Kaikki kirjoittajan Mika Räsänen artikkelit

Joukkueiden EM, Luxemburg 13-17.9

Joukkueiden EM-kilpailut järjestetään Luxemburgissa 13-17.9. Päävalmentaja Mattias Bergkvist on valinnut kisoihin seuraavat pelaajat:
Miehet: Benedek Olah, Alex Naumi, Miikka O´Connor
Naiset: Anna Kirichenko, Annika Lundström, Sofia Erkheikki

Molemmat Suomen joukkueet pelaavat kisojen Challenge-divisioonassa.

Kilpailukalenteri 2017/2018

Ensi kauden kilpailut ja tapahtumat on siirretty liiton sivujen tapahtumakalenteriin. Pieniä muutoksia saatetaan tehdä vielä ennen kauden alkua, mikäli ne ovat tarpeellisia. Sarjaturnausten lopulliset pelipaikat päätetään sarjajaoston puolesta ennen kauden alkua. 

Edellisen julkaisun jälkeen on tehty yksi muutos järjestäjien yhteisellä sopimuksella:
Stiga Malja siirtyy pelattavaksi syyskuun loppuun 30.9-1.10 ja TOP-12 1-karsinta sekä Turun Poolikisat pelataan viikkoa aikaisemmin 23.09.

Mahdollisista virheistä olkaa yhteydessä Mika Räsäseen.

Junioreiden NETU 26-28.6, Haapsalu

Junioreiden NETU pelataan Viron Haapsalussa 26-28.6. Suomesta lähtee kisoihin yhteensä 11 pelaajaa. Tällä kertaa kadettipojissa ei ole joukkuetta, sillä Suomen kadettipojat Arttu Pihkala ja Noah Steif pelaavat kisassa junioripoikien luokissa.

Livelähetykset: https://www.youtube.com/user/HKTV12/
Kilpailujen yleissivu: http://otse.hk.tlu.ee/

NETU-tuloksia 28.6.2017

Veikka Flemming ja Annika Lundström ovat voittaneet kaksinpeliluokkansa. Onnittelut hienoista mestaruuksista! Veeti Valasti ja Aleksandra Titievskaja puolestaan voittivat consolation luokkien mestaruudet.


Kuva: Veikka Flemming junioripoikien NETU-mestari, Veeti Valasti Consolationin valtias


Kuva: Annika Lundström juniorityttöjen NETU-mestari


Kuva: Aleksandra Titievskaja kadettityttöjen Consolationin voittaja

NETU-tuloksia 27.6.2017

Junnupojat: Suomi 1 (Veikka Flemming, Arttu Pihkala, Noah Steif) voittivat luokan. Suomi 2 (Matias Ojala, Veeti Valasti ja Joonatan Khosravi) olivat sijalla 5. Junnutytöt sijoittuivat sijalle 4. Kadettitytöt sijoittuivat sijalle 6.


Kuva: Junioripoikien joukkue ja valmentaja Mattias Bergvist palkintopallilla

Henkilökohtaisissa luokissa pooleistaan jatkoon pelasivat Veikka Flemming, Arttu Pihkala, Noah Steif, Matias Ojala, Annika Lundström ja Pihla Eriksson. Näistä Veikka ja Annika pelaavat huomenna semifinaaleissa. Veeti Valasti, Joonatan Khosravi ja Alexandra Titievskaja pelaavat huomenna omien luokkiensa consolationin semifinaaleissa.

Junioritytöt: Annika Lundström, Pihla Eriksson, Marianna Saarialho
Kadettitytöt: Aleksandra Titievskaja, Kaarina Saarialho
Junioripojat: Veikka Flemming, Matias Ojala, Joonatan Khosravi, Arttu Pihkala, Noah Steif, Veeti Valasti
Valmentajat: Mattias Bergkvist, Samuli Soine, Peter Eriksson

Minikadeteille kaksi semifinaalipaikkaa Liettuan avoimista

Juhannuksena järjestettiin 7.kerran Liettuan Vilnassa kadettien ja minikadettien avoimet. Suomesta kilpailun minikadettiluokkaan (-05 ja myöhemmin syntyneet) osallistuivat Sam Khosravi ja Aleksi Räsänen. Kilpailussa pelattiin joukkuekilpailu sekä kaksinpelit ja mukana oli järjestäjämaan lisäksi joukkueita yhdeksästä maasta.  

JOUKKUE:
Suomen pojat aloittivat joukkuekilpailun selvällä 3-0 voitolla Liettuan seurajoukkueesta. Toisessa ottelussa tuli vastaan etukäteen vahva lohkon ykkössijoitettu Venäjän/Valko-Venäjän yhdistelmäjoukkue, joka osallistui kisaan seuran nimissä. Suomen pojat lähtivät peliin erinomaisella asenteella ja hyvällä pelillä he etenivät ottelussa jo 2-0 johtoon. Peliä jatkettiin tiukoissa merkeissä, mutta valitettavasti nelinpeli sekä myös sitä seuranneet kaksinpelit kääntyivät hyvistä johtoasemista huolimatta erin 2-3 vastustajille. Näin myös kokonaisottelusta tappio samoin lukemin. Lohkon viimeisessä ottelussa vastaan tuli Liettua2. Suomen joukkue voitti ottelun lukemin 3-1 ja varmisti näin paikan kahdeksan parhaan joukkoon. Pelissä oli omat vaikeat hetkensä ja pieni keskittymisen herpaantuminen nelinpelissä aiheutti ainoan tappion.

Kahdeksan parhaan joukossa vastaan asettui Venäjä1. Pelaajat jatkoivat hyviä esityksiä ja väänsivät ottelusta tasaisten vaiheiden jälkeen tiukan 3-1 voiton. Semifinaalissa vastaan tuli Englanti/Hollanti yhdistelmäjoukkue.  Englannin Aadil Anand oli voittanut jo alkuvuodesta Unkarin minikadettikisan ja hän osoittautui myös tällä kertaa liian vahvaksi vastustajaksi, vaikka pojat häntä kohtalaisesti haastoivatkin. Nelinpeli oli ottelussa tärkeässä roolissa mutta tällä kertaa sekin päättyi vastustajalle, joten kokonaistuloksena 1-3 häviö.  

Suomen pojat pelasivat ensimmäistä kertaa yhdessä joukkuekilpailua, joten kisan aikana kokeiltiin tarkoituksella hieman erilaisia peluutusjärjestyksiä. Peleissä joukkuehenki oli erittäin hyvä, joka edesauttoi poikia hyviin pelisuorituksiin.

KAKSINPELIT:
Kaksinpelit aloitettiin neljän pelaajan alkulohkoissa.
Sam aloitti alkulohkon vahvasti voittamalla venäläisen Gaevin 3-0. Perään kaatuivat liettualainen pelaaja 3-0 sekä hollantilainen Chambet-Weil 3-2, joten alkulohkosta ykkössija. 
Aleksi ei saanut ensimmäisessä pelissä parasta irti ja hävisi 0-3 venäläiselle Vasilieville, joka eteni myöhemmin turnauksen loppuotteluun. Toisessa pelissä tuli voitto Valko-Venäjän pelaajasta 3-0 ja lohkon viimeisessä pelissä samoin lukemin voitto liettualaisesta pelurista. Näin Aleksi lohkon kakkosena jatkopeleihin.

Jatkopelien ensimmäisellä kierroksella Aleksi kohtasi Venäjän Gazarianin, jonka hän voitti joukkuekisassa tiukasti erin 3-1. Myös tällä kertaa ottelu oli tasainen, mutta muutama hyvä eräjohto kääntyi vastustajalle ja tuloksena 1-3 häviö.

Sam kohtasi ensimmäisellä kierroksella liettualaisen pelaajan, jonka oli voittanut joukkuekilpailussa. Myös tällä kertaa voitto Samille erin 3-0. Kahdeksan parhaan joukossa Sam kohtasi Liettuan Lakatcenkon, joka oli saanut ensimmäisellä kierroksella luovutusvoiton. Peli lähti Samin osalta käyntiin hieman yskähdellen, mutta ensimmäisen erän häviön jälkeen Sam käänsi hienosti pelin itselleen erin 3-1. Semifinaalissa vastaan tuli Englannin Aadil Anand. Isokokoinen englantilainen oli semifinaalissa aktiivisempi ja eteni finaaliin erin 3-0.

Finaalissa Anand oli hetkittäin vaikeuksissa, mutta käänsi jokaisen erän loppupisteet väkisin itselleen ja oli kiistatta kisan paras pelaaja.

Suomalaisittain kilpailu oli positiivinen kokemus. Pojat saivat paljon tasaisia pelejä ja voittoja mm. hyvätasoisista venäläisistä pelaajista.  Joukkuekilpailun pronssi sekä Samin kaksinpelin pronssi olivat mukavia kotiintuomisia juhannusviikonlopulta.

Kilpailun tarkemmat tulokset: http://www.stalotenisas.lt/2017/06/23/7-ojo-lietuvos-jaunuciu-ir-mini-jaunuciu-atviro-cempionato-rezultatai/

 

Kilpailukalenteri kaudelle 2017-2018

Alla päivitetty tilanne kisahakemusten osalta (tilanne 7.6.2017). Kalenteriin on tehty yksi isompi muutos syksylle, kun ensi kaudella ensimmäistä kertaa järjestettävä DE-luokkien SM-kisa siirrettiin syyskuulle ja Syksyn startti siirtyi pelattavaksi 2.9.

Liite: kilpailukalenteri

Kalenteriin otetaan vielä muutosehdotuksia parin viikon ajan, jonka jälkeen kalenteri päivitetään liiton tapahtumakalenteriin. Mikäli havaitsette kalenterin rungossa selkeitä virheitä tai päällekkäisyyksiä, ottakaa yhteyttä. Sarjaviikonloppujen lopulliset järjestäjät päätetään lähiaikoina yhdessä sarjajaoston kanssa.

Hallitus on alustavasti päättänyt SM-kisojen järjestäjät. Osalla kisoista ei ollut kuin yksi hakija, ja nämä kisat menivät automaattisesti kisaa hakeneelle seuralle.
16-17.9 DE- SM, järjestäjä KoKa
21-22.10 BC-SM, järjestäjä OPT-86
28-29.10 Joukkue ja A-SM, järjestäjä MBF
25.11 Veteraanien joukkue SM, järjestäjä PTS-60
27-28.1 Veteraanien henkilökohtainen SM, järjestäjä PT 75
3-4.3 Henkilökohtainen SM, järjestäjä MBF
24-25.3 13- ja 15 vuotiaiden SM, ei toistaiseksi järjestäjää
5-6.5 Nappulaliiga ja 17-SM, järjestäjä Oulu

 

Junioreiden EM 14-23.7, Portugali

Junioreiden EM-kilpailut järjestetään 14-23.7 Portugalin Guimarãesissa. Kisoissa pelataan joukkuekilpailu sekä henkilökohtaiset luokat (kaksinpeli, nelinpeli, sekanelinpeli).
Päävalmentaja M.Bergkvist ja huippu-urheiluvaliokunta ovat valinneet seuraavat joukkueet kisoihin. 

Miesjuniorit:
Alex Naumi, Veikka Flemming, Pedram Moradabbasi, Matias Ojala
Naisjuniorit:
Annika Lundström, Pihla Eriksson, Kaarina Saarialho (Kaarina pelaa henk.koht.luokat kadeteissa)
Kadetit,pojat:
Arttu Pihkala, Noah Steif
Kadetit,tytöt:
Alexandra Titievskaja, Carina Englund, Anni Heljala
Valmentajat:
Mattias Bergkvist, Samuli Soine, Peter Eriksson