Tiedotusterveisiä

Pohjois-Euroopan Pöytätennisunuioni NETU järjesti ylimääräisen etäkokouksen keskiviikkoiltana. Suomesta siihen osallistuivat allekirjoittaneen lisäksi Sonja ja Mika.

Tekniikka ei oikein pelannut ja muutenkin kokous oli kovin sekava. Jotakin sentään saatiin puhuttua ja selville. Suomen kannalta oleellinen tieto oli se, että järjestettäväkemme myönnetut Veteraanien 2022 NETU-mestaruuskilpailut sirtyvät kahdella vuodella eteenpäin vuodeksi 2024. “Suomen vuoron” otti Latvia, joka joutui perumaan tämän vuoden keväälle suunnitellut kisansa.

Samoin kävi Liettualle yleisen NETU-kisan kanssa, mutta se haluaa kokeilla onneaan uudestaan heti ensi vuonna. Se tarkoittaa sitä, että näitä kisoja pelataan nyt perättäisinä vuosina, sillä vuonna 2022 kisat pelataan Virossa. Junnukisat pelataan 2021 Islannissa ja 2022 Virossa. Tämä kaikki tietysti sillä edellytyksellä, että korona jotenkin taittuu.

NETU:n yleinen rooli puhutti, sillä tätänykyä järjestö on kohtalainen paperitiikeri. Nyt kuitenkin suunnitellaan mm. yhteisleirejä, joihin vielä yhdistettäisiin valmentajakoulutusta. Kun Suomen ja Viron naisten yhteisliiga nousi esille, muut maat olivat sitä mieltä, että koko NETU.n alueella olisi syytä panostaa tyttöpingikseen. Ruotsalaiset tarjosivat Mikael Anderssonia työryhmävetäjäksi. Uusi kokous on jo lokakuussa, joten voi hyvin olla, että hanke jollakin tapaa toteutuukin. Me Suomessa olemme sitä mieltä, että ylipäätään NETU.n pitäisi olla huolissa kaikkein pienimmistä pingismaista, joilla ei juurikaan tällä hetkellä ole mahdollisuuksia kansainvälisiin otteluihin. Sonja kertoi, että ETTU:ssakin on suunniteltu alueellista kilpailutoimintaa.

Kokouksessa puhuttiin myös äänestyskäyttäytymisestä tulevissa ETTU:n ja ITTF:n vaaleissa. Siitä ei kuitenkaan päästy oikein mihinkään. Syy tähän on se, että niin Suomella, Ruotsilla, Norjalla, Tanskalla kuin Latviallakin on omia ehdokkaitaan eri tehtäviin kyseisissä järjestöissä. Kaikki eivät tule valituiksi, se on selvä. Tähän kokoukseen osallistuivat sekä Tanskan Peter Sundbaek että Latvian Ina Jozepsone, jotka molemmat kisaavat täysin samoista paikoista Sonjan kanssa. On aika epätodennäköistä, että NETU-maat saisivat esimerkiksi ETTU:n viidestä jaossa olevasta hallituspaikasta kolme. Jokainen ehdokas pääsi kuitenkin esittelemään ajatuksiaan.

Ruotsin puheenjohtaja Petra Sörling kertoi ITTF:n tilanteesta, onhan hän myös sen järjestön taloudesta vastaava varapresidentti. Ei ole kuulemma hauskaa nyt, kun rahaa menee paljon enemmän kuin tulee. Kilpailu- ja TV-tuloja ei ole, mutta ison henkilöstön palkat juoksevat. Nämä ovatkin joutuneet tinkimään palkoistaan. Petra kertoi myös, että ITTF suunnittelee “kuplassa” pelattavia huippujen kisoja (Aasiassa), joissa siis valikoidun väen testit ja karanteenit olisivat arkipäivää.

Lopuksi käytiin lyhyt kierros koronan aiheuttamasta tilanteesta. Kävi ilmi, että kaikki maat aikovat Suomen tapaan aloittaa kautensa normaalisti, vaikka maakohtaisesti henkilömäärärajoitukset ovatkin hiukan erilaisia vaihdellen lukemissa 50,200 ja 500.

Sekava kokous, joka kärsi aika lailla siksi, että puheenjohtaja Sundbaekin kokouslinja oli teknisesti kaikkein heikoin. On selvää, että tilanteet alkavat rauhoittua, kun ETTU ja ITTF ovat puheenjohtaja- ja muut henkilövaalinsa syksyn aikana käyneet. Me saamme miettiä,, kuinka parhaiten voimme tukea Sonjan kampanjointia ja valituksi tulemista.

Vastaa