Kaikki kirjoittajan Mika Räsänen artikkelit

Ramona Betzin kuulumisia Saksasta

Suomen juniorimaajoukkueen riveissä viime vuonna debytoinut Ramona Betz pelaa Saksassa 3.bundesliigaa ja kausi on sujunut mukavasti. Tässä alla Ramonan kuulumisia:

Saksan 3. Bundesliiga on korona-tauolla, mutta Ramonan treenit joukkueen kanssa jatkuvat erikoisjärjestelyin.

Saksan 1. Bundesliigan jatkaessa pelejä, 2. ja 3. bundesliigan pelikausi keskeytettiin marraskuun alussa. Ramonan joukkue, DJK Sportbund Stuttgart, nousi tälle kaudelle 3. bundesliigaan. Kausi alkoi syyskuussa yllättäen tasapelillä 2. bundesliigasta pudonnutta Neckarsulmin joukkuetta vastaan. Sen jälkeen vauhti on vain parantunut ja muista viidestä pelistä on tullut voitot. Joukkueen uuden ykköspelaajan,  Alexandra Schankulan, ja kolmos-nelospaikoilla pelanneiden pelaajien hyvät otteet ovat olleet tiukoissakin peleissä voittojen takaaja. Tällä kaudella ei pelata koronan takia nelinpelejä, vaan jokainen pelaaja pelaa kaksi peliä.

Ramona on tällä hetkellä joukkueessa 3. paikalla ja voi olla pelisuhteeseen 10:2 erittäin tyytyväinen. Kevätkaudelle hän nousee joukkueen kakkospelaajaksi.

Saksassa vallitsevista tiukoista korona-rajoituksista huolimatta tuli päätös, että kaikki kolme bundesliigaa nähdään ammattilaisliigana eli säännölliset treenit joukkueen kanssa saavat jatkua. Jää nähtäväksi, tiukentuvatko säännöt seuraavien viikkojen aikana. Myös päätös kauden jatkamisesta on vielä avoin: On mahdollista, että pelataan vain yhteensä yksi pelikausi.

”Olen hyvässä kunnossa ja todella motivoitunut. Korona-tilannetta ei voi muuttaa, mutta olen iloinen, että treenit jatkuvat osaltani melko normaalisti. Olen valmis, kun kilpailukausi taas käynnistyy!“

Sarjataulukko https://www.mytischtennis.de/clicktt/DTTB/20-21/ligen/3-Bundesliga-Sued/gruppe/385328/tabelle/gesamt

Joukkue https://djk-sportbund-stuttgart.de/mannschaften/damen/damen-1/

Syysliittokokous 14.11.2020 klo 18, Pitäjänmäki, Helsinki

Pöytätennisliiton syysliittokokous pidetään 14.11.2020 klo 18 Pitäjänmäen Sporttitalolla.

Koska tulevaan liittokokoukseen on mahdollista osallistua etäyhteydellä, olemme siirtäneet kokouksen Ruskeasuolta Pitäjänmäelle, jossa pitäisi olla paremmat nettiyhteydet. 

Kutsu: syysliittokokous2020kutsu.docx

Kokousmateriaali:

 

Pöytätennisliiton vastuullisuusohjelma julkaistu

Pöytätennisliiton hallitus hyväksyi eilisessä kokouksessa liiton vastuullisuusohjelman.

Vastuullisuusohjelmaan on kasattu vastuulliseen ja hyvään hallintoon-, epäasialliseen käytökseen ja seksuaaliseen tai sukupuoliseen häirinnän ehkäisyyn – , ottelumanipulaation ja vilpin vastaisen toimintaan sekä kriisiviestintään liittyviä ohjeistuksia. Lisäksi dokumentista löytyvät päivitetyt yhdenvertaisuus ja tasa-arvosuunnitelma sekä antidopingohjelma, jotka ovat myös erillisinä dokumentteina.  

Ohjelma löytyy Liitto-alavalikosta.

KIHU:n kysely koronaviruksen leviämisestä urheilutoiminnassa

Hyvä urheiluseuran edustaja,

Kutsumme seurasi mukaan kyselyyn, joka selvittää koronaviruksen leviämistä urheilun seura- ja kilpailutoiminnassa. Myös sinun seurasi tietoja tarvitaan, jotta kokonaiskuva urheilun seuratoiminnan merkityksestä tartuntojen leviämisessä kirkastuu. Aluehallinnot ja sairaanhoitopiirit suunnittelevat kokoontumisrajoituksia alueen ajautuessa epidemian kiihtymisvaiheeseen. Tämän päätöksenteon tulee perustua tietoon.

Urheilun seuratoiminta liikuttaa yli miljoonaa suomalaista. Sen terveydelliset ja taloudelliset vaikutukset yhteiskunnassa ovat valtavat. Urheiluseurat tekevät vastuullista työtä koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi ja tartuntaketjujen pysäyttämiseksi. Kyselyn avulla pyritään vaikuttamaan liikunnan ja urheilun asemaan koronavirusepidemian aikana.

Pyydämme sinua vastaamaan kyselyyn kaikissa seuraasi koskevissa tilanteissa:

  • Seurassasi EI ole ilmennyt karanteeneihin johtaneita koronavirustartuntoja tai altistumisia.
  • Seurasi jäsenellä todettiin koronavirustartunta, joka johti muiden seurasi jäsenten asettamiseen karanteeniin. Tärkeä tieto on se, moneenko jatkotartuntaan tilanne johti.
  • Seurasi jäsen/jäsenet altistuivat koronavirustartunnalle urheilun ympäristössä (harjoitus, peli, kilpailu, yleisö) johtaen heidän asettamiseen karanteeniin. Tärkeä tieto on se, moneenko jatkotartuntaan tilanne johti.
  • Jos tartunta/altistumisryppäitä on seurassa ilmennyt useita, täytäthän kyselyn jokaisesta tartuntaketjusta erikseen.

Kyselyyn vastaaminen kestä 1-10min. Siinä ei kysytä nimiä tai muita henkilötietoja. Seurastasi kerättyä tietoa ja selvityksen tuloksia käsitellään luottamuksellisesti lainsäädännön edellyttämällä tavalla. Rekisterinpitäjänä selvityksessä on Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus (KIHU).

Tästä linkistä pääset kyselyyn: https://webropol.com/s/kyselyseuroille

Toivomme erittäin nopeata reagointia kyselyyn, jotta muodostamme selkeän tilannekuvan liikunnan ja urheilun koronavirustartunta ja -altistusketjuista. Vastaathan siis kyselyyn jo 27.10. mennessä.

Kysely on auki tämänkin jälkeen ja toivomme tietojen syöttämisen jatkuvan koko koronavirusepidemian ajan.

Lajiliittomme, Olympiakomitea ja Kilpa- ja huippu-urheilun tutkimuskeskus KIHU toteuttavat kyselyn yhteistyössä.

Lisätietoa kyselystä: urheilijankorona@kihu.fi

Syysliittokokous 14.11, paikka ja kellonaika muuttunut!

Pöytätennisliiton syysliittokokous pidetään 14.11.2020 klo 18 Pitäjänmäen Sporttitalolla.

Koska tulevaan liittokokoukseen on mahdollista osallistua etäyhteydellä, olemme siirtäneet kokouksen Ruskeasuolta Pitäjänmäelle, jossa pitäisi olla paremmat nettiyhteydet. Lisäksi aloitusaikaa on myöhäistetty kahdella tunnilla, koska samana päivänä on muita tapahtumia ja pyrimme vähentämään mahdollisia päällekkäisyyksiä.

Uusi kutsu: syysliittokokous2020kutsu.docx

Esityslista julkaistaan myöhemmin.

Kenttäpäälliköllä korona

Liiton kenttäpäälliköllä on todettu koronatartunta. Asiasta tiedotetaan liiton sivulla, koska hän on viikolla ollut tekemisissä muutamien seurojen kanssa työnsä puolesta. Toivomme, että erityisesti kuluneen viikon loppupuolella samoissa tiloissa olleet henkilöt tarkkailevat vointiaan ja noudattavat THL:n ohjeistuksia.