Kaikki kirjoittajan Mika Räsänen artikkelit

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiön opiskeluapurahaa lukuvuodelle 2021–22 voi hakea 30. syyskuuta saakka

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiö (URA) myöntää vuosittain opiskeluapurahoja kansainvälistä menestystä tavoittelevien tai aktiiviuransa jo päättäneiden huippu-urheilijoiden opintoihin ammatillisessa oppilaitoksessa, ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa. Apurahat lukuvuodelle 2021–22 ovat haettavissa syyskuun ajan.

Opiskeluapurahalla halutaan edesauttaa tutkinnon suorittamista tukemalla urasiirtymävaiheessa olevien urheilijoiden kouluttautumista uuteen ammattiin sekä helpottamalla nuorten urheilijoiden siirtymistä jatko-opintoihin toisen asteen koulutuksen jälkeen. Opiskeluapurahan avulla voidaan myös rytmittää opintoja lukuvuoden aikana tai lukuvuosien välillä siten, että opiskelu tukee urheilutuloksen tekemistä.

Täyden URA-apurahan määrä on 3000 euroa ja se maksetaan kahdessa osassa, joulukuussa 2021 ja maaliskuussa 2022. Apuraha voidaan myöntää myös puolikkaana koko lukuvuodeksi tai vain syys- tai kevätlukukaudeksi.

 Tarkempaa tietoa apurahan hakuun liittyen sekä linkki sähköiseen hakulomakkeeseen (1.9. alkaen) löytyy URA-säätiön nettisivulta: http://olympiakomitea.fi/urasaatio

 Lisätietoa apurahan myöntämiskriteereistä: Opiskeluapurahan myöntämisperusteet lukuvuodelle 2021–22

Ideoita ja vinkkejä seuran markkinointiin, Olympiakomitean tähtiseurapäivä- webinaari 2.10.2021

Olympiakomitea kutsuu kaikki urheiluseurat avoimeen ja maksuttomaan Tähtiseurapäivä-webinaariin lokakuussa! Verkkotapahtumaan ovat tervetulleita kaikki seurat – riippumatta siitä, onko seuranne Tähtiseura tai ei.

Webinaari järjestetään lauantaina 2.10. Tilaisuudessa käsitellään seuratoiminnan ajankohtaisimpia teemoja ja kuullaan aiheeseen liittyviä mielenkiintoisia puheenvuoroja.

Vinkkejä toiminnan kohdentamiseen, rahoittamiseen ja digitalisoimiseen!

Webinaari käynnistyy 2.10. klo 14 ja päättyy klo 16.15. Päivän ohjelmasta löytyy hyödyllisiä vinkkejä jokaisen seuran toimintaan. Tilaisuudessa käsitellään seuratoiminnan ajankohtaisia aiheita, mutta katseet kohdistetaan myös tulevaan. Seurat saavat muun muassa vinkkejä siihen, miten kohdentaa toimintaansa paremmin tavoittavaksi ja millä tavoin seurat voivat saada rahoitusta toiminnalleen. Lisäksi seuroille tarjotaan tietoa digitalisaation hyödyntämisestä toimintansa tukena.

Lisätietoa sekä ilmoittautumiset webinaariin Olympiakomitean sivuilta:
Ideoita ja vinkkejä seuran markkinointiin – Tule mukaan kaikille seuroille avoimeen webinaariin 2.10.! – Suomen Olympiakomitea

Joukkue EM, Cluj-Napoca 28.9-3.10

Joukkue EM-kilpailuiden lopputurnaus järjestetään syys-lokakuun vaihteessa Romanian Cluj-Napocassa. Suomen miesten joukkue selvitti tiensä karsintojen kautta turnaukseen voitettuaan lohkonsa Serbian karsintaturnauksessa. 

Euroopan liiton sääntöjen vuoksi pelaajat oli nimettävä kisoihin syyskuun alussa. Valmentaja Mattias Bergkvist on valinnut kisoihin seuraavan joukkueen:
Benedek Olah, Alex Naumi, Samuli Soine ja Sam Khosravi.

Suomen kanssa samassa alkulohkossa pelaavat Slovenia, Romania ja Luxemburg. Suomen avausottelu on Sloveniaa vastaan.

Ruskeasuon valmennusta uudistetaan

Liiton tavoitteena on tarjota lupaaville ja motivoituneille pelaajille Ruskeasuolla mahdollisimman tehokasta harjoittelua. Ruskeasuon harjoituksia tullaan jatkossa suunnittelemaan tehokkaammin etukäteen uuden valmennuskoordinaattori Johanna Schüpbachin sekä Mika Räsäsen toimesta. Ryhmän pelaajat tullaan ilmoittamaan myöhemmin henkilökohtaisten pelaajakeskusteluiden jälkeen. Harjoituksia pidetään aikaisempaan tapaan ma-to iltaisin, mutta aikoja sekä harjoitusryhmiä mietitään iltakohtaisesti. Aamutreenit toteutetaan edelleen yhteistyössä Mäkelänrinteen lukion ja Urhean kanssa ti, ke ja pe aamuisin.  Harjoitukset sisältävät pallolaatikko- ja laji- sekä fysiikkatreenejä. Lajivalmentajina toimivat Mattias Bergkvist ja Samuli Soine. Paikalle pyritään saamaan muitakin motivoituneita ja hyvätasoisia pelaajia, jotta harjoitukset pysyisivät mielekkäinä ja monipuolisena. Maajoukkuepelaajille, jotka eivät asu vakituisesti pääkaupunkiseudulla, järjestetään mahdollisuus tulla mukaan liiton järjestämiin harjoituksiin paikkakunnalla ollessaan.

Ensi viikolla (vko 36) kartoitetaan pelaajien tavoitteet henkilökohtaisella tapaamisella ja tarkoituksena on, että ryhmä alkaa harjoittelemaan uudella systeemillä aikuisten SM-kisojen jälkeen viikolla 37. 

Lisenssien maksaminen kaudella 2021/2022

Edellisen kauden lisenssit ovat voimassa syyskuun loppuun saakka. Seuran yhdyshenkilöt voivat lunastaa lisenssejä normaaliin tapaan. 

Mikäli seurat maksavat lisenssit yhdistyksen nimissä olevalta tililtä, on hyvä huomioida että uuden lain mukaisesti osa pankeista saattaa pyytää yhdistyksiä allekirjoittamaan sopimuksen ennen kuin yhdistyksen maksuja voi välittää kolmansille osapuolille.

Kaudella 2021/2022 pelaajilla on mahdollisuus lunastaa lisenssinsä myös itse sekä oman seuran sisällä muille pelaajille. Lisenssin lunastamista varten tarvitaan tunnukset liiton sivuille. Tunnuksia voi pyytää Mika Räsäseltä, tunnuksia varten tarvitaan toimiva sähköpostiosoite. Lisenssi merkataan ja myös maksetaan liiton sivujen kautta. Ohje lisenssien maksamiseen (seurojen yhdyshenkilöt sekä yksittäiset lisenssin maksajat):
Ohje lisenssien maksamiseen | Suomen Pöytätennisliitto (sptl.fi)

Alennettu lisenssi:
Kaudelle 2020/2021 lisenssin lunastaneet pelaajat ovat liittokokouksen päätöksen mukaisesti oikeutettuja alennettuun lisenssiin kaudelle 2021/2022. Alennetun lisenssin pystyy lunastamaan muuttamalla pelaajan ja lisenssivalinnan yhteydessä alasvetovalikosta ison kirjaimen vastaavaksi pieneksi kirjaimeksi (A->a).

HUOM! Vaikka pelaajilla on mahdollisuus lunastaa lisenssinsä itse, vastuu säilyy edelleen seuroilla. Liiton sääntöjen mukaisesti ilman kilpailulisenssiä sarjaottelun pelanneen pelaajan seura tuomitaan maksamaan sarjamaksun suuruinen sakko. Kilpailuissa lisenssin tarkastus on edelleen järjestäjien vastuulla.

Junioreiden EM käynnistyy sunnuntaina 18.7.

Suomen juniorimaajoukkueen pelaajat pääsevät pitkän yli 8 kuukauden kilpailutauon jälkeen tositoimiin sunnuntaina, kun alle 19-vuotiaiden junioreiden EM-kilpailut käynnistyvät Kroatian Varazdinissa.

Suomen pelaajat ovat päässeet harjoittelemaan kevään ja kesän aikana kohtalaisesti erityisjärjestelyin mutta jää nähtäväksi kuinka pitkä kilpailutauko vaikuttaa pelaajien suorituksiin.

Kilpailuissa pelataan ensin junioreiden joukkuekilpailut ja sen jälkeen junioreiden henkilökohtaiset luokat. Parin päivän tauon jälkeen 27.7. kisoja jatketaan alle 15-vuotiaiden kadettien kisalla.

Miesjunioreiden U19-joukkueen kisoissa muodostavat Arttu Pihkala (PT Espoo, s. 2002), Sam Khosravi (Kosken Kaiku, s. 2005) ja Aleksi Räsänen (PT Espoo, s. 2005).

Junioripoikien joukkuekilpailun alkulohkon vastustajat ovat Englanti ja Ukraina.


Aleksi, Arttu ja Sam

Naisjunioreiden U19-joukkueessa pelaavat Ramona Betz (DJK Sportbund Stuttgart sekä Linnan Pingis, s. 2003), Aleksandra Titievskaja (PT Espoo, s. 2004) ja Anni Heljala (Porilaiset-83, s. 2002).

Juniorityttöjen alkulohko muuttui juuri ennen kisojen alkua, samassa lohkossa ovat Belgia ja Latvia.


Ramona, Aleksandra ja Anni

Kadeteissa Suomella on mukana U15-poikien joukkue, jossa pelaavat Matias Vesalainen (Kosken Kaiku, s. 2006) ja Rasmus Vesalainen (Kosken Kaiku, s. 2006).

Otteluohjelmat ja tulokset (Kroatiassa kello tunnin vähemmän kuin Suomessa)

Livestream T1 ja T2