Tiedotusterveisiä

Hallitus kokoontui syyskauden toiseen tapaamiseensa tiistaina Pitäjänmäellä. Kokouksen alku oli jo vähän turhan tuttua, sillä tällä kertaa vietimme hiljaisen hetken taannoin joukostamme poistuneen Pentti Kunnaksen muistolle. ”Milli voitti 1960-luvun alussa kaksinpelin SM:n kahdesti ja oli finaalissa viidesti. Mielenkiintoinen yksityiskohta on, että pronsseja on vain yksi. Eli Milli voitti kuudesta pelaamastaan SM-semistä viisi!

Valiokuntien tilannekatsaukset käytiin nopeasti, sillä edellisestä kokouksesta oli vain kuukausi. Työvaliokunnassa on pohdittu toimiston työjärjestelyjä ja taloutta moneltakin kantilta. Olemme mahdollisesti perustamassa ”Pöytätennisrahastoa” esimerkiksi testamenttilahjoituksia varten. Iloitsemme myös siitä, että kevään EM-karsinnan televisioinnista sopimamme rahat ovat saapuneet liiton tilille. Työjärjestelyjen suhteen hallitus valtuutti työvaliokunnan saattamaan loppuun prosessin, jossa toiminnanjohtaja Mika Räsänen panostaa jonkin verran aikaisempaa enemmän valmennukseen ja Sonja Grefberg tulee yrityksensä kautta hoitamaan erikseen sovittavia toimistotöitä, noin 1-2 päivää viikossa.

Sääntövaliokunnasta ei Kimmo Areniuksella tällä kertaa ollut uutta, mutta mies paljasti sentään ikuisuusprojektinsa: Top-12 historia on työn alla!

Kilpailuvaliokunnan Teemu Oinas totesi, että sarjat pyörivät ja että DE-SM meni hyvin. Kisajärjestäjä Espoon malli ”päivä per rating” tuntui toimivan ja on hyvä myös BC-SM:lle. Junnu-top on tulossa ja aikanaan kuopattu nuoriso-SM (20) taas pohdinnassa. Myös kisakategorioiden seuraamiseen kiinnitetään jatkossa lisää huomiota.

Kimmo Pihkala kertoi, että IT-valiokunnassa on lähinnä tehty pieniä hiomisia. DE-SM:n tulospalvelu Jyrki Nummenmaan Welholla toimi hienosti reaaliaikaisena, mutta järjestelmän käyttö vaatii edelleen kohtalaista osaamista. Lisenssin henkilökohtainen ostaminen ei edelleenkään onnistu, mikä on huono juttu ja akuutein kuntoon laitettava asia.

Seuravaliokunnan puolesta todettiin, että seurapäivät Tallinnassa onnistuivat hyvin, mutta osanotto oli harvaa. Henri Pelkosen laatima seuratyökalu on toimiva. Uusien pelaajien lisenssikilpailusta ei nyt ollut puhetta, mutta sellaistakin on jossain suunniteltu. Veteraanivaliokunnan puolesta todettiin, että Viroa vastaan saavutettiin kokonaisvoitto ja että ensi vuonna maaottelu pelataan Suomessa. Suomi järjestää myös veteraanien NETU-kisat 2022. Järjestäjä (seura/liitto) on vielä pohdinnassa ja ehdotuksia otetaan mielellään vastaan.

Valmennusvaliokunta ei vielä toimi, mutta sen Slack-keskustelualustan ensimmäiset kommentit on jo annettu. Taneli Keinosen johdolla pohditaan edelleen valmentajakoulutuksen kehittämistä. Huippu-urheiluvaliokunnassa Ruskeasuon toiminnan kehittäminen on pysyvästi asialistalla, kertoi puheenjohtaja Sonja Grefberg. Ainakin viestintää on kaikilta osin parannettava. Sonja jatkoi kansainvälisistä asioista ja muistutti, että jatkossa senioreiden EM-karsinnasta katoavat koti-/vieraspelit ja alku otetaan suoraan useamman maan viikonlopputurnauksista. JEM:ssäkin pelit muuttuvat hiukan, mm. consolation jää pois.

Paravaliokunnan Hannu Sihvo kertoi taannoisesta EM-kisasta: mitali oli kahdessa luokassa lähellä, kun Timo Natunen pelasi kvartassa ja naisten ykkösluokassa Anna Pasanen ja Aino Tapola hävisivät mitalinsa eräsuhteella. Joka osanottajalle kuitenkin ainakin yksi hyvä voitto. ITTF varannut rahaa paraleireihin, joten Suomi järjestänee kansainvälisen leirin marraskuun lopulla Pajulahdessa (pyörätuoliluokat 1-2 lähinnä). Joukkue on menossa kisoihin Hollantiin marraskuun alussa ja lokakuussa on tietenkin oma kansainvälinen kisamme Pajulahdessa. Hannun mukaan sen suhteen asiat ovat pääosin hallussa, mutta tuomareita tarvitaan edelleen lisää. Pajulahdella olisi halukkuutta järjestää kisa myös ensi vuonna.

Hallitus päätti, että syysliittokokous pidetään sunnuntaina 27. lokakuuta Espoon kisojen yhteydessä Ruskeasuolla klo 16. Alustava esityslista on jo liiton sivuilla, mutta tiedot täydentyvät vielä. Esillä ovat ainakin ensi vuoden toimintasuunnitelma ja talousarvio sekä liiton perimät maksut. Hallituksessa on neljä erovuoroista jäsentä eli Kimmo Arenius, Måns Holmberg, Kimmo Pihkala ja Pasi Valasti. Ja joka vuosihan valitaan neljä varajäsentä. Tervetuloa mukaan kokoukseen kaikki seurat!

Liiton taloustilanne on tällä hetkellä melko hyvä ja vuodesta tulee mitä todennäköisimmin plusmerkkinen. Sekä valtion rahaa että yhteistyökumppanirahaa on enemmän kuin aikaisempina vuosina. Olympiavuonna 2022 sitä tarvitaan, sillä Benedekillä on edessään kova karsintaurakka ja MM-kisatkin pelataan kaukana eli Etelä-Koreassa.

Finlandia Open puolestaan pelataan 5.-8.12 Kisakalliossa Lohjalla. Aika lailla vanhalla kaavalla mennään ja kutsut ovat lähteneet. Osanottajamäärä on tässä vaiheessa täysi arvoitus, sillä nyt saamme nähdä, vaikuttavatko ITTF:n ratingmuutokset kisaamme kuinka. Lauantaina Kisakalliossa on myös Sonjan emännöimä ETTU:n hallituksen kokous. Kisoissa on siis paikalla lajin maanosan napaihmisiä enemmänkin.

OPT-86 kysyi vielä erikoislupia kahdelle ulkomaalaispelaajalle, joiden suhteen ilmoittautumistakaraja ehti umpeutua. Urheilullisesti kelju tilanne, mutta hallitus päätyi keskustelun jälkeen siihen yksinkertaiseen linjaukseen, että noudattakaamme omia sääntöjämme. Eli lupia ei myönnetty. Saattaa olla, että juuri tähän asiaan tulee sääntömuutosehdotuksia kevään liittokokoukseen.

Kokous kesti tällä kertaa vain kaksi tuntia. Seuraavan kerran ensi kuussa.

 

 

6 thoughts on “Tiedotusterveisiä

 1. ”OPT-86 kysyi vielä erikoislupia kahdelle ulkomaalaispelaajalle, joiden suhteen ilmoittautumistakaraja ehti umpeutua.”

  Erikoisluvat ovat hankalia, koska muut voisivat aina niihin vedota. Ikävä juttu tosiaan, koska kyseessä ei taatusti ollut mikään temppuilu,

  Voisiko tehdä niin, että uudet ulkomaalaiset pelaajat voi rekisteröidä ilmaiseksi eli lisenssimaksun hinnalla 31.8. asti, mutta sen jälkeen pelaajan saisi rekisteröidä ennen ensimmäistä sarjaottelua esim. 100 euron lisämaksulla?

 2. Kevään liittokokoukseen tästä asiasta tullee sääntömuutosehdotus. Maailma on yhä globaalimpi ja vaihto-oppilaita ja maahanmuuttajia tulee lisää pöytätennissaleihinkin.

 3. Hienoa! Nimenomaan pitää mennä liberaalimpaan suuntaan tässä, ettei turhia vuoden odotuksia enää tule. Kannatetaan!

  Meilläkin kävi esim. niin, että yksi tyttö ei pääse pakollisen esteen vuoksi syksyn turnaukseen, joten hän ei saa pelata keväällä vaikka kyseessä 3. divisioona. En sitten tiedä, onko valmiutta tällaisten tapausten helpottamiseen.

  1. Tässä on yksi hyvä esimerkki nykyään huonosti toimivasta säännöstä. Olen ottanut nyt missiokseni värkätä kevään liittokokoukseen hyvä esitys, katsotaan mitä saadaan aikaan 🙂

 4. Tätä sääntöä on minustakin syytä lieventää. On vaikea nähdä tarvetta vaatia rekisteröintiä ennen kuin sarjaa aletaan pelata. Turnausmuotoisessa tämä tarkoittaisi että ulkomaalaispelaaja voisi pelata joukkueessa, jonka ensimmäinen turnauspäivä on rekisteröinnin jälkeen, tai ei-turnausmuotoisesti pelattaessa jonka ensimmäinen sarjaottelu ja ensimmäisen sarjaottelun aikaikkunan loppu on rekisteröinnin jälkeen. (Ts. sarjaottelua viivyttämällä aikaikkunan ulkopuolelle ei saa lisää rekisteröintiaikaa.)

 5. Toivottavasti sääntömuutoksessa huomioitaisiin myös kehittyvät juniorit niin, että esimerkiksi syksyllä 4. divisioonaa pelannut juniori saisi pelata keväällä 3. divisioonassa useammassa kuin kolmessa ottelussa.

Vastaa