Kaikki kirjoittajan Mika Räsänen artikkelit

Tuomariksi Pajulahden Parakisoihin 11-13.10 ja säännöt pähkinänkuoressa

Para Finland Open on kansainvälisen liiton virallinen kilpailu, jossa kerätään rating-pisteitä Tokion Paralympialaisiin. Kansainvälisissä parakisoissa ITTF lähettää kisojen teknisen delegaatin, ylituomarin ja apulaisylituomarin. Nämä tekevät kilpailujen aikataulut, arvonnat ja tuomarilistat kisoja edeltävänä päivänä, kun luokiteltavien pelaajien luokat ovat selvillä. Tuomaripalaveri on kisoja edeltävänä iltana torstaina klo 19.30, jolloin vielä kerrataan parasäännöt ja annetaan muuta informaatiota kilpailuista, ruokailuista jne.

Tuomareille kustannetaan majoitus ja täysihoito Pajulahdessa torstain päivällisestä alkaen. Kisapäiviltä maksetaan lisäksi päiväraha 25€/päivä. Matkakustannuksista voidaan sopia erikseen. Ulkomaisia tuomareita on 1.9. mennessä ilmoittautunut 10 kuudesta eri maasta. Tavoitteena on saada paikalle vähintään 30 tuomaria, jolloin kaikille jäisi tuomitsemisen ohella aikaa nauttia ainutlaatuisesta kisatunnelmasta ja Pajulahden upeista puitteista. Mukana on 180 pelaajaa yli 30 maasta. Alustava kisa-aikataulu on seuraava: perjantai 11.10. kaksinpelien alkulohkoja klo 9-21. Lauantai 12.10. kaksinpelin ratkaisuottelut klo 9-13. Joukkuekilpailut klo 14-20. Sunnuntaina joukkuekilpailujen jatko noin 9-15.

Tuomarit käyttävät joko tummaa pikkutakkia tai järjestäjien yhtenäistä t-paitaa. Ilmoittautuessa voi ilmoittaa oman paitakokonsa. Kilpailuihin voi tulla koko ajaksi, yhdeksi tai kahdeksi päiväksi. Kaikki apu on arvokasta.
Ilmoittautumiset: paratt@sptl.fi
Lisätietoja Mara Autio 050-570 4730

PARAPÖYTÄTENNISSÄÄNNÖT PÄHKINÄNKUORESSA

Parapöytätenniksessä noudatetaan pääosin normaaleja pöytätennissääntöjä. Parapöytätenniksen syöttösääntöä sovelletaan siten, että otetaan mahdolliset fyysiset rajoitteet huomioon. Pelaaja voi esimerkiksi syöttää mailan päältä.

Istuvien luokissa (1-5) syöttösäännöt poikkeavat normaalisäännöistä siten, että syöttö UUSITAAN, jos syöttö ei tule ulos pöydän päädystä. Uusittavia syöttöjä ovat esim. nopea muuten oikea syöttö, joka menee pompun jälkeen sivusta ulos tai lyhyt syöttö, joka jää pöydälle tai kiertää lopulta, vaikka kuinka monennella pompulla sivusta ulos.

Pyörätuolinelinpelissä syöttö ei saa pompata taaksepäin, eikä jäädä pöydälle. Syötöt ja syötön vastaanotot suoritetaan muuten normaalissa järjestyksessä. Pallon ollessa pelissä, saa palloa pelata kumpi pelaaja vaan. Kummankaan pelaajan pyörätuoli ei kuitenkaan saa ylittää pöydän kuviteltua keskilinjaa. Jos näin tapahtuu, tuomitaan piste vastustajille.

 

Lapin Kansa 2.9.2019

Alla Heikki Kiiskisen Lapin Kansaan tekemä juttu.

https://www.lapinkansa.fi/urheilu/pingis-saa-edelleen-peukkuja-ounasvaaran-peruskoululaiset-viettivat-harrastusviikkoa-tutun-lajin-parissa-3639340/ 

Pingis saa edelleen peukkuja – Ounasvaaran peruskoululaiset viettivät harrastusviikkoa tutun lajin parissa

URHEILU 02.09.2019  20.00

HEIKKI KIISKINEN

Muutaman gramman painoinen pingispallo saa melkoista kyytiä Ounasvaaran peruskoulun oppilailta. Pöytätennis eli pingis on ollut jo pitkään yksi koulun suosituimmista liikunta- ja välituntipeleistä.

– Idea pelaamiseen lähti siitä, että halusimme hyödyntää koulun pienet sisäliikuntatilat mahdollisimman tehokkaasti. Usealla pingispöydällä tämä toteutuu hienosti, liikunnan ja terveystiedon lehtori Erkki Kelhä kertoo.

Valtakunnallisen Harrastusviikon tiimoilta oppilaat pääsivät päivän ajan tutustumaan vähän syvemmin lajin saloihin. Suomen Pöytätennisliiton kenttäpäällikkö Taneli Keinosen tiiviin opetustuokion kävi torstaina läpi yli 200 koulun oppilasta.

– Tällaiset tapahtumat innostavat nuoria liikunnallisten harrastusten pariin. Meidän koulusta löytyy taatusti myös pingiksen pelaajia, mikäli ohjattua ja organisoitua seuratoimintaa olisi tarjolla, Kelhä tietää.

Pingispöytä kuului 1970- ja vielä 1980-luvulla lähes jokaisen koulun, kesämökin, kerrostalon kerhohuoneen ja työpaikan taukotilan vakiovarusteisiin. Lajin suosio hiipui kuitenkin kohti vuosituhannen loppua mentäessä, mutta viime aikoina pöytätenniksen harrastajamäärät ovat tasaisessa kasvussa.

– Kaikkein synkimmät ajat ovat onneksi takana. Pöytätennisseuroista kuuluu nykyään paljon hyviä uutisia. Lisenssipelaajia Suomessa on tällä hetkellä noin 1300, toinen mokoma on sitten seurojen kirjoilla olevia harrastepelaajia, Keinonen summaa.

Näin myös Rovaniemellä – pingiksen erikoisseura PT-60 perustettiin nimensä mukaisesti 1960, mutta työnnettiin pelaajien vähyyden vuoksi pöytälaatikon perukoille vuonna 1996. Toimintaa ollaan nyt herättelemässä uudelleen henkiin. Aikuisten harrasteryhmään kuuluu jo parisenkymmentä innokasta.

– Myös Rovaniemen Mailapelikeskuksessa on huomioitu orastava innostus pöytätennistä kohtaan. Olemme hankkineet tennishallille neljä uutta pöytää, hallituksen puheenjohtaja Jouko Tiihonen kertoo.

– Peli- ja treenivuoroja on tulossa niin aikuisille kuin junioreillekin.

Maamme pohjoisimmat toimivat pingisseurat ovat tällä hetkellä Kemissä (KePts), Haukiputaalla (Heitto), Ylikiimingissä (YNM) ja Oulussa (OPT-86).

Kansainvälisesti pöytätenniksen ykkösmaa on Kiina. Kautta aikojen jaossa olleista 32 olympiakultamitalista kiinalaiset ovat vieneet peräti 28. Myös kevään MM-kisoissa Kiina pokkasi kaikki viisi mestaruutta. Naapurimaistamme pingistä pelataan eniten Ruotsissa, eikä vähiten maailman suurimpiin kuuluvan välinevalmistaja Stigan ansiosta.

Suomalainen huippupingis on viime vuosina ollut käytännössä yhtä kuin Benedek Oláh. Unkarilaistaustainen Oláh edusti sinivalkoisia värejä Rio de Janeiron olympiakisoissa 2016 ja tavoittelee paikkaa myös Tokioon 2020.

– Suomen Pöytätennisliiton kilpailullinen visio on ”Kohti Euroopan huippua”. Tätä tukee tietenkin harrastajamäärän kasvattaminen, mutta nämä eivät ole missään nimessä toistensa vastakohtia, Keinonen muotoilee.

– Pöytätennis on sosiaalinen laji, jossa saa tehokasta liikuntaa ilman hampaat irvessä rehkimistä.

POIMINTA

 

Pöytätennis eli pingis

Perinteinen kaiken kansan mailapeli

Kehitetty 1800-luvun lopulla tenniksen sisäpeliversioksi

Suosituinta Aasian maissa ja Euroopassa

Pelataan kaksin- tai nelinpelinä

Olympialaji vuodesta 1988 lähtien

Seuroja Suomessa noin 60, lisenssipelaajia noin 1300

Lisätietoja: www.sptl.fi ja Instagram @poytatennisrovaniemi

Harrastusviikko

Elokuun viimeinen viikko oli kouluissa valtakunnallinen harrastusviikko

Tarjoaa lapsille ja nuorille mahdollisuuksia kokeilla taiteen, kulttuurin, tieteen, liikunnan ja muiden alojen harrastustoimintaa ielekästä, laadukasta ja ryhmässä tapahtuvaa ohjattua tekemistä koulupäivän yhteydessä

Toteutetaan yhteistyössä paikallisjärjestöjen, urheiluseurojen ja lajiliittojen kanssa

Lisätietoja: www.harrastusviikko.fi

Heikki Kiiskinen
Media officer – Sports journalist

 

Sporttiturva-vakuutus

Liiton pelaajalisenssin yhteydessä ei automaattisesti tule mukana vakuutusta. Pelaajat voivat ottaa liiton kautta myös tulevalle kaudelle vapaaehtoisen Sporttiturva-vakuutuksen. Vakuutus maksetaan lisenssimaksujärjestelmästä liiton sivujen kautta.
OP-Pohjolan vahvistamat sporttiturva-vakuutusten hinnat kaudelle 2019/2020 ovat lisenssiryhmittäin seuraavat:
A 15€
V 12€
B 7€
C 7€
H 10€
P 1€
Vakuutus on voimassa 1.9 – 31.8 (maksupäivästä alkaen).

Junioreiden EM 7.-16.7

Junioreiden EM-kisat pelataan Tsekin Ostravassa. Suomesta on mukana joukkue miesjunioreiden ja kadettipoikien luokissa. Miesjunioreissa pelaavat Alex Naumi, Arttu Pihkala ja Noah Steif. Kadettipoikien joukkueen muodostavat Sam Khosravi ja Aleksi Räsänen. Lisäksi Aleksandra Titievskaja osallistuu henkilökohtaisiin luokkiin.

(16.7.)

Kilpailut ovat päättyneet ja mitalit jaettiin seuraavasti:

Junioripojat kaksinpeli:

1 Truls Möregård (SWE) 4-1 (11-8, 12-10, 11-3, 12-14, 11-9)
2 Yu Khinhang (AZE)
3 Vincent Picard (FRA)
3 Vladimir Sidorenko (RUS)

Junioritytöt kaksinpeli:

1 Anna Wegrzyn (POL) 4-2 (11-4, 4-11, 11-7, 6-11, 11-3, 11-4)
2 Jamila Laurenti (ITA)
3 Mariia Tailakova (RUS)
3 Darya Kisel (BLR)

Kadettipojat kaksinpeli:

1 Darius Movileanu (ROU) 4-2 (13-11, 11-6, 11-8, 6-11, 9-11, 11-6)
2 Iulian Chirita (ROU)
3 Alexis Kouraichi (FRA)
3 Milosz Redzimski (POL)

Kadettitytöt kaksinpeli:

1 Elena Zaharia (ROU) 4-0 (11-7, 11-6, 11-6, 11-8)
2 Vlada Voronina (RUS)
3 Prithika Pavade (FRA)
3 Svetlana Dmitrienko (RUS)

Junioripojat nelinpeli:

1 Lev Katsman / Maksim Grebnev (RUS) 3-1 (11-7, 8-11, 11-6, 13-11)
2 Truls Möregård / Vladimir Sidorenko (SWE/RUS)
3 Vladislav Ursu / Maciej Kolodziejcyk (MDA/AUT)
3 Vincent Picard / Lilian Bardet (FRA)

Junioritytöt nelinpeli:

1 Kristina Kazantseva / Mariia Tailakova (RUS) 3-0 (11-7, 12-10, 11-7)
2 Ece Harac / Özge Yilmaz (TUR)
3 Isa Cok / Camille Lutz (FRA)
3 Elizabet Abraamian / Anastasia Kolish (RUS)

Kadettipojat nelinpeli:

1 Iulian Chirita / Eduard Ionescu (ROU) 3-2 (6-11, 11-9, 11-4, 7-11, 11-9)
2 Hugo Deschamps / Alexis Kouraichi (FRA)
3 Felix Lebrun / Thibault Poret (FRA)
3 Vincent Senkbeil / Tom Schweiger (GER)

Kadettitytöt nelinpeli:

1 Prithika Pavade / Elena Zaharia (FRA/ROU) 3-2 (9-11, 8-11, 11-5, 11-3, 11-6)
2 Svetlana Dmitrienko / Anastasiia Beresneva (RUS)
3 Vlada Voronina / Alina Zavarykina (RUS)
3 Ilona Sztwiertnia / Wiktoria Wrobel (POL)

Juniorit sekanelinpeli:

1 Samuel Kulczycki / Katarzyna Wegrzyn (POL) 3-2 (6-11, 11-7, 6-11, 11-9, 11-5)
2 Lev Katsman / Elizabet Abraamian (RUS)
3 Truls Möregård / Rebecca Muskantor (SWE)
3 Artem Tikhonov / Kristina Kazantseva (RUS)

Kadetit sekanelinpeli:

1 Thibault Poret / Prithika Pavade (FRA) 3-1 (4-11, 11-5, 11-1, 11-8)
2 Mike Hollo / Annett Kaufmann (GER)
3 Felix Kohler / Naomi Pranjovic (GER)
3 Darius Movileanu / Ioana Singeorzan (ROU)

Junioripojat joukkue:

1 Venäjä 3-2
2 Azerbaidzhan
3 Saksa 3-0
4 Belgia

Junioritytöt joukkue:

1 Saksa 3-2
2 Venäjä
3 Tshekki 3-1
4 Ranska

Kadettipojat joukkue:

1 Venäjä 3-2
2 Romania
3 Saksa
3 Ranska

Kadettitytöt joukkue:

1 Ranska 3-1
2 Venäjä
3 Romania
3 Saksa

(14.7)
Alex Naumi jatkoi ainoana suomalaisena pelejä kaksinpelin pääkaaviossa sunnuntaina. Lisäksi Naumi pelasi nelinpelissä Arttu Pihkalan kanssa.

64 parhaan joukossa Alex kohtasi Espanjan Fransisco Miguel Ruizin. Ottelu lähti vahvasti suomalaiskomennossa ja Alex hallitsi pelitapahtumia omalla aktiivisella pelillään mennen 3-1 eräjohtoon. Tässä vaiheessa tapahtui pieni herpaantuminen ja Ruiz kuittasi kaksi seuraavaa erää. Ratkaisevassa erässä Alex sai taas pelinsä rullaamaan normaaliin malliin ja  eteni 32 joukkoon 11-6 eränumeroin.

32 joukossa edessä oli iso haaste, kun Naumin vastustajaksi asettui kisan ykkössijoitettu Venäjän Lev Katsman. Alex lähti haastamaan ennakkoluulottomasti ja sai ensimmäisessä erässä jo muutaman eräpallon. Erä valitettavasti jatkopalloilla Katsmanille. Samoin kävi toisessa erässä, jossa Alex oli vielä puolenvälin jälkeen pienessä johdossa. Kolmannen erän Alex vei nimiinsä väkisin jatkopalloilla mutta neljäs ja viides jälleen venäläiselle 11-7 ja 11-8. Pelistä jäi pientä jossiteltavaa, muutama virhe loppupalloilla kostautuu näissä peleissä armottomalla tavalla. Kokonaisuutena kuitenkin todella hieno taistelu.
Viereisillä pöydillä mm. Ruotsin Möregård ja Azerbaijanin Yu Khinhang esittivät erittäin vahvoja otteita ja ottivat vahvasti ennakkosuosikin viittaa harteillensa jatkopelejä ajatellen.

Nelinpelissä suomalaispari Pihkala/Naumi lähtivät haastamaan saksalaisia Stumper/Fadeev. Kaksi ensimmäistä erää menivät ennakkosuosikkien tahdissa suomalaisten kuitenkin ollessa hyvin pelissä mukana, 6-11, 10-12. Kolmannessa erässä Pihkala/Naumi löysi lisää laatua omaan tekemiseensä ja veivät erän 11-6. Neljäskin erä meni suomalaistahdissa, vaikka saksalaiset tulivatkin vielä aivan lopussa tasoihin, 12-10 ja ratkaiseva viides erä oli edessä. Suomen parivaljakko aloitti vahvasti ja meni puolten vaihtoon 5-3 johdossa. Johto pysyi parin pisteen suuruisena tilanteeseen 8-6. Tämän jälkeen saksalaiset pelasivat todella virheettömästi ja painelivat 8-11 voittoon. Iso yllätys oli harmittavan lähellä.

consolation:
Aleksandra Titievskaja – Edisa Sanikovic (LUX), vastustaja joutui luovuttamaan erätilanteessa 2-1 polven petettyä alta.
Aleksandra Titievskaja – Nela Hanakova (CZE)1-3
Arttu Pihkala – Geresimos Petris (GRE) 1-3
Aleksi Räsänen – Sean Debono (MLT) 3-0
Aleksi Räsänen – Cristian David Hold (DEN) 1-3
Sam Khosravi – Ben Itzhak (ISR) 3-1
Sam Khosravi – Tom Scholtes (LUX) 3-0
Sam Khosravi – Batuhan Gurses (TUR) 0-3

(13.7)
Lauantai oli suomalaisittain pelillisesti samanlainen kuin Ostravan sää, synkän sateinen mutta pari auringon pilkahdusta mahtui joukkoon.

Aamulla ensimmäisenä kehissä olivat kadettipojat, jotka aloittivat kaksinpelinsä pääkaaviossa. Sam kohtasi hyvän puolalaisen Redzimskin. Kahdessa ensimmäisessä erässä oli täydet saumat mutta hyvä johto erien lopussa kääntyi hieman turhien virheiden tahdittamana puolalaiselle. Kolmas meni selvemmin puolalaiselle mutta neljännen Sam hoiteli kotiin. Viidennessä Sam oli jo selvästi häviöllä mutta tuli lopussa vielä tilanteeseen 9-10. Puolalainen hoiteli kuitenkin kuudennen ottelupallon ja pelin erin 1-4.
Aleksi pelasi slovenialaista deffua Kocjancicia vastaan, jonka joukkuekisassa voitti. Tällä kertaa deffun veistot pysyivät paremmin pöydässä ja Aleksi pelasi taktisesti selvästi heikomman pelin kuin joukkuekisassa. Ensimmäisen erän lipsahdettua vastustajalle Aleksi oli jatkuvasti takaa-ajajana. Tämän jälkeen eriä voitettiin vuorotahtiin, kunnes kuudennessa jo näytti että Aleksi löysi vastustajan heikon kohdan pudottamalla tempoa. Hieman huono viimeistely ja huono tuuri kuitenkin kostautuivat ja slovenialainen vei pelin 2-4.

Arttu pelasi ensimmäisen pääkierroksen ottelunsa Portugalin Silvaa vastaan. Ensimmäisen erän johto kääntyi vastustajalle, samoin toinen erä. Kolmannessa erässä Arttu pelasi aktiivisemmin ja näytti saavan pelin juonesta kiinni nappaamalla erän itselleen. Kahdessa seuraavassa kuitenkin liikaa helppoja virheitä ja ottelu Silvalle 1-4.
Päivän vahvimmasta suorituksesta vastasi ennakkoonkin vahvin suomalaisnimi eli Alex Naumi. 4-0 voitto hollantilaisesta Zur Muhlenista ei jättänyt suuremmin jossiteltavaa. Sunnuntaina Alex kohtaa 64 parhaan joukossa Espanjan Ruizin.

Aleksandra kohtasi omassa kaksinpelissään pari vuotta sitten Eurominichamps-kisan finaalissa pelanneen Valko-Venäjän deffun Varabyovan. Kolmessa ensimmäisessä erässä Aleksandran peli ei meinannut millään käynnistyä ja kämmentapot leijailivat järjestään yli pöydän. Neljännessä erässä tapahtui käänne ja pienellä pallon uudelleen sijoittelulla pisteitä alkoi tulla ja lyöntikin alkoi kulkemaan. Kolme seuraavaa tasaista erää suomalaiselle. Seitsemäs lähti jälleen heikosti ja muutaman virheen saattelemana Varabyova meni 4-8 johtoon. Tässä vaiheessa kämmen napsahteli taas muutaman kerran tyylikkäästi pöytään ja deffu keräili palloa silmiä pyöritellen. Tilanteessa 8-8 kuitenkin helpohkoja suoria alakierrevirheitä ja Valko-Venäjän tyttö jatkoon erin 3-4.

Nelinpelissä Noah Steif yhdessä norjalaisen Sorheimin kanssa kohtasivat kovan Belgian parin Rassenfosse/Kosolosky. Ensimmäisessä erässä 10-8 johto, joka meni. Toinen helpommin belgialaisille mutta kolmas 11-8 suomalais/norjalaiselle parille. Neljännessä belgialaiset menivät kuitenkin menojaan, 1-3. Samaan aikaan Arttu/Alex pelasivat Tsekki/Slovakia-paria Blinca/Feco vastaan. Ensimmäinen selvästi vastustajalle, toinen tiukasti 11-9 suomalaisille. Kolmas lipesi jälleen suomalaisten näpeistä mutta kaksi viimeistä kotiin tylyin voittolukemin 11- ja 11-4. Sunnuntaina Arttu ja Noah kohtaavat 32 joukossa vahvan saksalaisparin Fadeev/Stumper.

Kadettipojilla oli näyttöhaluja mollivoittoisesti sujuneen kaksinpelin jälkeen ja he siirtyivät melko helposti erin 2-0 johtoon Bosnia-Hertzegovinan paria Pandurevic/Ramljak vastaan. Tämän jälkeen keskittyminen herpaantui totaalisesti ja tukku omia virheitä sekä huolimaton pelaaminen avitti bosnialaiset 2-3 voittoon.

Aleksandra pelasi päivän päätösottelussa nelinpeliä yhdessä Israelin puolustuspelaaja Repinin kanssa. Vastassa oli espanjalaispari Sastre/Sanchez. Espanjalaispari oli melko selvästi parempi erin 3-0..

(12.7)
Venäjä oli torstaina päättyneiden joukkuekilpailuiden selkeästi menestynein maa. Venäjä oli mukana kaikissa neljässä finaalissa, joista kaksi päättyi venäläisten juhliin. Hyvätasoisia otteluita käytiin kaikissa luokissa mutta ehkä kiihkein taisto käytiin junioripoikien finaalissa, jossa todella kovalla latauksella pelanneet venäläiset voittivat Azerbaijanin 3-2. Azerbaijanin joukkue koostuu kolmesta kiinalaistaustaisesta pelaajasta, joilla toki on Azerbaijanin kansalaisuus. Toinen mestaruus Venäjälle kadettipoikien luokasta, jossa finaalivastustajana oli Romania. Ranska on ollut juniorikisojen menestyneimpiä maita jo pitkään mutta hieman yllättäen vasta nyt maa voitti ensimmäisen kadettityttöjen joukkuemestaruuden. Juniorityttöjen luokassa mestaruuten onnistui venymään Saksa.

Perjantaina aloitettiin henkilökohtaiset luokat. Kaksinpelien karsintakierroksilla olivat mukana Noah ja Arttu. Kisojen aikana Noahille tullut pieni käsivamma häiritsee kämmenen lyömista mutta peli ei muutenkaan kulkenut, tuloksena 0-4 häviö Valko-Venäjän Tsyhanouskille. Artun peli alkoi tahmeasti Itävallan Prombergeriä vastaan, jonka hän voitti melko selvästi joukkuekisassa. Lyönnit eivät kulkeneet kuin ajoittain ja itävaltalainen meni erissä jo 2-3 johtoon. Tämän jälkeen tykit alkoivat napsumaan pöytään ja kaksi viimeistä erää suomalaiselle, viimeinen näytötyyliin 11-1.

Junioripoikien nelinpelissä Noah voitti yhdessä norjalaisen Sorheimin kanssa liettualaiset vastustajat 3-0.

Sekanelinpeli oli molemmalle kadettipojalle uusi kokemus, Aleksandra oli pelannut luokkaa aikaisemmissa kisoissa sekä SM-kisassa. Sam ja Aleksandra kohtasivat Turkin parin. Pelissä oli täydet mahdollisuudet mutta toisen erän jatkopalloilla ja kolmannen erän 9-5 johdossa hyvistä paikoista lyönnit eivät menneet pöytään, 0-3 häviö. Aleksi yhdessä norjalaisen Hovdenin kanssa pelasivat hyvän ottelun hollantilaisparia vastaan. Viidennen erän 9-7 johto kääntyi kuitenkin vastustajille ja tuloksena tiukka 2-3 häviö.

Huomenna suomalaisista kaksinpeleissä mukana Alex, Arttu, Sam, Aleksi ja Aleksandra sekä nelinpeleissä kaikki suomalaispelaajat. Aleksandran peli käydään Laolan tv-pöydällä 1 kello 14:30.

(11.7)
Junioripojat pelasivat joukkuekisan viimeisen päivän ottelussa Itävaltaa vastaan sijasta 25. Ottelu lähti Itävallan komennossa kun Itävallan ykköspelaaja Kolodziejczyk voitti Noahin 3-0. Alex tasoitti tilanteen samoin numeroin ja Arttu siirsi Suomen 2-1 johtoon kohtalaisen hyvällä pelillä. Ykköspelaajien kohtaaminen oli tasollisesti melko heikkoa pelaamista, jossa Alex tuli neljännen erän 2-9 alatilanteesta ohi ja vei pelin viidenteen erään. Viides lähti taas huonosti liikkeelle ja itävaltalainen vei ottelun ratkaisevaan viimeiseen peliin. Noah nappasi ensimmäisen erän jatkoilla mutta kolme seuraavaa tasaista erää itävaltalaiselle ja  tuloksena Suomelle 2-3 häviö.
Junioripoikien lopullinen sijoitus oli 26. Kaikkien pelaajien esityksiä leimasi pieni epätasaisuus, eikä joukkuekisassa nähty yksittäisiä väläytyksiä lukuun ottamatta isompaa venymistä. Alkulohkossa kaksi ottelua hoitui melko helposti mutta lohkovoittokin olisi ollut napattavissa. Joukkueen ykköspelaaja Alex Naumi siirtyy ensi vuonna seniorisarjoihin, Arttu ja Noah jatkavat luokassa vielä yhden vuoden.

Kadettipojat  aloittivat aamulla jo alkulohkosta tuttua Liettuaa vastaan. Ottelu alkoi samalla kaavalla kuin edellinenkin ja nelinpeliin mentiin tilanteessa 1-1 Samin voitettua oman pelinsä. Nelinpelissä Suomi oli jo erissä 1-2 alla ja vastustaja 6-10 johdossa. Sam ja Aleksi pystyivät kuitenkin tulemaan takaa ohi ja hoitelivat myös viidennen siirtäen Suomen 2-1 johtoon. Liettua tuli kuitenkin vielä tasoihin ja siirryttiin ratkaisevaan viidenteen peliin,  joka oli jo vahvasti menossa vastustajille Aleksin oltua alla erin 0-2 ja 5-7. Aikalisän jälkeen Aleksi sai pelinsä kuitenkin kulkemaan ja otti lopulta ratkaisevan voiton erin 3-2.
Viimeiseen otteluun Bosnia-Herzegovinaa vastaan pojat lähtivät huonolla keskittymisellä ja se näkyi taululla heti ensimmäisessä pelissä, jonka Aleksi hävisi. Sam toi Suomen tasoihin mutta nelinpeli oli jälleen heikkoa pelaamista ja Bosnia 1-2 johtoon. Kaksi viimeistä peliä tuli kuitenkin kotiin molempien pelaajien voitettua erin 3-0. Lopullinen sijoitus 29.
Kadettipoikien kisa lähti käyntiin heikosti hävityn Norja-pelin kautta. Tappio tarkoitti lopulta pelaamista alemmista sijoista, joissa pojat voittivat kaikki ottelut. Molemmat pelaajat mahtuvat luokkaan vielä ensi vuonna ja potentiaalia olisi pelata korkeammistakin sijoista mutta toisaalta pelaajien pitäisi pystyä parantamaan tekemisen tasoa niin harjoituksissa kuin kaikessa kisojen aikaisessa toiminnassakin.

(10.7)
Kadettipojat pelasivat alemman jatkolohkonsa voitosta Sloveniaa vastaan. Aamupeli käynnistyi tahmeasti kun molemmat pojat hävisivät tasaiset avausottelunsa. Nelinpelissä suomalaiset kavensivat tilanteen melko selvällä 3-0 voitolla. Nelinpelin jälkeen Aleksi pelasi järkevästi vastustajan deffua vastaan ja vei pelin 3-1. Viimeisessä pelissä Sam tyylitteli 3-0 voiton, joten Suomi lopulta 3-2 voittoon. Kadettipoikien viimeiset ottelut torstaina Bosnia-Hertzegovinaa ja Liettuaa vastaan.

Junioripoikien aamupeli Tanskaa vastaan oli vähintään yhtä nihkeää kuin kadettipoikien aloitus. Kukaan pelaajista ei päässyt omalle tasolleen ja tuloksena melko selvä 0-3 häviö. Illan myöhäisottelussa vastassa oli Israel. Vastustajan ykköspelaaja aloitti vahvasti paukuttelemalla 0-3 voiton Artusta. Alex tasoitti tilanteen ja hieman käsivaivainen Noah pystyi siirtämään Suomen 2-1 johtoon. Ykköspelaajien kohtaamisessa Alex oli vaikeuksissa ajoittain melko hämmentäviä lämäreitä pöytään lyönyttä Israelin peluria vastaan mutta pystyi hoitamaan ratkaisevan voiton viidennen jatkopalloilla. Huomenna Suomen viimeinen ottelu Itävaltaa vastaan sijoista 25 – 26.

(9.7)
Tiistaista muodostui Suomen joukkueille voitokas päivä.
Junioripojat pelasivat päivän ainoan pelinsä Sveitsiä vastaan. Alex otti kaksi voittoa, joista jälkimmäisen tiukasti erin 3-2 Suomen oltua kokonaisottelussa lukemin 1-2 alla. Hetkeä aikaisemmin Noah oli hävinnyt oman pelinsä viidennessä. Myös viimeinen peli oli todella tasainen. Arttu meni 2-1 johtoon mutta sveitsiläinen tuli tasoihin ja oli jo viidennessä viemässä pelin nimiinsä. Arttu taisteli kuitenkin lopulta ohi viidennen jatkopalloilla ja Suomelle mukavan 3-2 voiton. Huomenna vastassa Tanska.

Kadettipojat avasivat päivän Kyprosta vastaan. Molemmat pojat olivat karistaneet niskasta turhat paineet ja rennolla pelillä tuloksena 3-0 voitto ilman erätappioita. Päivän toisessa ottelussa kadetit kohtasivat Latvian, jota vastaan pelasivat myös muutama viikko sitten NETU-kilpailussa. Lopputulos oli jälleen sama, eli 3-0 voitto Suomelle. Huomenna vastassa Slovenia.

(8.7.)
Kadettipojat aloittivat päivän ottelulla Liettuaa vastaan. Liettua oli tuttu vastustaja kesän aikaisemmista kisoista, joissa Suomi-pojat olivat joutuneet poistumaan hallista tiukkojen häviöiden kera. Tällä kertaa sisuuntuneet suomalaiset hoitelivat pelin kotiin lukemin 3-1 nelinpelin ja Samin voiton turvin.
Toisessa pelissä vastassa oli Valko-Venäjä, joka oli voittanut kaikki aikaisemmat pelinsä. Voitolla lohkon ykköspaikka olisi vielä saavutettavissa. Valko-Venäjän ykköspelaaja jatkoi kuitenkin myös Suomea vastaan puhdasta saldoaan ja hoiteli edellisten pelien tapaan molemmat kaksinpelinsä sekä nelinpelin. Ottelussa oli mahdollisuudet, sillä vastustajan kakkospelaaja oli melko selvästi heikompi ja hänet Sam voittikin vaikka oma peli oli ajoittain melko nihkeää. Liettua voitti toisessa päätöspelissä Norjan 3-2, joten Suomen pojat jäivät ottelusuhteilla alkulohkon kolmansiksi.

Junioripoikien päivän ainoassa pelissä Moldovaa vastaan ratkottiin alkulohkon voitto. Etukäteen oli tiedossa, että Moldovan ykköspelaaja Ursu on kovan luokan peluri ja hän ottikin molemmat pelinsä erin 3-0. Kolmospelaajien kohtaamisessa oli Suomen mahdollisuudet mutta siinä valitettavasti Noah joutui taipumaan erin 2-3. Suomen ainoan kavennusvoiton otti Alex erin 3-0 mutta kokonaistulos Moldovalle 1-3 ja Suomi alkulohkossa toinen.

(7.7.)

Ensimmäisenä kilpailupäivänä junioripojilla oli kaksi ottelua, vastassa Bulgaria sekä Liettua. Bulgariaa vastaan koko joukkueella oli pieniä käynnistymisvaikeuksia. Arttu oli jo hieman pulassa vastustajan ykköspelaajaa vastaan mutta sai ratkaisevilla hetkillä pelinsä kulkemaan ja onnistui kääntämään taiston 3-2 voitoksi. Myös Alex ja Noah hakivat pelituntumaa ja olivat omissa peleissään ajoittain vaikeuksissa mutta molemmat pystyivät hoitamaan vastustajansa erin 3-1. Näin Suomelle voitto avausottelusta lukemin 3-0.

Liettuaa vastaan Noahin peli oli edelleen nihkeää ja tällä kertaa vastustaja vei pelin erin 1-3. Alex ja Arttu sen sijaan hoitelivat omat kamppailunsa vakuuttavasti erin 3-0  ja Suomelle kokonaispelistä 3-1 voitto. Huomenna Suomen junioripojat pelaavat lohkovoitosta Moldovan kanssa.

Kadettipoikien avauspäivän ainoa ottelu oli Norjaa vastaan. Kumpikaan Suomen pojista ei saanut peliä kulkemaan missään vaiheessa ja ottelun lopputuloksesta muodostui lopulta iso pettymys.  Norjalaiset veivät sen lukemin 3-1 ainoan kavennusvoiton tultua nelinpelistä. Huomenna alkulohkon ottelut Liettuaa ja Valko-Venäjää vastaan.

Kisojen tarkemmat tulokset löytyvät täältä: https://www.ettu.org/en/events/european-youth-championships/draws–amp–results/

Junioreiden NETU – Titievskaja pronssilla

Haapsalussa pelattu junioreiden NETU päättyi perjantaina kaksinpeleihin. Suomen melko kokemattoman joukkueen mukaan tarttui Virosta vain yksi mitali, kun Aleksandra Titievskaja sijoittui kadettityttöjen kaksinpelissä kolmanneksi.  

Kisojen alkuun pelatun joukkuekisan ensimmäiset ottelut olivat peräti kahdeksalle pelaajalle ensimmäiset pelit Suomen maajoukkuepaita päällä. Junioripojissa EM-kisoihin lähtevä kolmikko oli muualla valmistautumassa tuleviin koitoksiin, joten kisoissa oli hyvä paikka uusille kotimaisille pelaajille saada kansainvälistä pelituntumaa. Ensikertalaisia oli myös kadettipojissa useampi. Pelaajat selviytyivät kisasta kunnialla ja jokaiselle karttui mukavaa kokemusta tulevia koitoksia varten.

 

 

Joukkue ”pirteänä” aamulenkin jälkeen. Kuvasta puuttuu Lauri Hakaste.

 

 

 

Baltian maat olivat pääosin mukana kisoissa parhailla kokoonpanoilla, Islanti kaikilla joukkueilla.Tanskalta ja Norjalta oli mukana vain kadettipoikien joukkue ja Ruotsi loisti jo toista vuotta peräkkäin poissaolollaan.

JOUKKUE:
Etukäteen joukkuekisassa isoimmat odotukset olivat kadettipoikien ykkösjoukkueella Sam Khosravi ja Aleksi Räsänen, jotka viime vuonna ottivat hieman yllättäen mestaruuden pari vuotta alaikäisinä. Tämänkin vuoden kilpailussa pojat etenivät semeihin selvillä alkulohkon voitoilla Islantia ja Latviaa vastaan. Semifinaalissa vastaan tuli Tanska, jonka pelaajista muodostui lopulta molempien poikien tämän vuoden menestyksen este. Semifinaalin pelit olivat tasaisia mutta hieman heikosti otteluun lähteneet Suomen pelaajat hävisivät kaikki tiukat 2-3 pelit. Pronssipelissä Liettuaa vastaan joukkue oli 0-2 häviöllä mutta nousi vielä tasoihin nelinpelin ja Aleksin yhdellä voitolla. Lopulta pronssi kuitenkin Liettualle 3-2 lukemin. 

Muista kadettipoikien joukkueista Matias ja Rasmus Vesalainen sekä Risto Jokiranta ja Turo Penttilä jäivät alkulohkossa ilman voittoja hyvästä yrityksestä huolimatta. Alemman jatkokaavion ensimmäisellä kierroksella joukkueet joutuivat vastakkain ja veljekset jatkoivat pelejä lopulta lukemin 2-3. Kahdessa seuraavassa pelissä vielä voitot Islannista ja Latvia 2. 

Kadettitytöissä Aleksandra Titievskaja ja Ella Kellow voittivat yhtenä poolina pelatussa joukkuekisassa avauspelissa Islannin 3-0. Eestin kaksi joukkuetta sekä Liettua olivat Suomelle liian pahoja lukemin 1-3, 2-3 ja 0-3. Viimeisessä pelissä Suomi pääsi jälleen voittojen tielle Latviaa vastaan lukemin 3-1 nelinpelin sekä Aleksandran kahden voiton turvin. 

Junioripojissa Suomen joukkue Juhana Tuuttila, Lauri Hakaste, Henri Kujala aloitti pelit Latviaa vastaan hyvällä tsempillä mutta hieman hermoillen. Tuloksena 0-3 häviö. Seuraavassa pelissä Viron ykkösjoukkuetta vastaan Juhana otti joukkueen avausvoiton hyvällä pelillä Oskar Pukkista. Viron kakkosjoukkuetta vastaan Suomen pojat ottivat voiton per pelaaja ja saalistivat mukavan 3-2 voiton. Kahdessa viimeisessä pelissä Liettuaa ja Islantia vastaan Suomi joutui pelaamaan vaajaamiehisenä Lauri Hakasteen sairastuttua. Islantia vastaan Juhana otti molemmat pelinsä, tuloksena kuitenkin 2-3 häviö.

Juniorityttöjen joukkueessa pelasivat Ramona Betz, Kaarina Saarialho ja Anni Heljala. Ramona on suurimmalle osalle pöytätennisväkeä täysin uusi tuttavuus. Hänellä on suomalaisen äidin ja saksalaisen isän kautta molempien maiden passit. Ramona on asunut ja harjoittellut koko ikänsä Stuttgartin lähistöllä mutta myös Suomen kieli sujuu mallikkaasti. Ensimmäisen kisan perusteella voidaankin todeta, että Ramonasta on tulevina vuosina paljon iloa Suomen tyttö- ja naispingikselle. Junioritytöt aloittivat harmittavan tiukalla 2-3 häviöllä Latviaa vastaan Ramonan voitettua molemmat pelinsä. Seuraavassa pelissä ei ollut odotettavissa yhtään helpompaa vastusta kun Viron ykkösjoukkue oli pöydän toisella puolella. Suomen tytöt järjestivät kuitenkin todella hienon yllätyksen Ramonan voitettua jälleen molemmat pelinsä ja Kaarinan otettua yhden hyvän voiton. Viron kakkosjoukkuetta vastaan kuitenkin tuli harmittava 2-3 häviö. Tässäkin Suomella oli loistavat mahdollisuudet Ramonan ja Annin otettua yhdet voitot. Viimeisessä pelissä tytöt ottivat helpon 3-0 voiton Islannista. 

KAKSINPELIT

Kaksinpeleissä tuli Suomen kisojen ainoa mitali kun Aleksandra Titeivskaja oli etukäteissijoituksien mukaisesti kolmas. Semifinaalissa Aleksandra ei saanut omaa lyöntipeliään oikein missään vaiheessa kulkemaan ja ykkössijoitettu Liettuan Laura Abraviciute oli parempi erin 3-1. Ella Kellow sai luokasta mukaan paljon kokemusta tulevia vuosia varten sekä voiton Islantilaisesta viimeisessä pelissä.

Kadettipojissa mahdollisuuksia oli mitaleille mutta viime vuoden mestari Sam Khosraville sekä pronssimitalisti Aleksi Räsäselle olivat tanskalaiset vastustajat liikaa. Ensin Aleksi hävisi Carl Kongerskoville 2-3 ja Sam hetkeä myöhemmin Viktor Oksfeldille viidennen jatkopalloilla. Tanskan pelaajat ratkoivat lopulta keskenään finaalissa mestaruuden. Muista pelaajista Vesalaisen veljekset ottivat avauskierroksella voitot Latvian ja Islannin pelaajista mutta olivat vailla mahdollisuuksia Viron Pukkia ja Moosia vastaan. Kisojen pelisysteemissä pelejä jatkettiin häviöiden jälkeen ja jokainen suomalaispelaaja pääsi voittojen makuun kaksinpeleissä. 

Junioritytöissä Ramona Betz eteni kahdeksan parhaan joukkoon voitettuaan tiukassa pelissä Latvian Diana Afanassievan 3-2. Kvartassa vastaan tuli Karina Grigorjan, jonka Kaaarina Saarialho oli voittanut joukkuekisassa. Vastustajan lyhyt näppyläkumi tuotti Ramonalle yllättäviä vaikeuksia eikä oma peli lähtenyt käyntiin oikein missään vaiheessa, tuloksena 0-3 häviö. Kaarina oli vailla mahdollisuuksia kovaa Latvian Musajevaa vastaan, Anni puolestaan hävisi Viron Salumaalle 1-3. Molemmille tytöille kuitenkin voittoja myöhemmissä sijoituspeleissä.

Junioripojissa Juhana ei päässyt aivan joukkuekisan vireeseen ja hävisi toisen kierroksen pelinsä islantilaiselle ensimmäisen oltua vapaa. Sijoituspeleissä Juhanalle hyviä pelejä ja useampi voitto. Henri Kujala hävisi avauspelin Latvian Vasiljevsia vastaan, myös Henrille kuitenkin pari voittoa sijoituspeleissä. 

Kisojen täydelliset tulokset löytyvät osoitteesta: https://www.lauatennis.ee/web/node/2008

Lithuanian cadet & minicadet open, kadettipojille kaksi pronssisijaa

Suomen kadettipojat Sam Khosravi ja Aleksi Räsänen osallistuivat 14-16.6 Vilnassa pelattuun Liettuan kadettikilpailuun. 

Kilpailu aloitettiin perjantaina joukkuekilpailulla, jossa poikien kanssa samassa alkulohkossa olivat Ukraina ja Israel 1. Ukrainan joukkueessa oli kaksi hieman nuorempaa poikaa, joista helppo 3-0 voitto Suomelle. Israel-pelissä ratkaistiin lohkon voitto. Ottelusta katkera 2-3 häviö tiukkojen vaiheiden jälkeen ja Suomi lohkon kakkosena jatkoon.

Joukkuekisaa jatkettiin lauantai-aamuna. Suomen pojat olivat vireessä ja voittivat Tsekin kakkosjoukkueen sekä Viron 3-0. Semifinaalissa vastaan tuli Liettua 1, joka on myös kesällä junioreiden EM-kisoissa Suomen poikien kanssa samassa lohkossa. Ottelu oli tasainen alusta saakka. Ensin Aleksi hävisi Liettuan ykköspelaajalle 2-3, tämän jälkeen Sam kavensi tilanteen tiukalla voitolla viidennen jatkoilla. Kisan aikana menestyksekkäästi sujuneessa nelinpelissä pojat menivät jo 2-0 johtoon mutta kolme seuraavaa erää ja ottelu liettualaisille 2-3. Ykköspelaajien kohtaamisessa Samin puhti oli poissa, selkeähkö 0-3 häviö ja Liettua finaaliin. Luokan mestaruuden vei Tsekin ykkösjoukkue.

Kaksinpelissä molemmat pojat pelasivat itsensä jatkopeleihin, joita jatkettiin sunnuntai-aamuna. Samilla oli lohkonsa voittajana ensimmäisellä kierroksella vapaa, Aleksi voitti latvialaisen puolustuspelaajan 3-1. Toisella kierroksella Aleksi pelasi lähes virheettömän ottelun ja voitti puolalaisen selvästi 3-0. Samin tie sen sijaan katkesi todella tiukkaan häviöön israelilaista vastaan 2-3. Kvartassa Aleksi jatkoi hyvää peliä, tiukka 3-2 voitto Israelin pelurista. Semiin sattui kuitenkin päivän heikoin esitys ja mahdollisuuksista huolimatta finaalipaikka meni ohi suun erin 0-3.  Luokan voittoon pelasi Tsekin Daniel Kostal.

Kadettipojissa oli mukana 12 maata, joista varsinkin Israelilla oli mukana iso joukkue. Joukkueen kaikki kadettipojat olivat tasaisen hyviä ja kilpailu kisapaikoista on tiukkaa. Maassa on myös onnistuttu rekrytoimaan entiset pelaajat hyvin mukaan valmennustoimintaan. Neljä junioriryhmän valmentajaa olivat vielä kymmenen vuotta sitten Israelin vakiokokoonpano miesten maajoukkueessa. 

 

Junioreiden EM ja – NETU

Junioreiden EM-kilpailut käydään 7-16.7 Ostravassa. Suomesta kisoihin osallistuvat seuraavat pelaajat:
Junioripojat: Alex Naumi, Arttu Pihkala, Noah Steif
Kadettipojat: Sam Khosravi, Aleksi Räsänen
Aleksandra Titievskaja osallistuu kadettien henkilökohtaisiin luokkiin.

Junioreiden NETU pelataan Haapsalussa 26-28.6. Suomen pelaajat:
Arttu Pihkala, Juhana Tuuttila, Lauri Hakaste, Henri Kujala
Sam Khosravi, Aleksi Räsänen, Matias Vesalainen, Risto Jokiranta, Rasmus Vesalainen, Turo Penttilä
Ramona Betz, Anni Heljala, Kaarina Saarialho, Aleksandra Tietievskaja, Ella Kellow

 

EM-lopputurnaus jäi haaveeksi

Suomen pöytätennismiehillä oli sunnuntaina mainio mahdollisuus edetä syksyn EM-kilpailujen lopputurnaukseen Ranskaan. Se oli vaatinut voittoa karsinnan viimeisessä ottelussa Luxemburgista, mutta niin vain Suomi hävisi ottelun kotikentällään 2-3.

Luxemburgin Eric Glod kukisti avausottelussa Alex Naumin 3-1, mutta Benedek Oláh kuittasi nopeasti lyömällä Gilles Michelyn selvästi 3-0.

Suomi (vas. Samuli Soine, Alex Naumi, Benedek Oláh ja Miikka O´Connor) taisteli hyvin, mutta siitä ei tällä kertaa palkittu.

Sitten nähtiin erikoinen ottelu, kun Samuli Soine kukisti Christian Killin 3-2. Suomalainen voitti avauserän tiukasti ja toisen helposti, mutta hävisi kolmannen, kun Kill alkoi tottua Soineen erikoiseen rystykumiin. Neljäs erä meni luxemburgilaiselle selvästi 11-3 ja viidettäkin tämä johti koko ajan saaden jopa kaksi ottelupalloa. Tilanteessa 10-9 hän teki syöttövirheen ja uudelleen Soineen ottelupallossa tilanteessa 11-10. Miehellä oli melkoinen kokovartalokipsi!

Ottelu näytti kääntyvän Suomelle, sillä nyt tarvittiin vain Oláhin voitto Glodista. Avauserä tulikin kotiin 11-8, mutta kolme seuraavaa kääntyivät yllättävän selvästi Luxemburgin ykköspelaajalle ja ottelu oli tasan 2-2.

Ratkaisupelissä Alex Naumi kohtasi Gilles Michelyn. Avauserässä Naumi oli jäljessä koko ajan, mutta vei toisen erän nopeasti 11-4. Lopulta Michely oli kuitenkin parempi lukemin 3-1. Ottelun jälkeen saattoi hyvin olla, että yllättyneimpiä lopputurnauspaikastaan olivat luxemburgilaiset itse.

Alexin kova taistelu ei auttanut Luxemburgia vastaan.

– Meillä oli ehdottomasti mahdollisuutemme, etenkin kun Samuli voitti tärkeän kolmannen ottelun. Benedek oli koko viikonlopun jonkin verran epävarma ja viimeisessä ottelussa tappio vihdoin iski. Sääli, ehkä koko joukkue hiukan alisuoritti tiukoissa tilanteissa, analysoi joukkueen pettynyt päävalmentaja Mattias Bergkvist.

Lopputurnauspaikkansa jo varmistanut Turkki kohtasi viimeisessä ottelussa Bulgarian. Ykköspelaaja Ibrahim Gündüz tulistui avaustappiostaan niin, että potkaisi ensin kahdesti pöytää ja sen jälkeen vielä pallopysäytysaitoja ilmaan. Venäläinen ylituomari Irina Semizorova ei epäröinyt vaan passitti kuumaverisen turkkilaisen suoraan pukuhuoneen puolelle.

Kalabaliikki Turkin valmennusjohdon kanssa jatkui vielä senkin jälkeen vartin verran. Turkkilaiset ryhdistäytyivät kuitenkin sen verran, että voittivat ottelu 3-2, kuten kaksi muutakin karsinnan peliään.

EM-karsinta, sunnuntain ottelut

Luxemburg – Suomi 3-2
Eric Glod – Alex Naumi 11-9, 11-9, 7-11, 11-2
Gilles Michely – Benedek Oláh 6-11, 9-11, 7-11
Christian Kill – Samuli Soine 11-13, 5-11, 11-8, 11-3, 12-10
Glod – Oláh 8-11, 11-8, 11-7, 11-6
Michely – Naumi 11-7, 4-11, 11-9, 11-7

Turkki – Bulgaria 3-2

Lohkon loppujärjestys
1) Turkki 3 voittoa
2) Luxemburg 2 voittoa
3) Suomi 1 voitto
4) Bulgaria 0 voittoa

Turkki ja Luxemburg selviytyivät Rankan Nantesissa syksyllä pelattavaan lopputurnaukseen.

Jutun kuvat Emil Rantatulkkila.

———————————————————————————————————-

Suomen miesten pöytätennismaajoukkue järjesti Ruskeasuolla todellisen thrillerin ottelussaan Bulgariaa vastaan. Ensimmäisen ottelun 2-3 tappio Turkille tiesi sitä, että Suomi oli pakkovoittojen edessä kahdessa viimeisessä pelissään. Lauantai-iltana suomalaisten hermo kesti ja Bulgaria taipui hyvän esityksen jälkeen 3-1.

Voitto Bulgariasta tiesi sitä, että voittamalla sunnuntain Luxemburgin Suomi selvittää tiensä Ranskan Nantesissa syksyllä pelattaviin EM-kisoihin. Luxemburg ei ole kuitenkaan helppo vastus, sillä se kukisti avauspelissään Bulgarian 3-2 ja hävisi toisen pelin Turkille tiukasti 2-3.

Bulgariaa vastaan Benedek Oláh avasi tiukalla 3-2 voitolla Teodor Aleksandrovista, mutta Miikka O´Connor hävisi kokeneelle Stanislav Golovanoville 0-3. Valmentaja Mattias Bergkvist asetti Alex Naumin kolmospelaajaksi ja nuori koskelainen kiitti kunniasta kukistamalla Petyo Krastevin 3-1. Naumi kävi ottelussa jo tappion partaalla, sillä hän hävisi ensimmäisen erän ja oli toistakin erää häviöllä selvästi aina loppupalloihin asti.

Vielä hankalampi tilanne oli Oláhilla Suomen johtaessa 2-1. Golovanov johti ratkaisevaa viidettä erää jo 6-1, mutta suomalainen nousi lopussa 11-9 voittoon.

– Benedek oli hermostunut, eikä peli oikein toiminut sataprosenttisesti. Hatunnosto siitä, että pystyi kuitenkin voittamaan päivän kaikki neljä otteluaan. Alex taas paransi koko ajan loppua kohden, Bergkvist arvioi.

Suomen ratkaiseva ottelu Luxemburgia vastaan pelataan sunnuntaina klo 11. Ottelu lähetetään suorana YLE Areenassa ja siitä on koostelähetys TV2:ssa klo 14.30-16.

Suomen päivän ottelut EM-karsinnan 2. vaiheessa, Ruskeasuo:

Turkki – Suomi 3-2
Ibrahim Gündüz – Alex Naumi 14-12, 4-11, 11-6, 11-9
Talha Yigener – Benedek Oláh 11-9, 8-11, 9-11, 6-11
Batuhan Ulucak – Miikka O´Connor 11-7, 11-9, 3-11, 9-11, 11-4
Gündüz – Oláh 9-11, 11-7, 7-11, 6-11
Yigenler – Naumi 11-6, 8-11, 11-9, 7-11, 11-6

Luxemburg – Bulgaria 3-2

Suomi – Bulgaria 3-1
Benedek Oláh – Teodor Alexandrov 8-11, 12-10, 11-8, 9-11, 11-9
Miikka O´Connor- Stanislav Gonovalov 6-11, 9-11, 7-11
Alex Naumi – Petyo Krastev 4-11, 13-11, 11-9, 11-4
Oláh – Golovanov 11-6, 11-9,4-11, 4-11, 11-9

Turkki – Luxemburg 3-2. Turkki on jo varmistanut paikkansa EM-kilpailuissa.

——————————————————————

Suomelle tappio avauspelissä

Suomi hävisi niukasti 2-3 avauspelinsä Turkkia vastaan. Turkkilaisia pidettiin etukäteen Suomen hankalimpana vastustajana. Benedek Oláh voitti molemmat kaksinpelinsä, mutta Alex Naumi ja Miikka O´Connor jäivät peleissään voitoitta.

Oláh oli vaikeuksissa peleissään vain ajoittain. Alex Naumi hävisi ensimmäisen ottelunsa 1-3 ja ratkaisupelin 2-3. Myös O´Connor ainoan ottelunsa 2-3, joten suomalaisillakin oli ottelussa mahdollisuutensa.

– Valitettavasti kaikkien tappio-otteluiden ratkaisuerät alkoivat huonosti. Miikka löi edellisellä kerralla saman vastustajan 3-0, joten hänen paikkansa kolmospelaajan oli perusteltu. Pentti paransi koko ajan ottelun vanhetessa. Nyt on vain yksi tie eli meidän pitää lyödä molemmat jäljellä olevat vastustajat, Suomen päävalmentaja Mattias Bergkvist analysoi.

Toisessa ottelussa Luxemburg kukisti Bulgarian 3-2. Iltaottelussa klo 19 Suomi kohtaa Bulgarian ja toisessa ottelussa vastakkain ovat Luxemburg ja Turkki.

Turkki – Suomi 3-2 (YLE Areena)
Luxemburg – Bulgaria 3-2 (Laola1.tv)

Suomi – Bulgaria 3-1 (YLE Areena klo 18.55)
Turkki – Luxemburg (Laola1.tv)

Sunnuntai 19.5.

Klo 11
Luxemburg – Suomi (YLE Areena klo 10.55, YLE TV2 klo 14.30-16)
Turkki – Bulgaria (Laola1.tv)