3 divisioona – turnauslohkoissa 2 joukkuetta liikaa

Tällä hetkellä lohkojen muodostaminen on hieman haastavaa, koska turnauslohkoihin on tulossa 35 joukkuetta, joista ainoastaan PT-Espoon joukkue ”saadaan” järkevästi siirrettyä sarjalohkoon. Jäljelle jäävät nämä 34:

Atlas, BTK Halex 2, BTK Halex 3, Haukiputaan Heitto
Haukiputaan Heitto 2, HIK 3, IPT-94, IPT-94 2
JPT, KePts, KoKu, KuPTS 3
KuPTS 4, LeVi, Linnan Pingis, LPTS 4
MPS, Nu-Se, Nu-Se 2, OPT-86 6
OPT-86 7, OPT-86 8, Pallas, Por-83
PT 75 4, PT 75 5, Riemu, Star
Star 2, Sunilan Sisu, TuPy 2, TuPy 3
UU, YPTS 2

Jotta saan neljä kahdeksan joukkueen lohkoa, tarvitsee 2:n joukkueen a) luopua tai b) siirtyä sarjalohkoon. Tyypillisesti nämä b)-vaihtoehdot ovat ns. etelän seurojen joukkueita.

Pyytäisin yllä olevien joukkueiden olemaan minuun pikaisesti yhteydessä, jos pystytte pelaamaan viikkopelimuotoista sarjaa.

2 thoughts on “3 divisioona – turnauslohkoissa 2 joukkuetta liikaa

  1. Turnauslohkojen suosio kasvaa koko ajan, koska joukkueiden maantieteellinen painopiste siirtyy pois pääkaupunkiseudulta. Helsingissähän joukkueissa on suurinpiirtein samat pelaajat kuin 70-luvullakin eli uusia pelaajia tulee sarjoihin vain vähän. Joten jospa tehtäisiin lopulta niin, että yksi sarjamuotoinen lohko muutettaisiin turnauslohkoksi? Eli jäisi kolme lohkoa 70-luvun sotureille ja nuoremmat saisivat pelata mukavan viikonlopputurnauksen. Erityisesti nuorelle pelaajalle viikolla pelattavat sarjaottelut vievät sitäpaitsi turhan paljon hyvää harjoitteluaikaa. 14 pelipäivää vastaa 3,5 viikkoa harjoituksia jos neljä kertaa/viikko. Se on paljon se! Paljon tehokkaampaa olisi saada otteluiden tuoma pelikokemus viikonlopputurnauksissa.

    Tarvitsemme rohkeita päätöksiä ja valmiutta hyväksyä se, että jotkut veteraanijoukkueet luopuvat sarjasta.

    1. Tästä ollaan Arton kanssa samaa mieltä, sarjatarjonta pitää olla semmoista mistä asiakkaat ovat valmiita maksamaan ja mikä on heidän mielestään sopivaa. Turnauslohkot kasvattavat suosiotaan koko ajan suhteessa viikkolohkoihin. Tätä tarkkaillaan aina sarjatasokohtaisesti ja sarjailmoittautumiset antavat aina hyvät suuntaviivat miten sarjat tullaan pelaamaan. Aina kuitenkin joku jää tyytymättömäksi.

      Joitakin vuosia sitten pelattiin syksyllä 2-divisioonassa A-lohko viikkopeleinä ja B-lohko turnauksena. Keväällä lohkot yhdistettiin ja pelattiin ylempi ja alempi sarja viikkopeleinä. Mikään ei varmasti estä 3-divisioonassa saman tekemistä, mutta keväälle lohkot yhdistyvät aina kuitenkin ylempiin ja alempiin lohkoihin. Ehkäpä joskus 3-divisioonassa vain A-B lohkot ovat viikkopelilohkoja ja muut kuusi lohkoa turnauslohkoja.

Vastaa