Kaikki kirjoittajan Mika Räsänen artikkelit

FINLANDIA OPEN 2017, singles

 DRAW,  Men and Women
– sisältää myös tulosseurannan
– including also results

Tutut voittajat Finlandian pöydillä

Finlandia Open päättyi viimevuotiseen tapaan täydelliseen japanilaisjuhlaan. Nimetkin olivat pitkälle samoja, sillä viimevuotiseen tapaan Hokuto Koriyama voitti miesten kaksinpelin ja Minami Ando naisten vastaavan luokan.

Miesten loppuottelussa Yusuke Sadamatsu oli vailla mahdollisuuksia Koriyamaa vastaan. Benedek Oláhin voittotaistelusta pudottanut Sadamatsi joutui tyytymään 0-4 tappioon voittaja Koriymalle. Kisan kolmanneksi iski Venäjän Lev Katsman.

Naisten kaksinpelissä Minami Ando teki vähintään yhtä selvää jälkeä kukistaessaan maannaisensa Mai Asadan 4-0. Kolmannen sijan nappasi sveitsiläinen Rachel Moret.

Pöytätenniksen Finlandia Open, Kisakallio

Miesten kaksinpeli
1. Hokuto Koriyma Japani
2. Yusuke Sadamatsu Japani 11-9, 11-8, 16-14, 11-5
3. Lev Katsman Venäjä
13. Benedek Oláh Suomi

Naisten kaksinpeli
1. Minami Ando Japani
2. Mai Asada Japani 11-6, 11-6, 11-9, 11-5
3. Rachel Moret Sveitsi

————————————————————————————-
Pettynyt Oláh 13.
Benedek Oláh sijoittui 13. pöytätenniksen kansainvälisessä Finlandia Openissa Kisakalliossa. Kisat mitalistit ratkeavat vasta sunnuntaina, mutta suomalaisten pelit päättyivät jo toiseksi viimeisenä kisapäivänä.
Oláh hävisi ensi aamuottelunsa Japanin Yusuke Sadamatsulle 2-4, voitti sen jälkeen Venäjän Petr Fedotovin 4-3, mutta hävisi toiselle venäläiselle Nikita Artemenkolle 2-4. Tämä tappio pudotti seinäjokisen lopullisesti mitalipeleistä.
Pelihuumorinsa koko lailla kadottanut Oláh kukisti vielä Espanjan Daniel Palaciosin 4-3 ja Ranskan Florian Bourrasaudin 4-2, mutta 13. sija ei miestä paljon lämmittänyt.
– On ollut hankala vuosi ja oli hankala kisa. Kun pää ja omat vahvuudet eivät toimi, joutuu tekemään pisteet puhtaasti kovalla taistelulla ja sydämellä. Päivästä jäi käteen vain yksi kaunis verkonohituslyönti, silminnähden pettynyt Oláh ruoski itseään.
Oláhin jälkeen toiseksi paras suomalainen oli 46. sijoittunut Otto Tennilä. Naisten kaksinelissä paras kotimainen pelaaja oli 33. pelannut Annika Lundström. OPT-Vanan Anastasia Burkova oli 18.
Pöytätennistä, 28. Finlandia Open Kisakallio
Suomalaisten sijoitukset kaksinpelissä
Miehet
13. Benedek Oláh
46. Otto Tennilä
48. Toni Soine
58. Samuli Soine
64. Miikka O´Connor
66. Alex Naumi
85. Noah Steif
89. Patrik Rissanen
98. Lauri Laane TIP-70
101. Tom Lundström
106. Arttu Pihkala
107. Esa Miettinen

109. Matias Ojala
110. Riku Autio
113. Jani Jormanainen
114. Veeti Valasti
115. Aleksi Mustonen

Naiset
18. Anastasia Burkova
33. Annika Lundström
37. Anna Kirichenko
40. Jannika Oksanen
41. Sofia Erkheikki
42. Pihla Eriksson
44. Sofie Eriksson
45. Luo Yomo
47. Aleksandra Titievskaja

FINLANDIA OPEN 2017, Team

RESULTS

Naisten ykkösjoukkueen puolivälieräpaikka jäi parhaaksi suomalaissaavutukseksi pöytätenniksen Finlandia Openin avauspäivänä Kisakallion Urheiluopistolla. Anna Kirichenko ja Annika Lundström hävisivät puolivälierän Unkarille 0-2, mutta molemmat ottelut olivat tiukkoja.

– Anna ja Annika löivät ensin Englannin 2-1 ja varsinkin Anna saa olla tyytyväinen otteisiinsa, sillä hän voitti oman kaksinpelinsä ja oli tehokas myös nelinpelissä. Unkaria vastaan molemmat pelasivat hyvin, eikä 2-0 voittokaan olisi ollut yhtään mahdottomuus, päävalmentaja Mattias Bergkvist arvioi.

Miesten joukkuekisassa Alex Naumi ja Miikka O´Connor  löivät avauskierroksella Azerbaidzanin helposti 2-0. Toisella kierroksella vastaan asettui Venäjä, jonka Evgenii Regentov löi mukaan tulleen Benedek Oláhin tiukoissa erissä 3-0. Alex Naumi ei voinut mitään Ruslan Alchimbaeville, joten ottelu päättyi 0-2.

– En saanut kaverin syöttöjä kunnolla kiinni ja muutenkin keskittyminen oli jostakin syystä huonoa. Mutta tulipa siinä vähän lämmiteltyä kaksinpeliin, Oláh selitti.

Oláh on perjantaina käynnistyvän kaksinpelin ykkössijoitettu pelaaja, mutta saa varmasti tehdä täyden päivätyön kisan voittaakseen. Kisassa on mukana pelaajia 30 maasta ja varsinkin Japanin ja Venäjän pelaajat ovat taitavia matalista maailmanrankingeistaan huolimatta.

 

 

 

VAU tiedote – Löydä oma seura -palvelu auttaa tukea tarvitsevia liikunnan pariin

Löydä oma seura -palvelu auttaa tukea tarvitsevia liikunnan pariin

Suomen Vammaisurheilu ja -liikunta VAU on julkaissut verkkosivuillaan uuden Löydä oma seura -palvelun.

Löydä oma seura -palvelusta voi hakea niitä urheiluseuroja, paikallisyhdistyksiä, kunnan liikuntavuoroja ja muita toimijoita, joilla on valmiuksia ja halua ottaa mukaan toimintaansa vammaisia ja tukea tarvitsevia harrastajia. Toimijoita voi palvelusta hakea muun muassa sijainnin, lajin ja toiminnan kohderyhmän mukaan.

Palvelu tarjoaa ratkaisuja niin sanottuun kysynnän ja tarjonnan ongelmaan, jossa yhtäältä vammaiset ja tukea tarvitsevat henkilöt eivät löydä urheilu- ja liikuntatarjonnasta itselleen sopivaa harrastusta ja toisaalta vammaisurheilun ja soveltavan liikunnan toimintaa tarjoavat tahot eivät löydä toimintaansa riittävästi harrastajia.

Siinä missä vammattomat henkilöt voivat käytännössä valita haluamansa liikuntaharrastuksen koko olemassa olevasta tarjonnasta, on vammaisten ja erityistä tukea tarvitsevien henkilöiden pyrittävä löytämään tahot, joilla on valmiuksia vastata heidän tarpeisiinsa. Tiedot näistä tahoista ovat pirstaleina ympäriinsä, ja tähän Löydä oma seura -palvelu tuo parannusta.

Löydä oma seura -palveluun on koottu seuroja ja muita toimijoita kolmen vuoden ajan, mutta listaus täydentyy edelleen jatkuvasti. Erityisesti kuntien omia ryhmiä ja paikallisten vammaisyhdistysten liikuntaryhmiä palveluun kaivataan lisää, mutta varmasti myös urheiluseuratarjonnasta löytyy edelleen puutteita. Löydä oma seura -palveluun voi ilmoittaa uusia toimijoita tai päivittää olemassa olevan toimijan tietoja yksinkertaisella sähköisellä lomakkeella.

Löydä oma seura -palveluwww.vammaisurheilu.fi/palvelut/loyda-oma-seura

Uuden toimijan ilmoittaminen tai vanhan toimijan tietojen päivittäminenhttps://www.webropolsurveys.com/S/F150E4D426F7247E.par

Lisätiedot: VAU, tiedottaja Lauri Jaakkola, puh. 045 136 8695, lauri.jaakkola@vammaisurheilu.fi

Finlandia Open 2017

28.kerran järjestettävä Finlandia Open järjestetään Lohjan Kisakalliossa 7.-10.12.2017. Kilpailut alkavat torstaina klo 9.30 joukkuekilpailulla. Joukkuekisa pelataan cup-muotoisena ja luokan finaalit pelataan torstai-iltana. Perjantaina aloitetaan kaksinpelit, jotka jatkuvat sunnuntaihin saakka. Kaksinpelit pelataan progressive knock-out pelisysteemillä, jossa jokainen sija ratkaistaan. Pelit käynnistyvät päivittäin klo 9.30.

Miesten kaksinpelin ykkössijoitettu on Benedek Olah, jonka haastaa mm. viime vuoden Finlandia Openin voittaja Japanin Hokuto Koriyama. Naisten kaksinpelin ykkössijoitettu on viime vuoden voittaja Japanin Minami Ando, jonka marraskuun maailmanlistasijoitus on 56.

 

FINLANDIA OPEN 7-10.12. 2017

Finlandia Openin viimeinen ilmoittautumispäivä päättyi alkuviikosta. Kisaan osallistuu tänä vuonna pelaajia yhteensä 30 maasta. Miesten luokkaan osallistuu suomalaiset pelaajat mukaan luettuna yli 120 pelaajaa, naisten luokassa mukana on hieman alle 60 pelaajaa. Mukana ovat mm. viime vuoden voittajat Hokuto Koriyama ja Minami Ando Japanista.  Benedek Olahilta jäi viime vuoden kilpailu väliin jalkaleikkauksen vuoksi mutta tämän vuoden kisassa Olah nähdään jälleen Kisakalliossa tositoimissa.

Ängby International, Aleksandra Titievskaja hopealle 15-vuotiaiden luokassa

Aleksandra Titievskaja vastasi suomalaisittain parhaasta suorituksesta Tukholmassa järjestetyssä Ängby International- kilpailussa. Vielä lauantaina 13- ja 14-vuotiaiden luokissa Aleksandra haki parasta peliään mutta oli kuitenkin 13-vuotiaiden kvartassa häviten ykkössijoitetulle Linn Olssonille. Sunnuntaina pelatussa 15-vuotiaiden luokassa Aleksandra pelasi todella hyvin ja eteni alkulohkon voiton jälkeen finaaliin saakka, jossa hän hävisi ykkössijoitetulle Nomin Baasanille erin 1-3.  Matkalla finaaliin Aleksandra otti mm. maukkaan revanssin Linn Olssonista vieden pelin suoraan erin 3-0. 


15-vuotiaiden kolme parasta, hopealla Aleksandra Tietievskaja 

Sunnuntaina myös Arttu Pihkala selviytyi palkintopallille oltuaan 15-vuotiaiden poikien luokassa kolmas. Ajoittain luokassa todella vahvaa peliä esittänyt Arttu ei semifinaalissa saanut aivan parastaan irti ja hävisi tiukasti kakkossijoitetulle Hugo Törngrenille viidennen erän jatkopalloilla. Myös lauantaina pelatuissa otteluissa Arttu esitti hyviä otteita ja oli kvartassa 17-vuotiaiden luokassa, jossa tuli tappio luokan voittaneelle Hugo Nettarpille. Perjantaina miesten kaksinpelissä Arttu pelasi itsensä jatkoon lohkon ykkösenä, mutta ensimmäisellä kierroksella arpa heitti vastaan kisassa Norrtulls SK:ta edustaneen Miikka O´Connorin, jota vastaan tappio 1-3.

Matias Ojala oli miesten ykkösluokassa semissä ja hävisi kanadalaiselle Ängbyn seuraa edustavalle Matthew Lehmanille tiukasti 3-2. 17- ja 20-vuotiaissa kohtalona oli aikainen tippuminen mutta miesten kaksinpelissä Matias selvitti tiensä alkulohkosta kakkosena jatkoon. Ensimmäisellä kierroksella 0-3 tappio Marcus Johanssonille. 

Aleksi Räsänen voitti 12-vuotiaissa oman alkulohkonsa ja eteni lopulta kvarttoihin, jossa tappio luokan voittaneelle Isak Alfredssonille. 13-vuotiaissa Aleksi voitti ensimmäisellä kierroksella 05-ikäluokan listan nelosen Mattias Sandholtin 3-1. 16 parhaan joukossa vastaan tuli saman ikäluokan kakkonen Carl Wallerstedt, jota vastaan viidennen erän 10-7 johto kääntyi tappioksi. 

Joonas Kylliölle kisa oli ensimmäinen ulkomailla pelattu turnaus. 13-vuotiaissa Joonas voitti ensimmäisellä kierroksella qatarilaisen vastustajan ja toisella kierroksella todella ennakkoluuloton peli ykkössijoitettua Pontus Carlssonia vastaan. 2-0 eräjohto kääntyi kuitenkin 2-3 häviöksi. 15-vuotiaissa Joonas selvitti tiensä alkulohkosta jatkoon, mutta ensimmäisellä jatkokierroksella pelit päättyivät.

Veeti Valasti oli lähellä jatkoon pääsyä miesten kaksinpelissä. Yhden voiton lisäksi tiukka 2-3 häviö päätti pelit. Junioreissa ja miesten ykkösluokassa arpa ei ollut kovin suosiollinen ja tuloksena aikaiset tippumiset.

Sam Li otti kisassa pari mukavaa voittoa. 17-vuotiaissa Sam eteni toiselle kierrokselle tiukan 3-2 voiton turvin ja 15-vuotiaiden alkulohkossa kaatui norjalainen vastustaja. Pelit kuitenkin päättyivät alkulohkoon.

Rasmus ja Matias Vesalainen osallistuivat kisassa vain 06-ikäluokkaan. Tällä kertaa pojille ei tullut alkulohkossa menestystä.

Miikka O´Connor, Noah Steif ja Sofia Erkheikki osallistuivat kisaan ruotsalaisen seuran nimissä. Miikka eteni miesten kaksinpelissä 16 parhaan joukkoon, jossa 0-3 tappio toiseksi sijoitetulle Yan Minghuille. Sofia Erkheikin pelit päättyivät ensimäisellä kierroksella 1-3 häviöön Stina Zetteströmille. Noahin peli ei kulkenut aivan parhaalla mahdollisella tavalla selkävaivojen vuoksi, eikä luokissa tullut isompaa menestystä.

Kisoihin osallistui Suomesta myös MBF:n nimissä Lauri Hakaste, Leo Kettula ja Lauri Jansson. MBF:n pojille kotiintuomisina kisasta muutama voitto ja rutkasti uusia kokemuksia.

Kisojen aikana herätti hieman ihmetystä Ruotsissa käytössä oleva sijoitusmenetelmä. Luokasta riippuen 4-8 pelaajaa sijoitetaan, jonka jälkeen kaikki loput pelaajat arvotaan samanarvoisina. Tämä saattaa aiheuttaa sen, että joistakin alkulohkoista sekä cup-kierrosten alkupeleistä tulee melko eritasoisia ja arvalla on hieman isompi merkitys. Parhaat pelaajat kuitenkin selvittävät tiensä yleensä myös tällä menetelmällä loppukierroksille.

Tuloksia: http://resultat.ondata.se/000433/

Yleissivu: http://www.angby.com/foreningen/Arbetsrum/angbysinternational