Kaikki kirjoittajan Mika Räsänen artikkelit

Junioreiden leiri ja junioreiden Top 2019

Viikonloppuna järjestettiin Ruskeasuolla junioreille kaksipäiväinen tapahtuma, jossa lauantaina pidettiin leiripäivä ja sunnuntaina junioreiden TOP-kilpailu.

Lauantain leiripäivään osallistui varsin mukavasti pelaajia (27) ja Ruskeasuolla otettiin käyttöön pari lisäpöytää normaalin 12 pöydän lisäksi. Päivän aikana vedettiin kahdet 2,5h harjoitukset ja välissä oli lounastauko. Valmennuksesta vastasivat liiton puolesta Mattias Bergkvist ja Mika Räsänen, lisäksi Taneli Keinonen veti molemmat treenit pallolaatikkoa. Mukana oli myös seuravalmentajia, jotka omien pelaajiensa valmennukseen osallistumisen lisäksi auttoivat pelaajien ohjaamisessa, sekä vaihtoivat ajatuksia pelaamisesta ja valmentamisesta muiden paikalla olleiden valmentajien kanssa. Päivä sujui kaikilta osin positiivisessa hengessä ja leiripäivän päätteeksi valitun leiritsempparin valinta osoittautui jopa haastavaksi, hyviä vaihtoehtoja oli sali täynnä. Päivän tsempparipalkinnon sai Lassi Lehtola.

Sunnuntaina pelattiin junioreiden TOP-kilpailu. Kisan kahdeksan parasta pelaajaa oli sijoitettu suoraan ylimpään 12 pelaajan ryhmään ja muut pelaajat oli sijoitettu kolmen pelaajan alkukarsintoihin pelaamaan loppupelipaikoista oman ratingtasonsa mukaisesti. 

TOP-12 luokan voittajaksi selviytyi kisan kakkossijoitettu Lauri Hakaste, joka löi finaalissa ykköseksi sijoitetun Maria Girlean 3-1. Semifinaaleihin selvisivät pienoiset yllättäjät Rasmus Vesalainen ja Leonid Pullinen, jotka molemmat hävisivät semifinaalipelinsä tiukasti 2-3. Vesalainen selviytyi semifinaaliin erävertailulla oltuaan lohkossaan tasavoitoissa Girlean ja Aleksandra Titievskajan kanssa. 

Ennakkosijoituksiin verrattuna kisan parhaasta suorituksesta vastasi 20 sijoitettu Mihai Girlea, joka pelasi todella hyvin koko päivän ja sijoittui lopputuloksissa sijalle 13. Viimeisessä ottelussaan Mihai voitti Yang Yixinin, joka myöskin kuului omaan ennakkosijoitukseensa (17) nähden  päivän selkeisiin onnistujiin.

Jokaiselle pelaajalle tuli otteluita n.7-9, joka tuntui olevan vähintäänkin riittävä määrä osallistujille. Kisan yksi tavoite on, että jokainen pelaaja saisi sopivan määrän oman tasonsa mukaisia pelejä muita junioreita vastaan. Jotta tämä tavoite voidaan toteuttaa, pelisysteemiä ei voida täysin lukita etukäteen ja myös tällä kertaa pientä viilausta jouduttiin tekemään vielä aivan viime hetkillä muutaman viime hetken poisjäännin vuoksi. Tämä toimintamalli ei tietysti ole aivan optimaalisin mutta näin voidaan ainakin minimoida turhien luovutusvoittojen määrää. 

Juniorileiri sekä junioreiden TOP 2.11. ja 3.11.

Launtaina 2.11. järjestetään Ruskeasuolla juniorileiri klo 10:00 alkaen. Leiripäivänä pidetään kaksi n. 2,5h mittaista harjoitusta, välissä lounastauko. Leirillä on mukana liiton valmentajien lisäksi muutamia seuravalmentajia, joille pidetään samalla käytännön koulutusta ja he ovat mukana harjoituksissa.

Sunnuntaina pelataan junioreiden TOP klo 9:30 alkaen. Osallistujien tulee ilmoittautua pelipaikalla kisan järjestäjille viimeistään puoli tuntia ennen pelien alkua. Alkuun pelataan karsintakierrokset, jonka jälkeen pelaajat jatkavat pelejä sijoitusten mukaisissa ryhmissä. Turnauksen kahdeksan korkeimmaksi sijoitettua pelaajaa on suoraan mukana ylimmässä 12 pelaajan ryhmässä. Näillä pelaajilla pelit alkavat n. 10:30. Suoraan ylimpään lopputurnaukseen sijoitetut 8 pelaajaa:
Girlea Maria TIP-70
Hakaste Lauri MBF
Vesalainen Matias KoKa
Kujala Henri OPT-86
Titievskaja Aleksandra PT-Espoo
Vesalainen Rasmus KoKa
Li Sam PT Espoo
Pullinen Leo LPTS

 

SUEK tiedote: Kielletyt aineet ja menetelmät urheilussa 2020

Tiedote. Julkaistu: 15.10.2019, 08:00
Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry

Maailman antidopingtoimisto WADA on julkistanut vuoden 2020 kielletyt aineet ja menetelmät urheilussa -luettelon. Luettelossa määritetään, mitkä aineet ja menetelmät ovat kiellettyjä kilpailujen aikana ja kilpailujen ulkopuolella sekä tietyissä urheilulajeissa kielletyt aineet.

Vuoden 2020 aineiden ja menetelmien luettelon muutokset ovat vähäisiä. Luetteloon ei ole lisätty uusia kiellettyjä aineryhmiä. Suurin tekninen muutos on ryhmän S1.1. kohdalla, jossa anabolisia steroideja ei enää erotella elimistössä muodostuviin ja sellaisiin, joita ei voi muodostua elimistössä vaan kaikki ovat saman otsakkeen alla. Lisäksi sanamuotoja on täsmennetty erityisesti geeni- ja soludopingin kohdassa vastaamaan paremmin tämän päivän kokeellisten menetelmien kirjoa. Argon on poistettu listalta kohdasta S2. ja joidenkin ryhmien alle on lisätty uusia esimerkkiaineita. Näitä ovat:
– S1: metyyliklosteboli ja 1-epiandrosteroni anabolisina steroideina
– S4: basedoksifeni ja ospemifeni selektiivisinä estogeenireseptorin muuntelijoina
– S6: oktodriini piristeenä, joka on ollut aineosana joissakin ulkomailla valmistetuissa ravintolisissä ja johtanut dopingrikkomuksiin

– Muutokset edellisvuosiin nähden ovat jälleen vähäisiä. Mikään muutoksista ei vaikuta urheilijan lääkityksiin, koska lisätyt esimerkkianeet ovat aiemminkin olleet kiellettyjä ja eikä niitä ole saatavana lääkevalmisteina Suomessa SUEKin lääketieteellinen asiantuntija Pekka Rauhala sanoo.

Kielletyt aineet ja menetelmät urheilussa 2020 -luettelo julkaistaan suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sähköisessä muodossa SUEKin internetsivuilla vuoden alussa. Lisäksi KAMU-mobiilisovellus kieliversioineen on ladattavissa Android- ja iOS-laitteille. Haku pohjautuu Lääketietokeskuksen tietokantoihin ja koskee Suomesta saatavia resepti- ja itsehoitolääkevalmisteita.

WADAn dokumentit:
Kielletyt aineet ja menetelmät urheilussa 2020
Yhteenvetoon tärkeimmistä muutoksista 
Seurantaohjelma

Lisätietoja:

Susanna Sokka
SUEK – viestintäpäällikkö
040 740 7477

Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry:n tarkoituksena on yhteistyössä urheilutoimijoiden kanssa taata kaikille yhdenvertainen oikeus eettisesti kestävään urheiluun. SUEKin tehtäviä ovat urheilun eettiset asiat, antidopingtoiminta, kilpailumanipulaation torjunta sekä katsomoturvallisuuden ja -viihtyvyyden edistäminen.

SUEK toteuttaa tehtäväänsä koulutuksen, tutkimuksen, viestinnän ja sidosryhmäyhteistyön keinoin. Se tekee laaja-alaista yhteistyötä niin kansallisten kuin kansainvälisten urheilutoimijoiden ja viranomaisten kanssa.

PingisTV: Para Finland Open päivä 1

Pöytätenniksen Para Finland Open 11.10.2019
Pajulahti, Nastola

TABLE 3
09:00 Class SM8 Abdul Malik Abdullah/INA – Maksym Nikolenko/UKR
09:30 Class SM9 Bart van der Zanden/NED – Iurii Nozdrunov/RUS
10:00 Class SM10 Ivan Karpov/RUS – Mateo Boheas/FRA
10:30 Class SM6 Tor Anders Rasmussen/NOR – Martin Robert Perry/GBR
11:10 Class SM7 Paul van der Oord/NED – Jonas Hansson/SWE
11:50 Class SF10 Yasuko Kudo/JPN – Iona-Monica Tepelea/ROU
12:20 Class SM8 Zeev Glickman/ISR – Maksym Nikolenko/UKR
12:50 Class SM9 Kusnanto/INA – Bart van der Zanden/NED
13:20 Class SM10 Mohamad Azwar Bakar – Mateo Boheas/FRA
14:20 Class SM6 Marios Kanellis Chatzikyriakos/GRE – Martin Robert Perry/GBR
15:00 Class SM7 Nikita Osadchev/RUS – Paul van der Oord/NED
15:40 Class SF10 Marlene Reeg/GER – Yasuko Kudo/JPN
16:10 Class SM8 Zeev Glickman/ISR – Abdul Malik Abdullah/INA
16:40 Class SM9 BIurii Nozdrunov/RUS – Kusnanto/INA
17:10 Class SM10 Mohamad Azwar Bakar – Ivan Karpov/RUS
17:40 Class SM6 Marios Kanellis Chatzikyriakos/GRE – Tor Anders Rasmussen/NOR
18:20 Class SM7 Jonas Hansson/SWE – Nikita Osadchev/RUS
19:00 Class SF10 Iona-Monica Tepelea/ROU – Marlene Reeg/GER

TABLE 2
09:00 Class SM8 Takumi Shukunobe/JPN – Ross William Wilson/GBR
09:30 Class SM9 Esa Miettinen/FIN – Sean Geoghegan/IRL
10:00 Class SM10 Jin Sian Su/TPE – Filip Radovic/MNE
10:30 Class SM6 Haris Eminovic/BIH – Thomas Rau/GER
11:10 Class SM7 Dustin Eier/NED – Kirill Rybalchenko/UKR
11:50 Class SF10 Nozomi Takeuchi/JPN – Marharyta Saltanovska/UKR
12:20 Class SM8 Roman Vakarash/UKR – Ross William Wilson/GBR
12:50 Class SM9 Esa Miettinen/FIN – Koyo Iwabuchi/JPN
13:20 Class SM10 Komet Akbar/MAS – Filip Radovic/MNE
14:20 Class SM6 Mars Gabdullin/RUS – Thomas Rau/GER
15:00 Class SM7 Dustin Eier/NED – Nicklas Thomas Westerberg/SWE
15:40 Class SF10 Nozomi Takeuchi/JPN – Shiau Wen Tian/TPE
16:10 Class SM8 Roman Vakarash/UKR – Takumi Shukunobe/JPN
16:40 Class SM9 Esa Miettinen/FIN – Chao Ming Chee/MAS
17:10 Class SM10 Komet Akbar/MAS – Jin Sian Su/TPE
17:40 Class SM6 Mars Gabdullin/RUS – Haris Eminovic/BIH
18:20 Class SM7 Dustin Eier/NED – Patrik Ciaran Vaughan/IRL
19:00 Class SF10 Nozomi Takeuchi/JPN – Anja Handen/SWE

Pelaaminen seuran toisessa joukkueessa

Pelaajien pelaaminen seuran ylemmän sarjatason joukkueessa on määritelty liiton säännöissä pykälässä 6.9.

Toistaiseksi liiton sähköisessä tulosjärjestelmässä ei ole mahdollisuutta merkitä pelaajaa alemman sarjatason pelaajaksi. Joukkue, jonka pelaaja on alemman sarjatason pelaaja, on mainittava asiasta vastustajajoukkueelle ennen ottelun aloitusta sekä kirjattava pelaaja allekirjoitettavaan ottelupöytäkirjaan alemman sarjan pelaajaksi ennen ottelun alkua. Erityisesti kauden alussa voi tulla tilanteita, joissa alemman sarjatason pelaajan ensimmäinen ottelu on ylemmällä sarjatasolla, jolloin tieto on hyvä ilmoittaa myös sarjapäällikölle.