Kaikki kirjoittajan Mika Räsänen artikkelit

Fysiikkaharjoitteluopas julkaistu

Uusi kilpapöytätenniksen fysiikkaharjoitteluopas on ilmestynyt. Sen sisällöstä vastaavat Esko Heikkinen, Mikko Levola, Tuomas Sallinen ja Mika Räsänen. Myös Gunnar Malmberg, Pauliina Ranta ja Toni Ruokanen ovat osallistuneet oppaan tekoon.

Tarkoituksemme ja tavoitteemme on, että materiaali olisi jatkuvasti elävä ja kehittyvä. Jo nyt ainakin Juho Poutanen ja Mika Sorvisto ovat luvanneet antaa siihen panoksensa, kuten myös kaikki yllä jo mainitut kirjoittajat.

Kannattaa tutustua! Fyysisten ominaisuuksien merkitys on kilpa- ja huippupöytätenniksessä koko ajan yhä keskeisempi. 

Opas löytyy alla olevasta linkistä sekä valmennus-valikon alta.

Fyysisen suorituskyvyn harjoittaminen modernissa pöytätenniksessä

 

 

Kysely koronapandemian akuuteista vaikutuksista urheiluseuran talouteen ja toimintaan – Vastauspyyntö

Suomen Olympiakomitea tekee selvityksen koronapandemian akuuteista vaikutuksista jäsenjärjestöjensä yhdistysmuotoisiin urheiluseuroihin. Selvitys on jatkoa valtion liikuntaneuvoston (VLN) viime toukokuussa tekemään seurakyselyyn. Tavoitteena on selvittää kuinka seurat selvisivät koronavuodesta 2020 ja luoda kuva seurojen taloudellisesta ja toiminnallisesta tilasta talvella ja keväällä 2021. Tietoja hyödynnetään mm. vaikuttamistyössä seurojen toimintaedellytysten varmistamiseksi.

Kyselystä saatavat tiedot raportoidaan siten, että niistä ei voi tunnistaa yksittäisen seuran vastauksia. Kyselyn vastausaika päättyy ma 17.5.2021. Kyselyn vastaamiseen menee arviolta noin 15 minuuttia.

Seurakyselyyn pääsette tästä linkistä: https://link.webropolsurveys.com/S/2E0871C5CAAE6FA0

 Toivomme, että mahdollisimman moni liittomme jäsenseuroista vastaa tähän kyselyyn.  Mikäli lajimme seuroista tulee vastauksia riittävästi, saamme myös lajikohtaisen raportoinnin tuloksista.  Myöskään lajikohtaisessa raportoinnissa yksittäisen seuran vastauksia ei voi tunnistaa.

Kutsu: Ylimääräinen liittokokous maanantaina 31.5 klo 18

Pöytätennisliitto järjestää ylimääräisen liittokokouksen maanantaina 31.5.2021 klo 18 Helsingissä Pitäjänmäen Sporttitalolla. Kokoukseen järjestetään teams- etäyhteys, jonka kautta liiton jäsenseurojen edustajien toivotaan osallistuvan kokoukseen. Etäyhteydellä osallistuvien on ilmoitettava osallistumisensa Mika Räsäselle 28.5 klo 15 mennessä.

Asialistalla on liittohallituksen esityksen mukaisesti alennus liiton perimiin sarja- ja lisenssimaksuihin kaudelle 2021/2022. 

Esityslista

SUEK toteutti suunnitellusti lähes 2600 dopingtestiä vuonna 2020

Tiedote. Julkaistu: 30.03.2021, 13:09
Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry

Suomen urheilun eettinen keskus SUEK teki viime vuonna Suomessa ja ulkomailla kaikkiaan lähes 2600 dopingtestiä, joista 2439 oli SUEKin kansallisen testausohjelman testejä. Määrä on vuotuisen tavoitteen mukainen huolimatta poikkeuksellisesta, koronan mullistamasta urheiluvuodesta.

SUEKin viime vuonna tekemistä 2599 dopingtestistä 2439 kuului kansalliseen testausohjelmaan. Näiden varsinaisten dopingtestinäytteiden lisäksi SUEK otti suunnitelman mukaisesti 343 verinäytettä Urheilijan biologinen passi -järjestelmää varten.

Koronapandemia teki urheiluvuodesta 2020 poikkeuksellisen haastavan dopingtestauksen näkökulmasta. Testaustavoitteen saavuttaminen pandemiasta huolimatta edellytti SUEKilta testauskäytäntöjen muuttamista.

– Dopingtestauksen toteuttaminen vaati testauskäytäntöjen muuttamista huomioiden covid-19-pandemiaa koskevat viranomaisohjeet sekä Maailman antidopingtoimisto WADAn ohjeistuksen. Haasteellisesta vuodesta huolimatta kansallinen testausohjelma toteutui suunnitellusti ja olemme siihen hyvin tyytyväisiä. Toiminnan jatkumisen pandemian aikana mahdollisti testaushenkilöstön koulutus sekä aktiivinen tiedottaminen urheilijoille ja urheilutoimijoille testauksen muutoksista, SUEKin testauspäällikkö Katja Huotari sanoo.

Testauksen määrällisen tavoitteen saavuttamisen lisäksi SUEK voi olla tyytyväinen testaustilanteiden onnistumiseen käytäntöjen muutoksesta huolimatta. Aiemmin julkaistun SUEKin urheilijakyselyn mukaan suomalaisurheilijat luottavat SUEKin toimintaan ja testauksen jatkumiseen myös pandemian aikana. Urheilijat antoivat myönteistä palautetta erityisesti testaajien asenteesta ja ammattitaidosta ja kokivat testaustapahtuman turvalliseksi.

– Testaustoiminnassa olemme kaikin tavoin pyrkineet varmistamaan sekä urheilijoiden että testaushenkilöstön terveyteen ja turvallisuuteen liittyvät asiat. Arvostamme urheilijoiden ja urheilutoimijoiden hyvää yhteistyötä pandemia-aikana. Turvallista testausta on mahdollista järjestää vain, jos yhteistyö sujuu, testauspäällikkö Huotari korostaa.

Dopingtestitilasto 2020


Lisätietoja:

Susanna Sokka
SUEK – viestintäpäällikkö
puh: 040 740 7477

Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry:n tarkoituksena on yhteistyössä urheilutoimijoiden kanssa taata kaikille yhdenvertainen oikeus eettisesti kestävään urheiluun. SUEKin tehtäviä ovat urheilun eettiset asiat, antidopingtoiminta, kilpailumanipulaation torjunta sekä katsomoturvallisuuden ja -viihtyvyyden edistäminen.

SUEK toteuttaa tehtäväänsä koulutuksen, tutkimuksen, viestinnän ja sidosryhmäyhteistyön keinoin. Se tekee laaja-alaista yhteistyötä niin kansallisten kuin kansainvälisten urheilutoimijoiden ja viranomaisten kanssa.

Sääntömuutosehdotus kevätliittokokoukseen

Liittohallitus esittää sääntömuutosta kevätliittokokoukseen. Junioreiden ikäsääntöä ehdotetaan muutettavaksi siten, että ikäraja nostetaan 17 vuodesta 18 vuoteen. Perusteena muutokselle on muuttuneet kansainväliset ikäsäännöt. ITTF ja ETTU ovat päättäneet nostaa junioreiden ikärajaa vuodella kansainvälisissä turnauksissa.

Sääntömuutokset joita kyseinen ehdotus koskee löytyvät tästä dokumentista:
Sääntömuutosehdotukset 2021-2022_SPTL hallitus

Oláh leireilee Ruotsin maajoukkueen kanssa

Benedek Oláh on tällä viikolla mukana Ruotsin miesten maajoukkueleirillä. Leiri kestää kuusi päivää ja toimii loistavasti valmistavana harjoitteluna ennen helmikuun lopussa alkavaa Qatarin kolmen kilpailun putkea.

Oláh osallistuu Qatarin kuplassa kovatasoisiin uuden ITTF:n kisakonseptin mukaisiin WTT Contender ja Star Contender turnauksiin. Kisaputken päättää maailman Olympiakarsinnat, jotka pelataan 14-17.3. 

Ruotsin naisten Pingisligan – Anna Kirichenko, IK Juno

Anna Kirichenko tuli vuoden lopulla Ranskasta takaisin Suomeen, jossa harjoittelu jatkuu. Suomeen tulon myötä Annalla on mahdollisuus pelata kevätkaudella sarjapelejä Ruotsin ylimmän sarjan IK Junon riveissä.

Viikonloppuna pelatuissa kahdessa ottelussa IK Junon joukkue kärsi 2-5 häviöt Köpingille ja Eskilstunalle. Lauantain ottelussa Köpingia vastaan Kirichenko avasi kauden mukavalla 3-2 voitolla Judith Liusta. Toisessa ottelussa unkarilainen Leila Imre oli parempi erin 1-3. Sunnuntaina Eskilstunaa vastaan liettulainen Kornelija Riliskyte oli etevämpi lukemin 1-3, toisessa ottelussa tuli puolestaan tiukka 3-2 voitto Selma Zetterlingista.

IK Juno- Köpings BTK
Kirichenko, Anna- Liu, Judith 6-11,11-8,11-8,10-11,11-10
Kirichenko, Anna- Imre, Leila 10-11,11-7,5-11,8-11

IK Juno- Eskilstuna BTK
Kirichenko, Anna-Riliskyte, Kornelija 9-11,10-11,11-9, 5-11
Kirichenko, Anna -Zetterling, Selma 6-11,11-5,11-4,9-11,11-3

Naisten Pingisliganin ohjelma ja sarjataulukko