Kaikki kirjoittajan Mika Räsänen artikkelit

Pingiskoululaisten vakuutus

Tälla kaudella seuroilla on mahdollisuus ostaa pingiskoululaisille oma vakuutus, joka on voimassa lajiin liityvissä harjoituksissa. Vakuutuksen hinta on 1€.

Seurojen yhdyshenkilöt voivat ostaa pingiskoulujen pelaajille vakuutuksen lisenssisivujen kautta. Vakuutus valitaan merkkaamalla pingiskoululaiselle lisenssiksi P. Tämän jälkeen viedään maksutapahtuma loppuun samalla tavoin kuin normaaleita lisenssejä maksettaessa.   

Vakuutuksen tuoteseloste: Pingiskouluvakuutus 

Lisenssien maksaminen kaudelle 17/18

Viime kauden lisenssit ovat voimassa syyskuun loppuun saakka. Uusien ulkomaalaisten pelaajien lisenssit täytyy olla lunastettuna 31.8 mennessä, mikäli he pelaavat sarjapelejä ensi kaudella.

Uudet lisenssit lunastetaan suoraan liiton sivuilta viime vuoden tapaan. Ohje löytyy täältä: Ohje lisenssin maksamiseen

Lisenssin lunastamismahdollisuus pelaajan itsensä toimesta ei vielä toistaiseksi ole mahdollista, joten vain seurojen yhdyshenkilöt sekä muut liiton sivuille riittävät käyttäjätunnukset omaavat voivat lunastaa lisenssin. Mikäli seurassa on tarvetta uusille tunnuksille, niitä voi pyytää liiton toimistosta.

Lisenssin lunastamisen yhteydessä on mahdollisuus ottaa Pohjolan Sporttiturva- vakuutus, joka maksaa aikuisille 10€ ja lapsille 5€. Vakuutus valitaan lisenssin yhteyteen laittamalla lisenssin ostovaiheessa ruksi kohtaan ”sporttiturva-vakuutus”. Lisätietoja vakuutuksesta: Sporttiturva lyhyesti

 

Eurominichamps 2017

13.kerran järjestettyyn Eurominichamps- turnaukseen osallistui tänä vuonna Suomesta neljä pelaajaa. Nuoremmassa 06- ikäluokassa olivat mukana Matias ja Rasmus Vesalainen, 05- ikäluokkaan puolestaan osallistuivat Sam Khosravi ja Aleksi Räsänen. 


Sam, Matias, Rasmus ja Aleksi

Kisojen pelisysteemi
Kilpailussa pelejä tulee jokaiselle osallistujalle varsin mukavasti menestyksestä riippuen. Aluksi pelataan yhteensä neljä poolikierrosta, kaksi ensimmäistä kierrosta neljän pelaajan pooleina ja kaksi viimeistä kierrosta kolmen pelaajan pooleina. Jokaisella kierroksella karsiutuu lohkon viimeinen pelaaja pois. Näistä kierroksista pääsee pääkaavioon 32 pelaajaa, joka pelataan cuppina. Cup-kierroksilla hävinneet pelaavat lisäksi vielä sijoituspelit.

Kaikki pääkaavion ulkopuolelle jääneet pelaajat menevät automaattisesti mukaan consolation- luokan eri vaiheisiin. Consolationissa pelataan alkuun isompi pooli (6-7 pelaajaa), josta pääsee jatkoon 1 tai 2 pelaajaa luokasta riippuen. Toisella kierroksella pelataan neljän pelaajan pooli, josta kaksi jatkaa consolationin pääkaavioon. Koska pelaajat ovat nuoria, eikä järjestäjillä ole tarkkaa käsitystä ulkomaalaisten pelaajien tasosta, mitään kovin selkeää sijoitustapaa ei käytetä muiden kuin aivan parhaiden pelaajien ja edellisten vuosien menestyjien osalta.

Suomalaisten ottelut
Perjantai-aamuna suomalaisista pelit aloittivat ensimmäistä kertaa ulkomailla pelaanneet 06-luokan Vesalaisen veljekset. Molempien veljesten pelit päättyivät valitettavasti alkulohkon ensimmäiseen vaiheeseen ilman voittoja hyvästä taistelusta huolimatta. Rasmus otti erän jokaisessa pelaamassaan pelissä ja oli varsin hyvällä pelipäällä. Pientä jossiteltavaakin jäi, kun muutama hyvä eräjohto kääntyi vastustajalle. Tasaiset häviöt lopulta irlantilaiselle ja kahdelle ranskalaiselle.

Matias ei saanut alkulohkossa ehkä aivan parasta peliään irti ja useampi tasainen erä meni vastustajille, häviöt kahdelle ranskalaiselle ja sveitsiläiselle. Aivan toisen pelin lopussa ranskalaista vastustajaa vastaan sattui Matiaksen kannalta harmittava tilanne.  Matiaksen lyönti osui selvästi pöytään, mutta tuomari ei tätä nähnyt. Tilannetta seuranneen pienen hässäkän jälkeen pallo pelattiin uudestaan (joka ei ole sääntöjen mukaan oikein). Matias hävisi uusitun pallon ja samalla erän 11-9. Ainakin tilanteesta voi ottaa mukaansa sen kokemuksen, että kansainvälisissä peleissä voi tapahtua mitä tahansa yllättävää ja peliin täytyy pystyä keskittymään myös pienen hämmingin jälkeenkin.


Rasmus ja Matias valmistautumassa ensimmäisiin peleihin

Myös 05-luokan alkulohkoissa molemmat pelaajat aloittivat melko hermostuneella pelillä ja voitot olivat tiukassa. Sam oli vaisu avauspelissä ukrainalaista vastaan. Toisessa pelissä hän voitti ranskalaisen tiukan taiston jälkeen 3-2 noustuaan melko tukalasta alatilanteesta hienosti voittoon. Kolmannessa pelissä tuli puolestaan tappio romanialaiselle 1-3. Lopulta Sam kuitenkin jatkoon seuraavalle kierrokselle lohkon kolmantena pelaajana niukasti paremman eräsuhteen turvin.
Aleksille puolestaan tuli alkulohkossa häviöt ukrainalaiselle ja ranskalaiselle pelaajalle. Ukrainalaista vastaan peli oli liian varovaista varsinkin kahden erän jatkopalloilla, ranskalaista näppyläpelaajaa vastaan oli täydet mahdollisuudet mutta hyvästä yrityksestä huolimatta iso johto kääntyi neljännessä erässä vastustajalle. 

Aleksi ja Sam jatkoivat perjantaina pelejään vielä toisessa lohkovaiheessa.Sam hävisi lohkon avauspelin belgialaiselle 0-3, mutta kahdessa seuraavassa pelissä vastaan tulleet ranskalainen ja latvialainen vastustaja olivat päivän helpoimmat vastustajat. Näistä kaksi melko selvää voittoa ja Sam jatkoon kolmannelle alkulohkokierrokselle lohkon toisena.
Aleksille kahdesta ensimmäisestä pelistä 1-3 tappiot Portugalin ja Ranskan pelaajille ajoittaisesta hyvästä pelistä huolimatta. Lohkon viimeisessä pelissä oli vielä täydet mahdollisuudet mennä seuraavaan lohkovaiheeseen, mutta luxemburgilaista vastustajaa vastaan viidennen erän 5-2 johto kääntyi pienen hätäilyn jälkeen vastustajalle.

Kolmannella alkulohkokierroksella Sam kohtasi ranskalaisen ja ruotsalaisen pelaajan. Pelissä oli edelleen hieman käsijarru päällä ja vastustajat veivät ottelut erin 0-3. Näin kaikilla suomalaisilla pelit jatkuivat consolationin puolella.

Consolation
Consolationissa ensimmäisessä kuuden pelaajan lohkovaiheessa mukana olivat Vesalaiset sekä Aleksi.

Edellisen päivän jännitys oli karistettu pois harteilta ja kaikki pojat pelasivat selkeästi parempaa pöytätennistä. Molemmat veljekset ottivat ensimmäiset kansainväliset voittonsa hienolla pelissä. Matias hoiteli latvialaisen ja ranskalaisen pelurin sekä oli todella lähellä hyvää voittoa unkarilaisesta hävittyään erin 2-3. Rasmus puolestaan voitti ranskalaisen ja virolaisen pelurin ja pelasi hienon ottelun englantilaista vastaan häviten 2-3. Molemmat veljekset olivat lopulta lohkon neljänsiä ja pelit päättyivät. 

Myös Aleksin peli oli rennompaa ja alkulohkossa kaatuivat melko helposti armenialainen, portugalilainen, slovakialainen ja valko-venäläinen vastustaja. Näin Aleksi jatkoi toiseen vaiheeseen.

Toisessa vaiheessa suomalaisista pelasivat Sam ja Aleksi. Sam oli löytänyt uuden vaihteen peliinsä ja oli huomattavan paljon aktiivisempi kuin kilpailun aikaisemmissa peleissä. Lohkossa helpohko voitto slovenialaisesta, tiukempi voitto ranskalaisesta ja niukka 2-3 häviö romanialaiselle. Pudotuspelivaiheeseen lohkon kakkosena. Aleksin lohko oli todella tasainen ja hän pelasi kaikissa peleissä täydet viisi erää. Voitto sveitsiläisestä ja tiukat häviöt romanialaiselle ja ranskalaiselle päättivät pelit.

Samin peli parani jatkuvasti turnauksen edetessä ja ensimmäisellä pudotuspelikierroksella kaatui luxemburgilainen pelaaja 3-2. Seuraavassa pelissä Sam pyöritteli ranskalaisen erin 3-0 vakuuttavan esityksen jälkeen. Sunnuntai-aamuna pelatussa kvarttapelissä Sam oli edelleen todella hyvällä tasolla ja peli näytti jo tulevan suomalaiselle. Valitettavasti tällä kertaa viidennen erän lopussa vastustaja pelasi pari aivan loistavaa palloa ja eteni semifinaaliin.

Kokonaisuudessaan turnaus oli kaikkien pelaajien osalta melko kaksijakoinen. Alku oli vaikea mutta loppua kohden taso nousi selvästi. Jokainen pelaaja otti voittoja ja kisa oli varmasti kaikille hieno kokemus, jota on mukava myöhemmin muistella.

Kansainvälisissä peleissä tempo, pelivarmuus ja liikkuminen ovat jo tämän ikäisten pelaajien kohdalla todella korkealla tasolla. Tämän asian kanssa täytyy myös Suomessa tehdä lisää töitä, jos pelaajat aikovat tulevaisuudessa menestyä myös ulkomailla kovatasoisissa peleissä.

Kauden 16/17 aktiivisimmat pelaajat

Viime kauden neljälle aktiivisimmalle kilpailijalle on kilpailuvaliokunnan esityksen mukaisesti myönnetty kaudelle 16/17 ilmainen lisenssi- ja vakuutusmaksu.

Kotimaisten kilpailupäivien määrissä ylivoimainen ykkönen oli viime kaudella Oulun Juhana Tuuttila (34). Kolme tilastoissa seuraavana ollutta pelaajaa olivat Espoon Aleksi Räsänen (24), Kosken Esa Kanasuo (23) ja Tikkurilan Joonas Kylliö (23). 

Joukkueiden EM, Luxemburg 13-17.9

Joukkueiden EM-kilpailut järjestetään Luxemburgissa 13-17.9. Päävalmentaja Mattias Bergkvist on valinnut kisoihin seuraavat pelaajat:
Miehet: Benedek Olah, Alex Naumi, Miikka O´Connor
Naiset: Anna Kirichenko, Annika Lundström, Sofia Erkheikki

Molemmat Suomen joukkueet pelaavat kisojen Challenge-divisioonassa.

Kilpailukalenteri 2017/2018

Ensi kauden kilpailut ja tapahtumat on siirretty liiton sivujen tapahtumakalenteriin. Pieniä muutoksia saatetaan tehdä vielä ennen kauden alkua, mikäli ne ovat tarpeellisia. Sarjaturnausten lopulliset pelipaikat päätetään sarjajaoston puolesta ennen kauden alkua. 

Edellisen julkaisun jälkeen on tehty yksi muutos järjestäjien yhteisellä sopimuksella:
Stiga Malja siirtyy pelattavaksi syyskuun loppuun 30.9-1.10 ja TOP-12 1-karsinta sekä Turun Poolikisat pelataan viikkoa aikaisemmin 23.09.

Mahdollisista virheistä olkaa yhteydessä Mika Räsäseen.