Sarjatulosten ilmoittaminen

Sarjatulosten ilmoittaminen toimii samalla tavoin kuin liiton vanhoillakin sivuilla. Kaikilla henkilöillä, joilla on liiton sivulle tunnukset (samat kuin vanhoilla sivuilla) voivat sivuille kirjautumalla syöttää ottelutuloksia.

Vaiheittainen ohje sarjatulosten syöttämiseen:

 • Kirjaudu sisään ”verkkosivu” ylävalikosta valitsemalla ->kirjaudu sisään.
 • Avaa ”sarjat” ylävalikon kautta se sarjataso sekä lohko, johon haluat syöttää tuloksen.
 • Sarjaohjelman kohdalta klikkaa kyseisen ottelun toiminnot -sarakkeessa olevaa kynän kuvaa.
 • Lisää avautuvaan taulukkoon päivämäärä ja pelaajat. Päivämäärä voi olla vain kuluvalta pelikaudelta ennen tätä päivää. Pelaajia voi lisätä alasvetovalikosta tai kirjoittamalla kenttään pelaajan tunnuksen (sukunimen viisi ensimmäistä kirjainta, etunimen neljä ensimmäistä kirjainta). Alasvetovalikkoon ilmestyvät vain aiemmin kyseisessä joukkueessa pelanneet pelaajat, eli ensimmäisellä kerralla täytyy pelaajat lisätä kirjoittamalla pelaajatunnukset kenttään. Voit tarkistaa pelaajatunnukset sivun yläosassa olevasta pelaajalistasta joko seuran tai sukunimen mukaan listattuna.
 • Tämän jälkeen täytetä ottelun tiedot ja tallenna tulokset. Pisteet ilmoitetaan lyhennetyssä muodossa, esim. 11-7 on 7 ja 7-11 on -7. 
 • Wo ja Rtd Sarjatulosten syöttötaulukossa olevaan Wo- sarakkeeseen merkitään kyseisen pelin kohdalle 1 jos vierasjoukkue luovutti tai -1 jos kotijoukkue luovutti. Pelaajanimen kohdalle kirjoitetaan Wo.
  Jos pelaaja keskeyttää jo käynnissä olevan pelinsä, merkitään vastustajan voittaneen kaikki pelaamatta jääneet pisteet. Merkintä sarakkeeseen Rtd

Tuloksia voi edelleen toimittaa myös suoraan sarjapäälliköille.

10 thoughts on “Sarjatulosten ilmoittaminen

 1. Ohjeissa ei yhtään neuvota miten nää pisteet merkitään miinuksilla ja plussilla.
  Kenen pisteet mainitaan ekana ja mitenkä? Entäs sen hävinneen. Miksei näitä voi merkitä normaalisti. 11-7, 11-9, 11-8 ja silleen?
  Mä vedin nää nyt ihan tuurilla. Pääaasia, että me voitettiin.

  1. Kun vasemmanpuoleinen voittaa erän, ei miinusta. Kun oikeanpuoleinen voittaa erän, tulee miinus. Ohjeet on varmasti syytä lisätä, mutta tämä on useille ns. well-known tietoa. Tulosten syöttäminen lyhennettynä on paljon nopeampaa kun idean on sisäistänyt. Ja paljon helpompi lukea

 2. Jep, jossain välissä pitäisi tehdä kunnon ohjeet, mutta toisaalta kun tämä sarjaohjelma elää edelleen, niin ohjeet kannattaa tehdä varmaan sitten, kun kaikki on valmista.
  Vielä enemmän rautalankaa eli 11-7 on 7 ja 7-11 on -7.
  Tulosten syöttäminen on erittäin nopeaa, jos on kunnon näppäimistö, missä on erikseen numeronäppäimistö oikeassa kyljessä.
  Enteriä painamalla pitäisi nykyään pystyä siirtymään eteenpäin eli numero + enter, numero+enter ja kun on saanut syötettyä toiselle pelaajalle kolme voittoerää, niin kursori hyppää automaattisesti seuraavaan otteluun.

 3. Wo ottelujen merkitseminen kun toinen joukkue pelaa kahdella ?

  Ohjeessa vain :

  Wo ja Rtd syötetään kirjoittamalla kenttään 1 jos vierasjoukkue luovutti tai -1 jos kotijoukkue luovutti.

  Ei ainakaan meikäläisen logiikalla toimi.
  Mihin kenttään 1?
  Tartteeko erätulokset merkata 0 tai -0 ?
  Tartteeko wo pelaaja tunnuksen, jos niin minkä jne jne

  Löysin tunnuksen wo – luovuttaja mutta eipä anna tallentaa yllämainituilla yhdistelmillä…

 4. Joukkue on pelannut osan sarjaotteluista, mutta luovuttaa sitten loput ottelunsa. Miten luovutetut ottelut merkitään?

  Tulosten syöttösivu ei anna tallettaa koko ottelun tulosta 0-6 (vain yksittäisten otteluiden tulokset) tilanteessa jossa luovuttaneen joukkueen kaikki pelaajat on nimetty wo:ksi. Ilmoittaa vain tallennusvaiheessa että valitse eri pelaajat. Eikä esim. wo1- ja wo2-pelaajia ole olemassa täydentämään luovuttanutta ”wo-joukkuetta” täydeksi.

  1. Sarjassa ei oikein toimi tuo, että mitä tehdään kun joukkue luovuttaa. Tällä hetkellä ei ole oikein muuta tapaa kuin että voi jättää loput ottelut merkitsemättä ja sitten sarjapäällikkö (eli minä tässä tapauksessa) tekee käsin sarjataulukon, missä luovuttanut joukkue häviää kaikki ottelunsa. Jo pelattuja otteluita ei saa poistaa, koska vaikka joukkue hylätään, niin ottelut jäävät voimaan ratingiin.

  1. Jos alemman sarjan pelaaja on pelannut ottelussa, ei liiton sivujen sarjatuloksiin tarvitse kirjata mitään erityistä. Pelaajan nimi/tunnus laitetaan normaalisti.

Vastaa