Jarmo Jokinen

Jarmo Jokinen (1959-1987) voitti pöytätenniksessä kymmenen miesten kaksinpelin, seitsemän nelinpelin ja yhdeksän sekanelinpelin Suomen mestaruutta sekä Pohjoismaiden mestaruuden sekanelinpelissä 1983 Sonja Grefbergin kanssa. Hän nousi ensimmäisenä suomalaisena miespelaajana Euroopan ja maailman arvolistoille ja oli parhaimmillaan maailmanlistalla sijalla 76.
Jarmo ehti voittaa SM-kullan myös pesäpallossa Seinäjoen Maila-Jussien lukkarina. Jarmon isä Anssikin oli monipuolinen urheilumies, tilillään viisi Itä-Länsi-ottelua pesäpallossa. Keravalainen ”Jame” tai ”Jamppu” oli ensimmäiseltä ammatiltaan maalari ja sitten palomies.
Pöytätenniksessä Jarmo Jokisella oli aina kirkas ajatus: harjoittele kuten pelaat – pelaa kuten harjoittelet. Hänen kämmenspinninsä oli aikakautensa tehokkaimpia: ei järin kova, mutta erittäin nopea ja höystetty valioluokan vartaloharhautuksella.
Jarmo oli taitava taktikko, joka opiskeli päävastustajansa huolellisesti etukäteen. Poikkeuksellisen hyvä keskittymiskyky helpotti valitun taktiikan noudattamista. Sitä sai maistaa mm. tuore nelinpelin maailmanmestari Ulf ”Tickan” Carlsson Helsingissä 1986 pelatuissa PM-kisoissa.
Jarmo Jokinen menehtyi vain 30-vuotiaana marraskuussa 1987 Seinäjoella pudottuaan katolta.

Vastaa