Kaikki kirjoittajan Mika Räsänen artikkelit

Syysliittokokous Ruskeasuolla lauantaina 24.11 klo 16:00

Pöytätennisliiton syysliittokokous pidetään lauantaina 24.11 Ruskeasuolla joukkue- ja A-SM:n yhteydessä klo 16:00 alkaen. Alla materiaalia kokoukseen liittyen.

Esityslista: Syysliittokokous2108-esityslista.docx
Toimintasuunnitelma: Toimintasuunnitelma 2019
Talousarvio: Talousarvio 2019
Esitys liiton perimistä maksuista: Liiton perimät maksut 2019
Valtakirja: Valtakirja syysliittokokous

Syysliittokokouksessa:

  • vahvistetaan seuraavan vuoden toimintasuunnitelma
  • päätetään jäsenmaksun ja muiden liitolle tulevien maksujen suuruus
  • vahvistetaan seuraavan tilikauden talousarvio
  • päätetään liiton puheenjohtajalle, varapuheenjohtajalle, liittohallituksen jäsenille ja tilintarkastajille maksettavista palkkioista
  • valitaan seuraavaksi kaksivuotiskaudeksi puheenjohtaja, varapuheenjohtaja sekä neljän (4) erovuoroisen liittohallituksen jäsenen tilalle uudet jäsenet ja yhdeksi vuodeksi neljä (4) varajäsentä, joiden toimikausi alkaa välittömästi kokouksen jälkeen
  • valitaan yksi (1) tilintarkastaja ja hänelle henkilökohtainen varamies tarkastamaan liiton seuraavan tilikauden tilejä ja hallintoa

Estonian cadet & junior open

Suomen kadettijoukkue (Aleksandra Titievskaja, Sam Khosravi, Aleksi Räsänen, Joonas Kylliö) lähti viikonloppuna lyhyelle pelireissulle Haapsaluun tarkoituksenaan pelata kadettien ja junioreiden kaksinpelit. Suunnitelmiin tuli kuitenkin ikävä käänne kun kisapaikalla sunnuntai-aamuna lämmitelleelle joukkueelle selvisi, että kadettiluokka oli kutsusta poiketen aloitettukin jo edellisenä päivänä. Suomen joukkueen lisäksi myös mm.Tsekkien kahdelle kisaan osallistuneelle pelaajalle muutos oli tullut yllätyksenä mutta heidän onneksi lento oli edellisenä päivänä Virossa siten, että he olivat kisapaikalla ajoissa. Muut luokkaan osallistuneet maat (Latvia, Liettua, Valko-Venäjä, Ruotsi ja Venäjä) olivatkin paikalla jo perjantaina pelaamassa joukkuetta, joten muutos ei näille ollut ongelma. Suomen pelaajille pettymys oli tietysti suuri kun oma luokka jäi kisoissa pelaamatta.

Junioriluokassa pelaajat esittivät kohtalaisen hyviä otteita.
Aleksandra Titievskaja voitti omassa alkulohkossaan ruotsalaisen ja latvialaisen pelaajan 3-0 ja Viron Reinolin tiukasti 3-2. Jatkopeleissä tuli myös helpohko 3-0 voitto venäläisestä vastustajasta, kunnes semifinaalissa puolustuspelaaja Jagnenkova (EST) oli  tasaisessa pelissä parempi erin 1-3.

Sam Khosravi oli omassa alkulohkossaan toinen ja pääsi mukaan pääkaavioon voitettuaan latvialaisen ja liettualaisen pelaajan erin 3-0 ja 3-1. Pääkaavion ensimmäisellä kierroksella vastassa oli EL Salvadoria edustava mutta Ruotsissa asuva Diego Orantes. Sam pysyi pelissä hyvin mukana ja mahdollisuudet oli parempaankin lopputulokseen mutta erien loput lipsuivat vastustajalle, 0-3.

Aleksi Räsänen oli alkulohkon kolmonen voitettuaan latvialaisen pelaajan 3-0 ja hävittyään valko-venäläiselle ja liettualaiselle 1-3.
Junioriuokan consolationissa Aleksi eteni finaaliin saakka voitettuaan kolme peliä.

Joonas Kylliö  aloitti kisan 3-1 voitolla Viron Oskar Pukkista. Seuraavissa kahdessa pelissä 0-3 tappiot ruotsalaiselle ja virolaiselle ja lopulta sijoitus lohkossa neljäs. Consolationissa wo-pelin jälkeen toisella kierroksella selkeähkö 0-3 tappio liettualaiselle vastustajalle.

 

80-vuotisjuhlat 27.10.2018

Liiton 80-vuotispäivien iltajuhlaan ilmoittautui yli 200 henkilöä. Klo 19 alkavan iltajuhlan pukukoodi smart casual ja urheilun ansiomerkit. Varsinaista illalliskorttia ei  jaeta/postiteta, sillä juhlassa on pöytiin ohjaus.

OHJELMAA KOKO PÄIVÄN AJAN

Juhlapäivänä 27. lokakuuta on tapahtumia aamusta alkaen. SPTL laskee seppeleen liiton ensimmäisen puheenjohtajan Bruce Campbellin haudalle ja Ruskeasuolla pelataan Jarmo Siekkisen ja Rein Lindmäen junailema ”maaottelutapahtuma”. Martti Aution järjestämä miesten ja naisten kaksinpelin Suomen mestareiden tapaaminen on iltapäivällä juhlapaikalla hotelli Presidentissä.

Luvatun ”pienen pöytätennismuseon” olemme joutuneet siirtämään illallistilaan.

Juhlissa on myynnissä myös lajin 80-vuotishistoriakirja niille, jotka eivät ole teosta vielä ehtineet ostaa. Etukäteen kirjoja voi tilata täältä:

Historiikki

Suomen Pöytätennisliitto 80 vuotta – ohjelma Hotelli Presidentissä 27.10.2018
16.30 Kokoontuminen alkaa
– Tervetuliaismalja
– Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki suomalaiset pöytätennisihmiset
– Pukukoodi Smart Casual, urheilun ansiomerkit
17.00 Pääjuhla
– Juhlapuhe: Suomen Olympiakomitean puheenjohtaja Timo Ritakallio
– Lajihistoriamme ja liiton tervehdys – SPTL:n puheenjohtaja Esko Heikkinen
– SPTL:n myöntämien pronssisten ja hopeisten ansiomerkkien jako
– Aulassa  lajihistorian myyntipiste
———
19.00  Juhlaillallinen illalliskortin lunastaneille
– SPTL:n kunniajäsenyyksien julkistaminen sekä plakaatien ja kultaisten ansiomerkkien jakaminen
– Illallistilassa pieni ”pöytätennismuseo”
– Suomen pöytätenniksen Hall of Fame – ensimmäiset valinnat
– Ulkomaisten vieraiden tervehdykset ja vapaa sana
– Jiri Nikkinen & The Beatles Tribute Band – ”maailman paras Beatles-coverbändi”
24.00 Ilta päättyy