Kaikki kirjoittajan Mika Räsänen artikkelit

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiön opiskeluapurahaa lukuvuodelle 2022–23 voi hakea 1.–30. syyskuuta.

Urheilijoiden Ammattienedistämissäätiö (URA) myöntää vuosittain opiskeluapurahoja kansainvälistä menestystä tavoittelevien tai aktiiviuransa jo päättäneiden huippu-urheilijoiden opintoihin ammatillisessa oppilaitoksessa, ammattikorkeakoulussa tai yliopistossa. Apurahat lukuvuodelle 2022–23 ovat haettavissa syyskuun ajan.

Opiskeluapurahalla halutaan edesauttaa tutkinnon suorittamista tukemalla urasiirtymävaiheessa olevien urheilijoiden kouluttautumista uuteen ammattiin sekä helpottamalla nuorten urheilijoiden siirtymistä jatko-opintoihin toisen asteen koulutuksen jälkeen. Opiskeluapurahan avulla voidaan myös rytmittää opintoja lukuvuoden aikana tai lukuvuosien välillä siten, että opiskelu tukee urheilutuloksen tekemistä.

Täyden URA-apurahan määrä on 3000 euroa ja se maksetaan kahdessa osassa, joulukuussa 2022 ja maaliskuussa 2023. Apuraha voidaan myöntää myös puolikkaana koko lukuvuodeksi tai vain syys- tai kevätlukukaudeksi.

Tarkempaa tietoa apurahan hakuun liittyen sekä linkki sähköiseen hakulomakkeeseen löytyy URA-säätiön nettisivulta: http://olympiakomitea.fi/urasaatio

Lisätietoa apurahan myöntämiskriteereistä: Opiskeluapurahan myöntämisperusteet lukuvuodelle 2022–23

Information på svenska: Grunder för beviljande av studiestipendium för läsåret 2022–2023

Kiinan maajoukkuepelaajia Suomessa

Kiinan maajoukkueryhmään kuuluvat miespelaaja Zhou Qihao sekä naiset Chen Xintong ja Qian Tianyi olivat perjantai-aamuna Ruskeasuolla harjoittelemassa. Treenisessio Ruskeasuolla tuli eteen hieman yllättäen ja apuna järjestelyissä toimi jälleen PT Espoon Xisheng Cong. 

Kiinalaisten joukkue oli palaamassa kisamatkalta Suomen kautta takaisin Kiinaan, kun korona pisti suunnitelmat uusiksi. Samalla meni uusiksi myös aikataulu kotiinpaluun suhteen, sillä 20 päivän pelireissulta vain valmentaja palaa viikonloppuna kotimaahan ja pelaajat jatkavatkin lauantaina Tsekkeihin kohti seuraavaa WTT-kisaa. 

Perjantaina Ruskeasuolla aamutreeneissä olleet muutamat kotimaiset pelaajamme pääsivät myös hieman kokeilemaan kansainvälistä pelitasoa.

Sporttiturva-vakuutus ei käytössä kaudella 2022/2023

Pohjolan Sporttiturva-vakuutuksen lunastaminen lisenssin hankinnan yhteydessä ei ole mahdollista kaudella 2022/2023. Syynä ovat muuttuneet viranomaissäädökset, joiden mukaisesti Pohjola ei voi tarjota vakuutusta yksittäisille henkilöille lunastettavaksi liiton järjestelmän kautta.  Jatkamme Pohjolan kanssa keskusteluita ja etsimme uusia vaihtoehtoja vakuutuksen osalta.