Kimmo Jokinen

Kimmo Jokinen (s. 1965) on Suomen kautta aikain menestynein parapöytätennispelaaja. Lukuisten EM- ja MM-mitalien lisäksi hänellä yhteensä peräti viisi henkilökohtaista paralympiakultamitalia kolmissa peräkkäisissä kisoissa.
Ensimmäiset kaksi ovat 1984 Stoke Mandevillestä, missä Kimmo voitti sekä oman luokkansa että avoimen pystypelaajien sarjan. Kultaiselle paralympiamenestykselle seurasi jatkoa 1988 Soulissa, jossa hän voitti oman luokkansa. Uran huipennus oli 1992 Barcelonassa, jossa Kimmo oli jälleen paras sekä omassa luokassaan että avoimessa sarjassa. Vielä Sydneyn 2000 kisoista hän nappasi oman luokkansa paralympiapronssin.
Vasenkätinen Kimmo pelasi monet vuodet myös ”terveiden” luokissa erinomaisella kansallisella tasolla Suomessa. Parhaimmillaan hänet noteerattiin miesten arvolistalla sijalle 10. Saavutuksiin kuuluu mm. mestaruussarjan voitto Keravan Pallo-Kerhon riveissä.
”Kimppi” Jokinen on ainoa suomalainen pöytätennispelaaja, joka on saanut Pro Urheilu -tunnustuspalkinnon. Palkinto myönnettiin 2011. Vuonna 1992 hänet valittiin Suomen vuoden vammaisurheilijaksi. Ammatiltaan hän on erityisopettaja.

Vastaa