Aihearkisto: Kiinnitetty etusivulle

Nämä artikkelit näkyvät etusivulla ensimmäisenä

SPINT 2018 – Parapöytätenniksen MM, Celje 15.-21.10.2018 – Miettinen yhdeksäs

Parapöytätenniksen kaksinpelien MM-kilpailut 15.-21.10.2018.

MIETTINEN YHDEKSÄS PARAPÖYTÄTENNIKSEN MM-KISOISSA

Esa Miettinen hävisi neljännesvälieräottelun Ukrainen Lev Katsille erityisen tiukkojen ja vaiherikkaiden tilanteiden jälkeen erin 2-3. Miettinen voitti ensimmäisen ja kolmannen erän. Hänellä oli ottelupallo neljännessä erässä tilanteessa 10-9. Siinä tilanteessa ottelun pisin palloralli meni Katsille. Miettinen ei päässyt ottelun aikana riittävästi hyödyntämään vahvinta asettaa rystyä. Voitolla olisi vastaan tullut kisojen ehdoton ennakkosuosikki Belgian Laurens Devos.

Neljännesvälierä

Esa Miettinen FIN – Lev Kats UKR 2-3 (11-8, 8-11, 11-9, 10-12, 7-11)


9-luokan cup-kaavion ottelu pääsystä 8 parhaan joukkoon:
Esa Miettinen – Lev Kats (UKR) pe klo 13.00 pöytä 11 LIVE: https://www.youtube.com/watch?v=sqh5F9eWwPE


Esa Miettinen selvitti itsensä kymmenen parhaan joukkoon voittamalla todellisessa trillerissä Israelin Aviv Gordonin. Ratkaisuerässä Miettinen oli häviöllä 6-9, mutta nousi 11-9 voittoon. Gordon oli tullut aiemmin tutuksi vain yhdestä nelinpelikohtaamisesta vuosi sitten. Niinpä videon tutkiminen Gordonin eilisestä kaksinpeliottelusta oli tärkeässä asemassa valmistauduttaessa otteluun. Gordonin omintakeinen tyyli ja pitkä näppyläkumi osoittautuivat silti hankalaksi yhdistelmäksi. Ottelun loppuratkaisussa Miettinen muutti syöttöjään onnistuneesti.

Miettinen sai hyvityksen alkupoolin edellisen ottelun tappiosta kisojen kolmossijoitetulle Espanjan Juan Perezille 2-3. Tässä ottelussa Miettinen voitti kaksi ensimmäistä erää ja johti vielä kolmatta 8-5. Perez-otteluun valmistauduttiin katsomalla vuoden takaista edellistä kohtaamista huolella useampaan kertaan. Sen pohjalta pystyttiin laatimaan taktiikka, joka sisälsi syöttövalikoiman, syötönpalaukset ja lyöntien suunnat. Taktiikka toimi mainiosti reilut kaksi ja puoli erää.

Luokka 9
Pooli C
Aviv Gordon (ISR) – Juan Bautista Perez Gonzalez (ESP) 0-3 (10-12, 6-11, 3-11)
Esa Miettinen – Juan Bautista Perez Gonzalez (ESP) 2-3 (11-9, 11-7, 8-11, 6-11, 6-11)
Esa Miettinen – Aviv Gordon (ISR) 3-2 (11-7, 7-11, 11-4, 12-14, 11-9)


16 pelaajan luokka arvottiin viiteen pooliin joten yksi pooleista on neljän pelaajan pooli ja loput kolmen pelaajan pooleja. Esa Miettinen arvottiin pooliin C jossa vastaan asettuu Juan Bautista Perez Gonzalez (ESP) ja Aviv Gordon (ISR). ”Erikoinen ratkaisu”, kommentoi Miettinen viiden poolin arvontaa alunperin ilmiselväksi valinnaksi kuviteltavan neljän kappaleen neljän pelaajan poolin sijaan. Perez Gonzalezia Miettinen ei ole aiemmin voittanut, ”hän pelaa lähellä pöytää ja pitää vauhtia yllä molemmilta puolilta” kommentoi Miettinen poolinsa ykköspelaajaa. Perez oli 1987 Espanjan vammattomien maajoukkueessa Intian MM-kisoissa. Hän sai siellä jonkin taudin, jonka seurauksena vammautui. Gordon on Miettiselle uusi vastustaja, ”pitkä näppylä rystypuolella, pyörittelee mailaa jonkun verran” tietää Miettinen.


Kuva: Esa Miettinen ja valmentaja Martti Autio

Livelähetyksiä huomisista peleistä on nähtävissä YouTubesta: https://www.youtube.com/channel/UCjSxVySND0aWTkisWbbs9tQ/feed


Pelijärjestelmänä on 3-4 pelaajan karsintapoolit ja niiden jälkeen pelataan cup-vaihe. Miettinen kilpailee luokassa 9 jossa on yhteensä 16 pelaajaa jotka ovat kaikki maanosiensa mestareita, rankingin perusteella kelpuutettuja tai villin kortin pelaajia. Miettisen poolipelit pelataan 17.-18.10. ja cup-ottelut 19.-20.10.

Yleissivu: https://spint2018.com/
Kilpailun Facebook-sivusto: https://www.facebook.com/SPINT2018/
Pelaajalistat: http://www.ipttc.org/calendar/2018/WC/Player%20list_WC_RL.pdf

80-vuotisjuhlat 27.10.2018

Liiton 80-vuotisjuhlan ilmoittautuminen päättyi 12.10 ja iltajuhlaan ilmoittautunut 200 henkilöä. Klo 19 alkavaan iltajuhlaan on vielä muutamia paikkoja jäljellä. Niitä voi kysyä liiton toimistosta os. mika.rasanen@sptl.fi. Iltajuhlan pukukoodi smart casual ja urheilun ansiomerkit.

Illalliskortin lunastaneille lähetetään lasku heidän ilmoittamaansa osoitteeseen. Laskuja aletaan lähettää maanantaina 15.10.  Illalliskortin voi maksaa myös suoraan liiton tilille:  FI11 5716 9020 0181 28. Viitteeksi illalliskortin ottajan nimi. Jos saat laskun, mutta olet jo ehtinyt maksaa illalliskortit, lasku on luonnollisesti aiheeton. Varsinaista illalliskorttia ei jaeta/postiteta, sillä juhlassa on pöytiin ohjaus.

OHJELMAA KOKO PÄIVÄN AJAN

Juhlapäivänä 27. lokakuuta on tapahtumia aamusta alkaen. Liittohallitus laskee kukat SPTL:n ensimmäisen puheenjohtajan Bruce Campbellin haudalla ja Ruskeasuolla pelataan Jarmo Siekkisen ja Rein Lindmäen junailema ”maaottelutapahtuma”. Martti Aution järjestämä miesten ja naisten kaksinpelin Suomen mestareiden tapaaminen on iltapäivällä juhlapaikalla.

Juhlissa on myynnissä myös lajin 80v historiakirja niille, jotka eivät ole teosta vielä ehtineet ostaa. Etukäteen kirjoja voi tilata täältä:

Historiikki

Suomen Pöytätennisliitto 80 vuotta – ohjelma Hotelli Presidentissä 27.10.2018
16.30 Kokoontuminen alkaa
– Tervetuliaismalja
– Tilaisuuteen ovat tervetulleita kaikki suomalaiset pöytätennisihmiset
– Pukukoodi Smart Casual, urheilun ansiomerkit
17.00 Pääjuhla
– Juhlapuhe: Suomen Olympiakomitean puheenjohtaja Timo Ritakallio
– Lajihistoriamme ja liiton tervehdys – SPTL:n puheenjohtaja Esko Heikkinen
– SPTL:n myöntämien pronssisten ja hopeisten ansiomerkkien jako
– Aulassa ”pieni pöytätennismuseo” sekä tuoreen lajihistorian myyntipiste
———
19.00  Juhlaillallinen illalliskortin lunastaneille (95 €)
– SPTL:n kunniajäsenyyksien julkistaminen sekä plakaatien ja kultaisten ansiomerkkien jakaminen
– Suomen pöytätenniksen Hall of Fame – ensimmäiset valinnat
– Ulkomaisten vieraiden tervehdykset ja vapaa sana
– Jiri Nikkinen & The Beatles Tribute Band – ”maailman paras Beatles-coverbändi”
24.00 Ilta päättyy