

Seuraavat erät/ottelut ovat videolla alkamiskohtineen:

Andrei Zalnin – kaksi ottelua (00:20 ja11:33)
Aleksandra Bojartšuk – kaksi ottelua (01:50 ja 07:23)
Ksenia Kabanova – kolme ottelua (03:55, 09:14 ja 51:03)
Maria Zavronkova – 05:51
Ksenia Genite – 14:44
Aleksandra Evstafjeva – kaksi ottelua  (19:45 ja 39:28)
Jelisei Reinol – 23:33
Nikita Lutsinski – 30:08
Maria Ljapunova – 44:45

Perjantain aamutreenit – peloi Konstantin Sokolovia vastaan

Hävisin Konstantin Sokoloville 0-2. Hyvin surullisen alun (1-8) jälkeen ottelussa tuli edes muutamia asiallisia palloralleja. Konstantin on 2007-poikien kakkonen Virossa.

Keskiviikon aamutreenit  – harjoittelua Kristina Vassiljevan kanssa

Harjoittelin Kristinan kanssa ilman erien pelaamista. Siksi tässä vain vähän treenivideota.  Kristina oli vähän liian väsynyt varsinaisiin harjoituksiin tuona aamuna, joten sain mahdollisuuden harjoitella hänen kanssaan.  🙂 Kristina on Viron ykkönen 2005-tytöissä.

Perjantain aamutreenit – peli Jelisei Reinolia vastaan

Hävisin joukkuekilpailussa Jelisei Reinolille 1-2. Jelisei on Viron 2009-poikien kakkonen Viron miesten rankingin mukaan. Jelisei ei luovuttanut vaikka hävisi ärsyttävästi toisen erän 7-1 johdon jälkeen.

Perjantain aamutreenit – peli Nikita Lutsinskia vastaan

Voitin joukkuekilpailussa Nikita Lutsinskin 2-1. Nikita ei ole Viron rankinglistalla mutta erityisesti hänen todella hyvä kämmentapponsa  jopa suoraan syötöstä aiheutti minulle paljon vaikeuksia. Nikitalla on hyvä tuntuma palloon ja häntä vastaan oli kiva pelata!

Perjantain aamutreenit – peli Iliya Smigelskiä vastaan

Voitin edellä mainitussa joukkueottelussa Iliya Smigelskin 2-1. Iliya ei ole VIron rankingilla, joten hän ei taida kilpailla muualla kuin seuran omissa epävirallisissa kilpailuissa.  Hän on selkeästi kuitenkin tärkeä pelaaja Narvalla. Hyvin ystävällinen ja todella urheilullinen.  Vetää aina fysiikkatreenit tosissaan. Sellaiset pelaajat ovat tärkeitä nuoremmille pelaajille. Niin myös Iliya (tai ilmeisesti Ilja).

Perjantain aamutreenit – peli Kristina Smirnovaa vastaan

Hävisin Kristina Smrnovalle yksieräisen ottelun 6-11. Kun olin lähdässä perjantain aamutreenien (ja ainoiden treenien) jälkeen taas kotiin, Kristina oli ainoa Narvan ”uuden sukupolven” tytöistä, jota vastaan en ollut pelannut viikon aikana (kaikkihan eivät siis harjoituksissa olleet kesälomien vuoksi). Niinpä pelasin häntä vastaan yhden erän päivän treenien päätteeksi ja ennen kuin Kristina meni vetämään fysiikkaharjoituksia. Aikaa ei siten ollut pitemmälle ottelulle. Mutta jo tämä yksi erä osoitti, kuinka hyvä Kristina on. Hän sijoittaa rystynsä todella ikävästi ja niin hän tekee kämmenlyöntienkin suhteen.  Molemmat lyönnit tulevat myös napakasti. Kristinalla oli alussa käynnistysvaikeuksia, mutta 3-0-johtoni jälkeen hän meni menojaan. Kristinan ikäluokka on 2007 ja Lasten GP:n tulosten perusteella hän on ehkä Viron viides 2007-tytöissä.

Perjantain aamutreenit – kohokohdat ottelustani Arina Litvinovaa vastaan

Minun vain TÄYTYI tehdä tällainen ”kohokohdat”-video, koska ottelussa oli ainakin muutamia kannaltani hyviä hetkiä, vaikka hävisinkin 0-2. Valitut kohokohdat sattuvat pääasiassa olemaan kohokohtia omaan peliini liittyen.  🙂

Perjantain aamutreenit – peli Arina Litvinovaa vastaan

Pelaajat jaettiin kahteen joukkueeseen ja sitten pelattiin ottelu jokaista toisen joukkueen pelaajaa vastaan. Tässä häviän Arina Litvinovalle 0-2, mutta se oli viikon paras pelini ja annoin kaikkeni. Mukaan mahtui muutamia hyviä palloja! Arinahan on Viron paras 2006-tyttö mutta tietysti korkealla kaikissa ylemmissäkin ikäluokissa.

Keskiviikon iltatreenit – peli Aleksandra Bojartšukia vastaan

Myös tämä peli kuului alempana mainittuun ”kaikki kaikkia vastaan”-turnauksen B-ryhmään. Jälleen voitto napsahti tililleni, kun voitin Aleksandra Bojartšukin 3-1. Aleksandran ikäluokka on 2007. Kuluneen kauden Lasten GP:n tulosten mukaan hän on ehkä sijoilla 11-13 Viron 2007-tytöissä.  Hän löi kaunista kämmentä tässä ottelussa ja liikkui hyvin.

Keskiviikon iltatreenit – peli Lev Rojakia vastaan

Myös tämä peli kuului alempana mainittuun ”kaikki kaikkia vastaan”-turnauksen B-ryhmään. Nyt onnistuin voittamaan Lev Rojakin 3-2. Hän on vaikea vastus, koska rystyllä näppylä. Lev (2007) on VIron miesten rankingin mukaan viides 2007-pojissa.

Torstain  iltatreenit – Maria Zavronkova ja Ksenia Genite harjoittelevat

Tällä videolla on muutama minuutti Maria Zavronkovan ja Ksenia Geniten harjoittelusta. Kuten aiemmin mainittu Maria on 2007 ja Ksenia 2006. Maria pelaa elokuussa Eurominichampsissa Strasbourgissa. Alkuperäinen ääniraita oli meluisa, joten taustamusiikki laitettu sen tilalle.

Keskiviikon iltatreenit – peli Aleksandra Evstafjevaa vastaan

Myös tämä peli kuului alempana mainittuun ”kaikki kaikkia vastaan”-turnauksen B-ryhmään. Onnistuin voittamaan Aleksandra Evstafjevan 3-0. Aleksandran ikäluokka on 2006. Hän on pelannut vain lyhyen aikaa eli hän aloitti viime syksynä eli pelaamista on takana noin kahdeksan kuukautta.  Hän on noin 20.  Viron 2006-tytöissä.  Hänellä on jo hyvä kämmen ja hän liikkuu hyvin. Kun rysty ja kämmentappo korkeista palloista tulevat samalle tasolle, hänestä tulee kova peluri.  Kunhan harjoitteluhaluja riittää.  Jos riittää, hän on ensi kesänä kova vastus!

Keskiviikon iltatreenit – peli Maria Ljapunovaa vastaan

Tämä peli kuului myös  alempana mainittuun ”kaikki kaikkia vastaan”-turnauksen B-ryhmään. Maria (tai Marija) Ljapunova voitti minut 3-2, vaikka olin aivan varma, että voitan hänet.  Häntä vastaan oli kuitenkin vaikea pelata, koska hänen pelityylinsä on hankala samalla kun hän ei näytä tunteitaan pelissä ollenkaan vaan  on enempi kuin kuollut kala.  Lida vahvisti tämän havainnon. Luulin, että hän oli hävinnyt edellisen pelin ja siksi olisi ollut pelihaluton, mutta se olikin  vain hänelle ominaista. Joka tapauksessa oli turkasen hankala piiskata itseään täyteen tsemppiin! Marian ikäluokka on 2006. Hän oli kahdeksas kuluneen kauden Lasten GP:n Tytöt-2005-luokassa ja hän on ehkä Viron seitsemäs 2006-tytöissä, kun otetaan  2007-ikäluokkakin mukaan. Marian syötöt olivat yllättävän pahoja, vaikka ne saattoivat näyttää petollisen helpoilta.

Keskiviikon iltatreenit – peli Andrei Zalninia vastaan

Treeneissä pelattiin kilpailu, jossa pelaajat jaettiin kahteen ryhmään. Minä olin yllättäen B-ryhmässä, jossa oli seitsemän pelaajaa. ”Kaikki kaikkia vastaan” oli systeemi mutta itseltäni jäi yksi ottelu pelaamatta, kun aika loppui kesken. Tällä videolla on pelini Andrei Zalninia vastaan. Hävisin 1-3. Andrein ikäluokka on 2008. Lasten GP:n kokonaistilanteessa hän oli 11. paras 2007-poika ja oman ikäluokkansa ykkönen. Mutta 2009-ikäluokassa on kolme poikaa häntä ylempänä Viron rankingilla. Kaksi parasta Narvasta.

Torstain iltatreenit – Kristina Vassiljrvan ja Stanislav Strogovin harjoittelua

Kristina Vassiljeva ja Stanislav Strogov vetivät todella hyvät harjoitukset, jota oli ilo katsoa. Tämä video näyttää muutamia hetkiä eri harjoituksista. Kristina on Viron kolmonen 2004-tytöissä ja ykkönen 2005-tytöissä. Stanislav Strogov (2002) on myös  2000-poikien ykkönen ja pelaa heinäkuussa Juniori-EM:ssä Viron joukkueessa. Kristina on jälleen varsin hyvässä kunnossa sen jälkeen, kun hän loukkasi vakavasti polvensa viime kesänä valmistautuessaan Eurominichamps-kisoihin. Hän oli silloin valtavan hyvässä vedossa ja Eurominichampsista poisjääminen oli hurja pettymys. Siinä meni koko kulunut kausi polven paranteluun, mutta nyt polvi on kai jo täysin kunnossa.

Torstai aamutreenit – peli Ksenia Kabanovaa vastaan

Hävisin Ksenia Kabanovalle 0-3 kilpailussa, joka pelattiin Eesti-systeemillä. Mukana oli 15 pelaajaa ja saavutin kunniakkaan 11. sijan. Ksenia oli lopulta vain sijan korkeamalla eli 10. Ksenia on 2006-tyttö ja hän on pelannut vakavasti vain yhden vuoden eikä hänellä ole vielä varsinaista naisten rankingin sijoitusta. Hän oli kuitenkin 13. Lasten GP:n lopputuloksissa Tytöt-2005-luokassa mutta 2006-tyttöjen joukossa hän oli kuudes.  Tässä ottelussa hän pelasi todella hyvin! Aiemmin olin onnistunut voittamaan hänet kahteen kertaan, mutta nyt hän tuli peliin hurjalla sykkeellä. Katsokaa vailla pallorallit, kun hän johti 9-7 toista erää ja 5-3 kolmatta erää.

Hyvin tuttu kävelyreitti Narvassa

Olen kävellyt tämän reitin todella monta kertaa vuosien aikana eli kävely Inger Hotellista pöytätennishallille. Alussahan tosin nukuin aina pelihallin vierashuoneissa.

Tiistai, aamutreenit – peli Ksenia Geniteä vastaan

Vedin harjoitukset Ksenia Geniten kanssa. Pelaaminen oli todella hauskaa, koska Ksenian  focus ja asenne olivat korkeaa luokkaa. Hänen ikäluokkansa on 2006 ja hän on pelannut pöytätennistä vasta vuoden eli hän aloitti viime vuoden toukokuussa jo aiemmin aloittaneen kaverinsa Maria Ljapunovan houkuttelemana. Mutta sen jälkeen hän on ollut mukana melkein joka harjotuksissa. Hänen kehttymisensä niin lyhyessä ajassa on todella vaikuttavaa. Ksenia on Viron 2006-tyttöjen kolmonen heidän naisten rankinginsa mukaan. Treenien lopuksi pelasimme ottelun  ”paras seitsemästä”-systeemillä ja Ksenia voitti 4-1. Hän näytti muutaman erittäin kovan kämmenlyönnin!

Maanantai, iltatreenit – peli Maria Zavronkovaa vastaan

Maanantain aamutreeneissä pelaaminen oli ollut vähän tuskaa, koska edellisistä treeneistä oli aikaa jo vuosi (kilpailuottelut ovat eri asia kuin harjoitteleminen).  Iltaharjoituksissa meni jo paljon paremmin. Treenasin Maria Zavronkovan kanssa, joka kävi PT Espoon kevätkilpailuissa. Hän on siis 2007-tyttöjen Viron ykkönen. Tässä vaiheessa kuitenki videota vain pelaamastamme erästä treenien päätteeksi. Hävisin 6-11. Kauheasti ei tullut menestystä koko sitä seuranneesssa ”ykköspöytä”-kisan erissä. Mutta vasta toiset treenit!

Kauden 2017/2018 starttimäärä kasvoi 4,9 % edelliskauteen verrattuna

Kansallisten kilpailujen yhteinen starttimäärä jatkoi kasvuaan myös päättyvällä kaudella 2017/2018. Startteja oli 5572. Kasvu oli jo pienempää kuin edellisellä kaudella mutta kuitenkin 4,9 %. Toiveet isommasta kasvusta menetettiin paljolti keväisen pitkän ja ankaran flunssakauden vuoksi. Flunssa (tai oikeastaan influenssa) aiheutti valtavasti peruutuksia ja poisjääntejä.  Syyskaudella starttimäärä vielä kasvoi edellisvuoteen verrattuna 14,1 % , mutta kevätkaudella tuli pudotusta -1,1 %.

Edellisen kerran startteja oli tätä enemmän kaudella 2009/2010 (6872).  On aika haasteellista ylittää tätä lukemaa, koska silloin Silja Malja tuotti ruotsalaisineen peräti 931 starttia. Tarvittaisiin neljät kilpailut tuottamaan tällainen määrä startteja.

Starttien kokonaismäärä kasvoi 262 startilla, mikä merkitsee yhtä isohkoa kaksipäiväistä kilpailua. Se merkitsee rahana 3144 euroa kisajärjestäjien kassaan luokkamaksulla 12 euroa. Ei ihan pieni summa!

Eniten lisäsivät kokoaan seuraavat kilpailut:

1. ARF-Cup kevät +248,9 %
2. Stiga Malja +67,1 %
3. PT Espoon kevätkisat +65,8 %
4. Jussin Malja +41,0 %
5. STARXMAS +32,2 %
5. MPS kansalliset, syksy +25,4 %
6. Syksyn Startti +25,3 %
7. PT 75 kansalliset, syksy +16,0%

Seuraavassa kuvassa koko kauden tilasto:

 

Tietoa starttimäärätilastoista

Jonkin kilpailun starttimäärä on kaikkien kilpailuluokkien yhteinen osallistujamäärä, jolloin ne pelaajat lasketaan mukaan, jotka ovat pelanneet ainakin yhden ottelun.

Huom: SM-kilpailut ja piirinmestaruuskilpailut eivät ole mukana starttiluvuissa historiallisten syiden vuoksi. Eli ne eivät ole mukana, jotta vertailu aiempien vuosien lukemiin olisi mahdollista. Kun aloin tehdä tilastoja ensimmäisen kerran joskus 1990, laskentaurakan pienentämiseksi päätin jättää nuo kilpailut pois. Olin muutenkin eniten kiinnostunut siitä, miten paljon pelaajia on kansallisissa kisoissa, koska se kuvasi parhaiten kilpapöytätenniksen vireyttä. Tämä ratkaisu kaunistaa nykyisiä lukemia noiden aikojen lukemiin, koska SM-kisoissa, pm-kisoissa, TUL:n pm-kisoissa, TUK:n mestaruuskilpailuissa ja aluemestaruuskisoissa oli silloin tosi paljon strartteja,

Oheisessa Excel-tiedostossa on myös aiempien kausien tiedot siitä lähtien, kun aloin tietoja taas kerätä (aion täydentää taaksepäin mutta 2007/2008 on vielä kesken):

Kilpailuaktiivisuustutkimus_30_06_2018

 

STARUMMER 6.5.2018 – Raportti

M-1150-luokan kärki oli hyvin nais/tyttö-pitoinen

Jo STARPRING-turnauksen aikana mutta myöhemminkin tuli pelaajilta viestiä,  että Helsinkiin olisi kiva saada yksi kilpailu vielä toukokuuksikin.  Kalenterissa oli sopivasti vapaata sunnuntaina 6.5., joten pakkohan se kilpailu oli järjestää. Kilpailukutsu tuli ulos tarkoituksella hieman myöhässä, ettei STARUMMER olisi kilpaillut osanottajista Oulun kisojen kanssa. Oikein mukavasti pelaajia silti paikalle tuli eli peruutusten jälkeen 51.  Heistä 10 oli naisia ja tyttöjä! Se teki mahdolliseksi pelata kisat kerrankin kunnon pooleina (viisi tai kuusi pelaajaa). Luokkia oli 150 pisteen välein alkaen M-700-luokasta, joten kaikille löytyi varmaan sopiva luokka.

Aikataulu oli viritetty äärimmilleen, jotta kisa loppuisi mahdollisimman aikaisin. Se ei sitten onnistunut, koska aamupäivällä aloitetut poolit ja jatko-ottelut eivät valmistuneetkaan ihan arvioidussa ajassa. Esimerkiksi miesten kaksinpelin neljän pelaajan pooli kesti ja kesti, kun siinä pelattiin kolme valtavan pitkää viisieräistä ottelua ja sen lisäksi kaksi neljäeräistä maratonottelua. Kaikki pöydät olivat kuitenkin koko ajan käytössä, joten ei viivästyminen johtunut siitä, ettei pelejä olisi saatu käyntiin.  Näin ollen viimeinen finaali eli M-1150 pääsi alkamaan vasta klo 18:15, kun arvioitu alkamisaika oli 16:40. Mutta mitäs siitä. Hauskaa oli! Tällä kertaa sai muuten pelata kahdessa samaan aikaan alkavassa luoakssa. Se aiheutti tietysti sen, että toisinaan poolien eteneminen pysähtyi jossakin kahdella pöydällä pelattavassa poolissa. Eli olihan niitä pöytiä joskus vähän tyhjänäkin.

Mukavaa oli, että kilpailijat auttoivat ystävällisesti kisajärjestelyissä.  Heli Mäkelä auttoi salin laittamisessa kuntoon aamulla, Spinnin tytöt Alisa ja Tamila Vlasova toimivat palkintoneitoina eli jakoivat palkinnot, Veikko Lamminsalo otti kuvat mitalisteista,  Toni Soine ja Jens Weckström auttoivat pyörittämään pooleja, joissa heidän nuoria pelaajiaan pelasi. Kiitos! Kiitos myös Viatcheslav Abramoville, joka toi Spinnistä neljä tyttöä kilpailuun.

Tässä pari videota kisan päättäneestä hienosta M-1150-luokan finaalista, jossa kohtasivat Tamila Vlasova ja Heli Mäkelä.

Tässä finaalin parhaat kohdat vielä erikseen:

M/N-12

Luokka M/N12 pelattiin yhtenä seitsemän pelaajan poolina. Yang Yixin voitti luokan puhtaalla pelillä eli kuudella voitolla. Vain sijoilla 5-7 pelattiin ristiin.

Kuvassa vasemmalta luokkavoittaja Yang Yixin, toiseksi tullut Olli Lukinmaa, nelonen Lucas Salo ja kolmonen Nuno Marttinen. Finalistien seura on PT Espoo ja kolmosten Maraton.

M-700

M-700-luokassa oli viisi pelaajaa ja se pelattiin tietysti yhtenä poolina. Amr Abdalla voitti puhtaalla pelillä häviten vain yhden erän. Lucas Salo sijoittui toiseksi.

Kuvassa vasemmalta voittaja Amr Abdalla PT Espoo, kakkonen Lucas Salo Maraton, kolmonen Eeli Lauritsalo Maraton ja nelonen (toinen kolmas palkinto) Julia Belov Por-83.

M-850

M-850-luokassa oli alunperin 10 pelaajaa kahdessa viiden pelaajan poolissa, mutta valitettavasti yksi pelaaja loukkaantui viime tipassa. PT Espoon taitava Yuri Afanassiev (2008!) voitti luokan kokien ainoan erätappionsa finaalissa GraPi:n Joona Sarlinia vastaan. Ykkössijoitettu pelaaja matkasi autolla 226 km Helsinkiin, hävisi kaksi ottelua neljän pelaajan poolissaan ja antoi kolmannessa ottelussaan wo:n, koska arveli varmaankin, ettei pääse jatkoon. Sitten hän ajoi takaisin 226 km kotiinsa. 

Kuvassa vasemmalta Yuri Afanassiev PT Espoo, kakkonen Joona Sarlin GraPi, kolmonen Joel Vilppula PT Espoo ja toinen kolmonen Lucas Salo Maraton.

Se oli muuten Lucas, joka taisi tuhota ykkössijoitetun päivän nousemalla poolin ensimmäisessä ottelussa häntä vastaan 3-2-voittoon oltuaan häviöllä erissä 0-2. Sitten kaksi erävoittoa kylmänviileästi 13-11 ja 12-10 ja vastustajan selkäranka sanoi ”naps”.

M-1000

M-1000-luokassa oli alunperin kaksi kuuden pelaajan poolia, mutta toinen pooli jäi viiden pelaajan pooliksi viime hetken poisjäännin vuoksi. Kummassakin poolissa kärkisijoitukset menivät sijoituksen mukaisesti. Toisessa semifinaalissa kohtasivat siskokset Alisa ja Tamila Vlasova. Alisa johti jo erin 2-1 ja hän hävisi kolmannen 11-13. Niin kakkossijoitettu Tamila meni finaaliin. Toisessa semifinaalissa ykkössijoitettu Heli Mäkelä joutui tiukoille Nuno Marttisen kanssa mutta voitti 3-1. Finaali oli yllättävän selkeä. Tamila voitti sen suoraan 3-0.

Kisavalokuvaaja Veikko Lamminsalo ei sitten ollut tarpeeksi tiukka ja vaatinut mitalisteja katsomaan ykköskameraan. 

Kuvassa vasemmalta luokkavoittaja Tamila Vlasova Spinni, kakkonen Heli Mäkelä MBF, kolmonen Alisa Vlasova Spinni ja toinen kolmonen Nuno Marttinen Maraton.

M-1150

M-1150-luokassa päästiin kahteen täyteen kuuden pelaajan pooliin. Poolissa A kärkisijoitetut kokivat kovia, kun ykköseksi nousi kolmossijoitettu Alisa Vlasova ja kakkoseksi viitossijoitettu Olli Lukinmaa. Tosin asiaan vaikutti se, että ykkössijoitettu Jere Santalahti joutui antamaan luovutuksen Alisalle jalan loukkaantumisen vuoksi. Mutta hänen olisi pitänyt voittaa Alisa 3-0 mennäkseen jatkoon. Ei niin helppo tehtävä! Poolin kakkossijoitettu, Atlaksen työjuhta Hannu Grönlund romahti peräti viidenneksi kahdella voitollaan.

Toisessa poolissa kaksi parhaaksi sijoitettua pitivät jatkopaikkansa, mutta kakkossijoitettu Tamila Vlasova voitti poolin kärkikamppailussa Heli Mäkelän ja nousi ykköseksi.

Semifinaalit olivat hurjaa vääntöä. Heli hävisi ensimmäisen erän Alisalle mutta nousi 3-1-voittoon. Neljäs 12-10. Tamila hävisi ensimmäisen erän Ollille ja voitti toisen 13-11 ja koko ottelun 3-1.

Heli johti finaalia erin 2-0, mutta Tamila nousi 3-2-voittoon upealla pelillä.

Kuvassa keskellä luokkavoittaja Tamila Vlasova Spinni, vasemmalla kakkonen Heli Mäkelä MBF ja oikealla kolmonen Alisa Vlasova Spinni. Toinen kolmonen Olli sai mitalinsa jo aiemmin.

Olli Lukinmaa PT Espoo sai pronssimitalinsa jo aiemmin:

M-1300

Markku Nuutinen voitti M-1300-luokan puhtaalla pelillä eli neljällä voitolla. Luokassa oli vain viisi pelaajaa, joten se pelattiin yhtenä poolina. Toiseksi sijoittuneen Yang Yixinin Nuutinen voitti viidennessä erässä 16-14!

Kuvassa vasemmalta kakkonen Yang Yixin PT Espoo, kolmonen Hannu Grönlund Atlas, voittaja Markku Nuutinen Atlas ja neljänneksi sijoittunut mutta myös pronssimitalisti Jere Santalahti TIP-70.

Ei kai Yang Yixinin kaulassa vaan roiku pronssimitali ja Jeren kaulassa hopeamitali? 

M-1450

M-1450-luokka pelattiin yhtenä kuuden pelaajan poolina. Välillä 1200-1500 taitaa olla pieni kuoppa kilpailuissa käyvien pelaajien määrissä? Ville Peltola oli vasta kolmossijoitettu, mutta hän otti ykköspalkinnon puhtaalla pelillä eli viidellä voitolla. Kuukauden pelaajaksi tänään valittu Vili Kinnunen hävisi vain Villelle ja otti hopeaa.

Ville ehti varmistaa ykköstilansa, kun muut vielä jatkoivat pelejään, joten tässä on vain hänen kuvansa, Muiden mitalistien kuva kommenteissa.

M-1450-voittaja Ville Peltola, PT Espoo:

Kuvassa vasemmalta toiseksi sijoittunut Vili Kinnunen TIP-70, kolmanneksi tullut Timo Akkanen Stara ja nelonen (myös pronssia) Nikolai Belov Por-83:

M-1600

M-1600-luokassa oli kuuden ja viiden pelaajan poolit. Kuuden pelaajan poolissa B pelattiin ennätysmäisen pahasti ristiin. Tämän pahemmin se ei enää oikein voi mennä (suluissa voittojen määrä):

1. Heljala Anni (3)
2. Berghäll Miika (3)
3. Hauhia Markku (3)
4. Akkanen Timo (2)
5. Kinnunen Vili (2)
6. Hynninen Antti (2)

Anni voitti toiset kaksi kolmen voiton pelaajaa mutta hävisi Kinnuselle ja Hynniselle. Kumpaakin vastaan 2-1-keula erissä ja sitten 9-11 viidennessä. Auts!

Jatko-otteluissa Miika Berghäll sai semifinaalissa luovutusvoiton Toivo Ridalista. Anni Heljala voitti Mika Heiskasen 3-1. Finaali oli hurja kamppailu. Viides erä 13-11 Miikalle!

Kuvassa Anni Heljala Por-83 (hopeaa) ja Miika Berghäll LPTS (lkultaa).

Mika Heiskanen TIP-70 sai pronssia:

Toivo Ridal PTS-60 joutui luovuttamaan semifinaalin, mutta hän nappasi kuitenkin toisen pronssimitalin:

M-1750

Myös M-1750-luokassa oli mukavasti kaksi kuuden pelaajan poolia. A-poolissa nelossijoitettu Anni Heljala yllätti nousemalla kakkoseksi. Hän voitti kakkossijoitetun Juhani Luttusen 3-2 (viides 15-13!) ja kolmossijoitetusta Toivo Ridalista tuli wo. Ykkössijoitetulle Petteri Vartiaiselle Anni hävisi – tietysti – erin 2-3 ja viides 10-12. Pooli oli kisajärjestäjän kannalta kaamea pooli. 14 pelattua ottelua ja peräti kahdeksan viisieräistä! Tuntui ettei pooli pääty milloinkaan.

B-poolissa vain ykkös- ja kakkossijoitetut vaihtoivat paikkaa, kun Mika Kettunen voitti Veikko Lamminsalon 3-0. Mika meni lopulta kultamitaliin saakka voittaen finaalissa Petteri Vartiaisen 3-0.

Kuvassa hopeamitalisti Petteri Vartiainen MBF (oikealla) ja Veikko Lamminsalo TIP-70 (pronssia). Voittaja Mika Kettunen katosi paikalta finaalin jälkeen, ja kuva jäi saamatta.

 

 

Anni Heljala Por-83 sijoittui kolmanneksi:

M-1900

M-1900-luokassa pelattiin kolmessa poolissa (4+4+5). Lisäksi jatkocupissa käytettiin lucky loser -arvontaa kisakuvaaja Veikko Lamminsalon ehdotuksesta. Eli kolmesta kolmosesta arvottin kaksi jatkoon, jotta saatiin täysi kahdeksan pelaajan jatkokaavio. No sehän meni sitten vähän huonosti, koska jatkoon arvottiin C-poolin nelonen, koska oli jäänyt mielikuva, että kolmonen jättää kisan kesken. Mutta eipä ollutkaan jättänyt. Joka tapauksessa olisi pitänyt suoraan jättää C-pooli väliin tässä ja valita kaksi käytettävissä ollutta kakkosta.

Lucky loserit eivät olleet enää lucky jatko-cupissa vaan jäivät ilman erävoittoja. Voittoon jyräsi vanha Starin kisojen jyrä Sami Järvinen. Hän voitti finaalissa seurakaverinsa Otto Boijen 3-0.

Kuvassa vasemmalta kolmonenViatcheslav Abramov Spinni (hävisi Samille semifinaalissa 1-3), kolmonen Kari Komu TIP-70 (hävisi Otolle semifinaalissa 1-3), kakkonen Otto Boije PT Espoo ja voittaja Sami Järvinen PT Espoo.

MK

Miesten kaksinpelissä oli vain yksi neljän pelaajan pooli, mutta se oli sitä sitkeämpi pooli. Kuudesta ottelusta kolme oli varmaan 60 minuutin viisieräisiä ja kaksi neljäeräistä. Kesti ja kesti! Ja kesti. Sami Järvinen kohosi kisojen kaksoisvoittajaksi nappaamalla kultaa puhtaalla pelillä eli kolmella voitolla.

Kuvassa vasemmalta nelonen ja pronssia Vahid Zafari PT Espoo, kolmonen Randar Rebane PTS-60, kakkonen Viatcheslav Abramov Spinni ja voittaja Sami Järvinen PT Espoo.

SE ON LOPPU NY!

 

STARUMMER 6.5.2018 – Kilpailukutsut

MUISTAKAA ILMOITTAUTUA! TERVETULOA!

Kauden viimeinen mahdollisuus pelata kansallisissa kilpailuissa Helsingissä! Hurjat määrät isäntää tai emäntää vailla olevia ratingpisteitä odottamassa ottajaansa! Tulkaa kokeilemaan!

Jos ilmoittautumislinkki ei aukea, lähettäkää emailia:

star.kilpailut@gmail.com

Viimeinen ilmoittautumispäivä keskiviikko.

Linkki tiedostoon: Star_06_05_2018_kilpailukutsu.pdf