6 thoughts on “YPTS kansalliset – Kilpailukutsut

 1. Sellainen vihje, että jos haluaa edistää sitä, että mahdollisimman moni saa tiedoston auki, niin kannattaa käyttää vanhoja tallennusmuotoja. Tuo docx on uusimman wordin tiedostoformaatti. Kun tallentaa word 97 muodossa tai vaikka vielä vanhemmassa word 95 (*.doc), niin se pitäisi aueta vaikka ties millä museokoneella.
  Itse ainakin suosin myös Open Officea dokkarien tekemisessä. Se ei yritä estää muita ohjelmia avaamasta tiedostojaan, kuten Microsoft välillä tuntuu tekevän. Kunhan silläkin muistaa ettei käytä sitä uusinta *odt-tiedostomuotoa, vaan jotain vanhempaa. Kuten juuri tuota word 97:aa.

 2. Wordin docx-tiedostot (esim. tämä YPTS:in kutsu) aukeavat kyllä Open Officella (versio 4.1.4). Jos ei aukea, pitää päivittää oma Open Office -versio uusimpaan.

  Minä itse en kyllä tunne myötätuntoa niitä kohtaan, joilla on käytössä yli 20 vuotta vanhoja Word-versioita. Muutenhan meidän pitää käyttää 95-versioita vielä vuonna 2080 ja myöhemminkin, koska koneet siirtyvät varmaan noiden henkilöiden suvussa perintönä sukupolvelta sukupolvelle – ilman päivityksiä. 🙂

  Eli kyllä antiikkisten koneiden ja ohjelmaversioiden käyttäjien pitäisi olla aktiivisia ja kertoa, etteivät tiedostot aukea. Silloin heille voisi antaa neuvon koneen päivittämisestä. Itse haluan käyttää kaikkein uusimpia itselläni olevia versioita. Esim. Word 2010. Word-tiedostonkin kyllä voi näppärästi tallentaa PDF-tiedostona, joka aukeaa varmasti aukeaa ja aukeaa myös automaattisesti näytölle.

  Vai onko minulta jäänyt huomaamatta jokin tilanne?

 3. Kyllä mulla itselläni toistaiseksi ovat kaikki auenneet. Mutta kokemuksesta tässä on tullut vuosien saatossa aina kyselyitä, että miksei tämä tai toi aukea, niin aina tähän mennessä se on toiminut, että muunnan tiedoston omassa koneessa johonkin vanhempaan formaattiin ja lähetän kysyjälle. Aina on tähän mennessä auennut. Paljon helpompaa kuin että alkaisin neuvomaan päivityksien kanssa tai koneen ongelmien ratkaisemisessa. Tuollaisissa ongelmakoneissa on kyllä mielestäni paras ratkaisu asentaa koko vehje puhtaalta pöydältä uusiksi. Yleensä siellä on kaikki muukin sekaisin kuin yksi ohjelma. Se nyt on niin aikaavievää, että sitä ei tee ellei ole pakko.

  Toinen juttu on, että kannattaisiko tehdä kaksi versiota kilpailukutsuista? Sellainen jota katsotaan kunnon näytöllä ja sitten sellainen josta saa selvää 5 tuuman kännykälläkin. Vaikkapa tämä kisakutsu on ihan kohtuullisen luettava mun kännykällä, mutta on siinä vähän pientä tekstiä ja jos zoomailee, niin sitten sitä täytyy vieritellä ees taas. Tämä siis kun katsoo vaakatasossa, pystyssä on kyllä auttamattoman pientä tekstiä.

 4. On eri asia lähettää tarvittaessa jollekin vanhan version tiedosto emailina kuin pitää vuosikymmenestä vuosikymmeneen turhaa rajoitetta SPTL:n sivujen tiedostoformaateille. Itse en enää välitä siitä, jos joku ei pysty lukemaan tiedostoja 20 vuotta vanhoilla koneillaan. Minun tehtäväni ei ole nähdä vaivaa heidän vuokseen. Valtaosalla aktiivipelaajista on kuitenkin varsin uudet koneet ja ohjelmat.

  Mutta minä puhun vain omasta puolestani. Muut tehkööt, mitä tekevät. En halua säilyttää koneellani kahta versiota samasta tiedostosta, joka sitten voi johtaa siihen, että päivitän myöhemmin väärää versiota. Joka tapauksessa haluan käyttää uusinta versiota, koska ne vaan ovat parempia.

Vastaa