Aihearkisto: Kansainväliset kilpailut

Kaksi voittoa Cottbusissa – sunnuntain päivitys

Kosken Kaiku osallistuu Saksan Cottbusissa kansainväliseen kisaan. Kaikua edustavat Esa Kanasuo, Sam Khosravi, Anastasia Burkova ja vahvistuksena Matias Ojala. Valmentajina matkassa ovat Esko ja Markus Heikkinen ja joukkueen ylijohtajana toimii Esa Valasti, jonka kontakteihin koko matka alunperin perustuu. Esan ystävä Klaus Lehmann on turnauksen järjestäjä.

Sunnuntai 4.8.2019

Sunnuntaina saatiin päätökseen henkilökohtaiset luokat. Anastasia Burkova jatkoi mainioita otteitaan ja eteni kaksinpelissä aina loppuotteluun saakka. Siinä Slovakian Marek Novotny osoittautui kuitenkin liian kovaksi vieden 3-1 voiton. Välierässä sama mies kaatoi samoin lukemin niin ikään mainiosti pelanneen Sam Khosravin. Kokonaan suomalainen loppuottelukaan ei ollut kaukana.

Menestys jatkui nelinpelissä, jonka loppuottelussa Burkova ja Matias Ojala nousivat 0-2 tappioasemasta 3-2 voittoon. Vastassa oli slovakialaispari Novotny/Marian Zarik. Sama pari kukisti välierässä kisan todelliset yllättäjät Sam Khosravin ja Esa Kanasuon. Kaikulaiset johtivat välierää jo 2-0, mutta joutuivat taipumaan. Ensimmäistä kansainvälistä kisaansa pelannut Esa Kanasuo esiintyi edukseen.

Nelinpeli

Kaksinpeli

Joukkuekisan finalistit

Kaiun mitalisaalis oli siis kaksi kultaa, yksi hopea ja kaksi pronssia. Mitalien ja pokaalien lisäksi nuoret pelaajamme saivat kolmessa päivässä valtavan määrän pelejä. Lauantai-illan juhlaillallinenkin oli todella tyylikäs.

Lauantai 3.8.2019

Kaksinpelit jatkuvat sunnuntaina kahdeksan parhaan ja nelinpelit 16 parhaan osalta. Kaksinpelissä kaikki suomalaiset selvisivät pooleistaan jatkoon, mutta Matias Ojalan ja Esa Kanasuon taival päättyi 16 parhaan joukossa eli toisella kierroksella. Sam Khosravi ja Anastasia Burkova jatkavat sunnuntain puolivälierissä.

Nelinpelissä molemmat suomalaisparit (Burkova/Ojala, Khosravi/Kanasuo) jatkavat 16 parhaan joukossa voitettuaan lauantaina yhden ottelun.

Perjantai 2.8.2019

Matias Ojalalla vahvistettu Kosken Kaiku juhlii yllättäen joukkuekisan voittoa Saksan Cottbusin kansainvälisessä pöytätenniskisassa. Kaiku voitti jo 30. kertaa järjestettävän kilpailun joukkuekisan lauantaina häviämättä kisassa otteluakaan, ensimmäisenä suomalaisjoukkueena.

Joukkuekisaan starttasi 12 nelimiehistä joukkuetta, jotka jaettiin kahteen pooliin. Ensin pelattiin kaksi nelinpeliä ja sen jälkeen neljä kaksinpeliä. Koskelaisten kanssa samaan pooliin tulivat itävaltalainen TTV  Wiener Neudorf, ranskalaisen Elan Sportif de Montreuil´n kakkosjoukkue, puolalainen ZKS Drzonkow, saksalainen SV Saar 05 Saarbrücken sekä kotijoukkue SG Automation Cottbus.

Kisa alkoi ottelulla puolalaisia vastaan ja ottelu päättyi 5-1, kun Esa Kanasuo ja Sam Khosravi joutuivat taipumaan nelinpelissään. Wieniläiset Kaiku voitti 6-0 ja lohkovoiton käytännössä ratkaisseen Saarbrüickenin 4-2. Sam, Anastasia Burkova ja Matias Ojala voittivat kaksinpelinsä ja Anastasia ja Matias myös nelinpelin. Ottelut Cottbusia ja ranskalaisia vastaan päättyivät 6-0.

– Tulimme tänne voittamaan tätä kisaa mutta nyt kävi näin, tuumivat saksalaiset rehellisesti tappionsa jälkeen.

Kovan päivän päätteeksi Kaiku kohtasi loppuottelussa toisen poolin voittajan eli ranskalaisen Montreuil´n ykkösjoukkueen. Kaiku sai otteluun unelma-alun, kun Esa ja Sam kukistivat nelinpelissä vastustajansa 3-0, vaikka kokoonpanossa pelasi vastustajan ykkösmies.

Anastasia ja Matias voittivat nelinpelinsä pitkän kaavan kautta 3-2 oltuaan häviöllä jo 0-2. Matias jatkoi samaa tahtia kaksinpelissä vastustajan ykkösmiestä vastaan ja voitti viidennen erän pitkillä jatkoilla, vaikka oli häviöllä jo 0-2 ja ratkaisuerääkin 8-10. Anastasia ja Sam viimeistelivät Kaiun ratkaisevan johdon komeilla voitollaan ja kaikkien hämmästykseksi Kaiku johti ottelua 5-0. Viimeisessä pelissä Esa joutui taipumaan.

– Ranskalaiset menivät nelinpelitappioista sekaisin. He olivat siihen mennessä voittaneet kaikki ottelunsa, mutta nyt konseptit hajosivat, arveli tappiottoman päivän pelannut Anastasia. – Kankea avausottelu johti lopulta mainioon peliin.

– Aika harvoin suomalainen joukkue voittaa mitään pingiskisaa tappioitta, totesi puolestaan Matias Ojala, joka hänkin pelasi tappiottoman päivän. Myös Sam Khosravi paransi koko ajan ja voitti päivän kaikki kaksinpelinsä.

Kisat jatkuvat lauantaina kaksin- ja nelinpeleillä.


Torstai on pelipäiväksi melko kevyt, sillä ohjelmaan mahtui hiilivoimalaitosvierailu ja purolaivaristeily. No, illalla sentään vähän kokeilemaan salia. Perjantaina aloitetaan joukkuekisalla. Joukkueen tunnelma on erinomainen.

Down-urheilijoiden EM-kilpailut Tampereella 26.-28.7. – Bea Westerstråhle kuudes

Bea Westerstråhle pöytätenniksessä kuudenneksi. Ohessa tulokset: https://www.tampere2019.fi/tampere2019/tulokset/7339-poeytaetenniksen-tulokset-su-28-7


Espoolainen Bea Westerstråhle edustaa Suomea down-urheilijoiden pöytätenniksen EM-kilpailuissa Varalan urheiluopistolla Tampereella 26.-28.7. Turnauksen järjestää PT 75 Turnauksen osallistujalista löytyy täältä.

Junioreiden EM 7.-16.7

Junioreiden EM-kisat pelataan Tsekin Ostravassa. Suomesta on mukana joukkue miesjunioreiden ja kadettipoikien luokissa. Miesjunioreissa pelaavat Alex Naumi, Arttu Pihkala ja Noah Steif. Kadettipoikien joukkueen muodostavat Sam Khosravi ja Aleksi Räsänen. Lisäksi Aleksandra Titievskaja osallistuu henkilökohtaisiin luokkiin.

(16.7.)

Kilpailut ovat päättyneet ja mitalit jaettiin seuraavasti:

Junioripojat kaksinpeli:

1 Truls Möregård (SWE) 4-1 (11-8, 12-10, 11-3, 12-14, 11-9)
2 Yu Khinhang (AZE)
3 Vincent Picard (FRA)
3 Vladimir Sidorenko (RUS)

Junioritytöt kaksinpeli:

1 Anna Wegrzyn (POL) 4-2 (11-4, 4-11, 11-7, 6-11, 11-3, 11-4)
2 Jamila Laurenti (ITA)
3 Mariia Tailakova (RUS)
3 Darya Kisel (BLR)

Kadettipojat kaksinpeli:

1 Darius Movileanu (ROU) 4-2 (13-11, 11-6, 11-8, 6-11, 9-11, 11-6)
2 Iulian Chirita (ROU)
3 Alexis Kouraichi (FRA)
3 Milosz Redzimski (POL)

Kadettitytöt kaksinpeli:

1 Elena Zaharia (ROU) 4-0 (11-7, 11-6, 11-6, 11-8)
2 Vlada Voronina (RUS)
3 Prithika Pavade (FRA)
3 Svetlana Dmitrienko (RUS)

Junioripojat nelinpeli:

1 Lev Katsman / Maksim Grebnev (RUS) 3-1 (11-7, 8-11, 11-6, 13-11)
2 Truls Möregård / Vladimir Sidorenko (SWE/RUS)
3 Vladislav Ursu / Maciej Kolodziejcyk (MDA/AUT)
3 Vincent Picard / Lilian Bardet (FRA)

Junioritytöt nelinpeli:

1 Kristina Kazantseva / Mariia Tailakova (RUS) 3-0 (11-7, 12-10, 11-7)
2 Ece Harac / Özge Yilmaz (TUR)
3 Isa Cok / Camille Lutz (FRA)
3 Elizabet Abraamian / Anastasia Kolish (RUS)

Kadettipojat nelinpeli:

1 Iulian Chirita / Eduard Ionescu (ROU) 3-2 (6-11, 11-9, 11-4, 7-11, 11-9)
2 Hugo Deschamps / Alexis Kouraichi (FRA)
3 Felix Lebrun / Thibault Poret (FRA)
3 Vincent Senkbeil / Tom Schweiger (GER)

Kadettitytöt nelinpeli:

1 Prithika Pavade / Elena Zaharia (FRA/ROU) 3-2 (9-11, 8-11, 11-5, 11-3, 11-6)
2 Svetlana Dmitrienko / Anastasiia Beresneva (RUS)
3 Vlada Voronina / Alina Zavarykina (RUS)
3 Ilona Sztwiertnia / Wiktoria Wrobel (POL)

Juniorit sekanelinpeli:

1 Samuel Kulczycki / Katarzyna Wegrzyn (POL) 3-2 (6-11, 11-7, 6-11, 11-9, 11-5)
2 Lev Katsman / Elizabet Abraamian (RUS)
3 Truls Möregård / Rebecca Muskantor (SWE)
3 Artem Tikhonov / Kristina Kazantseva (RUS)

Kadetit sekanelinpeli:

1 Thibault Poret / Prithika Pavade (FRA) 3-1 (4-11, 11-5, 11-1, 11-8)
2 Mike Hollo / Annett Kaufmann (GER)
3 Felix Kohler / Naomi Pranjovic (GER)
3 Darius Movileanu / Ioana Singeorzan (ROU)

Junioripojat joukkue:

1 Venäjä 3-2
2 Azerbaidzhan
3 Saksa 3-0
4 Belgia

Junioritytöt joukkue:

1 Saksa 3-2
2 Venäjä
3 Tshekki 3-1
4 Ranska

Kadettipojat joukkue:

1 Venäjä 3-2
2 Romania
3 Saksa
3 Ranska

Kadettitytöt joukkue:

1 Ranska 3-1
2 Venäjä
3 Romania
3 Saksa

(14.7)
Alex Naumi jatkoi ainoana suomalaisena pelejä kaksinpelin pääkaaviossa sunnuntaina. Lisäksi Naumi pelasi nelinpelissä Arttu Pihkalan kanssa.

64 parhaan joukossa Alex kohtasi Espanjan Fransisco Miguel Ruizin. Ottelu lähti vahvasti suomalaiskomennossa ja Alex hallitsi pelitapahtumia omalla aktiivisella pelillään mennen 3-1 eräjohtoon. Tässä vaiheessa tapahtui pieni herpaantuminen ja Ruiz kuittasi kaksi seuraavaa erää. Ratkaisevassa erässä Alex sai taas pelinsä rullaamaan normaaliin malliin ja  eteni 32 joukkoon 11-6 eränumeroin.

32 joukossa edessä oli iso haaste, kun Naumin vastustajaksi asettui kisan ykkössijoitettu Venäjän Lev Katsman. Alex lähti haastamaan ennakkoluulottomasti ja sai ensimmäisessä erässä jo muutaman eräpallon. Erä valitettavasti jatkopalloilla Katsmanille. Samoin kävi toisessa erässä, jossa Alex oli vielä puolenvälin jälkeen pienessä johdossa. Kolmannen erän Alex vei nimiinsä väkisin jatkopalloilla mutta neljäs ja viides jälleen venäläiselle 11-7 ja 11-8. Pelistä jäi pientä jossiteltavaa, muutama virhe loppupalloilla kostautuu näissä peleissä armottomalla tavalla. Kokonaisuutena kuitenkin todella hieno taistelu.
Viereisillä pöydillä mm. Ruotsin Möregård ja Azerbaijanin Yu Khinhang esittivät erittäin vahvoja otteita ja ottivat vahvasti ennakkosuosikin viittaa harteillensa jatkopelejä ajatellen.

Nelinpelissä suomalaispari Pihkala/Naumi lähtivät haastamaan saksalaisia Stumper/Fadeev. Kaksi ensimmäistä erää menivät ennakkosuosikkien tahdissa suomalaisten kuitenkin ollessa hyvin pelissä mukana, 6-11, 10-12. Kolmannessa erässä Pihkala/Naumi löysi lisää laatua omaan tekemiseensä ja veivät erän 11-6. Neljäskin erä meni suomalaistahdissa, vaikka saksalaiset tulivatkin vielä aivan lopussa tasoihin, 12-10 ja ratkaiseva viides erä oli edessä. Suomen parivaljakko aloitti vahvasti ja meni puolten vaihtoon 5-3 johdossa. Johto pysyi parin pisteen suuruisena tilanteeseen 8-6. Tämän jälkeen saksalaiset pelasivat todella virheettömästi ja painelivat 8-11 voittoon. Iso yllätys oli harmittavan lähellä.

consolation:
Aleksandra Titievskaja – Edisa Sanikovic (LUX), vastustaja joutui luovuttamaan erätilanteessa 2-1 polven petettyä alta.
Aleksandra Titievskaja – Nela Hanakova (CZE)1-3
Arttu Pihkala – Geresimos Petris (GRE) 1-3
Aleksi Räsänen – Sean Debono (MLT) 3-0
Aleksi Räsänen – Cristian David Hold (DEN) 1-3
Sam Khosravi – Ben Itzhak (ISR) 3-1
Sam Khosravi – Tom Scholtes (LUX) 3-0
Sam Khosravi – Batuhan Gurses (TUR) 0-3

(13.7)
Lauantai oli suomalaisittain pelillisesti samanlainen kuin Ostravan sää, synkän sateinen mutta pari auringon pilkahdusta mahtui joukkoon.

Aamulla ensimmäisenä kehissä olivat kadettipojat, jotka aloittivat kaksinpelinsä pääkaaviossa. Sam kohtasi hyvän puolalaisen Redzimskin. Kahdessa ensimmäisessä erässä oli täydet saumat mutta hyvä johto erien lopussa kääntyi hieman turhien virheiden tahdittamana puolalaiselle. Kolmas meni selvemmin puolalaiselle mutta neljännen Sam hoiteli kotiin. Viidennessä Sam oli jo selvästi häviöllä mutta tuli lopussa vielä tilanteeseen 9-10. Puolalainen hoiteli kuitenkin kuudennen ottelupallon ja pelin erin 1-4.
Aleksi pelasi slovenialaista deffua Kocjancicia vastaan, jonka joukkuekisassa voitti. Tällä kertaa deffun veistot pysyivät paremmin pöydässä ja Aleksi pelasi taktisesti selvästi heikomman pelin kuin joukkuekisassa. Ensimmäisen erän lipsahdettua vastustajalle Aleksi oli jatkuvasti takaa-ajajana. Tämän jälkeen eriä voitettiin vuorotahtiin, kunnes kuudennessa jo näytti että Aleksi löysi vastustajan heikon kohdan pudottamalla tempoa. Hieman huono viimeistely ja huono tuuri kuitenkin kostautuivat ja slovenialainen vei pelin 2-4.

Arttu pelasi ensimmäisen pääkierroksen ottelunsa Portugalin Silvaa vastaan. Ensimmäisen erän johto kääntyi vastustajalle, samoin toinen erä. Kolmannessa erässä Arttu pelasi aktiivisemmin ja näytti saavan pelin juonesta kiinni nappaamalla erän itselleen. Kahdessa seuraavassa kuitenkin liikaa helppoja virheitä ja ottelu Silvalle 1-4.
Päivän vahvimmasta suorituksesta vastasi ennakkoonkin vahvin suomalaisnimi eli Alex Naumi. 4-0 voitto hollantilaisesta Zur Muhlenista ei jättänyt suuremmin jossiteltavaa. Sunnuntaina Alex kohtaa 64 parhaan joukossa Espanjan Ruizin.

Aleksandra kohtasi omassa kaksinpelissään pari vuotta sitten Eurominichamps-kisan finaalissa pelanneen Valko-Venäjän deffun Varabyovan. Kolmessa ensimmäisessä erässä Aleksandran peli ei meinannut millään käynnistyä ja kämmentapot leijailivat järjestään yli pöydän. Neljännessä erässä tapahtui käänne ja pienellä pallon uudelleen sijoittelulla pisteitä alkoi tulla ja lyöntikin alkoi kulkemaan. Kolme seuraavaa tasaista erää suomalaiselle. Seitsemäs lähti jälleen heikosti ja muutaman virheen saattelemana Varabyova meni 4-8 johtoon. Tässä vaiheessa kämmen napsahteli taas muutaman kerran tyylikkäästi pöytään ja deffu keräili palloa silmiä pyöritellen. Tilanteessa 8-8 kuitenkin helpohkoja suoria alakierrevirheitä ja Valko-Venäjän tyttö jatkoon erin 3-4.

Nelinpelissä Noah Steif yhdessä norjalaisen Sorheimin kanssa kohtasivat kovan Belgian parin Rassenfosse/Kosolosky. Ensimmäisessä erässä 10-8 johto, joka meni. Toinen helpommin belgialaisille mutta kolmas 11-8 suomalais/norjalaiselle parille. Neljännessä belgialaiset menivät kuitenkin menojaan, 1-3. Samaan aikaan Arttu/Alex pelasivat Tsekki/Slovakia-paria Blinca/Feco vastaan. Ensimmäinen selvästi vastustajalle, toinen tiukasti 11-9 suomalaisille. Kolmas lipesi jälleen suomalaisten näpeistä mutta kaksi viimeistä kotiin tylyin voittolukemin 11- ja 11-4. Sunnuntaina Arttu ja Noah kohtaavat 32 joukossa vahvan saksalaisparin Fadeev/Stumper.

Kadettipojilla oli näyttöhaluja mollivoittoisesti sujuneen kaksinpelin jälkeen ja he siirtyivät melko helposti erin 2-0 johtoon Bosnia-Hertzegovinan paria Pandurevic/Ramljak vastaan. Tämän jälkeen keskittyminen herpaantui totaalisesti ja tukku omia virheitä sekä huolimaton pelaaminen avitti bosnialaiset 2-3 voittoon.

Aleksandra pelasi päivän päätösottelussa nelinpeliä yhdessä Israelin puolustuspelaaja Repinin kanssa. Vastassa oli espanjalaispari Sastre/Sanchez. Espanjalaispari oli melko selvästi parempi erin 3-0..

(12.7)
Venäjä oli torstaina päättyneiden joukkuekilpailuiden selkeästi menestynein maa. Venäjä oli mukana kaikissa neljässä finaalissa, joista kaksi päättyi venäläisten juhliin. Hyvätasoisia otteluita käytiin kaikissa luokissa mutta ehkä kiihkein taisto käytiin junioripoikien finaalissa, jossa todella kovalla latauksella pelanneet venäläiset voittivat Azerbaijanin 3-2. Azerbaijanin joukkue koostuu kolmesta kiinalaistaustaisesta pelaajasta, joilla toki on Azerbaijanin kansalaisuus. Toinen mestaruus Venäjälle kadettipoikien luokasta, jossa finaalivastustajana oli Romania. Ranska on ollut juniorikisojen menestyneimpiä maita jo pitkään mutta hieman yllättäen vasta nyt maa voitti ensimmäisen kadettityttöjen joukkuemestaruuden. Juniorityttöjen luokassa mestaruuten onnistui venymään Saksa.

Perjantaina aloitettiin henkilökohtaiset luokat. Kaksinpelien karsintakierroksilla olivat mukana Noah ja Arttu. Kisojen aikana Noahille tullut pieni käsivamma häiritsee kämmenen lyömista mutta peli ei muutenkaan kulkenut, tuloksena 0-4 häviö Valko-Venäjän Tsyhanouskille. Artun peli alkoi tahmeasti Itävallan Prombergeriä vastaan, jonka hän voitti melko selvästi joukkuekisassa. Lyönnit eivät kulkeneet kuin ajoittain ja itävaltalainen meni erissä jo 2-3 johtoon. Tämän jälkeen tykit alkoivat napsumaan pöytään ja kaksi viimeistä erää suomalaiselle, viimeinen näytötyyliin 11-1.

Junioripoikien nelinpelissä Noah voitti yhdessä norjalaisen Sorheimin kanssa liettualaiset vastustajat 3-0.

Sekanelinpeli oli molemmalle kadettipojalle uusi kokemus, Aleksandra oli pelannut luokkaa aikaisemmissa kisoissa sekä SM-kisassa. Sam ja Aleksandra kohtasivat Turkin parin. Pelissä oli täydet mahdollisuudet mutta toisen erän jatkopalloilla ja kolmannen erän 9-5 johdossa hyvistä paikoista lyönnit eivät menneet pöytään, 0-3 häviö. Aleksi yhdessä norjalaisen Hovdenin kanssa pelasivat hyvän ottelun hollantilaisparia vastaan. Viidennen erän 9-7 johto kääntyi kuitenkin vastustajille ja tuloksena tiukka 2-3 häviö.

Huomenna suomalaisista kaksinpeleissä mukana Alex, Arttu, Sam, Aleksi ja Aleksandra sekä nelinpeleissä kaikki suomalaispelaajat. Aleksandran peli käydään Laolan tv-pöydällä 1 kello 14:30.

(11.7)
Junioripojat pelasivat joukkuekisan viimeisen päivän ottelussa Itävaltaa vastaan sijasta 25. Ottelu lähti Itävallan komennossa kun Itävallan ykköspelaaja Kolodziejczyk voitti Noahin 3-0. Alex tasoitti tilanteen samoin numeroin ja Arttu siirsi Suomen 2-1 johtoon kohtalaisen hyvällä pelillä. Ykköspelaajien kohtaaminen oli tasollisesti melko heikkoa pelaamista, jossa Alex tuli neljännen erän 2-9 alatilanteesta ohi ja vei pelin viidenteen erään. Viides lähti taas huonosti liikkeelle ja itävaltalainen vei ottelun ratkaisevaan viimeiseen peliin. Noah nappasi ensimmäisen erän jatkoilla mutta kolme seuraavaa tasaista erää itävaltalaiselle ja  tuloksena Suomelle 2-3 häviö.
Junioripoikien lopullinen sijoitus oli 26. Kaikkien pelaajien esityksiä leimasi pieni epätasaisuus, eikä joukkuekisassa nähty yksittäisiä väläytyksiä lukuun ottamatta isompaa venymistä. Alkulohkossa kaksi ottelua hoitui melko helposti mutta lohkovoittokin olisi ollut napattavissa. Joukkueen ykköspelaaja Alex Naumi siirtyy ensi vuonna seniorisarjoihin, Arttu ja Noah jatkavat luokassa vielä yhden vuoden.

Kadettipojat  aloittivat aamulla jo alkulohkosta tuttua Liettuaa vastaan. Ottelu alkoi samalla kaavalla kuin edellinenkin ja nelinpeliin mentiin tilanteessa 1-1 Samin voitettua oman pelinsä. Nelinpelissä Suomi oli jo erissä 1-2 alla ja vastustaja 6-10 johdossa. Sam ja Aleksi pystyivät kuitenkin tulemaan takaa ohi ja hoitelivat myös viidennen siirtäen Suomen 2-1 johtoon. Liettua tuli kuitenkin vielä tasoihin ja siirryttiin ratkaisevaan viidenteen peliin,  joka oli jo vahvasti menossa vastustajille Aleksin oltua alla erin 0-2 ja 5-7. Aikalisän jälkeen Aleksi sai pelinsä kuitenkin kulkemaan ja otti lopulta ratkaisevan voiton erin 3-2.
Viimeiseen otteluun Bosnia-Herzegovinaa vastaan pojat lähtivät huonolla keskittymisellä ja se näkyi taululla heti ensimmäisessä pelissä, jonka Aleksi hävisi. Sam toi Suomen tasoihin mutta nelinpeli oli jälleen heikkoa pelaamista ja Bosnia 1-2 johtoon. Kaksi viimeistä peliä tuli kuitenkin kotiin molempien pelaajien voitettua erin 3-0. Lopullinen sijoitus 29.
Kadettipoikien kisa lähti käyntiin heikosti hävityn Norja-pelin kautta. Tappio tarkoitti lopulta pelaamista alemmista sijoista, joissa pojat voittivat kaikki ottelut. Molemmat pelaajat mahtuvat luokkaan vielä ensi vuonna ja potentiaalia olisi pelata korkeammistakin sijoista mutta toisaalta pelaajien pitäisi pystyä parantamaan tekemisen tasoa niin harjoituksissa kuin kaikessa kisojen aikaisessa toiminnassakin.

(10.7)
Kadettipojat pelasivat alemman jatkolohkonsa voitosta Sloveniaa vastaan. Aamupeli käynnistyi tahmeasti kun molemmat pojat hävisivät tasaiset avausottelunsa. Nelinpelissä suomalaiset kavensivat tilanteen melko selvällä 3-0 voitolla. Nelinpelin jälkeen Aleksi pelasi järkevästi vastustajan deffua vastaan ja vei pelin 3-1. Viimeisessä pelissä Sam tyylitteli 3-0 voiton, joten Suomi lopulta 3-2 voittoon. Kadettipoikien viimeiset ottelut torstaina Bosnia-Hertzegovinaa ja Liettuaa vastaan.

Junioripoikien aamupeli Tanskaa vastaan oli vähintään yhtä nihkeää kuin kadettipoikien aloitus. Kukaan pelaajista ei päässyt omalle tasolleen ja tuloksena melko selvä 0-3 häviö. Illan myöhäisottelussa vastassa oli Israel. Vastustajan ykköspelaaja aloitti vahvasti paukuttelemalla 0-3 voiton Artusta. Alex tasoitti tilanteen ja hieman käsivaivainen Noah pystyi siirtämään Suomen 2-1 johtoon. Ykköspelaajien kohtaamisessa Alex oli vaikeuksissa ajoittain melko hämmentäviä lämäreitä pöytään lyönyttä Israelin peluria vastaan mutta pystyi hoitamaan ratkaisevan voiton viidennen jatkopalloilla. Huomenna Suomen viimeinen ottelu Itävaltaa vastaan sijoista 25 – 26.

(9.7)
Tiistaista muodostui Suomen joukkueille voitokas päivä.
Junioripojat pelasivat päivän ainoan pelinsä Sveitsiä vastaan. Alex otti kaksi voittoa, joista jälkimmäisen tiukasti erin 3-2 Suomen oltua kokonaisottelussa lukemin 1-2 alla. Hetkeä aikaisemmin Noah oli hävinnyt oman pelinsä viidennessä. Myös viimeinen peli oli todella tasainen. Arttu meni 2-1 johtoon mutta sveitsiläinen tuli tasoihin ja oli jo viidennessä viemässä pelin nimiinsä. Arttu taisteli kuitenkin lopulta ohi viidennen jatkopalloilla ja Suomelle mukavan 3-2 voiton. Huomenna vastassa Tanska.

Kadettipojat avasivat päivän Kyprosta vastaan. Molemmat pojat olivat karistaneet niskasta turhat paineet ja rennolla pelillä tuloksena 3-0 voitto ilman erätappioita. Päivän toisessa ottelussa kadetit kohtasivat Latvian, jota vastaan pelasivat myös muutama viikko sitten NETU-kilpailussa. Lopputulos oli jälleen sama, eli 3-0 voitto Suomelle. Huomenna vastassa Slovenia.

(8.7.)
Kadettipojat aloittivat päivän ottelulla Liettuaa vastaan. Liettua oli tuttu vastustaja kesän aikaisemmista kisoista, joissa Suomi-pojat olivat joutuneet poistumaan hallista tiukkojen häviöiden kera. Tällä kertaa sisuuntuneet suomalaiset hoitelivat pelin kotiin lukemin 3-1 nelinpelin ja Samin voiton turvin.
Toisessa pelissä vastassa oli Valko-Venäjä, joka oli voittanut kaikki aikaisemmat pelinsä. Voitolla lohkon ykköspaikka olisi vielä saavutettavissa. Valko-Venäjän ykköspelaaja jatkoi kuitenkin myös Suomea vastaan puhdasta saldoaan ja hoiteli edellisten pelien tapaan molemmat kaksinpelinsä sekä nelinpelin. Ottelussa oli mahdollisuudet, sillä vastustajan kakkospelaaja oli melko selvästi heikompi ja hänet Sam voittikin vaikka oma peli oli ajoittain melko nihkeää. Liettua voitti toisessa päätöspelissä Norjan 3-2, joten Suomen pojat jäivät ottelusuhteilla alkulohkon kolmansiksi.

Junioripoikien päivän ainoassa pelissä Moldovaa vastaan ratkottiin alkulohkon voitto. Etukäteen oli tiedossa, että Moldovan ykköspelaaja Ursu on kovan luokan peluri ja hän ottikin molemmat pelinsä erin 3-0. Kolmospelaajien kohtaamisessa oli Suomen mahdollisuudet mutta siinä valitettavasti Noah joutui taipumaan erin 2-3. Suomen ainoan kavennusvoiton otti Alex erin 3-0 mutta kokonaistulos Moldovalle 1-3 ja Suomi alkulohkossa toinen.

(7.7.)

Ensimmäisenä kilpailupäivänä junioripojilla oli kaksi ottelua, vastassa Bulgaria sekä Liettua. Bulgariaa vastaan koko joukkueella oli pieniä käynnistymisvaikeuksia. Arttu oli jo hieman pulassa vastustajan ykköspelaajaa vastaan mutta sai ratkaisevilla hetkillä pelinsä kulkemaan ja onnistui kääntämään taiston 3-2 voitoksi. Myös Alex ja Noah hakivat pelituntumaa ja olivat omissa peleissään ajoittain vaikeuksissa mutta molemmat pystyivät hoitamaan vastustajansa erin 3-1. Näin Suomelle voitto avausottelusta lukemin 3-0.

Liettuaa vastaan Noahin peli oli edelleen nihkeää ja tällä kertaa vastustaja vei pelin erin 1-3. Alex ja Arttu sen sijaan hoitelivat omat kamppailunsa vakuuttavasti erin 3-0  ja Suomelle kokonaispelistä 3-1 voitto. Huomenna Suomen junioripojat pelaavat lohkovoitosta Moldovan kanssa.

Kadettipoikien avauspäivän ainoa ottelu oli Norjaa vastaan. Kumpikaan Suomen pojista ei saanut peliä kulkemaan missään vaiheessa ja ottelun lopputuloksesta muodostui lopulta iso pettymys.  Norjalaiset veivät sen lukemin 3-1 ainoan kavennusvoiton tultua nelinpelistä. Huomenna alkulohkon ottelut Liettuaa ja Valko-Venäjää vastaan.

Kisojen tarkemmat tulokset löytyvät täältä: https://www.ettu.org/en/events/european-youth-championships/draws–amp–results/

Merimaalle kaksi EM-kultaa Budapestissa

Veteraanien EM-kisat – sama tapahtuma, joka 2015 pelattiin Tampereella – pelattiin Budapestissa. Suomalaisiakin on mukana paljon ja menestyskin oli hieno, kun Kai Merimaa iski peräti kaksoismestariksi voittamalla 85-vuotiaissa sekä kaksinpelin että nelinpelin yhdessä ruotsalaisen Georg Karlssinin kanssa. Kaitsu kohtasi kaksinpelin loppuottelussa nelinpelipartnerinsa.

Myös Matti Lappalainen pelasi hienosti ja nousi EM-hopealle venäläisen Feliks Kaplanin kanssa 70-vuotiaiden nelinpelissä. Suomelle tuli kisoista neljäskin mitali, kun Eeva Eriksson sijoittui pronssille 85-vuotiaiden nelinpelissä.

Noin 3 400 pelaajaa 40 maasta, noin 18 000 ottelua 130 pöydällä. Aikamoinen kisa. Seuraavat vastaavat kisat ovat kahden vuoden kuluttua Ranskassa. Ainakin Norja hakee vuoden 2023 kisoja.

European Para Youth Games 2019, Pajulahti 25.-30.6.2019 – Mäkelä ja Tapola mitalin makuun

 

Aino Tapola ja Aaro Mäkelä edustivat Suomea European Para Youth Gamesissa Pajulahdessa.

 

Aaro Mäkelä sai pronssia luokassa 6. Aino Tapola saavutti pronssia yhdistetyssä luokassa 1-5.

Tarkat tulokset: https://www.epyg2019.fi/results/

Kaksinpelien tulokset excel-muodossa: EPYG results singles

Joukkuepelien tuloksia excel-muodossa:EPYG table tennis team results

Yleissivu: https://www.epyg2019.fi/

European Games, Minsk, Valko-Venäjä 22.-29.6.2019

Benedek Olah ja Anna Kirichenko osallistuvat European Games -kilpailuun Minskissä Valko-Venäjällä. European Gamesin pöytätennis pelataan 22.-29.6.2019. Kilpailun kolme parasta selviytyy Tokion Olympialaisiin 2020.

Benedek Olah karsiutui niukalla 2-4 tappiolla Cedrick Nuytinckille European Gamesissa. Huonon alun otteluun saanut Olah nousi lopussa hyvin mukaan taistelemaan voitosta mutta belgialainen väänsi itselleen tiukan kuudennen erän ja ratkaisevaa seitsemättä erää ei nähty.

Tulokset 23.6.

Miesten kaksinpelin 3.kierros
Benedek Olah (WR 85) – Cedric Nuytinck (BEL, WR 44) 2-4 (3-11, 4-11, 11-7, 5-11, 13-11, 9-11)

Tulokset 22.6.

Benedek Olah jatkaa kolmannelle kierrokselle luovutusvoitolla. Vastaan asettuu belgialainen Cedric Nuytinck.

Miesten kaksinpelin 2.kierros
Benedek Olah (WR 85) – Mihai Bobocica (ITA, WR 95), Olah jatkoon luovutuksella.

Naisten kaksinpelin 1.kierros
Anna Kirichenko (WR 204) – Tin-Tin Ho (ENG, WR 109) 0-4 (3-11, 5-11, 6-11, 5-11)

Anna Kirichenko karsiutui turnauksesta tappion myötä.

Livelähetykset kilpailuista: https://sportsgrow.com/european-games-2019-live-stream/


Pelaajien matkassa on myös päävalmentaja Mattias Bergkvist. Kilpailuissa pelataan kaksinpelit ja sekanelinpelit. Kilpailut alkavat lauantaina 22.6. miesten ja naisten kaksinpeleillä.

Mattias Bergkvist kommentoi turnauksesta ja pelaajista seuraavasti: ”Benedek Olah on levännyt Aasian-turnausten jälkeen ja on turnauksen lähestyessä harjoitellut kotonaan Unkarissa. Anna Kirichenko on harjoitellut Köpingissä Ruotsissa. Kirichenkon MM-kilpailujen jalkaongelmien pitäisi olla jo voitettuja. Olahilla on kilpailussa mahdollisuuksia selviytyä kolmen parhaan joukkoon ja Tokioon. Kirichenko on viimeinen rankingin perusteella kilpailuun selvinnyt pelaaja joten hän lähtee hakemaan yksittäisiä voittoja ja oppimaan.”

Kilpailun yleissivu: https://www.ettu.org/en/events/european-games/general-information/

Kilpailun aikataulut: https://www.ettu.org/?proxy=redaktion/Competitions/European_Games/Minsk-2019-Competition-Schedule-Table-Tennis-16-6-2019-.pdf

ITTF World Tour, Hong Kong Open 4.-9.6.2019 – Olah ja Devos nelinpelissä puolivälieriin

Benedek Olahin Aasian kiertue jatkuu Hong Kongin turnauksella tällä viikolla.

Benedek Olah ja Robin Devos karsiutuivat Hong Kongin nelinpelin puolivälierässä erin 0-3. Olahin turnaus päättyi.

7.6.2019 ottelut
Benedek Olah / Robin Devos (BEL) – Liao Cheng-Ting / Lin Yun-Ju (TPE) 0-3 (9-11, 4-11, 5-11)

Benedek Olah ja Robin Devos saivat luovutusvoiton parista Chen Chien-An / Chuang Chih-Yuan. Nelinpelin puolivälierä pelataan perjantaina ja vastaan asettuvat Liao Cheng-Ting / Lin Yun-Ju (TPE).

6.6.2019 ottelut
Benedek Olah / Robin Devos (BEL) – Chen Chien-An / Chuang Chih-Yuan (TPE) WO

Benedek Olah ja Robin Devos selvittivät tiensä Hong Kongin avoimien nelinpelin pääsarjaan 16 parhaan parin joukkoon. Karsinnan toisella kierroksella kaatui tanskalaispari Lind / Rasmussen erin 3-0. Pääkaaviossa vastaan asettuu kuva pari Taipeista, Chen Chien-An / Chuang Chih-Yuan. Ottelu on nähtävissä livelähetyksenä: https://tv.ittf.com/livestream/hong-kong-open-table-3/1570634

5.6.2019 ottelut
Benedek Olah / Robin Devos (BEL) – Anders Lind / Tobias Rasmussen (DEN) 3-0 (11-8, 16-14, 11-7)

Benedek Olah karsiutui Hong Kongin avoimissa ensimmäisellä karsintakierroksella isäntämaan Jiang Tianyille erin 1-4. Olah ja Devos voittivat nelinpeliottelunsa ja jatkavat nelinpelissä huomenna.

4.6.2019 ottelut
Kaksinpelin 1.karsintakierrosta
Benedek Olah – Jiang Tianyi (HKG) klo 7.20, pöytä 1 1-4 (11-6, 8-11, 8-11, 7-11, 9-11) https://tv.ittf.com/video/olah-benedek-jiang-tianyi/1575518

Nelinpelin 1.karsintakierrosta
Benedek Olah / Robin Devos (BEL) – Ewout Oostwouder / Laurens Tromer (NED) 3-1 (11-3, 11-6, 10-12, 11-8)

Benedek Olah kohtaa tiistaina karsinnan ensimmäisellä kierroksella isäntämaan Jiang Tianyin (WR284). Ottelu on nähtävissä livelähetyksenä osoitteessa https://www.ittf.com/itTV/. Voittaja kohtaa keskiviikkona Slovenian Darko Jorgicin (WR45). Tämän ottelun voittaja joutuu vielä joko jatkokarsintaan tai selviää suoraan paperille 32 parhaan pelaajan joukkoon. Olah pelaa nelinpeliä Robin Devosin (BEL) kanssa. Karsinnan ensimmäisellä kierroksella vastaan asettuvat hollantilaiset Ewout Oostwouder / Laurens Tromer. Myös tämä ottelu on livetarjonnassa itTV:ssä.

Yleissivu: https://www.ittf.com/tournament/5004/2019/2019-ittf-world-tour-hong-kong-open/

ITTF World Tour Platinum, China Open 28.5.-2.6.2019 – Benedek Olah karsiutui heti avauksessa

ITTF:n Platinum-tason maailmankiertueen osakilpailu pelataan tällä viikolla Kiinan Shenzenissä. Benedek Olah metsästää turnauksessa hyviä voittoja ja tärkeitä pisteitä Tokion Olympialaisia varten. Kilpailuun osallistuvat käytännössä lähes kaikki lajin huippupelaajat sekä tietysti iso liuta kovia kiinalaisia pelaajia.


Kuva: Benedek Olah

Aiemmin täällä raportoidut otteluiden alkamisajat olivat 10 tuntia pielessä. Pahoittelut siitä. Benedek Olah karsiutui avausottelussaan Shenzenissä Ahmed Salehille erin 0-4 ja karsiutui jatkopeleistä.

Ottelut 28.5.2019
Miesten kaksinpelin 2.karsintakierros
Benedek Olah – Ahmed Saleh (EGY) 0-4 (7-11, 8-11, 8-11, 8-11)

Benedek Olah (WR82) aloittaa kaksinpeliurakkansa karsinnasta josta ensimmäisellä kierroksella suomalaisella on vapaa pääsy toiselle kierrokselle. Toisella kierroksella vastaan asettuu voittaja tiistaina klo 4.00 pelattavasta ottelusta Ahmed Saleh (EGY, WR134) – Tian Ye (USA, WR648). Olah pelaa oman avausottelunsa tiistaina klo 11.10. Mikäli Olah voittaa ottelunsa niin kolmannella karsintakierroksella vastaan asettuu voittaja ottelusta Masataka Morizono (JPN, WR33) – Ri Jang Sik (PRK, NR). Mikäli Olah selviytyy ratkaisevalle neljännelle karsintakierrokselle niin sieltä vastaan asettuu joku nelikosta Maharu Yoshimura (JPN, WR28), Kim Donghyun (KOR, WR120), Jin Takuya (JPN, WR240) ja Supanut Wisutmaythangkoon (THA, WR93). Tie pääkaavioon on siis hurja ja kilpailun taso kovin mahdollinen.

Livelähetykset pöydiltä 1-4: https://tv.ittf.com/

Yleissivu: https://www.ittf.com/tournament/5003/2019/2019-ittf-world-tour-china-open/

ITTF Junior Circuit Premium, Polish Junior & Cadet Open 22.-26.5.2019

Alex Naumi, Sam Khosravi ja Aleksi Räsänen edustavat Suomea Puolan junioriavoimissa Wladyslawowossa.


Kuvat: Alex Naumi, Sam Khosravi ja Aleksi Räsänen

Alex Naumi pystyi erinomaiseen suoritukseen junioripoikien kaksinpelissä selviämällä kolmannelle kierrokselle, siellä Tshekin Michal Blinka oli seitsemän erän väännössä vahvempi. Toisella kierroksella otettu 4-3 voitto kiinalaisen taipein pelaajasta oli hieno venyminen.

Perjantain joukkuekilpailuissa suomalaisjoukkueet karsiutuivat jatkopeleistä. Sam Khosravi pelasi lauantain kadettien poolistaan jatkoon mutta karsiutui pääkaavion ensimmäisellä kierroksella. Aleksi Räsänen ei selviytynyt jatkokaavioon.

Ottelut 25.5.2019

Kadettipoikien kaksinpeli:
1.kierros Sam Khosravi – Patryk Bielecki (POL) 1-3 (8-11, 11-7, 4-11, 7-11)

Kadettipoikien nelinpeli:
1.kierros Sam Khosravi / Aleksi Räsänen – Tayler Fox / Karl Zimmermann (GER) 1-3 (5-11, 6-11, 11-9, 8-11)

Kadettipoikien kaksinpelin karsinta:
Aleksi Räsänen – Antonin Carlos Baros (CZE) 1-3 (11-13, 13-15, 13-11, 10-12)
Sam Khosravi – Szymon Wisniewski (POL) 3-2 (13-15, 12-10, 8-11, 11-5, 11-8)
Aleksi Räsänen – Mateusz Zalewski (POL) 0-3 (7-11, 4-11, 2-11)
Sam Khosravi – Stepan Brhel (CZE) 3-0 (11-9, 11-3, 11-8)
Sam Khosravi – Hsu Chen-Feng (TPE) 0-3 (8-11, 6-11, 7-11)

Sam Khosravi lohkon kakkosena jatkoon.

Ottelut 24.5.2019
Kadettipojat joukkue:
FIN – GRE 0-3
Sam Khosravi – Alexandros Madesis 1-3 (7-11, 5-11, 11-6, 11-13)
Aleksi Räsänen – Sokratis Giannoutsos 1-3 (3-11, 7-11, 15-13, 5-11)
Räsänen/Khosravi – Giannoutsos/Madesis 2-3 (7-11, 7-11, 11-7, 13-11, 8-11)
FIN – POL 3  1-3
Aleksi Räsänen – Dawid Jadam 0-3 (9-11, 3-11, 11-13)
Sam Khosravi – Milosz Sawczak 3-2 (11-8, 7-11, 11-8, 7-11, 12-10)
Khosravi/Räsänen – Sawczak/Jadam 0-3 (6-11, 7-11, 5-11)
Aleksi Räsänen – Milosz Sawczak 0-3 (6-11, 7-11, 7-11)
FIN – CZE 0-3
Aleksi Räsänen – Ondrej Kveton 0-3 (3-11, 5-11, 5-11)
Sam Khosravi – Matyas Lebeda 2-3 (11-6, 6-11, 11-5, 4-11, 8-11)
Räsänen/Khosravi – Kveton/Lebeda 2-3 (12-10, 7-11, 6-11, 11-9, 9-11)

Junioripojat joukkue:
ITA-FIN – DEN 3-0
Alex Naumi – Peter Svenningsen 3-1 (11-6, 12-14, 11-4, 13-11)
ITA-FIN – HUN 0-3
Alex Naumi – Patrik Juhasz 1-3 (11-8, 5-11, 7-11, 8-11)

Ottelut 23.5.2019
Junioripoikien kaksinpeli:
3.kierros Alex Naumi – Michal Blinka (CZE) 3-4 (11-5, 11-6, 8-11, 10-12, 13-11, 11-13, 7-11)
2.kierros Alex Naumi – Wang Guan-Ru (TPE) 4-3 (5-11, 15-13, 11-3, 11-2, 10-12, 7-11, 11-8)

Ottelut 22.5.2019
Junioripoikien nelinpeli:
1.kierros Alex Naumi / Mikhail Tsyhanouski (BLR) – Eduard Ionescu / Andrei Tomica (ROU) 1-3 (11-4, 4-11, 11-13, 6-11)

Junioripoikien kaksinpeli:
1.kierros Alex Naumi – Mikhail Tsyhanouski (BLR) 4-1 (11-5, 11-8, 11-9, 9-11, 11-6)

Junioripojat aloittavat pelinsä keskiviikkona, kadettipojat pääsevät pöydän ääreen perjantaina joukkuekisassa.

Yleissivu: https://www.ittf.com/tournament/5042/Polish-junior-cadet-open-ittf–junior-circuit/

Anna Kirichenko / Nimes ASPC 2 / Ranska 2018/2019

Anna Kirichenko edustaa tällä kaudella Nimes ASPC 2-joukkuetta Ranskan kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla Nationale 1:ssä. Nimes ASPC 2 pelaa kyseisen sarjatason B-lohkossa.

Nimes ASPC 2 pelaa kevätkaudella Nationale 2 Dames P2 lohkossa. Kauden päätösottelu pelataan 11.5. Kirichenkon kevätkauden tilasto on hieno 16-2, nelinpeleissä 5-2. Nimes ASPC 2 voitti kevään lohkonsa.

11.5. Nimes ASPC 2 – Nice Cavigal TT 8-4
Kaksinpelit 2-0, nelinpeli 0-1
27.4. Nantes Saint Medard Doulon – Nimes ASPC 2 2-8
Kaksinpelit 2-0, nelinpeli 1-0
6.4. Joue Les Tours TT 3 – Nimes ASPC 2 7-7
Kaksinpelit 2-1, nelinpeli 1-0
23.3. Nimes ASPC 2 – Bruille CTT 8-3
Kaksinpelit 3-0, nelinpeli 1-0
9.3. Sartrouvillois TT – Nimes ASPC 2 6-8
Kaksinpelit 2-1, nelinpeli 1-0
2.2. Nimes ASPC 2 – Annecy TT 8-2
Kaksinpelit 2-0, nelinpeli 1-0
19.1. Nimes ASPC 2 – TTACC Poitiers 2 8-4
Kaksinpelit 3-0, nelinpeli 0-1

Nimes ASPC 2 on kahdeksan joukkueen sarjassa seitsemäntenä syyskauden jälkeen.

15.12. Nimes ASPC 2 – Issy Les Moulineaux EP 2 6-8
Kirichenko ei pelannut ottelussa.
1.12. Echirolles Eybens 1 – Nimes ASPC 2 8-1
Kirichenko ei pelannut ottelussa.
24.11. Nimes ASPC 2 – Joue Les Tours TT 2 8-2
Kaksinpelit 2-0, nelinpeli 1-0
10.11. Saint Denis US 93TT 2 – Nimes ASPC 2 8-5
Kaksinpelit 2-1, nelinpeli 0-1
27.10. Nimes ASPC 2 – Schiltigheim SU 2 8-5
Kaksinpelit 3-0, nelinpeli 0-1
6.10. Bethune AS TT – Nimes ASPC 2 8-4
Kaksinpelit 1-2, nelinpeli 1-0
29.9. Nimes ASPC 2 – Antony / Villemomble Ent 5-8
Kaksinpelit 1-2, nelinpeli 0-1

Nimes ASPC:n kotisivu: http://www.aspcn.fr/
Yleissivu: http://www.fftt.com/site/competition/championnats-par-equipes/niveau-national