Kaikki kirjoittajan Mika Räsänen artikkelit

Oláh leireilee Ruotsin maajoukkueen kanssa

Benedek Oláh on tällä viikolla mukana Ruotsin miesten maajoukkueleirillä. Leiri kestää kuusi päivää ja toimii loistavasti valmistavana harjoitteluna ennen helmikuun lopussa alkavaa Qatarin kolmen kilpailun putkea.

Oláh osallistuu Qatarin kuplassa kovatasoisiin uuden ITTF:n kisakonseptin mukaisiin WTT Contender ja Star Contender turnauksiin. Kisaputken päättää maailman Olympiakarsinnat, jotka pelataan 14-17.3. 

Ruotsin naisten Pingisligan – Anna Kirichenko, IK Juno

Anna Kirichenko tuli vuoden lopulla Ranskasta takaisin Suomeen, jossa harjoittelu jatkuu. Suomeen tulon myötä Annalla on mahdollisuus pelata kevätkaudella sarjapelejä Ruotsin ylimmän sarjan IK Junon riveissä.

Viikonloppuna pelatuissa kahdessa ottelussa IK Junon joukkue kärsi 2-5 häviöt Köpingille ja Eskilstunalle. Lauantain ottelussa Köpingia vastaan Kirichenko avasi kauden mukavalla 3-2 voitolla Judith Liusta. Toisessa ottelussa unkarilainen Leila Imre oli parempi erin 1-3. Sunnuntaina Eskilstunaa vastaan liettulainen Kornelija Riliskyte oli etevämpi lukemin 1-3, toisessa ottelussa tuli puolestaan tiukka 3-2 voitto Selma Zetterlingista.

IK Juno- Köpings BTK
Kirichenko, Anna- Liu, Judith 6-11,11-8,11-8,10-11,11-10
Kirichenko, Anna- Imre, Leila 10-11,11-7,5-11,8-11

IK Juno- Eskilstuna BTK
Kirichenko, Anna-Riliskyte, Kornelija 9-11,10-11,11-9, 5-11
Kirichenko, Anna -Zetterling, Selma 6-11,11-5,11-4,9-11,11-3

Naisten Pingisliganin ohjelma ja sarjataulukko

 

Liiton pankkiyhteystiedot muuttuneet, päivityksiä myös sivujen valikoihin

Pöytätennisliiton pankkitilit ovat muuttuneet ja olemme palanneet Osuuspankin asiakkaiksi. Vanhat OmaSP:n tilit ovat toiminnassa vielä hetken. Osuuspankin pankkitilit ovat samat kuin muutama vuosi takaperin, jolloin liiton tilit olivat edellisen kerran Osuuspankissa. Tilitiedot löytyvät liitto-valikon alta.

Sivujen valikoihin on tehty muutamia päivityksiä:
– Pankkitilit ja liiton perimät maksut on tiivistetty yhdeksi sivuksi. 
– Pöytätennisrahasto on lisätty liitto-valikkoon
– Vastuullisuusohjelman alavalikkona löytyvät edelleen erikseen liiton antidopingohjelma sekä yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelma. Nämä dokumentit löytyvät myös vastuullisuusohjelmasta.
– Arkisto- valikko on muutettu Historia-valikoksi. Samalla Historia-osioon on siirretty seuraavat sivut: ”Pöytätenniksen historia Suomessa”, ”Kunniagalleria” sekä ”ansiomerkit”.
– Sarjat- valikkoon on lisätty sarjaottelupöytäkirjojen pohjia
– Kilpailut- valikkoon on lisätty kisojen vetoa varten ottelupohjia ja lomakkeita

 

SUEK julkaisi uudet nettisivut

Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry

Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry on avannut uudet nettisivut. Uudistuksen myötä suek.fi-sivustolla on uusia toimintoja ja sisältö on entistä kattavampi. Samalla julkaistaan myös uusi Puhtaasti paras -verkkokoulutus, joka on päivitetty uuden säännöstön mukaiseksi.

SUEKin nettisivusto tarjoaa laajan tietopaketin niin urheilijoille, heidän tukihenkilöilleen kuin muille asiasta kiinnostuneille sekä antidopingtoiminnasta, kilpailumanipulaation torjunnasta, katsomoturvallisuudesta kuin urheilun eettisistä asioistakin.

Uudistus näkyy käyttäjille aiempaa monipuolisempana palveluna. Varsinaiset sivuston kieliversiot (englanti, ruotsi) julkaistaan alkuvuodesta, mutta urheilijoille tärkeiden KAMU- ja ILMO-palveluiden kieliversioihin pääsee edelleen palveluiden etusivun linkeistä. KAMU-lääkehausta urheilija tai terveydenhuollon ammattilainen voi tarkistaa Suomessa saatavien valmisteiden kuulumisen WADAn eli Maailman antidopingtoimiston julkaisemaan Kielletyt aineet ja menetelmät urheilussa -luetteloon. Uutena palveluna KAMU julkaistaan nyt myös englanninkielisenä sekä nettisivuilla että mobiilisovelluksena aiemman suomenkielisen version rinnalla. SUEK on kehittänyt KAMUn yhteistyössä Lääketietokeskuksen kanssa.

Uudistunut Puhtaasti paras -verkkokoulutus on myös suoritettavissa 1.1.2021 alkaen tutussa osoitteessa https://puhtaastiparas.fi/. Verkkokoulutuksen avulla urheilijat ja heidän tukihenkilönsä voivat oppia ja varmistaa tietonsa antidopingasioista. Koulutuksen sisältö perustuu vuoden alussa voimaan tulleeseen Suomen antidopingsäännöstöön. Osioissa on videoita, harjoituksia ja tietosisältöä. Verkkokoulutusta ei tarvitse suorittaa kerralla, koska suoritukset tallentuvat ohjelmaan. Kun verkkokoulutus on suoritettu hyväksytysti, koulutuksesta saa sähköpostitse diplomin. Koulutuksen videot on toteutettu yhteistyössä suomalaisten urheilijoiden ja valmentajien kanssa.

Myös ILMO-palvelun kielivalikoima laajenee. Se toimii jatkossa myös ruotsiksi. ILMO-palvelussa voi tehdä ilmoituksen epäillessään doping-, kilpailumanipulaatio tai katsomoturvallisuusrikkomusta tai muuta eettistä rikkomusta urheilussa. Ilmoituksen voi tehdä halutessaan nimettömästi.

SUEKin uudistuneet nettisivut tarjoavat urheiluväelle ajankohtaista luettavaa, sillä vuoden vaihteessa julkaistaan Suomen uusi antidopingsäännöstö, koulutusmateriaaleja sekä suomenkieliset WADAn tuoreeseen Maailman antidopingsäännöstöön liittyvät Urheilijan opas ja Urheilijan asiakirja.

SUEKin nettisivut löytyvät uudistuksen jälkeenkin osoitteesta www.suek.fi

Lisätietoja:
Susanna Sokka
SUEK – viestintäpäällikkö
puh: 040 740 7477

Suomen urheilun eettinen keskus SUEK ry:n tarkoituksena on yhteistyössä urheilutoimijoiden kanssa taata kaikille yhdenvertainen oikeus eettisesti kestävään urheiluun. SUEKin tehtäviä ovat urheilun eettiset asiat, antidopingtoiminta, kilpailumanipulaation torjunta sekä katsomoturvallisuuden ja -viihtyvyyden edistäminen.

SUEK toteuttaa tehtäväänsä koulutuksen, tutkimuksen, viestinnän ja sidosryhmäyhteistyön keinoin. Se tekee laaja-alaista yhteistyötä niin kansallisten kuin kansainvälisten urheilutoimijoiden ja viranomaisten kanssa.

suek.fi | #puhtaastiparas | @SUEK_FINCIS

Twitter Facebook LinkedIn Pinterest Addthis

Tutustu julkaisijan muuhun lehdistöaineistoon

Joukkue MM-kisat peruttu

Pariin otteeseen siirretyt joukkue MM-kilpailut on peruttu. Koronapandemia on siirtänyt kilpailuita jo pariin otteeseen ja viimeisin siirto oli helmikuulle 2021. Koronatilanne on jälleen heikentynyt  Koreassa eikä kilpailuille enää pystytty etsimään uutta ajankohtaa muutenkin tiukkaan ensi vuoden kansainväliseen kilpailukalenteriin, joten kisoja ei järjestetä.

Pöytätennikselle HUY:n tehostamistukea

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikkö on julkaissut kesälajien tukipäätökset vuodelle 2021. Kaikkiaan tehostamistukea jaettiin kesälajeille olympiadin viimeiseen vuoteen 3 937 536 euroa.

Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön (HUY) vuoden 2021 tehostamistuki parapöytätennikselle on 16000€ sekä Olympialajin huippuyksilötuki Benedek Oláhille 5000€.

3-divisioonan E-lohko Turussa

Viranomaispäätösten mukaisesti Varsinais-Suomen maakuntarajat ylittäviä tapahtumia ei voida järjestää. Päätöksen mukaisesti Espoon ja Sunilan joukkueet eivät pysty osallistumaan sarjaviikonloppuun. Varsinais- Suomen joukkueiden välisiä otteluita määräykset eivät koske, joten näiden joukkueiden väliset ottelut voidaan järjestää normaalisti. Pallas ei osallistu turnaukseen, joten kaikki ottelut pystytään pelaamaan yhden päivän aikana.

Espoon ja Sunilan ottelut pyritään pelaamaan välittömästi kun tämä on mahdollista.